Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 07:44 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kányádi Sándor verse!
A számítógépen játszik a sürgősségi osztályon ez a recepciós, miközben az emberek a 40 fokban várakoznak a sorban


Budapesten a Bajzsi-Zsikinszky kórház sürgősségi osztályán a recepciós nyugodt szívvel játszott online számítógépes játékot, mikörban a sor valahol a bejárat környékén kígyózott. A férfi a klímás elzárt részben ücsörgött, az emberek a közel 40 fokos váróban sorakoztak.
Kibírhatatlan ez a meleg, de azt gondolom ez a kép egy az egyben bemutatja a magyar egészségügyet! Szerintem felháborító, hogy az emberek fizetéséből irgalmatlan összegeket levonnak adó és járulékok címszóval, és olyan rossz minőségű az orvosi ellátás hazánkban, amibe sajnos emberek ezrei, tízezrei meghalnak.

Minden betegséggel valamiféle gyászt fejez ki a szervezet. Olyan hiányt, amelyet nem orvoslunk megfelelően vagy időben.

Vámos Miklós

Nem az utcákon, bennünk száguld
veszettül
kirscha, 2018. augusztus 17. péntek, 07:10
Facebookon kaptam
SZIA KEDVES BARÁTNÉM !!!! SZÍVEM SZERETETTÉVEL KÍVÁNOK JÓ REGGELT !!NAPSUGARAS SZÉP NAPOT !!!! VIDÁM HÉTVÉGÉT !!!!ÖLELJEN ÁT A SZERETETEM.... PUSZIM
eva6, 2018. augusztus 17. péntek, 06:59
Facebookon kaptam
Drága barátnöm szép reggelt és nagyon szép napot kívánok szeretetel küldöm puszim Anikó
eva6, 2018. augusztus 17. péntek, 06:51
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi !
Jó reggelt
Boldog napot
PUSZILLAK...
A boldog ember boldogságot sugároz a világba ,
és ez az egyik legfőbb jó .
Ezzel lehet igazán segíteni .
Még akkor is , ha szürke péntek reggel van .

/Schäffer
eva6, 2018. augusztus 17. péntek, 06:49
Facebookon kaptam
Szia drága Évikém! Vidám reggelt gyönyörű napot kívánok! Puszika
eva6, 2018. augusztus 17. péntek, 06:46
Szép napot mindenkinek!
Péntek reggel egy tanulságos mesét hoztam, legyen szép hétvégéje mindenkinek, és a gyűlölet helyet a szeretet uralkodjon szívünkben!

Élt egyszer egy asszony az erdő közepén, egy kis tisztáson, takaros kis házikóban. A kéményből mindig szállt a füst, mert dolgos kezű volt. Már régebben megözvegyült, a gyerekei felnőttek, elmentek szerencsét próbálni, így egyedül éldegélt szépen

Ocztos István írása.AZ ASSZONY ÉS A KATONA

Élt egyszer egy asszony az erdő közepén, egy kis tisztáson, takaros kis házikóban. A kéményből mindig szállt a füst, mert dolgos kezű volt. Már régebben megözvegyült, a gyerekei felnőttek, elmentek szerencsét próbálni, így egyedül éldegélt szépen. A ház berendezése úgy maradt, ahogy a férjével és a gyerekeivel élt régen. Nem szeretett semmitől megválni. Sem tárgyaktól, sem emberektől. Kereste a társaságot, sok ember
kirscha, 2018. augusztus 17. péntek, 06:32
Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen
Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet, magadnak kell felfedezned, mi a helyes és mi a helytelen. Megeshet, hogy helytelenül cselekszel, de szert teszel a tapasztalatra, ami tudatosítja benned, mit kell kerülnöd. Megeshet, hogy valami jót teszel, és azonnal kiélvezheted az áldásait.
A jutalom nem ezen az életen túl, nem a mennyországban és a pokolban vár. Hanem itt és most. Minden tett azonnali eredményt hoz. Csak légy éber, és figyelj.
Az érett emberek azok, akik megfigyelték és felfedezték maguknak, mi helyes és mi helytelen, mi jó és mi rossz. És azáltal, hogy ezt felfedezték a maguk számára, mérhetetlen belső tartásra tettek szert.
Ha az egész világ mást gondolna, számukra az is közömbös. Megvan a saját tapasztalatuk, ami vezeti őket, és ez
koszegimarika, 2018. augusztus 17. péntek, 06:08
Összeomlott egy autópályahíd Genovában
Kedden 12 óra körül leszakadt egy viadukt egy olaszországi autópályán Genova közelében, 38 halottja van a balesetnek. A hatóságok első feltételezése szerint szerkezeti gyengeség okozhatta a tragédiát. 30-35 személygépkocsi és három teherautó zuhanhatott a 45 méteres mélységbe.

Az A10-es autópálya Morandi nevű hídjának 80 méter hosszú szakasza zuhant 50 méteres mélységbe felhőszakadáskor. A híd egy folyót és ipari területet ível át. A tűzoltóság szerint több tucat autó lehet a törmelék alatt, szükséges lehet a katasztrófaelhárítás kiterjesztése, mert gázcsövek is megsérülhettek.

A hatóságok szerkezeti problémákra gyanakodnak, a baleset egy hatalmas viharban történt. Ennyire fontos híddal Európában évtizedek óta nem történt ilyen súlyos tragédia. Elfogadhatatlan, hogy egy ilyen forgalmas hidat úgy építsenek meg, hogy ilyen omlás történhet. A híd középső szakasza szakadt le - mondta Edoardo Rixi olasz közlekedésügyi miniszter a tragédia helyszínén.

A Morandi-hidat az olasz
schuro, 2018. augusztus 17. péntek, 06:06
Híres filmek a kulisszák mögött
Egy-egy jó filmet nézve könnyű megfeledkezni róla, hogy a kedvenc karaktereinket alakító színészek a felvételeken kívül ugyanolyan emberek, mint mi, pedig jobb, ha emlékeztetjük rá magunkat, hiszen így készülhettek el ezek a nem mindennapi képek is.

Keira Knightley - A Karib-tenger kalózai: A fekete gyöngy átka (2003)

Kara Petersen és a kaszkadőre Ty Simpkins - Jurassic World (2015)

Sean Bean - Aranyszem (1995)

Clint Eastwood - Piszkos Harry (1971)

Az, című film kis színészei
schuro, 2018. augusztus 17. péntek, 06:05
Stubby, az I. világháború kutyahőse
Az I. világháború egyik legmagasabban kitüntetett kutyahőse, az amerikai hadsereg őrmesterévé előléptetett Stubby volt, akit gazdája magával vitt Európába, mikor egysége, a 26. gyalogoshadosztály 102. gyalogezrede kihajózott.

Stubby a fajtáját tekintve főleg bull terrier volt, de leginkább keverék.

A karrierje jó oktatással indult: a Connecticut állambeli Yale Egyetemen barátkozott össze az éppen ott gyakorlatozó 102-esekkel, még 1917 júliusában. Stubby katonai érdeklődése korán megnyilvánult: alig volt egy éves, amikor már a katonák környékén lebzselt, összebarátkozott velük, és velük evett. A legenda úgy tartja, hogy Stubby pár hét után, a katonákat figyelve megtanult velük alakzatban menetelni, sőt, megtanulta a kürtjelzések jelentését is. Hamarosan képes volt tisztelegni is: leült, felemelte a jobb mancsát a homlokához, és addig tartotta ezt a pózt, amíg nem viszonozták a
schuro, 2018. augusztus 17. péntek, 06:01
Cékla
A cékla:

Ezt a zöldséget elsősorban nyersen vagy salátaként fogyasztjuk. Rengeteg pozitív hatása van, de csak hogy néhányat említsünk: eltávolítja zsírt a májról, megtisztítja a vastagbelet és segít visszanyerni a megromlott látást.

Számos egészségügyi előnyei közül kiemelendő:

A cékla javítja a vérkeringést. A növény betaint és triptofántot tartalmaz. Ezek olyan anyagok, melyek megnyugtatják az idegeket és nagyon hasznosak a stressz elleni harcban.

Ezen kívül gyulladás gátló tulajdonsága van.

Mutatunk egy receptet, melyet minden nap fogyaszthatsz:

Hozzávalók:

2-3 cékla
2 fej vöröshagyma
Extra szűz olívaolaj
Ecet
Só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:

Hámozd meg a céklát, és főzd meg vízben egy csipet sóval, majd vágd fel kis szeletekre, és tedd egy tálba. Ezután vágd fel a hagymát, és keverd össze a céklával, majd
irmus, 2018. augusztus 17. péntek, 06:00
Sűltpaprika télire
Hozzávalók: paprika, só, babérlevél, ecet, cukor és egy kevés tartósítószer.

Elkészítés: A paprikákat jól megmossuk, majd, ha lehetőségünk adódik rá, akkor kertben, rácson, parázs fölött sütögessük őket, de hogyha nem akkor a benti gázra helyezett vaslap is megteszi. Mikor már jól megfeketedett a héjuk, de még nem szenes, készen is van. De az illatáról is érezni fogjuk, hogy mikor van kész.

Közben készítsünk elő egy nagyobb lábost, és abban rétegezzük a paprikákat, minden réteg közé szórjunk durva sót. Míg rákerül az új réteg, fedjük le őket. A sós gőz alatt a paprikák húsa elválik majd valamennyire a héjtól, a többit meg mi kell lepucoljuk. A megtisztított paprikák szárát és magházát eltávolíthatjuk, így könnyebb kivenni majd télen az üvegből, de rajta is hagyhatjuk.

Fele ecet, fele víz arányban készítsük el az ecetes levet, és adagoljunk hozzá, 5-6 kg paprikához fél kiló cukrot. Keverjük bele a
irmus, 2018. augusztus 17. péntek, 05:58
2/24
Képek, videók
Kányádi Sándor-Cicus cink
maria_kadar_148
2016. február 22. hétfő, 23:00
Kányádi Sándor
sacimama
2016. február 18. csütörtök, 09:37
Ballag már_Kányádi Sándor
liza1
2015. december 30. szerda, 16:41
Kányádi Sándor Kánikula.
feviroza
2015. június 16. kedd, 15:13
Kányádi Sándor Kánikula
feviroza
2015. június 16. kedd, 15:12
Kányádi Sándor Kánikul
feviroza
2015. június 16. kedd, 15:12
Kányádi Sándor: Aki fázik
sanci81
2015. február 21. szombat, 21:14
KÁNYÁDI SÁNDOR ÜJÉVI POHÁ
feviroza
2015. január 05. hétfő, 15:06
KÁNYÁDI SÁNDOR ÜL A TÉL A
feviroza
2014. december 07. vasárnap, 16:05
KÁNYÁDI SÁNDOR EGYSTR MA
feviroza
2014. november 08. szombat, 17:27
kányáDI SÁNDOR EGYSZER ME
feviroza
2014. november 08. szombat, 17:16
kanyadi_sandor_feketer igo
erzsikepuskas
2014. szeptember 01. hétfő, 16:46
cica-szamitogepen.jpg
53ilona
2013. július 28. vasárnap, 18:15
cic számítógépen.jpg
sarkadykati
2012. november 16. péntek, 16:13
1fCUu-1C3-1Számitógépe nva
csilla1865
2011. január 21. péntek, 10:55
Címkék
katonák környékén, magyar egészségügyet, maguk számára, hatóságok első, jobb mancsát, növény betaint, zöldséget elsősorban, fekete gyöngy, gyerekei felnőttek, Ocztos István, szeretet uralkodjon, benti gázra, kulisszák mögött, számítógépen játszik, Edoardo Rixi, tanulságos mesét,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.