Regisztráció  Belépés
2017. február 22. szerda | 8. hét | 53. nap | 12:00 | Gerzson
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
GYERMEKLÁNCFŰ lekvár
GYERMEKLÁNCFŰ LEKVÁR

Hozzávalók:
4 csésze gyermekláncfű virág, három csésze víz, 4 csésze cukor, pektin, vagy agar-agar, valamint frissen facsart citromlé.
A virágokat megtisztítjuk a zöld részektől, a csészelevelektől. Feltesszük főni a szirupban a virágokat, majd amikor szétfőttek hozzáadjuk a citromlevet és a besűrűsödést segítő pektint, vagy a zselésítő agarport. A többi lekvárhoz hasonlóan fertőtlenített üvegekbe töltjük és dunsztoljuk.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 11:20
VIRÁGLEKVÁROK, rózsalekvár
VIRÁGLEKVÁROK, RÓZSALEKVÁR

Hozzávalók:
1 alma, 1 kg rózsaszirom, 70 dkg cukor, 1 citrom leve.
Az almát gerezdekre vágjuk, magházát kimetsszük, húsát 7 deciliter vízzel pépesre főzzük. Ezután a levét leszűrjük, a rózsaszirom felét beleszórjuk, összekeverjük, és két órán átáztatjuk. Ezt követően egy fazékba szűrjük, a cukrot hozzáadjuk, és addig forraljuk, amíg teljesen elolvad benne. Következő lépésként a citromlevet belecsorgatjuk, s a maradékrózsaszirmot hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg tányérra cseppentve megdermed. Még melegen üvegekbe töltjük, lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 11:19
Fahéjas SZEDERLEKVÁR
FAHÉJAS SZEDERLEKVÁR

Hozzávalók:
50 dkg szeder, 25 dkg befőző cukor, 3 csipet fahéj, 1 evőkanál citromlé.
A megmosott szedret összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a citromlével. A masszát magas üvegedénybe töltjük, lefedjük, és 5-6 percig főzzük, majd alapos keverés után még egyszer hagyjuk 5 percen át főni. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hűvös helyrerakjuk.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 11:18
ZÖLD PARADICSOMOS lekvár
ZÖLD PARADICSOMOS LEKVÁR

Hozzávalók:
1 kg zöld paradicsom, 1 kg zselés cukor, 1 vanília rúd vagy fahéj,szegfűszeg.
A paradicsomot alaposan megmossuk és feldaraboljuk. A zöldségpépet a cukorral és a fűszerekkel összekeverjük és állandó keverés közben felforraljuk. Mikor a lekvár erősen forr, még 2 percig főzzük. Azonnal üvegbe töltjük és lezárjuk.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 11:17
NARANCSLEKVÁR cukkiniből
NARANCSLEKVÁR CUKKINIBŐL

Hozzávalók:
1 kg megtisztított, apróra vágott cukkíni, narancslé, vagy koncentrátum, párcsepp narancs illóolaj, 1 db narancs reszelt héja, 25 dkg cukor, 1 csomag dzsemfix, 3 dl víz.
A cukkínit feltesszük a 3 dl vízben főni. Ha megpuhult, összeturmixoljuk, és a főzőedénybe tesszük. Hozzákeverjük a dzsemfixet, beleszórjuk a reszelt narancshéjat és felforraljuk. Jöhet bele a cukor, mellyel jó öt percig főzzük, míg a lekvár sűrűsödni kezd. Beleöntjük a narancslevet, illóolajat csak a legvégén, és két-három perc elteltével forrón üvegekbe szedjük. Lekötve szárazdunsztba tesszük.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 11:15
BIRSALMA-SZŐLŐ lekvár
Hozzávalók:
1,5 kg sötét szemű szőlő, 1 kg előkészített birsalma, gyümölcscukor.
A szőlőszemeket időnként megkeverve puhára főzzük. Amikor kézmeleggé hűlt szitán áttörjük,és felfogjuk a levét abba a fazékban, amiben majd a lekvárt főzzük. Így az alapanyagot megszabadítottuk a héjtól és a magoktól. Ezután a megmosott birsalmákat kicsumázzuk, szeleteljük, és egyenesen a szőlőlébe tesszük. Ez azért jó párosítás, mert a szőlőnek inkább leve van, gyümölcshúsa kevesebb, míg a birsalma magas pektin tartalma miatt jól besűríti majd a lekvárt.
Feltesszük főni, majd akkor kezdjük kavargatni, amikor a birsalmák szétfőnek, és a lé elkezd sűrűsödni. Ha nagyon fanyar az íze, akkor kevés gyümölcscukorral ízesíthetjük. Attól függően, hogy mennyi cukrot adtunk hozzá, várhatjuk el, hogy mennyire legyen tartós. Ha kevés cukorral készült, akkor inkább tartsuk hűtőben. Következik az üvegek megtöltése, lezárása, végül a szárazdunsztos kihűtés.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 11:14
MÉZES ALMALEKVÁR receptje
MÉZES ALMALEKVÁR

Hozzávalók:
1 kg alma, 6-8 evőkanál citromlé, 500 g zselírozó cukor, 2 rúd fahéj, 5 dkg méz. A meghámozott almát négyfelé vágjuk, és megszabadítjuk a magházaktól, majd felkockázzuk. Az almakockákat a citromlével, a cukorral, fahéjjal együtt magas hőfokon állandókeverés mellett felforraljuk. Három percig gyöngyözve főzzük, végül belevegyítjük a mézet. Ezután a lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk. Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd 5 perc múlva visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 08:00
PAPRIKALEKVÁR főzéssel
Hozzávalók:
1-1 kg zöld és piros paradicsompaprika, 1 dl olaj, 10 dkg só.
A paprikákat kicsumázzuk, csíkokra vágjuk, és az olajon gyakran kevergetve puhára pároljuk. Végezetül szitán áttörjük, majd a sót belekeverjük. Ezt követően még egyszer felforraljuk, apró, fertőtlenített üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk. Tartósítószer nélkül is eláll a sok só miatt. Remek ételízesítő pörkölthöz, gulyáshoz, mártásokhoz a téli hónapokban.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 07:59
Vegyes hagymalekvár
VEGYES-HAGYMALEKVÁR

Hozzávalók:
6-6 darab vörös-, és lilahagyma apróra vágva, 2 zöldpaprika, 1 evőkanálméz, 2 dl fehérbor, 1,5 dl víz, 1 kávéskanál fokhagyma por, 1 kávéskanál őrölt fehérbors,3 evőkanál fűszeres olaj, 2 teáskanál fűszerpaprika, só.
Az aprított hagymákat olajon megpirítjuk, felöntjük a borral és a többi hozzávalóval. Krémesre pároljuk, majd lassan adagoljuk hozzá a vizet, ezután fél óra alatt elkészül. A mézet csak a legvégén adagoljuk hozzá.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 07:35
Görögdinnyehéj lekvár
Hozzávalók:
Görögdinnye, cukor, szegfűszeg, fahéj.
A külső kemény zöld héjat lehámozzuk a görögdinnyéről, a többit felszeleteljük hosszúkás 2-3 cm-es darabokra. Nem baj, ha a piros belső részből is marad rajta, csak mivel ennek víztartalma magasabb, mint a héjé, ez a besűrítés folyamatát kissé meghosszabbítja majd. Sűrű cukros szirupot készítünk, amiben naponta egy bő órán át főzzük a keveréket, és ezt 3 napon át megismételjük. Az egyórás felfőzések között lényeges, hogy hosszabbidő elteljen, rendesen kihűljön és álljon a héjlekvár. A szirupba kevés szegfűszeget és egész fahéjdarabokat is teszünk, és azzal együtt főzzük. Végül forrón forró üvegekbe töltjük, lekötjük, és száraz dunsztba rakjuk.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 07:34
Raffaello golyó
Raffaello golyó

Hozzávalók: A golyókhoz
160 g tejpor (sovány)
60 ml víz
10 dkg vaj
85 g porcukor
80 g kókuszreszelék

kókuszreszelék

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel.

A vizet, és a cukrot feltesszük főni.

Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát.

A kész masszát hagyjuk kb. 1 órán át állni. Folyamatosan figyeljük, ha jól formázható massza állaga lett, akkor golyókat formázunk a masszából, mandulaszemeket mogyorót tehetünk a közepébe.

Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
irmus, 2017. február 21. kedd, 17:18
Meggyes tekercs pite
A pitét 26 cm-es formában sütöttem.

Hozzávalók
1 pitére

400 g búzaliszt (BL55)
200 g vaj
1 db sütőpor
1 db vaníliás cukor - bourbon
250 ml joghurt - natúr
350 g meggy
50 g kristálycukor

Elkészítés
60 perc

A tészta hozzávalót tálba tesszük, és összegyúrjuk. A vaj miatt kissé lágy lesz.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd 8-10 cm széles csíkokat vágunk.

A közepére meggyet teszünk egymás mellé, amit megszórunk kevés cukorral. (Ide lehet alá tenni akár pudingot, vagy sűrű gyümölcsszószt. Ki mit szeretne.)

A két szélét szorosan összecsípjük.

Vajjal kikent lisztezett 26 cm-es tortaformába tesszük úgy, hogy az összecsípett része legyen alul. Egymás köré tesszük a többit is csigavonalban.

200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt arany barnára sütjük.

Porcukorral meghintve
bkisseva, 2017. február 21. kedd, 15:23
1/8190
Képek, videók
Gyermekláncfű tea.jpg
pacsakute
2017. január 28. szombat, 19:13
gyermekláncfű.jpg
lenke1964
2015. október 18. vasárnap, 10:58
gyermeklancfu.png
lenke1964
2015. október 16. péntek, 20:33
gyermeklancfu.jpg
lenke1964
2015. október 13. kedd, 08:13
gyermeklancfu.jpg-2014 -11
lilagondolatok
2014. november 27. csütörtök, 13:47
gyermekláncfű
erzsikepuskas
2014. január 12. vasárnap, 10:37
harmatos gyermekláncfű
erzsikepuskas
2014. január 12. vasárnap, 10:35
Pitypang, Gyermekláncfű.j
pacsakute
2013. július 03. szerda, 14:37
Gyermekláncfű.jpg
pacsakute
2013. július 03. szerda, 14:36
Gyermekláncfű..jpg
rozsmalom
2012. május 28. hétfő, 20:14
szeretem-a-viragokat-n o.p
menusgabor
2015. június 12. péntek, 23:15
Ki gondozza a virágokat
sacimama
2015. április 20. hétfő, 23:32
Ha szereted a virágokat..
pacsakute
2014. augusztus 11. hétfő, 20:56
virágokat festő kisfiú.pn
jpiros
2013. május 06. hétfő, 13:54
Kislány virágokat visz.jp
gigi55
2013. március 01. péntek, 18:39
Címkék
összecsípett része, olvasztott vajat, besűrűsödést segítő, megmosott birsalmákat, virágokat megtisztítjuk, aprított hagymákat, cukrot feltesszük, lekvárt azonnal, olajon gyakran, többit felszeleteljük, mézet csak, fűszerekkel összekeverjük, megmosott szedret, Fahéjas SZEDERLEKVÁR, piros belső, tészta hozzávalót,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.