Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 14:26 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Viccek a konyhából
Szívem! Tudsz főzni? Igen. A mama tegnap megtanított...

A mézeshetek alatt a fiatalasszony először főz otthon. A férj töltött kacsát szeretne enni. Az asszonyka korán reggel bevásárol. Kimegy a piacra, vesz egy tisztított kacsát. Délben aztán megjelenik a tállal, ami iszonyatos bűzt áraszt. Atyavilág! - hördül fel a férj. - Mivel töltötted meg a kacsát? Semmivel. Tudod már tele volt, amikor megvettem.

Minden kezdet nehéz. Az anya megkéri lányát- Kislányom töltsd meg a sótartót. Eltelik egy óra. Mit piszmogsz? Még mindig nem vagy kész? De anyu, tudod milyen nehéz ezeken az apró lyukakon átnyomkodni...

Kezdő háziasszonytól kérdezi a férje. Miért formázod mindig más méretűre a gombócokat? Mert változatosan akarok főzni.

Mérvadó amerikai szaklapok nemrégen adták tudtul, hogy a kutatások szerint egyenlő arányban gyorsul fel a szív ritmusa az asszonyoknál, mikor azt hallják: "szeretlek", és a férfiaknál, ha bejelentik nekik: "tálalva".

Súlyos a baj? - kérdi egy
sz719eszter, 2018. augusztus 24. péntek, 11:42
Tallóztam
bizarrnak tűnhet. Hogy lehet ilyen kérdést egyáltalán megfogalmazni? A szervezetem életkora nem feltétlenül egyezik az eltöltött éveim számával? Jó esetben a két szám megegyezik, de sajnos ez nem ilyen egyszerű.

Ahhoz, hogy jobban megértsd a fenti helyzetet, had emlékeztesselek arra, ami valószínűleg előtted is ismert. Az ember valójában egy bőrbe zárt vízgolyó, hiszen testünk 60-70 %-a víz. Egyes szervek pedig, pl. a vese, az agyvelő, a szem ennél is több vizet tartalmaznak, és ezt a vizet semmivel nem lehet helyettesíteni. Szerveink kielégítő működéséhez megfelelő vízellátásra van szükség.

A szervezetünk vízháztartására is igaz, hogy a mennyiségi változások átcsapnak minőségi változásokká. A test víztartalmának 4-5 százalékos csökkenése a munkateljesítmény 20-30 százalékos hanyatlását eredményezi. A teljes éhezést az ember több mint 60 napig képes elviselni, de 15 %-nyi vízveszteség már néhány napon belül visszafordíthatatlan károkat okoz.

Szervezeted annyi
horvathnemagdi, 2018. március 14. szerda, 04:46
Márai Sándor - Idézetek
rendhagyás.

Márai Sándor: Füves könyv - Az ünnepekről


Ha jó ügyet védsz, mitől is félhetsz? Mi is történhetik veled? Letepernek, megrágalmaznak, kirabolnak, meggyaláznak? Vádakkal fordulnak ellened, hamisan ítélnek? Mindez nem változtat azon, hogy az ügy, melyet védtél, jó volt, s ezért jó volt az, amit csináltál, mikor a jó ügy védelmére szegődtél. Ilyenkor ne törődj senkivel és semmivel, csak az ügy igazával, melyet meg kell védened. Végül is tehetetlenek az igazsággal szemben. Letiporhatnak, de meg nem győzhetnek, vádolhatnak, de meg nem hazudtolhatnak, elvehetik életed, de nem vehetik el igazságod. Csak akkor nem vagy magányos az életben, ha jó ügyet védesz.

Márai Sándor


Ha nem érkezik valaki a megbeszélt időben
menusgabor, 2017. december 08. péntek, 20:00
Adventi versek
a fénydús
s szülessék meg a drága Jézus.


Pilinszky János: ÁDVENT

"Ádvent: a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy ,,meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk".

Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra - ami biztosan megjött. Télen: az első hóesésre. És várakozásunk ettől semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg: nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni - beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a miénk. És nincs gyengébb és ,,jogosabb" birtoklás se, mint szeretnünk azt, akit szeretünk és aki szeret minket. Csak a szeretetben, csak az ismerősben születhet valódi ,,meglepetés", lehetséges végeérhetetlenül várakoznunk és megérkeznünk, szakadatlanul utaznunk és szakadatlanul hazatalálnunk.

Minden egyéb kaland, minden egyéb
menusgabor, 2017. december 06. szerda, 17:00
10 módszer, mellyel gyermeked tanulásra ösztönözheted
"A fiam okos srác, de nem szeret tanulni. Az osztályfőnöke szerint, ha így folytatja, több tantárgyból is megbukhat."

"A lányom épp csak annyit hajlandó tanulni, hogy ellavírozzon az iskolában, meg sem próbálja megmutatni, mire képes. Ha a tanulás fontosságáról próbálok vele beszélni, akkor csak forgatja a szemét, és azt válaszolja, hogy az iskola unalmas."

Miért nem tanul?

A Te gyermeked is évről évre rosszabb bizonyítvánnyal jön haza? Már szinte mindenből hármas, pedig Te pontosan tudod, hogy kis odafigyeléssel kitűnő is ehetne?

Sok szülő van hasonló helyzetben: a gyerek unja az iskolát, és mélyen a képességei alatt teljesít. Pedig ahhoz, hogy egy nap egyetemre mehessen és diplomát szerezhessen, vagy akár csak hogy leérettségizhessen, jó tanulmányi eredmény kell. Nem egyszer "majd", hanem most.

A legtöbb szülő ilyenkor betegre aggódja magát, és folyamatosan nyaggatja, macerálja gyermekét, hogy miért olyan lusta, és felelőtlen, miért nem
lenke1964, 2017. november 23. csütörtök, 18:07
Wass AÍbert - Idézetek
Karácsonyi versek II.


Ne hidd, hogy csak az orchidea virág. Meg a rózsa, meg a szegfű. Még a mohának is van virága.
Pedig a moha sohasem lát napot. Sűrű erdők nyirkos homályában él, földhöz ragadtan, nyomorultul. Ő a legnyomorultabb a növények között. Mégis eljön évente az idő, amikor kivirágzik. Kivirágzik, örömet ünnepel. Akár a rózsa, az orchidea, vagy a szegfű. Semmivel sem kisebb az öröme, mint az orchideának, vagy a szegfűnek. Sőt, ne feledd, egy nagy előnye is van: senki emberfia nem tépi le különlegessége miatt a moha virágját. Fogadd meg a tanácsomat és gondolj sokat, nagyon sokat a mohavirágra.

Wass Albert: Még a moha is virágzik


Nem fontos, milyen hibát követ el valaki életében. Az a fontos, hogy vállalja értük
menusgabor, 2017. november 13. hétfő, 14:05
Szabó Lőrinc versei ( 1 )
egyetértést,
csak a halál, -
s mert mindez mégcsak nemis aljas,
nem szomorú,
a minden dolog apja valóban
a háború:
úgy nézzem elszát nyugalommal,
az életet,
mint reménytelen lepratábort
vagy harcteret.
Ha egyszerre tudok meg mindent,
hogy itt mi van,
egész biztossan felkötöttem
volna magam.
De valamit a sors, úgy látszik,
akart velem:
megmutatott mindent, de lassan,
türelmessen:
különbékét ezért kötöttem
a semmivel,
ezért van, hogy csinálom, amit
csinálni kell,
ezért becsülök úgy egy-egy jó
pillanatot,
ezért van, hogy a háborúban
verset irok
s a leprások közt fütyörészek
és nevetek
s egyre jobban kezdem szeretni
a gyerekeket.

-------

Szabó Lőrinc

Nézz föl: a Nap!

Nézz föl s imádkozz: ott fent az a Nagy
szétrombolja magát, csakhogy te élj!
Lődd be gépeid szemét lángfehér
őrületébe: őrűlt
kkm, 2017. augusztus 22. kedd, 06:52
Cseri Kálmán - VÍZ NÉLKÜL NINCS ÉLET
alá... "(lMóz 21,15)

A hajléktalanná vált Hágár és Izmael mennek a pusztában, és egyszerre csak elfogy az otthonról hozott víz. Nincs semmi esély arra, hogy találnak utánpótlást. Letette hát gyermekét egy bokor alá, ő pedig elment messzebb, hogy ne lássa, amikor meghal a gyermek.

Sokaknak ismerős ez: elfogy a türelmünk, a fantáziánk, talán még az életkedvünk is, és ott állunk egy nem várt helyzetben tehetetlenül a gyermekünk mellett. Víz kellene, de nincs. És nem lehet pótolni semmivel, csak az menthetné meg az életét.

A Szentírás gyakran használja a vizet Isten igéjének jelképeként. Tudjuk-e, hogy egyedül Isten igéje mentheti meg gyermekeink lelkét? Csak úgy menekülnek meg a végső pusztulástól, ha idejében hallanak igét, és van lehetőségük hinni Istenben. Hiába kapnak sok mindenből egyre többet, az örök haláltól csak ez mentheti meg őket.

Volt vize Hágárnak, csak elfogyott. Sokan hoztak otthonról vallásos hatásokat, emlékeket, de az most nem ér semmit. Élő vizet
ronix, 2017. július 28. péntek, 17:37
Az emberi elme képes a gyógyításra
beszélgetést is készítettem a hazai szórakoztatóipar szereplőivel, akik teljesen váratlanul, minden előzetes kérdés nélkül tárták a nagyközönség elé, mennyire fontosnak tartják a mentális teremtést.
Ismerőseim már régen beavattak: ha valaki a ,,hogy vagy?" kérdésre ,,egyre jobban" - mondattal felel, az csakis agykontrollos lehet, hiszen ez az ő jelmondatuk.

Sándor András mélyinterjúja.

- Azt mondta rólad valaki, hogy téged egyáltalán nem lehet felidegesíteni semmivel.

- Tényleg nem. Régebben persze ez nem így volt. Húsz évvel ezelőtt szorongó voltam. Sikeres, de szorongó. Most meg baromi nyugodt vagyok és sikeres.

- Miért szorongtál régen?

- Mindenért. A mamámtól örököltem ezt a szokást. Ő egy nagyon aggódó ember, most 93 éves, matematika-fizika szakos nyugdíjas tanárnő. Sokszor aggodalommal tekint a világra. Talán azért is, mert pici korában szegények voltak a szülei. Hogy életben maradjon, a Vöröskereszt kivitte őt
irmus, 2017. május 23. kedd, 07:26
LMP: az elszámoltatás a Fidesz-kormány legnagyobb kudarca
lenne szükség, hogy egyszer és mindenkorra tiszta vizet öntsünk a pohárba, egyszer és mindenkorra legyen átlátható a fejlesztési pénzek elköltése - fogalmazott.

Hozzátette, hogy ennek részeként mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a beruházással kapcsolatos jelentését.

Arra van szükség, hogy olyan ítéletek szülessenek, amelyek egyértelmű üzenetet küldenek a közpénzeket nem megfelelő módon kezelőknek, kijelentve, hogy "az eddig tett lépések a semmivel voltak egyenértékűek" - mondta Csárdi Antal.

Hozzátette, ma sem szólnak másról a nagyberuházások, mint hogy miként lehet "pazarló módon elkölteni" és zsebekbe átjátszani közpénzeket. Példaként az olimpiarendezést és a 3-as metró buszpótlását említette.

Csárdi Antal szerint az a kérdés, hogy érdeke-e a Fidesznek a "folyamatosan, meredeken emelkedő" korrupciós kockázat csökkentése és az átláthatóság növelése.

Joggal szeretné tudni minden magyar állampolgár, hogy kik voltak a nyertesei az
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 11:01
Bejgli (mákos és diós)
kibélelünk, majd 3 bejglit beleteszünk. A maradék hármat másik tepsire sorakoztatjuk. Ha kész, akkor lekenjük tojássárgájával (célszerű délután készíteni!).

Hagyjuk száradni, majd mikor már nem ragad, akkor tojásfehérjével is lekenjük. Éjszakára hűvös helyre tesszük (de nem hűtőbe). Meleg helyen nem szabad hagyni, mert túlkel és sütéskor szét fog repedni.
Sütés:

Másnap reggel hurkapálcával vagy fogpiszkálóval középen, az aljáig megszurkáljuk, hogy a gőz tudjon távozni. Reggel már semmivel nem kell lekenni!

A sütőt hőlégkeverésen 180 fokra előmelegítjük, majd 25-30 perc alatt szép márványosra sütjük. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.
Videós segítség:https://www.youtube.com/watch?v=oXpsPJU0tOc/Csézy Bejglije/
Tipp:

A bejgliket érdemes előző délután, este elkészíteni és másnap reggel sütni.

A főző és a habtejszín ugyan az a termék, csak a nevük más. A lényeg, hogy legalább 30%-os zsírtartalmú legyen és tejszín legyen ráírva, ne
nanoka72, 2016. december 21. szerda, 08:41
Kiegyenlítve - picit a háláról
házalásból próbálta összegyűjteni a pénzt saját tanulására, iskolába menet nagyon éhes volt. Kotorászott a zsebében, de csak egy tíz centest talált. Elhatározta, hogy bekopog a következő házba, és kér valamit enni. Ám amikor egy kedves fiatalasszony kinyitotta az ajtót, inába szállt a bátorsága, és étel helyett csak egy pohár vizet kért. Az asszony ránézett, látta rajta, hogy éhes, ezért egy nagy pohár tejjel tért vissza. A fiú lassan kiitta a tejet, majd megkérdezte: ,,Mivel tartozom?" ,,Semmivel", mondta az asszony. ,,Anyám azt tanította, hogy sose fogadj el pénzt, ha kedvességből adsz valamit." ,,Nagyon köszönöm", válaszolta a fiú.

Howard Kelly* tovább ment, s nemcsak fizikailag érezte jobban magát, de erősödött Istenbe és az emberekbe vetett hite is.
Évekkel később a fiatalasszony súlyosan megbetegedett. A helyi orvosok tanácstalanok voltak. Végül beutalták a közeli nagyvárosba, a John Hopkins Egyetem Klinikájára, s tudós orvosokat hívtak
dorotea55, 2016. december 21. szerda, 06:59
1/25
Képek, videók
Ajándékok a konyhából
borcsamama
2012. január 11. szerda, 17:44
ajándékok a konyhából
borcsamama
2012. január 11. szerda, 17:40
Konyhából a lépcsőházba
fotilakas
2009. november 11. szerda, 17:21
kert a konyhabol.JPG
johnplayer
2007. március 11. vasárnap, 12:57
kilatas a konyhabol 4
hartenfels
2006. október 23. hétfő, 17:48
kilatas a konyhabol 3
hartenfels
2006. október 23. hétfő, 17:46
kilatas a konyhabol 2
hartenfels
2006. október 23. hétfő, 17:45
kilatas a konyhabol
hartenfels
2006. október 23. hétfő, 17:42
Jézus Krisztus tegnap,.jp
katalin_53
2018. április 04. szerda, 23:51
Jézus Krisztus tegnap és
katalin_53
2018. március 30. péntek, 16:36
A tegnapi buliban...
sanci81
2017. augusztus 18. péntek, 16:59
Emlékezz a tegnapra és ..
csalogany13
2017. július 10. hétfő, 22:48
Tegnapba élni bele 01.jpg
chillik
2016. október 23. vasárnap, 05:19
Tegnapba élni bele 02.jpg
chillik
2016. október 23. vasárnap, 05:19
Tegnapi szedés
sanci81
2016. október 18. kedd, 17:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.