Regisztráció  Belépés
2017. november 20. hétfő | 47. hét | 324. nap | 03:08 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Marlenka
Marlenka
Tészta:
Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg vaj
3 evő kanál méz
20 dkg cukor 2db tojás
1 teás kanál ecet
1/2 teás kanál szódabikarbóna
Hozzávalókat jól összegyúrjuk kb fél órát pihentetni.
4 felé osztani, kinyújtani megsütni,
hamar sül ahogy barnul jó

Diós krém:
Hozzávalók:
3 tubus sűrített tej (170 g/tubus)
25 dkg vaj
20 dkg darált dió
esetleg kevés rum vagy konyak

Elkészítés: A krémhez a sűrített tejet befőttes üvegbe öntjük, és 3 órán át főzzük vízbe állítva.
A vajat habosra kikeverjük. A kihűlt befőttes üveget kinyitjuk, a karamellkrémet a habosított vajhoz adjuk, majd belekeverjük a diót.
Az így kapott krémet megfelezem, alul 1 lap rá Diós krém rá másik lap rá tejkaramella / Tejkaramellából hagyunk a tészta tetejére egy keveset / rá, 3. lap rá, Diós krém, rá a felső 4.
irmus, 2017. november 19. vasárnap, 12:33
Napokig eltartható puha diós tekercsek
[kephttp://egyazegyben.com/images/cache/76028_131788_1510941545_di os1.jpg][/kep]

Napokig eltartható puha diós tekercsek

Egyszerre nagyobb adagot is készíthetsz belőle, mert hosszú ideig puha marad.

Hozzávalók:

1 evőkanál porcukor,
150 g tejföl,
20 g vaj,
250 g liszt,
1/3 teáskanál só,

A töltelékhez:

80 g cukor,
1 evőkanál víz,
80 g dió.

A tetejére:

2 evőkanál porcukor

Először készítsük el a tölteléket, aprítógépben daráljuk le diót, majd adjuk hozzá a vízben feloldott 80 g cukrot és keverjük össze.

Olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a tejfölt és a sót. Keverjük hozzá a lisztet és a porcukrot. Gyúrjuk össze a tésztát, rugalmas masszát kapunk.
A tésztát úgy osszuk el, hogy kb. 20 g-s golyókat formázzunk belőle.

Nyújtsuk el mindegyiket és töltsük meg a diós töltelékkel, tekerjük
nanoka72, 2017. november 18. szombat, 18:36
Házi krémsajt
Házi krémsajt


Krémsajt I
Hozzávalók

1 l tejföl,
1 csapott evőkanál só

Elkészítés

A tejfölt a sóval összekeverem és műanyag vagy üvegedénybe töltöm. 1 napig állni hagyom hűvös helyen (hűtőszekrényben). Ezután tüll- vagy vászonzacskóba öntöm és ugyancsak hűvös helyen felakasztom. Aláteszek egy tálat, hogy a lecsurgó levét felfoghassam. 24 óra múlva egy tiszta deszkára teszem zacskóstul, ráborítok egy tányért és legalább 4 kg-os súllyal lenyomtatom. (Ha kissé ferdére állítom a deszkát, a krémsajt leve jól lecsuroghat.) Újabb 24 óra múlva a krémsajtot kiveszem a zacskóból, vizes kézzel jól összegyúrom és tetszés szerinti formába simítom. A hűtőszekrényben három napig érlelem, ezután fogyasztható. Rendkívül finom, és legalább egy hétig eláll! (Ha nem eszik meg
irmus, 2017. november 18. szombat, 16:48
Egy linzer tésztából 6 féle süti!
Egy linzer tésztából 6 féle süti! Hetekig eláll, már most megsütheted

,,Az állaga nem annyira roppanós, mint más linzereknek, puhább, nem törik szét a süti, ha beleharapsz. És persze benne van gyerekkorom íze."

Hozzávalók:

a tésztához:

2 tojás
2 tojássárgája
40 dkg cukor
80 dkg vaj
2 vaníliás cukor
2 citrom héja és leve
1 nagy csipet só
1 kg liszt + a nyújtáshoz
1 csomag sütőpor
díszíteni, tölteni:
dióbél
porcukor
Nutella
szórócukor
lekvár
csokoládé (+olaj)
1 tojás

Elkészítés:

Elég nagy edény kell hozzá, a sima konyhai tál kicsi lesz!

A tojásokat összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd addig keverjük géppel, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromok héját és levét és a sót, és
nanoka72, 2017. november 18. szombat, 15:59
Ilyen csodás
Csak néhány ember előtt ismert, hogy a babérlevél a konyhai használaton kívül egészségügyi problémák kezelésére is alkalmas. Babérfa leveléből és bogyós terméséből is előállítanak kiváló gyógyászati olajat, amely rendelkezik egy csomó hasznos tulajdonsággal egészségünk szolgálatában. A babérlevél olaj előnyei többek között: Megnyugtatja az idegrendszert .Erősíti az immunrendszert. Csökkenti a vastagbél problémákat. Csökkenti az izzadás. Nagyon hasznos az ízületi fájdalmak kezelésében és segít megszabadulni a visszerektől. Javítja a szellemi tevékenységet, serkenti a memóriát.

Ilyen csodás gyógyhatású olajat, házilag is készíthetünk. Időigénye 4 hét, de megéri a fáradtságot!

Szükséges hozzávalók:

30 g babérlevél
250 ml olívaolaj
1 tároló üveg

Elkészítése:

Törjük össze a leveleket egy mozsárban. Észrevehető lesz, hogy a zúzás során már egy kis olaj szabadul fel a levelekből. A zúzott levelet terítsük szét egy tálcán és szárítsuk meg. Ezután
horvathnemagdi, 2017. november 18. szombat, 12:36
“Ó, vaslábas, te guszta kis jószág!”
Csak az tudja, milyen jó, aki már próbálta. Aki pedig próbálta, soha többet nem akar majd másban főzni. A vaslábas az egyik legjobb dolog, ami a konyháddal történhet.

Elég volt egyszer megnézni a Julia Child-ról szóló filmet, és a moziból hazatérve máris azt próbáltuk kinyomozni gasztromán barátainkkal, hogy hol lehet vajon hozzájutni olyan igazi, nagy vaslábasra, amiben a film ikonikus étele, a boeuf bourgignon készült. Akkoriban, amikor a filmet vetítették - 8 évvel ezelőtt - még nehezen lehetett itthon vaslábast találni, így egy kicsit olyan volt a kapcsolatunk vele, mint egy plátói szerelem. Képeket nézegettünk, aztán külföldi utakon, amikor csak tehettük, szaküzleteket keresgéltünk, és ha találtunk, akkor élőben is kipróbáltuk, emelgettük, és megnéztük, milyen is pontosan. Egymásnak küldözgettük a fotókat, és még azzal a gondolattal is eljátszadoztunk, hogy mi lenne, ha hárman összeállnánk, és közösen rendelnénk egyet Franciaországból, amit aztán felváltva használnánk. A súlya
anna4459, 2017. november 18. szombat, 09:57
Vaj készítése házilag
Vaj készítése házilag


Hozzávalók:
5-7 dkg vaj készítéséhez
2 dl tejszín
1 nagy evőkanál tejföl
csipetnyi só

Elkészítés:
A hozzávalókat robotgépbe vagy késes aprítóba öntjük, és 3-5 percig verjük. Ekkor látható, hogy az edényben már nem sima massza van, hanem a vaj csomósodni kezd, az író pedig különválik. Az egészet szűrőbe öntjük, enyhén megnyomkodjuk, hogy az író minél jobban lecsepegjen, majd a vajat tálkába tesszük. Jéghideg vizet engedünk rá, és kanállal addig nyomkodjuk, amíg ,,ki nem mossuk" belőle az írót teljesen. A vizet annyiszor cseréljük le, ahányszor szükséges. Akkor jó a vaj, ha tiszta vizet öntünk le róla.

Ezután a vajat továbbra is nyomkodjuk kanállal, hogy a vizet kipréseljük belőle, majd tetszés szerint megformázzuk. Az így kapott vajat különféleképpen ízesíthetjük, és ugyanúgy használhatjuk, mint a boltban vásároltat.
irmus, 2017. november 17. péntek, 17:34
Sajtos BURGONYALABDA SÜTŐBEN SÜTVE! EGYSZERŰ ÉS OLCSÓ!
Köretnek is csodálatos, de önmagában is fogyasztható! A férjem szerint nincs olyan burgonyás étel, ami ezt túlszárnyalná!

Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
rozmaring
petrezselyem
kapor
só, bors
vaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat és a reszelt sajtot hozzákavarjuk, adunk hozzá egy kevés vajat, csak annyit, hogy kicsit lágyítsa a masszát. Ízlés szerint fűszerezzük, kerülhet bele apróra vágott kapor, petrezselyem. A kezünket bevizezzük és kisebb gombócokat formálunk a püréből. Kikenünk vajjal egy tepsit és szorosan egymás mellé rakjuk a gombócokat. Kevés vajat felolvasztunk és a gombócok tetejét átkenjük vele. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Amikor tálaljuk, kínálhatunk mellé fokhagymaszószt, vagy fűszeres mártásokat.
suzymama, 2017. november 17. péntek, 10:48
Krumplis palacsinta
Laktató, és nagyon finom és jobb, mint az egyszerű palacsinta!

Ezt a palacsintát egyszer kell elkészítened, és gyorsan a kedvenceddé válik. Nem az a tipikus lekváros palacsinta, de nagyon ízletes a megpirult burgonyától!

Hozzávalók:
500 gramm burgonya
1 csésze joghurt
3 evőkanál liszt
1 tojás
0,5 teáskanál só
0,5 teáskanál szódabikarbóna (1/2 teáskanál ecetben feloldva)
⅓ teáskanál szárított koriander
⅓ teáskanál bors
Elkészítés:
1.tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd reszeljük le. Csavarjuk ki a levét.
2.Adjuk hozzá a joghurtot.
3.Majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük el.
4.Adjuk a masszához a tojást, a koriandert, a borsot, a sót, és a feloldódott szódabikarbónát.
5.Öntsünk egy kevés olajat a felforrósított serpenyőbe, majd süssünk kisebb palacsintákat.
6.Egy evőkanálnyi massza elég lesz hozzá, nem kell túl vastag legyen. Süssük mind a két oldalát szép aranybarnára.
7.Fogyaszthatjuk
suzymama, 2017. november 17. péntek, 10:45
Téli retekkrém
Hozzávalók:
20 dkg fekete retek
3 ek tejföl
1 doboz natúr sajtkrém (125 g-os Philadelphia)
fél fej lilahagyma (vagy maréknyi snidling), nagyon apróra vágva
frissen őrölt bors, só

A fekete retket megmosom, meghámozom és lereszelem kedvenc reszelőmön. Alaposan besózom és békén hagyom 20 percig. Kinyomkodom a levét, tálba teszem és összekeverem a többi hozzávalóval, tekerek rá borsot. Rozskenyér pirítóssal a legfinomabb, de tortillával mártogatva sem utolsó.
suzymama, 2017. november 16. csütörtök, 14:49
Céklakrémleves
receptek egypeces


Céklakrémleves

HOZZÁVALÓK:
4 db cékla (nyers)
1 db burgonya
1 db alma
50 g kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
1 db citrom leve

bors

ELKÉSZÍTÉS:
Nagyon egészséges, és elképesztően finom!
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. Egy fazékban felolvasztjuk a kókuszzsírt, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzákeverjük a kockára vágott zöldségeket és az almát.

Megfűszerezzük, majd néhány percig együtt pároljuk őket.
Felöntjük kb. 1 liter vízzel, esetleg zöldségalaplével, és közepes hőfokon puhára főzzük a zöldségeket
(kb. 1 óra). A levest botmixerrel pürésítjük.

Forrás: recepttar.hu
gabfe, 2017. november 16. csütörtök, 13:21
Gesztenyés – lekváros piskótatekercs
Hozzávalók
Piskótához
- 4 tojás
- 3 ek. víz
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- csipetnyi só
Krémhez
- 25 dkg gyorsfagyasztott gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- porcukor ízlés szerint
- 10 dkg puha vaj
- 1 tk. rum vagy aroma
- ribizlilekvár (vagy tetszőleges, de lehetőleg savanykás ízű lekvár)
Elkészítési javaslat
A piskótához a fehérjéket a sóval, és a cukor felének kanalankénti és fokozatos hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem. A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral és 3 ek. vízzel kikeverem, óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habba, majd beleszitálom a lisztet, és lassan, óvatosan összeforgatom.
A masszát sütőpapírral bélelt nagy méretű sütőtepsibe egyengetem, egyenletesen elsimítom és 180 fokra előmelegített sütőben (középen, légkeveréssel) 10 percig sütöm.
A piskótát egy nedves konyharuhára borítom, lehúzom
eva0817, 2017. november 16. csütörtök, 07:54
1/8287
Képek, videók
Marlenka
irmus
2017. november 19. vasárnap, 12:09
Marlenka png saját2.jpg
kerzsi58
2017. október 07. szombat, 18:40
marlenka.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 20:17
marlenka.jpg
lilagondolatok
2015. január 09. péntek, 22:10
marlenka3.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:53
marlenka2.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:52
marlenka1.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:52
marlenka.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:39
MARLENKA
margherita
2012. október 10. szerda, 05:47
marlenka.jpg
jucianyu
2011. február 22. kedd, 19:23
marlenka1.jpg
vorosrozsa66
2011. február 10. csütörtök, 15:46
marlenka.jpg
bubszi
2010. november 11. csütörtök, 04:23
suritettej1.jpg
lilagondolatok
2015. július 11. szombat, 09:47
Sürített levegövel müködö
farkas1945
2013. május 29. szerda, 13:28
Sűrített paradicsom
sarkadykati
2011. augusztus 26. péntek, 05:47
Címkék
boltban vásároltat, hűtőszekrényben három, vajat habosra, egészet szűrőbe, Julia Child-ról, linzer tésztából, zúzott levelet, tojásokat összekeverjük, kevés vajat, konyhai használaton, film ikonikus, masszát sütőpapírral, lecsurgó levét, kapcsolatunk vele, írót teljesen, alaposan megmosott,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.