Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 21:02 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Luca-napi szokások
köszöntik az új Nobel-díjasokat.[2][3] Magyarországon Luca-napon a család minden tagjának sütnek egy lucapogácsát, és egyikbe pénzdarabot rejtenek el. Aki ráharap, szerencsés lesz.

Luca-naptár[szerkesztés]
A Luca-naptár a régi magyar Luca-hagyománykör egyik eleme, mi szerint a következő esztendő januárjában a megfigyelési helyen olyan idő lesz (átlagosan), mint Luca napján (december 13.), februárban olyan, mint Luca másnapján és így tovább egészen karácsonyig, ami a következő decemberi időjárásra utal.[4]

Egy másik időjósló módszer, a hagymakalendárium szerint egy fej hagymát tizenkét szeletre vágtak és a szeleteket megsózták. A hiedelem szerint az a hónap lesz csapadékosabb a következő esztendőben, amelyiknek megfelelő szelet benedvesedik.[5]

Luca széke[szerkesztés]
Searchtool right.svg Bővebben: Luca széke
Luca-búza (lucabúza)[szerkesztés]
A következő év termését próbálták megjósolni a Luca-búza (vagy lucabúza) keltetéssel. Luca napján búzaszemeket
evavicus, 2017. december 14. csütörtök, 14:34
Ma van egyébként . . .
gyertyás-koronás lányok köszöntik az új Nobel-díjasokat.[2][3] Magyarországon Luca-napon a család minden tagjának sütnek egy lucapogácsát, és egyikbe pénzdarabot rejtenek el. Aki ráharap, szerencsés lesz.
Luca-naptár

A Luca-naptár a régi magyar Luca-hagyománykör egyik eleme, mi szerint a következő esztendő januárjában a megfigyelési helyen olyan idő lesz (átlagosan), mint Luca napján (december 13.), februárban olyan, mint Luca másnapján és így tovább egészen karácsonyig, ami a következő decemberi időjárásra utal.[4]

Egy másik időjósló módszer, a hagymakalendárium szerint egy fej hagymát tizenkét szeletre vágtak és a szeleteket megsózták. A hiedelem szerint az a hónap lesz csapadékosabb a következő esztendőben, amelyiknek megfelelő szelet benedvesedik.[5]
Luca széke

Luca-búza (lucabúza)


A következő év termését próbálták megjósolni a Luca-búza
sarkadykati, 2017. december 13. szerda, 16:40
Alpesi vk - Félbeszakadt a nők kombinációs versenyszáma
A szervezők a svájci síparadicsomban tapasztalható zord időjárás miatt már a verseny előtt felcserélték a számok hagyományos sorrendjét, így a sízők délelőtt a műlesiklást teljesítették, s délután egykor került volna sor a szuperóriás-műlesiklásra.

Azt, hogy az elhalasztott második futamot mikor bonyolítják le - ha egyáltalán lebonyolítják -, a délutáni edzői megbeszélésen tárgyalják meg.

A műlesikló részt egyébként az összetett vk címvédője, egyben idei éllovasa, az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte két svájci, Wendy Holdener és Michelle Gisin előtt.

A nők számára St. Moritzban szombaton és vasárnap is szuperóriás-műlesiklást rendeznek, e számokban Miklós Edit is indul.
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 13:52
Labdarúgó NB I - Egy pontot szerzett a sereghajtó Mezőkövesd
OTP Bank Liga, 18. forduló:Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 0-0-------------------------------------Mezőkövesd, 3254 néző, v.: Szabó Zs.

sárga lap: Hudák (19.), Tóth B. (80.), illetve Forgács (81.)

Mezőkövesd Zsóry FC:

--------------------Dombó - Lázár P., Hudák, Szalai A., Vadnai - Iszlai, Tóth B., Mlinar - Koszta (Veselinovic, 78.), Novák, Strestik (Cseri, 62.)

Diósgyőri VTK:

--------------Antal - Tamás M., Karan, Lipták, Nagy T. - Forgács, Kocsis G., Busai - Ugrai, Joannidisz (Szarka, 88.), Óvári (Bacsa, 59.)

Az utóbbi három mérkőzését elvesztő Diósgyőr kezdett jobban, valósággal a kapujuk elé szögezte a sereghajtó mezőkövesdieket, akik július 22-e óta nem nyertek hazai pályán. Az első gólhelyzetre mégis a 26. percig kellett várni, ekkor Ugrai szabadrúgását hárította Dombó. Az eseménytelen első félidő hajrájában Novák révén óriási ziccert hagytak ki a hazaiak.

Szünet után - és egy meg nem adott 11-est követően - rákapcsolt a Mezőkövesd, így a zord időjárás ellenére
velemenyezd, 2017. december 03. vasárnap, 07:09
Házi praktikák téli bőrápolásra
9
Az őszi-téli időszakban a szél és a hideg könnyen kiszáríthatja a bőrünket. Aggodalomra azonban semmi ok, házi praktikákkal is sokat tehetünk bőrünk egészségének fenntartásáért. Íme, néhány hatásos bőrápolási módszer, amelynek segítségével kozmetikus nélkül, otthon is óvhatjuk bőrünket a kiszáradástól.

A hideg hónapok és a zord időjárás megviseli bőrünket, azonban egy kis odafigyeléssel és házi praktikával télen is sokat tehetünk bőrünk egészségének fenntartásáért.
"Fontos, hogy naponta minimum másfél liter folyadékot igyunk - lehetőleg szénsavmentes ásványvíz vagy cukrozatlan zöldség- és gyümölcslé formájában. A napi szépségápolási rutinok során pedig lehetőség szerint szappan-, színezék- és tartósítószer-mentes arclemosókat és hidratáló krémeket használjunk, amelyek hozzájárulnak bőrünk egészségének megőrzéséhez" - tanácsolta dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus, aki a házi praktikák alkalmazásához ötleteket is adott.

Arctisztítási 1x1
Az arctisztítás
eva6, 2017. november 29. szerda, 13:20
Eltudjátok képezelni, hogy ez a hír igaz?
Nem, kedves wheels!

Ha tényleg így van, hogy elfelejtenek csetléseket-botlásokat, miért nem voksolt a teljes baloldal a legőszintébb politikusra, vagy a szakértői kormányt vezető, a tisztséget 1 forintért vállaló hiteles személyre. Egyébként egyszer már volt szakértői kormány Horn vezetésével. Ködösek a tanulmányaim, mi is lett a vége? Beugrott, leváltották őket. A baloldal "valami" miatt egyszerűen nem tud összefogni. Az a "valami" a hataloméhség. Ebből a CEU ügyből egész jó dolgot tudtak volna kihozni, akár együtt, akár külön-külön maguknak, de követték Gyurcsány szellemiségét és elkúrták. Most arra várnak, hogy ide is eljön a tavasz ősszel. De megbízható időjósok szerint az ősszel ránk köszöntő tavaszias időjárást az arra nem megfelelően felkészülők számára zord ősz és hideg tél váltja.
wrist, 2017. augusztus 16. szerda, 11:44
Az ukrán agrárminisztérium szerint a késői fagyok miatt csaknem 30 százalékkal kevesebb gyümölcs érik be az ors
A minisztérium adatai alapján a késő tavaszi fagyok leginkább a meggy-, a cseresznye-, az őszi- és a kajszibarack-, a nektarin, valamint a szilvatermésben tettek kárt. Ezekből a gyümölcsökből összesen 39 százalékkal kevesebbet, a korábban előrejelzett 476 ezer tonna helyett mindössze 292 ezer tonnát fognak tudni begyűjteni. Sárgabarackból a jelenlegi prognózis szerint 33,3 ezer tonna érik majd be, őszibarackból és nektarinból pedig 9,7 ezer tonna.

A zord időjárás komoly kárt tett a szőlőben is, amiből a várt 380 ezer tonna helyett csak 333 ezer tonna, mintegy 13 százalékkal kevesebb termés várható.

Ezen felül a nyugat-ukrajnai Rivne, Voliny és Lviv megyékben a hideg a búza- és az árpatermés csaknem tíz százalékát elpusztította.

Ukrajnában idén tavasszal is többször fagypont alá süllyedt a hőmérséklet. Még május 9-11-e között is mértek 0 Celsius-fok alatti hőmérsékletet az ország középső, északi és nyugati térségeiben. Az említett napokban a földfelszínen mért hőmérséklet helyenként a
velemenyezd, 2017. május 29. hétfő, 16:33
Everest-expedíció - Klein Dávid feladta
Klein Dávid a magyarok közül elsőként akart oxigénpalack használata nélkül feljutni a világ legmagasabb pontjára. A közlemény szerint az egész szezonra jellemző szélsőséges és kiszámíthatatlan időjárás miatt Klein a két filmes serpával együtt 8115 méterről az életük megóvása érdekében visszaereszkedett a négyes táborba, ahonnét a hajnali órákban indultak tovább, és azóta már valószínűsíthetően elérték a kettes tábort - mondta el telefonon a sajtóreferens.

A sajtós szerint Klein Dávid jól van, és ha kedvez az időjárás, szombatra már lejut az alaptáborba.

Stefano Favaro, az expedíció menedzsere közleményében hangsúlyozta, hogy a két mászó teljesítménye példaértékű, mindent megtettek a vállalkozás sikere érdekében, "tökéletes fizikai és mentális állapotban", felkészülten érkeztek a Mount Everest alaptáborába, ám "az idei szezonban nehéz időjárási körülmények fogadták az expedíciót".

Hozzáfűzte: az expedíció menedzsmentje "teljes mértékben egyetértett és kiállt Szilárd döntése mellett",
velemenyezd, 2017. május 26. péntek, 09:11
Majális
Tavaszi ünnep, melynek eredete a pogány korra megy vissza, a természet megújuló erejének ünnepére. Különösen az északi népeknél van elterjedve, több szimbolikus cselekmények kiséretében, melyek közül nálunk az u. n. májfa (l. o.) állítás ismeretes. Nálunk a Majálisnak vidám táncmulatságszerű jellege van. Ha a zord időjárás miatt később, pl. júniusban tartják, akkor juniálisnak nevezik.
eva6, 2017. április 30. vasárnap, 17:51
Mányoki Attila átúszta a Cook-szorost
Az Ocean's Seven elnevezésű sorozat ötödik állomásán a szervezők tájékoztatása szerint öt perc híján hét óra alatt ért célba. A világ egyik legveszélyesebb tengerszorosának a zalaegerszegi illetőségű sportember hetek óta tartó várakozás után vághatott neki, a csúszást a rendkívül zord időjárás okozta. Végül a rendelkezésére álló napok közül az utolsót használta ki arra, hogy nekivágjon a 26 kilométeres távnak. A 14 fokosra hűlt vízben végül sikerrel úszta végig a távot.

Mányoki Attila, aki tavaly novemberben Kaliforniában, huszonöt éves pályafutása elismeréseképpen válhatott a Nemzetközi Maratonúszó Hírességek Csarnokának tagjává, csaknem hároméves várakozás után kapott engedélyt és lehetőséget rá, hogy nekivágjon a Cook-szorosnak, amit ő maga élete egyik legnagyobb kihívásának nevezett.

A 43 éves magyar sportember 2013-ban átúszta a La Manche-csatornát, 2014-ben, Japánban a világ legnehezebb vizes akadályának tartott Cugaru-csatorna sem tudott kifogni rajta, amelyet minden idők második
velemenyezd, 2017. április 22. szombat, 19:33
Időjárás - Veszélyesek az erdők a Bükkben és a Zempléni-hegységben is
A tájékoztatás szerint a Zempléni-hegységben több alsóbbrendű közút járhatatlan a kidőlt és a nagy tömegű hó súlya alatt megroskadt fák miatt. A Bükkben "talán még ennél is rosszabb helyzet": több település - Ómassa, Lillafüred, Répáshuta és Bükkszentkereszt - személyautóval megközelíthetetlen, áram és mobiltérerő sincsen.

A társaság közlése szerint sok munkatársuk dolgozik az élet- és balesetveszélyes helyzetek felszámolásán, a károk felmérését csak az időjárás enyhülése, a veszélyhelyzetek megszüntetése után tudják megkezdeni.

A zord időjárás miatt a lillafüredi kisvonat nem közlekedik.

Szerdán a Pilisi Parkerdő Zrt. ugyancsak arra kért mindenkit, hogy a napokban ne menjen magasabban fekvő erdőterületekre, mert a hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, kidőlhetnek, eltörhetnek. Ez a figyelmeztetés a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Gerecse és a Gödöllői-dombság turista- és erdei kerékpáros útjaira érvényes.
velemenyezd, 2017. április 20. csütörtök, 15:54
Szakmai szervezetek: egyelőre nincs fagykárveszély, de ha hirtelen kiderül az ég, a gazdáknak szükségük lehet v
Az agrárkamara emlékeztet: a jelenlegi szélsőséges időjárás az év ezen szakában kissé szokatlan, látványos jelenségek keretében érkezett meg, az ország számos pontján havas eső hullott vagy havazott. A jelenségek hátterében egy sarkköri eredetű ciklon áll, mely révén hűvös és csapadékban bővelkedő légtömegek érkeztek hazánk fölé.

Magyarország földrajzi elhelyezkedéséből adódóan a mezőgazdaságban évről-évre visszatérő problémát okoznak az ebben az időszakban bekövetkező időjárási anomáliák, melyek főleg a kertészek számára jelentenek nehézségeket. Szerencsére azonban az elmúlt napokban komolyabb fagypont alatti hőmérséklet sehol nem alakult ki, a még virágzó vagy már terméskötődés után lévő gyümölcsállományokban ezért ilyen jellegű káresemények nem jelentkeztek. A lehűlés következtében a növények fejlődése lelassul, ezt a lemaradást azonban képesek hamar behozni, miután az idő jobbra fordul.

Jelezték, hogy a még virágzó állományokban nagy szükség lenne a házi méhek és egyéb megporzó rovarok
velemenyezd, 2017. április 19. szerda, 17:23
1/37
Képek, videók
Baglyok magyarországon.jp
dnemethk
2017. február 19. vasárnap, 16:31
Itt Magyarországon
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:44
Sarki fény Magyarországon
pacsakute
2015. március 20. péntek, 07:40
Magyarországon lassan mi
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:17
tito magyarországon
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:29
Ételosztás Magyarországon
megyerimihaly
2012. december 31. hétfő, 11:21
0 ez is egy családi kép 0
lovaszmarika
2018. január 16. kedd, 21:53
Nagy családok
sanci81
2018. január 14. vasárnap, 15:18
Család nyalakodás
sanci81
2018. január 14. vasárnap, 15:16
0 a családnak reszvet Mar
lovaszmarika
2018. január 13. szombat, 18:07
Családi pihenő
sanci81
2018. január 09. kedd, 16:13
Családdal
sanci81
2018. január 03. szerda, 16:27
M J F . Családja.
alvaro-hopihe
2018. január 01. hétfő, 14:24
kő-család.jpg
dnemethk
2017. december 30. szombat, 16:28
BUÉK A CSALÁDNAK.jpg
gosztmagdi
2017. december 29. péntek, 15:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.