Regisztráció  Belépés
2018. július 18. szerda | 29. hét | 199. nap | 23:50 | Frigyes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Barackos csirkemell - recept
Nagyim nyári barackos csirkemelle
El nem tudom képzelni, hogy a nagyszüleim lőrinci kertjében hogy tudott annyi barack teremni azon a kis fán! És egy szemet sem dobtak ki! Mindnek meg volt a helye a kompótos vagy lekváros üvegtől a csirkemell tetejéig mindenütt.Ez a recept is tőle van!
Próbáljátok ki, mert szinte ömlenek a szádba a nyári ízek!


Hozzávalók:

8 kisebb csirkemell
4 db őszibarack
1 ek olaj
5 dkg vaj
reszelt szerecsendió

Elkészítés:

Sózzuk be a csirkemelleket, majd fektessük olajjal kikent tűzálló tálba. Tetejére kockázzuk rá a vaj felét, majd irány a sütő. Először használjuk az alsó, majd a felső lángot. Elég neki kb. fél óra, hogy puha, és pirult legyen.
Ezalatt mossuk meg, hámozzuk meg, és magozzuk ki a félbe vágott őszibarackokat.
Ha már barátságosan mosolyognak a sütőből a csirkemellek,
mindegyik tetejére tegyünk egy fél őszibarackot.
Most jön a vaj másik fele, azt is kockázzuk
lovaszmarika, 2018. július 18. szerda, 15:51
Málnás kocka sütés nélkül
Málnás kocka sütés nélkül

Hozzávalók

Az alaphoz:
1 csomag négyzetes háztartási keksz
A krémhez:
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
cukor
15 dkg málna
5 dl növényi tejszín



Elkészítés

Egy közepes méretű tepsibe egymás mellérakjuk a kekszeket.
A krémhez a pudingport a tejjel és az ízlés szerinti mennyiségű cukorralfelfőzzük, majdmelegen a keksz tetejére öntjük, és hagyjuk megdermedni.
A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, majd a puding tetejére egyenletesen elosztjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a málna tetejére óvatosan rákenjük. A tetejét málnaszemekkel díszítjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva kínáljuk.
vorosrozsa66, 2018. július 18. szerda, 13:00
Kávés kókuszgolyó
Kávés kókuszgolyó

Hozzávalók

Hozzávalók:
25 dkg darált (vajas) keksz
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
0,5 dl kávé
0,5 dl rum
1 evőkanál keserű kakaó
kókuszreszelék a forgatáshoz
mazsola a tetejére



Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat a kókusz és a mazsola kivételével összedolgozom. Ha véletlen túl lágy a tészta, zabpehellyel tökéletessé lehet tenni.

Golyókat formázok, kókuszba forgatom, a tetejükre egy szem mazsolát nyomok, majd a hűtőben pihentetem.
vorosrozsa66, 2018. július 18. szerda, 12:51
Paleo kókuszgolyó
Paleo kókuszgolyó

Hozzávalók

5 dkg mogyoró
5 dkg mazsola
2 dkg kókuszzsír
1 tk kakaópor
1 ek növényi ital (szójaital, kókuszital stb.)
fahéj
rum
folyékony édesítőszer
kókuszreszelék



Elkészítés

A mogyorót, a mazsolát, a kókuszzsírt, a kakaót és a növényi italt egy aprítógépben összekeverjük, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, rumot és az édesítőszert.
A masszából golyókat formázunk, és kókuszreszelékben meghempergetjük, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
vorosrozsa66, 2018. július 18. szerda, 12:47
Málnás pohárkrém
Málnás pohárkrém

Hozzávalók

30-40 dkg málna
3-4 ek porcukor
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
10-15 dkg tejföl
2 csomag vaníliás cukor
porcukor
A díszítéshez:
1/2 tábla csokoládé



Elkészítés

A málnát egy szűrőbe tesszük, és folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Ezután óvatosan, vigyázva, hogy a málnaszemek ne törtjenek össze teljesen, összekeverjük a porcukorral, a csomag vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Legalább fél órát állni hagyjuk, és közben néha óvatosan átkeverjük.
A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel.
A málnát a levével együtt elosztjuk 4 db pohárban.
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 19:08
Kakaós-cseresznyés sütemény
Kakaós-cseresznyés sütemény

Hozzávalók

A tésztához:
4 db tojás
15 dkg cukor
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor
30 dkg cseresznye (magozva)
A krémhez:
3 dl tej
3 ek cukor
4 dkg vaníliás pudingpor
1 tk vaníliaaroma
2 dl habtejszín
A tetejére:
10 dkg csokoládé
2 dl habtejszín
A díszítéshez:
5 dkg csokiforgács


Elkészítés

A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 18:57
Cseresznyés-kekszes sütemény
Cseresznyés-kekszes sütemény

Hozzávalók

1 csomag vajas keksz (édes)
70 dkg cseresznye (kimagozott)
2 dl habtejszín
1 tk vaníliaaroma
33 dkg tejföl
20 dkg porcukor
1 dkg zselatin
A tetejére:
1 csomag piskótatallér (12 dkg)
50 dkg cseresznye (kimagozott)
6 ek cukor
3 csomag piros tortazselé


Elkészítés

Az édes vajas keksszel dupla rétegben kibéleljük a 24x24 cm átmérőjű tepsi alját.
50 dkg cseresznyét botmixerrel pürésítünk. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tejfölt, a porcukrot és az összeturmixolt cseresznyét. A zselatint feloldjuk 1 dl langyos vízben, és a tejszínes masszához keverjük.
A keverékhez forgatunk még 20 dkg cseresznyét, és a kekszes rétegen egyenletesen eloszlatjuk. A
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 18:50
Mascarponés epertorta sütés nélkül
Mascarponés epertorta sütés nélkül

Hozzávalók

Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
1 citrom leve és reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
1 csomag zselatinfix
2 dl tejszín
60 dkg eper
25 dkg babapiskóta (kb. 30 db)
2 evőkanál vagdalt pisztácia



Elkészítés

Elkészítés: A mascarponét simára keverjük a citrom levével, reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Beledolgozzuk a zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és alaposan lecsepegtetjük. Néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk.

Babapiskótával kirakjuk egy kb. 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, ha kell, megfelelő méretűre törjük a piskótát.
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 15:03
Epres tojáslikőrös krémes sütés nélkül
Epres tojáslikőrös krémes sütés nélkül

Hozzávalók

1,5 csomag babapiskóta
3 dl tejföl
3 dl habtejszín(cukrozott)
1/2 dl tojáslikőr
4 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg eper (darabolva a díszítéshez)



Elkészítés

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadagoljuk a tejfölt, a kétféle cukorral.
Ezután belekeverjük a tojáslikőrt. Egy jénai tál alját kirakjuk babapiskótával, rákenjük a krém felét, majd ismét egy sor piskóta jön, majd a rásimítjuk a maradék krémet. A tetejét eperdarabokkal díszítjük.
Pár órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 14:16
Kávés granita
Kávés granita


Kávés granita, a legjobb szicíliai frissítő

Hozzávalók

5 dl víz
3 ek barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl erős kávé

Elkészítés

A vízhez hozzáadjuk a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Egy nagyobb méretű hőálló tálba (25×30 cm) öntjük, hozzáadjuk a fekete kávét, és összekeverjük.
A keveréket teljesen kihűtjük, majd a fagyasztóba tesszük. Óránként megkapargatjuk a tetejét egy villa segítségével. A folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet. Ezután tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 14:08
Villámgyors málnafagyi
Villámgyors málnafagyi


Hozzávalók

20 dkg fagyasztott málna
1 dl tejszín
1/2 db citrom leve
folyékony édesítőszer vagy méz

Elkészítés

A fagyasztott málnát turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt és a citrom kifacsart levét. Ízlés szerint meglocsoljuk édesítőszerrel vagy mézzel, és összeturmixoljuk. Poharakba adagoljuk, és azonnal fogyasztjuk.
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 14:00
Almás-fahéjas-vaníliás sütemény
Almás-fahéjas-vaníliás sütemény

Hozzávalók

A tésztához:
3 db tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
1 kis pohár tejföl (15-1,75 dkg)
1 csomag sütőpor
Valamint:
3-4 db alma
fahéj
porcukor
A krémhez:
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
A tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek olaj


Elkészítés

A tészta hozzávalóit összekeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, kirakjuk az almaszeletekkel, rásimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből,óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd az így felülre került almaszeleteket megszórjuk fahéjas porcukorral.
A tejben
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 13:52
1/8361
Képek, videók
Barackos csirkemell.jpg
cocco
2012. február 17. péntek, 12:21
barackos-csirkemell-15 0x1
sarkadykati
2011. április 16. szombat, 03:49
barackos-csirkemell.jp g
bubszi
2010. június 25. péntek, 08:16
0 Nagyszüleim Facebook ph
lovaszmarika
2015. április 06. hétfő, 16:58
Nagyszüleim.jpg
lujza77
2013. július 01. hétfő, 14:22
Nagyszüleim
zuzmolly
2011. január 16. vasárnap, 20:05
Masa nagyszüleimmel
dudlika
2010. június 03. csütörtök, 11:57
apai nagyszüleim.jpg
margitmama
2009. május 21. csütörtök, 20:28
Nagyszüleimnél
moncsicsis_csajszi
2009. április 25. szombat, 17:33
nagyszüleimmel
beatrice
2009. február 28. szombat, 11:51
Nagyszüleim háza
nayloon
2007. május 23. szerda, 21:17
Nagyszüleimmel,hugaimm al
madthomas
2007. február 06. kedd, 18:23
Nagyszüleim
zolee1228
2006. november 05. vasárnap, 23:08
Nagyszüleim a dédi unokák
72judit
2006. július 07. péntek, 13:40
Címkék
fekete kávét, krém felét, közepes méretű, növényi italt, zselatint feloldjuk, felső lángot, aprítógépben összekeverjük, vaníliás cukorral, puding tetejére, többit feldaraboljuk, tepsit sütőpapírral, nagyszüleim lőrinci, keveréket teljesen, málna tetejére, félbe vágott, tetejét eperdarabokkal,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.