Belépés
2020. július 16. csütörtök | 29. hét | 198. nap | 02:06 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Molnár Piroska: "Egészséget kívánjál! A lelki bajokkal majd
fürdőszoba van...

Hollósi Frici... Aztán 2014-ben Szabó Gyula, Sztankay, Gera Zoltán, Avar István. Nincsenek már köztünk. Meg lehet tanulni elengedni?


Én ezt az elengedés szót nem szeretem. Mit engedjek el? Nekem nem ment el. Én a Fricivel akár minden nap tudok beszélgetni egy kicsit. Elmesélek valamit. Tavaly egy kedves dramaturg barátnőm kint volt Rómában. Zsámbéki Gáborral tartottak egy kurzust. Kimentem én is pár napra. A Pantheon előtti téren laktam, és vasárnap reggel kiültem a térre meginni egy kávét. Egyszer csak látom, hogy egy úr kalapban, rengeteg újsággal a hóna alatt gyalogol. Na, gondoltam, egy kávé mellett elolvassa az összes újságot - milyen szép napja lesz! Meséltem a Zsámbékinak, hogy láttam egy ilyen urat, mire azt mondta, "Te, az a Frici volt...!" Tudniillik ő minden reggel megvette az összes újságot, még a kertészeti szaklapokat is, beült egy
taltos1, 2015. január 04. vasárnap, 18:12
A lélek csendje -befejezés
kezelhetőek, mivel a betegségükhöz társuló depresszió, paranoia és az öngyilkossággal való fenyegetések, a gyógyszerfüggőség kialakulásának veszélye, megnehezítik a szakemberek helyzetét a terápiával kapcsolatban. -fejeztem be a témát.
Nem volt kérdés, de egymás között felvetették, ez szinte mindenkire jellemző az intézetben...
Nem szóltam közben, hagytam őket kibontakozni. Pár perc múlva ketten felálltak és a nevelővel eltávoztak. A folyosóra nyíló ajtót nyitva hagyták maguk mögött. Gáborral szemben ültünk egymással. Elővettem egy már felnyitott doboz bonbont, megkínáltam a fiút. Elfogadta. Lehajtotta a fejét és belekezdett a saját mondókájába.
- Nem hiszek maguknak, nem hiszek senkiben, csak magamban. Nem hiszem el, hogy nem tudja, miért vagyok itt, de mindegy, nem érdekel. Maga öreg már nem sokáig él, nem érdeke, hogy visszaéljen vele, amit most elmesélek.

Résnyire összezárt szemmel, szigorú tekintettel nézett rám, várta a hatást.

Megvallom, egy kicsit
suzymama, 2014. november 27. csütörtök, 21:42
Nem a HPV-oltás és a mammográfia jelenti a megoldást.
"A rák legnagyobb veszélye a D-vitamin-hiány" - Interjú Szendi Gáborral a megelőzésről

Szerző: Mezei M. KatalinForrás: Femina.hu2014.07.17.

A rák kialakulásának háttérben sokkal kevésbé állhatnak lelki okok, mint ahogy a köztudatban él - leginkább a nyugati életmóddal, illetve a D-vitamin-hiánnyal függ össze a betegség. Az okok mellett a megelőzésről is beszélgettünk Szendi Gáborral.

- Egyes vélemények szerint a sejtek működését szabályozó, stimuláló, illetve gátló idegi impulzusokat alapvetően a pszichikai tényezők határozzák meg - ennek megfelelően utóbbiak meghatározó szerepet játszanak a különféle betegségek, így a rák kialakulásában is. Néhányan egyenesen azt tartják, hogy a rákos megbetegedések egyharmada tisztán pszichés eredetű. Egyetért ezzel?

- Ez szerintem nagyon erősen túlzó állítás. Egyébként annak idején én is ezt gondoltam - sok dologban azért merek határozottan véleményt nyilvánítani, mert korábban magam is azon az állásponton voltam, amit most
tinka1951, 2014. július 21. hétfő, 03:16
Friderikusz Sándor: A televíziózás ott van, ahol én vagyok
rajtam némi idegességféle, de a harmadik-negyedik műsor már tényleg olyan lesz, amilyennek legmerészebb álmaimban sem reméltem.

Nem ordibált stábtaggal, hogy rossz a fény, vagy innen-onnan ne vegyék fel?

Senkivel nem ordibáltam, egyébként a legendával ellentétben korábban sem volt gyakori szokásom a hangoskodás, de itt az RTL-nél olyan jól kiképzett, professzionális csapatot találtam, hogy ihaj. A véletlen hozta úgy, hogy például megismerkedtem egy olyan főszerkesztővel, Nyári Gáborral, aki az átlag televízióst legalább húsz-szorosan felülmúlóan értelmes, mi több, nagyon művelt és tájékozott és még készséges is. Nem is értem, hogyan tévedt a televíziózás világába! De a műsort irányító producer is profi, mint ahogy az RTL Klub kreatív csapatában is csupa olyan szakember ül, akiket mintha az egykori Friderikusz-istállóban én képeztem volna ki, miközben korábban egyikük sem dolgozott mellettem. Ezt az egész csapatot Kolosi Péter hozta össze, és ez elvitathatatlanul az ő érdeme. Például
horvathnemagdi, 2012. február 26. vasárnap, 18:39
Zorán énekes, gitáros.
Nyugat-Európából és a Nyomom a gázt illetve a Vásott éjek című számból a Gemini együttes kíséretével kislemezt adott ki.

1976-ban részt vett a Melodii Druzej nevű több fordulós, Rigában, Leningrádban és Moszkvában zajló, szovjetunióbeli táncdalfesztiválon. Máté Péter Hull az elsárgult levél című szerzeményét énekelte, és elnyerte a fődíjat. Ősszel az Egymillió fontos hangjegy elnevezésű tévéműsorban mutatták be a Szépek és bolondok, Én már próbáltam, Apám hitte számokat. Még ebben az évben Presser Gáborral kislemezt adott ki, amire felkerült a Könyörgés és az Az legyél, akinek látszol című Presser Gábor-Adamis Anna szerzemény.

1977-ben a Mafilm Lumumba utcai stúdiójában megkezdődtek Zorán első lemez felvételei, a szólólemez hamar aranylemez lett. 1977 októberében közösen Koncz Zsuzsával a Beton együttes kíséretében két hónapos turnét tartott.

1978-ban megjelent Zorán második szóló-albuma, Zorán II. címen, a felvételek szintén a Mafilm Lumumba utcai stúdiójában
schuro, 2010. szeptember 09. csütörtök, 17:06
Bali Nóra : ANGYALEMBEREK
kalandtúrákra, csak kicsit nehéz összeegyeztetni az eltérő késztetéseinket. Dianának és Gábornak a teljesítmény számít. Felmásznak a hegycsúcsra, eljutnak valahova, körülnéznek, kipipálják a feladatot, és már mennének tovább. Én viszont szeretem kiélvezni a helyzetet, nézem a környező tájat, egy-egy ösvény melletti virágot, szél csavarta fatörzset, a csúcson pedig szeretek leülni, szemlélődni. Nekem a fotózás a hivatásom, a Központban levő képeket is én csináltam. A szép helyeket általában Diana fedezi fel, Gáborral meghódítják, én pedig gyönyörködni szeretnék bennük, ha nem rohannának azonnal tovább. Mostanában már eleve úgy tervezzük, hogy amíg én fotózok és nézelődök, addig ők megmásznak még egy sziklát, és úgy jönnek vissza értem.
- Jókat szoktunk vitatkozni hármasban - jegyezte meg csibészes vigyorral Gábor. - Én állok középen, mert időnként Dianával értek egyet, máskor meg Péterrel. De mégis jó csapat vagyunk együtt, mert mi felfedezzük azokat a tájakat, amiket Péter nem ismer, ő
korall44, 2010. július 16. péntek, 14:44
Sohase mondd, hogy késő!
krónikus nyavalyájából.

Tíz évig tanítottak egy iskolában, közben a férfi újra megnősült, aztán ismét elvált. Egy időre szakmai útjuk elágazott - mert más-más gimnáziumban tanítottak -, ám barátságuk mindvégig kiállta az idők próbáját. A már ötvenes évei végén járó Mari közben hosszan ápolta, majd eltemette az édesanyját.
A hajdani kollégák nem hagyták magára, nyaralni hívták, külföldi utazásokra csábították, hogy ne legyen egyedül a gyászával. Az akkor újra párkapcsolatban élő Gáborral közben számos közös munkájuk volt, együtt pályáztak pedagógiai projektekre, közösen írtak cikkeket, tanulmányokat.

A minap, amikor vendégségbe hívtam Marit, szabadkozott, hogy programja van, és csak az általam ajánlott időpontnál később tud érkezni.
Amikor ajtót nyitottam, nem hittem a szememnek. Még a testtartása, az a bizonyos szembenézést kerülő, ,,bocsánat, hogy élek" pillantása is megváltozott.
Egy magabiztos, szolid eleganciával öltözött, kisimult arcú,
petyrallyeteam, 2010. május 28. péntek, 23:02
Sohase mondd,hogy késő...
kigyógyította krónikus nyavalyájából. Tíz évig tanítottak egy iskolában, közben a férfi újra megnősült, aztán ismét elvált. Egy időre szakmai útjuk elágazott - mert más-más gimnáziumban tanítottak -, ám barátságuk mindvégig kiállta az idők próbáját. A már ötvenes évei végén járó Mari közben hosszan ápolta, majd eltemette az édesanyját.
A hajdani kollégák nem hagyták magára, nyaralni hívták, külföldi utazásokra csábították, hogy ne legyen egyedül a gyászával. Az akkor újra párkapcsolatban élő Gáborral közben számos közös munkájuk volt, együtt pályáztak pedagógiai projektekre, közösen írtak cikkeket, tanulmányokat.

A minap, amikor vendégségbe hívtam Marit, szabadkozott, hogy programja van, és csak az általam ajánlott időpontnál később tud érkezni. Amikor ajtót nyitottam, nem hittem a szememnek. Még a testtartása, az a bizonyos szembenézést kerülő, ,,bocsánat, hogy élek" pillantása is megváltozott. Egy magabiztos, szolid eleganciával öltözött, kisimult arcú, mosolygós
ancus56, 2010. május 21. péntek, 09:58
Metró együttes
Mária volt és az Ülök egy rózsaszínű kádban. 1970-ben kiadták az első magyar koncertalbumot Egy este a Metro Klubban... címmel. A felvételek egy, a zongorán lévő UHER riportermagnóval készültek; maga az album hatalmas sikert aratott, a Kócos kis ördögök című dal a megjelenés után rögtön sláger lett. Ugyanekkor alakult ki a ,,klasszikus" Metro utolsó felállása: Schöck Ottó helyére Fogarasi János érkezett.

A Metro válsága (1971-1972)

1971-ben Frenreisz Károly Presser Gáborral, Laux Józseffel és Barta Tamással megalapította a Locomotiv GT-t. Egy skandináv turné, majd egy kisstadionbeli Atlasz-Metró-Tolcsvay-koncert után Dusán is kivált, mivel nem szerette a folyamatos turnézást.

Az utolsó évben rengeteg zenész fordult meg a Metro-együttesben: Szigeti Béla dobos, a régi-új Elekes Zoltán, Novák András énekes, Hanka Péter szólógitáros, Tihanyi Gyula basszusgitáros és Tóth Béla harsonás. Később Mogyorósi László gitáros, Póka Egon basszusgitáros és Brunner
schuro, 2009. szeptember 02. szerda, 17:03
Apostol együttes
Apostol együttes - A KEZDETEK

Az Apostol együttes története 1970 nyarán kezdődött. Az alapító diákok éppen komolyzenei tanulmányokat folytattak a Zenegimnáziumban, illetve a Zeneakadémián. A hatvanas évek beat mozgalma a komolyzenei tanulmányokat végző fiatalokat is "megfertőzte". Németh Zoltán, az együttes vezetője a "konziban" (ahogy a zenegimnáziumot nevezték) egy osztályba járt Presser Gáborral, Mihály Tamással ? akinek később kulcsszerepük lett a magyar rockzene történetében. A szünetekben lelkendezve játszották egymásnak a Szabad Európa Rádióban vagy a Luxemburgi Rádióban előző nap hallott új dalokat. Az új zenére fogékony tagokból, muzsikustársakból alakult meg tehát az Apostol együttes. Bár akkor csak némi ösztöndíj-kiegészítés lebegett a szemük előtt, amikor ideiglenes működési engedéllyel Balatonföldváron, a Balatongyöngye étteremben elkezdtek játszani a következő összeállításban:
schuro, 2009. szeptember 02. szerda, 13:31
2/3
Képek, videók
Piroska napra.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:38
Piroska névnap.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:37
Piroska.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:37
Piroska--.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:35
Tóthné Piroska
irmus
2018. március 31. szombat, 15:08
Piroska betegségében.jpg
chillik
2018. február 11. vasárnap, 07:23
piroska névvd.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:42
piroska névv.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:42
piroska névb.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:42
piroska né9o.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:41
Piroska
terezia1951
2018. január 17. szerda, 18:09
A bajok olyanok....jpg
pacsakute
2013. augusztus 03. szombat, 15:07
izületi bajokra.jpg
dnemethk
2012. június 16. szombat, 17:54
Bajoka
djsparxxx
2009. október 04. vasárnap, 09:01
bajok a sup.nováknál.jpg
szidi001
2007. december 01. szombat, 14:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.