Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 20:51 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
narancslikőr házilag
HOZZÁVALÓK

1 liter jó minőségű vodka
40 dkg cukor
5 nagy narancs
1 citrom
víz

ELKÉSZÍTÉSE:
A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg, hogy eltávolítsuk róluk a vegyszermaradványokat. Zöldséghámozóval pucoljuk meg őket, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet.

A héjakat tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, miközben minden nap rázzuk fel.

Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és 5 dl vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig, naponta felrázva.

Minél tovább érik, annál finomabb lesz.

TIPPEK:
A likőrt feldobhatjuk különféle fűszerekkel, például fahéjjal,
faciendum, 2017. december 23. szombat, 22:08
A töltött káposzta legendája
Fontos ugyanis tudnunk, hogy töltött káposztaként sok helyen próbálnak eladni nekünk olcsó hamisítványokat, mindenféle paradicsommal meg édes káposztával készített borzalmakat, hogy az egyéb vegetáriánus és kelkáposztás vadhajtásokról említést se tegyünk.

Az igazi töltött káposztát onnan lehet először is felismerni, hogy karácsonykor készülődik. Nem máskor. Nagyon esetleg húsvétkor, de már ez is az istenkáromolás határmezsgyéje. Ha egy napsütötte áprilisi szerdán töltött káposztát tesznek elibünk, ne engedjük magunkat becsapni, az nem töltött káposzta. Így, mint az eretnekség jelképét, azonnal pusztítsuk is el ropogós, fehér kenyérrel és mérsékelten sok tejföllel.

Találkozhatunk oly receptúrákkal is, melyek gyors és erőfeszítés nélküli sikerrel kecsegtetnek a töltött káposzta készítéssel kapcsolatban. Ne engedjük becsapni magunkat. Az a töltött káposzta, ami gyors megfövést ígér egy óra alatt, az nem töltött káposzta. Szintén nem töltött káposztát kapunk abban az esetben ha mindenféle
eva6, 2017. december 22. péntek, 15:23
Szerepi mérgezés: eljárást indított a NAV
Leopold Róbert jelezte: munkatársaik több mint 200 liter, közkedvelt italok üvegeibe töltött, metil-alkoholt tartalmazó alkoholterméket foglaltak le Hajdú-Bihar megyében, ezek az italok "szorosan kapcsolódnak a Szerepen történt mérgezésekhez".

Tájékoztatása szerint pénzügyőreik a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján jelentek meg egy nagycserei ingatlannál, amelynek átvizsgálásakor magyar zárjegy nélküli, igazolatlan eredetű alkoholterméket, szárított dohányt, alkoholtermék előállítására alkalmas berendezéseket és dohányvágó gépet találtak.

Hangsúlyozta, hogy a mérgező italokat a kereskedelemből visszagyűjtött üvegekben árusították. A házilag színre fújt kupakokra "Duty Free Shop" feliratú papírcímkéket ragasztottak, a hazai gyomorkeserűs üvegből pedig kivették az utántöltést gátló eszközt. Zárjegy egyik terméken sem volt.

Jelezte: a pénzügyőrök a több mint 200 liter, megközelítőleg egymillió forint értékű mérgezett alkoholterméket és a berendezéseket
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 13:02
Mérgezés Szerepen - Metil-alkohol-tartalmú italokat foglaltak le Hajdú-Bihar megyében
A közlemény szerint a NAV pénzügyőrei "közkedvelt" röviditalos, például whiskys üvegekben tárolt, feltételezhetően metil-alkohol-tartalmú alkoholos italokat foglaltak le Hajdú-Bihar megyében. Az italokból 20 ember már fogyasztott, őket mérgezéses tünetekkel kórházban ápolják - írták.

A mérgező italokat eredeti, a kereskedelemi forgalomból visszagyűjtött, illetve a szelektív hulladékgyűjtőkből származó üvegekbe töltötték és a házilag színre fújt kupakokra "Duty Free Shop" feliratú papírcímkéket ragasztottak. A hazai gyomorkeserűs üvegből hiányzik az utántöltést gátló eszköz. Zárjegy egyik terméken sincs.

"Fontos, hogy csak megbízható forrásból beszerzett alkoholos italokat vásároljanak, és senki ne fogyasszon zárjegy nélküli üvegekből, különösen az olyan üvegekből ne, amelyekre az előbbi leírás illik" - áll a Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő által jegyzett közleményben.

A betegeket debreceni klinikákra, a karcagi és a berettyóújfalui kórházba
velemenyezd, 2017. december 20. szerda, 19:53
Tallóztam
Legyen ünnepi illatú az otthona!

A karácsonyról legtöbbünknek nemcsak a karácsonyi fények és ízek jutnak eszünkbe, hanem az ünnepi illatok is. A frissen sült mézeskalács aromája, a fenyőfa illata... Hogy otthonunkat már most átjárják a karácsony illatai, nem kell más, csak egy légfrissítő - és most megmutatjuk azt is, hogyan készítheti el házilag az illatosítót!

A légfrissítő elkészítése igazán egyszerű, gyakorlatilag minden esetben ugyanazokat a lépéseket kell követnie!

Ünnepi ragyogás

Hozzávalók

10 csepp jegenyefenyő illóolaj, 6 csepp narancs illóolaj és 4 csepp fahéj illóolaj.
Elkészítése: Tegyen egy teáskanál epsom sót, vagy más néven keserűsót egy 60 ml-es, pumpás (szórófejes) flakonba. Csepegtesse a recept szerinti illóolajokat a flakonba. Töltse fel a flakont desztillált (vagy tisztított) vízzel, de hagyjon egy kis helyet a flakon tetején a szórófejnek. Csavarja rá a szórófejet és alaposan rázza össze. Végül pedig címkézze fel a
horvathnemagdi, 2017. december 19. kedd, 20:40
Putyin megköszönte Trumpnak a CIA-információt, amely terrortámadásokat segített megakadályozni Szentpéterváron
A telefonbeszélgetés során, amelyet Putyin kezdeményezett, az orosz elnök elmondta, hogy a CIA-tól kapott információ segített azonosítani, felkutatni és őrizetbe venni a terroristákat. Putyin arra kérte Trumpot, hogy adja át köszönetét a CIA igazgatójának és az amerikai hírszerzés operatív munkatársainak, akik megszerezték ezt az értesülést.

Putyin arról biztosította Trumpot, hogy az orosz szakszolgálatok is készek átadni amerikai kollégáiknak az Egyesült Államok elleni lehetséges fenyegetésekre vonatkozó információkat.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) pénteken közölte, hogy Szentpéterváron őrizetbe vették az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet hét követőjét, akik merényleteket készültek elkövetni a Kazanyi székesegyházban és más népes helyszíneken.

Az FSZB információi szerint az egyik gyanúsított december 16-án öngyilkos merényletet készült elkövetni a szentpétervári székesegyházban, a többiek pedig házilagos készítésű robbanószerkezetekkel akartak terrortámadásokat
velemenyezd, 2017. december 17. vasárnap, 18:42
6 házi készítésű karácsonyi légfrissítő
Legyen ünnepi illatú az otthona!

A karácsonyról legtöbbünknek nemcsak a karácsonyi fények és ízek jutnak eszünkbe, hanem az ünnepi illatok is. A frissen sült mézeskalács aromája, a fenyőfa illata... Hogy otthonunkat már most átjárják a karácsony illatai, nem kell más, csak egy légfrissítő - és most megmutatjuk azt is, hogyan készítheti el házilag az illatosítót!

A légfrissítő elkészítése igazán egyszerű, gyakorlatilag minden esetben ugyanazokat a lépéseket kell követnie!

Ünnepi ragyogás
Hozzávalók: 10 csepp jegenyefenyő illóolaj, 6 csepp narancs illóolaj és 4 csepp fahéj illóolaj.
Elkészítése: Tegyen egy teáskanál epsom sót, vagy más néven keserűsót egy 60 ml-es, pumpás (szórófejes) flakonba. Csepegtesse a recept szerinti illóolajokat a flakonba. Töltse fel a flakont desztillált (vagy tisztított) vízzel, de hagyjon egy kis helyet a flakon tetején a szórófejnek. Csavarja rá a szórófejet és alaposan rázza össze. Végül pedig címkézze fel a
anna4459, 2017. december 17. vasárnap, 08:51
Hatvan kilogramm marihuánát találtak egy szerb autóbuszban Röszkén
Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök a rendőrséggel közösen egy szerb rendszámú autóbuszt ellenőriztek Röszkén. A jármű három sofőrje és huszonnégy utasa úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök viszont az első ajtó környékén erős, jellegzetes szagot éreztek, ezért a buszt átvizsgálták. Az üléssorok alatti padlólemezzel takart, házilag kialakított rejtekhelyről 109 csomag, csaknem 60 kilogramm kábítószergyanús anyag - feltehetően marihuána - került elő.

A pénzügyőrök az összesen 120 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a járművet feljelentéssel átadták a rendőrségnek.
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 08:11
Több tízezren tüntettek szombat este Tel-Avivban a korrupció ellen
A szégyen menetének nevezett felvonuláson a tízes tévécsatorna becslése szerint mintegy húszezren csatlakoztak a több mint egy éve, a főügyész lakásának közelében minden szombat este tüntető "kemény maghoz".

A tiltakozók a kormányfő távozását követelték, s számos házilag készített transzparenset tartottak magasba, amelyeken megfogalmazták bírálataikat. Leggyakrabban a "szégyen" szót skandálták, a kormányfő elleni korrupciós vádakra utalva.

Ezzel egy időben a helyi média beszámolói szerint több százan vonultak az utcára Jeruzsálemben és Haifán is.

A tel-avivi tüntetés kezdetén felszólalt Meni Naftali, a miniszterelnöki rezidencia volt gondnoka, aki pert nyert a vele megalázóan bánó Sara Netanajhu, a miniszterelnök felesége ellen.

A felszólalók ostorozták a múlt héten a kneszetben első olvasatban elfogadott törvényt, amely megtiltaná a rendőrségnek, hogy a nyomozás lezárásakor nyilvánosságra hozza, sikerült-e elég bizonyítékot találnia a vádak alátámasztására. A bírálatok szerint ez a
velemenyezd, 2017. december 03. vasárnap, 07:33
Adventi koszorú házilag,
Kreatív percek

Adventi koszorú házilag, amit biztos, hogy el tudsz készíteni

Az advent alatt az Úr eljövetelére várakozunk, maga a szó is eljövetelt jelent. Ehhez kapcsolódik a szokás, hogy adventi koszorút készítünk. Nézd meg ötleteinket, és válaszd ki a legszimpatikusabbat!
gabfe, 2017. december 01. péntek, 17:03
Mi mindenre jó a kávézacc?
Nap, mint nap (nagy mennyiségben) fogyasztjuk a kávét, az a rengeteg kávézacc pedig mind a kukában landol. De miért?
Vajon tényleg semmire nem jó már? Dehogynem!
Most nyolc meglepő, de garantáltan működő módszert mutatunk arra, hogy mire lehetne használni a kávékészítés melléktermékét.

Bőrradírként
A kávézacc remek alapja lehet egy házilag elkészített bőrradírnak! Negyed csésze kávézaccot keverjünk össze háromnegyed csésze olajjal és negyed csésze cukorral, majd ezzel a masszával dörzsöljük át a testünket.

Fémszivacs helyett
És ha már dörzsölésről volt szó... Próbálja meg a serpenyőkről és lábosokról eltávolítani a makacs szennyeződéseket kávézacc segítségével. Meglepően egyszerű dolga lesz!

Szagtalanítóként
A kávé egy természetes szagsemlegesítő. Ha tehát a szemetest kávézaccal mossuk át, garantáltan kellemesebb illata lesz. Ez a praktika a
anna4459, 2017. november 30. csütörtök, 22:34
2/265
Képek, videók
Narancslikőrös krémszelet
1vargaildyko
2011. december 06. kedd, 10:21
narancslikőrös.jpg
maroka
2011. november 25. péntek, 21:26
őszi gyümölcsök
eva6
2017. október 10. kedd, 14:52
Őszi gyümölcsök
eva6
2017. október 09. hétfő, 07:58
ŐSZI GYÜMÖLCSÖK GIF.gif
gosztmagdi
2017. szeptember 27. szerda, 11:21
őszi gyümölcsök
katrin56
2017. szeptember 21. csütörtök, 13:26
Öszi gyümölcsök
irmus
2017. szeptember 19. kedd, 20:29
Gyümölcsök taligában
eva6
2017. szeptember 12. kedd, 15:16
Gyümölcsök kosárban
eva6
2017. július 24. hétfő, 09:23
Gyümölcsök
eva6
2017. július 13. csütörtök, 13:14
Bogyós gyümölcsök.jpg
pacsakute
2017. július 09. vasárnap, 19:56
Gyümölcsök ládában
eva6
2017. június 16. péntek, 08:14
Gyümölcsök kosárral
eva6
2017. április 09. vasárnap, 16:12
Öszi gyümölcsökkel
csalogany13
2017. március 30. csütörtök, 21:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.