Regisztráció  Belépés
2017. június 23. péntek | 25. hét | 174. nap | 00:11 | Zoltán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zöldborsós csirkecomb
Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 gerezd paradicsom, 1 karika, paprika, 4 csibecomb, 50 dkg zsenge zöldborsó, petrezselyemzöld. só, bors, kevés olaj, 1 tojás, 10-12 dkg liszt

1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és a paradicsomgerezddel meg a paprikakarikával kevés olajon megpirongatjuk. A tűzről félrehúzva őrölt pirospaprikát, sót, borsot adunk hozzá, felöntjük 1 dl vízzel, és kicsit összepároljuk.
2. Ezután hozzáadjuk a megtisztogatott csibecombokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
3. Amikor a csirke már majdnem jó (körülbelül fél óra múlva), hozzáadjuk a borsót és a petrezselyemzöldet, és szükség esetén utánasózunk.
4. Ha a borsó megfőtt (körülbelül 15 perc), a tojásból, egy tojásnyi vízből és a lisztből egy késhegynyi sóval galuskatésztát kavarunk, és a pörköltbe szaggatjuk.
5. Ha a galuska megfőtt (körülbelül 5 perc), már tálalhatjuk is. .
lizawolf, 2017. június 22. csütörtök, 19:41
Hungarikum
Az eddigi hungarikumok

a) Agrár- és élelmiszergazdaság
1. Pálinka
2. Törkölypálinka
3. Csabai kolbász vagy Csabai vastagkolbász
4. Magyarországi Tokaji borvidéken előállított Tokaji aszú
5. Hízott libából előállított termékek
6. Gyulai kolbász vagy Gyulai pároskolbász
7. Szikvíz
8. Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény
9. PICK Téliszalámi
10. Magyar akác
11. Magyar akácméz
12. HERZ Classic téliszalámi
13. Makói hagyma
14. Szegedi fűszerpaprika-őrlemény
15. Magyar szürke szarvasmarha
16. Unicum keserűlikőr
b) Egészség és életmód
17. Béres csepp és Béres Csepp Extra
18. ILCSI szépítőfüvek natúrkozmetikai termékek
19. Magyar Védőnői Szolgálat, mint nemzetközileg is egyedülálló, tradicionális ellátási rendszer
20. A Hévízi-tó és a tradicionális hévízi gyógyászat
c) Épített környezet
d) Ipari és műszaki megoldások
21. Kürt Adatmentés
22. Zsolnay porcelán és kerámia
23. Neumann
kirscha, 2017. június 21. szerda, 14:07
Darálthúsos rakott tészta
Darált húsos rakott tészta recept Legújabb receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes

Hozzávalók 6 főre
? 500 g tészta - penne (száraz)
? 1 közepes fej vöröshagyma
? 1 teáskanál köménymag (őrölt)
? 5 evőkanál olívaolaj
? 1 közepes fej lilahagyma
? 4 gerezd fokhagyma
? 1 teáskanál só
? 5 csipet fehérbors (őrölt)
? 200 ml víz
? 500 g sertés darált hús (sovány)
? 1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
? 1 levél babérlevél (friss, vagy szárított)
? 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
? 1 teáskanál majoránna
? 200 g trappista sajt (reszelt)
? 400 g tejföl (12%-os)
? A tepsi kikenéséhez 2 evőkanál vaj
? 4 evőkanál zsemlemorzsa
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé! Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!

Elkészítés:

A penne tésztát a szokásos módon megfőzzük.
A vörös-, és lilahagymát apró kockára vágjuk, a
lovaszmarika, 2017. június 21. szerda, 12:01
Zöld dió lekvár
Zöld dió lekvár
/Gasztroangyal receptje/

Hozzávalók:

1 kg zöld dió
víz
2-3 db alma
2 db bio citrom kifacsart leve és lereszelt héja
1 teáskanál citromsav
1 vaníliarúd kikapart belseje vagy vaníliás cukor
½ kg cukor, ízlés szerint
(Használhatunk ugyanennyi mennyiségű nyírfa vagy datolyacukrot is.)
egész fahéj
egész szegfűszeg

Elkészítés

Ezt a lekvárt akkor tudjuk elkészíteni, ha a dió csonthéja még a zöld héj alatt puha. Úgy ellenőrizhetjük, hogy egy tűvel átszúrjuk. Ha könnyen átmegy rajta a tű, akkor jó a dió az eltevéshez.

A következő művelethez jó, ha gumikesztyűt húzunk, mert a dió befoghatja a kezünket. A leszedett gyümölcsöt alaposan megmossuk, a végeit levágjuk, majd több helyen villával megszurkáljuk és egy befőttes üvegbe tesszük. Öntsünk rá bőségesen vizet. 10 napig hagyjuk állni, ez idő alatt
nanoka72, 2017. június 21. szerda, 06:58
Tallóztam
Tökfőzelék csirkenyárssal

Hozzávalók

A tökfőzelékhez:
80 dkg tök
1/2 fej vöröshagyma
1,5 dl natúr joghurt
0,6 dl zöldségalaplé
1 csokor friss kapor
2 k olívaolaj

frissen őrölt bors
A csirkenyárshoz:
50 dkg csirkemellfilé
2 k étolaj
1 tk őrölt citrombors
1 nagy csipet só

Elkészítés

A tököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd tenyerünkkel kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet. A megpucolt vöröshagymát finomra reszeljük, majd egy serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk, és rátesszük a tököt. Felöntjük egy kevés zöldséglével, és hozzáadjuk a finomra vágott kapor 2/3 részét, megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 12 perc alatt puhára pároljuk.
Amikor megpuhult a tök,- de még kellemesen harapható, nem főtt szét - elzárjuk alatta a lángot, és összekeverjük a joghurttal. Végül jeges fürdőben kihűtjük.
A csirkemellet hosszú csíkokba vágjuk, majd felszúrjuk a hústűre vagy a
horvathnemagdi, 2017. június 20. kedd, 19:34
Már tudom, mitől olyan finom!
Pirított gomba az ünnepi asztalra!
Már tudom, mitől olyan finom!

Bemutatunk egy olyan pirított gomba receptet, amely rövid idő alatt elkészíthető, kevés hozzávalóra van szükség és nagyon finom! A melegen tálalt előétel remek választás az ünnepi alkalmakra is. Szaftos, kissé pikáns ízvilága mindenkit lenyűgöz!

Hozzávalók:

800 g csiperke gomba,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál olasz fűszerkeverék,
olívaolaj,
só,
őrölt fekete bors,
40 ml balzsamecet.

Elkészítés:

Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűszeres levet öntsük rá a gombára, kavarjuk jól össze és hagyjuk állni 20 percet. Tegyük a gombát egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 15-20 percig. Közben kavarjuk meg, hogy az ízek jól átjárják.

Olasz fűszerkeverék: 2 k. szárított
horvathnemagdi, 2017. június 20. kedd, 18:52
Darálós - avagy gépi keksz
Darálós - avagy gépi keksz

Egy jól bevált régi recept...gyorsan megy, és egyszerűbb, mint formákat szaggatni, kiadós...csak kell egy húsdaráló és az ahhoz való keksz formázó.

Akkor pedig a recept- ami az alap, és ezt persze lehet ízesíteni a kedvünk szerint:

70 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 4 egész tojás, 25 dkg margarin, csipet só, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna.

A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk...ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk...

Lehet ízesíteni kakaóval, fahéjjal, kókuszreszelékkel, mákkal, dióval, citrommal, naranccsal.....kinek.kinek ízlése szerint.
horvathnemagdi, 2017. június 20. kedd, 10:52
Kefires kifli
Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg liszt
2 egész tojás
1 kispohár kefir
1 dl olaj
6 dkg cukor

1-1,5 dl langyos tej
5 dkg élesztő
A krémhez:
1 csomag margarin
3 dkg só
A tetejére:
egy tojássárgája

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk, 4 részre osztjuk.

Kb. 30 cm-es átmérőjűre köröket készítünk. Kinyújtjuk a tésztákat, egyet megkenünk a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát.

16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik felét.

Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük és 200 fokon megsütjük.

Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot.

Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel
koszegimarika, 2017. június 20. kedd, 08:01
Püspökkenyér
Hozzávalók:
8 tojás fehérje
15 dkg cukor
csipet só
20 dkg liszt
1 teáskanál vanília aroma vagy 1 cs.van.cukor
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja
aszalt vagy kandírozott gyümölcsök
Elkészítése:
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük,majd apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény habbá verjük. Lisztet óvatosan elkeverjük a habbal. Apróra vágott gyümölcsöket,vaníliát,citromhéját beleforgatjuk. A megolvasztott vajat vagy margarint (ne legyen meleg)fokozatosan adagoljuk hozzá és óvatosan keverjük el.
Őzgerinc formát kivajazzuk vagy margarinozzuk,beleöntjük a masszát és 170 fokon kb 40 percig sütjük. Kisült hagyjuk még kicsit a formába hűlni,majd rácsra borítjuk. Kihűlés után leönthetjük csokoládéval.

Kiss Imréné Magdi receptje a facebook-ról
bkisseva, 2017. június 19. hétfő, 12:37
Bögrés tejfölös mákos süti
Hozzávalók:
1 pohár liszt
1 pohár mák darálva
1 pohár cukor
1 pohár tejföl
4 db tojás
1/4 kávéskanál szódabikarbóna
mazsola (ízlés szerint)
1/2 pohár darabolt dió
porcukor a tetejére

(A hozzávalókat 2,5 dl-es pohárral számoljuk.)

Elkészítés:
A lisztet, mákot, cukrot, tejfölt, szódabikarbonát a tojássárgával összedolgozzuk. (Ízlés szerint rakhatunk bele mazsolát is).

Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is, majd 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kerek formába öntjük és rászórjuk a feldarabolt diót.
230 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Miután kihűlt porcukorral meghintjük.
bkisseva, 2017. június 19. hétfő, 12:35
Töltött paprika káposztával
Töltött paprika káposztával

Nagymamám így készítette a töltött paprikát, mivel az én kedvencem, ezért én is édes káposztával készítem
Rózsamama konyhája

Hozzávalók

50 dkg sertés darált hús
1 db tojás
1 kávéskanál só
0,5 kávéskanál bors
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
6 db zöld TV paprika
1 kanál rizs
1 fej hagyma

A szószhoz:

1 l házi paradicsomlé
2 kávéskanál só
2 kanál cukor
30 dkg fejes káposzta
A rántáshoz:
1 kanál sertészsír
1 púpos kanál liszt
1 kávéskanál fűszerpaprika

Elkészítés

A húst ledaráljuk, a hagymát nagyon apró kockára vágjuk, majd a többi hozzávalóval (só, bors, tojás, rizs, fűszerpaprika)l jól összegyúrjuk.

A paprikák belsejét kiszedjük, a káposztát lereszeljük.

Káposztát a lábas aljára helyezzük, erre jönnek a paprikák, amit
horvathnemagdi, 2017. június 19. hétfő, 09:47
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok!
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok! Ráadásul akár 45 perc alatt elkészíthető!

Mikor elkészítettem ezt a remek receptet, az egész családom repetát kért belőle. Még a kritikus nagy fiam is azt mondta, hogy varázslatosan finom!

Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma

100 g liszt
Hirdetés

olaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze.

A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra.

A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd
nanoka72, 2017. június 18. vasárnap, 21:25
1/8241
Képek, videók
Zöldborsós rizs
irmus
2016. október 05. szerda, 07:29
1zöldborsós tokány.jpg
snbela44
2016. július 25. hétfő, 14:38
Zöldborsós aprópecsenye
jolika66
2015. június 06. szombat, 18:36
pőrkölt zöldborsós rizzse
snbela44
2013. július 20. szombat, 13:11
zoldborsos-apropecseny e.j
kis-vakond
2012. augusztus 29. szerda, 18:35
zoldborsos_tokany.jpg
snbela44
2012. április 19. csütörtök, 18:08
zoldborsos_tokany.jpg
sarkadykati
2012. április 18. szerda, 10:32
zöldborsós máj.JPG
sajtkrumpli
2010. július 22. csütörtök, 14:53
Zöldborsós pecsenye.jpg
1vargaildyko
2010. január 03. vasárnap, 14:53
Zöldborsós pecsenye (1).j
1vargaildyko
2010. január 03. vasárnap, 14:52
Valikától - Zöldborsós f
sarkadykati
2009. november 19. csütörtök, 05:52
zöldborsós aprópecsenye.j
oldlady38
2009. április 07. kedd, 19:47
Kevés a dal, dicsérje tág
chillik
2017. június 12. hétfő, 04:58
Címkék
pörköltbe szaggatjuk, egész családom, penne tésztát, Magyarországi Tokaji, eddigi hungarikumok, Béres Csepp Extra, kedvünk szerint, következő művelethez, serpenyőben olívaolajon, megtisztogatott csibecombokat, élesztőt felfuttatjuk, hústűre vagy, HERZ Classic, szokásos módon, leszedett gyümölcsöt, Magyar Védőnői Szolgálat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.