Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 12:12 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres-grízes citromos pite
Hozzávalók: 10 dkg liszt, 10 dkg búzadara, 10 dkg nádcukor, ½ cs sütőpor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 2 egész tojás, 0,7 dl étolaj, 2,2 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg eper, porcukor a szóráshoz

A lisztet, grízt mérd ki, töltsd egy tálkába, keverd el benne a sütőport és a szódabikarbónát. A tojásokat habosítsd ki a nádcukorral, reszeld bele a citromhéjat, majd add hozzá az étolajat, keverd el benne, végül mehet bele a tejföl is.

Elegyítsd el a nedves keveréket a lisztes keverékkel, közben facsard bele a citromlevet is. Egy kisebb tepsit (25 x 25 cm) bélelj ki sütőpapírral. (a legegyszerűbb, ha csap alá tartod, majd összegyűröd a markodban, kisimítod, és így könnyen felveszi a tepsi formáját) Borítsd a tésztát a tepsibe, a tetejét pedig pakold tele eperrel. A sütőt melegítsd elő 175 fok légkeverésre. Amíg felmelegszik a sütő, addig hagyd pihenni a tésztát a tepsiben, majd told a forró sütőbe és 18-20 perc alatt készre sül. Rácson hagyd kihűlni, porcukrozd le a
suzymama, 2018. május 20. vasárnap, 13:53
Tallóztam
Otthon, Praktikák
Permetezd be ezzel a házi szerrel a kerted és egész nyáron nem lesz gondod a gyomokkal!

Ki szeret gyomlálni, vagy kapálni? A mozgás természetesen jóttesz az egészségünknek, de, ha egyik nap kiszedjük a gyomot, és pár nap múlva újra kezdhetjük elölről, akkor az egy idő után frusztráló lehet.

Ha csak lehet ne használjunk vegyszereket a kertünkbe, hiszen nem csak a gyomokat ölik ki, hanem a földbe bejutva azokba a zöldségekbe is bekerülnek, amit mi magunk megeszünk.

Próbáljuk ki az alábbi természetes alapanyagokat tartalmazó gyomirtót. Nagyon hatékony, nem fogjuk megbánni.

gyomok-ellen-permet
Hozzávalók:

mindössze 2 egyszerű dologra lesz szükségünk

1 szórófejes flakonra
és 1 liter ecetre

Hogyan használjuk?

-töltsük a flakonba az ecetet, majd spricceljük be vele a gyomokat. Vigyázzunk, hogy csak a gyomokra jusson, mert különben a növényeink is kipusztulhatnak.

A
horvathnemagdi, 2018. május 20. vasárnap, 08:48
H.Kohut Katalin: Gulyásleves
Hozzávalók:

½ kg sertéscomb
olaj, vagy zsír
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
pirospaprika
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
1 nagy darab babérlevél
ízlés szerint őrölt köménymag
1 db TV paprika
1 db paradicsom
40 dkg burgonya
2 db sárgarépa
1 nagyobb darab petrezselyemgyökér
kis darab zellergyökér
kis fej karalábé
1 db kisebb gulyáskrém, vagy gulyáskocka
1 cs. petrezselyemzöldje
1 db tojás
kb. 10 dkg liszt

Elkészítés:

A zsíron, vagy olajon megfonnyasszuk a 2 db apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hagyjuk puhulni a hagymákat, lefőni a vizet. Utána belepakoljuk a kis kockákra vágott sertéscombot, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrült köménymaggal, fekete borssal, beletesszük a babérlevelet, kicsumázott paprikát, paradicsomot, belenyomjuk a gulyáskrémet, a felvágott fokhagymákat, megkeverjük, majd fedő alatt
katalinkohut, 2018. május 19. szombat, 17:20
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
Leves: ZÖLDBORSÓS GOMBALEVES

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 10 dkg felkockázott sonka, ¾ liter zöldséges erőleves (kockából), 3 teáskanál étkezési keményítő, 1 dl tejszín, ½ dl tejföl, 30 dkg zsenge zöldborsó (lehet mirelit is), 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors

A gombát felszeleteljük. A hagymát apróra kockázzuk. A felforrósított olajon a gombát, a hagymát megpirítjuk. Néhány gomba-, hagyma- és sonka szeletet félre tesszük, melegen tartjuk. A többit felöntjük a levessel és felforraljuk.
A keményítőt csomómentesen elkeverjük a tejszínben, és a levesbe öntjük. Összeforraljuk és alacsony hőfokon 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a borsót és további 3 percig főzzük. Közben a petrezselyemzöldből keveset félre teszünk a díszítéshez, a többit felaprítva a tejföllel együtt a levesbe keverjük.
A levest még egyszer felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd tányérokba merjük. A félretett petrezselyemmel,
lizawolf, 2018. május 19. szombat, 13:51
Görög saláta
Görög saláta

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg feta sajt
20 dkg olivabogyó
10-15 db koktélparadicsom
1 db kígyóuborka
1 lilahagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított oregánó
0.5 citrom


Elkészítés:
Először az öntetet készítsd el. Kis tálban keverd össze a frissen facsart citromlevet, az olívaolajat és az oregánót, majd tedd a hűtőbe. A zöldségeket alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Vágd egészen kis darabokra az uborkát, a paradicsomot és a lilahagymát. A fetát tördeld össze. Ha szükséges, magozd ki az olajbogyót.

A zöldségeket rakd egy nagy tálba, locsold meg az öntettel, és szórj rá kevés sót. Forgasd óvatosan össze, hogy ne törjenek meg. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Azt azonban vedd figyelembe, ha hosszú ideig pihenteted, sok levet ereszt.
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:22
9 vendégváró saláta recept!
9 vendégváró saláta recept!

Orosz hússaláta
Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
----------------------------------------------------
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
Gyümölcs eltevése
Gyümölcs eltevése.

Hozzávalók
4 kg bármilyen, jó minőségű, megtisztított, megmosott hibátlan gyümölcs,
1 kg cukor (legalkalmasabb a kristálycukor),
1 késhegynyi szalicil,
1 liter víz.
Elkészítés
Kell még az elkészítéshez egy teljesen hibátlan zománcozott edény és tiszta befőttesüveg.
A befőttesüveget forró mosószeres vízben jól átmosom, alaposan kiöblítem, de nem törlöm ki, hanem tiszta ruhára borogatva, hagyom lecsurogni. A vizet, a cukrot felforralom, és a forrásban levő lébe apránként belerakom a gyümölcsöt. A gyümölcstől a forrás megáll, tehát mielőtt újabb gyümölcsöt teszünk bele, meg kell várni, míg a víz újból forr egy-két percre. Ezután szűrőkanállal üvegekbe szedem. Végül a levet az üvegekbe szedett gyümölcsre öntöm, és gőzölés nélkül lekötöm. Többször kibontható, nem romlik el.

Befőzéskor a szalicilt az üvegbe töltés előtt közvetlenül
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:12
Tejfölös túrótorta – liszt és cukormentes
Hozzávalók:

50 dkg túró
5 dkg margarin
2 tojás
1 citrom reszelt héja
édesítő
1 nagy tejföl (5 dl)+ egy kis pohár tejföl(2 dl)
1 csomag vanília puding

Elkészítés:

A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.
A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk a túrókrémre. 180 fokon kb. egy óráig sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét. Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Jót tesz neki egy pár óra vagy akár egy éjszaka is a hűtőben
bkisseva, 2018. május 18. péntek, 13:38
Kovászos uborka kenyér nélkül, hagymával és sárgarépával.
Kovászos uborka kenyér nélkül, hagymával és sárgarépával.

Hozzávalók:

uborka
0,5 sárgarépa
1 kisebb hagyma
2-3 cikk fokhagyma
kapor
1 teáskanál só
2 teáskanál cukor
45 ml 9%-os ecet

Elkészítés:

1.áztassuk az uborkákat 4-5 órára vízbe

2.mossuk ki a befőttesüveget, helyezzük az aljára a karikára vágott sárgarépát, a fokhagymákat, 1 kaporágat, és a karikára vágott hagymákat

3.vágjuk le az uborkák végeit, és állítsuk egymás mellé őket minél szorosabban

4.szórjuk az üvegbe a cukrot, és a sót, majd öntsük rá az ecetet, és a hideg vizet.

5.állítsuk az üvegeket egy nagyobb tálba, majd öntsünk annyi vizet, hogy háromnegyedig ellepje az üvegeket. Tegyük oda a kályhára, és addig főzzük, míg az üvegben levő víz elkezd forrni. Ez kb. 3 perc.

6. Ezután gyorsan fedjük le az üvegeket, és takarjuk le egy vastag takaróval, vagy paplannal. Hagyjuk így 1-2 napon
irmus, 2018. május 18. péntek, 07:32
Dunahullám
Dunahullám

HOZZÁVALÓK
A tésztához:
35 dkg liszt
25 dkg olvasztott vaj
20 dkg cukor
6 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 ek. kakaó
2-3 ek. tej
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg magozott meggybefőtt

A krémhez:
600 ml tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
25 dkg vaj
10 dkg porcukor

A tetejére:
15 dkg tortabevonó
7 dkg vaj
1 ek olaj

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához a tojásokat, cukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat elektromos habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tejet, majd csomómentesre keverjük. A masszát kétfelé vesszük, egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk először a sárga tésztát, majd óvatosan a tetejére a kakaósat. Kirakjuk a meggyel és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is rendesen átsült-e.

A krémhez a pudingport a 6 evőkanál
irmus, 2018. május 18. péntek, 07:26
Sajtos-tejfölös csirkemell
Sajtos-tejfölös csirkemell



Hozzávalók:

1 csirkemell filé
só, őrölt bors
1 teáskanál pirospaprika
150 g tejföl
20 dkg sajt
3-4 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A csirkemellet 4 szeletre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon elősütjük oldalanként 3-4 perc alatt.

Az elősütött húsokat egy tepsibe tesszük, kevés olajat aláöntve, majd megszórjuk pirospaprikával. Egyenletesen elkenjük rajta a tejfölt, majd rászórjuk a lereszelt sajtot.

Előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Bármilyen körettel tálalhatjuk.
vorosrozsa66, 2018. május 17. csütörtök, 11:37
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell


Hozzávalók:

4 szelet csirkemell filé
2 paprika
8 szelet bacon
4 szelet sonka
2 hegyes erős paprika
2 szál újhagyma
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál mustár
1 kaliforniai paprika

őrölt fehér bors
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
4 dl tejföl

Elkészítése:

A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk.

A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe rakjuk és megkenjük mustárral.

Az csirkemellekre teszünk bacont, paprika /sárga, kaliforniai és csípős/, valamint újhagyma szeleteket. Betakarjuk 1-1 szelet sonkával, megkenjük tejföllel és a végén megszórjuk reszelt sajttal.

Az egészet
vorosrozsa66, 2018. május 17. csütörtök, 11:34
2/8341
Képek, videók
Grízes-mézes ( tojás nélk
tvnati
2012. november 20. kedd, 10:35
Grízes-gyümölcsös süti
cila1
2012. május 12. szombat, 20:25
Grízes-lekváros-kakós koc
cila1
2012. február 28. kedd, 08:54
nagyi grízes mézese.jpg
jpiros
2011. december 09. péntek, 19:21
dios_grizes_szelet.jpg
bubszi
2011. február 01. kedd, 03:58
meggyes-grízes-rétes.j pg
bubszi
2010. november 11. csütörtök, 04:23
grízes-őszibarackos-sü ti2
bubszi
2010. október 25. hétfő, 04:22
Grízes szelet.jpg
katicafeher
2010. július 24. szombat, 13:09
EGYSZERÚ CITROMOS.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:05
Citromos,narancsos csokis
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:46
Fahéjas citromos limonád
irmus
2016. január 02. szombat, 20:17
Citromos víz
sanci81
2015. november 20. péntek, 15:59
Citromos, epres.JPG
margoboszi
2015. október 27. kedd, 14:06
Citromos víz.jpg
pacsakute
2015. szeptember 29. kedd, 17:50
Gyömbér és citromos víz.j
pacsakute
2015. szeptember 25. péntek, 20:32
Címkék
vastag takaróval, tojásokat habosítsd, egészet géppel, citrom reszelt, cukrot felforralom, felforrósított olajon, citrom héjából, mozgás természetesen, túrót összekeverjük, üvegbe töltés, alábbi természetes, zöldségeket alaposan, hagymát megpirítjuk, házi szerrel, csirkemellet szétnyitjuk, tetejét pedig,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.