Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:51 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eltudjátok képezelni, hogy ez a hír igaz?
Nem, kedves wheels!

Ha tényleg így van, hogy elfelejtenek csetléseket-botlásokat, miért nem voksolt a teljes baloldal a legőszintébb politikusra, vagy a szakértői kormányt vezető, a tisztséget 1 forintért vállaló hiteles személyre. Egyébként egyszer már volt szakértői kormány Horn vezetésével. Ködösek a tanulmányaim, mi is lett a vége? Beugrott, leváltották őket. A baloldal "valami" miatt egyszerűen nem tud összefogni. Az a "valami" a hataloméhség. Ebből a CEU ügyből egész jó dolgot tudtak volna kihozni, akár együtt, akár külön-külön maguknak, de követték Gyurcsány szellemiségét és elkúrták. Most arra várnak, hogy ide is eljön a tavasz ősszel. De megbízható időjósok szerint az ősszel ránk köszöntő tavaszias időjárást az arra nem megfelelően felkészülők számára zord ősz és hideg tél váltja.
wrist, 2017. augusztus 16. szerda, 11:44
Az ukrán agrárminisztérium szerint a késői fagyok miatt csaknem 30 százalékkal kevesebb gyümölcs érik be az ors
A minisztérium adatai alapján a késő tavaszi fagyok leginkább a meggy-, a cseresznye-, az őszi- és a kajszibarack-, a nektarin, valamint a szilvatermésben tettek kárt. Ezekből a gyümölcsökből összesen 39 százalékkal kevesebbet, a korábban előrejelzett 476 ezer tonna helyett mindössze 292 ezer tonnát fognak tudni begyűjteni. Sárgabarackból a jelenlegi prognózis szerint 33,3 ezer tonna érik majd be, őszibarackból és nektarinból pedig 9,7 ezer tonna.

A zord időjárás komoly kárt tett a szőlőben is, amiből a várt 380 ezer tonna helyett csak 333 ezer tonna, mintegy 13 százalékkal kevesebb termés várható.

Ezen felül a nyugat-ukrajnai Rivne, Voliny és Lviv megyékben a hideg a búza- és az árpatermés csaknem tíz százalékát elpusztította.

Ukrajnában idén tavasszal is többször fagypont alá süllyedt a hőmérséklet. Még május 9-11-e között is mértek 0 Celsius-fok alatti hőmérsékletet az ország középső, északi és nyugati térségeiben. Az említett napokban a földfelszínen mért hőmérséklet helyenként a
velemenyezd, 2017. május 29. hétfő, 16:33
Everest-expedíció - Klein Dávid feladta
Klein Dávid a magyarok közül elsőként akart oxigénpalack használata nélkül feljutni a világ legmagasabb pontjára. A közlemény szerint az egész szezonra jellemző szélsőséges és kiszámíthatatlan időjárás miatt Klein a két filmes serpával együtt 8115 méterről az életük megóvása érdekében visszaereszkedett a négyes táborba, ahonnét a hajnali órákban indultak tovább, és azóta már valószínűsíthetően elérték a kettes tábort - mondta el telefonon a sajtóreferens.

A sajtós szerint Klein Dávid jól van, és ha kedvez az időjárás, szombatra már lejut az alaptáborba.

Stefano Favaro, az expedíció menedzsere közleményében hangsúlyozta, hogy a két mászó teljesítménye példaértékű, mindent megtettek a vállalkozás sikere érdekében, "tökéletes fizikai és mentális állapotban", felkészülten érkeztek a Mount Everest alaptáborába, ám "az idei szezonban nehéz időjárási körülmények fogadták az expedíciót".

Hozzáfűzte: az expedíció menedzsmentje "teljes mértékben egyetértett és kiállt Szilárd döntése mellett",
velemenyezd, 2017. május 26. péntek, 09:11
Majális
Tavaszi ünnep, melynek eredete a pogány korra megy vissza, a természet megújuló erejének ünnepére. Különösen az északi népeknél van elterjedve, több szimbolikus cselekmények kiséretében, melyek közül nálunk az u. n. májfa (l. o.) állítás ismeretes. Nálunk a Majálisnak vidám táncmulatságszerű jellege van. Ha a zord időjárás miatt később, pl. júniusban tartják, akkor juniálisnak nevezik.
eva6, 2017. április 30. vasárnap, 17:51
Mányoki Attila átúszta a Cook-szorost
Az Ocean's Seven elnevezésű sorozat ötödik állomásán a szervezők tájékoztatása szerint öt perc híján hét óra alatt ért célba. A világ egyik legveszélyesebb tengerszorosának a zalaegerszegi illetőségű sportember hetek óta tartó várakozás után vághatott neki, a csúszást a rendkívül zord időjárás okozta. Végül a rendelkezésére álló napok közül az utolsót használta ki arra, hogy nekivágjon a 26 kilométeres távnak. A 14 fokosra hűlt vízben végül sikerrel úszta végig a távot.

Mányoki Attila, aki tavaly novemberben Kaliforniában, huszonöt éves pályafutása elismeréseképpen válhatott a Nemzetközi Maratonúszó Hírességek Csarnokának tagjává, csaknem hároméves várakozás után kapott engedélyt és lehetőséget rá, hogy nekivágjon a Cook-szorosnak, amit ő maga élete egyik legnagyobb kihívásának nevezett.

A 43 éves magyar sportember 2013-ban átúszta a La Manche-csatornát, 2014-ben, Japánban a világ legnehezebb vizes akadályának tartott Cugaru-csatorna sem tudott kifogni rajta, amelyet minden idők második
velemenyezd, 2017. április 22. szombat, 19:33
Időjárás - Veszélyesek az erdők a Bükkben és a Zempléni-hegységben is
A tájékoztatás szerint a Zempléni-hegységben több alsóbbrendű közút járhatatlan a kidőlt és a nagy tömegű hó súlya alatt megroskadt fák miatt. A Bükkben "talán még ennél is rosszabb helyzet": több település - Ómassa, Lillafüred, Répáshuta és Bükkszentkereszt - személyautóval megközelíthetetlen, áram és mobiltérerő sincsen.

A társaság közlése szerint sok munkatársuk dolgozik az élet- és balesetveszélyes helyzetek felszámolásán, a károk felmérését csak az időjárás enyhülése, a veszélyhelyzetek megszüntetése után tudják megkezdeni.

A zord időjárás miatt a lillafüredi kisvonat nem közlekedik.

Szerdán a Pilisi Parkerdő Zrt. ugyancsak arra kért mindenkit, hogy a napokban ne menjen magasabban fekvő erdőterületekre, mert a hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, kidőlhetnek, eltörhetnek. Ez a figyelmeztetés a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Gerecse és a Gödöllői-dombság turista- és erdei kerékpáros útjaira érvényes.
velemenyezd, 2017. április 20. csütörtök, 15:54
Szakmai szervezetek: egyelőre nincs fagykárveszély, de ha hirtelen kiderül az ég, a gazdáknak szükségük lehet v
Az agrárkamara emlékeztet: a jelenlegi szélsőséges időjárás az év ezen szakában kissé szokatlan, látványos jelenségek keretében érkezett meg, az ország számos pontján havas eső hullott vagy havazott. A jelenségek hátterében egy sarkköri eredetű ciklon áll, mely révén hűvös és csapadékban bővelkedő légtömegek érkeztek hazánk fölé.

Magyarország földrajzi elhelyezkedéséből adódóan a mezőgazdaságban évről-évre visszatérő problémát okoznak az ebben az időszakban bekövetkező időjárási anomáliák, melyek főleg a kertészek számára jelentenek nehézségeket. Szerencsére azonban az elmúlt napokban komolyabb fagypont alatti hőmérséklet sehol nem alakult ki, a még virágzó vagy már terméskötődés után lévő gyümölcsállományokban ezért ilyen jellegű káresemények nem jelentkeztek. A lehűlés következtében a növények fejlődése lelassul, ezt a lemaradást azonban képesek hamar behozni, miután az idő jobbra fordul.

Jelezték, hogy a még virágzó állományokban nagy szükség lenne a házi méhek és egyéb megporzó rovarok
velemenyezd, 2017. április 19. szerda, 17:23
Az ezredforduló óta a második leghidegebb volt az elmúlt tél
Országos átlagban csupán két napon emelkedett a sokévi átlag fölé a középhőmérséklet. A január átlaghőmérséklet mínusz 5,9 fok volt, ami csaknem 5 fokkal marad el a normáltól. Ezzel a 10. leghidegebb január volt az idei 1901 óta. 1985 óta nem tapasztaltunk ilyen hideg a januárt Magyarországon.

Kiemelték: "az idei zord január is bizonyítja, hogy a Kárpát-medence térségében az éghajlat változékonyságból adódóan a melegedő tendencia mellett is előfordulhatnak az átlagostól lényegesen eltérő, szélsőséges időjárási viszonyok".

A február meglehetősen enyhének adódott, az ilyenkor szokásosnál mintegy 2 fokkal volt melegebb.

Az egész tél során a legalacsonyabb hőmérsékletet, mínusz 28,1 fokot január 8-án mérték a Pest megyei Tésán. Az évszak legmagasabb hőmérsékletét, 21,6 fokot február 28-án regisztrálták Kiszomboron, és ezzel új napi országos maximumhőmérsékleti rekord is született.

Kitértek arra is, hogy a decembert leginkább a borús, párás, ködös időjárás jellemezte, csupán ködszitálás,
velemenyezd, 2017. március 02. csütörtök, 17:23
Kis mértékben megnövekedett radioaktív sugárzást mérnek Európa több pontján január óta
Egyelőre azonban nem tudni, mi okozta a megnőtt sugárszintet.

A jód-131 izotóp felezési ideje csupán nyolc nap, tehát jelenlegi észlelése a légkörben annak bizonyítéka, hogy nemrég szabadulhatott fel az izotóp - írja a Science Alert tudományos honlap.

Jelenleg a legvalószínűbb, hogy a forrás valahol Kelet-Európában lehet - egyes összeesküvés-elméletek szerint ez annak bizonyítéka, hogy Oroszország nukleáris tesztet hajtott végre az Északi-sarkvidéken.

"A mérések idején zord volt az időjárás, így nem tudjuk visszavezetni a sugárzást egy bizonyos helyszínre" - mondta el Liland. Hozzátette: a különleges izotópra tekintettel sokkal inkább elképzelhető, hogy valamilyen gyógyszerüzem hibájáról lehet szó, a jód-131 izotópot ugyanis széles körben használják a rák bizonyos típusainak kezelésére.

Nem ez az első ilyen eset: 2011-ben hasonló jelenséget figyeltek meg, melyről a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával készült, február 16-án bemutatott kutatásból kiderült,
velemenyezd, 2017. február 22. szerda, 20:13
Hideg idő - Több mint harminc éve nem volt ilyen hideg január Magyarországon
fokkal maradt el a sokévi átlagtól. A hónap során csupán egy rövid időszakban emelkedett az átlag - és fagypont - fölé a középhőmérséklet, január 13-án és 14-én.

A hónap leghidegebb éjszakáján, január 8-án, Tésán mínusz 28,1 fokig hűlt a levegő. A hó eleji hideghullám utáni enyhülést követő újabb hideg periódus legzordabb napján, január 19-én Sajópüspöki környezetében volt a leghidegebb, ekkor mínusz 25,1 fokig süllyedt a hőmérséklet.

Kiemelték továbbá, hogy az elmúlt hónap rendkívül hideg időjárását a "zord" (amikor mínusz 10 foknál is hidegebb van) napok száma is jól mutatja. Országos átlagban csaknem két hétig mínusz 10 fok alatt maradt a minimumhőmérséklet.

Emellett országos átlagban 21 nap felelt meg a téli nap kritériumának (amikor a maximumhőmérséklet nem éri el a 0 fokot) - írta a meteorológiai szolgálat, hozzátéve: ez 10 nappal több, mint az 1981-2010-es átlag. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beszterec állomáson csaknem egész hónapban, 29 napon keresztül voltak fagyosak a nappali órák
velemenyezd, 2017. február 02. csütörtök, 19:14
Ónos eső - A veszélyekre figyelmeztetnek a hatóságok
nekik lenne elsőbbségük, mert lehet, hogy az érintettek nem tudnak megállni.

Ha egy autó megcsúszik, általában a hátulja mozdul el. Ilyenkor nem fékezéssel kell korrigálni, hanem a gáz elvételével és ellenkormányzással - adott vezetéstechnikai tanácsot Gál Kristóf.

A párásodás miatt fontos az ablakok időnkénti lehúzása, a levegő cseréje és a szélvédőre irányítása.

A rendőrség azt ajánlja, hogy a kerékpárosok inkább tolják haza a járművüket.

Aki teheti, ne induljon el otthonról a zord időjárási körülmények között - tanácsolta, hozzáfűzve: ha valakinek muszáj útra kelnie, azt teli üzemanyagtartállyal tegye, és legyen nála élelem. Probléma esetén a 107-es vagy a 112-es segélyhívók tárcsázásával lehet segítséget kérni - jegyezte meg Gál Kristóf.

Hajdu Márton, az OKF szóvivője kiemelte: a legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint az éjszaka akár a legmagasabb riasztási fokozat is érvénybe léphet az ónos eső miatt. Elsősorban azokat fenyegeti veszély, akik éjjel vagy hajnalban
velemenyezd, 2017. január 31. kedd, 18:53
Ritka vízimadarak telelnek a kemény tél miatt a Dunán
Tapasztalataik alapján az utóbbi hetekben ritka, vagy szórványosan megjelenő madárfajok is előkerültek a folyó érintett szakaszán. Többször is láttak például jegesrécét, örvös bukót, hegyi récét és füstös récét. A récék mellett nagy számban pihennek és éjszakáznak a folyón ludak is, amelyek között előfordult a világviszonylatban veszélyeztetett kis lilik, a vörösnyakú lúd és a szintén ritka apácalúd is.

A madarak feltehetően mindaddig ezen a vidéken maradnak, amíg nem áll be komoly változás Magyarország időjárásában - tette hozzá, jelezve, hogy amennyiben még az elmúlt hetekben jellemzőnél is zordabb tél jönne, úgy a madarak kényszerből elhagyhatják jelenlegi gyülekezőhelyeiket és délebbre vonulhatnak. A Duna Bajánál utoljára 1985 telén, azaz több mint három évtizede fagyott be teljesen, míg a legutóbbi jégzajlást 2012 februárjában regisztrálták ezen a szakaszon.

Kiss Mónika megjegyezte, hogy a tartósan hideg időjárás próbára teszi a nálunk telelő madarakat. Szinte minden állóvíz és csatorna
velemenyezd, 2017. január 25. szerda, 12:33
1/37
Képek, videók
Most, hogy vére árán igaz
katalin_53
2016. augusztus 22. hétfő, 10:20
Hogy ez milyen igaz.
alvaro-hopihe
2016. július 02. szombat, 12:01
igaz hogy hivják..jpg
zsokica45
2015. november 02. hétfő, 19:58
Igaz, hogy....jpg
pacsakute
2013. március 24. vasárnap, 13:33
igaz_hogy_oda_vagy_ért em.
bulac57
2011. február 01. kedd, 00:11
Nem igaz, hogy az élet rú
sarkadykati
2010. március 20. szombat, 04:29
Igaz2520hogy2520nem252 0tu
kpista64
2009. november 03. kedd, 17:33
hogy ki az igaz barát.jpg
georgina01
2009. február 21. szombat, 17:03
az nem igaz, hogy...
jakabgasparne
2009. február 14. szombat, 06:03
Igaz hogy.jpg
uvegsziv
2008. június 03. kedd, 08:59
Perfect!! Igaz hogy a táj
aranyemberke
2008. április 21. hétfő, 11:00
baloldali bosszúállók.jpg
agica2004
2014. január 29. szerda, 16:54
20140109-baloldal-ossz efo
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:02
baloldal.jpg
agica2004
2014. január 09. csütörtök, 15:29
Jobb-baloldali ellentétek
furaila
2013. december 31. kedd, 08:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.