Regisztráció  Belépés
2017. március 28. kedd | 13. hét | 87. nap | 06:13 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai káposztasaláta
Hozzávalók
1 negyed fejeskáposzta
1 közepes nagyságú sárgarépa
1 kis fej lila hagyma
fél citrom leve
1 tk mustár
1,5 dl sűrű görög joghurt
1 ek olívaolaj
folyékony édesítő ízlés szerint vagy egy kávéskanál akácméz

csipetnyi bors
csipetnyi őrölt kömény

A káposztát reszeljük és a sárgarépát reszeljük, hagymát szeljük vékony csíkokra le majd fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel.
Készítsük el az öntet, keverjük össze a joghurtot a mustárral, a citromlével és az olajjal, ízesítsük mézzel vagy folyékony édesítőszerrel( cukorbetegek folyékony édesítőt használjanak).
Keverjük össze a répás káposztát és az öntettel, és el is készült.

Takarjuk le, vagy tegyük egy légmentesen záródó dobozba, és hűtőben pihentessük pár órát.

Sültek mellé, hal mellé finom köretAz eredeti receptben tárkonyecet van,legközelebb azzal is kipróbálom ..
janna53, 2017. március 27. hétfő, 21:56
Kiválasztották a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőseit
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett versenyek döntőjébe 5-5 torta került be, melyek közül a zsűri júniusban választja ki az idei győztest - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Magyarország Tortája verseny döntősei közé került a budapesti Hisztéria Cukrászda Szent Erzsébet elnevezésű, roppanós diós piskótájú, áfonyás sajttortája, a budapesti Nándori Cukrászda joghurtos ribizlibetéttel kombinált Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő nevű tortája, a szintén budapesti Horváth Cukrászda Balatoni Habos Mogyoró nevű kreációja feketeribiszkével és tejcsokoládés karamellel, a Frer Cukrászda Fertődi Fekete fantázianevű, barnarizs-liszttel és céklás-diós tésztával készült, feketeribizli-krémes tortája és a dunaföldvári Tóth Cukrászda Ingyom-Bingyom nevet viselő, málnás ropogós réteggel kombinált, citromos és aszalt gyümölcsös piskótával és pillecukorrétegekkel készült édessége.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe a pomázi
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 18:18
Hagyományos csirkepörkölt
Hagyományos csirkepörkölt

Klock Eszter

Hozzávalók

6 db egész csirkecomb
2 k zsír
2 fej hagyma
1 k pirospaprika
1/2 üveg házi lecsó


Elkészítés

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk alsó-felső részre, majd besózzuk.
A hagymákat tisztítás után finomra vágjuk, majd felhevített zsírban megdinszteljük. Mikor aranysárga, a tűzről lehúzva megszórjuk jófajta pirospaprikával, hozzátesszük a lecsót - vagy 2-2 db felkockázott friss paradicsomot és paprikát - majd a tűzre visszatéve lepirítjuk, felöntjük egy kevés folyadékkal, ismét zsírjára pirítjuk, majd újra felöntjük kevés folyadékkal. Ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják, így érjük el, hogy a pörköltszaftunk sűrű és zamatos legyen.
Ezután beletesszük a darabolt csirkecombokat, és azokat, folyamatos folyadékpótlás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges, utánasózzuk, vagy aki csípősen szereti, tehet hozzá
horvathnemagdi, 2017. március 26. vasárnap, 20:32
lengyel gomba"tatár"!
Sos tatarski

1/2 csésze natur gomba
2 savanyú uborka
1 hagyma
4 evőkanál majonéz
Só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint

a hozzávalókat mixerbe teszem és pépesitem .
főleg húsvétkor szokták fogyasztani !
ibolya58, 2017. március 26. vasárnap, 13:48
Pikáns töltött karaj
Pikáns töltött karaj

Hozzávalók:

4 szelet karaj
egy csomag újhagyma
30 dkg gomba
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl húsleves
3 evőkanál fehérbor
kevés liszt
olívaolaj
majoránna
őrölt fehérbors


Vágd apróra a hagymát, és kevés olívaolajon párold üvegesre. Tisztítsd meg, majd szeleteld kis kockákra a gombát, és dobd rá a hagymára.

Ízesítsd sóval, borssal, majoránnával, majd a borban párold puhára néhány perc alatt.
Klopfold vékonyra a húst. Az újhagymát karikázd fel, és keverd a gombához.
Halmozz a szeletek közepére két evőkanál hagymás gombát, és tűzd össze a
karajokat hústűvel.

Serpenyőben süsd elő a batyukat, majd egy kiolajozott tűzálló tálban süsd meg a húsokat,
ez körülbelül egy óra.
skorpiolilike, 2017. március 26. vasárnap, 10:01
Crépes Cordon bleu
Crépes Cordon bleu

Hozzávalók:

8 vastagabbra sütött palacsinta
4 szelet sonka
4 szelet sajt
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

Hozzávalók a palacsintatésztához:

1 bögre liszt
1,5 bögre tej
fél bögre szódavíz
2 tojás
1 csipet só
1 csapott evőkanál kristálycukor
2 evőkanál étolaj

Keverd össze a hozzávalókat, majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig.
Kevés olajon süsd ki a palacsintákat. Ha készen vannak, mindegyikre fektess
egy-egy szelet sajtot és sonkát, majd tekerd fel, panírozd be, és süsd ki bő olajban.
Utána papírra tedd, hogy a felesleges olajat felszívja.

Ha nem akarod bepanírozni, akkor tedd kivajazott tálba a palacsintákat, szórd meg
a tetejüket is sajttal, és 10 percre told előmelegített sütőbe.
skorpiolilike, 2017. március 26. vasárnap, 09:47
Klasszikus Cordon bleu
Klasszikus Cordon bleu

Hozzávalók:

4 vastag szelet borjúcomb
4 szelet trappista sajt
4 szelet sonka
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

A borjúhússzeletet kicsit klopfold ki a klopfoló sima felével. Vágd félbe, de ne teljesen. Tegyél mindegyikbe egy-egy szelet sajtot és sonkát, majd fogpiszkálóval tűzd meg.

Panírozd be a húsokat, előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatva. Bő, forró olajban süsd ki.
Holland változat
Hozzávalók:

4 szelet borjúcomb
4 szelet trappista sajt
4 szelet sonka
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

A holland változatban nem a kettévágott húsba töltik a sonkát és a sajtot, hanem feltekerik.
Ehhez vékony hús-, sonka- és sajtszeletekre van szükség. Fektesd egymásra őket, majd
skorpiolilike, 2017. március 26. vasárnap, 09:46
Barackkal, sajttal töltött csirkemell
Barackkal, sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók:

15 dkg trappista sajt
4 csirkemellfilé
4 felezett őszibarack, konzervből
1 dl fehérbor
liszt
zsemlemorzsa
tojás


A sózott borba áztasd be az őszibarackot legalább fél órára. A csirkemellet klopfold ki,
majd tedd rá az őszibarackot, és szórj a közepére reszelt sajtot. A húst hajtsd össze
kis batyu alakúra, és hústűvel rögzítsd. Panírozd be, és forró olajban süsd ki.
Krumplipürével tálald.
skorpiolilike, 2017. március 26. vasárnap, 09:41
Sárgarépával töltött csirkecomb
Sárgarépával töltött csirkecomb

Hozzávalók:

60 dkg csirkecomb
20 dkg sárgarépa
2 tojás
1 fej vöröshagyma

bors
citromlé

A tojásokat főzd keményre. Vágd apró kockákra, majd a megtisztított,
lereszelt sárgarépával és a szintén felaprított petrezselyemmel keverd össze.
Sózd, borsozd ízlés szerint, majd gyúrd össze a reszelt vöröshagymával és
egy pici citromlével. A combok bőre alá tömködd be a tölteléket.
Párold meg, majd a saját levével öntözgetve süsd meg.
skorpiolilike, 2017. március 26. vasárnap, 09:36
Mákos guba.
Mákos guba

Gyerekkorom kedvence!!I
Igazán finom, puha,szaftos mákos guba.

Mándly Mónika

Hozzávalók

6 db kifli
1 l tej
3 kanál porcukor
100 g darált mák
2 teáskanál étkezési rum
3 csomag vaníliás cukor
1 csomag vanília puding
3 kanál kristálycukor

Elkészítés
30 perc

Karikára vágom a kifliket

0.5 l langyos tejbe 2 csomag vaníliás cukrot és 2 teáskanál étkezési rumot keverek. Ráöntöm és összekeverem a kiflivel. Pihenni hagyom.

Mákot összekeverem a porcukorral.

Megfőzöm a vanília pudingot.3 dl tejbe elkeverem a pudingport,1 csomag vaníliás cukrot. A maradék tejet felmelegítem és folyamatos keverés mellett csomómentesre főzöm a pudingot.

A beáztatott kiflivel összekeverem a mákot és a pudingot. Kicsit hagyom állni... és fogyaszthatjuk is:)
horvathnemagdi, 2017. március 26. vasárnap, 09:35
Baconos-gombás töltött hús
Baconos-gombás töltött hús

Hozzávalók:

50 dkg gomba
6 szelet karaj
6 szelet bacon
3 evőkanál liszt
2 dl húsleves
1 fej lilahagyma
fokhagymakrém
olaj

bors
kakukkfű

Az apróra vágott lilahagymát az olajon pirítsd meg. A felszeletelt gombát öntsd hozzá,
majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, és párold puhára.
A húst klopfold ki, kend meg fokhagymakrémmel, és fektess rá baconszalonnákat.
2-2 evőkanállal tegyél a közepére a megpárolt gombából. Hajtsd össze a húst,
és tűzd össze fogvájóval vagy hústűvel. Lisztbe forgasd bele, és süsd ki olajban.
skorpiolilike, 2017. március 26. vasárnap, 09:35
Kijevi csirkemell
Kijevi csirkemell
Hozzávalók:

20 dkg trappista sajt
4 csirkemellfilé
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
olaj
bors


A sajtot reszeld le, a puha vajjal és a zúzott fokhagymával dolgozd össze.
Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezd.

A húst szúrd fel, és tölts bele a töltelékből. A nyílást tűzd össze hústűvel.
Panírozd be, és forró olajban mindkét oldalát süsd aranybarnára.
Krumplipürével tálald.
skorpiolilike, 2017. március 26. vasárnap, 09:34
1/8210
Képek, videók
Káposztasaláta
irmus
2016. június 30. csütörtök, 15:31
amerikai káposztasaláta
borcsamama
2013. április 01. hétfő, 22:08
virágok, kávéskanál mozog
lovaszmarika
2011. november 19. szombat, 15:28
pic43403_kaposztat_ker ek_
andomanyi
2012. január 02. hétfő, 17:25
A BÜFÉ-Kecskére káposztát
borcsamama
2010. szeptember 27. hétfő, 17:34
magyaros káposztatál.jpg
veronika74
2009. december 09. szerda, 23:27
Erzsónénénk káposztát főz
paparigo
2006. október 22. vasárnap, 23:35
sárgarépa.gif
szicu
2016. december 18. vasárnap, 09:42
Sárgarépalé
irmus
2016. június 17. péntek, 17:12
Sárgarépa torta.jpg
pacsakute
2016. április 07. csütörtök, 00:13
sárgarépa, krumpli sajtta
sarkadykati
2016. február 27. szombat, 09:29
sargarepa.jpg
ametiszt54
2016. február 19. péntek, 10:59
sargarepale.jpg
ametiszt54
2016. február 19. péntek, 10:57
sargarepa.jpg
skorpiolilike
2016. február 19. péntek, 10:57
sargarepale.jpg
skorpiolilike
2016. február 19. péntek, 10:53
Címkék
Klock Eszter, Klasszikus Cordon, budapesti Hisztéria, Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő, borjúhússzeletet kicsit, beáztatott kiflivel, műveletet szakaszos, hozzávalókat mixerbe, idei győztest, felesleges olajat, csirkemellet klopfold, húst hajtsd, Crépes Cordon, saját levével, Mándly Mónika, tűzről lehúzva,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.