Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:28 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hideg joghurtszósz fokhagymával és friss bazsalikommal
Hideg joghurtszósz fokhagymával és friss bazsalikommal - nagyszerű recept

Fincsi és egyszerű recept, pikk-pakk összedobható, a húsok ettől lesznek igazán csodásak!

Hozzávalók:

1,5 dl natúr joghurt
3 evőkanál majonéz
2 teáskanálnyi édes mustár
1 evőkanál citromlé
3 gerezd fokhagyma
1 maréknyi friss bazsalikom
1 teáskanálnyi curry
só, bors


Elkészítése:

A joghurtot és a majonézt jól összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt és a citromlét is, majd a fűszereket is beledolgozzuk. A zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott bazsalikomot is belekeverjük. Összedolgozzuk és egy tálkába tesszük, fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük. Amikor lehűlt, húsok mellé kínáljuk.
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:52
Mustáros-hagymás flekken, sült cukkinivel és fóliás burgonyá
HOZZÁVALÓK
1 kg sertéstarja, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, 4 db (kisebb) cukkini, 4 db (nagyobb) burgonya, 2 dl tejföl, 1 köteg petrezselyem, só, bors, olaj

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk.

Összekeverjük a mustárt félkarikára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, borssal.

Bekenjük vele a húsokat, hűtőbe helyezzük, pácolódni.

Közben megmossuk a burgonyákat és besózzuk őket.

Alufóliára olajat öntünk és becsomagoljuk a burgonyákat, 160 fokos sütőben megsütjük őket.

Ha a burgonya elkészült kevés zsiradékon megsütjük a húsokat, fűszersóval ízesítjük, majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük a cukkiniket is.

A burgonyát kicsomagoljuk, keresztet vágunk bele, szétnyomjuk.

Tejfölben elkeverjük a vágott petrezselymet, jöhet a fűszersó, amelyet a burgonyákra öntünk.



Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. május 16. szerda, 23:02
Cukkinis sült csirkecomb
HOZZÁVALÓK
4 db csirkecomb, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 levél zsálya, 4 kiskanál mustár, 1 kiskanál méz, 1/2 dl olaj, 3 dl zöldségleves, 1 mokkáskanál keményítő,

A körethez:
3 db cukkini, só, 3 db zsemle, 3 db tojás, 2 gerezd fokhagyma, bors, 1 csokor petrezselyem, zsemlemorzsa, 2 dl olaj (olíva)

A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és az aprított zsályával fűszerezzük. Bekenjük mézes mustárral és meglocsoljuk az olajjal. Ezután tepsibe fektetjük, ráöntjük a pácoló aljat, felöntjük a zöldséglevessel, és alufóliával letakarva, 190 fokos sütőben majdnem puhára pároljuk. Levesszük róla a fóliát és a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük.

A körethez, a cukkiniket belereszeljük egy tálba. Megsózzuk, összekeverjük és pár percet állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a levét. Ezután hozzáadjuk az áztatott kicsavart zsemlét, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a frissen őrölt borsot és az aprított petrezselymet. Ha kell, sózzuk, és
suzymama, 2018. május 07. hétfő, 12:27
Zöldbabos sültcsirke recept
Hozzávalók 6 főre
» 80 dkg zöldbab
» 1 kg csirkemell vagy csirkecomb
» 2 gerezd fokhagyma
» olaj
» só, bors
» 1,5 dl fehérbor
» bazsalikom

Elkészítés:

A csirkét előző este befűszerezzük a sült csirke fűszersóval és szárított bazsalikommal, kis olajjal meglocsoljuk, átforgatjuk, és lefedve 1 éjszakán át állni hagyjuk.

Másnap tepsibe tesszük, fehérbort öntünk alá, és sütőben szép pirosra sütjük.

A zöldbabot sós vízben roppanósra pároljuk, majd leszűrjük, és 2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymával összeforgatjuk.
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:35
Bögrés sajtos fokhagymás lepény
gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.


Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.


Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.


Melegen kínáljuk, tejföllel megkenve is
tinka1951, 2018. április 26. csütörtök, 19:22
Bögrés sajtos fokhagymás lepény
BÖGRÉS SAJTOS FOKHAGYMÁS LEPÉNY, FELÜLMÚLJA MÉG A LEGÍNYCSIKLANDÓBB LÁNGOST IS!

A lángos hatalmas kedvencünk, de találtunk egy receptet, ami felülmúlja még a legínycsiklandóbb lángost is! A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:22
A fokhagyma gyógyhatásai
A fokhagyma olyan erős tulajdonságokkal rendelkezik, amely számos egészség vagy szépségprobléma kezelésében segíthet. Ebben a cikkben bemutatjuk a fokhagyma olyan felhasználásait, amelyekre soha nem gondoltunk volna.

Bőrtisztítás
Készítsen egy pasztát préselt fokhagymával, olívaolajjal és kristálycukorral. Gyengéd masszírozza arcát néhány percig, majd öblítse le meleg vízzel.

Segít a fogyásban
Számos tulajdonsága közül, a fokhagyma képes a jóllakottság érzését idézni és serkenti az anyagcserét miközben növeli a zsír- és kalóriaégetési folyamatot.

Megszünteti a pattanásokat
Zúzzunk össze fokhagymát szegfűszeggel, ezzel dörzsölje finoman a problémás területet majd langyos vízzel végül hideggel öblítse le. Ismételje ezt a kezelést rendszeresen, a baktériumok felszámolása és a bőrtisztítás érdekében.


Parazita ölő,
pacsakute, 2018. április 14. szombat, 18:20
Tallóztam
szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítjük. Zárható üvegbe tesszük, és hűtőszekrényben tartjuk. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára kiváló.

Joghurtos padlizsánkrém

Hozzávalók:

3 gerezd fokhagyma
2 padlizsán
2 kanál olívaolaj
1 pohár joghurt


A padlizsánt mosd meg, tedd be a sütőbe, és addig süsd, amíg összeesik. Vedd ki a sütőből, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. A megpucolt fokhagymával együtt botmixerrel törd össze. Add hozzá az olívaolajat, a joghurtot, és ízesítsd ízlésed szerint sóval. Tedd egy jól záró edénybe, és tárold a hűtőben.

Görögös padlizsánkrém

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
4 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl olívaolaj
1 kanál vörösborecet
oregánó

A padlizsánt süsd meg, majd húzd le a héját. Darabold fel, és a felét tedd egy tálba. Reszeld
horvathnemagdi, 2018. április 13. péntek, 12:44
Eredeti tzatziki saláta
Eredeti tzatziki saláta

Hozzávalók

1 db kígyóuborka

2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
50 dkg görög joghurt
1 csokor kapor
1 db citrom


Elkészítés

A megmosott és félbevágott uborkát lereszeljük, és egy tál feletti szűrőbe tesszük. Besózzuk, és néhány órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a lecsöpögött uborkát papírtörlőre szedjük, és leszárítjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk az uborkát és a görög joghurtot. Ízlés szerint citromlével és felaprított kaporral ízesítjük. Lehűtve kínáljuk.
vorosrozsa66, 2018. március 30. péntek, 18:16
BÖGRÉS SAJTOS FOKHAGYMÁS lepény...
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

HOZZÁVALÓK:
1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával,
majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk
meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát.

Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten
15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával.

A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör
skorpiolilike, 2018. március 23. péntek, 13:15
Tallóztam
A lángos hatalmas kedvencünk, de találtunk egy receptet, ami felülmúlja még a leginycsiklandóbb lángost is! A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

1 bögre kefir,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával. A tölteléket
horvathnemagdi, 2018. március 15. csütörtök, 19:01
1/163
Képek, videók
tusolókrém bazsalikommal
sarkadykati
2013. november 06. szerda, 12:25
Fokhagymával tűzdelt olda
irmus
2016. október 17. hétfő, 17:18
Dagadó fokhagymával teker
szakkonyviro
2008. május 15. csütörtök, 22:25
Dagadó fokhagymával teker
lalapapi
2008. május 15. csütörtök, 22:20
Dagadó fokhagymával teker
kovicsont
2008. május 15. csütörtök, 22:14
Dagadó fokhagymával teker
karmababa
2008. május 15. csütörtök, 22:07
Dagadó fokhagymával teker
karimas
2008. május 15. csütörtök, 22:01
Dagadó fokhagymával teker
harasziszi
2008. május 15. csütörtök, 21:55
Dagadó fokhagymával teker
felugyelo
2008. május 15. csütörtök, 21:46
Dagadó fokhagymával teker
arany88
2008. május 15. csütörtök, 21:38
Dagadó fokhagymával teker
andiba
2008. május 15. csütörtök, 21:31
Hideg joghurtszósz
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:52
Húsok sokasága
sanci81
2015. október 18. vasárnap, 11:01
rántott húsok.jpg
snbela44
2015. július 27. hétfő, 12:42
Sovány húsok friss salátá
sarkadykati
2013. február 19. kedd, 10:31
Címkék
frissen őrölt, csirkecombokat megmossuk, serpenyőben meggrillezzük, nagy tálban, áztatott kicsavart, kezelést rendszeresen, anyagcserét miközben, hűtőben pihentetjük, pácoló aljat, zúzott fokhagymával, cukkiniket belereszeljük, sült csirke, fokhagyma képes, jóllakottság érzését, átszitált lisztet, sajtot reszeljük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.