Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:20 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bögrés lángos dagasztás nélkül
Bögrés lángos dagasztás nélkül - nem szívja meg magát olajjal!

És hogy mi az, ami bizonyítja, hogy ez a kívül finoman roppanós, belül pihe-puha lángos nem szívja meg magát olajjal? Hát az, hogy a nagyobbik lányom letette az övét a szobájában a laminált parkettára, és nyoma sem maradt, pedig jó néhány percig ott időzött, mielőtt ráleltem 🙂 A tésztáját pedig inkább összeállítjuk, és nem dagasztjuk, szóval nem nagy kunszt előállítani...
Ivett barátnőmé a titkos recept, köszönet és örök hála érte!!! 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
- 5 bögre liszt (62 dkg)
- 1 csomag porélesztő (7 g)
- 3 pohár Danone joghurt, 140 g-os (összesen bő 3 dl joghurt), ha valami hígabb fajtával dolgozunk, akkor 4 pohár (összesen 4 dl)
- 2 tojás
- 2 teáskanál só
- fél deci langyos víz
- olaj a sütéshez

És a strandhangulatot idéző fokhagymás kencéhez 4 gerezd fokhagymát, 4
aranyag, 2017. június 24. szombat, 15:21
Nyári savanyúság télire!
Szégyenlem, de nem emlékszem ki rakta fel ezt a csodálatos receptet, sok savanyúságot tettem el életemben, de ilyen finomat még nem ettem. Köszönet érte.
Recept:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén

VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle..
bozsanyinemanyi, 2017. június 24. szombat, 14:21
Ma fogom megcsinálni . . .
Hozzávalók:

2 ek házi mangalica zsír

50 dkg sertésszűz

1 jó nagy fej (vagy 2 kisebb) vöröshagyma

4 közepes méretű burgonya

4 szál sárgarépa

2 ek aprított petrezselyemzöld

Néhány ág friss rozmaring és oregano

1,5 dl víz

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors



Elkészítés:

A szüzet kb. 2 cm vastag szeletekre vágom, a tenyeremmel lenyomkodom. Egy lábasban (amit később a sütőbe is be tudok tenni) felhevítem a zsírt, ráteszem a hússzeleteket, mindkét oldalukat hirtelen megpirítom, sózom, borsozom, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon megpirítom a karikára vágott vöröshagymát, hozzá adom a megpucolt, felkarikázott burgonyát, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, megszórom a petrezselyemzölddel, sózom, borsozom, összeforgatom,
sarkadykati, 2017. június 24. szombat, 10:10
Burgonya - diéta
A burgonya vízhajtó, illetve alacsony kalória-, valamint magas káliumtartalma miatt remek fogyókúra alap. A burgonya diétát három napnál tovább ne csináljuk!

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 3 teáskanál repceolaj, 2 tojás, 2 evőkanál vegyes fűszer, jódozott só, szerecsendió, majoránna, 1 evőkanál instant levespor, 25 dkg paradicsom, 5 dkg hagyma, bors, 25 dkg gomba

REGGELI
Szeleteljünk fel 20 dkg burgonyát és pirítsuk meg egy evőkanál olajon. Készítsünk öntetet egy tojás, fűszerek, só, szerecsendió, majoránna, és egy kevés ásványvíz felhasználásával. Öntsük rá a krumplira, hagyjuk kihűlni.

EBÉD
20 dkg burgonyát főzzünk meg egy liter leveskockával ízesített vízben. Szeleteljük fel a paradicsomot és a hagymát, majd pirítsuk meg egy evőkanál olajon. Adjuk a főtt burgonyához, és egy kicsit pürésítsük meg.

VACSORA
Vágjunk apróra 20 dkg burgonyát és gombát, majd pirítsuk meg egy evőkanálnyi olajon. Üssünk rá egy tojást, ízesítsük fűszerekkel.
lizawolf, 2017. június 23. péntek, 16:39
Meggyes pite
Hozzávalók:
50 dkg magozott meggy (lehet befőtt is)
20 dkg liszt
20 dkg cukor
3 tojás
1 csomag sütőpor
1 dl tej
1+1/2 dl olaj

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverem, kiolajozott (közepes méretű) tepsibe öntöm, majd a meggyet *belepotyogtatom*. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütöm. Porcukorral meghintve tálalható.

Lehet bármilyen más gyümölcsöt potyogtatni bele, csak a nagyon lédús vagy befőtt gyümölcsöket érdemes egy kevés lisztben megforgatni, hogy ne áztassa el a tésztát.
eva6, 2017. június 23. péntek, 15:54
Tedd a tésztát sütőformába
Tedd a tésztát sütőformába, öntsd rá a szószt és 40 perc múlva kész is a világ legfinomabb étele!

Most egy olyan rakott spagettis receptet mutatunk, ami mindig sikert arat! Tetszés szerint más zöldséggel és felvágottal is elkészítheted. Nem győzök annyit készíteni belőle, hogy elég legyen!

Hozzávalók:

1 padlizsán
200 g sonka
100 ml főzőtejszín
100 g sajt
300 g spagetti tészta
5 tojás
1 gerezd fokhagyma
10 g vaj

bors
petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszeleteljük.

Egy hosszúkás sütőformát kikenünk vajjal és a tészta egyharmadát beletesszük. A padlizsán felét rárakjuk, a sonkaszeleteket feltekerjük és a felét rátesszük. Erre egy újabb adag tészta, padlizsán és sonka következik,
horvathnemagdi, 2017. június 23. péntek, 14:21
A zöldbableves
A zöldbableves sok módon elkészíthető, mi most mutatunk három csodás receptet, amelyeket megéri kipróbálni!

Hozzávalók

60 dkg zöldbab,
1-1,5 dkg só,
2 dkg vöröshagyma,
1 kanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
3 dkg zsír,
4 dkg liszt,
kávéskanál csemege,
édes fűszerpaprika,
1,5 dl tejföl;
1-2 kanál ecet,
nyáron 1 db zöldpaprika,
1 középnagyságú paradicsom,
1,5 liter víz.
Zsír helyett használhatunk 4-5 dkg kockára vágott, füstölt szalonnát.

Elkészítés

Leves készítésére sárga hüvelyű, ,,cérna" nélküli vajbabot szerezzünk be. A zöldbab beszerzésénél 1-2 hüvelyt törjünk meg, ha pattanva törik, nem hajlik: friss. Az eltörésnél azt is ellenőrizzük, hogy nem szálkás-e. A hüvelyek ne legyenek rozsdásak, ne legyen kifejlődött szem bennük.

A zöldbab két végét éles késsel lecsípjük, az oldalakon levő esetleges rostos, szálkás részt
horvathnemagdi, 2017. június 23. péntek, 08:39
Szereted a tejkaramellát?
Hozzávalók:

fél csésze kukorica szirup (vagy glükóz szirup, vagy méz)
fél csésze cukor
fél csésze barna cukor
csipet só
negyed csésze olvasztott vaj
fél csésze sűrített tej
(a csésze 250 ml-es)
Elkészítés:

A hozzávalókat egy edényben összekeverjük, és egy mikrózható, hőálló tálban (jénaiban) tedd a mikróba 650-700 Wattos fokozaton 2 percre. Ezután vedd ki, keverd meg, majd mehet vissza újabb 2 percre. Ismét keverd át, majd tedd vissza a mikróba, de már csak 1 percre. (Vigyázz, nagyon forró!)

Közben egy kis tepsit vagy tálat bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a karamellás keveréket.

Hagyd fél órát hűlni, majd tedd a hűtőbe kb. 2 órára.

Vedd ki a formából, majd vágd egyforma kockákra vagy téglalapra (ahogy szeretnéd).

Ezután már eheted vagy csomagolhatod is.

Ha szaloncukrot szeretnél készíteni belőle, mikróban olvassz fel tej vagy ét csokit, hagyd hűlni, majd mielőtt megdermedne, mártsd bele a
eva0817, 2017. június 23. péntek, 07:59
Zöldborsós csirkecomb
Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 gerezd paradicsom, 1 karika, paprika, 4 csibecomb, 50 dkg zsenge zöldborsó, petrezselyemzöld. só, bors, kevés olaj, 1 tojás, 10-12 dkg liszt

1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és a paradicsomgerezddel meg a paprikakarikával kevés olajon megpirongatjuk. A tűzről félrehúzva őrölt pirospaprikát, sót, borsot adunk hozzá, felöntjük 1 dl vízzel, és kicsit összepároljuk.
2. Ezután hozzáadjuk a megtisztogatott csibecombokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
3. Amikor a csirke már majdnem jó (körülbelül fél óra múlva), hozzáadjuk a borsót és a petrezselyemzöldet, és szükség esetén utánasózunk.
4. Ha a borsó megfőtt (körülbelül 15 perc), a tojásból, egy tojásnyi vízből és a lisztből egy késhegynyi sóval galuskatésztát kavarunk, és a pörköltbe szaggatjuk.
5. Ha a galuska megfőtt (körülbelül 5 perc), már tálalhatjuk is. .
lizawolf, 2017. június 22. csütörtök, 19:41
Hungarikum
Az eddigi hungarikumok

a) Agrár- és élelmiszergazdaság
1. Pálinka
2. Törkölypálinka
3. Csabai kolbász vagy Csabai vastagkolbász
4. Magyarországi Tokaji borvidéken előállított Tokaji aszú
5. Hízott libából előállított termékek
6. Gyulai kolbász vagy Gyulai pároskolbász
7. Szikvíz
8. Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény
9. PICK Téliszalámi
10. Magyar akác
11. Magyar akácméz
12. HERZ Classic téliszalámi
13. Makói hagyma
14. Szegedi fűszerpaprika-őrlemény
15. Magyar szürke szarvasmarha
16. Unicum keserűlikőr
b) Egészség és életmód
17. Béres csepp és Béres Csepp Extra
18. ILCSI szépítőfüvek natúrkozmetikai termékek
19. Magyar Védőnői Szolgálat, mint nemzetközileg is egyedülálló, tradicionális ellátási rendszer
20. A Hévízi-tó és a tradicionális hévízi gyógyászat
c) Épített környezet
d) Ipari és műszaki megoldások
21. Kürt Adatmentés
22. Zsolnay porcelán és kerámia
23. Neumann
kirscha, 2017. június 21. szerda, 14:07
Darálthúsos rakott tészta
Darált húsos rakott tészta recept Legújabb receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes

Hozzávalók 6 főre
? 500 g tészta - penne (száraz)
? 1 közepes fej vöröshagyma
? 1 teáskanál köménymag (őrölt)
? 5 evőkanál olívaolaj
? 1 közepes fej lilahagyma
? 4 gerezd fokhagyma
? 1 teáskanál só
? 5 csipet fehérbors (őrölt)
? 200 ml víz
? 500 g sertés darált hús (sovány)
? 1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
? 1 levél babérlevél (friss, vagy szárított)
? 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
? 1 teáskanál majoránna
? 200 g trappista sajt (reszelt)
? 400 g tejföl (12%-os)
? A tepsi kikenéséhez 2 evőkanál vaj
? 4 evőkanál zsemlemorzsa
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé! Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!

Elkészítés:

A penne tésztát a szokásos módon megfőzzük.
A vörös-, és lilahagymát apró kockára vágjuk, a
lovaszmarika, 2017. június 21. szerda, 12:01
Zöld dió lekvár
Zöld dió lekvár
/Gasztroangyal receptje/

Hozzávalók:

1 kg zöld dió
víz
2-3 db alma
2 db bio citrom kifacsart leve és lereszelt héja
1 teáskanál citromsav
1 vaníliarúd kikapart belseje vagy vaníliás cukor
½ kg cukor, ízlés szerint
(Használhatunk ugyanennyi mennyiségű nyírfa vagy datolyacukrot is.)
egész fahéj
egész szegfűszeg

Elkészítés

Ezt a lekvárt akkor tudjuk elkészíteni, ha a dió csonthéja még a zöld héj alatt puha. Úgy ellenőrizhetjük, hogy egy tűvel átszúrjuk. Ha könnyen átmegy rajta a tű, akkor jó a dió az eltevéshez.

A következő művelethez jó, ha gumikesztyűt húzunk, mert a dió befoghatja a kezünket. A leszedett gyümölcsöt alaposan megmossuk, a végeit levágjuk, majd több helyen villával megszurkáljuk és egy befőttes üvegbe tesszük. Öntsünk rá bőségesen vizet. 10 napig hagyjuk állni, ez idő alatt
nanoka72, 2017. június 21. szerda, 06:58
1/8242
Képek, videók
dagasztás után
kukta
2015. január 24. szombat, 18:53
Jó-reggelt-dagasztás.p ng
hatibacsi
2014. december 27. szombat, 09:46
Dagasztás nélküli kenyér.
pircsi09
2013. január 13. vasárnap, 21:32
Dagasztás nélküli kenyér
sarkadykati
2012. március 21. szerda, 06:59
Dagasztás nélküli kenyér
sarkadykati
2012. március 20. kedd, 07:06
dagasztás nélküli kenyér
sarkadykati
2012. március 20. kedd, 07:06
90 perc dagasztás
sarkadykati
2011. február 21. hétfő, 10:57
tészta a dagasztás után
barbette
2010. január 10. vasárnap, 16:52
gépben kész a dagasztás
kmagdi
2009. február 23. hétfő, 17:11
a dagasztás kész
kmagdi
2009. február 22. vasárnap, 15:12
dagasztás
barbette
2008. október 31. péntek, 16:30
csili finoman.gif
zsokaolah
2011. augusztus 22. hétfő, 12:45
finoman!!!!.jpg
barkaszjudit
2007. október 16. kedd, 06:35
"Csak finoman harapj!"
zsuzso3
2006. május 09. kedd, 14:59
Címkék
tradicionális hévízi, meggy kivételével, Kürt Adatmentés, kedvenc receptjeim, padlizsánt megmossuk, tésztát sütőformába, meggyet *belepotyogtatom*, újabb adag, Magyar Védőnői Szolgálat, HERZ Classic, evőkanálnyi olajon, felaprított hozzávalókat, tésztáját pedig, végeit levágjuk, zöldbab beszerzésénél, késhegynyi sóval,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.