Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 11:55 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Úszó ob - Németh Nándor legyőzte Kozma Dominikot 100 gyorson
Az Egri ÚK sportolója mindössze öt századmásodperccel ért el rosszabb eredményt Kozma országos csúcsánál, amit a tavaly nyári, budapesti vizes világbajnokságon, a 4x100-as gyorsváltó döntőjében - Németh csapattársaként - úszott.

Nem sokkal később, a váltó fináléjában Németh Nándor még ennél is jobb 100 métert produkált, de mivel nem a kvartett első embere volt, ideje nem tekinthető új rekordnak.

Férfi 400 vegyesen a várakozásoknak megfelelően a szám kétszeres vb-ezüstérmese, Verrasztó Dávid fölényesen győzött.

A három váltószám döntője kivétel nélkül rendkívül szoros hajrában dőlt el. A Győri Úszó SE a férfiaknál és a nőknél is győzött 4x100 méter gyorson, a vegyes vegyesváltóban pedig második lett a BVSC-Zugló mögött.

Eredmények:

férfiak:

400 m vegyes:

-------------1. Verrasztó Dávid (FTC) 4:12.98 perc2. Bernek Péter (BVSC-Zugló) 4:14.423. Gyurta Gergely (UTE) 4:15.12

200 m mell:

-----------1. Horváth Dávid (Kőbánya SC) 2:11.35 p2. Kutasi Máté (Vasas SC)
velemenyezd, 2018. március 30. péntek, 20:13
Március 15. - Kitüntetések - Magyar Érdemrend középkeresztje
vegyészmérnök, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézete Szerves Kémia Tanszékének professor emeritusa részére a szerves kémia területén végzett, nemzetközileg is nagyra becsült tudományos tevékenysége, kiemelkedő oktatói, oktatásszervezői és szakmai közéleti munkája elismeréseként;

KÁEL CSABA Nádasdy Kálmán-díjas rendező, érdemes művész, a Művészetek Palotája vezérigazgatója részére a 2017. évi budapesti FINA vizes világbajnokság ünnepélyes megnyitójának megrendezése során, valamint a magyar kultúra nemzetközi népszerűsítése érdekében végzett magas színvonalú munkája elismeréseként;DR. LÁNG GYÖRGY, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Országos Onkológiai Intézete bázisán működő Mellkassebészeti Klinika megbízott igazgatója, egyetemi tanár részére a hazai mellkassebészet és tüdőtranszplantáció terén végzett kimagasló tevékenysége, több évtizedes egyetemi oktatói pályafutása
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 18:12
Turisztikai Szövetség: a minőséget kell megcéloznia a magyar vendéglátásnak
Közölte: a tavalyi vizes világbajnokság alatt a budapesti szállásárak elérték az osztrák főváros árait, de ez elsősorban nem a megnövekedett keresletnek köszönhető, hanem annak, hogy jobban fizető vendégek érkeztek Magyarországra.

Kiemelte, hogy a belföldi vendéglátás nem egységes, hiszen a régiós vetélytársakkal szemben is versenyképes vállalkozások mellől még nem tűntek el a szabálytalanul működő cégek.

Az előbbieknek kedvez a vendéglátás áfájának további csökkentése, amely egyúttal a vendéglátásban dolgozó vállalkozások bérköltségeinek növekedését is ellentételezi - tette hozzá.

Princzinger Péter szerint az ágazat legfontosabb feladata a jól képzett munkaerő ösztönzése, hogy a vendéglátásban dolgozók ne menjenek külföldre, a munkaerőpiacra belépők Magyarországon álljanak munkába.

Hangsúlyozta, hogy az ágazatnak számos fejlesztésre - egyebek között képzéseket biztosító kompetenciaközpontra - is szüksége volna.

A turisztikai kínálat összetett rendszer, amelynek egységes
velemenyezd, 2018. február 10. szombat, 20:47
A téli sportolást és a szurkolást népszerűsítette a Ficsak Dunakeszin
A "Szurkoljunk és sportoljunk együtt télen is" program keretében megtartott jégmajálison a Ficsak alapítója, Király Nóra (Fidesz-KDNP), újbudai önkormányzati képviselő elmondta, hogy két évvel ezelőtt álmodták meg a "Nem vagyunk mi kispályások" brandet, hogy nemzetközi sporteseményeken, a magyar sportolókért együtt szurkolásra buzdítsák az embereket.

Hozzátette, hogy ez a 2016-os Futball Európa Bajnokságon be is vált, tavaly pedig a vizes világbajnokságon szurkoltak a magyar versenyzőknek. Idén a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) kereste meg őket, hogy buzdítsák a februári téli olimpián induló sportolókat.

Király Nóra elmondta, hogy szervezetüknek fontos a családok testmozgásra történő buzdítása, még ilyenkor télen is, ezért szervezték Dunakeszire a jégmajálist, amely a szurkolás mellett a mozgás fontosságát hivatott népszerűsíteni.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy Dunakeszi lakossága
velemenyezd, 2018. február 04. vasárnap, 07:15
Káel Csaba vehette át a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete 2018 díjat
viszonylatban is meghatározó szereplővé vált. Vezérigazgatói irányítása alatt a Müpa mára erős kulturális és turisztikai márkává vált hazai és nemzetközi szinten, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál Operatív Testületének elnökeként igazi városfesztivált valósított meg, amelyben a kulturális programok mellett kiemelkedő szerepe van Budapest turisztikai értékeinek, vonzerőinek. Budapest imázsépítő tevékenységét nagyban segítette 2017 nyarán a 17. FINA Vizes Világbajnokság Müpa által szervezett nyitóelőadása, amely a BEA World - Best Event Awards-on elnyerte az Arany Elefántot, valamint a világ legjobb megnyitói kategóriában az ezüst trófeát. Kulturális munkásságában kiemelkedő szerephez jutnak külföldi opera- és színházi rendezései. Bő harminc évet felölelő filmrendezői munkásságának termése mintegy 20 dokumentum-, játék- és portréfilm, több mint 600 reklámfilm és 28 videoklip. Első nagyjátékfilmes rendezéséért, a Bánk bán című filmért 2002 decemberében az Arany
velemenyezd, 2018. február 02. péntek, 13:52
Párizs 2024 - A szervezők Budapesten tanulmányozzák a mintának tekintett Duna Arénát
hasznosulhat egy sportlétesítmény a hazai nagyközönség és a sportolók számára egyaránt" - folytatta Piqueras. Kiemelte: a fenntarthatóság, amely a Duna Aréna tervezésekor és építésekor követelmény volt, alapvető szempont a franciaországi játékok előkészítésekor is.

Mivel a 2024-es párizsi ötkarikás játékoknak még nincs versenyuszodája, ezért a franciákat különösen az érdekelte, hogyan lett a Duna Aréna a világ egyik leggyorsabb medencéje, illetve hogyan oldották meg a magyarok, hogy a vizes világbajnokság idején az ideiglenes lelátókkal 15 ezres, végleges formájában pedig 6 ezres legyen a lelátó. Ezen kívül azt is tudni szerették volna, mi volt a gyors kivitelezés titka. Ezért már a nyári vizes világbajnokság alatt kérték Fürjes Balázstól, hogy megismerhessék a Duna Arénát, mert annak mintájára szeretnék felépíteni a párizsi olimpiai uszodát.

Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti városépítések kormánybiztosa beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Duna Aréna az adott szó betartásáról, az
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 11:01
Az elmúlt nyolc év eredményeit összegzi a Hajrá, magyarok!
2010 óta elért eredmények közül példaként említette a versenyengedéllyel rendelkezők számának ugrásszerű növekedését (2010: 242 ezer, 2017: több mint 500 ezer), a támogatott sportesemények számát (2010: 35, 2017: 113) és az infrastruktúra fejlődését. Kiemelte, hogy a versenyengedéllyel rendelkezők több mint fele utánpótlás korú, s a mindennapos testnevelés bevezetésével ma már 1,2 millió gyerek mozog naponta legalább 45 percet. Emlékeztetett még a tavalyi év nagy hazai sporteseményeire, a vizes világbajnokságra, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra és a cselgáncs-vb-re, és kijelentette: Magyarország igazi sportnemzet, s a sport közös nemzeti ügy.

Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a miniszterelnöki kabinetiroda szakértője azt mondta, megható számára a bemutató helyszíne, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum, amely tele van emlékekkel. Szerinte ez a kiadvány is ezen relikviák közé fog tartozni, mert az általa bemutatott időszak történelmi a magyar sportban, miután ennyi sportfejlesztés
velemenyezd, 2018. január 29. hétfő, 15:21
A Dal 2018 - Magyar sikerprodukció nyitja az adásokat
adásait megnyitó néhány perces előadásokban a nézők ízelítőt kaphatnak az újcirkusz műfaj elemeiből, a színpadon többféle cirkuszi zsánerszám - levegőakrobatika, lengőrúd és lábzsonglőr számok, handvoltige, handstand - is látható lesz. A fellépések során a Recirquel nemzetközi sikerű előadásainak átdolgozott jeleneteit vagy kifejezetten A Dalba komponált, egyedi produkciókat tekinthet meg a közönség - tartalmazza a közlemény.

Az összegzés szerint a produkciók közt helyet kap a budapesti vizes világbajnokság záró gáláján bemutatott monumentális előadás levegőképének átdolgozott változata, valamint a Párizs Éjjel című előadás egyik jelenete, amely tavaly nyáron a világ legnagyobb fesztiválján, az Edinburgh Fringe-en a szakma és a kritikusok körében is nagy sikert aratott.

"A Dal az egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért showműsor hazánkban, hiszen adásonként több mint egymillió néző várja kíváncsian, melyik lesz a legjobb dal Magyarországon. Ez kiváló alkalom arra, hogy emlékeztessük magunkat, mi
velemenyezd, 2018. január 28. vasárnap, 21:37
A férfipólósok szerint is Vámos Márton volt 2017 legjobbja
társak csaknem nyolcvan százaléka a vlv.hu hagyományos év végi körkérdésére válaszolva tette le voksát a Ferencváros balkezes világbajnoka mellett. Döntésük egybeesik a hivatalos értékítélettel, mivel a szövetségi kapitány jelölése alapján a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége is Vámost ítélte az elmúlt esztendő legjobbjának.

Az év mérkőzése a szavazatoknak ugyancsak jelentős többségével a magyar sikert hozó Szolnok-Jug Dubrovnik Bajnokok Ligája-döntő lett, de több voksot érdemelt ki a vizes világbajnokság budapesti pólós fináléja is, amelyen a horvát válogatott legyőzte a magyar nemzeti együttest.

Egyszersmind a margitszigeti Hajós uszodában rendezett vb-döntő kapta a legtöbb jelölést "Az év csalódása" címre is, míg 2017 legszebb találata a társak szerint egyértelműen az Eger olimpiai és világbajnokának, Hosnyánszky Norbertnek a csavargólja volt a görögök elleni világbajnoki elődöntőben.

A válogatott tagjai a horvát Sandro Suknót ítélték a világ legjobb játékosának, aki a Szolnokot erősítő
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 11:09
Banai: a hiány a vártnál kedvezőbb lett tavaly, az államadósság pedig tovább csökkent - BŐVÍTETT (új: jövő évi
Banai Péter Benő. Ez a magas kiadás relatív alacsony bevétellel párosult: 1015 milliárd forint érkezett az államkasszába Brüsszelből 2017-ben, amiből 633 milliárdot decemberben utalt az Európai Bizottság - tette hozzá.

Magasabb kiadása keletkezett az államnak 2017-ben a lakástámogatások felfutásának köszönhetően is, 35,5 milliárd forinttal lett magasabb a lakástámogatások összege 2016-hoz képest - jegyezte meg az államtitkár. Életpálya modellekre, beruházási programokra, például a vizes világbajnokság megrendezésére 1074 milliárd forinttal többet költött az állam - tette hozzá.

A központi költségvetés helyzetét a kamatkiadások csökkenése segítette tavaly, 70 milliárd forinttal alacsonyabban alakultak a nettó kamatkiadások 2017-ben - jegyezte meg az államtitkár.

Az államtitkár szavai szerint a kedvező reálgazdasági folyamatok jó alapot nyújtanak ahhoz, hogy a hiány 2018-ban 2,4 százalék alatt maradjon és az államadósság tovább csökkenjen.

Kérdésére elmondta, hogy a parlamenti
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 16:02
Banai: a hiány a vártnál kedvezőbb lett tavaly, az államadósság pedig tovább csökkent
Banai Péter Benő. Ez a magas kiadás relatív alacsony bevétellel párosult: 1015 milliárd forint érkezett az államkasszába Brüsszelből 2017-ben, amiből 633 milliárdot decemberben utalt az Európai Bizottság - tette hozzá.

Magasabb kiadása keletkezett az államnak 2017-ben a lakástámogatások felfutásának köszönhetően is, 35,5 milliárd forinttal lett magasabb a lakástámogatások összege 2016-hoz képest - jegyezte meg az államtitkár. Életpálya modellekre, beruházási programokra, például a vizes világbajnokság megrendezésére 1074 milliárd forinttal többet költött az állam - tette hozzá.

A központi költségvetés helyzetét a kamatkiadások csökkenése segítette tavaly, 70 milliárd forinttal alacsonyabban alakultak a nettó kamatkiadások 2017-ben - jegyezte meg az államtitkár.

Az államtitkár szavai szerint a kedvező reálgazdasági folyamatok jó alapot nyújtanak ahhoz, hogy a hiány 2018-ban 2,4 százalék alatt maradjon és az államadósság tovább csökkenjen.

Kérdésére elmondta, hogy a jövő évi
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 12:51
M4 Sport-Az Év sportolója gála - Baji, Liu Shaolin Sándor és Szatmári a legjobb három között a férfiaknál
kik végeznek az élen, de a legfontosabb, hogy bajnokainkat, hőseinket, sztárjainkat megünnepeljük."

Hozzátette, a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen szervezett, az Év góljáról döntő szavazáson a nézők több mint 10 ezer voksot adtak le az m4sport.hu-n.

Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke emlékeztetett, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) voksolásán, melyen 112 ország 517 sportújságírója vett részt, Hosszú Katinkát a második legjobb női sportolónak, míg a nyári budapesti vizes világbajnokságot a harmadik legjobb sajtókiszolgáló eseményének választották. Elmondta még, hogy az elismertek ZEMA Porcelánmanufaktúra által kifejezetten erre az alkalomra tervezett és készített, 21 karátos arannyal díszített díjat vehetnek át.

"Csak látszólag áll távol egymástól a színház és a sport, hiszen mi itt a színpadon hősöket teremtünk, történeteket mesélünk el, a sportolók pedig valós hősök, akikre fel lehet nézni, akikkel azonosulva élhetünk át csodákat." - fogalmazott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 12:42
1/67
Képek, videók
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
Németh András tavaszi ver
chillik
2018. január 13. szombat, 05:22
németh andor.png
chillik
2017. október 20. péntek, 15:54
Németh Károly Őszi piros
maria_kadar_148
2017. szeptember 11. hétfő, 21:28
Németh Marika festményei
egrilany51
2017. július 05. szerda, 11:03
dominikos 046.jpg
fany81
2011. május 14. szombat, 23:03
dominikos 043.jpg
fany81
2011. május 14. szombat, 23:02
dominikos 038.jpg
fany81
2011. május 14. szombat, 23:02
dominikos 036.jpg
fany81
2011. május 14. szombat, 23:01
dominikos 027.jpg
fany81
2011. május 14. szombat, 23:00
dominikos 003.jpg
fany81
2011. május 14. szombat, 22:59
Rose Art tube tavalyi.jpg
mbartis
2018. január 10. szerda, 19:36
Tavalyi levél a fán.jpg
chillik
2017. április 30. vasárnap, 12:37
tavalyi örömök.jpg
agica2004
2017. február 12. vasárnap, 14:33
A tavalyi cselédekhez 01.
chillik
2016. augusztus 03. szerda, 06:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.