Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:00 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Budapesten lesz a 2018-as LEN-kongresszus
Az eseményt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a 2017-es magyarországi vizes világbajnokságot szervező BP2017 Nkft. csapatával közösen készíti elő - tudatta a MÚSZ az MTI-vel.

Amint arról Gyárfás Tamás, a LEN gazdasági vezetője tájékoztatott, sikerült megállapodnia Paolo Barelli elnökkel Róma visszalépéséről, így a LEN Büro pénteki, koppenhágai ülésén - a Magyar Úszó Szövetség Wladár Sándor elnök vezette delegációjának prezentációja után - Budapestet választotta a jövő évi kongresszusa helyszínéül.

"Mindenkit szeretettel várunk Budapesten" - mondta Wladár Sándor az ülésen, akit Paolo Barelli a 200 méter hát moszkvai olimpiai bajnokaként mutatott be a LEN-vezérkar tagjainak, hozzátéve, hogy "a magyar úszósport jó kezekben van, hiszen olyanok vezetik, akiknek az úszás a génjeikben van".

A BP2017 Nkft. képviseletében Koppenhágában Szántó Éva ügyvezető igazgató és Balogh Sándor gazdasági igazgató ismertette a kongresszusra vonatkozó terveket, melyek értelmében az eseményre az InterContinental
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 16:06
Egymilliárd forintot ad a kormány a Dagály fürdő felújítására
A kormányhatározat szerint százmillió forintot a FINA vizes világbajnokság, egymilliárd forintot pedig a budapesti konferencia-központ megvalósításának költségvetéséből csoportosítanak át.
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 10:01
FINA: Caeleb Dressel és Sarah Sjöström az év úszója
A FINA közleménye emlékeztet, hogy mindketten először érdemelték ki az elismerést. Az amerikai versenyző a nyári, budapesti vizes világbajnokságon három egyéni és négy váltószámban nyert aranyérmet, míg a svéd úszónő háromszor győzött a magyar fővárosban, valamint - Hosszú Katinkát megelőzve - élen zárt összetettben a rövidpályás világkupa-sorozatban.

Az év vízilabdacsapata a férfiaknál a horvát, a nőknél az amerikai válogatott lett, mindkét csapat aranyérmet nyert a budapesti vb-n.

A műugróknál a brit Thomas Daley és a kínai Si Ting-mao, a szinkronúszóknál az olasz Giorgio Minisini és az orosz Alekszandr Malcev, illetve a szintén orosz Szvetlana Kolesznyicsenko lett az év legjobbja. A nyíltvízi úszóknál a francia Marc-Antoine Olivier és a brazil Ana Marcela Cunha érdemelte ki az elismerést, míg az óriás-toronyugróknál az amerikai Steven LoBue és az ausztrál Rhiannan Iffland zárt az élen.

A díjkiosztón a 97 éves úszó, Bánki Béla - a nyári, magyarországi masters vb legidősebb versenyzője -
velemenyezd, 2017. december 02. szombat, 15:52
Átadták a Moszkva sétányt Budapesten
Közleményük szerint a rendezvényen Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes felidézte: a 2017 nyarán Budapesten megrendezett FINA vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan számos fejlesztés, beruházás valósulhatott meg. Az egyik ilyen kiemelt projekt volt a Moszkva sétány is, amelyet már a vb idején használhattak az emberek, s most hivatalosan is felavatták.

A Moszkva sétány a pesti Duna-part kiemelt fekvésű, de korábban kihasználatlan szakasza, ahol 1150 méter hosszúságban, hét méter szélességű sávban elválasztott gyalog- és kerékpárutat alakítottak ki. Rendezték a zöldfelületeket, egyedi tervezésű utcabútorokat és kerékpártárolókat helyeztek ki, s megkezdték a közvilágítás és az úgynevezett smart city (intelligens város) megoldások előkészítését is. A sétányra úgynevezett okos pontokká alakítható új közvilágítási oszlopokat is tettek, így - Budapesten az elsők között - váltak adottá a feltételei az ingyenes közterületi wifi-szolgáltatás beindításának. A korszerű lámpaoszlopokra
velemenyezd, 2017. november 21. kedd, 18:12
Krónika 6. rész (azonnali kérdések, napirend után)
közösségi forrásból nyert pénzt a feladatra - mondta, felvetve: volt, akit arról tájékoztattak, hogy nem kapja vissza a befizetett összeget vagy kevesebbet kap.

Csepreghy Nándor válaszában kifejtette: a kormány 557 millió forintot utalt át az önkormányzatnak, amely továbbította a pénzt az érintett társulásnak. Minden magánszeméllyel egyenként elszámolnak és visszajuttatják a teljes befizetést.KDNP: hogyan segíti a kormány sportolók felkészülését?Gaal Gergely (KDNP) a vizes világbajnokság megrendezését és a sportolói sikereket méltatva arról érdeklődött, hogyan segíti a kormány a sportolók felkészülését. Mint mondta, az infrastrukturális fejlesztések mellett a táplálkozástudománynak is fontos szerepe van, ebben is lépést kell tartani más nemzetekkel.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár válaszában arról számolt be, hogy a Testnevelési Egyetemen belül hiánypótló intézmény, a Sporttáplálkozás-tudományi Központ állt fel október 20-án, amely a legmodernebb technológiákkal
velemenyezd, 2017. november 20. hétfő, 17:12
Vizes vb - Nemzetközi díjas a magyarországi világbajnokság nyitóelőadása
A péntek esti eseményen az egyik legfontosabb kategória, a Best Live Entertainment szekció fődíját Káel Csaba, a vb-nyitány főrendezője, a Müpa vezérigazgatója és a produkció látványvilágáért felelő francia kollektíva, az ECA2 vezetője, Jean-Christophe Canizares közösen vette át - a világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft. szombati tájékoztatása szerint.

Emellett a világ legjobb megnyitóit, ünnepi ceremóniáit elismerő Opening/Celebration kategóriában is díjazták a produkciót: itt ezüst trófeát érdemelt ki a budapesti nyitóelőadás, amely a 2016-os riói nyári olimpia megnyitója mellett lett második.

A Budapest szívében négy darab, 80x10 méteres uszályból kialakított, a Dunán lebegő színpadon 220 önkéntes és fiatal sportoló, valamint közel 700 művész által létrehozott grandiózus produkciónak és az MTVA közvetítéséről tudósító több mint 55 nemzetközi csatornának - köztük a nyitóelődást online élőben adó CNN csapatának - köszönhetően szerte a világban nézők sokasága gyönyörködhetett a magyar
velemenyezd, 2017. november 18. szombat, 16:32
Metrófelújítás - LMP: a rossz pótlás miatt összeomolhat a közösségi közlekedés
Pongrácz Gergely, az LMP budapesti elnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón nagy szakmai hibának nevezte, hogy a városvezetés csak buszokra bízza a metrópótlást.

Kiemelte, hiba volt a 3-as vonal északi szakaszával kezdeni a felújítást, a középső, vagy a kőbányai rész rekonstrukciója alatt ugyanis meg lehetett volna hosszabbítani a 14-es villamost a Deák Ferenc térig, ami jelentősen könnyítette volna a pótlást.

Pongrácz Gergely szerint a 3-as metró műszaki színvonala a felújítás után sem felel majd meg a 21. századi elvárásoknak. Példaként említette, hogy a beruházásból kimaradt a teljes akadálymentesítés.

Az LMP budapesti elnöke megjegyezte továbbá, hogy az egyik bécsi metróvonalat a budapesti 3-as vonalnál olcsóbban, átszámítva mintegy 100 milliárd forintért újítják meg.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi képviselője a sajtótájékoztatón megengedhetetlennek nevezte, hogy Tarlós István főpolgármester azzal a cinikus megjegyzéssel zárta ki a mozgáskorlátozottakat a
velemenyezd, 2017. november 05. vasárnap, 13:22
Vízilabda Európai Szuperkupák - Letaszítaná a királyt a trónról a Ferencváros, ismerős magyar-orosz párharcok
A nőknél 15.45 órától a LEN Kupa-győztes UVSE a Kirisi ellen ugrik medencébe. A magyar csapat a Padova legyőzésével hódította el a második számú európai trófeát, míg az oroszok történetük hatodik fináléján értek a csúcsra az Euroligában.

Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője elmondta, az ilyen mérkőzések motiválják igazán a játékosokat, hiszen nagy címért játszhatnak. A szakember elmondta, az orosz csapat keretében nem történt jelentősebb változás, így alapozhatnak a tavaly velük vívott felkészülési mérkőzésre. Hozzátette, megnézték az Euroliga döntőjének felvételét, ráadásul az együttes gerincét a magyarok által jól ismert orosz válogatott adja, így több ismerős "pároskapcsolat" is lesz majd a medencében.

Csabai Dóra megjegyezte, mindent meg fognak tenni a győzelemért, ismerik az orosz válogatottat, így gyakorlatilag a Kirisit is, amelyet rendkívül összeszokott gárdának nevezett.

Alekszander Kabanov, az oroszok vezetőedzője szűkszavúan annyit mondott, fel vannak készülve a mérkőzésre,
velemenyezd, 2017. november 03. péntek, 12:31
Hasznot hozott Windsornak a rövidpályás úszó-vb
A tanulmány készítői azt írták - olvasható a jelentést közzétevő vizes világszövetség (FINA) honlapján -, hogy a kanadai városban tavaly decemberben rendezett hatnapos esemény generálta összbevétel felülmúlta a kiadásokat, többek között a vébéhez kapcsolódó adókedvezményeknek, új munkahelyek megteremtésének köszönhetően.

A 25 méteres medencében 13. alkalommal megrendezett vb-ről szólva Julio C. Maglione FINA-elnök úgy nyilatkozott, hogy bár Windsor volt az eddigi legkisebb település, amely vizes-világbajnokságnak otthont adhatott, nagy sikerű eseménynek bizonyult, amely kedvező hatást gyakorolt a helyi és a környékbeli gazdaságra.

A kanadai vb-n 153 országból 864 úszó vett részt, s a versenyek televíziós közvetítését több mint 460 millióan látták világszerte. 2024-ben Budapest ad otthont a rövidpályás vb-nek.
velemenyezd, 2017. november 02. csütörtök, 18:33
Katonai mezei futó világbajnokságot rendeznek Magyarországon
Az ezredes elmondta, a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire - CISM) által rendezett 57. mezei futó világbajnokság egyik célja, hogy a résztvevő katonák megismerjék egymást, így erősítve a békét.

A versenyt a Balatonakarattyai honvédüdülő parkjában tartják majd egy 2300 méteres pályán. Összesen 27 ország 246 versenyzőt nevezett a világbajnokságra.

A férfiaknál a hosszabb táv 11,5, míg a rövidebb 4,6 kilométeres; a nők pedig csak a rövidebb távon indulhatnak.

A versenyzőknek a nehezített tereppel is meg kell küzdeniük: vizes árkon, farönkön és homokdombon kell átjutniuk - tette hozzá.
velemenyezd, 2017. november 02. csütörtök, 10:01
Kick-box-vb - Hatvan országból kétezer versenyző indul Budapesten
A csütörtöki sajtótájékoztatón Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke elmondta, hogy nagyon emlékezetes vb-re készülnek, már csak azért is, mert most először fordul elő, hogy e küzdősport mind a két szakága egy helyen és egy időben szerepel világbajnokságon. Kitért rá, hogy Brazília visszalépése után, a nemzetközi szövetség, a WAKO kérésére mondott igent Magyarország a "dupla" vb-re. Ezzel összefüggésben is köszönetét fejezte ki a sportállamtitkárságnak az anyagi segítséget is jelentő háttértámogatásért.

Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár azt emelte ki, hogy idén rengeteg nagy nemzetközi versenyt rendezett Magyarország, így vizes vb-t, EYOF-ot, cselgáncs-vb-t, és ebbe a sorba illeszkedik a kick-boxosok világbajnoksága is. Hangsúlyozta, hogy sportdiplomáciában is erős sikersportágról van szó, és hozzáfűzte, hogy a budapesti világbajnokságon szereplő mind a 39 magyar éremeséllyel indul harcba.

Király István alelnök, akit a WAKO európai szervezete szeptemberben
velemenyezd, 2017. október 26. csütörtök, 12:42
1/65
Képek, videók
Náci kongresszus Nünberg.
megyerimihaly
2016. január 16. szombat, 01:46
2014.nov.22 Kongresszus 0
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:56
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
90. A kettőnk szövetsége.
marcyt
2017. szeptember 21. csütörtök, 07:51
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 04.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:56
Szövetség
dandej
2016. július 19. kedd, 14:08
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Ez a jele a szövetségnek.
katalin_53
2016. május 07. szombat, 14:56
Új szövetség.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 13:15
A gyűrű szövetsége.jpg
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 05:13
Örök szövetség
sacimama
2014. április 02. szerda, 13:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.