Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 11:57 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
Káprázatos túrós kevert tészta, ennek az ínycsiklandó túrós finomságnak nem lehet ellenállni!

Káprázatos, puha és nagyon finom. Ha egy olyan sütire vágysz, ami könnyen elkészíthető és nagyon finom, próbáld ki a túrós kevert tésztát. Nem lehet betelni vele, én sokszor megsütöm, mert a család egyszerűen rajong érte.

Hozzávalók a tésztához:

2 db tojás,
9 kanál porcukor,
9 kanál olaj,
9 kanál tej,
12 kanál liszt,
1 tasak sütőpor,
vaníliaaroma,
egy csipet só.

Hozzávalók a töltelékhez:

600 g tehéntúró,
3 - 4 kanál cukor tetszés szerint,
2 db tojás,
1 teáskanál reszelt narancshéj

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Keverjük össze óvatosan, majd a tészta
horvathnemagdi, 2018. április 21. szombat, 11:26
Epergolyó
Epergolyó

Hozzávalók

30 dkg eper
1 tubus sűrített tej
20 dkg zabpehely (gm)
kókuszreszelék


Elkészítés

A megmosott és lecsepegtetett epret villával összetörjük, majd hozzáadjuk a sűrített tejet és a zabpelyhet. Összegyúrjuk, majd kb. 10-15 percre a hűtőbe tesszük.
Ezután a masszából golyókat formázunk, és meghempergetjük mindet kókuszreszelékben. Tálalásig hűtőben tartjuk.
vorosrozsa66, 2018. április 21. szombat, 00:21
Csirkemájas töltött csirkemell
Csirkemájas töltött csirkemell

Hozzávalók

Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
10 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
szárnyas fűszerkeverék
majoránna

őrölt feketebors
10 dkg füstölt sonka
10 dkg bacon
4 szelet sajt
A panírozáshoz:
rozsliszt
tojás
teljes kiőrlésű rozsos zsemléből zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj


Elkészítés: A csirkemelleket késsel középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk.

A csirkemájat ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk /elkaparjuk/. A hagymát, a bacont és a sonkát apró kockákra vágjuk. A bacont kipirítjuk, rátesszük a sonkát. Pár percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és megdinszteljük. Beletesszük a májat, sózzuk, borsozzuk,
vorosrozsa66, 2018. április 21. szombat, 00:14
Medvehagymás tojással töltött rántott csirkemell
Medvehagymás tojással töltött rántott csirkemell

Hozzávalók

90 dkg csirkemell filé
4 db főtt tojás
1 csokor medvehagyma
10 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db tojás
4 ek finomliszt
4 ek zsemlemorzsa


Elkészítés

A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, és besózzuk. A főtt tojásokat villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
A medvehagymás krémet a hússzelet egyik oldalára kenjük, majd ráhajtjuk a a hús másik oldalát, és hústűvel összetűzzük. Beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük. Tetejét, ha szeretnék, még meghinthetjük egy kis reszelt sajttal.
vorosrozsa66, 2018. április 21. szombat, 00:08
Narancsos zselé – házi gumicukor
Hozzávalók:

1,5 dl frissen facsart narancslé
20 g zselatin

Elkészítése:

A félbevágott narancsok levét kifacsarjuk, majd hozzákeverjük a zselatint.
Kevergetve összemelegítjük, de vigyázzunk, hogy ne forrjon.

Tetszőleges formába öntjük, amiből könnyedén kifordítható, majd hűtőbe tesszük, hogy gyorsabban megdermedjen.

12 db kicsi forma készült ebből az adagból.
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:42
Nagyon omlós (almás)pite
Hozzávalók:
Tésztához:

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl
csipet só

Töltelékhez:

1,5 kg alma
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
1 cs vaníliás pudingpor
1 ek zsemlemorzsa

Tetejére:

1 felvert tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fehéjat. Egy edénybe tesszük és megpároljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a pudingport.

Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket.

A maradék tésztát újra két részre osztjuk. Az egyik
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:33
Burkolt csirkecombok
Hozzávalók:

6 csirke felsőcomb
4 ek tejföl
1 csokor aprított petrezselyemzöld
fél fej lilahagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors ízlés szerint
15 dkg reszelt sajt
12 szelet bacon
kevés olaj

Elkészítése:

A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük.

Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, beletesszük a megmosott és megszárított combokat, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az előzőleg kikevert tejföllel, majd rájuk tekerjük a bacon szeleteket és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) 45 percet sütjük.

A 45 perc leteltével eltávolítjuk az alufóliát, megszórjuk a combok tetejét reszelt sajttal és további 15 percet sütjük.

Ízlés szerinti körettel, forrón
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:31
Toszkán csirkeragu
Hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperkegomba szeletelve
6 db koktélparadicsom
1 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)

1 db vöröshagyma
1 kk oregano
1 kevés őrölt bors,
1 tk zúzott fokhagyma
paradicsompüré
4 ek olaj
1 ek étkezési keményítő
1 kk citromlé
1 tk fűszerpaprika

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével együtt. A paradicsomokat félbevágjuk, majd félretesszük.

Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk.

5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük. Még 10 percig főzzük, majd 250 ml vizet, a főzőtejszínnel és a keményítővel összekeverünk és a raguba vegyítjük.

Melegítsük tovább, majd és 3 percig forraljuk még, végül adjuk hozzá a
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:28
Meggyes csokipuding torta
Hozzávalók:
A piskótához:

3 tojás
100 g liszt
125 g cukor
fél csomag sütőpor
3 ek víz
csipet só
vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

A pudinghoz:

2 csomag csokoládés pudingpor
750 ml tej
2 ek cukor

A gyümölcsös zseléhez:

1 üveg meggybefőtt
1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)

Elkészítése:

Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk.

180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:23
Meggyzselés-túrókrémes kocka
Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:
A piskótához:

3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor

A piskóta lekenéséhez:

1 púpozott ek meggylekvár

A krémhez:

25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A tetejére:

kb 30 dkg házi, magozott meggy vagy befőtt

A zseléhez:

50 g expressz tortazselé (piros)

Elkészítése:

A piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.

A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A papírt lehúzzuk róla és a
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:20
Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

HOZZÁVALÓK
1 kg liszt
50 dkg főtt áttört krumpli hidegen
2 dl tejföl
3 egész tojás +1 tojás a kenéshez
1 kocka élesztő (5 dkg)
3 teás kanál só
35 dkg margarin
10 dkg zsír (most csibe zsír volt)
1 teás kanál cukor,
3 dl langyos tej
20 dkg sajt most edámi volt itthon, lehet magokat is szórni rá én most nem tettem

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet sót, margarint elmorzsoljuk, a hidegen áttört krumplival, majd a cukros tejben felfutott élesztőt a 3 felvert tojást és a tejfölt jól össze dolgozzuk majd jó lisztes deszkán formázzuk,puha tésztát kapunk és kinyújtjuk majd meg kenjük a zsírral és szimpla hajtást csinálunk.

kb 10 perc pihenés majd megint nyújtás zsírral kenés és dupla hajtás,majd 10 perc pihi és még egy nyújtás zsírozás szimpla hajtás nyújtás tojással lekenés sajt reszelés és
irmus, 2018. április 20. péntek, 17:16
Meggyes-mákos piskóta csokival
Meggyes-mákos piskóta csokival

Hozzávalók:

8 tojás,
40 dkg cukor,
50 dkg liszt,
1 tasak sütőpor,
200 ml tej,
8 dkg darált mák,
2 kávéskanál vaníliás cukor
2 üveg kimagolt meggy,
5 dkg csokoládé.

A sütőt előmelegítettem. A tojásokat külön választottam és a fehérjékből kemény habot vertem, majd félretettem.
A tojássárgákhoz hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot és mixerrel habosra kavartam. Utána hozzáadtam a mákot és apránként a lisztet is, amiben előzőleg elkevertem a sütőport. Hozzáadtam a tejet és csomómentesre kavartam.
A keményre vert habot óvatosan beleforgattam a tojásos masszába, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem. Rászórtam a lecsepegtetett meggyet, majd az apróra vágott csokit és előmelegített sütőben megsütöttem.
aranyag, 2018. április 20. péntek, 14:24
1/8323
Képek, videók
1000_kaprazatos-sutes- nel
vorosrozsa66
2018. március 30. péntek, 15:27
Káprázatos színek.png
cady89
2017. március 21. kedd, 17:03
káprázatos természet.jpg
bbbarbara
2014. november 24. hétfő, 18:42
1000-198962 Káprázatos
ircsike36
2013. július 24. szerda, 18:29
KÁPRÁZATOSAN SZÉP...jpg
mailona
2012. október 24. szerda, 02:11
káprázatos szinek
sarkoziferencne
2012. május 11. péntek, 10:27
káprázatos.gif
klara50
2011. június 08. szerda, 11:20
0a Káprázatos hetet.jpg
lovaszmarika
2010. november 09. kedd, 15:46
Ínycsiklandók-1
drozdikata
2012. január 03. kedd, 22:36
Ínycsiklandók-2
drozdikata
2012. január 03. kedd, 22:36
Ínycsiklandók-3
drozdikata
2012. január 03. kedd, 22:34
Ínycsiklandó-4
drozdikata
2012. január 03. kedd, 22:33
Ínycsiklandók-5
drozdikata
2012. január 03. kedd, 22:32
Ínycsiklandó
ancsakeri
2007. április 24. kedd, 19:09
Címkék
tojásfehérje habot, sonkát apró, tortaforma kikenéséhez, medvehagymás krémet, hűtőbe tesszük, hidegen áttört, lisztben keverjük, csipet sóval, sütőt előmelegítettem, cukros tejben, hússzelet egyik, egészet alaposan, felvert tojásba, csirkemelleket késsel, túrós kevert, tojásos masszába,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.