Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Próbáld ki a mustáros panírt!
Próbáld ki a mustáros panírt!
Csak egy kis újítás, és puhább, ízletesebb lesz a hús!

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
1 evőkanál mustár
2 tojás
1,5 dl tej
6 evőkanál liszt
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál liszt
só, bors
olaj

A húst felszeleteljük, fűszerezzük és átkenjük a mustárral. A felvert tojásokat a tejjel, 6 evőkanál liszttel, zsemlemorzsával kikeverjük. A 3 evőkanál lisztet egy tányérra tesszük, először ebbe mártjuk a húsokat, majd a panír masszába. Forró olajban kisütjük és fogyaszthatjuk is.
nanoka72, 2017. augusztus 19. szombat, 09:48
Ezt gyorsan kiteszem
<< Fordított szilvás-mákos süti, egészséges hozzávalókból
sarkadykati, 2017. augusztus 18. péntek, 17:38
Egy idős hölgy
EGÉSZSÉGHÁZI GYÓGYMÓDOK

Nem tudott felkelni az ágyból olyan erős ízületi fájdalmak gyötörték. Majd kipróbálta ezt a gyógymódot!

Egy idős hölgy súlyos ízületi fájdalmakkal küzdött, a térde és bokája annyira fájt, hogy egy idő után már ki sem tudott kelni az ágyból.

A fájdalmak az egész napját megnehezítették. Az orvosok különböző fájdalomcsillapító gyógyszereket írtak fel neki, de sajnos ezek hatása csak átmeneti volt. Ezért úgy döntött, hogy nem szed többé gyógyszer, és ízületi gyulladását természetes gyógymódokkal kezeli.

Egy olyan természetes gyógymódra talált rá, mely hatására teljes mértékben sikerült megszabadulnia a kínzó fájdalomtól. Nem csak a tünetek enyhültek, de egy idő után a betegség is teljes mértékben megszűnt. Az idős hölgy mindenkinek ajánlja ezt az igen egyszerű, könnyen elkészíthető, és nagyon hatékony gyógymódot.

Még, ha kételkedünk is hatásosságában, érdemes kipróbálni, hiszen semmit nem veszítünk vele. A természetes keverék
horvathnemagdi, 2017. augusztus 17. csütörtök, 10:45
Savanyú uborka ecet nélkül,
Savanyú uborka ecet nélkül, fenségesen finom, roppanós téli savanyúság!

Számtalan módon tehetünk el savanyúságot télire. Szeretek kísérletezni az ízekkel, ezért örömmel kipróbálom az ötletes recepteket.

Ez az uborka nekünk nagyon ízlik, mert különleges ízű, roppanós, sokkal finomabb ecet nélkül. A hozzávalók mennyisége mindig attól függ, hogy mekkora adagot készítesz.

Hozzávalók egy 3 literes üveghez:

közepes nagyságú uborka,
ribizli és meggyfalevél,
szárított kapor,
3 - 5 szem fekete bors,
3 gerezd fokhagyma,
2 - 3 babérlevél,
2 evőkanál só,
1 liter vízhez

Elkészítés:

Áztassuk az uborkát vízben kb. 4 órán át, így minden szennyeződés lejön róla. A fokhagymát tisztítsuk meg, a leveleket és a kaprot tegyük az üveg
nanoka72, 2017. augusztus 17. csütörtök, 10:03
Különleges savanyúság, amit 2 nap után ki is bonthatsz,
Különleges savanyúság, amit 2 nap után ki is bonthatsz, ez nem más mint a rétegezett paradicsom!

Ma egy olyan savanyúság receptjét hoztuk el nektek, amely nyárson sült ételek mellé a legkiválóbb, de bármilyen sült hús mellé fogyaszthatjuk. Nagyon könnyen elkészíthető és az eltevést követő második napon már fogyasztható is. Nyáron gyakran elkészítem, mert a kerti sütögetések folyamán örömmel fogyasztjuk a húsok mellé
Hozzávalók

15 db nagy paradicsom
15 db hagyma
2 - 3 fej fokhagyma

A savanyúság levéhez: (1 liter léhez)

2 evőkanál ecet
2 evőkanál cukor
2 evőkanál só
1 evőkanál olaj
2 -3 babérlevél
1 szegfűszeg
6 - 7 db. szemes bors

Elkészítése

Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb
nanoka72, 2017. augusztus 17. csütörtök, 09:48
Különleges savanyúság
Különleges savanyúság, amit 2 nap után ki is bonthatsz, ez nem más mint a rétegezett paradicsom!

Írta: Nagyi

Ma egy olyan savanyúság receptjét hoztuk el nektek, amely nyárson sült ételek mellé a legkiválóbb, de bármilyen sült hús mellé fogyaszthatjuk. Nagyon könnyen elkészíthető és az eltevést követő második napon már fogyasztható is. Nyáron gyakran elkészítem, mert a kerti sütögetések folyamán örömmel fogyasztjuk a húsok mellé

Hozzávalók

15 db nagy paradicsom
15 db hagyma
2 - 3 fej fokhagyma

A savanyúság levéhez: (1 liter léhez)

2 kanál ecet
2 kanál cukor
2 kanál só
1 kanál olaj
2 -3 babérlevél
1 szegfűszeg
6 - 7 db. szemes bors

Elkészítése

Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma, rá egy
horvathnemagdi, 2017. augusztus 17. csütörtök, 07:53
Tejszínes málnás krémes.
Tejszínes málnás krémes. Ha ettél már finomat... ráadásul pillanatok alatt elkészülsz vele

tejszínes málnás krémes Fotó: Keszeg Emese

Hozzávalók:

500 g leveles tészta

a krémhez:

1 liter tejszín, 300-400 g friss vagy fagyasztott málna

3-4 evőkanál porcukor (vagy több, ez ízléstől függ)

Elkészítés:

A leveles tésztát két részre osztjuk és kissé kinyújtjuk. Miután megsütöttük mindkét lapot, az egyiket összemorzsoljuk a tetejére.

A krémhez a málnát a porcukorral összemixeljük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot.

A tésztalapot egy tepsibe vagy tálcára tesszük, ráadagoljuk a málnás krémet, majd a tetejét egyenletesen megszórjuk a másik sült lap morzsáival.

Így nagyon könnyű szeletelni.

(Keszeg
taltos1, 2017. augusztus 16. szerda, 22:57
Tiramisu
Tiramisu

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszin
4 tojás
5 evőkanál porcukor
300 ml főtt fekete kávé (cukor nélkül)
200 g babapiskóta
kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A habnak keménynek kell lennie, különben a krém folyós lesz. A tejszint is felverjük kevés cukorral.
A tojássárgáját keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük össze. A habot és tejszint keverjük a krémhez. A babapiskótákat mártsd bele a hideg kávéba, de akár rumaromával is ízesíthetik a kávét. Egy tálba, vagy tepsibe rakj le szorosan egy réteg babapiskótát, kend rá a krém felét. Halmozd rá a babapiskóta másik felét és kend rá a megmaradt krémet. Még díszesebb lesz, ha kevés krémet habzsákba kanalazol és apró halmokat nyomsz a tetejére. Szitálj rá kakaóport. Egy órára hűtőbe tesszük
irmus, 2017. augusztus 16. szerda, 16:14
Gyümölcs eltevése gőzölés nélkül
Gyümölcs eltevése gőzölés nélkül - Többször kibontható, nem romlik el


A befőtt nem romlik meg, többször is fel lehet bontani, így ha télen is szeretnéd élvezni a gyümölcsök finom ízét, érdemes kipróbálnod ezt a módszert!

Hozzávalók

4 kg bármilyen, jó minőségű, megtisztított, megmosott hibátlan gyümölcs,
1 kg cukor (legalkalmasabb a kristálycukor),
1 késhegynyi szalicil,
1 liter víz.

Elkészítés

Kell még az elkészítéshez egy teljesen hibátlan zománcozott edény és tiszta befőttesüveg. A befőttesüveget forró mosószeres vízben jól átmosom, alaposan kiöblítem, de nem törlöm ki, hanem tiszta ruhára borogatva, hagyom lecsurogni. A vizet, a cukrot felforralom, és a forrásban levő lébe apránként belerakom a gyümölcsöt. A gyümölcstől a forrás megáll, tehát mielőtt újabb gyümölcsöt teszünk bele, meg kell
taltos1, 2017. augusztus 15. kedd, 23:51
Megunta az uborkasalátát...
Megunta az uborkasalátát, ezért készített valami finomságot, ami a család kedvence lett!


A savanyú uborka sokak kedvence, de nyáron mégis frissebb ízekre vágyunk, ez a tormás, finomság felülmúlja a megszokott uborkasalátát, ezért bátran készítsd el. Ha túl nagy adagnak tűnik, felezd meg a hozzávalókat. Hűtőben néhány napig eláll, mi egyszerre sokat szoktunk készíteni, mert hamar elfogy!

Hozzávalók:

5 kg uborka
50 g friss torma
3 friss tárkony ág (szárítottal is jó)
1 csomag kapor
6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál só (ha sósabban szereted, tegyél még bele)

Elkészítése:

Az uborkát tedd egy nagy tálba és önts rá hideg vizet, hagyd benne ázni 2 órát. Majd vedd ki a vízből, tedd egy konyharuhára, hogy felszívja a vizet és vágd le az uborkák végeit. A tormát tisztítsd
taltos1, 2017. augusztus 15. kedd, 23:42
Vett 4 kg uborkát és a megszokott befőzés helyett így tette
Vett 4 kg uborkát és a megszokott befőzés helyett így tette el télire! Remek ötlet!


Ha szereted az uborkát, megéri kipróbálnod ezt a receptet! Nagyon kellemes íze van, de mégis más, mint a megszokott savanyú uborka. Először csak egy kis adagot készítettem, de annyira finom lett, hogy most nem győzök eleget eltenni belőle!
Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Hozzávalók:

4 kg apró uborka
1 köteg petrezselyemzöld
200 ml napraforgóolaj
1 bögre 9%-os ecet (2,5 dl-s)
1 bögre cukor (2,5 dl-s)
80 g só
1 teáskanál őrölt bors
1 fej fokhagyma

Elkészítés:

Az uborkát mossuk meg és vágjuk le a végeit. A nagyobb darabokat vágjuk négybe, a kisebbeket kettőbe, tegyük egy edénybe. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá. Öntsük hozzá az olajat, az
taltos1, 2017. augusztus 15. kedd, 23:33
Gyors savanyú uborka...
Gyors savanyú uborka, ez felülmúlja az uborkasalátát és a kovászos uborkát is!


Az uborkasaláta helyett próbálj ki valami sokkal finomabbat! Ez egy nagyon ínycsiklandó recept, aminek a különlegessége, hogy szénsavas ásványvízzel készítjük el az uborkát. Tetszés szerinti mennyiségű tormát tégy bele, ha nem szereted, ki is hagyhatod. Nem a megszokott savanyú uborka lesz belőle, inkább friss nyárias lesz.

Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Hozzávalók:
◾15 db uborka
◾1,5 l szénsavas ásványvíz
◾25 g só
◾5 gerezd fokhagyma
◾friss torma (tetszés szerint)
◾kapor

Elkészítése:

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A
taltos1, 2017. augusztus 15. kedd, 23:26
1/8258
Képek, videók
Mézes mustáros ragu.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:38
mustáros borsos tarja.jp
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:07
mezes_mustaros_szossza l_t
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:54
mézes-mustáros lazac.jpg
szelidszeder
2014. december 07. vasárnap, 15:44
mustáros fokhagymás mátás
erzsikepuskas
2014. február 20. csütörtök, 09:42
Mustáros-fokhagymás mártá
irmus
2014. február 02. vasárnap, 10:56
hagymás mustáros cirkecom
zsokica45
2013. szeptember 02. hétfő, 18:08
mustáros uborkás tekercs
ibolya58
2013. március 17. vasárnap, 11:21
mustáros máj
ibolya58
2013. március 17. vasárnap, 11:18
11400_mustaros-burgony a_n
fordgtr
2013. február 05. kedd, 16:02
mustáros fűszeres pogácsa
ibolya58
2012. október 29. hétfő, 12:43
alma felszeletelve
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:00
Tiroli rétes felszeletelv
snbela44
2015. március 31. kedd, 04:08
Tiroli rétes felszeletelv
sarkadykati
2015. március 30. hétfő, 09:00
már felszeletelve
sarkadykati
2014. november 27. csütörtök, 16:19
Címkék
tetejét egyenletesen, gyümölcsök finom, nagy tálba, egész napját, kovászos uborkát, hozzávalók mennyisége, megszokott befőzés, savanyú uborka, idős hölgy, tányérra tesszük, tojásokat válasszuk, petrezselymet vágjuk, uborkát mossuk, megszokott savanyú, tepsibe vagy, keményre vert,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.