Regisztráció  Belépés
2017. január 18. szerda | 3. hét | 18. nap | 00:24 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vegyük fel a harcot a nátha ellen
Az ősztől tavaszig terjedő időszakban a nátha az egyik leggyakoribb megbetegedés. Bár általában egy hét alatt gyógyul, számtalan kellemetlen tünettel jár.

Mivel a náthát okozó vírusok cseppfertőzéssel terjednek, közösségekben akár járvány is kialakulhat. Egy-egy megbetegedésnél általában egyszerre többféle náthavírus is jelen lehet. Ilyenkor a kórokozók a felső légutak nyálkahártyáján megtelepedve jellegzetes, valószínűleg mindenki számára jól ismert, kellemetlen tüneteket idéznek elő. Az egész egy kis torokkaparással kezdődik, az ember azt hiszi, másnapra már el is múlik.

Csakhogy a kaparásból nemsokára torokfájás lesz, aztán gyengének, elesettnek érezzük magunkat, a fejünk is fáj, jön a borzongás, vacogás, egy kis hőemelkedés (ritkábban láz). Ám ennyivel nem ússzuk meg: bedugul az orrunk, nem kapunk levegőt, ráadásul nem győzzük fújni, előbb-utóbb kisebesedik. A könnyezés, tüsszögés már csak "hab a tortán"! Végül elkezdünk köhögni, és köhögünk éjjel és nappal, megállás nélkül,
tinka1951, 2017. január 17. kedd, 08:43
Pattanások az arcon - és jelentésük
Arcunk és a rajta lévő pattanások helye alapján meg tudjuk határozni milyen betegségeink vannak. Hihetetlen, ugye?
Az arcon lévő pattanások megmutatják milyen betegségünk van

Bármi, ami a bőrünkön megjelenik, összefüggésben van a belső szerveink működési zavaraival. Egy apró kis pattanásból is ki lehet következtetni, hogy milyen problémák lehetnek odabent, veszélyezteti-e valamilyen betegség az egészségünket - mondja Joshua Zeichner, egy New York-i kórház dermatológia kutatóközpontjának vezetője.

A modernkori gyógyászatban is számtalan hatásos kezelés létezik, viszont vannak olyan tünetek, betegségek, amelyekkel a különböző kémiai hatóanyagokat tartalmazó tabletták, krémek, injekciók nem tudnak mit kezdeni.

Alternatív megoldások

Ilyenkor kerül szóba az alternatív megoldás, azaz olyan ősi gyógymódok és praktikák, amelyeket már több ezer éve
pacsakute, 2017. január 11. szerda, 11:49
Ments meg engem Uram !
Ments meg engem Uram !
****************************************************************** **************************************
Azt mondod , hogy aki a Te nevedet segítségül
hívja , az üdvözöl . Ezt szeretném most én is
tenni . Ments meg engem , Úr Jézus , a Te értem
kiontott véred által , ragadj ki a sötétségből , a
megkötözöttségből , és a bűneimből ! Ments meg
és szabadíts meg a paráznaság bűnétől is .
A Te nevedben , Úr Jézus örökre megtagadom a
Sátán életem feletti uralmát . Elfordulok minden
felismert bűnömtől és minden holt vallásosságtól .
Megtagadom az eddig gyakorolt okkult praktikákat ,
az ezotériát , a varázslást , a spiritizmus és a sötétség
minden cselekedetét . Köszönöm neked Úr Jézus ,
hogy Te most megszabadítasz engem , ha Uramnak
fogadlak el , és szívemből hiszem , hogy az Atya Isten
feltámasztott téged a halálból . Most hangos szóval is
megvallom : szívből hiszem , hogy Te Úr Jézus Krisztus
bedmarika47, 2017. január 11. szerda, 09:01
Konyhai praktikák
1. A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

2. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk.

3. Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét. Legyen az főzelék vagy leves. Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés
közben.

5. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, jégkocka készítőben lefagyasztom, így bármikor felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez. Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj
lenke1964, 2017. január 08. vasárnap, 16:39
Olcsó praktikák ...
Viharos erejű szél tombol , s bizony meg kell vívni a harcunkat a Téllel .
Legfőképpen az egészségi állapotunkra kell vigyázni kellőképpen .
Réteges öltözködés , vitaminok fogyasztása ajánlott , reklámok
tucatjai kínálják a méregdrága termékeket , hogy mi a legmegfelelőbb
a betegségek megelőzésére . Ugyanakkor tarsolyainkban ott van a
sok régi eleinktől kapott többféle lehetőség arra , hogy mit mikor és
hogyan ajánlatos használni . Sajnos nemigen élünk vele , pedig ezek
a mondhatni olcsó praktikák , a gyógyítás mellett még pénztárca -
kímélőek is .Saját történetem hoznám fel , amikor még én magam is
el kell ismernem , meggondolatlan , felelőtlen csitri lányként ,
bizony nemigen figyeltem oda , a jó szándékú kedves idős
bácsi tanácsaira , amelyek imigyen szóltak . - Tudod édes lyányom ,
engem az orvos még nem látott , mert történetesen , ha
bedmarika47, 2017. január 06. péntek, 12:42
Szilveszter, az év utolsó napja
A katolikus egyházban Szent Szilveszter pápa (uralkodott: 314-335) ünnepe, akinek a nevéhez fűződik az egyházi élet megszervezése Rómában, csodatevő erejéről pedig legendák születtek.
Az év utolsó napja a reformátusoknál a hálaadás és a számvetés napja. Protestáns vidékeken szokás volt az óév temetése.
A családok a templom körül gyülekeztek, néhol a pap beszédet mondott, a hívek hazakísérték, megköszönték egész évi szolgálatát.
Szilveszterkor és újév napján ha lencsét eszünk az év során sok pénzünk lesz, ha malachúst eszünk, az szerencsét hoz.
Szilveszterkor és Újévkor nem szabad baromfihúst enni, mert a csirke hátrafelé kapar, vagyis elkaparja a szerencsénket.
A hallal kapcsolatban megoszlanak a vélemények: egyesek szerint a sok pikkely sok pénzt jelent, míg mások úgy vélik, hogy a hallal együtt elúszik a szerencse is.
A lencse és a malachús mellett érdemes sokféle rétessel "nyújtani" a gazdagságot.
Ugyanakkor azt is tartják, hogy nem szenvedünk hiányt az új évben, ha
lenke1964, 2016. december 31. szombat, 10:52
Gazdagodj - feng shui praktikák a bőségért
Ha gond van vállalkozásunk jövedelmezőségével, érdemes megkeresni, mit látunk az irodánk, lakásunk vagy üzlethelyiségünk Gazdagság területén. Ez a terület a feng shui Báguá vagy Törekvés-iskola nevű alapirányzata szerint a bejárattól (ajtótól) balra távolabbi sarok.

A feng shui a térrendezés ősi kínai tudománya, amelynek célja a harmonikusan rendezett élet. Hogyan hívjuk segítségül a bőség, a több pénz, a pezsgőbb üzleti élet érdekében?

Vannak-e ott rendetlen zugok?
A rendetlenségben eltéved az éltető energia, a csí. Ezért állandóan életenergiát veszítünk ott, ahol a rendetlenség góca van. Ha ez a hely éppen a Gazdagság és siker területe, anyagi veszteségek fognak érni bennünket. Önmagában a rend már sokat segít a gazdagság területének, de természetesen bevethetünk néhány ügyes trükköt is annak érdekében, hogy a terület erős legyen, vagyis vonzza hozzánk a pénzt.

Vannak-e ott ,,halott" területek?
,,Halott" területnek az számít,
lenke1964, 2016. december 27. kedd, 14:44
LUCA NAPJA - December 13.
Luca napja - december 13.

Szokások és hiedelmek :)

Kevés olyan jeles napunk van, amelyhez annyi hiedelem és szokás fűződne, mint Luca napjához. A Luca név jelentése latinul fényhozó, azt jelenti hajnalban született.
Magyarországon e napot nem az ünnepségek jellemezték, hanem a pogány szokásokból táplálkozó babonás hiedelmek, tilalmak, jóslások és praktikák. Mivel a néphit szerint a december 13-i hosszú éjszaka kedvez a gonosz erők varázslatainak, praktikák egész sorát végezték el az emberek a távol tartásukra: fokhagymát tettek az ablakokba, a homlokukra fokhagymával keresztet rajzoltak, patkót helyeztek a küszöbökre, seprűt raktak keresztbe az ajtók elé. Tették mindezt azért, hogy a söprűnyélen lovagló boszorkák, az ártó szellemek ne hatolhassanak be a házaikba.

A boszorkánnyá vált Luca felismerésére,
ronix, 2016. december 13. kedd, 20:52
December 13. Luca nap
DECEMBER 13. LUCA NAPJA

Kevés olyan jeles nap van, amelyhez annyi hiedelem és szokás kapcsolódna, mint Luca napjához. Ez a nap éppúgy alkalmas volt termékenységvarázslásra, mint házasság-, halál- és időjárásjóslásra, bizonyos női munkák tiltására, valamint a lucaszék készítésére.

E napon a cél elsődlegesen a tyúkok termékenységvarázslása volt. Ehhez kapcsolódott a nők munkatilalma is. Országszerte úgy tartották, ha ezen a napon fonnának vagy varrnának, akkor ezzel bevarrnák a tyúkok fenekét. A praktikák, mágikus eljárások és szövegek a tyúkok szaporaságát, tojáshozamának növekedését igyekeztek elősegíteni.

Azért, hogy jó ülősek legyenek a tyúkok, a gazdasszonynak napközben ülnie vagy feküdnie kellett. ,,Ülni kell a kuckóban, hogy sok kotlóstyúk legyen!" - tartották Zagyvarékason

Az időjárásjósló praktikák ideje ugyancsak a Lucától karácsonyig terjedő időszakban volt. Közismert az ún. lucakalendárium, mikor a Luca és karácsony közti tizenkét nap időjárásából
irmus, 2016. december 13. kedd, 17:53
Luca-napi búzaültetés és Luca kalendáriuma
Luca napjához köthető a búzaültetés. Ezen a napon kis tálkába búzát szórt a háziasszony, amit karácsony napjáig öntözgetett, s minél magasabbra hajtott ki, s minél jobban kizöldült addigra, annál bővebb termést jósoltak a következő esztendőre. Belsejébe mécsest, gyertyát volt szokás helyezni.
A búza zöldje az adventi remény beteljesülését, fénye a Megváltó érkezését volt hivatott hirdetni, maga a búza pedig az élő kenyeret, Jézust jelképezte.
A Luca naptól karácsonyig terjedő időszakban időjárásjóslásra alkalmas praktikákat űztek, ennek a tizenkét napnak az időjárásából következtettek ugyanis az elkövetkező egy évre. Úgy vélték, hogy amilyen az első nap, olyan lesz az eljövendő év első hónapja, amilyen a második nap, olyan a második hónap és így tovább. Ezt nevezik Luca kalendáriumának .
foldinefehereva, 2016. december 12. hétfő, 22:22
December 13. Luca napja
<< Luca-napi babonák, népszokások és hiedelmek

Luca széke, Luca-napi búzaültetés, Luca-napi kotyolás és dologtiltás: többek között ezek a népszokások és fogalmak élnek a köztudatban december 13-val kapcsolatban. De vajon mi az alapja az ismert és kevésbé ismert népszokásoknak?

Szent Lúcia történeteSzent Lúcia a keresztények által az V. század óta tisztelt szűz és vértanú. Siracusa (az ókori Szicília legjelentősebb központja volt) városának egyik legelőkelőbb családjából származott. Lúcia elkísérte beteg édesanyját a mintegy negyven mérföldnyire lévő Cataniába, Szent Ágota sírjához, hogy gyógyulását kérjék. Imái meghallgatásra leltek, édesanyja meggyógyult, az álmában megjelenő Ágota pedig felajánlotta neki a keresztséget.
snbela44, 2016. december 12. hétfő, 19:47
Nincs Cím
Gyors segítség fogfájásra: házi praktikák

Fogfájás esetén előbb vagy utóbb mindenképp fogorvoshoz kell fordulni, mert csak szakember segíthet a probléma megoldásában. De amíg nem szánja rá magát vagy nincs lehetősége orvoshoz menni, adunk néhány tanácsot, melyek segítségével enyhítheti a fájdalmat.

A házilag alkalmazható szerek és módszerek csak az enyhe, éppen fellépő fájdalom csillapításában hatékonyak, ami akkor jelentkezik, ha hideget, meleget evett vagy ivott. Ilyenkor belenyilall a fogába, vagy lüktető, hasogató érzést tapasztal. Minél kiterjedtebbek, súlyosabbak a panaszok, és minél hosszabb ideig maradnak orvosilag kezeletlenek, annál erősebb lesz a fájdalom, az íny megduzzadhat és a fog tartósan károsodhat.

Amit az orvos felkereséséig megtehet

Helyezzen jeges borogatást az arcára a fogfájás helyén. Rágjon szét egy egész szegfűszeget a fájó fogával,
menusgabor, 2016. december 11. vasárnap, 12:15
1/147
Képek, videók
Isten ajándékát vegyük
sacimama
2015. április 19. vasárnap, 09:07
Vegyük alapul....jpg
pacsakute
2013. május 03. péntek, 09:50
A náthás nő
sanci81
2016. augusztus 15. hétfő, 18:38
nátha.jpg
lenke1964
2016. február 28. vasárnap, 15:09
Nathan Fillion
kazikanyuszi
2015. július 26. vasárnap, 07:15
csibe náthás.gif
szicu
2014. április 17. csütörtök, 12:25
nátha.jpg
sarkadykati
2014. február 26. szerda, 17:10
Nathasa.jpg
mbartis
2014. február 23. vasárnap, 21:07
Nathan Walsh angol festöm
farkas1945
2013. október 04. péntek, 11:46
Nathan Walsh élethü festm
farkas1945
2013. október 04. péntek, 11:46
Tavaszigála2015.jpg
cserhat3
2015. március 06. péntek, 11:57
tavaszig..jpg
mailona
2012. február 28. kedd, 22:32
tavaszig. 1.jpg
mailona
2012. február 28. kedd, 22:32
tavaszigif1.gif
tothneevi
2009. július 11. szombat, 10:40
tavaszigif1.gif
zsokanita
2009. április 05. vasárnap, 23:36
Címkék
búza pedig, lucaszék készítésére, Jézus Krisztus, mondhatni olcsó, rántásba reszelt, Szent Lúcia, következő esztendőre, ősztől tavaszig, egészségi állapotunkra, evőkanál étolajat, hallal kapcsolatban, probléma megoldásában, különböző kémiai, keresztények által, gazdasszonynak napközben, gazdagság területének,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.