Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 20:52 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
Tallóztam

A Chicago Times-ban jelent meg MAGYARORSZÁGRÓL!

Van egy ország, amely önmagával határos.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet.
Ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre.
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.

Ahol a világválság állampolgárságot kapott.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak.
Ahol a háborúk sosem érnek véget.
Ahol a történelem naponta megismétlődik.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak.

Ahol a külföldi valuta felváltotta a
horvathnemagdi, 2018. január 17. szerda, 19:57
Süsd meg a fokhagymát
Süsd meg a fokhagymát, hogy meggyógyítson.

Már 6 gerezd csodákat tesz az egészségeddel

Nincs abban vita, hogy a fokhagyma a bolygó egyik legegészségesebb növénye. Ezzel a természetes csodaszerrel számos betegséget kezelhetünk, gyógyászati hatásait világszerte felhasználják. A koleszterinszint csökkentéséhez, a magas és alacsony vérnyomás szabályozásához, koszorúér betegség kezeléséhez, a vérkeringés javításához, szívroham megelőzéséhez hagyományosan alkalmazzák.
A legjobb benne, hogy a fokhagyma mindössze 24 óra alatt segít a szervezetnek!

Kutatások szerint, ha megeszünk 6 sült fokhagyma gerezdet mindennap, fantasztikus hatásokat tapasztalhatunk:

1. órában: A fokhagyma felszívódik a gyomorban és táplálja a testet.
2-4. órában: Elkezdi rombolni a rákos sejteket és megelőzi a szabadgyökök okozta károsodást.
4-6. órában: Az anyagcsere beindulásával kezdenek előjönni előnyös tulajdonságai, segít eltávolítani a felesleges folyadékot és zsírt a
horvathnemagdi, 2018. január 17. szerda, 16:38
Jó tudni!
Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó eredménnyel, mindezek ellenére a hidrogén-peroxid mind a mai napig nem épült be gyógyszerként a köztudatba egyszerűsége és olcsósága miatt, sőt legtöbb esetben alaptalan támadások érik a közmédia által felkarolt ismeretlen orvosoktól.

Kitisztítja a szervezetet, erős oxidáns, megszünteti az oxigénhiányos állapotokat, így megakadályozza a rákos sejtek szaporodását. Minden betegség esetén nagyon ajánlott!
Belsőleg: Kúraszerűen 1,2,3.....20 cseppet 1dl vízzel meginni naponta 3x, majd visszafelé 20,19,18......1cseppet. A nagyobb hatás érdekében előtte 1 csipet só, utána vitamin bevitel (pl. 1 alma) ajánlott!
Külsőleg: Borogatva, bedörzsölve, kenegetve a bármilyen problémás bőrre (melanóma, pikkelysömör, lábgomba, tyúkszem, sebek, fogíny, miteszerek, ráncok, stb.).
bozsanyinemanyi, 2018. január 17. szerda, 16:18
Influenza - Ónodi-Szűcs: még nem késő beadatni a védőoltást, küszöbön a járvány
Ónodi-Szűcs Zoltán azt mondta, az év első két hetében 12 700-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, és 17 különböző influenzavírust sikerült azonosítani. Úgy tűnik, elkezdődik a szezon, a járvány küszöbén áll az ország - jegyezte meg.

A védőoltásra ingyenesen jogosultak a 60 év felettiek, a szív- és érrendszeri, légzőszervi, anyagcsere-, immunhiány-betegségben szenvedő krónikus betegek, a várandós nők és az egészségügyi, szociális intézményekben dolgozók. Újdonság, hogy idén először a pedagógusoknak, a köznevelési intézmények alkalmazottainak is térítésmentesen biztosítják a szérumot - közölte az államtitkár.

Összesen 1,3 millió adag vakcina áll rendelkezésre - tette hozzá.

Ónodi-Szűcs Zoltán nyomatékosította, hogy soha sem késő kérni a védőoltást, ha elkapják is az influenzát azok, akik részesültek a szérumból, a betegségük jóval enyhébb lefolyású lesz.

Megjegyezte, hogy bár az influenza sokak számára bagatellnek tűnik, a legtöbb súlyos szövődményt még ma is ez okozza
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 15:04
Probiotikumok laboratóriumi tesztje
...
Tenyésztés során megnéztük az összes mikrobaszámot, nem téve különbséget az egyes fajok között. A kitenyésztett baktériumok száma széles skálán mozgott. Meglepve tapasztaltuk, hogy három készítményből (Protex Junior, Lacto protex, Pro gastro) nem sikerült élő mikrobát kitenyésztenünk, további két készítménynél (Protexin balance, Bonolact pro+Kid) pedig nagyon alacsony mikrobaszámot tapasztaltunk (néhány 100/ 10 µl). Tekintve, hogy a siker esélye nő, ha több jótékony baktériumot viszünk be, az alacsony szám igen aggasztó. A többi vizsgált készítmény nagyságrendekkel több élő flórát tartalmazott, néha számolhatatlanul sokat (100.000-10.000.000/ 10 µl). A táblázatban a baktériumok mennyiségét a +++ -tól a - jelig jelöltük.
...
Összegezve elmondhatjuk, hogy vannak olyan készítmények a piacon, amik eleve nem vagy alig tartalmaznak mikroorganizmusokat, így ezek probiotikumként való felhasználása problémás lehet. Ahol pedig a mikrobák elegendő mennyiségben vannak jelen, ott az
yaskane, 2018. január 17. szerda, 13:38
Probiotikumokról / Paleó és gyomorégés
hozzászólás:
Attila Biro · Budapest
Annyit fűznék csak hozzá, hogy az évtizedek óta tartó (örök gyógyszerszedésre ítélt) krónikus gyomorégésem miatt áttértem paleolit táplálkozásra. Ezzel nem csak a gyomorégésem szűnt meg gyakorlatilag azonnal, de a különböző allergiáim is nyomtalanul eltűntek. Ezek között voltak bőrtünetek, de enyhe asztmám is volt. Eltelt 3 év és én valamilyen indíttatásból csináltam egy probiotikumos kúrát. Sajnos a termék nevére már nem emlékszem, de azt biztos, hogy ahogy beszedtem, elkezdtem hízni (a paleo ellenére) valamint visszajött az allergiám, ha nem is annyira súlyosan mint régen.
Mára már tudományosan is bizonyított, hogy az egészségi állapotunkat nagyban meghatározza bélflóránk állapota és összetétele. Meg azt is, hogy hízunk-e vagy nem. Jelenleg még csak eddig jutottak a kutatásokkal. A bennünk élő organizmusokról azonban még mindig nagyon keveset tudunk, ezért a probiotikumok is csak kevés fajtát tartalmaznak. Nem tudni ugyanis, hogy milyen hatással lesz a
yaskane, 2018. január 17. szerda, 13:29
Amit az étkezési sóról tudni kell
EGÉSZSÉGVÉDELEM - Amit az étkezési sóról tudni kell

Tejfalussy András - Dr Weixl-Várhegyi László


Tejfalussy András méréstani szakértő és Weixl Várhegyi László okl. természetgyógyász, ny. rendőralezredes állásfoglalása a www.tejfalussy.com honlapon dokumentált tudományos mérések és tantételek, és Prof. Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár akadémiai doktor szakvéleménye alapján:

Mitől lett ennyire sok magyar ember beteg, rövid életű, és meddő? Miért csökken évi több tízezerrel a létszámunk? Három titkos főfelelősre mutattak rá az ok-okozat kalibráló élettani mérések: 1.: Túlterheli az immunrendszert, ha az ivóvíz mérgező vegyszereket és/vagy klórozásnak ellenálló vírusokat tartalmaz. 2.: Keringésrontó, ha a fiziológiás mérték alá csökkentik a konyhasó pótlást. 3.: Sejtműködés-gátló, keringésrontó és ivartalanító hatású, ha a fiziológiás szükségletnél sokkal több káliumot esznek, isznak. Megbízható védekezés: 1.: Ivóvíz desztillálás, 2.:
yaskane, 2018. január 17. szerda, 10:10
Emésztést elõsegítõ gyógynövények
Gyomor és bélbetegségeknél alkalmazható, emésztésre ható, emésztést elősegítő gyógynövényekStomatikumok, (étvágygerjesztők) carminatívumok (szélhajtók)
Az ebbe a csoportba tartozó gyógynövények fő hatóanyaga a keserûanyag.
Csoportosításuk:

Amarumok
Amara-aromatikumok
Aromatikumok

Hatásuk a következő: izgatják a szájban lévő keserûíz-érző idegvégződéseket, fokozzák a nyálelválasztást, a gyomor- és bélszekréciót. Ehhez járul még az illóolajok szekréció (elválasztás) fokozó hatása, valamint az illóolajok és egyes keserûanyagok görcsoldó, gyulladáscsökkentő, antiszeptikus (fertőtlenítő), antibakteriális (baktérium ölő) és antifungális (gombaölő) hatása. A bélperisztaltikát fokozó és szélhajtó hatásuk miatt segítik a rossz emésztés során felszaporodó káros gázok szervezetből történő eltávolítását.

Kálmosgyökér, kardamontermés,
yaskane, 2018. január 17. szerda, 08:45
A köles
Nagyszüleink még naponta fogyasztották. Újra rá kellene szokni!
Nagyszüleink még naponta fogyasztották, mi maximum madáreleségként gondolunk rá, pedig Ázsiában és Afrikában ma is az alapélelmiszerek között szerepel... és ez nem véletlen! A kis gabonagolyók élettani hatásai csodálatosak a bennük lévő rengeteg ásványi anyag, nyomelem és vitamin miatt.

A köles több mint 10 000 évvel a rizs bevezetése előtt a kínaiak legfőbb terménye volt.

10 dkg köles összesen 550 mg kovasavat tartalmaz, ami egy szilícium-vegyület, fontos szerepet játszik a csontképzésben, a kötőszöveteink rugalmasságát és ellenálló erejét fokozza. Ezen kívül sok más ásványi anyagból is bőségesen tartalmaz ez a gabonaféle: vas, magnézium, foszfor, kálium, cink... és még sorolhatnánk.

Jótékony hatások:

- könnyen emészthető, az egyetlen lúgos vegyhatású
irmus, 2018. január 17. szerda, 08:38
Gondolatok a szeretetről
Gondolatok a szeretetről.

Először is gondolkodjunk el azon, hogy mit is jelent az a szó,
hogy szeretet?
A legtöbb ilyen bonyolult, összetett fogalom önmagában olyan,
mint a pszichológiában alkalmazott ,,kis festék pacni",
az ún. Rorschach-ábra.
Az amorf kis festék folt nem hordoz önmagában tartalmat.
Éppen ezért, ami eszembe jut róla, rólam szól, én vagyok.
A foltokba saját lelki világunkat vetítjük bele, a saját fantáziánkról,
belső világunkról szól az, amit az ábra felidéz bennünk.

Ezek a komplex fogalmak is sokféle lehetőséggel túlzsúfolt Rorschach-ábrák.
Amit én látok bennük, amit nekem jelentenek, az rólam szól.

A szeretet értelmezéséről az Újszövetségben Pál apostol --
A korinthusbeliekhez írt levelében így vall:

,,A szeretet hosszú tűrő, kegyes, a szeretet nem írígykedik,
a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel."
,,Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga
taltos1, 2018. január 16. kedd, 23:54
Érdekesség
A nők szíve gyorsabban dobog, mint a férfiaké.
A nők kétszer gyakrabban pislognak mint a férfiak.
A női test lassabban égeti el a kalóriát mint a férfitest.
A nők immunrendszere erősebb.
A nők hajszála kétszer vékonyabb mint a férfiaké.
A nők agya lehetővé teszi, hogy egyszerre több dologra is figyeljenek.
A nők nyelvén több ízlelőbimbó található, mint a férfiakén.
A nők jobban érzékelik a fájdalmat, de az ösztrogénnek köszönhetően jobban el is tudják viselni.
A nők könnyebben megkülönböztetik a színeket.
Mivel a nők szervezete több kollagént termel, ezért hajlékonyabbak.
A nők könnyebben megkülönböztetik a mély és a magas hangokat.
A nők hátrafelé nem látnak olyan jól, mint a férfiak, sokszor emiatt van gondjuk a parkolással.
A nők mind a két agyfélteküket használják beszélgetés közben, ezért is beszélnek többet mint a férfiak.
Jobb a szaglásuk.
A nőknek jobb a periférikus látásuk.
A nők nyaka jobban hajlik mint a férfiaké.
A
kirscha, 2018. január 16. kedd, 17:19
Hold horoszkóp
Keddi holdhoroszkóp(2018-01-16)
- Mai napi horoszkóp -

Hasznossá szeretnénk tenni magunkat. Sokkal többet dolgozunk ma, és ráadásul pontosan. Annyira a munkára koncentrálunk, hogy közben elfelejtkezünk a szükségleteinkről. Ma törekednünk kell rá, hogy szervezetünk ásványi anyag utánpótlását biztosítsuk. Fogyasszunk több kalciumot, hiszen ezzel megelőzhetjük a későbbi csontritkulást. Ha több tejterméket eszünk, akkor hosszú távon is biztosítjuk csontjaink egészségét.


Hétfői holdhoroszkóp(2018-01-15)
- Mai napi horoszkóp -

Ma szigorú hangulatban leszünk, nemcsak magunkkal vagyunk kíméletlenek, hanem másokkal is. A véleményünket is keményebben fogalmazzuk meg, s ebből akár sértődések is lehetnek. Fogalmazzunk finomabban! Gondoljuk végig, hogy mennyi kalciumot juttatunk a szervezetünkbe. Idősebb korban a csontok
jjanosne, 2018. január 16. kedd, 17:14
1/4293
Képek, videók
Chicago
lenke1964
2015. április 09. csütörtök, 09:21
Chicagó ; USA.jpg
farkas1945
2014. szeptember 27. szombat, 12:29
szökőkút-Chicago.png
agica2004
2014. szeptember 07. vasárnap, 17:34
Chicago -Illinois.jpg
pacsakute
2014. július 14. hétfő, 18:19
chicago46.jpg
margitanya
2014. július 13. vasárnap, 22:06
Chicago_Downtown_Panor ama
kalman0822
2013. augusztus 07. szerda, 21:22
Chicago.jpg
szicu
2013. május 06. hétfő, 17:07
Chicago-Botanical-Gard en1
skorpiolilike
2013. április 14. vasárnap, 16:03
Ima a munkanélküliekért.j
agnesst
2013. április 30. kedd, 18:59
Ezért vagyok a Földön.jpg
pacsakute
2017. október 13. péntek, 22:48
Nincs tisztesség e földön
chillik
2017. április 15. szombat, 11:18
Tojások a földön
sanci81
2017. március 20. hétfő, 19:50
Ezen a földön nincs.
alvaro-hopihe
2016. augusztus 02. kedd, 15:19
Velence - Földön, vízen,
jucinenadov
2016. február 24. szerda, 02:11
Békesség a földön! 001.jp
chillik
2015. december 06. vasárnap, 07:22
Címkék
fokhagyma felszívódik, periférikus látásuk, konyhasó pótlást, rizs bevezetése, gyomorégésem szűnt, rákos sejteket, pszichológiában alkalmazott, munkára koncentrálunk, szabadgyökök okozta, komplex fogalmak, későbbi csontritkulást, gyógykezelés drága, bélperisztaltikát fokozó, influenzát azok, influenza sokak, termék nevére,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.