Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:09 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szakértő: számos belső tényező nehezíti Ukrajna helyzetét
Fedinec Csilla azt mondta, az egyik legnagyobb probléma, hogy Ukrajna határai mentén három konfliktusos övezet is van: a Donyeck-medence, a Krím félsziget és Transznisztria.

Az országon belüli helyzetet pedig jól példázza, hogy a legnagyobb egyetemen tavaszig távoktatást rendeltek el, mivel az energiahiány miatt nincs fűtés. Emellett diftéria és kanyarójárvány is fenyegeti az országot, mivel nagyon alacsony, 50 százalék körüli az átoltottság ezek ellen Ukrajnában - mondta a szakértő.

A járványokkal kapcsolatban megjegyezte, Ukrajnában nagyon nagy a bizalmatlanság az állami intézményekkel szemben, mivel néhány éve bizonyíthatóan a rossz minőségű oltóanyag miatt halt meg egy kisgyerek. Így aki teheti, külföldön oltatja be a gyerekét - fűzte hozzá.
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:37
Zenger Zsolt nyerte a polgármester-választást Nemeskisfaludban
Vezér Ákos elmondta: a győztes 38, míg szintén független vetélytársa, Rubecz Lóránt 3 érvényes szavazatot kapott, a harmadik jelölt, Jani Gergely az elmúlt napokban visszalépett az indulástól. Hozzátette, hogy a képviselőket nyolc független jelölt közül választhatta ki a mintegy nyolcvan választásra jogosult polgár.

A jegyző közlése szerint a választást azért kellett kiírni a Marcali járásban található mintegy 150 lakosú községben, mert a képviselő-testület múlt ősszel feloszlatta magát, tagjai nem tudtak együttműködni Molnár Zoltán független polgármesterrel.
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:37
Erdő Péter: mindent meg kell tenni azért, hogy az üldözött keresztények hazatérhessenek
Erdő Péter kiemelte: "szorosan egybetartozunk" az üldözött keresztényekkel. Maga Jézus mondta tanítványainak: arról fogják felismerni őket, hogy szeretik egymást. Ez a szeretet pedig nem csupán érzelem, hanem "cselekvő segítség fakad belőle". A bíboros arra szólított, "tegyünk meg minden tőlünk telhetőt", hogy "ne tűnjön el a kereszténység éppen a Közel-Keletről, ahol született, ahonnan az örömhír elindult az egész világba".

Erdő Péter beszélt arról is, hogy minden bajba jutott embernek segíteni kell, hiszen egymással találkozva magával Jézussal találkozunk, aki azt várja, "hogy olyan szeretettel legyünk mindenki iránt, amilyennel neki tartozunk".

Kitért arra: nagyon szegény az élete annak, aki "csak a saját pillanatában él", "csak a saját napi feladataiban merül el, saját életkorának és élethelyzetének szemszögéből nézi a világot". Mert így nem látja az emberi élet teljességét, azt a teljességet, "amit majd az utolsó napon mérlegre tesznek" - fogalmazott a bíboros.

Steinbach József
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:36
Ziua Culturii Maghiare - László Kövér: naţiunea maghiară este naţiunea dăinuirii
În centrul cultural care a găzduit evenimentul, preşedintele parlamentului de la Budapesta s-a adresat unei săli arhipline. Acesta a vorbit despre coeziunea pe care o poate genera cultura maghiară "izvorâtă din limbă şi credinţă", despre rolul culturii, despre influenţa acesteia asupra comunităţii şi despre importanţa conservării ei.

Cultura înseamnă mai mult decât cunoaştere şi educaţie. Este suma principiilor care guvernează viaţa şi cel mai puternic mijloc al autoapărării, care menţine vie comunitatea, însă doar atunci când şi comunitatea îşi păstrează cultura, a arătat László Kövér.
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:36
Újraválasztották a baranyai Gerényes polgármesterét
Rubecz Zoltánné közölte: az időközi önkormányzati voksolást azért kellett kiírni, mert a község független polgármestere tavaly októberben lemondott. A régi-új településvezető vasárnap a Lendülettel Magyarországért párt színeiben mérettette meg magát.

A 182 választásra jogosult közül 72-en szavaztak Kiss Árpádra, egy érvénytelen voksot regisztráltak - tette hozzá.
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:36
Ziua Culturii Maghiare - UDMR lansează un concurs de dramaturgie pe tema ultimii o sută de ani în Transilvania
Anunţul cu privire la concursul care va fi lansat luni, a fost făcut duminică seara de preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Culturii Maghiare (22 ianuarie). Acesta a declarat că la început de an 2018, comunitatea maghiară din Transilvania este anxioasă, dar totodată încrezătoare. În opinia sa, comunitatea ar putea să sărbătorească faptul că mai există, întrucât priveşte în urmă la o sută de ani în care "de multe ori, scopul a fost ştergerea până şi a urmelor culturii maghiare în această zonă".

Preşedintele UDMR a spus că este necesară analizarea aportului pe care comunitatea maghiară din Transilvania l-a adus culturii maghiare, după ce s-a transformat din majoritate, în minoritate. Totodată trebuie analizat în ce fel şi în ce măsură a avut efect asupra culturii românilor. Potrivit lui Kelemen, rezultatul acestei analize îi va surprinde pe maghiarii din Transilvania, dar cel puţin la fel de important este şi ca societatea majoritară să vadă, să
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:35
Kövér: a magyar a megmaradás nemzete
Az Országgyűlés elnöke a helyi művelődési központ teljesen megtelt nagytermében tartott ünnepségen "a nyelvben és a hitben gyökerező" magyar kultúra össze- és megtartó erejéről, a kultúra szerepéről, a közösségre gyakorolt hatásáról és megtartásának fontosságáról beszélt.

"A történelem bennünket magyarokat szétválasztott és szétszórt, de a kultúránk megtart, ezért mi nem a szétesés és a szétszóródás, hanem a megmaradás nemzete vagyunk a Kárpát-medencében és szerte a világon" - szögezte le az Országgyűlés elnöke. Elmondta: a magyarság, amelynek más nemzetektől eltérően a történelem viharaival dacolva sikerült megmaradnia, akkor lesz a legnagyobb veszélyben, ha feladja magát, kultúráját, mert a kultúra a jövő kialakításának tartaléka, az önmegvalósítás és az önvédelem eszköze is.

"A nyelvben és a hitben gyökerező kultúra nem pusztán felgyülemlett tudás, nem pusztán közös információhalmaz, nem pusztán a történelmi idő és a földrajzi tér korlátain átívelő műveltség, hanem az életet szabályozó
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:35
Osztrák jégkorongliga - A Fehérvár kétgólos előnyről kapott ki
Eredmény (a liga honlapjáról):Dornbirn Bulldogs (osztrák)-Fehérvár AV19 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0) - hosszabbítás után-------------------------------------------------------------- ---a Fehérvár gólszerzői: Hári (12.), Gilbert (35.)
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:35
Férfi kézilabda Eb - A dánok legyőzték a címvédő németeket
A mezőny legeredményesebb játékosa a magyarokkal egy csoportban szerepelt dánok jobbszélsője, Hans Lindberg volt kilenc góllal.

Eredmény, középdöntő, 2. forduló:

-------------------------------

II. csoport, Varasd (Varazdin):Dánia-Németország 26-25 (8-9)

később:Macedónia-Spanyolország 20.30
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:35
Női röplabda Extraliga - Kikapott Nyíregyházán a Vasas
Eredmények:

Női Extraliga:Fatum-Nyíregyháza - Vasas Óbuda 3-2 (-22, 19, 17, -26, 14)Női NB I:Penta Gödöllői RC-TFSE 3-0 (12, 15, 19)
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:34
Szíria - Washington visszafogottságra szólította fel Törökországot, Mattis megoldást ígért
Heather Nauert amerikai külügyi szóvivő vasárnap kiadott közleményében elítélte "az erőszak eszkalálódását" Szíria északnyugati, kurdok lakta vidékein, és arra sürgette Ankarát, hogy "mind kiterjedésében, mind időtartamában korlátozza katonai hadműveleteit" a térségben.

Nauert leszögezte: az Egyesült Államok támogatja Törökország jogos biztonsági aggodalmait, de "az Egyesült Államok rendkívül aggódik a Szíria északnyugati részén kialakult helyzet, elsősorban az ártatlan civilek gyötrelmei miatt". Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy Törökország az Egyesült Államok szövetségese a NATO keretein belül, és kulcsfontosságú partnere az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni küzdelemben.

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter még szombaton telefonon egyeztetett orosz és török kollégájával, és mindkettőjüknek kifejezte aggodalmát a helyzet alakulása miatt.

James Mattis amerikai védelmi miniszter vasárnap, útban Ázsiába, a repülőgépen újságíróknak kijelentette: Törökország értesítette a
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:34
Német kormányalakítás - Merkel és Seehofer üdvözli a szociáldemokraták döntését a koalíciós tárgyalás elkezdésé
Angela Merkel a CDU berlini székházában tett nyilatkozatában kiemelte, hogy az SPD döntésével megnyílt az út a koalíciós tárgyalás előtt, amely egy stabil kormány megalakítását célozza.

Horst Seehofer a CSU müncheni székházában tett nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy rövidesen el kell kezdeni a tárgyalást, és február első hetében el kell készíteni a koalíciós szerződést. Már hétfőn hozzáfognak a tárgyalások előkészítéséhez, és meglehet, hogy az első pártelnöki szintű találkozót is megtartják - mondta.

Mindketten leszögezték, hogy a tárgyalás keretét a CDU/CSU és az SPD előzetes egyeztetésén kidolgozott megállapodás alkotja. Horst Seehofer kiemelte: az SPD várhatóan újabb követelésekkel áll elő, arra hivatkozva, hogy a koalíciós szerződést el kell fogadtatni a párttagsággal, de a múlt héten kötött megállapodással lefektetett kereteket nem lehet tovább tágítani.

Velük szemben Martin Schulz, az SPD elnöke a kongresszus után a párttagoknak küldött körlevelében kiemelte: "intenzíven tárgyalunk
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:34
2/51
Képek, videók
121. fedina1104.jpg
honapmunkai
2013. december 30. hétfő, 17:09
120. fedina1104.jpg
honapmunkai
2013. december 30. hétfő, 17:08
119. fedina1104.jpg
honapmunkai
2013. december 30. hétfő, 17:08
117. fedina1104.jpg
honapmunkai
2013. december 30. hétfő, 17:07
93. fedina1104.jpg
honapmunkai
2012. november 30. péntek, 21:43
92. fedina1104.jpg
honapmunkai
2012. november 30. péntek, 21:42
44. fedina1104.jpg
honapmunkai
2012. november 30. péntek, 21:22
43. fedina1104.jpg
honapmunkai
2012. november 30. péntek, 21:21
42. fedina1104.jpg
honapmunkai
2012. november 30. péntek, 21:21
Az egyik legnagyobb
sanci81
2015. június 23. kedd, 18:50
az egyik legnagyobb közös
landw
2008. január 19. szombat, 20:45
Eladósították az országot
furaila
2013. november 08. péntek, 05:42
Jöjjön el a te országod
sacimama
2013. május 24. péntek, 07:49
Országos versenyen első t
furaila
2013. április 04. csütörtök, 22:23
országok - adók.jpg
meki77
2013. február 20. szerda, 08:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.