Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:50 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kekszes-meggyes-almás torta sütés nélkül
olcsó

Hozzávalók:
1 kg alma
25-30 db háztartási keksz
30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
16 dkg cukor
400 ml tejszinhab
20 dkg maszkarpone
2 vaniliacukor
2 vaniliás puding
2 lapzselatin
mandula

Elkészítés:
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük. A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük ,hűlni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vaníliás cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)

A tortaringet egy tortás tányérra teszem és kirakom az alját keksszel +alma +maszkarponeskrém +keksz +meggyes krém +maszkarponeskrém ...ezt mégegyszer megismételem a maszkarponéval fejezem be.Tetejét pirított mandulával szórtam meg ,de lehet , dióval,mogyoróval is
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:51
Narancsos torta
180°C-ra.

Először a tésztát készítjük el. A tojást a sárgájával és a cukorral vízgőz felett állandó kevergetés mellett megmelegítjük. levesszük a vízgőzről és folyamatosan habosítjuk. Ezalatt a massza ki is hűl.

A lisztet a kakaóporral elkeverjük, majd a kihűlt tojásos habhoz keverjük, majd az olajat is belecsorgatjuk.
Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amikor készen van, hűlni hagyjuk. Addig elkészíthetjük a krémet

A zselatint beáztatjuk kevés hideg vízbe.

A habtejszínből habot verünk, a szitált porcukrot beleszórjuk, belekeverjük a mascarponét, a narancs reszelt héját, valamint a narancslekvárt. A zselatint a vízzel felmelegítjük úgy, hogy teljesen felolvadjon, majd egy picit hűlni hagyjuk (pár perc), aztán belecsorgatjuk a mascarponés masszába.
A piskóta lapot kettévágjuk. Az egyiket visszahelyezzük a tortakarikába és az elkészített narancsos krém felét egyenletesen a lapra adagoljuk. Rátesszük
koszegimarika, 2017. szeptember 09. szombat, 22:43
Stracciatella, Sztracsatella szelet
tojásból sárga piskótalap
2 × 3 tojásból kakaós piskótalap

Két sárga és két kakaós piskótát sütünk hagyományos módon 22 × 32 cm-es tepsiben.

Krém:

8 dl tej
2 csomag vaníliás purdingpor
15 dkg cukor
1 narancs
8 dkg csokoládé
1 csomag étkezési zselatin
3 dl habtejszín

A krémhez a tejből, a pudingokból a cukorral sűrű krémet főzünk, majd még melegen belereszeljük a narancs héját. A zselatint beáztatjuk pár percre a narancs kifacsart levében, egy pillanatra megmelegítjük a mikróban, aztán hozzákeverjük a pudinghoz. Hagyjuk kihűlni. Közben felverjük a tejszínt, a csokit pedig lereszeljük. A kihűlt pudingot óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal és a csokival.

Összeállítás:

sárga piskóta
krém
barna piskóta
krém
sárga piskóta
krém
barna piskóta

A tetejére tejszínhabot simíthatunk és reszelt csokival is
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 11:43
Málnás piskóta
Hozzávalók

Piskótatekercs

4 tojásos piskóta
eperlekvár
Joghurtos krém

4 doboz málnás joghurt
2,8 dl tejszín
1 csomag zselatin
0,5 dl víz
cukor
300 g málna

Elkészítés

4 tojásból piskótát sütünk, hagyjuk teljesen kihűlni, majd eperlekvárral megkenjük, feltekerjük és szeleteljük. Én most hosszúkás jénaiba tettem a szeleteket, mivel nincs tortaformám.
A vízbe beáztatjuk a zselatint, 3 pohár joghurtot ízlés szerint cukorral és a málnával összekeverjük. Felverjük a tejszínt kicsi cukorral, majd felolvasztjuk a zselatint 1 pohárka joghurttal és a többi joghurthoz keverjük. A tejszínhabbal összeforgatjuk, és máris öntjük a piskótatekercsekre.
Tetejét málnaszemekkel díszítjük.

Tárolás

Egy éjszakára hagyjuk a hűtőben.
koszegimarika, 2017. július 30. vasárnap, 21:41
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
pihentetjük. Tálalásnál málnadarabokat teszünk a közepére, és kívánság szerint tejszínhabbal díszítjük.



FŐÉTELEK

Szilvapálinkás kacsamell aszalt gyümölcsökkel töltve

2 db egész kacsamell
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
1 evőkanál paradicsompüré
1 csomag vegyes zöldség
5 cl szilvapálinka
só, bors, rozmaring
olaj, cukor
burgonyakrokett

Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket a szilvapálinkával kevert cukros vízben beáztatjuk. Ezután a kacsamelleket felszúrjuk, az áztatott gyümölcsökkel megtöltjük, fűszerezzük és zöldségágyon, sütőben megsütjük. Ha kész, kivesszük, a sült zsírt lábasba öntjük. Paradicsompürét pirítunk benne. Kevés liszttel megszórjuk, vízzel felengedjük, sóval, borssal ízesítjük és felforraljuk, majd átszűrjük és a kész mártáshoz rozmaringot adunk. Burgonyakrokettel tálaljuk.



Csirkecomb pikáns almával

4 csirkecomb
4 evőkanál olaj
5 dkg vaj
8
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Meggyes kókuszvarázs
cukrászhab (habtejszín)
20 dkg magozott meggy
1 ek zselatin
½ dl víz

A tetejére:

5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor

Elkészítése
A krém elkészítése:

Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és beletördeljük a fehércsokit is. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A zselatint langyos vízben beáztatjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban a pudingos krémmel kikeverjük.

A kihűlt, felolvadt zselatint is hozzácsurgatjuk, majd jól összekeverjük és betesszük a hűtőbe.
A lapok elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Jól összekeverjük, majd jöhet bele a liszt, a vaníliás cukor, a kakaó és a sütőpor is.

Az összekevert tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelet tepsiben, majd 180 fokos
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:43
Áfonyás túrótorta
Hozzávalók:
1 tojás, 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 4 dkg búzaliszt, 2 dkg étkezési keményítő, 20 dkg áfonyakompót almaszörppel, 1 tk. őrölt Bourbon vanília, 35 dkg túró, 4 lap fehér zselatin, 1,5 dl tejszín, vaj a formához

Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat 3 evőkanál vízzel és 4 dkg cukorral habosra keverjük. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A lisztet az étkezési keményítővel a krémre hintjük, hozzáadjuk a habbá vert fehérjét, majd óvatosan összekeverjük. A tésztát a formába öntjük, és sütőben 15-20 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A túrót 10 dkg áfonyával és a maradék cukorral elkeverjük. 3 lap zselatint beáztatunk, és felolvasztunk. A zselatint a túrókrémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túrókrémhez adjuk. A piskótaalapot kettévágjuk. Az alsó lapot visszarakjuk a formába, megkenjük a krém felével, majd ráfektetjük a másik lapot, és elosztjuk rajta a
bkisseva, 2016. november 28. hétfő, 12:09
Receptek túróval!
gyümölccsel, a cukorral. A tejszínt felverjük (lehetőleg habfixálóval), a zselatint elkészítjük (a használati utasítás szerint), az egészet összekeverjük, tortaformába tesszük és néhány órára a hűtőbe helyezzük.
Kivis túrókrém
*******************
Hozzávalók:
4 kivi, 20 dkg túró, őrölt fahéj, 2 evőkanál gyümölcsszörp (pl. narancs), 5 dkg mazsola, rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 3-4 evőkanál porcukor, 2,5 deci tejszín (habbá verve).
Elkészítése:
A mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba, a kivit meghámozzuk és minden egyes darabból 3 egyforma karikát vágunk díszítésre, a többit apróra vágjuk, elosztjuk négy pohárba és meghintjük porcukorral.
A túrót, a mazsolát, a fahéjat, a gyümölcsszörpöt, a kókuszreszeléket elmixeljük (ha a túró nagyon száraz, adunk hozzá egy kis tejet), a masszát szétporciózzuk, tejszínhabbal és kiviszeletekkel díszítjük.
Túrós uborkasaláta
*************************
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 25 dkg túró, 3 gerezd fokhagyma, 1 doboz
reifregina, 2016. május 15. vasárnap, 10:48
Nem süti de ide tettem Túró Rudi házilag
Nem süti de ide tettem
Túró Rudi házilag

Hozzávalók:
10 db termetesebb Rudihoz:
25 dkg túró
1 narancs reszelt héja,és leve
4 teáskanál zselatin (kb. 10 g)
5 g hideg víz
5 evőkanál porcukor
kb. 20-25 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
Mindenek előtt a túrót egy nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzáreszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot
A zselatint beáztatjuk. Porzselatin esetén a következőkre figyeljünk: a zselatin mennyiségének ötszörösébe áztassuk be. Vagyis egy rész zselatint 5 rész,(ha a gyümölcs levét is felhasználjuk,azt is mérjük meg,és kevesebb vizet fogjunk) hideg vízben kell megduzzasztani. Esetünkben 4 teáskanál (nem púpozott) zselatint használunk, ami összességében 10 gramm. Ehhez mérten 50 gramm hideg vizet öntünk a porra, elkeverjük, és hagyjuk, hogy a zselatin megduzzadjon. A megduzzadt zselatint megolvasztjuk, majd robotgéppel alaposan
tnemarika, 2016. április 03. vasárnap, 13:31
tojás aszpikban
Hozzávalók
4 kemény tojás
2-3 szelet sonka
2 dkg zselatinpor
2-3 darab csemegeuborka
1 zacskó mirelit zöldség (pl. zöldborsó, mexikói keverék)
víz

ELKÉSZÍTÉSE:

A mirelit zöldséget sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a zselatint beáztatjuk pár kanálnyi hideg vízbe, majd amikor megduzzadt, elkeverjük a még meleg, leszűrt zöldséglével (fél liternyi kell belőle). Egy folpackkal kibélelt őzgerinc-, vagy egyéb, keskenyebb tortaformába kb. egy centiméternyit öntünk a léből.

Miután megdermedt, a formába tesszük a sonkaszeleteket, a félbevágott tojásokat, a felszeletelt csemegeuborkát és a zöldségeket. A formát ezután feltöltjük a langyos zöldséglével. Ügyeljünk arra, hogy maradjon elég hely az aszpiknak, így nem fog szétesni.

Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd a formából kiborítva tálaljuk. A hozzávalókat kedvünk szerint rendezhetjük el, így a már kész
faciendum, 2016. március 18. péntek, 21:20
Áfonyás lila puding
Hozzávalók:
10 g zselatin
2 dl tejszín
150 g áfonyás joghurt
5 evőkanál cukor
10 dkg áfonyalekvár

Elkészítés:
A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 ek. vízbe.
A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és kissé hűlni hagyjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot összekeverjük a cukorral, a lekvárral, beleforgatjuk a tejszínhabot és belekeverjük a zselatint.
Kiöblítünk vízzel egy gömbölyű aljú tálat, beleöntjük a masszát, és lefedve legalább két órára betesszük a hűtőbe.
Tálaláskor tálra borítjuk, és szeletelve kínáljuk.
bkisseva, 2016. január 15. péntek, 08:54
Barackos mousse torta
szerint)
26 cm -es kapcsos tortaforma.

Elkészítés:

A tortalaphoz a tojások fehérjét felverjük, a hozzáadott cukorral kemény habot
készítünk. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáit, hozzáadjuk az olajat, a
vizet, végül az előzőleg egymással elkevert sütőporos lisztet és kakaót szitáljuk
a masszába. Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki 20-25 perc alatt.
A krémhez a barackot pépesre turmixoljuk, hozzáadjuk a cukrot. A zselatint
beáztatjuk 1.5-2 dl befőttlébe, majd kis lángon, folytonos keverés mellett
áttetszőre feloldjuk, de nem forraljuk fel. A barackos masszából 3-4 evőkanálnyit
elkeverünk a zselatinnal, majd a teljes mennyiségű barackhoz adjuk. A felvert
tejszínhabhoz kisebb adagokban adjuk a barackos masszát, lazán elkeverjük,
hogy minél kevésbé törjön a hab, de úgy, hogy egynemű krémet kapjunk.
A kihűlt lapot visszatesszük a formába, vagy tortakarikát használunk a töltéshez.
A lapot meglocsoljuk a
klarika47, 2016. január 12. kedd, 15:12
1/19
Képek, videók
kekszes-meggyes lúdláb
snbela44
2016. december 28. szerda, 15:38
kekszes-meggyes lúdláb
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:45
meggyes kekszes.jpg
yvett789
2015. február 02. hétfő, 18:44
Tejfölös-meggyes-keksz es.
dnemethk
2013. május 09. csütörtök, 00:12
almatea1213.jpg
maroka
2017. december 13. szerda, 22:57
Álmatlan, gyilkos lázban.
chillik
2016. december 02. péntek, 05:09
Almát szereztem
z_eva
2016. április 04. hétfő, 14:25
Landscape Tél Almati Kaza
megyerimihaly
2015. november 22. vasárnap, 17:58
Álmodd az angyalok álmát
sanci81
2015. október 21. szerda, 15:24
Őrizzék álmát.
sargarozsa15
2015. május 18. hétfő, 22:52
Kazahsztán TV-Turm_Almaty
megyerimihaly
2015. április 09. csütörtök, 13:22
Álmatag tekintet
sanci81
2015. február 03. kedd, 18:54
15937_grillazsos-almat ort
erzsikepuskas
2014. március 09. vasárnap, 10:50
almát reszeltem, most főz
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 17:22
Ezt az almát neked hoztam
1951anna
2013. március 17. vasárnap, 09:24
Címkék
tejszínhabbal összeforgatjuk, vaníliás cukor, vízbe beáztatjuk, aszalt gyümölcsöket, lapra adagoljuk, picit hűlni, piskótaalapot kettévágjuk, barackot pépesre, tojások sárgáit, meggyet kimagoljuk, csomagoláson olvasható, kihűlt lapot, félbevágott tojásokat, használati utasítás, csokit pedig, tejszínt felverjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.