Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 20:50 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sonkás-tejfölös galette recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt
1 nagy csipet só
12 dkg margarin
15 dkg tejföl
Feltét:

8 púpos ek tejföl
1 púpos tk házi fokhagymakrém
1 csipet só
1 csipet őrölt bors
15 dkg sonka
1 közepes fej lila hagyma

Továbbá:
1 kisebb tojás a tészta kenéséhez

Elkészítése:

Tészta készítése:
A lisztet szitáljuk át és keverjük hozzá a sót. Adjuk hozzá a puha margarint, gyúrjuk össze, majd a tejfölt is hozzáadva állítsuk össze a tésztát. Ha ragadna, kevés lisztet adhatunk még hozzá. A gombóccá formált tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, közben pedig elkészítjük a feltétet.

Feltét készítése:
A megtisztított lila hagymát felaprítjuk, a sonkát apróra felkockázzuk. A tejfölt a sóval, borssal és a fokhagymakrémmel jól
tinka1951, 2018. január 17. szerda, 20:28
5 csábító olasz recept nem csak ínyenceknek
Az olasz konyhának nincs párja, a nagyszerűsége talán pont az egyszerűségében rejlik. Nem kell más, csak pár minőségi hozzávaló, egy szakács, aki szívből főz, no meg egy pohár finom bor, és kész is a tökéletes fogás. Kezdhetjük? 5 kedvenc receptünk következik az olasz konyha napja alkalmából.

Olasz ribollita, átmelegít tetőtől talpig

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

3 evőkanál olívaolaj | |1 fej vöröshagyma | | 2 gerezd fokhagyma | | 2 szál sárgarépa | | 1 szál fehérrépa | | 50 dkg paradicsomszósz | | 40 dkg fehér bab (konzerv) 10 dkg spenót | |só, frissen őrölt bors | |10 dkg parmezán a tálaláshoz | | + a parmezán sajt széle | | száraz vagy pirított kenyér a tálaláshoz

1. Az olajon megpároljuk a felaprított hagymát, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárga- és fehérrépát. Felöntjük 1 liter vízzel és a paradicsomszósszal, felforraljuk, és puhára főzzük az alapanyagokat. Ízesítőnek belefőzzük a parmezán sajt levágott
tinka1951, 2018. január 17. szerda, 20:25
Roma konyha
az alábbi receptekből is látható, hogy a romák konyhája ahhoz igazodott, amijük volt - ha éppen bővelkedtek húsban, ételeiket gazdagon készítették, ha meg nem, akkor megelégedtek az üres csucsogóval vagy a lecsóval. Ez utóbbi, a lecsó az egyik legelterjedtebb ételük volt; szalonnát, tojást is tettek bele - ha éppen volt otthon -, köretnek pedig leggyakrabban kovásztalan kenyeret vagy nokedlit (galuskát) készítettek. Édesség - desszert - nem sokszor került az asztalra, jobbára kelt tésztát, kalácsot készítettek, de ha igazán fi nomat akartak enni, akkor pl. rácsos linzert sütöttek. Az egyetlen eredeti cigány sütemény a székesfehérvári cigányprímás és a kisasszony titkos szerelmének emlékére kreált rigójancsi - érdemes kipróbálni!

Csirkehúsleves gazdagon
Hozzávalók: egy csirke, egy kis fej hagyma egészben, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 kk. só, 5 szem egész bors, levestészta. A megtisztított, félbe- vagy négyfelé vágott csirkét langyos vízben
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
Raffaello házilag
Hozzávalók (60-65 golyóhoz): 1 doboz kókusztej (1,65 dl) + kb. 0,5 dl víz, 20 dkg kókuszreszelék, 19 dkg por- és 1 cs. vaníliás cukor, 7 dkg sovány tejpor, 25 dkg vaj, 10 dkg hántolt mandulabél, kis muffinpapír.

A vajat kikeverjük a kétféle cukorral. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a tejport és a folyadéko(ka)t, aztán összegyúrjuk. Ha túl lágy, tejport keverünk hozzá.
Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle, közepükbe egy-egy szem mandulát teszünk, és kókuszreszelékbe forgatjuk őket. Muffinpapírokba rakjuk, és a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp: Ha nincs hántolt mandulánk, a héjasat áztassuk 1 percre forrásban lévő vízbe; így a barna hártya könnyedén lejön.
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 12:45
Sajtos-szezámmagos rudacskák
Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1 kis pohár tejföl, 25 dkg vaj.

A hozzávalókat összegyúrjuk, és pár órára vagy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és derelye- vagy pizzavágóval ujjnyi vastag csíkokra metéljük. Tetejét lekenjük tojássárgájával, megsózzuk, aztán reszelt sajtot és szezámmagot teszünk rá. Tipp: A tetejét nem szükséges tojással lekenni, úgy tovább ropogós marad.
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 12:41
Narancslekvár
Hozzávalók: 6 narancs, 2 citrom, cukor.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, a belsejükben lévő fehér csutkarészt kivesszük. Ezután felkockázzuk őket, lemérjük, és kétszer akkora súlyú vizet öntünk rájuk. 24 órát állni hagyjuk.
Másnap a forrástól számított fél órát kell főzni, majd újabb 24 órát állni hagyni. Ismét le kell mérni, és ugyanannyi súlyú cukorral a forrástól számított fél órát kell főzni. Langyosra hűtve kis üvegekbe tesszük, és egy nap múlva lezárjuk.
Téli süteményekhez, püspökkenyérbe nagyon finom, de ajándéknak is ötletes.
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 12:38
Tejszínes-ananászos csirke
Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 1 doboz (kb. 20 dkg) konzervananász, 2 cikk fokhagyma, 30 dkg sajt, 3 dl tejszín, só, bors, vegeta, 2 ek. liszt.
A húst sóval, borssal, vegetával fűszerezzük, majd kivajazott tepsibe rakjuk. A tejszínt, lisztet és zúzott fokhagymát összekeverjük. A csirkemellre rászórjuk az ananászdarabokat, ráöntjük a tejszínes mártást, és ráreszeljük a sajtot, majd előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul (kb. 30 perc).
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 12:25
Banános szelet
Hozzávalók - a piskótához: 9 tojás, 9 púpozott ek. kristálycukor, 9 púpozott ek. liszt (lehet 5 ek. félgrízes, 4 ek. sima), 1 sütőpor; töltelék: házi barackdzsem, 4-5 banán; krém: 4 tojás, 25 dkg cukor, 3 cl rum, 2 ek. kakaó, 1 vaj (25 dkg); máz: olvasztott csokoládé.

9 tojásból a szokásos módon kivajazott, kilisztezett tepsiben piskótát sütünk.
Amikor kihűlt, megkenjük házi barackdzsemmel, rákarikázzuk a banánt úgy, hogy a piskóta sehol se látsszon, és lefedjük a következő krémmel: Gőz fölött felverünk 4 tojást 25 dkg cukorral. A tűzről levéve hozzáadunk 3 cl rumot és 2 kanál kakaót. Amíg ez kihűl, addig kikavarunk egy egész vajat. A kettőt együtt habosítjuk tovább, s mikor már elég selymes, rákenjük a banánokra. Olvasztott csokoládét öntünk a tetejére.

F. Sz.,
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 12:21
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Hozzávalók

30 dkg liszt
25 dkg teavaj /vagy Rama margarin
tejföl, amennyit felvesz (általában egy kis pohárnyi)

Tetejére
1 tojás sárgája
20 dkg reszelt sajt és /vagy szezámmag ízlés szerint

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk és nagyon FONTOS, hogy egy éjszakára hűtőben pihentessük!
Másnap kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával, megszórjuk a reszelt sajttal és /vagy szezámmaggal és felcsíkozzuk. Közepes lángon pirosra sütjük.
irmus, 2018. január 17. szerda, 08:32
Valódi kuglóf
Ez az igazi kuglóf amolyan "békebeli"

Hozzávalók :

500 g liszt
4 g élesztő
80 g cukor
200 g olvasztott vaj
1,5 dl langyos tej
3 tojás
csipet só
50 g kandírozott citromhéj
100 g rumos mazsola
20 g rumos áfonya

50 g vágott mandula
100 g csokoládé

Elkészítése:
Az élesztőt langyos 1/2 dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a vágott mandulát,sót a felfuttatott élesztőt,olvasztott vajat és tojást,maradék tejet folyamatosan adagolva dagasztani kezdjük. Amikor már felvette a tészta az összes "folyékony" elemet ( tojás,tej,vaj) a rumos mazsolát és áfonyát ( opcionális) lazán belekeverjük és hagyjuk duplájára kelni.
Kivajazott ( keksz)morzsával megszórt kuglóf formába tesszük át a tésztát hagyjuk itt is kelni még míg a sütő bemelegszik.
Egy bő órát sütjük 180 fokon,a sütő alsó részén, majd a formában hagyjuk,megfordítjuk és nedves konyharuhával
suzymama, 2018. január 16. kedd, 15:04
Nutellás zabkeksz
Omlós, nutellás zabkeksz, amit még sütni sem kell, és gyerekjáték az elkészítése!

hozzávalók / 12 adag

200 g cukor
40 g cukrozatlan kakaópor
125 g vaj
125 ml tej
3 ek nutella
500 g apró szemű zabpehely

elkészítés

A cukrot, a kakaóport, a vajat és a tejet egy közepes lábosba öntjük, majd összefőzzük, és két percig forraljuk.
Hozzáadjuk a nutellát, elkeverjük benne, és addig főzzük, amíg teljesen fel nem olvad.
Hozzáadjuk a zabpelyhet, elzárjuk alatta a lángot, és elkeverjük benne.
Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd egy evőkanállal vagy fagyikanállal sütőpapírra adagoljuk a tésztát, egymástól 3-4 centi távolságra. Egy pohárral lenyomjuk és kilapítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni és megszilárdulni.
bkisseva, 2018. január 16. kedd, 11:43
GYÜMÖLCSKENYÉR / PÜSPÖKKENYÉR - gluténmentes
220 g barna rizsliszt + a gyümölcsök meghempergetéséhez
2 db L-es méretű tojás ( összesen 130 g )
150 g cukor
70 g vaj
220 g aszalt sárgabarack
100 g aszalt áfonya
100 g apróra vágott, kicsit megpirított dió
100 g kandírozott meggy, zöld és piros vegyesen
4 g szódabikarbóna
2 g sütőpor
2 g őrölt fahéj
“gondolatnyi" szerecsendió
( 2 húzás a reszelőn )
125 ml tej
10 ml rumaroma+ 2 dl víz összemelegítve

Az aszalt barackot negyedekre vágjuk, hozzáadjuk az áfonyát, majd a rumaromás vizet ráöntjük és hagyjuk kihűlni.
A diót megpirítjuk, majd vágódeszkán durvára aprítjuk.
A tojást, a cukrot és a szoba hőmérsékletű vajat kb. 5 perc alatt habverő segítségével kikeverjük. A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk és a tejjel felváltva a cukros-vajas-tojásos masszához adagoljuk úgy, hogy közben a mixerrel keverjük.
Az összes gyümölcsöt ( aszalt és kandírozott is ) lisztben meghempergetjük és a dióval együtt a
bkisseva, 2018. január 16. kedd, 11:18
1/8270
Képek, videók
tejfölös babgulyás
soosistvan
2017. szeptember 19. kedd, 20:46
tejfölös krumplileves
soosistvan
2017. szeptember 19. kedd, 20:37
Tejfölös Vajas Pogácsa.jp
sz719eszter
2017. augusztus 07. hétfő, 10:18
Tejfölös-fokhagymás ubork
irmus
2017. július 18. kedd, 14:50
Tejfölös laskagomba
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:07
tejfölös.jpg
snbela44
2017. február 26. vasárnap, 08:27
Tejfölös laskagomba pörkö
irmus
2017. január 08. vasárnap, 12:06
Tejfölös-sajtos-rakott cs
irmus
2016. október 02. vasárnap, 13:23
Tejfölös fokhagymamártás
irmus
2016. szeptember 17. szombat, 09:00
Tejfölös uborkasaláta
irmus
2016. június 19. vasárnap, 15:25
Kenese.jpg
fasd
2012. március 25. vasárnap, 23:33
Kenese 2.jpg
gabfe
2011. szeptember 04. vasárnap, 14:11
Kenese 1.jpg
gabfe
2011. szeptember 04. vasárnap, 14:11
Kenese után 4.JPG
marysa
2009. augusztus 20. csütörtök, 12:37
Kenese után 6.JPG
marysa
2009. augusztus 20. csütörtök, 12:24
Címkék
sajt szépen, hűtőbe tesszük, gombóccá formált, sütő alsó, tésztát hagyjuk, héjasat áztassuk, lisztet átszitáljuk, aszalt barackot, gyümölcsöket megtisztítjuk, alábbi receptekből, tűzről levéve, parmezán sajt, tejszínes mártást, vajat kikeverjük, közepes lábosba, sonkát apróra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.