Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:17 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
Tökfőzelék csirkenyárssal

Hozzávalók

A tökfőzelékhez:
80 dkg tök
1/2 fej vöröshagyma
1,5 dl natúr joghurt
0,6 dl zöldségalaplé
1 csokor friss kapor
2 k olívaolaj

frissen őrölt bors
A csirkenyárshoz:
50 dkg csirkemellfilé
2 k étolaj
1 tk őrölt citrombors
1 nagy csipet só

Elkészítés

A tököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd tenyerünkkel kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet. A megpucolt vöröshagymát finomra reszeljük, majd egy serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk, és rátesszük a tököt. Felöntjük egy kevés zöldséglével, és hozzáadjuk a finomra vágott kapor 2/3 részét, megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 12 perc alatt puhára pároljuk.
Amikor megpuhult a tök,- de még kellemesen harapható, nem főtt szét - elzárjuk alatta a lángot, és összekeverjük a joghurttal. Végül jeges fürdőben kihűtjük.
A csirkemellet hosszú csíkokba vágjuk, majd felszúrjuk a hústűre vagy a
horvathnemagdi, 2017. június 20. kedd, 19:34
Már tudom, mitől olyan finom!
Pirított gomba az ünnepi asztalra!
Már tudom, mitől olyan finom!

Bemutatunk egy olyan pirított gomba receptet, amely rövid idő alatt elkészíthető, kevés hozzávalóra van szükség és nagyon finom! A melegen tálalt előétel remek választás az ünnepi alkalmakra is. Szaftos, kissé pikáns ízvilága mindenkit lenyűgöz!

Hozzávalók:

800 g csiperke gomba,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál olasz fűszerkeverék,
olívaolaj,
só,
őrölt fekete bors,
40 ml balzsamecet.

Elkészítés:

Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűszeres levet öntsük rá a gombára, kavarjuk jól össze és hagyjuk állni 20 percet. Tegyük a gombát egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 15-20 percig. Közben kavarjuk meg, hogy az ízek jól átjárják.

Olasz fűszerkeverék: 2 k. szárított
horvathnemagdi, 2017. június 20. kedd, 18:52
Darálós - avagy gépi keksz
Darálós - avagy gépi keksz

Egy jól bevált régi recept...gyorsan megy, és egyszerűbb, mint formákat szaggatni, kiadós...csak kell egy húsdaráló és az ahhoz való keksz formázó.

Akkor pedig a recept- ami az alap, és ezt persze lehet ízesíteni a kedvünk szerint:

70 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 4 egész tojás, 25 dkg margarin, csipet só, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna.

A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk...ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk...

Lehet ízesíteni kakaóval, fahéjjal, kókuszreszelékkel, mákkal, dióval, citrommal, naranccsal.....kinek.kinek ízlése szerint.
horvathnemagdi, 2017. június 20. kedd, 10:52
Kefires kifli
Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg liszt
2 egész tojás
1 kispohár kefir
1 dl olaj
6 dkg cukor

1-1,5 dl langyos tej
5 dkg élesztő
A krémhez:
1 csomag margarin
3 dkg só
A tetejére:
egy tojássárgája

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk, 4 részre osztjuk.

Kb. 30 cm-es átmérőjűre köröket készítünk. Kinyújtjuk a tésztákat, egyet megkenünk a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát.

16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik felét.

Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük és 200 fokon megsütjük.

Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot.

Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel
koszegimarika, 2017. június 20. kedd, 08:01
Püspökkenyér
Hozzávalók:
8 tojás fehérje
15 dkg cukor
csipet só
20 dkg liszt
1 teáskanál vanília aroma vagy 1 cs.van.cukor
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja
aszalt vagy kandírozott gyümölcsök
Elkészítése:
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük,majd apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény habbá verjük. Lisztet óvatosan elkeverjük a habbal. Apróra vágott gyümölcsöket,vaníliát,citromhéját beleforgatjuk. A megolvasztott vajat vagy margarint (ne legyen meleg)fokozatosan adagoljuk hozzá és óvatosan keverjük el.
Őzgerinc formát kivajazzuk vagy margarinozzuk,beleöntjük a masszát és 170 fokon kb 40 percig sütjük. Kisült hagyjuk még kicsit a formába hűlni,majd rácsra borítjuk. Kihűlés után leönthetjük csokoládéval.

Kiss Imréné Magdi receptje a facebook-ról
bkisseva, 2017. június 19. hétfő, 12:37
Bögrés tejfölös mákos süti
Hozzávalók:
1 pohár liszt
1 pohár mák darálva
1 pohár cukor
1 pohár tejföl
4 db tojás
1/4 kávéskanál szódabikarbóna
mazsola (ízlés szerint)
1/2 pohár darabolt dió
porcukor a tetejére

(A hozzávalókat 2,5 dl-es pohárral számoljuk.)

Elkészítés:
A lisztet, mákot, cukrot, tejfölt, szódabikarbonát a tojássárgával összedolgozzuk. (Ízlés szerint rakhatunk bele mazsolát is).

Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is, majd 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kerek formába öntjük és rászórjuk a feldarabolt diót.
230 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Miután kihűlt porcukorral meghintjük.
bkisseva, 2017. június 19. hétfő, 12:35
Töltött paprika káposztával
Töltött paprika káposztával

Nagymamám így készítette a töltött paprikát, mivel az én kedvencem, ezért én is édes káposztával készítem
Rózsamama konyhája

Hozzávalók

50 dkg sertés darált hús
1 db tojás
1 kávéskanál só
0,5 kávéskanál bors
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
6 db zöld TV paprika
1 kanál rizs
1 fej hagyma

A szószhoz:

1 l házi paradicsomlé
2 kávéskanál só
2 kanál cukor
30 dkg fejes káposzta
A rántáshoz:
1 kanál sertészsír
1 púpos kanál liszt
1 kávéskanál fűszerpaprika

Elkészítés

A húst ledaráljuk, a hagymát nagyon apró kockára vágjuk, majd a többi hozzávalóval (só, bors, tojás, rizs, fűszerpaprika)l jól összegyúrjuk.

A paprikák belsejét kiszedjük, a káposztát lereszeljük.

Káposztát a lábas aljára helyezzük, erre jönnek a paprikák, amit
horvathnemagdi, 2017. június 19. hétfő, 09:47
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok!
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok! Ráadásul akár 45 perc alatt elkészíthető!

Mikor elkészítettem ezt a remek receptet, az egész családom repetát kért belőle. Még a kritikus nagy fiam is azt mondta, hogy varázslatosan finom!

Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma

100 g liszt
Hirdetés

olaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze.

A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra.

A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd
nanoka72, 2017. június 18. vasárnap, 21:25
Francia meggyes pite
Ez a leggyorsabban elkészíthető meggyes pite a világon. Azonfelül még felettébb ízletes is!

Sokan közülünk nagyon szeretik a meggyes desszerteket, hiszen ez a gyümölcs utánozhatatlan ízvilágú, ugyanakkor kissé savanykás is. Sajnos a mindennapokban nem mindig jut elég idő arra, hogy a hagyományos meggyes süteményeket elkészítsük. Éppen ezért, most egy egyszerű recepttel kedveskedünk olvasóinknak, ez pedig a nyári meggyes clafoutis (ejtsd: klafuti). Ez egy nagyon híres francia desszert, amire joggal lehetnek büszkék. Ez tulajdonképpen egy meggyes pite, így egyszerű alapanyagokból készül, de az íze fenséges.

Francia meggyes pite

Hozzávalók:

600 gramm meggy
30 gramm olvasztott vaj
4 tojás
250 ml tej
10 dkg liszt
10 dkg cukor
12 gramm vanília
egy csipetnyi só

Elkészítése:

Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk.
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 17:55
Van egy tuti receptünk
20 perces meggyes vagy cseresznyés lepény.

Van egy tuti receptünk, ami 20 perc alatt összedobható, és ha valamilyen csoda folytán nem fogy el rögtön, a hűtőből kivéve másnap még finomabb lesz.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg nádcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 tojás
1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, külön edénybe tesszük. A sárgáját a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. A végén pedig hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belecsurgatjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatva benne. A tetejét terítsük be a kimagozott meggyszemekkel, hogy mindenhová jusson. Ne aggódjunk, ha a tetején marad, nem fog megégni, mert ahogy elkezd
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 17:33
A meggy-szezonban mi mást is süthetne
Egyszerű meggyes pite Katicától
Írta: nagyi
A meggy-szezonban mi mást is süthetne az ember gyermeke?!

Tészta hozzávalói

50 dkg liszt,
12 dkg cukor,
20,5 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
1 sütőpor,
1 csipet só,
2 db tojás,
1 dl tejföl
1 citrom reszelt héja és
1 kanál citromlé.
A pite tetejének megkenéséhez
1 tojás
Töltelék hozzávalói: kb.
50 dkg magozott meggy,
20 dkg cukor,
1 csipet őrölt szegfűszeg-őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, rátesszük a tölteléket és ismét meghintjük zsemlemorzsával.

A tészta másik feléből vékony rudakat sodrunk és rács formában a töltelék tetejére rendezzük. A rácsok tetejét
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 16:57
Almás palacsinta
Almás palacsin

Ha egy gyors és finom édességre vágysz, akkor próbáld ki ezt az almás palacsintát. Nem lehet betelni vele!
Hozzávalók:

170 g liszt,
1 evőkanál cukor,
1/2 kiskanál só,
1 tasak sütőpor,
1/2 kiskanál fahéj,
1/4 kiskanál szerecsendió,
1 db tojás,
2 evőkanál olaj,
240 ml tej,
1 nagy alma lereszelve.

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda). Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy
nanoka72, 2017. június 17. szombat, 20:51
2/8242
Képek, videók
tökfőzelék.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:22
tökfőzelék virslivel.jpg
snbela44
2013. február 07. csütörtök, 05:29
Tökfőzelék virslivel
borcsamama
2011. július 19. kedd, 21:01
tökfőzelék-sült virsli...
szupermami
2011. június 20. hétfő, 18:40
tökfőzelék sült virslivel
szupermami
2011. március 30. szerda, 12:51
tökfőzelék
soosistvan
2010. augusztus 31. kedd, 17:12
11280_kapros-tokfozele k-a
bubszi
2010. július 30. péntek, 05:23
tökfőzelék
maroka
2008. május 09. péntek, 13:01
Chilis bab-tökfőzelék, rá
tinka1951
2008. március 26. szerda, 11:49
Bea támasza a tököt.jpg
galibe
2008. november 04. kedd, 17:51
karrózzák a tököt
credo77
2008. május 26. hétfő, 22:17
A%20nap%20felesleges.j pg
arany88
2008. május 02. péntek, 12:08
A%20nap%20felesleges.j pg
andiba
2008. május 02. péntek, 11:54
feleslegest levágni
katusom
2007. december 26. szerda, 23:44
3 Felesleges Ember.hu.c.j
finike
2007. június 29. péntek, 07:41
Címkék
tojássárgával összedolgozzuk, kevés zöldséglével, Kiss Imréné Magdi, hústűre vagy, sütőt melegítsd, felvert tojást, tetején marad, tuti receptünk, többi fűszerrel, felesleges nedvességet, lábas aljára, káposztát lereszeljük, megpucolt vöröshagymát, kritikus nagy, pite tetejének, tepsit sütőpapírral,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.