Regisztráció  Belépés
2018. július 18. szerda | 29. hét | 199. nap | 23:49 | Frigyes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
A horvát legenda, aki újjáépíttette szülőfalujának lerombolt templomát

Vedran Ćorluka kétségtelenül nem a legtechnikásabb horvát labdarúgó az elmúlt évtizedekből, azonban stabilitására jellemző, hogy 101 alkalommal szerepelt már hazája válogatottjában. A 32 éves hátvédnek borzasztóan nehéz gyerekkora volt, azonban két dologról sosem feledkezett meg: szülőföldjéről és a hitéről.

Vedran Ćorluka 1986-ban született Boszniában, Derventa településen, horvát szülők gyermekeként: mindösszesen hat éves volt, amikor a délszláv háború miatt mérnök édesapja úgy döntött, hogy Zágrábba költöznek, a jogász édesanyával és lánytestvérével. A tíz éven át tartó borzalmakat viszonylag békességben átélhették, azonban szülőfalujuk szinte teljesen elpusztult: a horvát kisebbség Ćorluka családhoz hasonlóan Horvátországba menekült, a katolikus templomot pedig ismeretlenek lerombolták.

A szuper-tehetséges Vedran előbb bajnok lett Horvátországban, húsz évesen pedig már a válogatottban is
horvathnemagdi, 2018. július 18. szerda, 19:41
Megkönnyeztem
Megkönnyeztem a junior kézilabdás lányok VB aranyát!


Azt eddig is tudtam, hogy világbajnokok lettek, örültem is.
De a meccset még nem volt érkezésem megnézni...egészen mostanáig.
Láttam az utolsó perceket a facebookon megosztott videókban, de ez teljesen más volt!

Így, teljes egészében az utolsó meccs...fantasztikus!
Elég, ha annyit mondok, hogy a második félidő kb. 10. percéig még a norvégok vezettek?
A vége pedig 6 gólos győzelem!


Kár, hogy itt még mindig nem lehet linkelni...azt gondoltam, a kihagyott évek alatt ennyit előrehaladnak...de sebaj!
Ideteszem, akit érdekel, az be fogja másolni a böngészőjébe!

https://www.youtube.com/watch?v=roA2J1JV2YM

Szeretem a női kézilabdát (a férfit valahogy nem annyira, bár a VB-t ott is megnézem), de most nem csak emiatt örülök...hanem azért, mert VAN UTÁNPÓTLÁS!!!!!

És a junior szövetségi kapitány szuper ember! Nyugodt! A végsőkig!
feherevi, 2018. július 18. szerda, 13:35
Új helyesírás: lehull a lepel az MTA rejtegetett tudásáról
BUCSY LEVENTE

2015. szeptember 2., szerda 12:55, frissítve: szerda 13:54

Sajnálatos módon az MTA Magyar Nyelvi Osztályközi Állandó Bizottsága nem partner abban, hogy a tudás mindenkié legyen, az MNO bevásárolt hát magának a 31 év után új kiadást megért A magyar helyesírás szabályaiból. Áttekintette, mit hogyan kell mostantól helyesen írni.

A nyár elején megkíséreltünk cikket írni a magyar nyelv új helyesírási szabályairól. El akartuk kerülni, hogy hangulatkeltő jelleggel a legbeavatottabb szakemberek megkérdezése nélkül tegyük ezt. Nagy nehezen átrágtuk magunkat a szakemberhálón, és eljutottunk A magyar helyesírás szabályai - tizenkettedik kiadás (2015) című kiadvánnyal kapcsolatban interjúadás szempontjából felkent személyig, Keszler Borbála szerkesztőig, az MTA Magyar Nyelvi Osztályközi Állandó Bizottsága elnökéig, aki az Akadémiai Kiadó nevében az MNO-nak visszautasította, hogy tájékoztatást adjon a nyelvhelyességi változásokról, kérve, hogy majd szeptember 3-án
eposz, 2018. július 18. szerda, 01:33
Az Argentin bíró belenyúlt a meccs kimenetelébe.
Alan Shearer, az angol válogatott egykori legendás csatára úgy érzi, a játékvezető belenyúlt a meccsbe, amikor büntetőt ítélt Ivan Perisic kezezése után.
Ilyen nevetséges ítéletnek sohasem szabadna befolyásolnia egy világbajnoki döntőt. Egyszerűen többet érdemel a torna.
A horvátok lenyűgözőek voltak, de hátrányba kerültek egy olyan szabadrúgás miatt, amely nem volt szabadrúgás és egy olyan tizenegyes miatt, amely nem volt tizenegyes - mondta a 63-szoros angol válogatott csatár, Alan Shearer.
Bővebben http://www.origo.hu/sport/vb/2018/20180715-franciaorszag-horvators zag-oroszorszagi-labdarugo-vilagbajnoksag-donto-visszapillanto-nyi latkozatok.html
maroka, 2018. július 16. hétfő, 11:40
Vb-döntő: vitatott helyzetek és zseniális meccsterv.
Didier Deschamps csapatának az első félidőben szerencséje volt, de a második játékrészben így is bizonyította: a jobb csapat nyerte a 2018-as világbajnokságot. Gyorselemzés a moszkvai döntőről.
A horvátok kezdték jobban a mérkőzést, a 18. percben mégis a franciák szereztek vezetést, miután Antoine Griezmann szabadrúgása után Mario Mandzukic a saját kapujába csúsztatott. A horvát válogatott támadó a futballtörténelem első játékosa lett, aki öngólt szerzett vb-döntőn.
Ráadásul ez volt az oroszországi világbajnokság 12. öngólja, ezen a tornán kétszer annyi született, mint az 1998-as Mundialon.
A mérkőzés hajrájában Mandzukic a francia kapuba is betalált, ezzel beállított két rekordot: Puskás Ferenc, Czibor Zoltán, Gerd Müller és Zinédine Zidane után a vb-történelem ötödik játékosa, aki BL-döntőben és vb-döntőben is gólt tudott szerezni.
Úgy tűnik, ezen a világbajnokságon minden a franciák kezére játszott. A 38. percben már úgy vezettek 2-1-re, hogy Antoine Griezmann büntetőből szerzett gólja
maroka, 2018. július 16. hétfő, 11:39
Pogba a nagy örömködésben megsértette Angliát
A vasárnap esti találkozó után ahogy ilyenkor szokás, a francia játékosok és edzői stáb tagjai az öltözőben ünnepeltek egymással. Pogba megragadta a lehetőséget, és kezében a világbajnoki trófeával elénekelte a saját verziójában az ,,Football's coming home, azaz a futball hazatér" című a dalt.
Videó
A nótáról tudni kell, hogy eredetileg a Three Lions (Football's Coming Home) a The Lightning Seeds együttes 1996-os slágere, amely 1998-ban vezette a slágerlistákat és most a világbajnokság előtt Angliában újra egyfajta kampánydalként kezelték.
Pogbának a nagy örömködés közben látszólag leesett, hogy ő valójában egy angol klub, a Manchester United játékosa, így Angliára kifejezetten sértő az éneke, nem biztos, hogy ha visszatér klubjához népszerű lesz ezzel a fricskával, így rövid előadása végén gyorsan kihangsúlyozta, az éneke csak vicc volt.
maroka, 2018. július 16. hétfő, 11:37
Királyi fogadtatásban részesült a belga válogatott
...
Belgium története legnagyobb futballsikerét elérve, Angliát legyőzve (2-0) harmadik helyen végzett az oroszországi labdarúgó világbajnokságon.
Roberto Martínez felvállalt néhány húzós döntést, és taktikailag is gatyába rázta a csapatot, amely ezzel le is rázta magáról a titkos esélyes címkét.
A szombati bronzmeccs után a válogatott nem várta meg a döntőt, azonnal hazarepült, így vasárnap már a keret és a stáb Fülöp belga király és a felesége, Matild királyné vendégszeretetét élvezte a laekeni uralkodói kastélyban. Na ez a királyi fogadtatás.
Képen: Fülöp belga király (b) kezet fog Romelu Lukaku belga labdarúgóval az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon harmadik helyezett belga válogatott fogadásán a laekeni kastélyban 2018. július 15-én (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
.........

Képen: Fülöp belga király, a
maroka, 2018. július 16. hétfő, 11:35
A 2018-as oroszországi világbajnokság helyszínei.
A Kalinyingrád stadion a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra épült stadion Kalinyingrádban. Ultramodern biztonsági berendezésekkel és zártláncú televíziórendszerrel ellátott kétszintes stadion. A stadion felső szintjét a tervek szerint a 2018-as vb-t követően visszabontják és a Kalinyingrádi Baltika stadionja lesz.

A stadion adatai:
Elhelyezkedés: Kalinyingrád
Megnyitás ideje: 2018. április 11.
Befogadóképesség: 45 015

A Kresztovszkij Stadion szentpétervári labdarúgó-stadion, a Zenyit otthona, a 2018-as labdarúgó-világbajnokság egyik helyszíne és a 2017-es konföderációs kupa egyik stadionja volt.

A stadion adatai:
Elhelyezkedés: Kresztovszkij-sziget, Szentpétervár, Oroszország
Megnyitás ideje: 2017. április 22.
Befogadóképesség: 64
schuro, 2018. július 15. vasárnap, 21:03
Négy szent, akikhez imádkozhatsz, hogy a te csapatod nyerjen
2018. július 14. szombat 22:00
Holnap Horvátország és Franciaország az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon döntőt játszik. Megszokott, hogy focidrukkerek és játékosok imádkoznak a sikerért. Sokan közülük keresztet vetnek, amikor a pályára lépnek. De melyik szent közbenjárását kell kérni a sikerért?
A világbajnokság előtt megütközést keltett a brazil szövetség döntése, mely a pályán minden vallási megnyilvánulástól eltiltotta a csapat tagjait, de az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon is megszokott látvány, hogy focidrukkerek és játékosok különböző gesztusokkal imádkoznak a sikerért, köszönik meg az ,,égieknek" a gólt, a győzelmet. De melyik szent közbenjárását kell kérni, hogy a te csapatod nyerjen?
- 1. A sportok védőszentje az olasz Pier Giorgio Frassati: tehetséges diák és lelkes túrázó volt, és minden túrába egy meccset is beiktatott.
- 2. A futball védőszentje szintén olasz: Luigi Scrosoppinak hívják. Általában labdával a kezében ábrázolják. Elkötelezetten
maroka, 2018. július 15. vasárnap, 13:59
Francia püspök, volt futballbíró beszél arról, mire tanít ..
Francia püspök, volt futballbíró beszél arról, mire tanít minket a foci.
A 2018-as világbajnokság vége felé Dominique Lebrunt kérdezte a SIR szerkesztősége, aki most Rouen püspöke, korábban azonban tizenhárom éven át a francia futballszövetségnél dolgozott játékvezetőként. A 2018-as világbajnokság vége felé járunk, közeledik a francia-horvát döntő. Ennek kapcsán Dominique Lebrunt kérdezte a SIR szerkesztősége, aki most Rouen püspöke, korábban azonban tizenhárom éven át a francia futballszövetségnél dolgozott játékvezetőként.
Nagy öröm volt számomra látni a francia csapaton, hogy néhány év nehézség után újra ki tudták hozni magukból a legjobbat, ami részben a játékosok alacsony átlag életkorának is köszönhető. Egyébiránt sem drámai, sem igazságtalan nem lett volna, ha Belgium nyer. Kiegyenlített mérkőzés volt." A futballpiac korában arra is figyelmeztet: ,,A sport játék. Ne feledjük el soha!
Bővebben
maroka, 2018. július 15. vasárnap, 13:55
A labdarúgásnak is van védőszentje
.......
2018. július 15. vasárnap
A mai napon Horvátország és Franciaország játékával véget ér az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. Sokan izgultunk, szurkoltuk végig a mérkőzéseket. Jó tudni hogy a világbajnokság előtt, alatt és azt követően - akár amikor a gyermekünkkel, barátainkkal focizunk égi pártfogó segít.
Az úton járók, közlekedők védelmezője Szent Kristóf, a hegymászóké Szent Bernát, a focistáké pedig ,,Szent Luigi", azaz ­Aloisius Scrosoppi (liturgikus ünnepe április 3.). Az olasz szent 2010-ben lett a futballjátékosok és a focidrukkerek védőszentje. ,,Végre nekik is van már pártfogójuk, akit segítségül hívhatnak!" - mondta Alois Schwarz osztrák püspök, amikor a szentet patrónussá választották. Aloisius Scrosoppi az akkoriban még Ausztriához tartozó Udinében született, egy ékszerész fiaként. Hívő családban nevelkedett, s már tizenkét éves korában készülni kezdett
maroka, 2018. július 15. vasárnap, 13:41
Női kézilabda Junior V.B. 2018 további helyezések:
Női junior világbajnokság, Debrecen
A 7. helyért:
Franciaország-Románia 30-24 (16-11)
Az első percekben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első tíz perc után viszont fokozatosan növelték előnyüket a franciák, és a félidőben már magabiztos öt gólos előnyben voltak. A szünet után ott folytatták játékukat a gallok, ahol az első játékrészben abbahagyták: nem engedték közelebb magukhoz a románokat, akiken látszódott fáradtság jele. Hat gólos sikerével Franciaország a világbajnokságot a 7., míg Románia a 8. helyen zárta.

Az 5. helyért:
Hollandia-Dánia 32-28 (16-14)
Mindkét fél jól kezdte a találkozót, az első tíz percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A félidő közepétől kezdve Hollandia jobb helyzetkihasználásának köszönhetően fokozatosan lépett el Dániától. A második játékrészben is a hollandok domináltak, akik megérdemelten szerezték meg az ötödik helyet a világbajnokságon.

A 3. helyért:
Oroszország-Dél-Korea 27-29 (13-10)
Oroszország kezdte
maroka, 2018. július 15. vasárnap, 08:02
1/2768
Képek, videók
a legendák.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
élő legenda.PNG
kicsoda57
2017. október 01. vasárnap, 18:27
élő legenda...PNG
kicsoda57
2017. október 01. vasárnap, 18:26
Kaposi Ferenc LEGENDA.jp
katalin_53
2017. szeptember 18. hétfő, 21:17
egerke_legendaja_marci .jp
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 15:50
Legenda Az úr-zsiványról
chillik
2016. december 05. hétfő, 01:58
a legendák szerint.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:48
Szt.László legenda
furaila
2016. november 02. szerda, 15:48
Legenda.jpg
chillik
2016. október 24. hétfő, 05:46
Szent Margit legendája 01
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:52
horváth ünneplés.jpg
maroka
2018. július 13. péntek, 09:57
zzz 03 alap Horváth Erzsé
katka5212
2018. július 08. vasárnap, 10:02
zzz 006 horváth Erzsébet
katka5212
2018. május 28. hétfő, 12:57
Horváth György - Suhog a
sanci81
2018. február 09. péntek, 17:32
horvát ági.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 19:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.