Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 04:30 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztény történet- A vízbe dobott kenyér vissztér…
vissztér...
Valamikor egy fiúcska házról házra járva kereste meg a tanulásához szükséges pénzt, amikor azt vette észre, hogy már csak 10 centje van, ami alighogy elég vajmi kis élelemre, mert már éhes is volt. Elhatározta, hogy a következő háznál valami ennivalót kér. Ámde, elveszett a bátorsága, amikor egy szép lány nyitott neki ajtót, így étel helyett csak egy pohár vizet kért.
A lány látta, hogy éhes a fiú, hozott hát neki egy pohár tejet. Lassan megitta, majd megkérdezte:
- Mivel tartozom?
- Semmivel, felelt a lány:
Anyukám úgy tanított, hogy sose hagyjuk megfizetni azt, amikor
kedvesek vagyunk.
- Hát, akkor... tiszta szívemből köszönöm.
Amikor Howard Kelly elhagyta ezt a házat, nem csak fizikailag érezte magát erősebbnek, hanem a lassan majdnem elvesztett hitében is. Pár év múltán a lány súlyosan megbetegedett. A helybeli orvosok tehetetlenek voltak, ezért egy nagyvárosba küldték őt, specialistákat hívtak hozzá, hogy azok foglalkozzanak ezzel a ritka
katalin_53, 2018. május 25. péntek, 08:59
Tallóztam
bizarrnak tűnhet. Hogy lehet ilyen kérdést egyáltalán megfogalmazni? A szervezetem életkora nem feltétlenül egyezik az eltöltött éveim számával? Jó esetben a két szám megegyezik, de sajnos ez nem ilyen egyszerű.

Ahhoz, hogy jobban megértsd a fenti helyzetet, had emlékeztesselek arra, ami valószínűleg előtted is ismert. Az ember valójában egy bőrbe zárt vízgolyó, hiszen testünk 60-70 %-a víz. Egyes szervek pedig, pl. a vese, az agyvelő, a szem ennél is több vizet tartalmaznak, és ezt a vizet semmivel nem lehet helyettesíteni. Szerveink kielégítő működéséhez megfelelő vízellátásra van szükség.

A szervezetünk vízháztartására is igaz, hogy a mennyiségi változások átcsapnak minőségi változásokká. A test víztartalmának 4-5 százalékos csökkenése a munkateljesítmény 20-30 százalékos hanyatlását eredményezi. A teljes éhezést az ember több mint 60 napig képes elviselni, de 15 %-nyi vízveszteség már néhány napon belül visszafordíthatatlan károkat okoz.

Szervezeted annyi
horvathnemagdi, 2018. március 14. szerda, 04:46
Télen…
Horváth M. Zsuzsanna
Reggeli gondolataim...

Napok óta tart a januári kemény tél. Korán felkeltem. Kinéztem az ablakon. A kertet belepte a puha, fehér hótakaró. Hirtelen jött a hideg és a fagy. A bokrok ágain megcsillant a kristályos hó. A szél tekerte, kavarta a hópihéket. A szemem boldogan felcsillant, ahogy megpillantottam a madáretetőt. Sok éhes madárka csőrével szedegette a kiszórt magot. A széncinegék, és a verebek jöttek a leggyakrabban. Hangoskodtak, borzolták tollruhájukat. A bokrok alatt megpillantottam egy fenyőrigót. A lábával kapirgálta a hóval keveredett faleveleket. Rátalált a levelek közt megbújó almára. Boldogan csipegette. A tűztövis piros bogyóit ellepték a feketerigók. Szemet gyönyörködtető látvány. Etetésük nemcsak hasznos, hanem kellemes szórakozás is a számomra. Csodálatos élményekkel lettem gazdagabb, ahogy figyeltem őket. Lassanként megismertem a szokásaikat. A kert közepén helyeztem el az itatót számukra. A vizet gyakran cseréltem, mert gyorsan
dorotea55, 2018. január 17. szerda, 07:17
Márai Sándor - Idézetek
rendhagyás.

Márai Sándor: Füves könyv - Az ünnepekről


Ha jó ügyet védsz, mitől is félhetsz? Mi is történhetik veled? Letepernek, megrágalmaznak, kirabolnak, meggyaláznak? Vádakkal fordulnak ellened, hamisan ítélnek? Mindez nem változtat azon, hogy az ügy, melyet védtél, jó volt, s ezért jó volt az, amit csináltál, mikor a jó ügy védelmére szegődtél. Ilyenkor ne törődj senkivel és semmivel, csak az ügy igazával, melyet meg kell védened. Végül is tehetetlenek az igazsággal szemben. Letiporhatnak, de meg nem győzhetnek, vádolhatnak, de meg nem hazudtolhatnak, elvehetik életed, de nem vehetik el igazságod. Csak akkor nem vagy magányos az életben, ha jó ügyet védesz.

Márai Sándor


Ha nem érkezik valaki a megbeszélt időben
menusgabor, 2017. december 08. péntek, 20:00
Adventi versek
a fénydús
s szülessék meg a drága Jézus.


Pilinszky János: ÁDVENT

"Ádvent: a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy ,,meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk".

Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra - ami biztosan megjött. Télen: az első hóesésre. És várakozásunk ettől semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg: nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni - beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a miénk. És nincs gyengébb és ,,jogosabb" birtoklás se, mint szeretnünk azt, akit szeretünk és aki szeret minket. Csak a szeretetben, csak az ismerősben születhet valódi ,,meglepetés", lehetséges végeérhetetlenül várakoznunk és megérkeznünk, szakadatlanul utaznunk és szakadatlanul hazatalálnunk.

Minden egyéb kaland, minden egyéb
menusgabor, 2017. december 06. szerda, 17:00
10 módszer, mellyel gyermeked tanulásra ösztönözheted
"A fiam okos srác, de nem szeret tanulni. Az osztályfőnöke szerint, ha így folytatja, több tantárgyból is megbukhat."

"A lányom épp csak annyit hajlandó tanulni, hogy ellavírozzon az iskolában, meg sem próbálja megmutatni, mire képes. Ha a tanulás fontosságáról próbálok vele beszélni, akkor csak forgatja a szemét, és azt válaszolja, hogy az iskola unalmas."

Miért nem tanul?

A Te gyermeked is évről évre rosszabb bizonyítvánnyal jön haza? Már szinte mindenből hármas, pedig Te pontosan tudod, hogy kis odafigyeléssel kitűnő is ehetne?

Sok szülő van hasonló helyzetben: a gyerek unja az iskolát, és mélyen a képességei alatt teljesít. Pedig ahhoz, hogy egy nap egyetemre mehessen és diplomát szerezhessen, vagy akár csak hogy leérettségizhessen, jó tanulmányi eredmény kell. Nem egyszer "majd", hanem most.

A legtöbb szülő ilyenkor betegre aggódja magát, és folyamatosan nyaggatja, macerálja gyermekét, hogy miért olyan lusta, és felelőtlen, miért nem
lenke1964, 2017. november 23. csütörtök, 18:07
Wass AÍbert - Idézetek
Karácsonyi versek II.


Ne hidd, hogy csak az orchidea virág. Meg a rózsa, meg a szegfű. Még a mohának is van virága.
Pedig a moha sohasem lát napot. Sűrű erdők nyirkos homályában él, földhöz ragadtan, nyomorultul. Ő a legnyomorultabb a növények között. Mégis eljön évente az idő, amikor kivirágzik. Kivirágzik, örömet ünnepel. Akár a rózsa, az orchidea, vagy a szegfű. Semmivel sem kisebb az öröme, mint az orchideának, vagy a szegfűnek. Sőt, ne feledd, egy nagy előnye is van: senki emberfia nem tépi le különlegessége miatt a moha virágját. Fogadd meg a tanácsomat és gondolj sokat, nagyon sokat a mohavirágra.

Wass Albert: Még a moha is virágzik


Nem fontos, milyen hibát követ el valaki életében. Az a fontos, hogy vállalja értük
menusgabor, 2017. november 13. hétfő, 14:05
Szabó Lőrinc versei ( 1 )
egyetértést,
csak a halál, -
s mert mindez mégcsak nemis aljas,
nem szomorú,
a minden dolog apja valóban
a háború:
úgy nézzem elszát nyugalommal,
az életet,
mint reménytelen lepratábort
vagy harcteret.
Ha egyszerre tudok meg mindent,
hogy itt mi van,
egész biztossan felkötöttem
volna magam.
De valamit a sors, úgy látszik,
akart velem:
megmutatott mindent, de lassan,
türelmessen:
különbékét ezért kötöttem
a semmivel,
ezért van, hogy csinálom, amit
csinálni kell,
ezért becsülök úgy egy-egy jó
pillanatot,
ezért van, hogy a háborúban
verset irok
s a leprások közt fütyörészek
és nevetek
s egyre jobban kezdem szeretni
a gyerekeket.

-------

Szabó Lőrinc

Nézz föl: a Nap!

Nézz föl s imádkozz: ott fent az a Nagy
szétrombolja magát, csakhogy te élj!
Lődd be gépeid szemét lángfehér
őrületébe: őrűlt
kkm, 2017. augusztus 22. kedd, 06:52
Cseri Kálmán - VÍZ NÉLKÜL NINCS ÉLET
alá... "(lMóz 21,15)

A hajléktalanná vált Hágár és Izmael mennek a pusztában, és egyszerre csak elfogy az otthonról hozott víz. Nincs semmi esély arra, hogy találnak utánpótlást. Letette hát gyermekét egy bokor alá, ő pedig elment messzebb, hogy ne lássa, amikor meghal a gyermek.

Sokaknak ismerős ez: elfogy a türelmünk, a fantáziánk, talán még az életkedvünk is, és ott állunk egy nem várt helyzetben tehetetlenül a gyermekünk mellett. Víz kellene, de nincs. És nem lehet pótolni semmivel, csak az menthetné meg az életét.

A Szentírás gyakran használja a vizet Isten igéjének jelképeként. Tudjuk-e, hogy egyedül Isten igéje mentheti meg gyermekeink lelkét? Csak úgy menekülnek meg a végső pusztulástól, ha idejében hallanak igét, és van lehetőségük hinni Istenben. Hiába kapnak sok mindenből egyre többet, az örök haláltól csak ez mentheti meg őket.

Volt vize Hágárnak, csak elfogyott. Sokan hoztak otthonról vallásos hatásokat, emlékeket, de az most nem ér semmit. Élő vizet
ronix, 2017. július 28. péntek, 17:37
Az emberi elme képes a gyógyításra
beszélgetést is készítettem a hazai szórakoztatóipar szereplőivel, akik teljesen váratlanul, minden előzetes kérdés nélkül tárták a nagyközönség elé, mennyire fontosnak tartják a mentális teremtést.
Ismerőseim már régen beavattak: ha valaki a ,,hogy vagy?" kérdésre ,,egyre jobban" - mondattal felel, az csakis agykontrollos lehet, hiszen ez az ő jelmondatuk.

Sándor András mélyinterjúja.

- Azt mondta rólad valaki, hogy téged egyáltalán nem lehet felidegesíteni semmivel.

- Tényleg nem. Régebben persze ez nem így volt. Húsz évvel ezelőtt szorongó voltam. Sikeres, de szorongó. Most meg baromi nyugodt vagyok és sikeres.

- Miért szorongtál régen?

- Mindenért. A mamámtól örököltem ezt a szokást. Ő egy nagyon aggódó ember, most 93 éves, matematika-fizika szakos nyugdíjas tanárnő. Sokszor aggodalommal tekint a világra. Talán azért is, mert pici korában szegények voltak a szülei. Hogy életben maradjon, a Vöröskereszt kivitte őt
irmus, 2017. május 23. kedd, 07:26
LMP: az elszámoltatás a Fidesz-kormány legnagyobb kudarca
lenne szükség, hogy egyszer és mindenkorra tiszta vizet öntsünk a pohárba, egyszer és mindenkorra legyen átlátható a fejlesztési pénzek elköltése - fogalmazott.

Hozzátette, hogy ennek részeként mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a beruházással kapcsolatos jelentését.

Arra van szükség, hogy olyan ítéletek szülessenek, amelyek egyértelmű üzenetet küldenek a közpénzeket nem megfelelő módon kezelőknek, kijelentve, hogy "az eddig tett lépések a semmivel voltak egyenértékűek" - mondta Csárdi Antal.

Hozzátette, ma sem szólnak másról a nagyberuházások, mint hogy miként lehet "pazarló módon elkölteni" és zsebekbe átjátszani közpénzeket. Példaként az olimpiarendezést és a 3-as metró buszpótlását említette.

Csárdi Antal szerint az a kérdés, hogy érdeke-e a Fidesznek a "folyamatosan, meredeken emelkedő" korrupciós kockázat csökkentése és az átláthatóság növelése.

Joggal szeretné tudni minden magyar állampolgár, hogy kik voltak a nyertesei az
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 11:01
Bejgli (mákos és diós)
kibélelünk, majd 3 bejglit beleteszünk. A maradék hármat másik tepsire sorakoztatjuk. Ha kész, akkor lekenjük tojássárgájával (célszerű délután készíteni!).

Hagyjuk száradni, majd mikor már nem ragad, akkor tojásfehérjével is lekenjük. Éjszakára hűvös helyre tesszük (de nem hűtőbe). Meleg helyen nem szabad hagyni, mert túlkel és sütéskor szét fog repedni.
Sütés:

Másnap reggel hurkapálcával vagy fogpiszkálóval középen, az aljáig megszurkáljuk, hogy a gőz tudjon távozni. Reggel már semmivel nem kell lekenni!

A sütőt hőlégkeverésen 180 fokra előmelegítjük, majd 25-30 perc alatt szép márványosra sütjük. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.
Videós segítség:https://www.youtube.com/watch?v=oXpsPJU0tOc/Csézy Bejglije/
Tipp:

A bejgliket érdemes előző délután, este elkészíteni és másnap reggel sütni.

A főző és a habtejszín ugyan az a termék, csak a nevük más. A lényeg, hogy legalább 30%-os zsírtartalmú legyen és tejszín legyen ráírva, ne
nanoka72, 2016. december 21. szerda, 08:41
1/26
Képek, videók
„Én is, amikor megé
katalin_53
2018. június 24. vasárnap, 22:08
Amikor elalszol ma, jó éj
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:16
Amikor a sok.....
borigit
2018. június 10. vasárnap, 09:18
Amikor kiáltottam,.jpg
katalin_53
2018. május 29. kedd, 07:39
Amikor kiáltottam, meghal
katalin_53
2018. május 29. kedd, 07:39
Mint amikor sebektől vérz
sanci81
2018. május 20. vasárnap, 17:51
Amikor meghallották.jpg
katalin_53
2018. május 20. vasárnap, 06:31
Amikor meghallották ezt a
katalin_53
2018. május 20. vasárnap, 06:30
Amikor lehetetlennek tűni
katalin_53
2018. május 09. szerda, 05:28
Amikor egy nő életet ad a
sanci81
2018. április 28. szombat, 18:14
És amikor megjelenik a Fő
katalin_53
2018. április 11. szerda, 22:36
Van aki követ dobott.jpg
lilagondolatok
2014. május 27. kedd, 22:02
Jó nagyot dobott!
korosigaborne
2011. szeptember 12. hétfő, 15:08
kútba dobott levelek.jpg
grimilda
2009. január 10. szombat, 10:20
Dobott étel.gif
bajuszpapi
2008. december 25. csütörtök, 17:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.