Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 20:50 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Túrós zabpelyhes süti
hozzávalók / 8 adag

50 dkg félzsíros tehéntúró
5 db tojás
5 ek tejföl
10 ek aprószemű zabpehely
1 ek édesítőszer (vagy 4 ek barna cukor)
5 csepp vanília kivonat
3 dkg aszalt áfonya
1 dkg vaj (a kikenéshez)
1 ek zabkorpa

elkészítés

A tojásokat egy tálba ütjük, villával kicsit felverjük.
Belemérjük a többi hozzávalót, jól összekeverjük. 15 percet pihentetjük a masszát.
A sütőt bemelegítjük 180 fokra. Egy pite tálat kivajazunk, megszórjuk zabkorpával.
Formába öntjük, elsimítjuk, és 30-35 perc alatt megsütjük.

sütési hőfok: 180fok
tepsi mérete: 22 cm
bkisseva, 2018. január 16. kedd, 11:11
Céklatorta egészségesen
hozzávalók / 6 adag

25 dkg nyers cékla (1 közepes méretű cékla)
1 közepes db alma
1 közepes db sárgarépa
200 g zabpehely
8 dkg finomliszt
2 kávéskanál fahéj
4 db tojás
2 dl napraforgó olaj
1 csipet só
50 g édesítőszer (én fruktózt használok)
1 csomag sütőpor
10 dkg dió (durvára vágra, darálva)
5 dkg vörösáfonya (nem fő összetevő, de finom benne)

elkészítés

A céklát, almát meghámozzuk, a répát megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn vagy robotgéppel lereszeljük. A nyers zöldség-gyümölcs keverék 40 dkg-nak felel meg. Ha nagyon leveses az alma, akkor kinyomkodjuk, vagy szűrőn keresztül egy kicsit kicsöpögtetjük. Ebbe a keverékbe tesszük bele a vörösáfonyát is.
Összekeverjük a zabpelyhet a liszttel, sütőporral, fahéjjal, fruktózzal (cukorral), a darált dióval és egy csipet sóval. A sütőport előzetesen össze lehet keverni a liszttel, és beleszitálni a
bkisseva, 2018. január 16. kedd, 11:07
Igazi farsangi fánk
Hozzávalók

Tészta
500 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
Egy kevés só
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Fél citrom reszelt héja
3 evőkanál rum
4 tojássárgája (közepes méretű)
80 g olvasztott Rama
250 ml langyos tej
Sütéshez
Napraforgóolaj
Díszítéshez
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
200 g sárgabarack lekvár

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.

Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval
koszegimarika, 2018. január 15. hétfő, 17:16
Bögrés fokhagymás lepény
Receptek egyperces

Bögrés fokhagymás lepény

Találtunk egy receptet, ami jobb, mint a lángos.
A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

1 bögre kefír
fél kiskanál cukor
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva)
fél kiskanál só
2,5 bögre liszt
150 g sajt
200 g tehéntúró
2 gerezd fokhagyma
fél bögre olaj a sütéshez



Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20
gabfe, 2018. január 15. hétfő, 14:46
Narancs az arcbőrre...
Kreativ egyperces

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag

Kevesen tudják, hogy a narancs minden olyasmit tartalmaz, amire a bőrnek szüksége van a téli hónapokban.

Narancsos hámlasztókról gyakrabban lehet hallani, mint narancsos hidratáló pakolásokról, pedig ez a mediterrán gyümölcs minden olyan tápanyagot tartalmaz, amivel rendbe szedhető a fáradt, fakó bőr. Mivel megtalálható benne a citromsav, természetesen hámlasztó, fehérítő hatása is van, mely megszabadítja a bőrt a foltoktól, felületi ráncoktól és apróbb bőrhibáktól.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a citrusfélékben rengeteg a C-vitamin, mely segíti a kollagéntermelést, illetve fiatalossá és ragyogóvá varázsolja a bőrt. A narancs antioxidánsokban is bővelkedik, ezáltal mélyen megtisztítja a pórusokat a lerakódott szennyeződésektől, és segít a bőrnek fellélegezni a toxinoktól. Ugyanakkor a narancslé kiválóan hidratál, feltölti a sejteket vitaminokkal és ásványi
gabfe, 2018. január 15. hétfő, 14:28
Mazsolás fonott kalács
Hozzávalók:
60 dkg liszt
10 cukor
fél kávéskanál só
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 dl langyos víz
2.5 dl híg savós kefir (ha nincsen akkor fele sűrű kefir+víz keveréke)
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
10 dkg mazsola
Az élesztőt a teáskanál cukorral a langyos vízben felfutatjuk. A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval és a mazsolával. Majd hozzáöntjük az élesztőt és a langyos híg kefirt és az olvasztott vajat. Addig dagasztjuk, míg szépen össze áll és fényes lesz a tészta. A tészta puha állagú kel, hogy legyen, ha nem elég a folyadék, akkor egy kevés langyos vízzel pótolhatjuk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Majd lisztezett deszkára borítjuk, és 4 részre osztjuk. Rudakat sodrunk belőle és össze fonjuk. Én egy fémformába tettem bele, de sima tepsibe is tehető, ami ki van kenve olajjal. Letakarjuk és duplájára kelesztjük. Ha megkelt újra akkor a tetejét megkenjük tejjel majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép
reifregina, 2018. január 15. hétfő, 14:01
Joghurtos palacsinta
Hozzávalók:
500 ml joghurt
1 tojás
1,5 evőkanál cukor
1/3 teásknaál só
2,5 csésze liszt
0,5 teáskanál szódabikarbóna
olaj

Elkészítés:

1.Öntsd a szobahőmérsékletű joghurtot egy edénybe, add hozzá a tojást, a sót, és a cukrot.
2.Keverd hozzá a megszitált lisztet, és a szódabikarbónát. Ennél a receptnél fontos, hogy együtt keverd a masszához a lisztet és a szódabikarbónát.
3.Addig kavargasd, míg egy csomómentes masszát kapsz.
4.Hagyd szobahőmérsékleten állni egy fél órán keresztül. Ez idő alatt a joghurt reakcióba lép a szódabikarbónával.
5.Amikor azt látod, hogy kis buborékok képződnek a massza felszínén, akkor foghatsz neki a sütéshez.
6.Önts egy serpenyőbe egy kevés olajat, majd kanállal csorgass masszát bele. Egy kisebb, de vastagabb palacsintamasszát fogsz sütni. Mikor az egyik oldala szép barnásra pirult, akkor fordítsd
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 14:00
Palacsinta
hozzávalók:
fél kg liszt
4 tojás
1 tasak vaníliás cukor
fél dl olaj
kevés reszelt citromhéj
(pici sütőpor sem árt bele)

- a hozzávalókat annyi tejjel és szódavízzel (összesen kb 1 liter) kikeverni, hogy rendes sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Kikeverés után 30 percig pihentetni, hogy összeérjen, utána sütni.
tipp: a kész palacsinta még lágyabb lesz, és nem lesz kicsit sem szikkadt a széle (még másnapra sem), ha szóda vagy ásványvíz helyett sima csapvizet használunk.
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 13:39
Gyors kelt kalács
hozzávalók:
50dkg liszt
1tojás+1sárgája
Fél élesztő 2kanál cukorral felfuttatva+liszt
1pohár habtejszín
5dkg vaj
10dkg cukor
Tej kb1dl
Dagasztani,kétrészre osztani
Az egyik felebe kakaóport(és egy pici rumot is)gyúrni
30-40percig keleszteni,a két tésztát egymasra rakni és együtt kinyújtani,feltekerni és tepsibe tenni.
Még fél órát állni hagyni,tejjel lekenni és 200fokos sütőben kb.30-40percig sütni(tűpróba)
Sütés közben még 1x megkenni(facebook)
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 13:24
Birsalma leves
Birsalma leves:
Hozzávalók: 3 db birsalma, cukor, csipet só, 1 csomag vaníliás puding, pici citromlé, 3 dl tej, 2 liter víz, 1 kisebb fahéj rúd, 4 szem szegfűszeg
A birsalmát meghámozzuk,magházát kivesszük és felkockázzuk. Majd a vízzel, a fűszerekkel, citromlével, ízlés szerinti cukorral és a csipet sóval feltesszük főzni. Ha felforrt és meg is puhult az alma, akkor a pudingport kikeverjük tejjel és a leveshez adjuk. Majd jól kiforraljuk,megkóstoljuk elég édes-e és sós-e.
Minden édes ételhez kel egy csipet só mert az adja ki igazán az ízt. Melegen is és hidegen is kitűnő frissítő leves. Télen nagy hidegben melegen ajánlom fogyasztani mert olyankor jól melegít.
reifregina, 2018. január 15. hétfő, 10:54
Kolbászos kocka
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
1 teáskanál cukor
5-7 dl langyos víz
2 evőkanál olaj
1 kisebb szál kolbász
10 dkg maradék csípős paprikás szalámi
2 dl tejföl
15 dkg sajt
A lisztet tálba tesszük elkeverjük a sóval és cukorral.Az élesztőt felodjuk 1 dl vízben és hozzáadjuk. Majd elkezdjük gyúrni a tésztát és folyamatosan adagoljuk a vizet, egészen addig míg egy közepes tésztát kapjunk. Az olajat a végefelé beledagasztjuk. Meleg helyen duplájára hagyjuk kelni. Míg kel addig egy kissebb szál kolbászt megpucolunk és hosszában 4-be vágjuk. Majd felszeleteljük vékonyra. 10 dkg maradék csípős paprikás szalámit is felkockázunk.
Ha megkelt a tészta félcenti vastagra kinyújtjuk majd megkenjük tejfölel,megszórjuk a klbásszal és szalámival. Ráreszeljük a sajt felét. Szokásos módon hajtogatjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét megkenjük tejfölel és megszórjuk reszelt sajttal. Éles késsel felkockázzuk és olajjal kikent
reifregina, 2018. január 15. hétfő, 10:48
Húsvéti sonkás rizskrokett és gombóc turbolyás joghurttal:
Hozzávalók: 3 db nagyobb az ünnepi levesben főtt krumpli, 1 nagy szál szintén a levesben főtt sárga répa, 2 dl főtt rizs, 1 kis fej hagyma kevés olajon megpárolva, 1 kávéskanál majoránna, só, bors, 10 dkg főtt sonka apróra vágva vagy darálva, 2 db tojás nyersen, zsemlemorzsa, 2 evőkanál liszt, 2 dl joghurt só egy marék friss turbolya, díszítésnak 3 db főtt tojás, 1 kisebb lila hagyma
A joghurtot kikeverjük pici sóval és hozzáadjuk az apróra vágott vagy tépkedett turbolyát. Hűtőbe tesszük.
A krumplit és a répát lereszeljük nagy lyukú reszelelőn egy tálba. Hozzáadjuk a párolt hagymát, a sonka kockákat, rizst fűszereket, sót, tojást. A lisztet és annyi zsemlemorzsát, hogy kézzel formálható masszát kapjunk. Majd egy tálba teszünk zsemlemorzsát és vizes kézzel megformáljuk a kroketteket, a gombócokat és megforgatjuk a morzsában. Majd egy közepes magasabb falú lábasba teszünk 2 ujjnyi olajat és felforrósítjuk. A forró olajba tesszük a kroketteket és szépen őrizve forgatva szép pirosra sütjük. Ha szépek
reifregina, 2018. január 15. hétfő, 10:37
2/8270
Képek, videók
Zabpelyhes, meggyes kókus
sarkadykati
2014. február 13. csütörtök, 14:04
Zabpelyhes aszaltszilvás
csipkerozsi
2013. augusztus 16. péntek, 20:47
Zabpelyhes aszaltszivás k
csipkerozsi
2013. augusztus 16. péntek, 20:47
Zabpelyhes erdei gyümis
sarkadykati
2013. április 16. kedd, 03:08
rakott karfiol+zabpelyhes
dnemethk
2013. március 17. vasárnap, 18:39
zabpelyhes mazsolás pogi
ibolya58
2013. február 14. csütörtök, 11:03
zabpelyhes magos teljeski
pircsi09
2013. január 13. vasárnap, 21:37
Zabpelyhes teasüti (1).JP
csipkerozsi
2012. október 31. szerda, 23:36
Zabpelyhes teasüti (2).jp
csipkerozsi
2012. október 31. szerda, 23:36
zabpelyhes fasírt.jpg
dnemethk
2012. október 27. szombat, 01:27
almák tálban
eva6
2016. július 18. hétfő, 18:34
eper tálban.jpg
durcimarcika
2016. május 25. szerda, 11:28
Fügék tálban.jpg
pacsakute
2015. december 09. szerda, 23:47
Pataki-tálban sűl hús sok
irmus
2015. november 24. kedd, 08:57
Virágok tálban
margoboszi
2015. október 13. kedd, 12:57
Címkék
joghurtot kikeverjük, élesztőt felodjuk, tészta félcenti, kevés olajat, sütőt bemelegítjük, sajtos fokhagymás, narancslé kiválóan, narancs minden, apróra vágott, sonka kockákat, langyos vízben, kinyújtott tésztát, massza felszínén, bőrnek szüksége, nyers zöldség-gyümölcs, közepes magasabb,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.