Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:57 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A cigány-kártya
A cigánykártya a következő 3 hónapot látja csak, hosszabb időszakra a tarot jóslás alkalmas, de most nézzük, mit tartogat a közeljövő az egyes jegyeknek?

Kos

Sajnos a Kos számára nem túl biztató időszak jön. Sokan kihasználják gyermeki naivitását, ezért elkezd megtanulni nem bízni környezetében. Kicsit állj meg, gondold végig, kiben bízhatsz, és kiben nem, ne zárkózz be, csak légy racionálisabb, mint szoktál. Próbáld kicsit megfontolni lépéseidet, legalább mostanában.

Bika

A Bika szülött mostanában a szerelemben a legszerencsésebb. Ha egyedülálló, érdemes kicsit többet kimozdulnia, vagy felmennie párkeresőre, mert most érdemes. Ha kapcsolatban élsz, hirtelen kisimulnak a dolgok, és nagyon vonzóvá válsz partnered (és mások) számára. Figyelj a hűségre!

Ikrek

Jó dolgokat jósolnak a kártyák az Ikrek embereknek. Ha gyereket szeretnél, mindenképpen most kezdj neki, hiszen nagyon jók a kilátásaid a gyermekáldásra. Pénzügyeid is rendeződnek, és párod
horvathnemagdi, 2017. július 21. péntek, 05:02
Az alábbi néhány növény mindenki számára ismert. Ismerd meg
Extra gyógyítók otthonodban

Az alábbi néhány növény mindenki számára ismert. Ismerd meg gyógyító-, betegségmegelőző hatásukat.

Búzafű

- regenerál, tisztít, gyógyít, tápanyagokban a leggazdagabb, a legtöbb ásványi anyag, vitamin, nyomelem van benne,
- vérképző és tisztító,
- elősegíti a szervezetbe jutott mérgező anyagok lebontását,
- megújítja a sejtanyagcserét,
- gyulladáscsökkentő,
- csökkenti a radioaktív-, röntgen- és földsugárzás által szerzett ártalmakat.

Otthon, tálkában csiráztatva, ehetjük, mint a snidlinget, vagy akár az ételbe is szórhatod.

Cékla

-alkalmazhatod bőrbetegségekre, fáradtságra, máj- és hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, szem-, szív-, vérnyomás-panaszokra, a nyirokrendszer zavaraira, vesepanaszokra,
- segít a vérképzésben,
- kiváló antioxidáns,
- a céklából készült nyers ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát,
- rendkívül gazdag folsavban, C- és
reifregina, 2017. július 19. szerda, 15:19
Urantia - Az Örökkévaló Fiú Viszonya Az Egyénhez
3. Az Örökkévaló Fiú viszonya az egyénhez

(84.1) 7:3.1 A helyi világegyetemi felemelkedés során az idő halandói úgy tekintenek a Teremtő Fiúra, mint az Örökkévaló Fiú személyes képviselőjére. De amint megkezdik a felsőbb-világegyetemi felkészítési rendnek megfelelő felemelkedésüket, az idő zarándokai egyre jobban érzékelik az Örökkévaló Fiú lelkesítő szellemének fenséges jelenlétét, és ekkor már képesek hasznát venni e szellemi energizáló segédkezésnek. A Havonában a felemelkedők még inkább tudatosítják az Eredeti Fiú mindent átható szerető ölelését. Az Örökkévaló Fiú szelleme a teljes halandói felemelkedés egyetlen szakaszában sem költözik az idő zarándokának elméjébe vagy lelkébe, viszont az ő jótékony hatása mindig közel lesz és mindig az idő fejlődő gyermekeinek jólétére és szellemi biztonságára irányul.

(84.2) 7:3.2 Az Örökkévaló Fiú szellemi-gravitációs vonzása alkotja a túlélő emberi lelkek Paradicsomra való felemelkedésének eredendő titkát. Minden tiszta szellemérték és minden
eposz, 2017. július 18. kedd, 22:01
Az emberi szervezet számára az egyik legértékesebb gyümölcs
a köszméte

A népi gyógyászatban megannyi betegség ellenszereként tartják számon a ribizlifélék családjába tartozó köszmétét.

Sziklás vidékeken, hűvösebb bozótosokban megtalálható Franciaországtól kezdve a Kaukázus, illetve a Himalája hegységéig. A köszmétének több mint 5000 fajtáját ismerik a világon. Zöld, sárga és vörös fajtájának számtalan egészségre gyakorolt jótékony hatása van. Talán jellegzetes fanyar íze miatt kevésbé népszerű gyümölcs. Gyógynövényként már a középkorban is termesztették és használták.

Népies elnevezései: köszméte, pöszméte, piszke, püszke, büszke, egres.

Az egres szó a latin agrestisből származik és mezeit, vadat jelent. A hivatalosan használt köszméte név szláv eredetű.

A köszméte tartalmaz A-, C-, D-vitamint, valamint káliumot, kalciumot, foszfort és niacint. A benne található nyomelemek miatt rendkívül értékes a szervezetünk számára. A legnagyobb mennyiségben szilíciumot tartalmaz, amely erősíti a kötőszöveteket, a körmöt és a
reifregina, 2017. július 17. hétfő, 15:53
Gyógyítók
Melyik virág ehető a kertünkben?
Őszi munkálatok a kiskertben:
SZABÓ GYÖRGY BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI:
Csicsóka - a jótékony szénhidrát:
A Hársvirág gyógyító növényünk külön fejezetet igényel:
Egzotikus gyümölcsök - Trópusi gyümölcsök:
A mediterrán őshonos fája - az Oliva:
Eltitkolt orvosság: az
sanci81, 2017. július 15. szombat, 19:19
Kína a tea szülőföldje.
Kína a tea szülőföldje, itt isznak a legrégebb óta teát. Az országban nagyon sok helyen termelnek teát, a nagyobb összefüggő területek a teavidékek.

Idénymunkások dolgoznak a Longjing tea ültetvényen, Hangcsou város, Csöcsiang tartomány.

Összesen 1,1 millió hektárt tesz ki ezeknek a teavidékeknek a területe. A legkeletibb tajvani területektől a legnyugatibb Tibeti Autonóm Területig, a déli Hainan szigettartománytól az északi Shandong tartományig találhatóak teaültetvények. 21 tartomány 967 megyéje, városa és autonóm területe mondhatja el magáról, hogy teát termel.

Kínai turisták sétálnak a tea ültetvényen, Zunyi város közelében, Kujcsou tartomány.

Zhejiang tartomány a legnagyobb zöld teát termelő terület Kínában. A Zhejiang tartományban termelt zöld
schuro, 2017. július 14. péntek, 21:03
Lehet igaz, de sajnos nem nekem...(keresztallergia)
Egészség & fitness egyperces

A dinnye egészséges és finom, de erről valahogy senki nem beszélt eddig!

A dinnye egy nagyon egészséges nyári gyümölcs, ezért ha naponta csak egy szeletet is megeszünk, nagyon sokat tettünk testi egészségünkért. Pár hét és a boltok polcain a dinnye! Kezdheted is a ,,kúrát".1. Szebb lesz a bőr

Ha rendszeresen fogyasztunk görögdinnyét, bőrünk fényesebb, egészségesebb és feszesebb lesz.
Ez az A-vitaminnak köszönhető, amely serkenti a sejtek megújulását és hidratálja a bőrt.

2. Jót tesz a szívnek

A vörös színű karotinoid nevű likopin anyag, a C-vitamin és a kálium segít megelőzni a szívproblémákat, és a rossz koleszterinszint is csökkent. Még egy ok, hogy minél több görögdinnyét fogyasszunk.

3. Javítja a veseműködést

A dinnye 90 százaléka vízből áll,
gabfe, 2017. július 12. szerda, 12:37
Az uborka - 14 ok, miért fogyasszuk...
14 ok, miért fogyasszunk uborkát

Az uborka egyike a világon legelterjedtebb termesztett zöldségeknek. Annyira hasznos egészségünkre nézve, hogy sokszor, némi túlzással ugyan, de megkapja a superfood - szuperétel minősítést is. Lássunk mi mindenre jó, mi mindenben segíti egészségünket!

1. Az uborka segít a szervezet víztartalmának növelésében (rehidatrál). Ha a melegben éppen nem érünk rá folyadékot keresni, vásárolni, de van nálunk egy uborka, fogyasszuk el. Mivel 90% víztartalmú, azonnal helyreállítja vízháztartásunkat.

2. Véd a hő és a Nap ellen: elfogyasztva - és a bőrre helyezve is véd a napsugárzás káros hatásai, a napégés ellen.

3. Segít a méreganyagok elbontásában. Mint egy virtuális seprű, megtisztítja a szervezetet a toxinoktól. Rendszeres fogyasztása feloldhatja a veseköveket is.

4. Pótolja a napi vitaminszükségletet. Sokféle
lovaszmarika, 2017. július 12. szerda, 12:24
Miért együnk dinnyét? Azon kívül, hogy imádom
9 ok, amiért érdemes naponta legalább egy szelet dinnyét enni!

Még sok dinnye várja a vásárlókat a piacokon, üzletekben, így érdemes venni ebből az ízletes óriás gyümölcsből. A dinnye egy nagyon egészséges nyári gyümölcs, ezért ha naponta csak egy szeletet is megeszünk, nagyon sokat tettünk testi egészségünkért.

1. SZEBB LESZ A BŐR
Ha rendszeresen fogyasztunk görögdinnyét, bőrünk fényesebb, egészségesebb és feszesebb lesz. Ez az A-vitaminnak köszönhető, amely serkenti a sejtek megújulását és hidratálja a bőrt.


2. JÓT TESZ A SZÍVNEK
A vörös színű karotinoid nevű likopin anyag, a C-vitamin és a kálium segít megelőzni a szívproblémákat, és a rossz koleszterinszint is csökkent. Még egy ok, hogy minél több görögdinnyét fogyasszunk.

3. JAVÍTJA A VESEMŰKÖDÉST
A dinnye 90 százaléka vízből áll, amelyben egy sor jótékony ásványi anyag és vitamin található. Ez a lédús gyümölcs pedig remekül átmossa a veséket, méregteleníti a szervezetet.
lenke1964, 2017. július 12. szerda, 07:30
Czerván György: az élelmiszerek áfájának csökkentése mintegy 50-60 ezer forint megtakarítást jelent a családokn
Czerván György felidézte: a végtermékek közül eddig 5 százalékra csökkent a sertés tőkehús (2016-ban), a friss tej, a tojás és a baromfihús (2017-ben), jövőre pedig a fogyasztási hal és a sertésbelsőség áfája csökken 5 százalékra. Emellett ez idő alatt több köztes termék általános forgalmi adója is mérséklődött a kedvezményes kulcsra, így például az élő- és a félsertés, továbbá az élő és a vágott szarvasmarha, a kecske és a juhé is.

Az államtitkár hozzátette: az áfacsökkentés minden végtermék esetében növelte annak fogyasztását, továbbá jótékonyan hatott a gazdasági környezetre is, mert fehéredtek az érintett területek. A hal áfájának jövő januári mérséklése 27-ről 5 százalékra, várhatóan mintegy 10 ezer forint megtakarítást jelent majd egy év alatt egy 4 fős család számára. A belsőségek - sertés és baromfi - fogyasztásánál az áfa csökkentése jövőre további 1000-1500 forint megtakarítást jelent majd a családoknak - mondta Czerván György.

Közölte: az áfacsökkentés hatása leginkább a
velemenyezd, 2017. július 10. hétfő, 16:42
Fogfájás csillapítása természetes módszerekkel
Jeges borogatástól az akupunktúráig
Ha fáj a fogunk, nem feltétlenül kell egyből gyógyszerekhez folyamodnunk, hiszen számos természetes módszerrel is felvehetjük a harcot a fájdalommal.
Sajnos a fogfájás nem mindig hétköznap látogat el hozzánk, előfordulhat, hogy egy hosszú hétvége első napján észleljük a panaszt. Az alábbi természetes módszerek átmeneti enyhülést hoznak, de semmiképpen nem helyettesítik a fogorvosi vizsgálatot és kezelést.
Fűszerek fájdalomcsillapító szerepben
Használja ki a szegfűszeg enyhén zsibbasztó, érzéstelenítő hatását. Rágjon szét egy darab szegfűszeget a fájó fogával, majd köpje ki. A fűszerből készült olaj is jó szolgálatot tehet: cseppentsen egy csepp szegfűszegolajat a fájó fogra. (Az olaj gyógyszertárakban kapható.)

A só és a bors is csodát tehet: keverjen össze azonos mennyiséget mindkettőből, majd cseppentsen hozzá pár csepp vizet. A kész krémet kenje rá a fájó fogra, és hagyja rajta pár percig. A só és a bors is gyulladáscsökkentő hatású, így
anna4459, 2017. július 10. hétfő, 07:38
Elérkezett a dinnyeszezon!
Elérkezett a dinnyeszezon! Ki ne szeretné a dinnyét? Hatalmas lédús gyümölcs, laktató, és rengeteg természetes ásványi anyaggal és vitaminnal van tele. Nem véletlen, hogy nemesítettek belőle olyat aminek szinte papírvékony a héja, mivel azt úgyis csak kidobjuk. Ám pont ez a hiba, hogy kidobjuk!

Kutatások bizonyították, hogy a dinnyében található tápanyagok 95 százaléka a héjban helyezkedik el. Na, ezért ne dobjuk ki legközelebb.

1. Segít a testedzésben

A dinnye héja úgynevezett citrullin-malátot tartalmaz, ami egy hatásos teljesítményfokozó anyag. Erre van szüksége a konditeremben edző izmoknak, amelyek erősítéséhez az aminosavak is hozzájárulnak, így nyugodtan fogyasszuk el a héjat, ha nagyobb izmokat szeretnénk. Adjuk hozzá például a csirkemellet tartalmazó salátákhoz.

2. Vágyfokozó

A dinnyehéj nagyszerű vágyserkentő, amely szintén a citrullin-malátnak köszönhető. Több potencianövelő készítményben is alkalmazzák a citrullin-malát nevű
horvathnemagdi, 2017. július 09. vasárnap, 04:01
1/651
Képek, videók
Cigány a siralomházban 01
chillik
2017. április 05. szerda, 05:54
Cigány a siralomházban 02
chillik
2017. április 05. szerda, 05:53
Vén cigány 01.jpg
chillik
2017. április 03. hétfő, 06:54
Vén cigány 02.jpg
chillik
2017. április 03. hétfő, 06:54
Cigánydal 01.jpg
chillik
2017. február 11. szombat, 07:11
Cigánydal 02.jpg
chillik
2017. február 11. szombat, 07:11
Cigánydal 03.jpg
chillik
2017. február 11. szombat, 07:10
cigany_viccek__.jpg
menusgabor
2016. november 10. csütörtök, 20:07
cigány lecsó cs.hússal
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:23
A cigány vonójával 01.jpg
chillik
2016. szeptember 01. csütörtök, 10:51
A cigány vonójával 02.jpg
chillik
2016. szeptember 01. csütörtök, 10:50
photo_ciganyk-es-tarot -ka
sz719eszter
2016. május 19. csütörtök, 09:56
Tarot jóslás
lyliajosno
2011. március 20. vasárnap, 14:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.