Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 06:58 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
József Attila
Szuhanics Albert

József Attila

József Áron fia,
nem volt ő maffia
tagja, ámde nagyja
a magyar költőknek.

Szomorú időknek
fia még, s anyjának,
Pőcze Borbálának,
kinek neve Mama,
Attila így hívta.

Proletár gyerek volt,
ám lelkünkbe hatolt
jó néhány szép verse,
de elméje telve
mélységes titkokkal,
s zavaros dolgokkal...

Igazságérzete
hajszolta őt bele
drámai helyzetbe,
sok könnyes keservbe.

Mit nem fejezett be,
hányatott élete,
hisz nem is élte le,
félbeszakadt zene...
Ifjú éveiben
ő végképp megpihen.

Csalódás szemében,
sorsával kezében,
ha sínre nem lépne,
talán ma is élne...

Ki versei által,
dacol a halállal,
mert azok helyette
szólanak mellette,
tegnap, ma és holnap,
lesznek, vannak, voltak...

Debrecen, 2017. 07. 22.
evavicus, 2017. július 22. szombat, 01:05
Vívó-vb - Titkon éremszerzésben bízott Szatmári András
"Világbajnok vagyok, erről álmodtam, ezért dolgoztam" - lelkendezett a magyar szövetség honlapján a friss vb-aranyérmes, miután túlesett a doppingvizsgálaton.

Felelevenítette, hogy az Európa-bajnokságot bő egy hónapja megnyerő német Max Hartung elleni asszó után - amikor 1-5-ről sikerült fordítania - fordult meg először a fejében, hogy világbajnok lehet.

Nemcsak ekkor, hanem később a döntőben is fel tudott állni vert helyzetből. A dél-koreai Gu Bon Gil már 8-4-re vezetett ellene, innen sikerült fordítania. Mint mondta, ezt edzőjének is köszönheti, aki a szünetben nyomatékosította, hogy nem lehet minden nap világbajnok az ember.

Gárdos Gábor ugyanezt erősítette meg az MTI-nek, emlékeztette vívóját arra, hogy nem minden nap jut el az ember egy világbajnokság fináléjába, ha pedig már ott van, azt meg kell nyerni.

"Az volt a feladata, hogy leszűkítse az előkészítést kézzel és lábbal is, ennek lett az eredménye a fordítás" - tette hozzá.

A tréner elmondta, hogy egy éve, amióta együtt
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 23:35
Szeret - nem szeret
Jenei Fanni: Szeret - nem szeret

Szeretem a rosszat, ha abból lesz a jó,
Szeretem a hideget, ha aztán elolvad a hó,
Szeretem a pénteket, ha az estétől várhatok valamit,
Szeretem az estét, ha az estén láthatok valakit.

Utálom, ha rosszból sosem lesz jó,
Utálom, ha csak latyak van és már nem hó,
Utálom, ha pénteken otthon ülök, és csak vagyok,
Utálom, ha az estén nyomot nem hagyhatok.

Elfogadom, ha minden simán menne,
Elfogadnám, ha ez így is lenne,
Eldöntöm, ha az alkalom kívánja,
Eldönteném, ha talán nem hátrálna.

Ezzel a pár sorral zárom versem,
Ezzel fejezem ki magam ily nyersen,
Ezzel akarom elérni kicsiny vágyamat,
S EZZEL fejezem ki igaz hálámat...
taltos1, 2017. július 21. péntek, 23:15
Nyíltvízi úszás 25 Km
Férfiak
1. Axel Reymond (Franciaország) 5:02.46.4
2. Matteo Furlan (Olaszország) +0.6
3. Jevgenyij Dratcev (Oroszország) +3.4
...
6. Gyurta Gergely +1.14.3
- Rasovszky Kristóf feladta a versenyt, mert a 20 éves fiú bunyóba keveredett és olyan rúgást kapott, amivel nem tudta folytatni.

Nők
1. Ana Marcela Cunha (Brazília) 5:21.58.4
2. Sharon van Rouwendaal (Hollandia) +2.4
3. Arianna Bridi (Olaszország) +9.8
...
5. Olasz Anna 1:56.5
...
12. Sömenek Onon Kata

- Roppant nehéz volt a verseny, mind a verekedés, mind a hullámzás és az időjárás miatt, de így is minden percét élveztem - nyilatkozta lelkesen Gyurta Gergely. - Az utolsó körben már csak a közönségre és a szüleimre gondoltam. Ők húztak be a végén. Óriási élmény volt ezt hazai közönség előtt megélni.
maroka, 2017. július 21. péntek, 18:20
Öttusa Eb - Négy magyar a férfiak döntőjében
A pénteki selejtezőben két csoportban zajlottak a küzdelmek, mindegyikből az első 12 hely ért automatikusan finálét, további 12 versenyző pedig pontszáma alapján lépett tovább.

A magyarok közül a legjobban az idén sokáig sérült Marosi Ádám kezdett, aki vívásban és úszásban is negyedik volt, így éppen negyedikként vághatott neki a lövészetekkel magszakított 3200 méteres futásnak. Ennek végén az összetömörülő mezőnyben tizennegyedikként ért a célba, így végül pontszámmal került döntőbe.

Ugyanebben a csoportban - a B-ben - Kasza Róbert ezúttal a szokásosnál gyengébben vívott - 12 győzelem, 14 vereség -, de a medencében ő is az élcsoportba tartozott, ennek köszönhetően 12. volt a kombinált verseny előtt. Végül - az Eb eredményközlője szerint három másodperccel Marosi előtt - nyolcadikként futott be.

Az A csoportban szerepeltek a Demeter fivérek. A világkupa-sorozatban remeklő, Los Angelesben győztes, Kecskeméten második Bence pénteken gyengén vívott, kilenc győzelme mellé 16 vereség csúszott
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 18:03
A múlt érintése ...
A múlt érintése ...
****************************************************************** *****************
Jó anyámmal jártuk a darányi dombokat ,
s az üde zöld fűvel borított legelőt , mezőt :
ismertem a szúrós csipke bokrokat , a nyáj
szomját oltó , égbenyúlóan magas gémes kutat .
Életünk , mint egy szép mese , olyan békés
volt oly vidám : hármasban anyám az öcsémet
szeretőn , féltőn karjában tartva , csendesen
ballagtunk a békésen legelésző nyáj után .
Távolról érces harangszót hozott felénk a szél ,
olykor megszólalt a kolomp a vezér kos nyakán ,
s anyját követve bégetett a foltos kis bárány .
Sokszor magával ragad a gondolat , ennyi sok
év után , szeretnék újra ballagni hármasban ,
a békésen legelésző nyáj után , szeretnék
újra gyermek lenni ... , vágyom a múlt után .
**********

********** Bédné Marika : 2011 . 12 . 14 . 21 : 18 /saját versem - ismételve /
bedmarika47, 2017. július 21. péntek, 17:40
Megnyílt a Művészetek Völgye fesztivál
Színház repertoárjából válogató Nemzeti Szín-Tér, mely egy estére az Óbudai Danubia Zenekar komolyzenei koncertjének is átadja a deszkákat. A Fidelio Színház Színpadon pedig a Katona József Színház, az Újszínház, az Orlai Produkció, a Tünet Együttes, a Jurányi Ház és a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásai láthatók.

Hozzátette: szintén Taliándörögdön kapott helyet az Etno Liget és az ETNO Port-A, a fesztiválra kitelepülő Néprajzi Múzeum, valamint Hobo saját udvara, a Hobo Klub várja a látogatókat verses színházi esttel és beszélgetéssel. Aki táncra, önismeretre, improvizációra vágyik, a Lemanguria Kreatív Mozgásudvar programjai között válogathat. Idén a Kocsor Háznál frissen megalakuló Fonó Udvar a budapesti Fonó népzenei és világzenei kínálatát hozza el a Völgybe.

Taliándörögd a helyszíne a Cseh Tamás Program zenekarait is befogadó Elevenkertnek, a Tilos Rádió udvarának, valamint a reformáció 500 éves évfordulója apropóján felépült Református Udvarnak és a Tarisznya Evangélikus Udvarnak -
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 17:33
Alkalmazás
csodálatosnak, tanácsosnak és erős Istennek neveznek. Joggal nevezzük csodálatosnak azt, akiben mindez összekapcsolódik.
Épp e miatt a nagyszerű ötvöződés miatt ábrázolják Krisztust oly sokféleképpen, olyan lényként vagy tárgyként, ami egy adott szempontból tökéletes. Így néhol Napnak (Mal 4,2), néhol Csillagnak (4Móz 24,17) nevezik. Az egyik legtalálóbb megnevezés a Hajnalcsillag, amely a legfényesebb csillag, a nap előhírnöke (Jel 22,16). Van, ahol - például igerészünkben is - az egyik versben oroszlánhoz, a következőben pedig bárányhoz, vagy néha egy másik oroszlántól gyökeresen különböző állathoz, pl. őzhöz vagy fiatal szarvashoz hasonlítják. Egyes igehelyeken szikla, máshol gyöngy jelképezi. Van, ahol hadakozónak és Üdvösségünk fejedelmének nevezik, máshol pedig vőlegényként jelenik meg. Az Énekek Éneke 2. fejezetének első versében a szerző két illatos és szép virághoz, a rózsához és liliomhoz hasonlítja; a két verssel ezután már gyümölcsöt termő fához. Az Ézs 53,2-ben ő a ,,gyökér
kalmanpiroska, 2017. július 21. péntek, 17:01
Magyar Nagydíj - Idén is segítik külföldi rendőrök a biztosítást
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: a rendőrök feladata elsősorban a külföldi szurkolók problémáinak kezelésében való segítségnyújtás, tájékozódásuk könnyítése, okmányaik és járműveik ellenőrzése lesz.

Az idei Magyar Nagydíjat július 27. és július 30. között rendezik meg a Hungaroringen. A rendőri biztosítást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság végzi. A versenypálya közelében idén is ideiglenes rendőrörs működik majd július 27. és július 31. között, ennek elérhetőségeit a www.police.hu oldalon később teszik majd közzé.

Kiemelték továbbá, hogy a sportrendezvényre várhatóan nagy számban érkeznek majd magyar és külföldi látogatók, emiatt Mogyoród és környékének forgalma jelentősen megnő. A versenypálya körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján - 2017. július 27., csütörtök reggeltől 2017. július 31., hétfő reggelig - megállási tilalom lesz érvényben.

Emellett a jövő hét folyamán több forgalmirend-változásra kell készülni a Hungaroring környékén és az
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 16:12
Spiegel: kartellgyanúba kerültek a legnagyobb német autógyártók
A német hírmagazin szombati számában megjelenő beszámolóból előzetesen ismertetett részletek szerint a súlyos versenyjogsértésről a VW adott át információkat a hatóságoknak "egyfajta önfeljelentés" formájában.

A VW szerint a cégek a kilencvenes évek óta több mint 60 munkacsoportban, 200-nál is több munkatárs részvételével egyeztettek titokban technológiai és beszállítói ügyekről, és a gyártási költségekről.

Az egyeztetések célja a verseny kiiktatása volt - írta a Der Spiegel, hozzátéve, hogy az "ötök körének" esete lehet a német gazdaság történetének egyik legnagyobb szabású kartellezési ügye.

A gyártók egyeztettek a többi között arról, hogy mekkora önálló tartályrendszer szükséges a dízelmotorral szerelt kocsiknál a kipufogógáz tisztítását szolgáló AdBlue adalékanyag használatához. A nagy tartály drága, ezért inkább abban állapodtak meg, hogy kisebb tárolórendszerrelszerelik a dízelautókat, így viszont nem lehetett elegendő AbBlue-t hozzáadni az üzemanyaghoz.

Ez a titkos, jogsértő
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 15:02
Vizes vb - Somhegyi nem jutott be a középdöntőbe toronyugrásban
A Duna Arénában rendezett verseny első szakaszában hat-hat ugrást mutatott be a 42 résztvevő. Az Egyesült Államokban tanuló Somhegyi végig a mezőny második felében állt, s végül 349,85-ös pontszámmal fejezte be a versenyt. A 18., még bejutó olasz Vladimir Barbu 404,95 pontot kapott a gyakorlataira.

A legjobban a kétszeres olimpiai bajnok, Budapesten szinkrontoronyugrásban már aranyérmes kínai Csen Aj-szen szerepelt a selejtezőben 553,50 ponttal.

A 18-as középdöntőt 15.30 órától rendezik, a 12-es fináléra szombaton kerül sor.
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 13:52
Örökre veled ...
Örökre veled ...
****************************************************************** ********

Furcsa módon sodort az élet
utamba kedvesem .
Öröknek bizonyult érzés
volt ez a szerelem .

Ahogy foszlik a múltunk
magamtól kérdezem ,
talán egyszerre látom a
múltat , s a valós jelent ... ?

A hajnali szélben állok a tenger -
parton , s a távolba réved
tekintetem : örökre veled szeretnék
élni , tiéd a nappalom , s éjjelem .
**********

********** Bédné Marika : 2012 . 03 . 17 . 20 : 10 / saját versem - ismételve /
bedmarika47, 2017. július 21. péntek, 11:57
1/8006
Képek, videók
JÓZSEF-ATTILA.jpg
cserhat3
2017. április 11. kedd, 21:06
József Attila.jpg
chillik
2017. április 07. péntek, 16:59
József Attila 01.jpg
chillik
2017. március 17. péntek, 05:21
József Attila 02.jpg
chillik
2017. március 17. péntek, 05:20
jozsef attila.jpg
relisisi
2017. február 21. kedd, 09:27
szeretlek_jozsef_attil a_1
menusgabor
2017. január 11. szerda, 18:41
józsef attila 003.png
chillik
2016. december 30. péntek, 07:33
józsef attila 002.png
chillik
2016. december 30. péntek, 07:33
józsef attila 001.png
chillik
2016. december 30. péntek, 07:32
16800px-Attila_József_ mem
charlotteani
2016. július 11. hétfő, 18:50
jozsef-attila-egesz-el ete
charlotteani
2016. július 11. hétfő, 17:08
23Jozsef-Attila-VVEeml ekp
charlotteani
2016. július 11. hétfő, 17:04
Régi magyar költök 01.jpg
chillik
2017. június 13. kedd, 05:30
Régi magyar költök 02.jpg
chillik
2017. június 13. kedd, 05:30
Címkék
egyik versben, gyártási költségekről, látogatókat verses, szokásosnál gyengébben, távolba réved, szép mese, József Attila, idén sokáig, Gyurta Gergely, Axel Reymond, Jurányi Ház, Katona József Színház, kilencvenes évek, időjárás miatt, Művészetek Völgye, hajnali szélben,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.