Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:17 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyíltvízi úszó vk - Rasovszky Kristóf 4. lett összetettben
versenyző gyakorlatilag végig vezetett, ám a hajrában többen is megelőzték. Végül nyolcadikként ért célba a magyar úszó, aki első felnőttszezonjában három vk-futamon is győzött, összetettbeli negyedik helyéért pedig 12 ezer dollár (3,1 millió forint) a jutalma.

Elmondása szerint büszke az összetett negyedik helyére.

"Szerintem ez egy remek eredmény, hiszen csak olyanok végeztek előttem, akik mind a hét állomáson elindultak, míg én kettőn nem voltam ott" - összegzett a tavaly junior-világbajnokságot és junior Európa-bajnokságot is nyerő Rasovszky, aki az idei vk-ban egyedül tudott a férfiak között háromszor is diadalmaskodni, a másik négy versenyen négy különböző győztest avattak.

Hongkongban a női versenyben Olasz Anna a 12. helyen végzett, míg összetettben nyolcadik lett.

A MÚSZ-összegzés szerint jövőre újra lesz hazai verseny is: az idei magyarországi vizes vb előkészületei miatt ezúttal kimaradt a balatonfüredi állomás, ám a MÚSZ már megállapodott a nemzetközi szövetséggel (FINA),
velemenyezd, 2017. október 21. szombat, 15:22
Kozma Dominik a BVSC-hez szerződött
A 26 éves gyorsúszó pénteken írta alá szerződését, amely 2020. december 31-ig szól.

A nyári, hazai világbajnokságon közönségkedvencé előlépett Kozma felkészülését a jövőben is Nagy Péter segíti. A sportoló és a szakember fél éve kezdte a közös munkát, az MTK-tól távozó Kozma ugyanis a világbajnokságra már a Szőnyi úton készült fel.

"Nagyon szeretek dolgozni, elvégezni azt a munkát, ami az eredményhez kell. Itt megvan a megfelelő szakmai háttér ahhoz, hogy mindent elérjünk, amit elterveztünk" - nyilatkozott Kozma Dominik, aki a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként lett harmadik a Duna Arénában, e mellett többször is országos csúcsot javított. "Mindig mindent meg akarok nyerni, nem arra akarom felkészíteni magam, hogy második vagy hatodik legyek" - jegyezte meg.

Hozzátette, Magyarországon itt a legtöbb a vízfelület, ami elengedhetetlen feltétele a sikernek, ráadásul olyan csapattársai vannak, mint például Bernek Péter, ennek köszönhetően pedig az edzéseken is komoly a versengés. A decemberi
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 13:02
Tarlós: sikeres a kormány és a főváros együttműködése
Tarlós István a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában példaként említette a 3-as metró felújítását - amely már megkezdődött - és a vizes világbajnokság sikeres nyári megrendezését.

Kiemelte: Budapest évről évre óriási lépésekkel halad előre az élhető városok sorában.

"Budapestnek kicsit több autonómiát, stabilabb finanszírozást képzelek el, de amit elértünk, az mindenképpen tiszteletre méltó, és azt is bizonyítja, hogy a negatív kommunikációs próbálkozások ellenére nem volt eredménytelen eddig sem a kormány és a városvezetés együttműködése" - fogalmazott Tarlós István.
velemenyezd, 2017. október 08. vasárnap, 11:41
Bíró Attila: a cél kijutni és jól szerepelni a tokiói olimpián
éves is beépült a csapatba, és hasonló történhet a következő években is" - jelentette ki.

A stúdióbeszélgetésben szóba került a nemzetközi szövetségnek tulajdonított hónapokkal ezelőtti szabálymódosítás is, melyről ugyanakkor idehaza az érintettek nem tudtak. Arról van szó, hogy a center javára megítélt labda nélküli kiállításnál az első passz után érvényes gólt dobhat-e a játékos. Bíró Attila elmondta, korábban nem is hallott a módosításról, hivatalos értesítést sem kaptak, de a budapesti világbajnokságon nem volt ilyenre példa a magyar női válogatott meccsein, így ez nem befolyásolt semmit.

A vlv.hu szakmai oldalon Molnár Tamás, a magyar szövetség alelnöke, az európai (LEN) és a nemzetközi szövetség (FINA) vízilabda szakmai bizottságának tagja csütörtökön azt nyilatkozta: nincs ilyen szabálymódosítás. A kérdés azért vetődhetett fel, mert az OSC és a Napoli múlt heti Bajnokok Ligája-selejtezős meccsén két ilyen gólt is kapott a magyar csapat, a hivatalos LEN-delegátus pedig arra hivatkozott, hogy
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 13:15
Rövidpályás úszó vk - Budapest is pályázik egy jövő évi versenyre
A MÚSZ keddi közleménye szerint a kétnapos viadalra a Duna Arénában kerülhet sor.

"A célunk egyértelmű: legalább két nap erejéig minden évben felidézni az idei, júliusi világbajnokság fantasztikus hangulatát, mert ez tényleg joggal ragadt meg az egész világ emlékezetében" - mondta Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke, aki hozzátette, a világkupa "remek lehetőség arra, hogy Budapest és a Duna Aréna ott maradjon a világ úszósportjának térképén, és hogy újra és újra feledhetetlen élményeket kapjanak a sportág hazai rajongói is".

Wladár Sándor leszögezte: a magyar úszók és a sportág rajongói megérdemlik, hogy minden évben legyen Budapesten egy világesemény.

A MÚSZ már jelezte a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnek (FINA), hogy 2018-ban készen áll bekapcsolódni a sorozatba. Gyárfás Tamás, a FINA legfelsőbb vezetésének magyar tagja - aki egyeztetett Wladár Sándorral - úgy vélte, az Európa-bajnokságok, junior vb-k és a vizes-vb után az úszó világkupa-viadal Budapestre hozatalára is jó esély
velemenyezd, 2017. október 03. kedd, 13:23
Sikeresnek értékelte a rendőrség a nyári turisztikai szezonban végzett munkát
közbiztonság.

Az általános európai terrorfenyegetettség miatt a nyári idegenforgalmi szezonra a magyar rendőrségnek is új metodikával kellett készülnie. A Balaton és a Velencei-tó mellett az ország szinte egészét érintették a nyári, nagy tömegeket vonzó fesztiválok - jegyezte meg az országos rendőrfőkapitány, utalva a májusi manchesteri, egy koncertet követő robbantásos merényletre.

Hozzátette, a Balaton és a Velencei-tó mellett más turisztikai és fesztiválközpontok, valamint a vizes világbajnokság, a Forma-1, a győri európai ifjúsági olimpiai fesztivál, a visegrádi négyek (V4) találkozói és az izraeli miniszterelnök budapesti látogatása jelentette a legnagyobb kihívást idén nyáron a rendőrség számára.

Ezeken túlmenően a készenléti rendőrség négy megyében (Fejér, Veszprém, Somogy, Zala) segítette a helyi rendőrök munkáját, biztosították a helikopteres járőrözést, a négy főkapitányság állományát pedig a szezonban nem irányították át a déli határ migrációs védelmére - sorolta Papp
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 12:50
Guller Zoltán: történelmi nyarat zárt a magyar turizmus
42 százalékkal nőttek.

Az STR riport a turisztikai szakma által ismert és elismert adatsor, amely világszerte 50 ezer szálloda, 6,8 millió szállodai szoba adatait vizsgálja évente. Az STR a 4 és 5 csillagos szállodai kategóriába sorolt szálláshelyeket figyeli, ebben a szegmensben a budapesti szállodák 60 százalékát lefedi. Az STR riport adatait összeállító turisztikai piackutató cég Pennsylvaniában található - ismertette a vezérigazgató.

Az MTÜ saját mérései szerint júliusban a vizes világbajnokságra elsősorban a magas költésű turisták érkeztek, akik a szokásos 2-3 nap helyett 7-8 napot töltöttek Balatonfüreden vagy Budapesten - mondta Guller Zoltán. Hozzátette: a turisztikai ügynökség méréséből az is kiderült, hogy az országba érkezett turisták elégedettsége egy 10-es skálán 8,73 százalékos volt.

Guller Zoltán szerint a magyar turizmus júliusi kiemelkedő eredménye azt mutatja, hogy a turisztikai szektor és a kormányzat összefogásával elérhető az MTÜ egyik legfontosabb célkitűzése, hogy
velemenyezd, 2017. szeptember 11. hétfő, 17:20
Szabó Tünde: sikerpályán a sport utánpótlás-nevelése
Héraklész-programok számára. E programok 20 sportágban 14-23 éves kor között folytatják a fiatalok felkészítését és versenyeztetését, anyagi források biztosításával és jól képzett szakemberek bevonásával.

"A Héraklész kedvezően befolyásolja a helyi, egyesületi és a központi képzés arányát, hiszen koordinálja a fiatal sportolók központi edzőtáborban és válogatott keretedzésen való részvételét. Elmondható, hogy a tavalyi riói olimpián résztvevő sportolók 74 százaléka, a júliusi magyarországi vizes világbajnokság sportolói közül pedig szinte mindenki "héraklészes" volt, de felnőtt válogatott sportolóinknak jelentős része is megfordult valamelyik utánpótlás-programunkban" - emelte ki az államtitkár, aki szerint ezt a munkát erősítik a Nemzeti Élsport és Utánpótlás-nevelési Képzési Központok, az akadémiai rendszer, amelynek keretében több sportágat felölelő akadémiák jönnek létre, hogy szakmai műhelyként segítsék az utánpótláskorú sportolókat a kiválasztástól az olimpiai felkészülésig a tradicionálisan
velemenyezd, 2017. szeptember 06. szerda, 09:51
Erős mezőny a balatonfüredi szörf Raceboard Európa-bajnokságon
szelünk lesz, tökéletes körülmények között tudjuk megrendezni a futamokat a jövő héten. Mind a szervezők, mind Balatonfüred városa készen áll a verseny megrendezésére".

Kruchina megemlítette, a Balatonon húsz éve nem volt világverseny a szörfözők számára.

"A mérce mindenesetre magasan van, figyelembe véve az idei hazai világversenyeket" - fogalmazott Kruchina Károly példaként hozva, hogy "magas színvonalon valósult, illetve valósul meg" a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság, a vizes világbajnokság, valamint a még zajló cselgáncs-vb is. "A Budapest 2024 kifejezett kérése volt, hogy a szövetségek a limai döntés előtt minél több vb-t, Eb-t rendezzenek itthon, mutassuk meg, hogy jó házigazdák vagyunk".

A sportvezető hozzátette, a szervezésben partner Magyar Vitorlás Szövetséggel együtt két versenyen - a Finndingi-világbajnokság pénteken rajtolt Balatonföldváron - bizonyíthatják, hogy képesek lettek volna megfelelni az olimpia által támasztott követelményeknek a Balatonon.

A hat olimpián
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 19:03
MÚSZ - Visszahívták posztjáról Bienerth Gusztáv elnököt
A kezdés előtt Bienerth Gusztáv - aki január 8-án egyedüli jelöltként váltotta a poszton a 24 év után leköszönő Gyárfás Tamást - lépett a pódiumra, és elmondta, hogy a világbajnokság előtt kialakult kritikus helyzetben lett elnökjelölt.

Ahogy fogalmazott, elődje lemondása után sokan úgy látták, hogy egy kívülről jött embernek kell "egy-két dolgot helyre hozni". Megjegyezte: az azóta eltelt hét hónapban sok változás és határozott döntés született a MÚSZ-nál. Beszámolt többek között az elmúlt időszak kiváló eredményeiről (vizes-vb, masters-vb, junior Eb és vb), programokról, pályázatokról.

Bienerth Gusztáv ezt követően ismertette a Deloitte könyvvizsgáló cég jelentését, amely a MÚSZ korábbi működéséről készült. Ennek alapján elmondta: a szervezetnek nem volt belső ellenőrző szabályzata, több esetben szerződésszegések történtek. A jelentés szerinta szponzori pénzekből jutalékot osztottak, nem készítettek leltárt, értékaránytalan megállapodások születtek, visszafizetési kötelezettségek és
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 13:52
Politikai tényellenőrző honlapot indított a Médianéző
miniszterelnök-jelöltje valótlant állított, amikor egy kijelentésében arra célzott, hogy a kormány a GDP 3 százalékát költi az oktatásra, a valóságban ez a szám ugyanis több mint 5 százalék.

A factcheck.hu oldal foglalkozik még az LMP-s Ikotity István évről évre kevesebb felvett felsőoktatási hallgatóról szóló kijelentésével is, idézve a Felvi.hu ezzel ellentmondó adatait, emellett a DK-s Oláh Lajost is szembesítik a FINA elnökének kijelentésével, amely szerint a budapesti volt minden idők legsikeresebb vizes világbajnoksága.

Szarvas Szilveszter utóbbihoz hozzátette, a balliberális médiumok munkatársai nem tudják lenyelni azt a békát, hogy Magyarország sikeresen meg tud rendezni egy nemzetközi sportrendezvényt.

Boros Bánk Levente beszámolt arról is, hogy egy a töredékszavatok kiosztására hivatkozó cikkében Török Gábor politikus azon állítását is cáfolja, amely szerint a Fidesz elvesztené országgyűlési többségét, amennyiben a választáson 40 egyéni mandátumot vesztene.

A Pesti Srácok
velemenyezd, 2017. augusztus 31. csütörtök, 18:53
A hegyvidéki sportközpont nem ért egyet az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntésével
A HSK keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: az Atlasz Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer (LMBTQ) Egyesület képviselője január végén tett bejelentést az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál a HSK ellen. Álláspontja szerint ugyanis a HSK diszkriminatív módon megtiltotta az egyesület sportolóinak, hogy úszóedzést tartsanak. Az egyesület, ahelyett, hogy vélt sérelme miatt megkereste volna a sportlétesítmény ügyvezetőjét, "nyilvános sajtóbotrányt kreált, amellyel jelentősen rontotta a HSK jó hírnevét" - írták.

A hatóság elmarasztalta a HSK-t, holott "tényekkel alátámasztva bizonyította", hogy nem valósított meg hátrányos megkülönböztetést - közölte a kft. A HSK számos példával, szakmai érvvel és objektív adatokkal igazolta, hogy a vizes világbajnokság előtti uszodafelújítások miatt az elmúlt egy évben más új szerződéses partnereknek sem tudott helyet biztosítani, hiszen a lakosság és a meglevő szerződéses partnerek kiszolgálása prioritást élvez - fogalmaztak.

Az Atlasz LMBTQ
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 15:32
1/64
Képek, videók
kristof név.jpg
zsokica45
2017. július 26. szerda, 17:15
Olga Kristóf Lejkó - Édes
egrilany51
2017. július 05. szerda, 15:46
Előadó: Erdős Kristóf
azenujsagom
2017. március 14. kedd, 01:46
Kristof Kalmanné Kristof.
jucinenadov
2017. március 02. csütörtök, 13:02
Kristof Kalmanné Kristof
jucinenadov
2017. február 03. péntek, 17:04
Kristófné - Drága Jucikám
jucinenadov
2017. január 02. hétfő, 13:22
Kristóf Kálmánné Kristóf
jucinenadov
2016. december 07. szerda, 23:06
Összetett kép
csalogany13
2017. május 04. csütörtök, 10:31
Adventra összetett
csalogany13
2015. december 19. szombat, 21:10
Összetett kép.jpg
pacsakute
2013. április 22. hétfő, 15:14
4 Olgitól összetett téli
lovaszmarika
2013. február 11. hétfő, 18:44
Gigitöl összetett kezekke
csalogany13
2012. december 03. hétfő, 09:29
összetett fegyver.jpg
vojtiera
2012. november 20. kedd, 19:06
Összetett illuziókép.jpg
pacsakute
2012. szeptember 05. szerda, 11:16
0 összetett, hajóskapitán
lovaszmarika
2012. augusztus 24. péntek, 15:23
Címkék
4x100 méteres, magyar úszó, jelentés szerinta, Gyárfás Tamás, Török Gábor, következő években, élhető városok, Atlasz Leszbikus, Guller Zoltán, Kossuth Rádió Vasárnapi Újság, júliusi magyarországi, egyesület sportolóinak, fiatalok felkészítését, Rasovszky Kristóf, nemzetközi szövetség, eredményhez kell,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.