Regisztráció  Belépés
2016. október 27. csütörtök | 43. hét | 301. nap | 14:43 | Szabina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szíria - Újabb nevekkel bővült az Európai Unió szankciós listája
A tájékoztatás szerint az érintettek felelősek a szíriai civil lakosság erőszakos elnyomásáért, a Bassár el-Aszad elnök vezette rezsim kedvezményezettjei vagy támogatói, illetve összeköttetésben állnak ilyen személyekkel.

A listára felvett újabb személyek között magas rangú katonai tisztségviselők és a rezsimhez kapcsolódó vezető személyiségek is szerepelnek.

Az EU ezzel a határozattal immár 217 természetes és 69 jogi személy ellen tart érvényben büntetőintézkedéseket, amiért közük van a szíriai polgári lakossággal szembeni erőszakhoz és elnyomáshoz. Ez jogi személyek esetén vagyonzárolást, természetes személyek esetén pedig beutazási tilalmat is jelent.

A tanács májusi döntése értelmében 2017 júniusáig hatályban marad a Szíriával szembeni olajembargó, valamint bizonyos befektetésfajták tilalma. A szankciók exportkorlátozásokat is magukban foglalnak.

Az Európai Unió 2014 decemberében elfogadott elvi döntése értelmében a szankciós rendszert mindaddig fenntartják a szíriai
velemenyezd, 2016. október 27. csütörtök, 14:32
Csökkent a svájci ABB harmadik negyedéves profitja
A vállalat adózott eredménye 568 millió dollár lett a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 577 millió dollár után.

A cég megrendelései a negyedévben 7,5 milliárd dollárt tettek ki, ez a tavalyinál 14 százalékkal kevesebb,rendszeres rendelések volumene 6 százalékkal csökkent.

Az olaj ára és az árfolyamhatások várhatóan továbbra is befolyásolják a társaság eredményeit.

A negyedéves bevétel 3 százalékkal, 8,2 milliárd dollárra esett az egy évvel korábbihoz képest.

Az ABB a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. A világ több mint 100 országában mintegy 135 ezer munkavállalót foglalkoztat, Magyarországon 24 éve működik.
velemenyezd, 2016. október 27. csütörtök, 14:32
NATO-főtitkár: a NATO együttműködik az EU-val a migráció csökkentése érdekében a Földközi-tengeren
Stoltenberg elmondta, a NATO hajói és repülőgépei két héten belül megérkeznek a Földközi-tenger érintett medencéjébe. A katonai szövetség és az Európai Unió együttműködése sosem volt ennyire szoros. Az együttműködés nagyban hozzájárul az Európai Unió külső és belső biztonságához, amely erősebb Európát, ezáltal erősebb NATO-t jelent - mondta.

A tanácskozás nagyban hozzájárult az esetleges párhuzamos intézkedések és tevékenységek elkerüléséhez a hatékonyabb fellépés érdekében - tette hozzá a főtitkár.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a NATO számára nagyon hangsúlyos az iraki szerepvállalás. Az észak-atlanti szövetség felderítéseket végez, valamint légifelvételek és egyéb információk átadásával segíti az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen vezetett koalíciós erők munkáját. A tagországok némelyike már az ülésen bejelentette, hogy légi, szárazföldi és tengeri csapatokkal is kész hozzájárulni a NATO erőfeszítéseihez - tette hozzá. Elmondta továbbá, hogy döntés született arról is, hogy a
velemenyezd, 2016. október 27. csütörtök, 14:32
Rogán: Juhász Péter Portik "samesza"
Rogán Antal felidézte: másfél éve húzódik az a személyiségi jogi per, amelyet Juhász Péter ellen indított, az Együtt alelnökének "2-2,5 éve kitartóan folytatott rágalmazási hadjárata" miatt. Közölte: megfontolta, hogy a per csütörtöki tárgyalási napján részt vegyen-e, de úgy döntött, nem megy el, mert az elmúlt hónapokban számára nyilvánvalóvá vált, hogy "Juhász Péter nem más, mint Portik Tamás elítélt bűnöző samesza". Hozzátette: sajtóhírek szerint Portik Tamás és Juhász Péter rendszeres kapcsolatot tartanak egymással azzal a céllal, hogy összejátszanak a lejáratása érdekében.

Szerinte ugyanakkor ebben nincsen semmi újdonság, hiszen "Portik Tamás ezt a feladatot vállalta, amikor Laborc úrral, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati főnökével találkozott, ahol kifejezett ígéretet tett a számára fideszes politikusok lejáratására".

A miniszter kijelentette: ugyanennek a típusú lejáratási kísérletnek egy játszmájáról van szó, és ő ebben a "lejáratási játszmában nem fog asszisztálni".

A
velemenyezd, 2016. október 27. csütörtök, 14:31
CAFe Budapest - Teltházas programokkal ért véget a fesztivál
Az összegzés felidézi, hogy a térség legnagyobb összművészeti eseménysorozatán 17 ősbemutatót vagy magyarországi premiert tartottak. A vasárnap zárult fesztivál fókuszában a 135 éve született Bartók Béla művészete, az '56-os forradalom és szabadságharc hatásai és a lengyel kultúra voltak.

A fesztivál ezúttal is a világ ünnepelt előadóit és alkotóit hozta el Budapestre, többek között Krzysztof Pendereckit, Yann Tiersent, Hiromit, Squarepusher projektzenekarát, a Shobaleader One-t és a Yellowjackets csapatát.

Először lépett fel Magyarországon az elektronikus zenét a Bali szigetek népzenéjével ötvöző Plaid és a Southbank Gamelan Players, a bécsi rézfúvós zenekar, a Mnozil Brass, a multimédiás előadásuk miatt emlékezetes lengyel Cloud Theatre társulata, a német Familie Flöz, az amerikai elektronikus zenei duó, a Knower, az elektrojazzt játszó formáció, a Koop Oscar Orchestra és a svéd Wintergatan.

Több műnek a fesztiválon volt a magyarországi premierje vagy ősbemutatója: Tihanyi László Fehér
velemenyezd, 2016. október 27. csütörtök, 14:31
Sohasem elég korán kezdeni
Helyszín a pécsi Éltes Mátyás suli környéke. Verőfényes napsütésben zajlik a tornaóra. 12-14 éves lurkók róják az iskola körül a köröket. Ki fut, ki sétál, de a hangos kiabálás és sikoltozás az általános. Talán hanglökés segítségével igyekeznek letudni a távot - a fizika lehet a kedvenc tárgyuk Az iskola mögött gyalogolnak, csak a tanár közelében imitálják a futást. Jó is a tornaóra, épp testben, épp lélek szól a mondás. Egy 13 év körüli leányzó (indiai migránsok leszármazottja) épp megbeszéli társaival (kiabálva) az első 60 méter tapasztalatait, teszik ezt csoportba verődve. A megbeszélés eredménye stresszessé teszi a leányt. A közelben egy lepukkadt játszótér, melynek túloldalán közhasznú munkásokat pillant meg, megragadja az alkalmat, és átkiabál az egyiknek:
- Jó napot! Van egy szál cigije?
- Nincsen.
- Jól van akkor - és zaklatott idegekkel, de tiszta tüdővel tovább trappol.
naplopoleon, 2016. október 27. csütörtök, 14:29
Tízmillió forint kísérleti projektek megvalósítására
A Nemzeti Művelődési Intézet és a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. számára meghirdetett pályázat keretösszege tízmillió forint, pályázatonként maximum ötmillió forint - közölte a minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

A támogatott projektek célcsoportjai a kulturális javak hozzáférésében akadályozott közösségek, tanulócsoportok valamint nagy arányban hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű tanulókból álló csoportok.

A pályázat keretében olyan, a kulturális alapellátás bővítésére irányuló projekteket támogatnak, amelyek hozzájárulnak a kultúrához nehezebben hozzáférő csoportok kultúrafogyasztásához és alkalmasak az attitűdformálásra, a közösségépítésre a kulturális eseményeken keresztül.

A kiírás szerint a projekteket 2016. szeptember 1-től 2017. május 31-ig kell megvalósítani.
velemenyezd, 2016. október 27. csütörtök, 14:22
1956 - Fazekas: az '56-os tokaji aszú a nemzet büszkesége
Fazekas Sándor a Földművelésügyi Minisztériumban tartott eseményen azt mondta: az évfordulóval elérkezett az idő az 1956-os évjáratú tokaji aszú bemutatására, amely maga "a palackba zárt történelem, '56 kincse". Ez az év a 20. század borainak kiemelkedő évjáratai közé tartozik, de mivel az akkori hatalom "nem szerette ezt az évszámot", az év borai '57-esként lettek címkézve, és ez csak a rendszerváltozáskor került nyilvánosságra - ismertette.

A tárcavezető kijelentette: ez a bor a forradalom mellett az év kiválósága, a nemzet büszkesége. Fazekas Sándor reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező évtizedekben az '56-os évjáratú, idén októberben újrapalackozott tokaji aszú méltóképpen képviseli majd a magyarság értékeit, teljesítményét és '56 szellemiségét.

A miniszter az eseményen átnyújtotta az '56-os ötputtonyos tokaji aszú 150 újrapalackozott, újracímkézett palackjának egyikét Schmidt Máriának, az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve kormánybiztosának.

Schmidt Mária arról beszélt:
velemenyezd, 2016. október 27. csütörtök, 14:22
A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete több mint 10 százalékos béremelést sürget
Sáling József az MTI-nek csütörtökön azt mondta, ha a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) belül a bérekről nem tudnak országos szintű megállapodásra jutni, akkor a szakszervezet egyesével tárgyal a kereskedelmi cégekkel a fizetésemelésről.

Hozzátette: a kialakult helyzet megoldására a kormány felvetette a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó csökkentését, amelyről a legutóbbi VKF tárgyaláson a kormányoldal ismertette, hogy az adónem 1 százalékpontos csökkentése 120 milliárd forint kiesést jelentene a költségvetésnek.

A KASZ elnöke azonban úgy látja, hogy ez a járulékcsökkentés nem oldja meg az alacsony bérek és a munkaerőhiány problémáját, mert kérdéses, hogy a járulékcsökkentés révén megmaradt összeget a munkáltatók átadják-e a dolgozóknak. A béremelés előmozdításához Sáling József eredményesebb eszköznek tartaná a személyi jövedelemadó (szja) mérséklését.

A bérek és a munkaerőhiány kérdése mellett nagy hangsúlyt fektetnek még a cafeteria
velemenyezd, 2016. október 27. csütörtök, 14:12
NKA - Döntés született a folyóiratok és fesztiválok három éves támogatásáról
"A hosszú távú kiszámíthatóság érdekében, a bizottság határozata alapján 2017-ben a nyomtatott és online lapok megjelentetésére 600 millió forintot, 2018-ban és 2019-ben 300-300 millió forint keretösszeget biztosított" - olvasható a közleményben.

Az éven túli kötelezettségvállalás lehetőségével élve a bizottság döntött továbbá a kiemelt kulturális fesztiválok három éves támogatásáról, így 2017-ben 388 millió forintot, 2018-ban és 2019-ben 408-408 millió forintot biztosítanak erre a célra.

A hosszú távú kiadói program megvalósítására jövőre 170 millió forint, örökségvédelmi célokra szintén jövőre 270 millió forint áll rendelkezésre.

A Nemzetgazdasági Minisztérium engedélye alapján csaknem 1,2 milliárd forint összegű, az NKA előző évi költségvetéséből zárolt maradvány pályázati úton való felhasználásra is lehetőség nyílik kizárólag az idén, amelyet a szakmai kollégiumok igénye alapján határozott meg a bizottság - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2016. október 27. csütörtök, 14:02
Szorosabb integráció és üzleti modellváltás az új takarékszövetkezeti stratégiában
A kormánybiztos az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint elmondta: az integráció új stratégiáját a takarékokkal együttműködésben alakították ki. Hozzátette: ahhoz, hogy a takarékok fel tudják venni a versenyt a kereskedelmi bankokkal, területileg koncentráltabbá kell válniuk, szélesebb termékpalettát és jobb minőségű szolgáltatásokat kell kínálniuk az ügyfeleknek. A fúziókkal erősebb, sikeresebb és átláthatóbb működésű takarékok jönnek létre, ami hosszú távon jövedelmező működést biztosít és elősegíti a magyar pénzügyi rendszer stabilitását is - fejtette ki.

A betétgyűjtés mellett az aktívabb hitelezés és az új, egységes termékpaletta bevezetése lehetővé teszi, hogy a takarékszövetkezetek a vidéki lakosság, a gazdálkodók és a helyi önkormányzatok első számú pénzügyi partnereivé válhassanak - mondta a kormánybiztos, aki jelentős lépésnek nevezte, hogy az FHB csatlakozásával az Integráció saját jelzálogbankkal bővült.

Vida József, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (Szhisz)
velemenyezd, 2016. október 27. csütörtök, 14:02
A szolgáltatási színvonal emelésére törekszik a Gyulai Várfürdő új vezetője
Görgényi Ernő polgármester (Fidesz-KDNP) csütörtökön, a képviselő-testületi ülést követő sajtótájékoztatón közölte: 2011 óta emelkedik a vendégéjszakák száma Gyulán, egyre nő a várfürdő látogatóinak száma és javul az intézmény eredményessége. Ennek a tendenciának a továbbvitelét, további fejlesztéseket várnak az új vezetőtől. A városvezető hozzátette: a képviselők elfogadták a fürdő első nyolc hónapjának beszámolóját, amelyből látszik, hogy az intézmény a tavalyi 50 millió forintos nyereségnél is többre számíthat év végén. A idei éves hitelszolgálatát már teljesítette.

Kun Miklós az MTI kérdésére válaszolva elmondta: a szolgáltatási színvonal emelésére és a látogatói élmény fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Hozzátette: az előző vezetés által preferált gyógyászati részleg fejlesztését is stratégiai iránynak tartja, ám mint mondta, a gyógykezelések területét a csökkenő látogatószám és bevétel jellemzi.

Közölte a 2013 decemberében átadott, 2,4 milliárd forintból kialakított AquaPalota részleg
velemenyezd, 2016. október 27. csütörtök, 14:02
1/72
Képek, videók
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Tájékoztatás_Oldal_1.j pg
hencz_laszlo
2015. április 05. vasárnap, 11:46
TÁJÉKOZTATÁS.jpg
fama2
2011. december 01. csütörtök, 15:36
Élet - tájékoztatás a hat
anci-ani
2011. június 14. kedd, 15:49
tájékoztatás.JPG
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:00
Erintetlen_erdély-1728 x80
winxclubervin
2016. október 24. hétfő, 21:23
Érintetlen tél a hegyekbe
megyerimihaly
2010. december 24. péntek, 23:12
érintetlen természet
manocska69
2010. január 29. péntek, 19:09
Érintetlen táj
sasdilaszlo
2009. április 13. hétfő, 16:34
Duna-delta érintetlen vil
magdaseppa
2009. március 19. csütörtök, 20:54
46 ÉRINTETLEN TÁJ.jpg
mamoka41
2008. november 10. hétfő, 21:03
Érintetlen természet
tadeusz
2006. szeptember 28. csütörtök, 10:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.