Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 09:05 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Johnson: elérhető a szabadkereskedelmi megállapodás az átmeneti időszakban
Johnson a BBC televíziónak adott hétfői nyilatkozatában ellentmondott Leo Varadkar ír kormányfőnek, aki nem sokkal korábban, szintén a BBC-nek azt mondta: "több mint valószínű", hogy a szabadkereskedelmi megállapodás elérése érdekében meg kell hosszabbítani a december végéig tervezett, vagyis 11 hónapnyi átmeneti időszakot.

A brit miniszterelnök úgy fogalmazott: ez azon ritka alkalmak egyike, amikor tisztelettel ugyan, de eltérő véleményének kell hangot adnia azzal szemben, amit barátja, az ír kormányfő mondott.

Boris Johnson szerint a rendelkezésre álló idő alatt a végére lehet jutni a szabadkereskedelmi tárgyalásoknak.

"Nagyon gyorsak leszünk, de eközben úgy járunk el, hogy tekintettel leszünk az Ír Köztársaság érdekeire is" - tette hozzá.

Varadkar a BBC televíziónak ugyancsak hétfőn kijelentette: "lehetséges, de nehezen elérhető" a szabadkereskedelmi megállapodás az átmeneti időszakban.

Hozzátette: az EU nem fogja szándékosan megmakacsolni magát ebben a kérdésben, de az ő
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 18:22
Az MNB átmenetileg felfüggesztette a SINUS-FAIR Corporate Zrt. engedélyét
A közlemény szerint az MNB a veszprémi társaságnál hivatalból indított átfogó vizsgálatában - amelyben a 2018. január 1-től a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot tekintette át - megállapította, hogy a SINUS-FAIR Corporate Zrt. a tevékenységét nem az engedélyezési eljárásban tett nyilatkozataival összhangban végzi. Továbbá kiderült, hogy olyan külföldi kibocsátású értékpapírok magyarországi értékesítésében működött közre, amelyek belföldi forgalmazási feltételei nem biztosítottak, Magyarországon ezért nem lehetett volna értékesíteni azokat.

A társaság ráadásul a vonatkozó pénzügyi eszközöket lakossági minősítésű ügyfelek részére kínálta, noha azok egy részét kizárólag szakmai ügyfelek számára lehetett volna forgalmazni.

Az MNB szerint a hosszú ideje változatlan formában fennálló hibás működési modell azt támasztotta alá, hogy a jogszabálysértés gyakori volt és rendszeresen ismétlődött, ezzel pedig a társaság súlyos jogszabálysértést valósított meg.

Mindezek alapján az MNB pénteken
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 10:11
Brexit - Volt brit külkereskedelmi miniszter: nem lesz lehetséges az akadálytalan kereskedelem az EU-val
lehetetlen, és az EU hajlandó lenne az átmeneti időszak meghosszabbítására.

Boris Johnson miniszterelnök azonban az Európai Bizottság vezetőjével tartott londoni megbeszélésén - csakúgy, mint már korában is többször - leszögezte, hogy erről nem lehet szó, az átmeneti időszak december 31-én véget ér.

A brit üzleti szektor szervezetei ugyanakkor többször is figyelmeztették a brit kormányt, hogy ha az idén nem sikerül szabadkereskedelmi megállapodásra jutni az Európai Unióval, és ha az átmeneti időszakot ennek ellenére nem hosszabbítják meg, annak ugyanolyan hatása lenne a brit gazdaságra, mintha az Egyesült Királyság a Brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodás ratifikálása nélkül, rendezetlen módon lépne ki az EU-ból.

Sajid Javid pénzügyminiszter azonban a Financial Timesnak adott interjúban erre úgy reagált: a vállalati szektor 2016 óta tudja, hogy megszűnik a brit EU-tagság.

Hozzátette: kétségtelen, hogy ennek "így vagy úgy", de hatása lesz az üzleti szektorra, és "egyes
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 16:31
Brexit - Ír miniszterelnök-helyettes: az EU "nem hagyja magát siettetni" a kereskedelmi megállapodással
Simon Coveney a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva kijelentette, hogy a megállapodásról szóló tárgyalások valószínűleg egy évnél tovább tartanak majd.

London a brit EU-tagság e hónap végén esedékes megszűnése (Brexit) után széles körű, az árukra és a szolgáltatásokra egyaránt kiterjedő szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az EU-val. Az ennek elérésére szolgáló, alapesetben december 31-ig tartó átmeneti időszakot ugyanakkor a hivatalos brit álláspont szerint nem lehet meghosszabbítani, sőt a brit kormány törvényben kívánja megtiltani saját magának és a parlamentnek az átmeneti időszak meghosszabbítását.

Az ír miniszterelnök-helyettes azonban a vasárnapi BBC-interjúban kijelentette: ha a brit parlament "hoz egy törvényt, amely kimond valamit", nem jelenti azt, hogy ehhez a többi 27 EU-tagországnak is tartania kell magát.

Simon Coveney szerint az EU azzal a hozzáállással kezd hozzá a szabadkereskedelmi tárgyalásokhoz, hogy a lehető legjobb megállapodást
velemenyezd, 2020. január 12. vasárnap, 14:21
Brexit - Johnson: nem lehet szó a kilépés utáni átmeneti időszak meghosszabbításáról
Konzervatív Párt - amely addig kisebbségben kormányzott - a vártnál jóval nagyobb arányú győzelemmel kényelmes, 80 fős többséget szerzett a londoni alsóházban.

A szerdai megbeszélésen a londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint Johnson kijelentette az Európai Bizottság vezetőjének, hogy a brit kormány széleskörű, az árukra és a szolgáltatásokra egyaránt kiterjedő szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az EU-val, az ennek elérésére szolgáló, alapesetben december 31-ig tartó átmeneti időszakot azonban nem lehet meghosszabbítani.

London már a decemberi parlamenti választás utáni programtervezetében jelezte, hogy a Brexit-megállapodás ratifikálásához kapcsolódva külön jogszabályban kívánja megtiltani saját magának és a parlamentnek az átmeneti időszak meghosszabbítását.

Az átmeneti időszak időtartama alatt jórészt a jelenlegi szabályrendszer marad érvényben a kétoldalú viszonyrendszerben.

Boris Johnson a szerdai megbeszélésen a Downing Street szóvivőjének beszámolója
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 20:22
Brexit - Tízévi mélyponton a londoni tőzsdén megjelent új vállalati részvények száma
Az LSE által a Financial Times című londoni üzleti napilap számára összeállított, pénteken ismertetett éves statisztika szerint 2019-ben mindössze 34 vállalat hajtott végre elsődleges nyilvános kibocsátást (IPO) az LSE piacain.

Ez 2009 óta nem mért mélypont, és 62 százalékos csökkenés az előző évi új tőzsdei részvénykibocsátások számához képest.

Világszerte 19 százalékkal csökkent az idén az elsődleges nyilvános tőzsdei kibocsátások száma, vagyis a londoni piac messze alulteljesítő volt a globális átlaghoz mérve.

Ezt tükrözte az IPO-tranzakciókból felhajtott tőke mennyisége is, amely 3,7 milliárd fontra (1436 milliárd forintra) csökkent a 6 milliárd font feletti tavalyi összegről.

Az idén ráadásul mindössze két olyan új elsődleges nyilvános kibocsátás volt az LSE piacain, amelynek értéke meghaladta az egymilliárd fontot.

A Londoni Értéktőzsde árfolyam-teljesítménye is elmaradt a fő versenytársak mögött: az LSE-n jegyzett legnagyobb piaci tőkeértékű vállalatok irányadó FTSE
velemenyezd, 2019. december 27. péntek, 12:11
Brexit - Jóváhagyta a Brexit-megállapodás alapelveit a londoni alsóház
Az öt és fél órás vita után megtartott szavazáson a képviselők 358-234 arányban, vagyis 124 fős többséggel voksoltak a megállapodásra.

Ez még korántsem a végszavazás volt az októberben elért új Brexit-megállapodásról, mivel az egyezség ratifikálását célzó törvénytervezetnek az alsóházban és a felső kamarában, a Lordok Házában is több további tárgyalási szakaszt meg kell járnia.

Az eredménynek különös jelentőséget ad, hogy a múlt héten tartott, előrehozott brit parlamenti választások óta ez volt az első szavazás a londoni alsóházban, amelyben a Boris Johnson miniszterelnök vezette Konzervatív Pártnak immár kényelmes, 80 fős többsége van.

A Konzervatív Párt a múlt csütörtöki választásig kisebbségben kormányzott.

Az előző brit miniszterelnök, Theresa May kormánya háromszor terjesztette az alsóház elé a tavaly novemberben elért eredeti Brexit-egyezményt, de a képviselők mindháromszor leszavazták az akkori tervezetet.

Az előző parlament alsóházának képviselői október végén - immár
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 16:51
Brit választások - A Brexit-folyamat végigvitele áll a brit kormányprogram élén
Nagy-Britanniában adóznak.

Előnyben részesülnek majd azok is, akik hazájukban törvénytisztelő magatartást tanúsítottak.

Az uralkodó által csütörtökön ismertetett tervek alapján gyorsított eljárással kaphatnak nagy-britanniai tartózkodási és munkavállalási engedélyt a külföldi orvosok, a szakképzett kórházi ápolók és más, magas szakképesítésű egészségügyi szakemberek.

A fontos alkotmányjogi tervezetek között szerepel, hogy a brit kormány meg akarja szüntetni a két parlamenti választás közötti időszakot öt évben rögzítő törvényt, ismét a mindenkori miniszterelnök személyes döntési hatáskörébe utalva a választások kiírását.

A 2011-ben kelt törvény értelmében az ötévi parlamenti mandátum lejárta előtti választás kiírásához az alsóházi képviselők kétharmadának támogatására van szükség.

A múlt heti előrehozott választás kiírásának indítványát Boris Johnsonnak csak a parlamenttel folytatott hosszas tusakodás után, a negyedik kísérletre sikerült elfogadtatnia.

Sarkalatos eleme az új
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 15:32
Brexit - London kizárná az átmeneti időszak meghosszabbításának lehetőségét
azonban a Brexit-megállapodás ratifikálásáról szóló törvényjavaslatból - amely várhatóan pénteken kerül a múlt csütörtökön jelentős konzervatív többséggel újjáválasztott alsóház elé - a kormány a maga részéről kiveszi ezt a lehetőséget, és jogilag kötelező erővel tiltaná meg az átmeneti időszak meghosszabbítását a 2020. december 31-i jelenlegi lejárati időponton túl.

Számos elemzői vélemény szerint ha addig nem sikerül szabadkereskedelmi megállapodásra jutni az Európai Unióval, és ha az átmeneti időszakot ennek ellenére nem hosszabbítják meg, annak ugyanolyan hatása lenne a brit gazdaságra, mintha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül, rendezetlen módon lépne ki az EU-ból.

Ebben az esetben ugyanis a jövő év végén a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályrendszere lépne életbe a kétoldalú kereskedelemben, és vámok jelennének meg az Egyesült Királyság és az EU jelenleg akadálytalan kereskedelmében.

Boris Johnson miniszterelnök azonban a múlt heti parlamenti választás előtti utolsó
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 12:11
AM: Prágában tanácskoztak a visegrádi országok agrárminiszterei
A közlemény szerint a találkozón Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az eddig kiszámíthatóan, alacsony hibaaránnyal működő támogatási rendszert nem szabad egy bizonytalan, nehezen végrehajtható rendszerre cserélni.

Kiemelte: a jelenlegi tervekben szereplő változtatások olyan mértékűek, hogy megvalósulásuk esetén a jelenlegi európai uniós jogalkotási sebesség mellett mind a gazdálkodók, mind a tagállamok számára megfelelő felkészülési időt, akár két év átmeneti időszakot kell biztosítani. Ez volna elegendő a nemzeti szabályozás megalkotásához, a támogatási rendszer részleteit tartalmazó stratégiai terv brüsszeli elfogadtatásához.

A prágai találkozón a miniszterek nyilatkozatot írtak alá, amelyben az európai erdők védelmében szükséges lépések megtételére hívják fel az érintett európai politikai intézmények figyelmét.

Az innovatív megközelítések alkalmazása, az erdőgazdálkodás megfelelő szintű támogatása és modernizációja, az adminisztráció egyszerűsítése
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 10:11
Novák Katalin: soha nem látott lehetőséghez jutnak a családok
kamattámogatott kölcsönt, a jelzáloghitelek elengedésének bővített változatát, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását.

A legfeljebb tízmillió forintos, kamatmentes, szabad felhasználású babaváró támogatás feltételeiről elmondta, házasnak kell lenni az igényléséhez, a feleségnek 40 évnél fiatalabbnak, és alapvetően azoknak szól, akik gyerekeket terveznek, de azok is kérhetik, akiknek már van gyerekük.

A zökkenőmentes indulás érdekében könnyítettek a feltételeken, és júliusra átmeneti időszakot határoztak meg, így a júliusban született gyerekek után utólag is igényelhető a hitel, és illetékmentessé tették a társadalombiztosítási jogviszony igazolás kikérését - ismertette az államtitkár.

Hozzátette, azok, akik a központi hitelinformációs listán (KHR) listán még rajta vannak, mert volt késedelmes tartozásuk, de azt már visszafizették, szintén igényelhetik a babaváró támogatást.

Novák Katalin szólt az ingatlanfedezetű jelzáloghitelek elengedésének bővüléséről is: már a második
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 09:41
Kampány a változó kamatozású jelzáloghitelek fix kamatozásúra váltására
Ennek során a bankok várhatóan 129 ezer szerződés alapján küldenek ki tájékoztató levelet annak érdekében, hogy a korábbi változó kamatozású jelzáloghiteleiket fix kamatozású kölcsönre változtassák át az ügyfelek. Ez mintegy 894 milliárd forint hitelállományt érint.

Freisleben Vilmos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója elmondta: a hitelintézetek három ütemben, legelőször a leginkább veszélyeztetett mintegy 15 300 ügyfélnek július 15-ig levelet küldenek arról, hogy fontolják meg kölcsöneik átváltását fix kamatozásúra. A legveszélyeztetettebb ügyfélkörnek a 15 éves hátralévő futamidejű, törlesztési képességre tekintettel a kamatkockázatnak leginkább kitett banki partnereket tekintik - mondta Freisleben Vilmos.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára közölte: az újonnan kötött lakossági jelzáloghitelnél a fix kamatozású hitelek aránya elérte a 96,5 százalékot, tavaly ilyenkor 67,7 százalék volt az arány.

Kovács Levente hangsúlyozta: az elmúlt években, leszűrve a 2008-as válság
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 14:02
2/25
Képek, videók
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
Dakota_Johnson__Fifty_ Sha
charlotteani
2017. március 27. hétfő, 20:59
dakota_johnson_jamie_d orn
charlotteani
2017. február 09. csütörtök, 21:12
Dakota_Johnson_2015_To ron
charlotteani
2017. február 09. csütörtök, 19:34
Dakota-Johnson--Leavin g-h
charlotteani
2017. február 09. csütörtök, 19:32
Dakota-Johnson--Marie- Cla
charlotteani
2017. február 09. csütörtök, 19:30
Dakota Johnson.jpg
charlotteani
2016. november 24. csütörtök, 14:35
Dakota-Johnson (3).jpg
charlotteani
2016. szeptember 14. szerda, 02:05
Lépcső a viking időszakbó
zlako
2007. április 23. hétfő, 18:00
December.7.Ambrózia
rushlilly
2017. december 27. szerda, 17:21
December.6.Döniz
rushlilly
2017. december 27. szerda, 17:20
December.6.Csinszka
rushlilly
2017. december 27. szerda, 17:20
December.5.Sebő
rushlilly
2017. december 27. szerda, 16:59
December.4.Borika
rushlilly
2017. december 27. szerda, 16:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.