Belépés
2018. október 21. vasárnap | 42. hét | 294. nap | 01:45 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk, és a bográcsban kisütjük a zsírját. A pörcöket kiszedjük.
A vöröshagymát felszeljük, majd a zsírban megfonnyasztjuk. Levesszük a tűzről, és
beleforgatjuk a vadhúst. Visszatesszük, és addig sütjük, míg a hús külsején kéreg
képződik.
A hideg sertészsírban elkeverjük az őrölt paprikát, majd apró darabkákban beleszeljük a
tv-paprikát. Paradicsomlével felöntjük, simára kidolgozzuk, félretesszük.
Egy kisebb lábasban a vörösbort felmelegítjük a babérlevelekkel és a borókabogyókkal.
Felforraljuk, majd a lángot elzárva pár percig állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze átjárja a
bort.
Közben a húsra sót, őrölt borsot és fokhagymát teszünk. Szűrőkanálon keresztül
hozzáöntjük a bort, és további fél óráig főzzük.
A vargányát összevágjuk.
A pörköltben elkeverjük a paprikás zsírt, átrottyantjuk, majd utolsóként beletesszük a
vargányát, és a kiszedett szalonnapörcöket is.
Pár perc múlva
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Hagymás-mustáros tarja steak krumplival
használtam)
mustár
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1-2 paradicsom
olívaolaj
1 ek. vaj
só, bors, őrölt kömény
1 ág rozmaring
1 pohár száraz fehérbor
2 dl alaplé vagy víz
0,5 dl tejszín

A húst megmostam, a nedvességet leitattam róla, majd minden szeletet sóztam, borsoztam és meghintettem egy kis őrölt köménnyel. Ezután 1-1 kanál mustárt kentem minden oldalára.
Egy nagyobb (28-30 cm átmérőjű) teflon lábasban olívaolajat melegítettem, adtam hozzá 1 ek. vajat és a húsokat nagy lángon elősütöttem benne. Egyszerre csak 2-2 szeletet, amennyi kényelmesen elfért benne.
Amikor az összes hús kisült visszatettem mindet az edénybe (most már mehetnek szorosan) és a tetejére szórtam a karikára vágott hagymát, a szeletekre vágott paprikát és a negyedekre vágott paradicsomot és a finomra aprított fokhagymát. Rádobtam a rozmaringágat, ráöntöttem a bort és az alaplevet, majd lefedtem az edényt. Közepes lángos
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:36
Kötött tésztaleves
Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 1 csokor petrezselyemzöld, 30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé), 2 paprika, 1 csokor zeller zöld, 2 gerezd fokhagyma. A tésztához: 20 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 2 tojás, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, petrezselyemzöld.
A zsírt lábasban felmelegítjük. Egy fej vöröshagymát kockára vágva beleszórunk. Fűszerezzük őrölt paprikával, borssal, három teáskanál vágott petrezselyem zölddel, majd hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott zöldségeket is. Enyhén megsózzuk, beledobunk még egy egész vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, két kicsumázott zöldpaprikát, és a csokorba kötött zellerlevelet. Felengedjük két liter meleg vízzel, és fedő alatt addig főzzük, amíg minden puhára fő.
Közben elkészítjük a levesbetétet. A lisztet két tojással, kevés sóval és vízzel összegyúrjuk. Félretesszük
suzymama, 2018. január 11. csütörtök, 16:55
Vizvári Mariska fánkja
"egy deci tejben áztatunk 4 kockacukrot és 3 deka aprított élesztőt. Mély tálba öntünk 4 tojássárgát, kevés sót és állandó keverés közt 2 deci langyos tejet, 7 deci lisztet, azután 4 evőkanálnyi olvasztott vajat és jól eldolgozzuk fakanállal egészen simára. Szükség esetén még annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy keményes rétestészta fogású legyen. Langyos helyre állítva, kendővel letakarva, egy órán át kelni hagyjuk. Pogácsaszúróval kiszaggatom a deszkán és kelni hagyom még egy fél óráig. Zárt tűzhelyen, bő, forró zsírban sütöm, de a zsír ne legyen égetően forró. Míg a fánkok alsó fele sül, lefedem a lábast, de mikor megfordítottam őket a lyukas lapáttal, fedetlen lábasban sütöm a másik felét. Ha sütés közben a zsír túl forróvá lenne, kevés hideg zsírt teszek hozzá. A fánkot barack- vagy málnalekvárral tálaljuk."
(Vizvári Mariska Szakácskönyve 1957. kiadás)
bkisseva, 2018. január 01. hétfő, 14:28
Grizes kremes
Recept:
75dkg liszt, 20dkg p.cukor, 2 tojás, 6dkg zsír, 5 evőkanál vegyes virágméz!!!!!!2kk.szódabikarbóna, csipetnyi mézeskalács fűszerkeverék és 4ek. házi tejföl.
A tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, fűszerkeveréket és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. A lisztet hozzáadva összeállítjuk. Ragad, pluszba picit lisztezni kell. Sütőpapíron elnyújtani...(A lehető legvékonyabb legyen!!) Nagy tepsi hátán s.papírostól 4 vékony lapba kisütni. Világosra! 170C°-on 10perc laponként. (Légkeveréssel 160C°-on egyszerre 2 tepsivel is süthető...ekkor 160C°-on 7 perc, megcserélve a két tepsit plusz 2 perc...össz.9perc.)
Krém: 1l tej, 6ek. (152g) búzadara, 2 vaniliás cukor, csipet só. Ezt megfőzni, majd hűteni. (Folpackkal befedni, hogy ne bőrösödjön.)
4dl tej, 1 tejszínes pudingpor...szintén megfőzni. Hűteni. (Folpack!)
25dkg margarin, 25dkg p.cukor, ezt kikeverni.
A kihűlt grízt és a pudingot a margarinos krémmel kidolgozni. Isteni finom, könnyű krémet
suzymama, 2017. november 15. szerda, 18:31
Ma fogom megcsinálni . . .
Hozzávalók:

2 ek házi mangalica zsír

50 dkg sertésszűz

1 jó nagy fej (vagy 2 kisebb) vöröshagyma

4 közepes méretű burgonya

4 szál sárgarépa

2 ek aprított petrezselyemzöld

Néhány ág friss rozmaring és oregano

1,5 dl víz

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors



Elkészítés:

A szüzet kb. 2 cm vastag szeletekre vágom, a tenyeremmel lenyomkodom. Egy lábasban (amit később a sütőbe is be tudok tenni) felhevítem a zsírt, ráteszem a hússzeleteket, mindkét oldalukat hirtelen megpirítom, sózom, borsozom, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon megpirítom a karikára vágott vöröshagymát, hozzá adom a megpucolt, felkarikázott burgonyát, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, megszórom a petrezselyemzölddel, sózom, borsozom, összeforgatom,
sarkadykati, 2017. június 24. szombat, 10:10
Tavaszi pecsenye
volt, mert fantasztikus étel kerekedett, amit Nektek is muszáj kipróbálni!

Hozzávalók:

2 ek házi mangalica zsír
50 dkg sertésszűz
1 jó nagy fej (vagy 2 kisebb) vöröshagyma
4 közepes méretű burgonya
4 szál sárgarépa
2 ek aprított petrezselyemzöld
Néhány ág friss rozmaring és oregano
1,5 dl víz
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A szüzet kb. 2 cm vastag szeletekre vágom, a tenyeremmel lenyomkodom. Egy lábasban (amit később a sütőbe is be tudok tenni) felhevítem a zsírt, ráteszem a hússzeleteket, mindkét oldalukat hirtelen megpirítom, sózom, borsozom, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon megpirítom a karikára vágott vöröshagymát, hozzá adom a megpucolt, felkarikázott burgonyát, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, megszórom a petrezselyemzölddel, sózom, borsozom, összeforgatom, visszapakolom a tetejére az elősütött hússzeleteket, rádobom az oreganót, a rozmaringot, meglocsolom a
nanoka72, 2017. május 18. csütörtök, 06:08
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
vágott sárgarépát és vöröshagymát a vajon és zsíron megdinszteljük. Amikor a sárgarépa már egészen puha, akkor beletesszük a csirkét (bőr nélkül), átforrósítjuk, és ráöntjük a pálinkát. Néhány másodperc múlva meg lehet gyújtani a csirkén. Amikor leégett, akkor beleöntjük a 2 dl bort, kevés sót, borsot, és nagy csipetnyi tárkonyt adunk hozzá. (Amíg fő, szép lassan elkortyolgatjuk a másik pohár bort). Fedő alatt puhára főzzük, majd tálba szedjük. 2 dl tejfölt a 2 tojássárgájával simára kikeverjük, és a lábasban lévő anyaggal (nem tűzön) összekeverve a csirkére öntjük.
Főtt krumplival a legfinomabb.



Vaddisznósült (4 fő)

1 fej hagyma
1,5 dl vörösbor ecet
1 mokkáskanál szárított majoránna
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
5 borókabogyó
1 mokkáskanál szárított rozmaring
1 kg vaddisznócomb
2,5 dl tejszín
1 savanykás alma
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 cl pálinka

Elkészítés:
A hagymát
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Almás pite
finomliszt
10 dkg zsír
2 egész tojás
15 dkg kristály cukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vanília cukor
Kb 1-2 evőkanál tej

A töltelékhez:1kg alma

1 csomag vanília cukor
kristály cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
búzadara

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat és egy lábasban megpároljuk.

Ezután kihűtjük.

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a zsírt, a tojást, a cukrot és a tejet.

A tésztánkat 2 részre osztjuk, mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk 20×30 cm).

Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és búzadarával meghintjük

A kihűlt almatölteléket elosztjuk rajta egyenletesen és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben közepes tűznél
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:30
Csoda finom egyben sült sertéshús húsrajongók kedvenc étele
A recept könnyű, de a hús íze leírhatatlan! Csodás étel, amit kivétel nélkül mindenki szeret!
Hozzávalók

Színhúsból (combrészek, lapocka), személyenként 15 dkg, csontos húsrészekből: karaj, tarja, oldalas 18-20 dkg.
1-1,5 dkg só,
8 dkg zsír (oldalashoz, karajhoz nem is szükséges zsírt felhasználni),
kávéskanál ecet.
ízlés szerint 2 dkg vöröshagyma vagy egy cikk fokhagyma,
1 /2 kávéskanálnyi köménymag vagy jó késhegynyi törött bors.

Elkészítés

Egybesütésre a legízletesebb, legomlósabb a lapocka és a combtő (schluss). A lapocka vásárlásánál hangsúlyozzuk, hogy egybesültet készítünk belőle, olyan darabot kérjünk, amely sütés után egyenletesen, szépen szeletelhető. Igen ízletes sült húst készíthetünk a lábszárhúsból is. A megmosott húst leszárítjuk.

Előre nem szabad a húst besózni.

A
lebo, 2016. november 30. szerda, 12:30
Újburgonya
Készíts finom és olcsó ételeket újburgonyából! Megmutatjuk a legjobb recepteket, megéri kipróbálni őket! (Természetesen hagyományos burgonyából is ugyanígy készül.)

Párolt újburgonya

Lábasban zsírt olvasztunk (ne forrjon) és a burgonyát belehelyezve megsózzuk, majd lefedve saját levében puhára pótoljuk. Ne keverjük, csak rázogassuk, hogy a burgonya össze ne törjön. A puhára párolt burgonyára ízlés szerinti mennyiségben (kb. 1 evőkanál) finomra vágott petrezselymet szórunk és óvatosan összekeverjük.

Sült újburgonya

A tisztított újburgonyát leszárítjuk és bő, forró olajba dobjuk (hogy ússzon benne). Erős tűzön, rázogatva sütjük. míg rózsa-színű lesz. Szitára vagy itatós papírra szedjük és csak tálalás előtt sózzuk.

Vajas újburgonya

A megtisztított újburgonyát kevés, gyengén sás vízben vagy pá-roló edényben megfőzzük. Leszűrjük és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, ezután 4-5 percre még a fedővel le-takarjuk, hogy a gőz átjárja.
klarika47, 2015. december 19. szombat, 14:55
Miért a Reg-Enor?
csak evés után használjuk.

Vese és epekő esetén a kalciumot oldja (az oxalát marad), ezért panaszokat okozhat.

Trombózis gyanúja esetén kérje ki orvosa tanácsát.

S ez természetesen minden esetben érvényes, szokás szerint: problémák felmerülése esetén kérje terapeuta tanácsát, s azonnal forduljon szakemberhez!

VEGA RECEPTÖTLETEK

Vegáknak Ghí készítése házilag

1kg vajból 40 perc alatt készíthetünk kb. 700g mennyiségű ghít. A vajat egy lábasban először közepes lángon olvasszuk fel. aztán vegyük kicsire a lángot, és melegítsük tovább. Szép lassan forrjon, inkább csak kavarogjon, mint bugyogjon. Időnként egy szűrővel vagy lyukacsos kanállal szedjük le a habot a tetejéről. Amikor a habképződés megszűnik, a ghí szép, áttetsző aranysárga színű lesz, készen vagyunk. Egy szűrőbe tegyünk gézt vagy valamilyen sűrű szövésű anyagot, és óvatosan szűrjük át a ghít egy tárolóedénybe úgy, hogy a lábas aljára rakódott fehérje ne kerüljön bele. Zárható üvegekben
horvathnemagdi, 2015. április 24. péntek, 07:57
1/11
Képek, videók
Smoothie receptek.jpg
pacsakute
2016. május 06. péntek, 20:19
Kepes receptek1__37.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:54
Kepes receptek1__36.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__35.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__34.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__33.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__32.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__31.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__30.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__29.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__28.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__27.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
felkockázva.jpg
sebajtobias
2009. augusztus 06. csütörtök, 23:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.