Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:57 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sárgabarackos fordított sütemény
Sárgabarackos fordított sütemény

Sárgabarackos fordított sütemény recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
18 dkg liszt
15 dkg barna nádcukor
12 dkg vaj
4 db tojás
1/2 csomag sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 db kezeletlen héjú citrom, reszelt héja
A tetejére:
10-12 db nagy szemű sárgabarack
10 dkg cukor (lehet több)
8 dkg vaj
1/2 citrom leve

Amiben készül:

27 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőbe is tehető tapadásmentes serpenyő

Elkészítés:

A sárgabarackokat megmossuk, félbevesszük és kimagozzuk.

A serpenyőbe teszünk 10 dkg cukrot és 8 dkg vajat, hozzáadjuk a fél citrom levét és az egészet addig sütjük, néhányszor megkeverve, míg a cukor szépen megpirul.

Az így elkészült karamellben elhelyezzük a fél sárgabarackokat, belső felükkel lefelé, majd lekapcsoljuk a tüzet és így hagyjuk hűlni, amíg a tésztát
evavicus, 2017. július 22. szombat, 16:51
Fokhagymás, sajtos cukkini,
Fokhagymás, sajtos cukkini, valódi nyári finomság, amivel alig van munka!

Nyáron mindenki szeretne gyorsan, finom ételeket készíteni. Ha te sem akarsz órákig a konyhában állni, de meglepnéd a családot valami finomsággal, próbáld ki ezt a receptet! Nagy adagot szoktunk készíteni, mert hidegen is nagyon ízletes!
Hozzávalók:

200 g cukkini
3 gerezd fokhagyma
80 g reszelt sajt
friss kapor
petrezselyemzöld
6 evőkanál olívaolaj

bors

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, vágd le a végeit és szeleteld karikára. Tedd egy tálba és szórd rá az apróra vágott kaprot és petrezselyemzöldet. Öntsd rá az olívaolajat, keverd hozzá a zúzott fokhagymát és fűszerezd. Keverd össze, hogy minden szeletre jusson a fűszerekből. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd a cukkinikarikákat.
nanoka72, 2017. július 22. szombat, 09:58
Ilyen finom puha
Amikor kipróbáltam ezt a receptet és megkóstoltam a gombócokat egészen meg voltam döbbenve! Egyszerűen annyira finom, puha, könnyed és omlós volt, hogy azt szavakkal nehéz leírni!

Ezt a receptet egy visszaszámláló naptáron olvastam, körülbelül 10 évvel ezelőtt. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, mert a tésztájába kell kefir és élesztő is. Mi lehet ez a gombóc? De miután elkészítettem, minden kétségem szertefoszlott!

Ilyen finom puha, könnyed és omlós gombócot én még nem kóstoltam. Már minden szomszédom és rokonom ez alapján a recept alapján készíti a derelyét, ez annyira finom! Hidd el, nem fogsz csalódni benne. Minden lelkiismeret-furdalás nélkül ajánlom ezt mindenkinek.

Hozzávalók:

liszt - 60 dkg
tojás - 2 darab
víz - fél pohár
kefir - fél pohár
cukor - két kanálnyi
só - fél teáskanálnyi
száraz élesztő - két teáskanálnyi

A derelye kefires tésztájának
horvathnemagdi, 2017. július 21. péntek, 20:40
Rakott cukkini
.........
Hozzávalók:
500 gramm darált hús
3 cukkini
450 gramm paradicsom
1 hagyma
200 gramm sajt
2 evőkanál paradicsompaszta
2 tojás
200 gramm tejszín
10 gramm vaj
20 ml olaj
só, bors

Elkészítés:
1.Tisztítsuk meg, és vágjuk apróra a hagymát. Egy serpenyőben pirítsuk meg olajon.
2.Adjuk hozzá a darált húst, és a paradicsompasztát, keverjük össze. Addig süssük, míg a hús elkészül.
3. Reszeljük le a cukkinit nagy lyukú reszelőn, majd csorgassuk le a levét.
4.Verjük fel a tojásokat, keverjük el a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
5.Vajazzunk ki egy sütőformát, majd kezdjük el rétegezni az elkészült darált húst, a lereszelt cukkinit, a tejszínes tojást, és a karikákra vágott paradicsomot. A végén szórjuk meg reszelt sajttal.
6.180 fokra előmelegített sütőben süssük egy fél órán keresztül.
maroka, 2017. július 21. péntek, 18:53
Cukkinis krumpli prósza
Egy hagyományos tájétel újragondolása....
(serpenyős változat)

Hozzávalók:
3 közepes burgonya
2 kisebb üde cukkini
2,5 dl kefir (aludt tej)
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 kiskanál só
2-3 evőkanálnyi zsír a sütéshez (vagy olaj)
3-4 gerezd fokhagyma a kenéshez
2-3 dl tejföl

Nem rakok hozzá semmi fűszert, csak a felsoroltakat, mert az eredeti recept alapján készítem el!
A burgonyát meghámoztam, sajtreszelőn lereszeltem, kinyomkodtam a feles nedvet belőle. A cukkinit szintén lereszeltem és kissé besóztam, hogy a feles nedv távozzon, majd kinyomkodtam és a krumplival együtt egy tálba tettem. Hozzáütöttem a tojásokat, a sót, kefirt, lisztet, és összekevertem.
Serpenyőben felolvasztottam a zsírt, és kis merőkanálnyi tésztát raktam rá, eligazgattam, hogy vékony legyen kb. 7-8 mm. Ha az alja megpirult, megfordítottam és a másik felért is megpirítottam. Majd kivettem, lecsepegtettem.A fokhagymákat lezúztam, kis sóval és vízzel kencét
suzymama, 2017. július 19. szerda, 19:32
Cukkinis-hagymás csirkemáj.
Hozzávalók:

2 db zsenge cukkini
5-6 db csirkemáj
1 nagy vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld

őrölt színes bors
majoránna (ízlés szerint)
1 ek olívaolaj
3 dkg vaj

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.

Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.

Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.

Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána. (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk nehogy
suzymama, 2017. július 19. szerda, 19:27
Sajtos keksz recept
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tk cukor
1 tk só
1 tk sütőpor
6 dkg félkemény sajt (pl vörös cheddar)
5 dkg mag mix (len, szezám, zabpehely)
1,5 dl víz

Elkészítése:

Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegyúrjuk.

Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.

Kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd tésztavágóval négyzetekre vágjuk. 200°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral leterített sütőlapon 10-12 perc alatt ropogósra sülnek a kekszek.
reifregina, 2017. július 19. szerda, 16:14
Párizsi szelet
Hozzávalók 4 főre
8 szelet sertés comb vagy karaj, esetleg csirkemell

liszt
tojás

olaj vagy zsír a sütéshez

A kiklopfolt hús szeleteket besózom, kicsit állni hagyom. Azután először lisztbe forgatom, azután a felvert tojásba mártom, végül ismét a lisztbe, majd a forró olajban a szokásos módon kisütöm. Így a tojás nem szív magába olyan sok zsiradékot és a hús is puhább, ízletesebb lesz.
bkisseva, 2017. július 19. szerda, 13:51
Bögrés meggyes pite
Hozzávalók:

10 dkg vaj, vagy margarin
2 tojás
1 bögre cukor
1 bögre szoba-hőmérsékletű tej
2 bögre liszt
1/2 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1/2 kg magozott meggy, télen egy üveg meggybefőtt
porcukor a szóráshoz

A bögre, amivel mérek 2,5 dl-es

A vajat, vagy margarint kikeverem a cukorral, hozzáadom a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tej 1/3-át, géppel 5 percig nagy fokozaton keverem. Ezután kisebb fokozaton belekeverem a sütőporral elkevert liszt felét, majd következik a tej fele, végül a maradék liszt és a maradék tej. A masszát egy zsírozott, lisztezett 25X30-as tepsibe öntöm és megszórom a magozott meggyel, télen meggybefőttel. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöm, kb. 30 perc alatt megsül. Amikor kihűlt, kockákra vágom és porcukorral megszórom.
bkisseva, 2017. július 19. szerda, 12:30
Meggyes-túrós villámsüti
Hozzávalók:
fél kg túró
6 tojás
15 dkg tejföl
16 dkg cukor
1 vaníliás cukor
14 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
mazsola tetszés szerint
magozott meggy
porcukor ízlés szerint

Elkészítés:
A hozzávalókat fenti sorrendben jól összekeverem.
Egy közepes tepsibe öntöm, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütöm.
Tetszés szerint szeletelem, majd porcukorral meghintem.
bkisseva, 2017. július 19. szerda, 12:20
Palócleves
Hozzávalók:

50 dkg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
1 ek. pirospaprika
1 ek. zsír

bors
30 dkg zöldbab( idényen kívül fagyasztott)
2 közepes krumpli
4 cikk fokhagyma

2 dl tejföl

A kockára vágott hagymát megpirítom a zsíron, ráteszem a pirospaprikát, felöntöm pici vízzel, hozzáteszem a húst, jól átpirítom, majd felengedem kevés vízzel, sózom, borsozom és fedő alatt, a vizet mindig pótolva párolom. Lényegében egy pörköltet készítek. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáteszem a zöldbabot, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, ekkor teszem bele a fokhagymát is, együtt párolom 10 percig. Ezután beleteszem a kockára vágott krumplit, a mustárt és együtt készre főzöm.Végül a tejfölt kikeverem egy tálban, felengedem egy kevés levessel(hőkiegyenlítés), és a forró leveshez öntöm, ekkor öntöm fel annyi vízzel, hogy levessűrűségű legyen, jól összeforralom, ha kell ekkor még fűszerezem kevés sóval, borssal.
bkisseva, 2017. július 19. szerda, 12:13
Nokedli
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tojás

kevés víz

A lisztbe keverem a sót, majd ósszedolgozom a tojással és annyi vízzel, hogy szaggatható (közepesen lágy) galuska tésztát kapjak. Lobogó forró vízbe szaggatom (galuskaszaggatóval vagy kanállal), majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.
bkisseva, 2017. július 19. szerda, 11:15
1/8249
Képek, videók
Sárgabarackos kókusz goly
cipello
2016. június 05. vasárnap, 14:46
sárgabarackos gombóc
sarkadykati
2014. június 28. szombat, 02:36
sargabarackos-gomboc-1 50x
sarkadykati
2014. június 22. vasárnap, 05:50
Sárgabarackos_felhők (2).
1vargaildyko
2012. május 27. vasárnap, 11:53
Sárgabarackos_felhők (1).
1vargaildyko
2012. május 27. vasárnap, 11:53
Sárgabarackos_felhők.j pg
1vargaildyko
2012. május 27. vasárnap, 11:53
sárgabarackos pite.bmp
tinka1951
2011. augusztus 03. szerda, 15:27
sargabarackos_szelet_2 .jp
bubszi
2010. november 26. péntek, 04:26
sárgabarackos-fügés.pn g
1vargaildyko
2009. december 30. szerda, 13:45
sárgabarackos gombóc.jpg
veronika74
2009. július 24. péntek, 09:17
sárgabarackos ricotta
bezsa
2007. június 27. szerda, 03:47
sargabarackok_talban.p ng
szerenyke50es
2013. május 24. péntek, 18:28
sárgabarackok.png
jpiros
2013. február 07. csütörtök, 15:32
sárgabarackok1.gif
szicu
2011. július 17. vasárnap, 06:49
sárgabarackok.gif
szicu
2011. július 17. vasárnap, 06:49
Címkék
forró leveshez, egészet addig, forró olajban, gombócokat egészen, végén szórjuk, sütőpapírral bélelt, hideg vizet, átszitált lisztet, feles nedv, zúzott fokhagymát, lereszelt cukkinit, vöröshagymát pucoljuk, elkészült darált, serpenyőbe hevítsük, magozott meggyel, apróra vágott,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.