Belépés
2020. február 24. hétfő | 9. hét | 55. nap | 08:52 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kaporral az egészségünkért
Markáns íze és illata miatt megosztja az embereket, pedig a kapor az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk. Lássuk, milyen előnyös tulajdonságai vannak, és hogyan tudjuk használni a konyhánkban.

A zellerfélék családjába tartozó kaprot még a Bibliában is megemlítették, az ókori népek pedig rendszeresen használták: a Földközi-tenger környékén általánosan bevált gyógyszer volt afejfájás és a gyomorpanaszok enyhítésére. Feltételezések szerint innen, a Földközi-tenger mellől, valamint Nyugat-Ázsiából származik a növény, amely a középkortól kezdve hódította meg Európát is, és vált a magyar konyha egyik közkedvelt fűszernövényévé.


Kaporral az egészségünkért
A kapor a népi gyógyászat egyik kedvenc gyógynövénye, amelynek számos pozitív hatását ismerjük. A belőle készült tea vízhajtóként is jól funkcionál, de használják felfúvódás, emésztési zavarok, hányinger, fogínygyulladás, álmatlanság vagy éppen étvágytalanság ellen is. Antimikrobiális hatása a fokhagymáéval vetekszik, éppen
suzymama, 2018. május 24. csütörtök, 15:47
Kapor, az elfeledett csodaszer
Kapor, az elfeledett csodaszer


Markáns íze és illata miatt megosztja az embereket, pedig a kapor az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk. Lássuk, milyen előnyös tulajdonságai vannak, és hogyan tudjuk használni a konyhánkban.

A zellerfélék családjába tartozó kaprot még a Bibliában is megemlítették, az ókori népek pedig rendszeresen használták: a Földközi-tenger környékén általánosan bevált gyógyszer volt afejfájásés a gyomorpanaszok enyhítésére. Feltételezések szerint innen, a Földközi-tenger mellől, valamint Nyugat-Ázsiából származik a növény, amely a középkortól kezdve hódította meg Európát is, és vált a magyar konyha egyik közkedvelt fűszernövényévé.
Kaporral az egészségünkért

A kapor a népi gyógyászat egyik kedvenc gyógynövénye, amelynek számos pozitív hatását ismerjük. A belőle készült tea vízhajtóként is jól
irmus, 2018. május 22. kedd, 08:38
Videó
középiskolai tanulmányainkból halványan emlékezünk arra a kerekded, telt idomokkal rendelkező kis szoborra, a willendorfi vénuszra, amely egyértelműen bizonyítja számunkra, hogy már az őskori ember nagy tiszteletben tartotta az anyaságot, a termékenységet. Azt azonban sajnos nem tudjuk biztosan, hogy ebben az időben tartottak-e ,,ünnepségeket" vagy rítusokat, amelyeket az ősanyának és a törzs női tagjainak ajánlottak.

Persze, mint sok minden másból, ebből a hagyományból sem hagyhatjuk ki az ókori népeket. Mivel hétköznapi életükben fontos helyet foglaltak el az istenek, gyakran szerveztek őket dicsőítő eseményeket.

A görögök tavasszal Rheiát, az istenek anyját - az olümposzi istenek szülőjét - ünnepelték, aki életet adott Hérának (Zeusz feleségének), aki a házasság, az asszonyi jogok, a születés és a családi tűzhely védelmezője lett.

A rómaiak Rheia megfelelőjéről, Cybeleről emlékeztek meg szintén a természet (újjá)éledését (termékenységét) jelző
kirscha, 2018. május 05. szombat, 20:17
Tényleg kell ennyi fenntarthatatlan stadion?
érdekelte őket a túlvilág: halottaikat sziklába vágott, gondosan kialakított és lezárt kamrákba temették. AZ ITTENI TELEPÜLÉSEK LÁTVÁNYOS FEJLŐDÉSE MYKÉNÉI GÖRÖG HATÁST MUTAT, a lelőhelyekről mykénéi fegyverek, ékszerek és kerámiák kerültek elő, illetve olyan helyben készült tárgyak, amelyek mykénéi hatásra vallanak.
...
■ A vaskor itáliai kultúrái
...
...A LEGFONTOSABB ÉS EGYRE FONTOSABBÁ VÁLÓ HATÁS A GÖRÖGÖK, ILLETVE A KELETI KULTÚRÁK FELŐL ÉRKEZIK.

■ Az ókori Itália nyelvei
...
...Mindazonáltal CSAK EGYETLEN ITÁLIÁT LAKÓ ÓKORI NÉP VAN, AMELYNEK BIZTOSAN ISMERJÜK AZ EREDETÉT, és tudjuk, hogy mikor és honnan vándorolt be: ez a nép pedig A SZICÍLIÁBAN ÉS DÉL-ITÁLIÁBAN APOIKIÁKAT ALAPÍTÓ GÖRÖGSÉG.
...
3.1.1.4. ETRUSZKOK
Az etruszkok történetéhez jelentős forrás Hérodotos (VI 22-23, VII 153-154), Thukydidés (VI 4-5) és Diodóros (XI 20-21, 38) történeti műve, illetve Pindaros és Bakkhylidés költeményei. Találhatók utalások
foxworkinspace, 2018. február 04. vasárnap, 00:27
Tényleg kell ennyi fenntarthatatlan stadion?
"Az, mondjuk, "érdekes", hogy valaki Kákosy-ra hivatkozik, de "be kell szereznie" a hivatkozási anyagot..."

Már úgy 4 éve nincs egyiptomi jellegű tantárgyam, úgyhogy a Kákossy-féle könyvet eladtam.

"Egyébiránt, történelemből mindig is kiváló (5-ös) osztályzatom volt!..."

Meglehet. De az is 100% hogy nem az ókori történelemből kaptad.

"EBBEN, HOL VAN a ,,nomád barbárok" kifejezés-páros?... — Hol?"

Azt állítottad, az olasz csizmán élő népek mindegyike tahó barbár volt a görögök kivételével. Meg lett cáfolva az állításod, mostmár hiába próbálsz kihátrálni belőle.

"attól még a cimberek, venétek, ligurok, illírek, volcus-ok, samnis-ok stb. — vagyis Itália Római Birodalom előtti, ilyen-olyan kulturális szinten álló népei —, nem voltak szükségszerűen rokonságban a hellén törzsekkel..."

Naaaa végre kezdünk közeledni a realitásokhoz! Csak összejön végre, hogy az itáliai népek harmad-unokatesói köszönő viszonyban nem voltak a
szensavasutlezaras, 2018. február 02. péntek, 21:40
Tényleg kell ennyi fenntarthatatlan stadion?
neked fejből úgy 3-4 etruszk várost (nem városállamot...várost...nekik birodalmuk is volt, annyira "tahók" voltak).

"Bár, az közismert, hogy nincs épelméjű történész, aki az etruszkokat Itália bármely népcsoportjával rokonságba merné hozni..."

Ezt kérlek közöld Ferenczyvel, Maróthival és Hahn-nal is, és csatold a válaszukat is, ne csak mindig az egyik felet halljuk.
Ha szerinted ők hozzá nem értő hülyék, és te valami meg nem értett zseni vagy, miért nem publikálod ezt, mint az ókori történettudomány díszdoktora? Kereshetnél egy valagnyi pénzt, amennyiről még csak nem is álmodtál. Na, nem hangzik jól?

"A Kr. e. IV. század elején a kelták (a gall törzsek) hatalmas vereséget mértek a még alig terpeszkedő Rómára! — A várost is felégették..."

Ez megint csúsztatás. Egyrészt azidőtájt még nem volt császárság, tehát még ha igazad is lenne, az álláspontod nem mond ellent az enyémnek. Másrészt Róma katonai erejét lekötötték a görögökkel meg a samnis törzsekkel
szensavasutlezaras, 2018. február 02. péntek, 02:35
Tényleg kell ennyi fenntarthatatlan stadion?
fenn. Nem véletlen, hogy a köztársaság kora olyan rövid volt - az egymást maró-gyűlölő szenátorok és consulok ellen nem tudott fellépni a nép. A rossz császárt viszont eltették láb alól, és beköszöntött a jólét.
Azt már csak úgy zárójelben teszem hozzá, hogy eddig a Római Birodalom volt az emberiség történelmének legstabilabb birodalma (több, mint 1000 évig állt fent). Ezt vajh melyik másik ország, vagy ideológia mondhatja magáénak? Jaaa, hogy semelyik? Óh, shit, úgy látszik, mégiscsak azok a hülye ókori félbarbárok tudták jobban menedzselni az államjukat...

"Azért örülök, hogy te is itt vagy a választék közt! Most már csak azt kéne tudni, hogy ki a nép? Az-é, aki kedvedre lincsel, vagy az amelyik választ?"

A nép az a durván 10 millió ember, aki szagolja, valahányszor csak elfingja magát a kormány.

"Mellesleg az általad felvázolt módszerrel padlóra lehetne küldeni a válóperes bírákat és ügyvédeket is. Miért lenne rájuk szükség? "

Ööööö, törvényhozás már
szensavasutlezaras, 2018. február 01. csütörtök, 00:17
Ha Isten önrendelkezést adott az embernek, nem kockáztatta-é ezzel, hogy egykoron az majd fölibé emelkedik...?
'Wheels' uram!

HÁROM eset lehetséges:
1. Sok isten van (mint az ókori népek hite szerént), ám HARC DÚL KÖZÖTTÜK az elsőségért!... ;) — Ebből következőleg, meglehet, hogy nem a keresztények istene lesz végül a győztes...
2. Csak egy Isten van — mint a zsidók és a keresztények hite szerént —, vagyis tehát a moszlimok is UGYANAZT AZ ISTENT tisztelik, mint a kersztények, csak kicsit másként teszik... — Ebben az esetben a keresztényeknek nincs joguk a moszlimokat ledegradálni a hitük okán...
3. Egyetlen isten sem létezik! — Ebben az esetben szánalmas ostobaság, bármely vallás ,,istenét" a másik fölibé emelni...

(Ez színtiszta formális logika...)
foxworkinspace, 2017. december 30. szombat, 01:34
Eltitkolt ősi próféciák a végítéletről
Eltitkolt ősi próféciák a végítéletről: a Hun-Magyarság Népéről


Döbbenetes próféciák, melyek középpontjában a turániak, pontosabban a szkíták, a hunok és a magyarok állnak... Vajon miért hitték az ókoriak, hogy az édeni idők, az elveszett Aranykor szellemiségét a sztyeppe népei őrzik tovább még a sötét korokban is?

És igaz volna a hihetetlen jóslat, mely szerint egy távoli jövőben Nimród/Ménrót [Nemroth] népe hoz majd boldogságot az emberiségnek, s gyógyulást a megsebzett Földnek?

Már a XIX. századi kutatóknak feltűnt: bizonyos ókori források kapcsolatba hozzák a szkíta-hun népeket az Utolsó ítélettel. Ám mivel 1848 után a magyar tudományos elit egyértelműen letette a garast a finnugor származáselmélet mellett, nem vizsgálták tovább ezt a lenyűgözően izgalmas témát. Elvégre - szerintük - a magyaroknak nincs köze sem a hunokhoz, sem a szkítákhoz
sz719eszter, 2017. december 09. szombat, 20:47
Jön majd egy ember, akiről mindenki tudni fogja, ő az!
kornak az eljövetelére szeretne rávilágítani, amely 2012. december 21-én fizikai síkon már elkezdődött. Ezen a napon megváltozott a világkarma minősége, lezárult a Vaskor, és elkezdődött az Aranykor, amit nevezhetünk Fénykornak is. Az Aranykor eljövetelét jelzi a Maja naptár is.

A szent indiai irat, a Vishnu Purana szerint pedig ,,a szakák népe felébred és viszi a tüzet más földekre is. A szakák ébrednek fel elsőként. Elsőnek Nimród népe tér magához." Apró Juhász azt írja, a szaka alatt az ókori szent indiai szövegek a szkítákat értik, ami nem más, mint a MAGYAR NÉP. Így írja az elnök úr verzálba szedve. Hogy mi lesz a szakák, vagyis szkíták, azaz a MAGYAR NÉP feladata? Rém egyszerű: érdek nélkül kell hirdetnünk a szeretetet és békességet. Azt írja levelében Apró Juhász, hogy ,,általában kis létszámú, kis területtel rendelkező országként beszélnek a világban hazánkról. A magyarok soha nem voltak sokan, a turáni népekre nem jellemző a szaporaság. Népünk ereje nem a számarányunkban áll! A
sz719eszter, 2017. december 03. vasárnap, 11:57
Miért nem áll érdekében a világhatalomnak védelmet nyújtani?
..."gyilkolászás" ≠ kiirtással!
● Hellaszban, MIKOR irtottak ki népeket, népcsoportokat, vagy akár csak társadalmi csoportokat?! - MIKOR?... (Különben is, az ókori Hellaszban, CSAK ATHÉN VÁROSÁLLÁMÁBAN volt ,,demokrácia" - egy ideig...)
● Ismétlem: demokratikus keretek között NEM SZOKÁS kiirtani, senkit se!
● Aki demokratikus körülmények között bármely' embercsoport KIIRTÁSÁT szorgalmazza, AZ ELMEBETEG!...
foxworkinspace, 2017. november 17. péntek, 22:40
Perszepolisz romváros
e. 460-ban bővítette tovább a palotát és befejezte a százoszlopos csarnokot. A többi építmény azonban befejezetlen maradt, mint az a kapu az északi komplexumban, amelyet III. Artakhsaszjá perzsa király alatt kezdtek el építeni. Később az északkeleti hegyek szikláiba két királyi temetőt is vájtak, az egyik sír III. Dárajavaus perzsa király idejéből befejezetlen maradt.

Abban eltér más ókori építmény, például a Colosseum vagy a Parthenon építésétől, hogy Perszepoliszt nem rabszolgák építették, hanem munkások az akkori világ számos országából, például Babilóniából, Ióniából, Asszíriából és Egyiptomból.

Perszepolisz lerombolása i. e. 330-ban, Nagy Sándor hadjárata során történt, amikor a makedón uralkodó parancsot adott a komplexum felgyújtására, mivel a görög-perzsa
schuro, 2017. október 14. szombat, 22:04
2/41
Képek, videók
egészségünket
walcsy
2010. március 22. hétfő, 18:35
A legsokoldalúbb állat .j
szakcsi56
2011. augusztus 16. kedd, 15:45
a legsokoldalubb állat.jp
nagyiful
2010. szeptember 29. szerda, 20:10
a legsokoldalubb allat.jp
cipello
2010. április 19. hétfő, 12:03
A klíviák családjába tart
gergoful
2012. november 17. szombat, 14:48
timgad-6 ókori romváros.
06mohild
2013. november 20. szerda, 07:23
Timgad-17 ókori romváros,
06mohild
2013. november 20. szerda, 07:20
Timgad-1 Ókori romváros,
06mohild
2013. november 20. szerda, 07:20
Az ókori dodekaéderek.jpg
basikele
2013. június 15. szombat, 01:04
knósszosz ókori romok
lacipecsenye
2012. december 29. szombat, 10:50
ókori1200.jpg
hollyka
2011. november 24. csütörtök, 17:22
Ókori Görögök 20110612-17
sztana45
2011. július 19. kedd, 09:13
Ókori Görögök 20110609-17
sztana45
2011. június 26. vasárnap, 21:06
Ókori Görögök 20110609-16
sztana45
2011. június 26. vasárnap, 21:04
Ókori Görögök 20110609-15
sztana45
2011. június 26. vasárnap, 21:00
Címkék
százoszlopos csarnokot, asszonyi jogok, északkeleti hegyek, görögök tavasszal, elveszett Aranykor, Vishnu Purana, szakák népe, hihetetlen jóslat, szaka alatt, keresztények hite, Elsőnek Nimród, időben tartottak-e, keresztényeknek nincs, északi komplexumban, finnugor származáselmélet, családi tűzhely,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.