Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 20:52 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zöldségleves grízgaluskával
Receptek egyperces


Zöldségleves grízgaluskával


HOZZÁVALÓK:
1 szál sárgarépa
1 petrezselyem gumó és néhány levele
4 db kisebb burgonya
2-3 marék zöldbors
tojás
Vegeta

víz
búzadara

ELKÉSZÍTÉS:

A burgonyát, répát, petrezselymet meghámozzuk és apróra vágjuk. Ezeket egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a borsót, a petrezselyem levelet, Vegetát, pici sót és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
Ameddig fő, elkészítjük a grízgaluskát. Egy tojást pici sóval felverünk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Mennyiséget nem írok mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől függ.
A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk.
Amikor a zöldségek megfőttek, kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából és a levesbe helyezzük. Ezek pár perc alatt
gabfe, 2018. június 22. péntek, 15:14
Húsos kosárkák...
Receptek egyperces

Csirkés salátával töltött omlós tésztakosárkák

HOZZÁVALÓK:16 db-hoz:
a tésztához:
20 dkg liszt + a nyújtáshoz
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
a salátához:
15 dkg csirkehús
10 dkg kígyóuborka
2 kisebb paradicsom
1/2 fejes saláta
2 dl natúr joghurt
3 evőkanál olívaolaj
1 kis csokor finomra vágott friss kapor



ELKÉSZÍTÉS:

A szitált lisztet a vajjal és fél mokkáskanálnyi sóval gyorsan összemorzsoljuk, lefóliázva 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 16 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, kilapítjuk és kibélelünk vele 16 fém kosárkaformát. A széleknél a tésztát rányomjuk a forma éles szélére és levágjuk.

Sütőpapírral kibéleljük, szárazbabbal
gabfe, 2018. június 22. péntek, 15:04
Brokkolis, parmezános csirke
Brokkolis, parmezános csirke

Hozzávalók:

brokkoli
csirkemell
sárgarépa
fokhagyma
parmezán

Tudom egy parmezán nem egy könnyű sajt, de mivel igen keveset hintünk a tetejére, ezért nem csapja szét az alakunkat. Az íze viszont... nos, az intenzív, így bőven van értelme használni.

Első körön főzzük roppanósra - magyarán nem főzzük rommá - brokkolit bő, sós vízben, majd horgásszuk ki belőle. Serpenyőben, egy kis olajon süssük meg egy kockákra vágott csirkét, amelyet jól előkészítünk valamilyen fűszeres keverékkel. Kb. bármi jó, amit szeretünk, csípős vagy sült csirke fűszerkeverék, ezerféle változat van piacon, de az se baj, ha csak sót és borsot szórunk rá. Vagy majorannát, kakukkfüvet (azt mondom én nem szeretem), rozmaringot, minden-bármit. Dobjuk az olajra a hámozott, karikára vágott sárgarépával együtt és kezdjük el sütni. Én félkész állapotában egy kevés vizet is löttyintettem alá, hogy kicsit párolódjon is, majd újra lesütöttem.
irmus, 2018. június 21. csütörtök, 16:56
Parmezános sertésszűz
Hozzávalók

50 dkg tészta, 40 dkg paradicsom, 5 dkg bazsalikom, 1 kávéskanál provence füszerkeverék, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 10 dkg parmezán, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojás, 2 db hagyma, 40 dkg sertésszűz

A tésztát ,,aldente"-re főzzük sós vízben. Amíg fő, addig a paradicsomokat összevágjuk, a hagymát finomra vágjuk, és egy edényben lepirítjuk.

Hozzáadjuk a paradicsom felét, a fűszereket, a fokhagymát, sót, egy kevés olajat, végül a főtt tésztával összeforgatjuk. A szüzekből érméket vágunk és bundázzuk, azaz megforgatjuk felvert tojásban és parmezános zsemlemorzsában.

Kevés olívaolajon megsütjük. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük.
suzymama, 2018. június 21. csütörtök, 12:44
világ legkönnyebb süteménye, ha gyors finomságra vágyunk, cs
A legrövidebb idő alatt elkészíthető sütemény! Jegyezzétek fel ezt a receptet és készítsétek el a világ legfinomabb és süteményét. Bármilyen gyümölcs vagy erdei gyümölcs megfelelő ehhez a fantasztikusan puha és ínycsiklandó desszerthez.

Hozzávalók:
200 g liszt,
100 g joghurt,
200 g cukor,
1 db tojás,
1 kiskanál sütőpor,
6 evőkanál vaj,
1 kiskanál vaníliaaroma,
100 g eper.
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sütőporral, majd adjuk hozzá a puha vajat és dörzsöljük szét a kezünkkel. Amikor ezzel elkészültünk keverjük bele a tésztába a tojást, a joghurtot és a vanília aromát. Kavarjuk össze a tésztát, majd öntsük vajjal kikent, kilisztezett sütőformába. Tegyük a tészta tetejére az eperdarabokat, 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt süssük készre. Az elkészült süteményt megszórhatjuk porcukorral.
suzymama, 2018. június 19. kedd, 20:46
Gyümölcsös joghurttorta
Gyümölcsös joghurttorta

Hozzávalók:

250 g babapiskóta
10 g zselatin
170 g cukor
250 g tejföl
300 g natúr joghurt
300 ml habtejszín
1 tasak vaníliás cukor
3 - 4 mandarin
2 narancs

Elkészítés:

A narancsot hámozzuk meg és vágjunk belőle vékony szeleteket. Egy 22 cm átmérőjű lekapcsolható oldalú tortaformát béleljünk ki fóliával, az aljára és az oldalához tegyünk pár szelet narancsot. Amikor a torta elkészül, remekül fog mutatni. Egy réteg babapiskótát tegyünk a narancskarikákra. A habtejszínt verjük fel, keverjük hozzá a cukrot, a vaníliát, a joghurtot és a tejfölt. A zselatint egy kevés vízben oldjuk fel és adjuk hozzá. A mandarint hámozzuk meg, vágjuk kockára és keverjük hozzá. A krém felét halmozzuk rá, majd fedjük be egy újabb réteg babapiskótával. A maradék krémet kanalazzuk rá és fedjük be a megmaradt narancsszeletekkel. A tortát tegyük hűtőbe legalább 3 órára, de az sem baj, ha
irmus, 2018. június 19. kedd, 15:58
Meseszép és illatos: levendula
Meseszép és illatos: levendula


A levendula az egyik kedvenc gyógynövényem. Nyáron és ősszel öröm kint üldögélni a házam előtt, hiszen a rengeteg virág között ott virítanak az olyannyira kedvelt levenduláim, amelyek nemcsak üde színfoltjai az udvaromnak, de illatukkal is elkápráztatnak mindannyiszor, amikor a házból kilépek. A levendulát nagyon sokféle módon felhasználhatjuk és hasznosíthatjuk, így akinek van virágoskertje, mindenképpen gondoljon erre a szerény, de annál kedvesebb gyógynövényre.

A levendula 35 felhasználási módja:

A levendulából készíthetünk egy remek nyugtató teát. Párosíthatjuk más nyugtató növényekkel, például citromfűvel vagy kamillával.
Levendulából illattasakot is készíthetünk, amelyet aztán a szekrénybe is berakhatunk, hiszen kiválóan illatosítja a ruhákat, de meg is ajándékozhatunk vele egy kedves szerettünket.
vorosrozsa66, 2018. június 19. kedd, 12:11
Sajtos burgonyafasírt
A sajt teszi tökéletessé, különleges ízt ad neki! Hús nélküli, egyszerű és gyors étel, amiért mindenki rajong!

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Forrás: Ketkes.com
suzymama, 2018. június 18. hétfő, 18:29
Zöldséges rizsfasírt
A hagyományos fasírt ízére nem is hasonlít, valódi ínyencség! Ha valami igazán finom és könnyű ételre vágysz, ezt szeretni fogod!

Hozzávalók:

40 dkg rizs
1 burgonya
20 dkg vegyes zöldség (paprika, sárgarépa ízlés szerint)
1 teáskanál reszelt gyömbér
fél teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
olaj


Elkészítése:

A rizst sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az elkészült rizst és a többi hozzávalót, fűszerezzük, ezután botmixerrel pépesítjük. Nem kell teljesen lágy legyen! Vizes kézzel fasírtokat formálunk a keverékből és forró olajban kisütjük. Langyosra hűtve tálaljuk.
Forrás: Ketkes.com
suzymama, 2018. június 18. hétfő, 18:26
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé

20 dkg trappista sajt reszelve
3 db tojás
liszt
1 doboz tejföl (450 gr )
2 ek. folyékony zsír

Elkészítése:
A csirkemellet vékonyra szeleteltem, kiklopfoltam, sóztam. A szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd újból lisztbe forgattam.
Egy hőálló tálat folyékonyan zsírral kikentem, az aljára fektettem a beforgatott hús szeletekből , meglocsoltam tejföllel, megszórtam reszelt sajttal.
Addig folytattam, míg minden hús elfogyott.
A tetejére tejföl és reszelt sajt került.
Folyékony zsírral meglocsoltam.
230 fokra melegített sütőben, alufóliával lefedve 60 percig sütöttem.
Ellenőriztem, hogy a hús átsült -e.
Ekkor a fóliát levettem és szép aranysárgára sütöttem a
irmus, 2018. június 18. hétfő, 16:38
Tallóztam
A kövirózsa levelében lévő szuper erős természetes orvosság hasonló hatású, mint a világszerte ismert és kedvelt aloe vera.

A kövirózsa levelet mézzel összekeverve különböző betegségek gyógyítására használják, de a leghatásosabb a mióma és ciszta eltávolítására.

Hozzávalók:

500 g méz
300 g kövirózsa levél

Elkészítés:

A kövirózsa leveleket mosd meg, itasd le róla a felesleges vizet, majd turmixgépben, vagy darálóban őröld meg. Fa vagy műanyag kanállal (ne fémmel!) keverd el benne a mézet, majd öntsd egy üvegedénybe, zárd le, tekerd körbe alufóliával, vagy ronggyal, hogy minél sötétebb legyen az üvegben, és tedd a hűtőbe 7 napra. Ez alatt az idő alatt célszerű 2-3 naponta megkeverni, mert a tetején kissé besűrűsödik.

Ebből a mennyiségből kb. 1 liternyi lesz, és ez kb. 20 napi kezelésre lesz elegendő.

Adagolás:
Fogyassz a keverékből naponta 3 teáskanállal az alábbiak szerint:
1 teáskanállal reggel, éhgyomorra, utána
horvathnemagdi, 2018. június 17. vasárnap, 18:35
Fókuszban a fogyókúrás spárga Tweet Share Share
Fókuszban a fogyókúrás spárga


A spárga egy meglehetősen finom zöldség, amely nem csupán az egészségét szolgálja, de még a fogyókúrát is megtámogatja. A spárga, tisztító hatással is rendelkezik, ami nemcsak abban segít, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól, de még a bőre is sokkal szebb lesz tőle. A spárga az anyagcserét is felgyorsítja és a zsírégetést is beindítja. A zöldségben található rostok jó hatással vannak az emésztésre, a bélrendszert is tisztítják és a bélműködést is serkentik. Most két, spárgával készült receptről olvashat, amelyeket aztán Ön is bátran elkészíthet.

Grillezett spárga tavaszi hagymával

Hozzávalói:

3 evőkanál friss narancslé
2 evőkanál fehér miso
1 teáskanál nyírfacukor
1 evőkanál rizsecet
12 db spárga
12 tavaszi hagyma (újhagyma)
extra szűz olívaolaj
vorosrozsa66, 2018. június 17. vasárnap, 17:35
1/8352
Képek, videók
Zöldségleves grízgaluskáv
gyemantszocske
2012. április 23. hétfő, 19:43
sáfrányos-zöldségleves -15
feviroza
2015. augusztus 05. szerda, 18:23
Kelkáposztás zöldségleves
feviroza
2014. december 11. csütörtök, 11:31
28666_zoldsegleves-kap ros
erzsikepuskas
2014. február 10. hétfő, 10:15
zöldségleves borsóval.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:32
zöldségleves daragaluskáv
sarkadykati
2013. május 07. kedd, 16:57
zöldségleves daragaluskáv
snbela44
2013. május 06. hétfő, 03:26
Téli zöldségleves daragal
anaxor
2013. február 04. hétfő, 13:48
téli zöldségleves daragal
ametiszt54
2013. január 24. csütörtök, 13:38
rizses zöldségleves
ibolya58
2012. november 03. szombat, 16:19
májas zöldségleves
ibolya58
2012. május 06. vasárnap, 13:02
Tavaszi zöldségleves
soosistvan
2010. május 26. szerda, 21:00
7 Helyezzük egy befőttesü
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:39
Helyezzük magunkat.....bm
margit5
2009. május 06. szerda, 19:50
don bosco helyezzük magu
marisza
2009. április 26. vasárnap, 07:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.