Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 09:55 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vénás betegségek ellen természetesen
Ázsiai gázló, a vénás elégtelenség gyógyítója.

Az ázsiai gázló (Centella asiatica) őshazája Ázsiában van, de ma már egyre több helyen - például Afrikában - is termesztik, mivel nem csupán egy kellemes fűszernövényről, hanem egy zöldségként is funkcionáló táplálékról van szó. Az ázsiai gázló egy különleges növény, mert szára nem felfelé magasodik, hanem a földön fekszik. A növény levelei kerekdedek vagy vese alakot öltenek, de leginkább a legyezőre emlékeztetnek. A levelek fogazottak. A gyógynövény ernyősvirágzata hófehér színű. A növényt népiesen gotu kolának és gázlófűnek is nevezik.

Az ázsiai gázló hatóanyagai a flavonoidok, a triterpén-szaponinok, de pektint és poliszacharidot is tartalmaz. A gyógynövény gyulladáscsökkentő, antimikrobiális, vérkeringést serkentő és sebgyógyító hatásokkal rendelkezik.

Az Ázsiában élő népek nagyon kedvelik ezt a
pacsakute, 2018. április 06. péntek, 21:22
6 szobanövény, amelyek tisztítják a lakásod levegőjét
a légzési nehézségek kialakulásával. Mindezek mellett a szobapáfrány növeli a levegő páratartalmát is.

3. Aranypálma
Egy, a NASA által elkészített 1989-es tanulmány szerint az aranypálma az egyik legerősebb légtisztító szobanövény, amely különösen hatékonyan távolítja el a levegőből a formaldehidet.

4. Vitorlavirág
Gondolnád, hogy ezt a gyönyörű szobavirágot az egyik legerősebb légtisztítóként tartják számon? Szintén a NASA nevéhez fűződik az a vizsgálat, amely megállapította a formaldehiddel, ammóniával, benzollal, triklóretilénnel, valamint az asztmát és allergiát is okozó penésszel szembeni hatékonyságát.

5. Anyósnyelv
Ez a nagyon népszerű növény nem igényel különösebb gondoskodást, mindeközben pedig megszabadítja a szoba levegőjét az olyan káros anyagoktól, mint a benzol, a formaldehid, a xilol és a toluol.

6. Filodendron
Rendkívül könnyű nevelni őket, és még jót is tesznek a szoba levegőjével. Általa megszabadulhatsz a formaldehidtől és a
maroka, 2018. április 06. péntek, 17:06
Így nézett ki a Cro Magnon-i ember
A Cro Magnon-i ember valójában egy Krisztus előtt 28 000 évvel élt férfi csontváza, melyet 1868-ban fedeztek fel Franciaországban. Felfedezése óta több hipotézis is született arra vonatkozóan, mi lehet az a hogy a homlokcsonton egy kör alakú kitüremkedést találtak

Nemrég orvosi CT-vizsgálatot végeztek a csontvázon, majd kifejezetten a vizsgált homlokcsonton. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a férfi valószínűleg neurofibromatozis 1-ben szenvedett.

A neurofibromatózis egy olyan genetikai betegség amely a bőrön többszörös csomók (ún. neurofibrómák) megjelenésével, egyéb bőrpanaszokkal és jó- vagy rosszindulatú tumorok kialakulásával jár. A betegséget az idegrostokat körülvevő kötőszöveti sejtek túlburjánzása okozza.

A betegség általában lassan, de folyamatosan
schuro, 2018. április 02. hétfő, 21:45
Szemtől szemben egymással
elvégzése sok időt vett igénybe. Aztán váratlanul ismét megjelenik a gondolat, hogy Ádám egyedül van, segítőtárs nélkül: "De az emberhez illő segítőtársat nem talált". Vajon miért tér vissza Mózes első könyve az egyedüllét problémájához most?
Miközben Ádám az állatokat nevekkel látta el, nem kerülhette el figyelmét az a tény, hogy minden állatnak volt társa, párja, csak ő volt egymaga! Az állatok párban jöttek, de hol volt az ő partnere? Biztosan megcsodálta Isten teremtményeit, de azt is megállapította, hogy egyik sem hozzá való. Vegyük csak példának okáért a kutyákat. Klassz dolog csavarogni, birkózni velük, feldobni egy teniszlabdát, és nézni, hogy kapják el a levegőben. Milyen megnyugtató, ha karosszékünk mellett szuszog egy elégedett eb, és mi a fejét simogatjuk. A kutyák majdnemhogy feltétel nélkül tudnak szeretni, ráadásul némelyikük még keményen dolgozik is, mégis: korlátozott lények. Arra kiválóan megfelelnek, hogy barangolásaink során elkísérjenek bennünket, de arra már nem alkalmasak, hogy az
kalmanpiroska, 2018. március 27. kedd, 12:51
Életfogytiglanra ítélték a tavalyi londoni metrórobbantási kísérlet tettesét
akkor lépett működésbe, amikor a szerelvény beért a tenisztornáiról világhírű Wimbledon városrész közelében lévő Parsons Green metróállomásra.

A pokolgép nem robbant fel, de nagy erővel lángra kapott, és a hirtelen hőhatástól, illetve a menekülés közben kialakult tülekedésben 51 utas megsérült, többen közülük súlyosan.

Hassant az esküdtszék egy hete mondta ki bűnösnek 93 rendbeli gyilkossági kísérletben. Ennyien utaztak a robbantási kísérlet idején a metrószerelvényen.

A vizsgálat megállapította, hogy a házilag összeszerelt pokolgép 400 gramm nagy hatóerejű, TATP alapanyagú robbanószert tartalmazott. A bírósági tárgyaláson meghallgatott szakértők elmondták, hogy ebből a robbanóanyagból egy grammnyi is súlyos sérülést tud okozni a környezetében tartózkodóknak.

Hassan a pokolgépbe emellett 2,2 kilogrammnyi éles, hegyes fémrepeszt - csavarokat, csavarhúzókat, szögeket, késeket - is beépített, hogy a szerkezet még súlyosabb sérüléseket okozzon.

A pénteken elítélt merénylő 2015-ben, a
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 17:42
Ombudsman: alapjogsértő mulasztás történt egy szülői kérelem elbírálásánál
felügyelt kapcsolattartás személyi és tárgyi feltételeiről.

Az ügyben kiadott ombudsmani jelentés kiemeli: a felügyelt kapcsolattartás mindig csak átmeneti jellegű, kényszer szülte megoldás, olyan mesterséges helyzet, amelynek folyamatos fenntartása nincs összhangban a gyermek legjobb érdekének megfelelő eljárás elvével. A gyermek és a szülő különélése miatt eleve jelentősen megváltozott kapcsolatban ugyanis az ilyen, felügyelet melletti láthatás miatt eltávolodhatnak egymástól.

A biztos megállapította, hogy a gyámhatóság annak ellenére döntött jelentős késedelemmel az ügyben, hogy a rendelkezésére állt a döntéshozatalhoz szükséges minden releváns nyilatkozat, szakértői vélemény, információ és dokumentum. Ez pedig sértette a panaszos jogát a tisztességes eljáráshoz. Az ombudsman azt is rögzítette, hogy a jogerős és végrehajtható döntés hiánya közvetlenül veszélyeztetette a gyermek jogát a kapcsolattartáshoz, az anya alkalmassága ellenére továbbra is csak a központban találkozhattak.

Az
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 17:22
Választás 2018 - Ab: alkotmányos a képviselőjelölti mentelmi jog felfüggesztésének szabályozása
hogy a Kúria helyesen döntött, és nem sérült az indítványozó passzív választójoga.

Az Ab határozatában kiemelte: a képviselőjelöltek mentelmi joga a választójog gyakorlásának, a választások zavartalanságának a garanciája, nem pedig az érintett saját jogát befolyásoló kérdés. A mentelmi jog felfüggesztéséről szóló határozat ezért nem tekinthető olyan döntésnek, amely esetében a jogorvoslati lehetőség hiánya alaptörvény-ellenes helyzetet teremtene.

A fentiek alapján az Alkotmánybíróság megállapította, hogy az indítvánnyal támadott kúriai végzés nem alaptörvény-ellenes, ezért az alkotmányjogi panaszt különvélemény nélkül elutasította. A határozathoz párhuzamos indokolást csatolt Czine Ágnes, Hörcherné Marosi Ildikó, Salamon László, Schanda Balázs, Stumpf István, Sulyok Tamás, Szalay Péter és Varga Zs. András alkotmánybíró.

A határozat teljes szövege elérhető az Alkotmánybíróság honlapján (alkotmanybirosag.hu).

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 11:21
Szkripal-ügy - Pat Buchanan szerint Moszkvának nem állt érdekében a volt orosz kettős ügynök megmérgezése
kémeket adott fel a brit MI6 hírszerző szolgálatnak, 2006-ban ezért el is ítélték, és 2010-ben amerikai hírszerzők szabadon bocsátásáért cserében elhagyhatta Oroszországot."Ha Putyin holtan akarta volna látni Szkripalt, hogy példát statuáljon a potenciális árulóknak, miért nem akkor végzett vele, amikor még a Kreml foglya volt? Miért várt nyolc évig? És hogyan segítette az orosz érdekeket ez a brit földön elkövetett gyilkosság?"- sorjázta a kérdéseket Buchanan. A konzervatív publicista megállapította: hiányzik az ok, az indíték.

Pat Buchanan leszögezte: "Putyin nem bolond. Veterán hírszerző, aki tisztában van azzal, hogy olyan hírszerző ügynökségek, mint a CIA vagy az MI6 nem hajtanának végre kémcserét Oroszországgal, ha tudnák, hogy a Kreml a csere után a meggyilkolásukra készül.

"Kinek áll az érdekében?" - fogalmazta meg a klasszikus kérdést Buchanan a Szkripal-ügyről. Válasza: sem Oroszországnak, sem a Kremlnek, sem Putyinnak. Valamennyiüket folyamatosan ostorozta a világ
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 21:06
Szkripal-ügy - Megkezdődött a kiutasított orosz diplomaták hazaköltöztetése
A brit kormány múlt szerdán a londoni orosz nagykövetség 23 olyan diplomatáját szólította fel egy héten belüli távozásra, akikről megállapította, hogy hírszerzési tevékenységet folytatnak Nagy-Britanniában. London emellett felfüggesztett minden tervezett magas szintű kétoldalú diplomáciai érintkezést Oroszországgal, és ennek jegyében visszavonta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter londoni látogatásra szóló meghívását.

Theresa May brit miniszterelnök a kiutasítási döntésről és annak előzményeiről adott múlt heti parlamenti tájékoztatójában közölte, hogy a brit szakértői vizsgálat megállapítása szerint a novicsok nevű, orosz fejlesztésű, fegyverekben is használható minőségű idegmérget használták Szergej Szkripal egykori orosz katonai hírszerzőtiszt, a brit külső hírszerzés (MI6) volt ügynöke és lánya, Julija Szkripal megmérgezéséhez.

Az incidens március 4-én történt. Mindkettőjüket azóta is válságos, de stabil állapotban kezelik Salisbury kórházában.

A brit kormány hivatalos álláspontja
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 15:55
Oroszországban felfüggesztették a Szaratovszkije Avialinyiia működését és az összes An-148-as repülését
A hatóság azt követően döntött így, hogy szúrópróba-szerű ellenőrzést tartott a Szaratovszkije Avialinyii légitársaságnál, amelynek egy An-148-asa február 11-én lezuhant Moszkva közelében. Bejelentették azt is, hogy április 27-ig a szaratovi cég személyzetét újabb teszteknek és ellenőrzéseknek vetik alá.

A Szaratovszkije Avialinyii gépparkja a katasztrófa előtt hat An-148-asból, ugyanennyi Jak-42-eseből és kétEmbraer-190-esből állt.

A légitársaság Orszkba tartó An-148-asa február 11-én négy perccel a felszállása után eltűnt a radarok képernyőjéről. A gép lezuhant, 65 utasa - köztük három gyermek - és hatfős személyzete életét vesztette. A gép feketedobozainak vizsgálata megállapította, hogy a mérőműszerek - feltehetően a jegesedés miatt - eltérő repüléssebességi adatokat mutattak, ami hozzájárult a balesethez.
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 15:45
Az EJEB elmarasztalta Törökországot két újságíró őrizetbe vétele miatt
A két felperest, Mehmet Altant és Sahin Alpay-t a 2016. július 15-ei puccskísérlet után indult tisztogatások keretében helyezték előzetes letartóztatásba. Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muszlim hitszónok terrorszervezetnek nyilvánított nemzetközi hálózatát tette felelőssé az összeesküvésért, a két férfi pedig olyan, a Gülen-mozgalomhoz kötődő sajtóorgánumoknál dolgozott, amelyeket a hatalomátvételi kísérletet követően bezárattak.

Elsőfokú ítéletében az EJEB megállapította, hogy eljárásukkal a hatóságok megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményének a szabadsághoz és biztonsághoz való jogról, illetve a véleménynyilvánítás szabadságáról szóló cikkét, és ezért fejenként 21 500 euró kártérítést és perköltséget ítélt meg a panaszosoknak.

Törökországban a puccskísérlet után bevezetett rendkívüli állapot keretében sok újságírót helyeztek előzetes letartóztatásba, és megannyi sajtóorgánumot bezártak terrorpropaganda vádjával.

A strasbourgi bírák leszögezték: "a kormány
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 13:35
Szkripal-ügy - Egy orosz szakértő szerint a britek is előállíthatták a mérgező anyagot
Leonyid Rink, a Novicsok (Újonc) néven ismert vegyifegyverrendszer egyik kifejlesztője is azt mondta ugyanennek a hírügynökségnek, hogy maguk a britek is könnyűszerrel megmérgezhették az orosz katonai hírszerzés (GRU) volt ezredesét, mivel ez az idegméreg - amelyet a britek A234 kódnéven azonosítanak -, hozzáférhető a szakembereik számára, és bármelyik vegyi üzem különösebb nehézségek nélkül legyárthatja.

Nyikulin felhívta a figyelmet arra, hogy az idegméreg egyik kifejlesztőjének tartott Will Mirzajanov - aki a kilencvenes években települt át az Egyesült Államokba - a minap az Amerika Hangja rádiónak nyilatkozva gyakorlatilag elismerte, hogy a briteknek van ilyenjük. "Minden adatot átadott nekik, vagyis azt hiszem, hogy a briteknek körül kell nézniük saját házuk táján. Annál is inkább, mert a szomszédban van egy olyan csodálatos intézmény, a Porton Down, a legnagyobb nyugat-európai tudományos kutatóintézet, amely pont a különböző vegyi és biológiai fegyverekre szakosodott. Minden lehetőségük
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 13:15
1/240
Képek, videók
Természetesen.jpg
pacsakute
2015. november 24. kedd, 19:18
Természetesen....jpg
pacsakute
2013. augusztus 03. szombat, 15:10
Természetesen a nácikat i
basikele
2012. október 27. szombat, 09:45
Természetesen tusól.gif
csalogany13
2010. október 05. kedd, 10:21
Természetesen hibám vam
mester126mari
2009. november 06. péntek, 16:00
Természetesen
joke67
2008. április 04. péntek, 21:53
magasan és természetesen
kopornyikcsilla
2007. május 24. csütörtök, 10:24
díszek csak természetesen
katalin3
2007. február 02. péntek, 23:41
Természetesen Én
biucy
2006. október 04. szerda, 21:01
Természetesen Barbi
barbillla
2006. június 22. csütörtök, 09:22
Vénás betegségek ellen.jp
pacsakute
2018. április 06. péntek, 20:50
Ázsiai ez is SmArt Design
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:31
Cady design tube Ázsiai.j
mbartis
2018. január 10. szerda, 19:29
lila ázsiai kép.jpg
53ilona
2017. március 31. péntek, 22:23
ázsiai vadkutya
szicu
2016. november 11. péntek, 23:27
Címkék
fejét simogatjuk, szülői kérelem, Porton Down, határozathoz párhuzamos, összes An-148-as, bőrön többszörös, Mehmet Altant, Schanda Balázs, indítvánnyal támadott, londoni orosz, Stumpf István, robbantási kísérlet, idegrostokat körülvevő, kiutasítási döntésről, döntéshozatalhoz szükséges, katasztrófa előtt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.