Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 10:52 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vadrózsa
http://kertlap.hu/wp-content/uploads/csipkebokor.jpg

VADRÓZSA

A vadrózsa a rózsafélék családjába tartozó cserje, hurokszerűen hajló ágain erős, horgasan görbülő tüskékkel. A növény akár 3 méter magasra nőhet, virága kellemes illatú. Termése, a csipkebogyó ősszel érik. Íze savanykás.

A vadrózsa az északi félteke mérsékelt és meleg éghajlatú területein nő. Utak mentén, erdőszéleken, nyílt domboldalakon, ritkás erdőkben és parkokban egész Európában megtalálható.

A vadrózsa termését, a csipkebogyót (hecsedlit) évezredek óta hasznáják vitaminokban gazdag gyümölcskrémek készítéséhez. Ma már gyógyhatású szerként is ismert. Egyik népi elnevezése, az ebcsipke a növény latin nevére (Rosa canina) utal. Gyepűrózsának élőhelyei miatt, csipkének szúrós ágai, levelei miatt hívják.

C-vitamin forrás, amely megelőzi a megfázást.

A vadrózsa házikertben nem csak hasznos, hanem
menusgabor, 2017. május 11. csütörtök, 21:30
Mascarpone házilag
1 db 450 gr. legalább 20% tejföl, és gézlapok.
Elkészítése: Egy magasabb tál fölé helyeztem egy műanyag szűrőt és kibéleltem két réteg gézzel. Ebbe öntöttem a tejfölt és lefedve hűtőbe pakoltam. Akár már 3-4 óra után is lehet használni, de annál jobb minél tovább hagyjuk. Amikor elkészült a szűrőből egy tányérra borítottam és a további felhasználásig egy zárható fedeles dobozba tettem és vissza a hűtőbe.( Ami savó lett azt majd felhasználom süteménybe)
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:32
Gyomirtóspray házilag
Gyomirtóspray házilag? Téged is ellep a gaz a kertben? Így pillanatok alatt kiírthatod csak ezt a két összetevős keveréket fújd rá a gazra és máris volt nincs gaz:

Hozzávalók:
- ecet
- 1 teáskanál folyékony mosogatószer

Egy szórófejes flakonba tölts ecetet tegyél bele egy teáskanál bármilyen folyékony mosogatószert:
Fújd a gazra, nagyon hatékony, nem mérgező, olcsó és pillanatok alatt végzel:
irmus, 2017. április 28. péntek, 17:43
A babérlevél
Csak néhány ember előtt ismert, hogy a babérlevél a konyhai használaton kívül egészségügyi problémák kezelésére is alkalmas. Babérfa leveléből és bogyós terméséből is előállítanak kiváló gyógyászati olajat, amely rendelkezik egy csomó hasznos tulajdonsággal egészségünk szolgálatában. A babérlevél olaj előnyei többek között: Megnyugtatja az idegrendszert .Erősíti az immunrendszert. Csökkenti a vastagbél problémákat. Csökkenti az izzadás. Nagyon hasznos az ízületi fájdalmak kezelésében és segít megszabadulni a visszerektől. Javítja a szellemi tevékenységet, serkenti a memóriát.

Ilyen csodás gyógyhatású olajat, házilag is készíthetünk. Időigénye 4 hét, de megéri a fáradtságot!

Szükséges hozzávalók:

30 g babérlevél
250 ml olívaolaj
1 tároló üveg
horvathnemagdi, 2017. április 26. szerda, 09:40
Cigarettacsempészeket fogtak el Ásotthalmon és Röszkén
Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy szerb nő vezette osztrák rendszámú autót ellenőriztek Ásotthalomnál. A lökhárítókon átalakítás nyomait fedezték fel, ezért a szigorított ellenőrzés során kábítószer- és cigarettakereső kutyával vizsgálták át a járművet. Az állat több helyen is jelzett, a járművet szétbontva a lökhárítókból, valamint az üzemanyagtartály lerekesztett részéből összesen 1866 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Ezzel egy időben egy szerb autót ellenőriztek a pénzügyőrök Röszkén. A vizsgálók gyanúját a lökhárítóra felhelyezett, házilag készített fa takaróléc keltette fel. Az ott kialakított üregből, a hátsó ajtó kárpitja mögül és a motortérből, zokniba csavarva, összesen 390 doboz adózatlan cigaretta került elő - tudatta az alezredes.

Rövid idő múlva szintén egy szerb rendszámú gépkocsi átvizsgálása során a jármű pótkerekében összesen 120 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

A NAV
velemenyezd, 2017. április 23. vasárnap, 10:01
A vanília
A vanília a kosborfélék (Orchidaceae) családjába tartozó Vanilla nemzetségnek, illetve a nemzetségbe tartozó néhány faj fűszerként felhasználható termésének elnevezése. Erre a célra elsősorban a Vanilla planifolia fajt termesztik, de felhasználható a Vanilla pompona és a Vanilla tahitiensis is.

A Vanilla planifolia más növényekre felkúszó növény, eredeti hazája Mexikó, ahol már Amerika felfedezése előtti időkben a kakaó ízesítésére használták. Félérett állapotban szüretelik, amikor a termés zöldes, vagy éppen sárgulni kezd. A leszedett termést először hőkezelik, szárítják, majd 8 hónapig dobozokban érlelik.

A fűszer (Vanillae fructus) 10-20 cm hosszú és 3-10 mm vastag toktermés. Fénylő felületű, hosszanti irányban ráncos, gyakran fehér vanília kristályok kiütnek rajta. A vanília a sáfrányt követően a második legdrágább fűszer a
schuro, 2017. április 16. vasárnap, 23:21
Hazaérkezett az Oroszországban halálos balesetet okozó nyírmeggyesi kamionsofőr
Varga Károly szerdai sajtótájékoztatón elmondta, 2016. szeptember 27-én az esti órákban Oroszországban az M2-es úton haladt Ukrajna felé, amikor nekiment egy előtte kivilágítatlanul haladó, házilag átalakított rotációs kapának. A járművet vezető férfi az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette.

A magyar kamionost - bár vétlen volt a balesetben - előzetes letartóztatásba helyezte az orosz rendőrség. A Nyírmeggyesen élő sofőr hat hónapot töltött egy oroszországi börtönben, és csak azután térhetett haza, hogy az elhunyt férfi családjának hárommillió forint "sérelmi díjat" fizettek ki. Az orosz rendőrség az ügyet lezárta.A sajtótájékoztatón részt vett a kamionsofőr hazahozataláért az Országgyűlésben is szót emelő Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő, aki elmondta, a teherautósofőr családjának anyagi körülményeire való tekintettel javasolta azt, hogy a szükséges összeget a magyar kormányzat és az ellenzéki párt támogatásával, vállalkozók segítségével szedjék össze. A
velemenyezd, 2017. április 12. szerda, 18:13
Kilencezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök Ásotthalomnál
Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy Szerbiából Olaszországba tartó személygépkocsit és autószállító trélert ellenőriztek Ásotthalmon. A tételes vizsgálat során kiderült, hogy a szerb rendszámú trélert házilag átalakították, s a rejtekhelyet telepakolták cigarettával.

A személyautón is friss szerelés nyomait találták. Az alapos vizsgálat után az átalakított első és hátsó lökhárítóból, az oldalküszöbökből, a műszerfal mögötti és ülés alatti tárolókból is cigaretta került elő - közölte az alezredes. Hozzátette: a pénzügyőröket is meglepte a megoldás, mivel a csempészek az utólag kialakított üregekben elrejtett cigarettaszállítmányra "építették fel" újra a járművet.

A NAV a 9070 doboz cigarettát, valamint az átalakított járműveket lefoglalta, a sofőr ellen költségvetési csalás gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
velemenyezd, 2017. április 12. szerda, 09:31
Három arcápoló maszk
Egy barátnőm azt mondta, ha ezt használom egyetlen ránc sem lesz az arcomon. Hihetetlen! Azóta csodás az arcom!

Az arcunk az egyik legkényesebb része egész testünknek és azt érinti leginkább öregedésünk. Hiszen nehéz elfedni, leplezni, egy első benyomás és ápolt kinézetünk is nagyban függ arcunk állapotától, a fizikai és lelki eredetű gondok jelei egyaránt kiülnek rá. Idővel sokasodnak a ráncok, megjelennek különböző foltok. Annak érdekében, hogy felvegyük a harcot az ilyen problémákkal, sok nő dönt a rendkívül költséges kozmetikai és sebészeti beavatkozások mellett, de sokszor ezek félresikerülnek és függőséget is okozhatnak. A drága, márkás kozmetikumok pedig sok esetben hiába hatékonyak mégis egyben árthatnak is. Mindezek mellőzésére felfedjük a legegyszerűbb arcápolási titkot, mely hihetetlen eredményeket hoz, költséghatékony, egyszerű és jóval természetesebb.

Három arcápoló maszkot fogunk bemutatni az aszpirin segítségével, amelyek rövid idő alatt segítenek felvenni a harcot
horvathnemagdi, 2017. április 03. hétfő, 20:55
Közjegyzői kamara: kevesen és helytelenül végrendelkeznek Magyarországon
Nyilvántartásuk szerint tavaly tíz százalékkal nőtt a hivatalosan regisztrált végintézkedések száma, száz ember közül azonban még mindig csupán négy készít végrendeletet.

Komoly gondot okoz, hogy több százezer fiókban lapuló végrendeletet egyáltalán nem látott közjegyző vagy öröklési ügyekben jártas jogász, ezért erősen kétséges, hogy ezek megfelelnek a törvényi elvárásoknak, ha egyáltalán előkerülnek a hagyatéki eljárás során.

Budapesten százból több mint kilencven esetben szinte biztosan megtámadják az érvénytelen vagy formailag hibás végrendeletet, vidéken ez az arány alacsonyabb: negyven-ötven százalékos.

Az elmúlt tíz évben több mint a duplájára nőtt a Végrendeletek Országos Nyilvántartásában (VONY) évente regisztrált végintézkedések száma, 2016-ban összesen csaknem hatezer bejegyzést tettek a rendszerben. A MOKK összesítése szerint a végintézkedések több mint 93 százaléka végrendelet, kevesebb mint 7 százaléka öröklési szerződés. Négy regisztrált végintézkedésből hármat közjegyzőnél
velemenyezd, 2017. március 30. csütörtök, 17:39
Krém készítése házilag
Krém készítése házilag

Kozmetikumokat széles választékban kínálnak az üzletek, ám ezek többsége mesterséges, sokszor bőrünkre káros, mérgező hatású összetevőket tartalmaznak, ráadásul ugyan fel van tüntetve a flakon hátulján, hogy mi van benne, sokan el sem olvassák, vagy nem tudják, hogy mit jelent. Arról nem is beszélve, hogy az összetevők mennyisége nem szerepel rajta, csak annyit lehet tudni, hogy a lista elején lévőt tartalmazza legnagyobb mennyiségben. Minél hátrébb szerepel a listában egy összetevő, annál kevesebb van belőle a kozmetikumban.

A reklámokban hangzatos összetevőket leggyakrabban csak mutatóban tartalmazzák, így hiába keverik bele, a reklámozott, kívánt hatást nem érik el.

Szerencsére ma már sokféle elenőrzött natúr, és BIO kozmetikumot is lehet vásárolni, bár ezek gyakran megfizethetetlen készítmények.

Mindennapi bőrápoló szereidet elkészítheted Magad is!

Hogy miért jó?

- Igen szórakoztató, kreatív elfoglaltság, nem
horvathnemagdi, 2017. március 18. szombat, 12:33
Egy bevált gyógyhatású szert, ami tényleg jó,
"Közreadnék egy bevált gyógyhatású szert, ami tényleg jó, több éve használjuk lovaknál, de nem kell félni embernél is hatékony, ugyanis nincs benne semmi extra, csak a feldolgozás hatékony. Allicint tudunk létrehozni házilag fokhagymából, ha követjük az elkészítés módszerét, éshatalmas mennyiségű E vitamint is tartalmaz olivaolaj miatt. Kipróbáltam magamon is, nagyon gyorsan hat. A megoldás háttere külföldi tudományos intézetek biológiai vizsgálata, a dokumentumok elérhetőek. Gyógyszert nem lehet belőle gyártani, mert a hatóanyag bomlékony sajnos, csak a helyszinen tudod előállítani. Olyan kehes (asztma jellegű ló betegség) lovamat is meggyógyítottam vele, amiről orvosok lemondtak, azóta semi baja. Nem kell hinni ebben, ki kell próbálni kis adagokkal és lőn csoda :)
yaskane, 2017. március 10. péntek, 10:26
2/258
Képek, videók
vadrózsa.jpg
bbbarbara
2015. március 15. vasárnap, 20:42
Vadrózsa.JPG
pacsakute
2015. február 19. csütörtök, 19:04
0-vir-vadrózsa.png
menusgabor
2015. január 30. péntek, 19:37
0_22_vadrozsa_049.png
yvett789
2014. december 27. szombat, 16:43
vadrózsa
maria_kadar_148
2014. október 24. péntek, 16:01
Vadrózsa.jpg
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 21:00
vadrózsák.jpg
maria_kadar_148
2014. június 11. szerda, 15:06
Vadrózsák.jpg
mbartis
2014. június 09. hétfő, 21:47
vadrózsa
zsuzsimami
2014. május 25. vasárnap, 17:29
VADRÓZSA1.jpg
ildikocsorbane2
2014. február 12. szerda, 20:51
vadrózsa
erzsikepuskas
2014. január 05. vasárnap, 10:08
rózsafélék
lovaszmarika
2011. március 18. péntek, 10:22
Varázslatos növények
sanci81
2016. december 25. vasárnap, 16:17
Harmatos növények.jpg
pacsakute
2016. december 18. vasárnap, 21:12
Apró növények tálban.jpg
margoboszi
2016. december 06. kedd, 18:39
Címkék
sajtótájékoztatón részt, szórófejes flakonba, bevált gyógyhatású, nemzetségbe tartozó, tányérra borítottam, szükséges összeget, végintézkedések több, második legdrágább, járművet szétbontva, vastagbél problémákat, sáfrányt követően, műanyag szűrőt, előtte kivilágítatlanul, legegyszerűbb arcápolási, babérlevél olaj, 9070 doboz,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.