Regisztráció  Belépés
2016. szeptember 27. kedd | 39. hét | 271. nap | 07:16 | Adalbert
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Telenor startup cégeket támogat mentori képzési programjában
A mobilszolgáltató cég júniusban hirdette meg a fejlődés korai szakaszában járó digitális startupoknak az Accelerate elnevezésű programját. A felhívásra az előzetes várakozásokat felülmúlva több mint 140 vállalkozás jelentkezett, közülük választották ki azt az öt csapatot, amely a Telenor ügyfélbázisának és infrastruktúrájának segítségével indulhat el a nemzetközi növekedés útján.

A programhoz csatlakozó startupok egyebek közt tesztelési és marketinglehetőségeket kapnak a Telenor-csoport 200 millió ügyfele és 1 millió nagyvállalati partnere körében. A 3 hónapos felkészítő program végén a csapatok kockázati tőkebefektetők és a Telenor mint befektető számára bemutathatják terméküket további anyagi támogatás, illetve a hazai és nemzetközi piacra való belépés reményében.

A kiválasztott projektek között található a Moow kerékpár kormányára szerelhető markolat, amely Bluetooth-kapcsolat révén értesíteni tudja a tulajdonost, valamint hang- és fényjelzést bocsájt ki, ha a kerékpárt valaki megpróbálja
velemenyezd, 2016. szeptember 27. kedd, 07:06
Az akadálymentes utazást népszerűsíti az idén a turizmus világnapja
A turizmus és az utazás népszerűsítésén túl a világszervezet minden évben egy fő téma köré csoportosítja programjait, amely az idén a turizmus mindenkié (Tourism for All - Promoting Universal Accessibility).

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenkinek joga van megtapasztalni a világ sokszínűségét és szépségét, ezért a világnap az idén az akadálymentesség fontosságát emeli ki.

Taleb Rifai, az UNWTO főtitkára a világszervezet honlapján közzétett üzenetében rámutatott: a világ népességének 15 százaléka, nagyjából egymilliárd ember él a fogyatékosság valamelyik formájával, ők csak nagy nehézségek árán képesek megtapasztalni az utazás élményét, más kultúrák megismerését, a természet felfedezését.

Az idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal turisztikai nyílt napot szervez a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a világnapon, amelyhez összesen 20 programmal csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók. A programok nagy része
velemenyezd, 2016. szeptember 27. kedd, 07:06
Kvótareferendum - A kórházakban fekvők is voksolhatnak
A közlemény szerint annak, aki nem a lakcíme szerinti szavazókörben kívánja leadni szavazatát, át kell jelentkeznie az ellátó intézmény helye szerinti szavazókörbe.

Az átjelentkezést a választást megelőző 2. napig, tehát szeptember 30-án 16 óráig lehet benyújtani a választópolgár lakcíme szerinti helyi választási irodánál. Ezt be lehet nyújtani postai úton, személyesen vagy online formában is, a www.valasztas.hu oldalon.

Az átjelentkezéshez a természetes személyazonosítók (név, születési hely, idő, anyja neve) mellett a személyi azonosítót (korábbi személyi szám) is meg kell adni. A kérelemnek tartalmaznia kell annak a településnek a megjelölését is, ahol a választópolgár szavazni kíván.

A helyi választási iroda a kérelem alapján a választópolgárt törli a lakcíme szerinti szavazókör névjegyzékéből, és egyidejűleg felveszi a megjelölt tartózkodási helye szerinti szavazókör névjegyzékébe.

A mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota
velemenyezd, 2016. szeptember 27. kedd, 07:05
A számlatranzakciókat is blokkolhatnák a tiltott online szerencsejátékok esetében
A parlament ülése reggel 8 órakor, napirend előtti felszólalásokkal indul, ezt követően kezdhetik tárgyalni a nemzetgazdasági miniszter javaslatát, amely keményebben lépne fel a Magyarországon törvénytelenül működő internetes kaszinókkal, illetve fogadóirodákkal szemben. A képviselők az összevont vitát követően szavazhatnak is Varga Mihály előterjesztéséről.

A Ház emellett szintén határoz a magyar-bolgár barátság napjáról szóló határozati javaslatról, amelyet közösen jegyeznek fideszes, szocialista és jobbikos képviselők.

Ezt követően hét indítványról tárgyalnak a képviselők, így például a belügyminiszter egységes elektronikus ügyintézési rendszer kialakításához szükséges javaslatairól, továbbá a Habsburg Ottó Alapítványról szóló kormánypárti kezdeményezésről is.

A parlament ülése jövő hétfőn, kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.
velemenyezd, 2016. szeptember 27. kedd, 07:05
Az összeomlás veszélye fenyegeti az isztambuli Topkapi palota egyes részeit
Az épületegyüttes Hódító Mehmed szultánról elnevezett pavilonját, amely korábban a palotamúzeum kincseit mutatta be, biztonsági okokból már július 13-án bezárták. Az épület pincefalain a hajszálrepedések mögött akkora méretű réseket fedeztek fel a szakemberek, hogy egy emberi kar átférne rajtuk. A kincstár felbecsülhetetlen értékű tárgyai, egyebek között a 86 karátos, körte alakú "Kanálkészítő gyémántja", biztonságos raktárhelyiségekbe kerültek át.

A szakértői jelentés szerint - más hatások mellett - az utóbbi években a Márvány-tenger mélyéből induló földrengések nyomán a pavilon az összeomlás szélére került. A hatóságok szerint az épület jelenlegi állapotában még egy 5-ös erősségű földrengést sem vészelne át.

A kulturális és idegenforgalmi minisztérium sürgős beavatkozást rendelt el. A felújítás költségei elérhetik a 10 millió török lírát (1 milliárd forint).
velemenyezd, 2016. szeptember 27. kedd, 07:04
Amerikai elnökválasztás - Elsősorban politikusok és támogatók a vendégek az elnökjelölti vitán
A két nagy párt befolyásos politikusai töltik meg a New York-i Hampstead Hofstra Egyetemét, ahol a sorrendben első elnökjelölti vitát tartják. Kormányzók, képviselők, szenátorok érkeztek, és jelen vannak a jelöltek kampányának nagy támogatói is, például a nevadai milliárdos Sheldon Adelson, aki Trump támogatója, vagy a szintén milliárdos texasi Mark Cuban, Hillary Clinton kampányának segítője.

Clinton stábja ezen kívül meghívott négy olyan hölgyet, akivel a demokrata elnökjelölt az elmúlt években szorosabb kapcsolatot alakított ki: egyikük a 2001. szeptember 11-i terrortámadások túlélője, másikuk egy egyedülálló édesanya, aki családon belüli erőszak áldozata volt, a harmadik asszony azóta áll baráti kapcsolatban Hillary Clintonnal, hogy az elnökjelölt first lady lett Washingtonban, s végül azt az Anastasia Somozát, aki agybénulása miatt mozgássérült és szerepel a kampány egyik reklámspotjában, amellyel Clinton Trumpot támadja egy mozgássérült újságírón gúnyolódó megjegyzéséért.

A publikum
velemenyezd, 2016. szeptember 27. kedd, 07:04
Aláírta a békeszerződést a kolumbiai kormány és a FARC gerillaszervezet
A "Végső megállapodás a konfliktus befejezéséről, a stabil és tartós béke megteremtéséről" címet viselő dokumentumot a cartagenai Zászlók terén látta el kézjegyével Juan Manuel Santos kolumbiai államfő és Rodrigo Londono, alias Timochenko, a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali gerillaszervezetének vezetője. Az elnök ezután egy békegalambot formázó kitűzőt adott át a FARC vezetőjének, aki az ingére tűzte azt.

A kolumbiai közszolgálati televízió élő közvetítésben sugározta a szabadtéren megrendezett aláírási ceremóniát, s az adást a spanyol közszolgálati televízió is átvette.

"Sok éven át, sőt, vannak, akik egy életen át csak a fájdalmat ismerték. Önök több mint 200 ezer ember halálát gyászolták. Tudom, hogy néha úgy tűnt, a konfliktus sosem ér véget, és ez beárnyékolta napjaikat és jövőjüket" - fogalmazott Ban Ki-Moon, ENSZ-főtitkár, aki az ünnepélyes aláírást követően megnyitotta a felszólalók sorát.

Kifejezte reményét, hogy a kolumbiai népnek sikerül túllépni a
velemenyezd, 2016. szeptember 27. kedd, 07:03
Reményik Sándor - Tér és idő
Reményik Sándor - Tér és idő

A Tér az ür, a roppant, ködös csarnok,
A Tér a behavazott pusztaság,
Rajta pár sötét nyom, fekete fák
És körvonalak, végtelenbe veszve;
A Tér a behavazott pusztaság
És részei: egy talpalatnyi föld,
Vagy fű, vagy kő, vagy víz, vagy levegő,
Mit szennyez egy-egy percig ember-lábnyom,
Vagy meg-megjelöl kereszttel egy álom
S az Idő behavazni újrakezd,
Az Idő, ez az örök hóesés.

És hajnalra nincs se nyom, se kereszt.
chillik, 2016. szeptember 27. kedd, 06:59
Reményik Sándor - A gát
Reményik Sándor - A gát

A messzi gátnál harsog a Szamos,
Egy keskeny deszkapalló, csuszamos:
Rajta siklik a víz monoton árja,
Mindíg csak egy, csak egy dalt muzsikálva
Hallik a gát.

Ó tűnt nyarak, ó boldog nyári esték,
Gyermekszívek a halk mesét hogy lesték!
És minden áldott este künn a gát
Egy mesekíséretet muzsikált,
Jó volt a gát.


Aztán a zongorához ült az Élet,
Zengett a szív és a falak zenéltek,
Fájdalmas nagy crescendók jöttek-szálltak,
De sodrából ki nem hozták a gátat,
Kísért a gát.

És lassan elszáll bánat, unalom,
Elzúz minden szemet a szívmalom,
Vér nem hajtja az üres malmokat,
Egyedül zúg a csillagok alatt
Tovább a gát.
chillik, 2016. szeptember 27. kedd, 06:57
Reményik Sándor - Záróra után
Reményik Sándor - Záróra után

Az ívlámpák itt sorba kialusznak,
Fogy a muzsika, halkul a beszéd,
Az indóháznál egy-egy árva fény
Éjbemereszti reszkető szemét.

Reszket és vele rezzen tétován
Lelkünk, hogy elhagynak ím, mind a fények,
Égbefúrhatjuk érte bús szemünk
S szegezhetjük a sötét messzeségnek.

Egy-két csillag, ha megmarad talán
Lesüppedt sírok őrének felettünk,
És messzi pályán tán egy árva láng:
Amerre elment mind, akit szerettünk.
chillik, 2016. szeptember 27. kedd, 06:56
Reményik Sándor - Reinkarnáció
Reményik Sándor - Reinkarnáció

Ha adsz nekem részt a feltámadásban
Ó add Uram, támadjak fel virágban,
Harangvirágban örvények felett,
Himbálják viharok a kelyhemet,
Vagy örökkévaló csend simogasson,
Csengjek misére sziklatemplomokban,
Bazalt-tornyokon hajnali misére,
És ne kérdezzem: mért élek, mi végre,
Hadd hervadjak egy kicsit boldogabban,
Hadd lássam kissé szebbnek az eget,
Figyeljek jobban mélységek szavára,
A csengetyűmmel dícsérjem neved:
Harang a harangozót, Istenem.
chillik, 2016. szeptember 27. kedd, 06:55
Reményik Sándor - Álom
Reményik Sándor - Álom

Álom, szelíd kis húga a Halálnak.

Tedd a szememre hűs gyerekkezed,
De képet ne varázsolj elibém,
Ne varázsolj se búst, se édeset,
Szemem fényébe szórd a homokot,
Szürke porát az öntudatlanságnak,
Mély sülyesztőn vidd le a színeket,
Aludjak, ó de álmokat ne lássak.
Álom, szelíd kis húga a Halálnak,
Mondd, hát az ébrenlét nem álmodás?
Nekem van elég álmom éberen,
Hajózzál, Álom, zsibbadt véremen,
De utast ne vigy magaddal a hajón!
chillik, 2016. szeptember 27. kedd, 06:54
1/59
Képek, videók
Jag 60 ÉVES, programja
lovaszmarika
2011. február 12. szombat, 11:23
Bush műholdas programja.j
agica2004
2010. szeptember 10. péntek, 10:18
Horthy-napok programja...
caris11935
2009. június 24. szerda, 14:02
Horthy-napok programja 3
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:44
Horthy-napok programja 2
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:43
Horthy-napok programja
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:42
100 lépés programja
katyladybird
2007. április 16. hétfő, 16:03
Spirituális fejlődés.jpg
pacsakute
2016. július 31. vasárnap, 23:21
Lelki fejlődés
sacimama
2015. szeptember 06. vasárnap, 01:10
fejlődés.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 12:55
Fejlődés.jpg
pacsakute
2014. január 16. csütörtök, 21:15
Fejlődés....jpg
pacsakute
2013. július 09. kedd, 14:10
kert fejlődésben.jpg
eva_gyulai
2013. május 13. hétfő, 00:49
Változás fejlődés
sacimama
2013. május 02. csütörtök, 01:47
magzat_fejlodese.jpg
koszegimarika
2013. április 18. csütörtök, 08:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.