Regisztráció  Belépés
2017. január 18. szerda | 3. hét | 18. nap | 00:23 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Teve birkózás Törökországban.
A teve birkózás nemcsak Törökországban, de a Közép-Kelet és Dél-Ázsia egyes részein is évezredes múlttal rendelkezik.

Először a türk törzsek rendeztek a maihoz hasonló teve viadalokat 2400 évvel ezelőtt. Megfigyelték, hogy a tevék bizonyos időszakokban a természetben is harcolnak egymással és a nomád törzsek a maguk szórakoztatására ezt követően kezdték őket szándékosan egymásnak ereszteni. Az 1920-as években a török kormány megpróbálta visszaszorítani a viadalokat, de az 1980-as évektől ez a tendencia megfordult és mint a török kultúra részét, újra elkezdték támogatni a versenyeket.

A viadal addig tart, amíg az egyik teve a földre nem taszítja az ellenfelét, vagy a gyengébbik fél kimenekül a viadal helyszínéül szolgáló körből. A tevék ritkán okoznak sérüléseket egymásnak,
schuro, 2017. január 17. kedd, 22:50
Rajki Miklós: Szeretni
Szeretni, tudni kell.
Ha kell, a másik
Lángjában égni el.
De nemcsak a lángban,
Hanem ha kell,
Szeretni
Az üszkös parázsban.
Mert jóban a jó,
Nem nagy mutatvány.
A könnyű és a laza,
Nem nagy feladvány.
De mikor a nehéz
Van éppen a soron,
Mikor a szükség van
Porondon,
Mikor összefogva,
Lehet, hogy csak
Fogakat csikorgatva,
Szükség van
Minden erőre,
Bíztatásra s tiszta bensőre,
Ha ki kell állni
A goromba szélben,
S vállalni kell
Úgy, ahogy vagyunk,
Engem vagy Téged,
Ha a bennünket bántó szó
Több mint a biztatás,
Kevesebb
A felénk nyújtott kéz,
Mint a taszítás,
Mikor támadnak
Szóval és ököllel,
A hazugság jön szembe
Karban a kárörömmel,
Mikor másnak az a jó
Ha nekünk rossz,
Mikor a szél is,
Enyhe illat helyett
Kesernyés füstöt hoz,
Akkor kell
A szeretet igazán,
S akkor kell
A hűség és
hilon, 2017. január 17. kedd, 22:43
Gyászjelentés*Pecznyík Pál*97 éves korában
Gyászjelentés

"Vezérelj engem az örökkévalóság útján" Zsolt 139, 24/b

Mély fájdalommal, de Istenben megbékélt szívvel tudatjuk

minden kedves rokonunkkal, hittestvéreinkkel, barátainkkal és ismerőseinkkel,

hogy édesapánk, nagyapánk és apósom

Pecznyík Pál

2017 január 1-én 97 éves korában csendben elaludt, elment közülünk.

Temetése 2017. január 7-én 15 órakor lesz a celldömölki temetőben.

A gyászoló család

Verses végrendelet:
2015. Július havában.

Isten kegyelméből, magas korba érve,
immár közeledik, földi létem vége.
Szerény vagyon miatt, nem vagyok nagy gondba,
drága lelki vagyont hagyok,
dandej, 2017. január 17. kedd, 22:41
25 étel, amiben elképesztő mennyiségű cukor van.
Mielőtt töltesz egy pohárral vagy megeszel egy szelettel a kedvenceidből, nézd meg, hogy mennyi cukrot tartalmaznak. Az élelmiszerek egy jelentős része tartalmaz cukrot, néha megdöbbentően sokat. Érdemes odafigyelni, hogy mikor melyik terméket vásárolod
schuro, 2017. január 17. kedd, 22:39
"És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén"
"És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén" (Jel 14:1)


János apostolnak Isten megadta azt a kiváltságot, hogy bepillantson a mennybe. Mikor arról ír, amit ott látott, így kezdi: "Láttam a Bárányt!" Ez arra tanít, hogy az üdvözültek csodálatának fő tárgya a "Bárány, aki elvette e világ bűneit". Semmi sem ragadta meg annyira az apostol figyelmét, mint az isteni Lény személye, aki vérén váltott meg minket. Róla, a Bárányról énekelnek a megdicsőült lelkek és a szent angyalok.
Keresztyén testvérem, örvendj ennek: felpillantottál, és láttad a Bárányt. Könnyeiden keresztül is láttad Isten Bárányát, Aki elvette bűneidet. Örvendj tehát! Nincs sok hátra, Isten letöröl minden könnyet szemedről és megpillantod a Bárányt, felmagasztalva trónján ülni. Örvendsz annak, hogy naponként Jézussal lehetsz közösségben. A mennyben ezt az örömet teljességében élvezheted. Állandóan örvendhetsz jelenlétének. Vele lehetsz örökké. "Láttam a Bárányt állni!" Ez a Bárány maga a menny.
Rutherford
kalmanpiroska, 2017. január 17. kedd, 22:27
Mennyit ér, aki Forintban méri az embereket?
Kedve Foxworkinspace! #3

"Aki ,,forintosítja" az embert, ÖNMAGÁT sem ismeri, nemhogy a másik embert!"

Ez így van, de ki a franc akar másokat megismerni?
Sőt, ki a rossebnek van másokra szüksége?

Magammal meg elvagyok így ismeretlenül is! :))

=========================================================

Kedves Donaldduck! #2
Mikor sértődtem én meg akárkinek a beírásán is?
decotext, 2017. január 17. kedd, 22:23
A gettó felszabadulására emlékeztek Budapesten a 72. évforduló alkalmából
Az egykor a gettóhoz tartozó VII. kerületi Dohány utcában emelt emlékfalnál Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Elie Wiesel írót idézve azt mondta: nem akarja, hogy a múltja bárkinek a jövője legyen.

Hangsúlyozta, hogy egy ilyen emlékezés mindig személyes jellegű. Az ember belülről érzi át a történéseket, és hordozza magában mindazt a szorongást, kétséget, valamint néha félelmet, amit sorsa adott - tette hozzá.

Felidézte, hogy apja munkaszolgálatos volt előbb az Alföldön, később Ukrajnában, anyját pedig gyalogmenetben hajtották koncentrációs táborba, azonban meg tudott szökni útközben.

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija úgy fogalmazott, "a zsidó vallás teli van az emlékezés kötelezettségével". Szinte minden zsidó ünnep erről szól - mondta.

Utalt egy híres mondásra, amely szerint egy olyan népnek, amelynek nem fontos a múltja, jövője sem lesz. Úgy vélekedett, hogy ez fordítva legalább ennyire igaz: az a közösség, amely nem gondol a jövőjére, egy
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 22:14
Magyar képviselők gratuláltak Tajaninak EP-elnökké választásához
A Fidesz-KDNP delegációja az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában gratulált Antonio Tajaninak, akinek "személyében magyarbarát elnöke lesz az Európai Parlamentnek".

A delegáció véleménye szerint a konzervatív olasz képviselő megválasztásával a jövőben várhatóan nagyobb hangsúly kerül a Fidesz által is képviselt keresztény polgári értékrendre.

Az EP összetétele azonban nem változott, így "ezentúl is számítani lehet a baloldal politikai támadásaira hazánk ellen". Ezért az elmúlt évekhez hasonlóan a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja továbbra is mindent megtesz, hogy érvényt szerezzen a magyar érdekeknek Brüsszelben - fogalmaztak a delegáció tagjai.

Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő az az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy vélekedett, hogy "a Fidesz és a liberálisok nagykoalícióban kívánják irányítani az Európai Parlamentet".

"Magyar szempontból ez annyit jelent, hogy a Fidesz is kimutatta foga fehérjét, azaz hogy a hatalom megtartása vagy megszerzése érdekében bárkivel hajlandó
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 22:13
195 éve szül. Anne Brontë angol írónő
"Van az úgy, hogy az ember valakinek a szemén át egyenesen a szívébe lát, s hogy egyetlen óra alatt többet tud meg lelkének nagyságáról és mélységéről, mint amennyit akár egy élet során is felfedezhetne, ha az illető nem akarná feltárni."

Anne Brontë


Anne Brontë (Thornton, 1820. január 17. - Scarborough, 1849. május 28.) angol írónő, a Brontë nővérek legfiatalabbik tagja, írói álnevén Acton Bell.

195 éve született az angol írónő,költő.Legismertebb regényei az 1847-ben írt: Agnes Grey, és A Wildfell Hall-i bérlő

Nővérei, Emily /Üvöltő szelek / és Charlotte Bronte/Jane Eyre / szintén írónők voltak.A három Bronte-nővér nagy hírnevet szerzett, regényeik olvasmányossága miatt életművük máig is él, a közönség ifjúsági regényként.

A képen a nővérek :Charlotte,Anne és Emily
ronix, 2017. január 17. kedd, 22:04
Komolyzene
A Magyar táncok (németül: Ungarische Tänze ) által Johannes Brahms ( WoO 1), egy sorozat 21 talpalávalót dallamok alapja többnyire magyar tárgyú, befejezett 1869-ben [1]
Ezek mennyisége körülbelül egy percet, hogy négy perc hosszúságú. Ezek közül Brahms legnépszerűbb műveit, és bizonyára a legjövedelmezőbb neki. Minden tánc már elintézte a legkülönbözőbb eszközökkel és együttesek . Brahms eredetileg írta a verzió zongorára négy kézre , majd rendeztük az első 10 táncok zongorára. [2]
Csak számok 11, 14 és 16 teljesen eredeti kompozíciók. A leghíresebb magyar tánc No. 5 in F ♯ moll , amely alapján a csárdás által Béla Kéler "címmel Bártfai emlék ", amely Brahms tévesen gondoltuk, hogy egy hagyományos népdal.
kirscha, 2017. január 17. kedd, 22:03
120 éve halt meg Vajda János magyar költő, hírlapíró
Vajda János : Húsz év múlva

Mint a Montblanc csúcsán a jég,
Minek nem árt se nap, se szél,
Csöndes szívem, többé nem ég;
Nem bántja újabb szenvedély.
Körültem csillagmiriád
Versenyt kacérkodik, ragyog,
Fejemre szórja sugarát;
Azért még föl nem olvadok.
De néha csöndes éjszakán
Elálmodozva, egyedül
Múlt ifjúság tündér taván
Hattyúi képed fölmerül.
És ekkor még szívem kigyúl,
Mint hosszú téli éjjelen
Montblanc örök hava, ha túl
A fölkelő nap megjelen...

Vajda János (Pest, 1827. május 7. - Budapest, Erzsébetváros, 1897. január 17.) magyar költő, hírlapíró, a Kisfaludy Társaság rendes tag

Szerelmi költészetének meghatározó részét Ginához (Kratochwill Georgina) írt költeményei teszik ki,évtizedekig írta hozzá átkozódó hűséggel szerelmi himnuszait.Ginát örökre el kellett veszítenie, a nagyravágyó leány nem akart a költő hitvese lenni. Így lett számára Gina jelképpé, a reményektől, örömöktől,
ronix, 2017. január 17. kedd, 21:59
A Sancheoneo jégfesztivál
Minden év januárjában megrendezésre kerül a Sancheoneo Jégfesztivál, mely több mint egy millió látogatót vonz Hwacheon csendes városkájába. Az Észak és Dél- Koreát elválasztó demilitarizált zónától mindössze 20 kilométerre található Hwacheon, egyike az ország olyan régióinak, ahol minden befagy, így a Bukhangang folyó felszínét télen rendkívül vastag jégréteg borítja. A Sancheoneo Jégfesztivál az egyik legismertebb és legnagyobb fesztivál Dél-Koeában, fő vonzerejét pedig a lékhorgászat jelenti. Minden résztvevő kap damilt, egy műanyag zacskót, valamint természetesen halászengedélyt. Ezután kereshetnek egy léket a befagyott folyó felszínén. 14000 lyukat már előre kifúrtak az érdeklődőknek, azonban lehetőségük van arra is, hogy újabbakat hozzanak létre saját maguk számára. A sancheneo egyfajta hegyi pisztráng, mely a jéghideg vizekben él. A résztvevők türelmesen várnak, majd fogaikkal elkapják a halat, ami az izgalomtól kiugrál a vízből. Sokan indulnak egy másfajta horgászversenyen is, melynek célja, hogy
schuro, 2017. január 17. kedd, 21:56
2/62
Képek, videók
Egy_delfin_Törökország ban
grimilda
2007. július 19. csütörtök, 17:40
Mini Disco Törökországban
siposneerika
2006. október 05. csütörtök, 23:39
Törökországban
siposneerika
2006. október 05. csütörtök, 23:35
Bírkózás Málnával
yuzanna
2010. május 15. szombat, 19:11
Fekve bírkózás
yuzanna
2010. május 07. péntek, 20:12
fekve bírkózás
yuzanna
2010. május 07. péntek, 20:11
Maci - birkózás
eta0713
2010. március 30. kedd, 12:25
Harcikálás - Birkózás
macepona
2009. július 18. szombat, 00:29
kötöttfogású birkózás.jpg
kissjuli
2009. június 22. hétfő, 10:30
birkozas.JPG
gica-cica
2008. december 27. szombat, 18:38
Birkózás Alexal
ksmama
2008. május 14. szerda, 18:31
birkózás
kitty555
2007. március 15. csütörtök, 19:39
Egy kis bírkózás
atkaguru
2006. október 23. hétfő, 14:01
birkózás
pettya
2006. október 01. vasárnap, 16:02
Kis_bírkózás...
gerlinger
2006. július 14. péntek, 15:19
Címkék
Fónagy János, türk törzsek, Vajda János, nomád törzsek, emlékezés kötelezettségével, ország olyan, nagyravágyó leány, ember belülről, olyan népnek, híres mondásra, üszkös parázsban, jéghideg vizekben, millió látogatót, Tajaninak EP-elnökké, Dél- Koreát, Acton Bell,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.