Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 14:44 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyolc bemutatót tervez a jövő évadban a József Attila Színház
Az előadásokat Böhm György, Csiszár Imre, Hargitai Iván, Schlanger András, Szitás Barbara, Telihay Péter, Quintus Konrád és Verebes István rendezi.

Nemcsák Károly igazgató a színház szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a nagyszínpadon öt, a stúdióban két bemutatót tartanak, a fiatalok számára indított beavató színházi programsorozat pedig új produkcióval bővül.

A nagyszínpadon elsőként, szeptember 30-án Hargitai Iván rendezésében Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicaljét mutatják be. A főbb szerepeket Ömböli Pál, Ujréti László, Fila Balázs, Fekete Réka Thália, Korponay Zsófia és Vaszkó Bence alakítja.

Október 7-től látható Böhm György rendezésében Zerkovitz Béla-Szilágyi László Csókos asszony című operettje, amelynek előbemutatóját szombaton tartották. A főbb szerepeket Zöld Csaba, Krassy Renáta, Vaszkó Bence, Ágoston Péter, Jakus Szilvia, Kocsis Judit és Fila Balázs játssza.

Novembertől egy vérbő olasz komédia színesíti a programot:
velemenyezd, 2017. május 10. szerda, 14:42
Tizenegy bemutatót tervez a jövő évadban a Nemzeti Színház
pályáztatás. Hozzátette: terveik szerint Szász János, Viktor Rizsakov és ő maga is elkezd dolgozni egy-egy új előadáson a jövő szezon végén.

A jövő évad első bemutatójaként Katona József Bánk bán című műve Vidnyánszky Attila rendezésében látható, aki negyedik alkalommal állítja színpadra a darabot. Ezúttal kis térben, a stúdiószínpadon mutatják be a darabot szeptember 21-én, a magyar dráma napján, Bánk bánként Mátray Lászlóval, Gertrudis szerepében Udvaros Dorottyával.

Az ügynök halála című darabot Csiszár Imre rendezésében mutatják be a stúdiószínpadon októberben. Arthur Miller drámája a magyar színházi repertoár állandóan visszatérő darabja, a főszerepet a Nemzeti Színházban Blaskó Péter játssza.

Sardar Tagirovsky rendezésében Pierre Beaumarchais Figaro házassága című művét a nagyszínpadon novemberben mutatják be. Szintén novemberben, Kiss Csaba rendezésében tűzik műsorra Carlo Goldoni ritkán játszott vígjátékát Házasság Palermóban címmel. A rendező elmondta: a stúdiószínpadon látható mű
velemenyezd, 2017. május 09. kedd, 15:43
A magyar kultúra napja - Szabó T. Anna nyerte a XX. Magyar Drámaíró Versenyt
gyűlő legyek segítségével azonosították az elkövetőt.

A szombat esti témasorsolás után a próbák vasárnap 10 órakor kezdődtek, az előadások megszületését a közönség is végigkövethette egészen az esti előadásokig.

Szabó T. Anna A szecsuáni hóhérok című darabja, amely elnyerte a Tarján Tamás vezette zsűritől a legjobb drámának járó szakmai díjat, egy gyilkosság története. Egy Szecsuán nevű boltban játszódik, ahol mindent lehet kapni, még azt is amit nem, például "kínai harci sarlót". A darabot Csiszár Imre állította színpadra, akinek a legjobb rendezés díját ítélte a zsűri. Az előadásban nyújtott alakításáért Bregyán Péter megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek, Fenyő Iván pedig a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést.

A legjobb előadás - közönségszavazatok alapján odaítélt - díját Pataki Éva a Sarló és... című darabjáért vehette át. A darabot, amely egy sarlós sorozatgyilkosról szóló sorozathoz meghirdetett forgatókönyvíró-válogatásra viszi el a közönséget, Berzsenyi Bellaagh Ádám
velemenyezd, 2017. január 22. vasárnap, 23:33
A magyar kultúra napja - Kisorsolták a Magyar Drámaíró Verseny témáját
helyszínelők már az 1200-as években is működtek Kínában: 1235-ben egy gyilkossági ügyben eljáró bíró maga elé rendelte a környéken élő parasztokat, akiknek be kellet mutatniuk a sarlójukat. Az áldozatot ugyanis sarlóval ölték meg. A vér szagára odasereglő legyek azonnal leleplezték a gyilkost. Ez volt az első dokumentált bűnügy, amelyben rovarok segítségével derítették fel az igazságot - áll a cikkben.

Az íróknak vasárnap reggel 8 órára kell elkészülniük a drámákkal. Az idén Berzsenyi Bellaagh Ádám, Csiszár Imre és Szabó K. István állítja színpadra a darabokat, a társulathoz több vendégművész is csatlakozik. A próbák vasárnap 10 órakor kezdődnek, a darabokat 19 órakor láthatják a nézők a Budaörsi Latinovits Színházban.

A verseny különlegessége a nyilvánosság, a színházi függönyök nem rejtenek el semmit: az érdeklődők a próbafolyamatot is végigkövethetik, így az olvasópróbától az utolsó tapsig részesei lehetnek az előadások születésének.

A produkciókban Bregyán Péter, Fenyő Iván, Hámori Ildikó,
velemenyezd, 2017. január 21. szombat, 18:33
Az Anconai szerelmesekkel nyitja az évadot a Szolnoki Szigligeti Színház
hogy októberben tűzik műsorra Kiss József rendezésében a Vidám kísértet című darabot, amelyben Gombos Judit tündérien bolondos asszonyként idézi meg a szellemeket.

A kezdeti vidám darabok után G. B. Shaw Szent Johanna című drámája következik Babarczy László rendezésében, főszerepben a friss Jászai Mari-díjas Molnár Nikolettel.

Jövő év januárjában bemutatják Radó Denise rendezésében a My Fair Lady-t, amelynek a próbáival párhuzamosan folynak majd a Süsü, a sárkány próbái.

2017 tavaszán Csiszár Imre rendezésében A kőszívű ember fiait állítja színpadra a Szigligeti társulata, végül Balázs Péter rendezésében Heltai Jenő Naftalin című vígjátékával zárul a szezon.

A színpadi művek javát férfiakra írták, kevés a női szerep, de a Szigligeti erre is ügyel - fogalmazott Balázs Péter, aki szerint nagyszerű alkalom kínálkozik a színésznőknek egy-egy kiváló alakításra Hadar Galron darabjában, a Mikvében.

Kiemelte: idén tizedik alkalommal rendezik majd meg a szokásos szilveszteri
velemenyezd, 2016. szeptember 01. csütörtök, 13:12
Augusztus közepétől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház következő évadára
A direktor az évad műsorát bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy a teátrum a hagyományokhoz híven megajándékozza az első bérletvásárlóit, akiket meghívnak az évadot nyitó gálákra. Szeptember 9-én főként a drámatagozat művészeivel találkozhat a közönség, másnap pedig operagálával emlékeznek Simándy József születésének centenáriumára és arra, hogy hetven éve Szegeden indult az énekes szólistakarrierje.

Az évad szeptember végén Ben Jonson Volpone című komédiájával indul, melyet Csiszár Imre rendez - mondta Spiró György, a teátrum művészeti főtanácsadója, aki a darab szövegét maga készítette a József Attila Színház felkérésére az 1990-es évek elején.

A következő prózai premier a Spiró György által a drámaírók egyik novellistájának nevezettHubay Miklós három egyfelvonásosából készült Néró című darab. A Léner András által színpadra állított műben az ókori történetek mellett megjelennek a szerző az önkényuralomról és az 1956-os forradalomról szerzett tapasztalatai is.

Erkel Ferenc Bánk
velemenyezd, 2016. augusztus 04. csütörtök, 12:01
Nagyszínpadán a Szolnoki Szigligeti Színház a leglátogatottabb vidéki teátrum
rendezésében mutatja be a színház, Szolnokon Böröndi Tamás fogja játszani Tomao szerepét.

Noël Coward Vidám kísértet című vígjátékát Kiss József rendezésében mutatják be, a bolondos Madame Arcati szerepében a színház örökös tagja, Gombos Judit komédiázik.

Az Alan Jay Lerner-Frederick Loewe szerzőpáros My Fair Lady című musicaljét Radó Denise rendezi, Kertész Marcellával a főszerepben.

Jókai Mór A kőszívű ember fiai című színművével várja a színház a nemzeti ünnepet. A társulat munkáját Csiszár Imre irányítja a premierig.

Az évadot egy klasszikus magyar komédiának, Heltai Jenő Naftalin című vígjátékának színpadra állításával zárja a társulat Balázs Péter irányításával.

Bérleten kívül láthatja a közönség Hadar Galron Mikve című darabját a Szín-Mű-Hely-ben.

A Csukás István-Bergendy István szerzőpáros Süsü című mesejátékával- szintén bérleten kívül - a legifjabb generációhoz szól a szolnoki teátrum Jankovics Anna rendezésében.

A fentieken túl, a nagy sikerre tekintettel, több
velemenyezd, 2016. június 12. vasárnap, 20:13
Változatos évadra készül a Szegedi Nemzeti Színház
Az évad szeptember végén Ben Jonson Volpone című komédiájával indul, amelyet Csiszár Imre rendez - mondta Spiró György, a teátrum művészeti főtanácsadója, aki a darab szövegét maga készítette a József Attila Színház felkérésére több mint két évtizede.

Szintén még szeptemberben stúdiószínházi bemutatóként láthatja a közönség a Hubay Miklós három egyfelvonásosából készült Néró című darabot, melyet Léner András állít színpadra.

A teátrum operabemutatói közül az első Erkel Ferenc Bánk bánja lesz október 6-án. A színház Galgóczy Judit rendezésében a legautentikusabbnak tartott verziót szeretné színpadra állítani, a címszerepben a tervek szerint László Boldizsárral és Tóbisz Titusszal, míg Melindát Kónya Krisztina és a moldáv származású szoprán, Nadia Cerchez alakítja majd.

Október 21-én mutatják be Carlo Collodi Pinokkió című mesejátékát Hollós Gábor rendezésében. Keszég László főrendező által a legjobb gyerekregénynek tartott mű bemutatja, milyen problémákkal küszködnek a legkisebbek, milyen
velemenyezd, 2016. május 11. szerda, 11:41
Nyolc bemutató az Újszínház 2015/2016-os évadában
Szeptemberben mutatják be Páskándi Géza A királylány bajusza című zenés mesejátékát és Székely János Dózsa című monodrámáját. Novemberben Mikszáth Kálmán A Noszty fiú esete Tóth Marival című zenés színjáték, Hubay Miklós Elnémulás című műve az Ivancsics Ilona és Színtársai előadásában, valamint Tersánszky Józsi Jenő Kakuk Marci című darabja kerül színre - ismertette a bemutatókat Dörner György igazgató a teátrum évadnyitó sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.

Fazekas István A megvádolt című drámája 2016 februárjában, Szabó Dezső Feltámadás Makucskán című társadalmi szatírája 2016 áprilisában lesz látható. Kocsis István A királynő aranyból van című tragédiáját májusban, a III. Keresztény Színházi Fesztivál bemutató előadásaként tekintheti meg a közönség.

A Háda János rendezte A királylány bajusza mások mellett Incze József, Kökényessy Ági, Bátyai Éva és Szilvási Judit szereplésével, míg Székely János 1964-ben közreadott Dózsa című műve Mihályi Győző előadásában, Szőke István rendezésében
velemenyezd, 2015. szeptember 15. kedd, 14:31
Az ifjúságnak ajánlja az idei színházi évadot a Győri Nemzeti Színház igazgatója
kisszínpadi és három gyermekbemutatót tartanak a szezonban. Ezek mind olyan darabok, amelyekben megjelenik az ifjúság, a fiatalság és a jókedv - tette hozzá.

Indokaként a színház ifjúságnevelő szerepét és az e korosztályban növekvő bérletvásárlást jelölte meg. Tavaly összesen több mint tízezerötszáz bérletet értékesítettek, amely mintegy tíz százalékkal több az előző évi eladottnál.

A nagyszínházi előadásokról szólva elmondta, hogy bemutatják Lev Tolsztoj Anna Karenina című drámáját, amelyet Csiszár Imre visz színpadra. Szűcs Gábor rendezésében láthatja a közönség Richard Rodgers és Oscar Hammerstein A muzsika hangja musicalét, Kerényi Mihály rendezésében Kodály Zoltán Háry János című daljátékát, és az itthon utoljára mintegy hetven éve játszott Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov Tizenkét szék című komédiáját, amelyet Bagó Bertalan rendez majd.

Bemutatják továbbá Valló Péter rendezésében William Shakespeare Vízkereszt, vagy bánom is én című vígjátékát, az évad utolsó bemutatója pedig a Beatles.hu
velemenyezd, 2015. szeptember 09. szerda, 21:53
Vidéki Színházak Fesztiválja a Thália Színházban szeptemberben
békéscsabai színház volt igazgatója és a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete leköszönő elnöke elmondta: a produkcióval, amely félig táncjáték, félig színházi előadás, végigjárták Európát, számos fesztiválon részt vettek.

Szeptember 8-án, kedden a Veszprémi Petőfi Színház előadásában Henrik Ibsen színműve, A vadkacsa lesz látható Guelmino Sándor rendezésében. A következő napon Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című tragikomédiája szerepel a programban; az egri Gárdonyi Géza Színház előadása Csiszár Imre rendezésében látható. A darab főszerepét alakító Blaskó Balázs igazgató arról beszélt, hogy a darab azt láttatja, hogyan válik egy közösség kiszolgáltatottjává a pénz hatalmának. Hogyan torzít a pénz, hogyan manipulálja egy közösség belső életét, kapcsolatrendszerét, az emberek egymáshoz való viszonyát.

Szeptember 10-én, csütörtökön a kecskeméti Katona József Színház hozza el Budapestre Jurij Poljakov orosz kortárs író Párcsere című darabját Cseke Péter rendezésében. Az előadást 16 éven
velemenyezd, 2015. augusztus 25. kedd, 17:40
Nyolc nagyszínpadi bemutató a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban
A műsortervet rendhagyó sajtótájékoztatón ismertették csütörtökön. A találkozón Turbuly Lilla, ez egyik ifjúsági előadás szerzője, valamint a rendezők - Besenczi Árpád, Csiszár Imre, Madák Zsuzsanna, Sztarenki Pál, Verebes István - beszéltek az eladásokkal kapcsolatos elképzeléseikről. A készülő produkciókból a színház művészei mutattak be részleteket.

Az évadot Tolcsvay László, Müller Péter, Bródy János szerzőhármas Doctor Herz című musicaljével nyitják meg, a nagyszínpadi produkció címszerelője Borbély Mihály lesz. Október 9-én a magyar származású Ephraim Kishon (Kishont Ferenc) A Házasságlevél című művét láthatja a közönség. A rendező, Besenczi Árpád szerint a vígjáték remek darab, jól jászható szerepekkel, élethű karakterekkel, jó szituációkkal, a nézőknek pedig felhőtlen két órát jelent majd - jegyezte meg.

A következő évadban is műsorra tűznek egy Tasnádi István-darabot: a színházban jelenleg A csalóka szivárvány próbai folynak, novemberben pedig a Hullám című színművet állítják
velemenyezd, 2015. április 09. csütörtök, 19:32
2/6
Képek, videók
Katona József Színház
azenujsagom
2013. október 06. vasárnap, 06:48
Katona József szinház elö
csalogany13
2012. május 30. szerda, 22:40
Bp,Katona József Színház
bodajne
2010. augusztus 07. szombat, 22:14
Bp.József A.színház
bodajne
2010. augusztus 07. szombat, 21:59
Katona József Színház...
caris11935
2009. július 12. vasárnap, 09:38
Katona József szinház
ksmama
2008. május 11. vasárnap, 14:00
Dallas_5.évad.jpg
dvdcover
2010. február 02. kedd, 15:41
Dallas_14.évad.jpg
dvdcover
2010. február 02. kedd, 15:38
Dallas_13.évad.jpg
dvdcover
2010. február 02. kedd, 15:35
Dallas_12.évad.jpg
dvdcover
2010. február 02. kedd, 15:31
Dallas_11.évad.jpg
dvdcover
2010. február 02. kedd, 15:30
Dallas_10.évad.jpg
dvdcover
2010. február 02. kedd, 15:26
Dallas_1._évad.jpg
dvdcover
2010. február 02. kedd, 15:25
Új évad.jpg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 14:00
évad.JPG
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 14:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.