Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 10:05 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sertésszeletek vadász módra
Sertésszeletek vadász módra


Hozzávalók:

8 vékony szelet sertés karaj
15 dkg gomba
1 hagyma
babérlevél
1 kiskanál pirospaprika
só, fehér bors
1,5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
0,5 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyemzöld


Elkészítése:

A karajszeleteket nagyon vékonyra veregetjük mindkét oldalukon. Bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a felhevített vaj és olaj keverékén hirtelen elősütjük. Kivesszük a szeleteket , és melegen tartjuk.

A visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát, majd ráfektetjük a hússzeleteket.

Felöntjük a borral, beledobjuk a babérlevelet, és lefedve pároljuk még 15 percet. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, a
vorosrozsa66, 2018. május 17. csütörtök, 08:14
Ízőrzők – Szenna –
teáskanál őrölt paprika, 3 evőkanál lecsó, 1 evőkanál só, 5 dkg szeletelt vargánya.
A tojásokat csak annyira főzzük meg, hogy a sárgája ne legyen teljesen kemény. Öt nyitott (dupla) szelet karajt enyhén kiklopfolunk. Mindegyikre teszünk egy vékony szelet sonkát, közepébe tojást ültetünk. Feltekerjük, hústűvel megtűzzük, lisztben átforgatjuk, majd forró olajban hirtelen átsütjük, hogy egy kis kéreg képződjön a húsokon. Tálcára szedjük.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt pecsenyezsírban átpároljuk. Fűszerpaprikával ízesítjük, majd visszahelyezzük a húsokat. Teszünk hozzá lecsót, ízlés szerint sót, gombát, felöntjük fél liter vízzel, és fedő alatt legalább fél óráig pároljuk.
Amikor jól átpuhult, kiszedhetjük a töltött karajt. Eltávolítjuk a hústűket, középen mindegyiket ferdén kétfelé vágjuk, meglocsoljuk gombás mártással, és máris kínálhatjuk. Petrezselymes párolt rizst ajánlunk hozzá.
Ezt az ételt gomba nélkül is elkészíthetjük, úgy is nagyon finom.

Somogy
horvathnemagdi, 2011. december 05. hétfő, 08:17
Recept
paradicsomlé, vagy 1 csapott ek paradicsompüré
2 dl tejföl
8 dkg liszt (3-4 ek)
7 dkg vöröshagyma (1 közepes fej)
10 dkg tv paprika (1 közepes darab)
2 dkg fűszerpaprika (kb 1 ek)
1 dkg só (kb 1 tk)

Elkészítés idő: 15 perc

A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval ízesítjük és egy magasabb falú serpenyőben a libazsíron vagy olajon pirosra sütjük. Az elősütött csirkehúst kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.

A visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, ezután rövid pirítás után félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Felöntjük 3 dl vízzel és paradicsomlével, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és 10 percig főzzük.

Közben külön edényben habarást készítünk: a csomómentesen összekevert tejfölt és lisztet felöntjük egy kevés forró paprikás lével, majd az egészet jól elkeverjük és beleöntjük a mártásba. Az így besűrített mártást
emoke93, 2011. augusztus 26. péntek, 01:45
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA:
Levesalap
3 dl víz
2 dl paradicsomlé, vagy 1 csapott ek paradicsompüré
2 dl tejföl
8 dkg liszt (3-4 ek)
7 dkg vöröshagyma (1 közepes fej)
10 dkg tv paprika (1 közepes darab)
2 dkg fűszerpaprika (kb 1 ek)
1 dkg só (kb 1 tk)

Elkészítés

A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval ízesítjük és egy magasabb falú serpenyőben a libazsíron vagy olajon pirosra sütjük. Az elősütött csirkehúst kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.

A visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, ezután rövid pirítás után félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Felöntjük 3 dl vízzel és paradicsomlével, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és 10 percig főzzük.

Közben külön edényben habarást készítünk: a csomómentesen összekevert tejfölt és lisztet felöntjük egy kevés forró paprikás lével, majd az egészet jól elkeverjük és beleöntjük a mártásba. Az így
1vargaildyko, 2011. május 05. csütörtök, 11:57
15 perces paprikás csirke
paradicsomlé, vagy 1 csapott ek paradicsompüré
2 dl tejföl
8 dkg liszt (3-4 ek)
7 dkg vöröshagyma (1 közepes fej)
10 dkg tv paprika (1 közepes darab)
2 dkg fűszerpaprika (kb 1 ek)
1 dkg só (kb 1 tk)

Elkészítés idő: 15 perc

A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval ízesítjük és egy magasabb falú serpenyőben a libazsíron vagy olajon pirosra sütjük. Az elősütött csirkehúst kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.

A visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, ezután rövid pirítás után félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Felöntjük 3 dl vízzel és paradicsomlével, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és 10 percig főzzük.

Közben külön edényben habarást készítünk: a csomómentesen összekevert tejfölt és lisztet felöntjük egy kevés forró paprikás lével, majd az egészet jól elkeverjük és beleöntjük a mártásba. Az így besűrített
gabfe, 2011. április 10. vasárnap, 19:49
V betűs receptek
tejföllel és a kis tálkákat a forró sütőbe téve, jól egybefőzzük.

Vecsési sertésborda.

Hozzávalók: 4 szelet sertésborda, 20 dkg lángolt kolbász, 60 dkg savanyú káposzta, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma. 1 dl olaj, só, törött bors.
Elkészítése: A kivert, megsózott megborsozott bordaszeleteket kevés olajban hirtelen, szép pirosra sütjük. Kuktaedény aljára rakjuk, tetejét beborítjuk karikára vágott lángolt kolbásszal, melyre a savanyú káposztát terítjük. A pecsenyezsírban megpirítjuk egy kicsit a paradicsompürét, elkeverjük 1 kanál liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, feleresztjük 1,5 dl vízzel és a káposztára öntjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számított 15 percig főzzük.
Előmelegített tálra tesszük, és forrón tálaljuk.

Vecsési szelet

Sertésszeleteket jól kiverünk. Megsózzuk, törött borssal meghintjük. Közben savanyú-káposztát és savanyú-káposzta levelet egyszer átmosunk, 2 gerezd fokhagymát köménymaggal összezúzunk. A káposztát
horvathnemagdi, 2011. január 15. szombat, 18:32
S betűs receptek
Tálaláskor a sertésbordákat előmelegített mélyebb tálba helyezzük, és bevonjuk a mártásos fejtett babbal.

Soproni sertésoldalas

Hozzávalók: 1,5 kg oldalas, 1 dl olaj, 1 kanál paradicsompüré. 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, kakukkfű, majoránna, pirospaprika, 1 dl fehérbor, 5 dkg füstölt szalonna.
Elkészítése: Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután a húst kiszedjük, és félre tesszük. A pecsenyezsírban megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és vöröshagymát, megszórjuk paprikával, ráöntjük a paradicsompürét, a bort, beletesszük a fűszernövényeket és a megzúzott fokhagymát. A visszarakott oldalasokat ebben a mártásban puhára pároljuk. Apróra vágott burgonyát olajban megsütünk, pecsenyetálra halmozzuk, erre rakjuk sorban a hússzeleteket és leöntjük a mártással.

Soproni tallér

Hozzávalók: 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csapott mokkáskanál fahéj.
A
horvathnemagdi, 2011. január 15. szombat, 12:40
Sertésszeletek vadász módra recept
Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj
15 dkg gomba
1 db vöröshagyma
1 kiskanál pirospaprika
1,5 dl tejszín
2 evőkanál Rama margarin
1 evőkanál olaj
0,5 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyemzöld
fehér bors

babérlevél

Elkészítés:

A karajszeleteket nagyon vékonyra veregetjük mindkét oldalukon. Bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a felhevített margarin, és olaj keverékén hirtelen elősütjük. Kivesszük a szeleteket , és melegen tartjuk.
A visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát, majd ráfektetjük a hússzeleteket . Felöntjük a borral, beledobjuk a babérlevelet, és lefedve pároljuk még 15 percet. Hozzáöntjük a tejszínt, a babérlevelet eldobjuk, és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.
toth_beata, 2010. november 17. szerda, 20:15
Képek, videók
vecsési sertésszelet Anik
snbela44
2014. május 31. szombat, 18:52
Sertésszelet dijoni módra
skorpiolilike
2014. január 12. vasárnap, 09:41
Rántott_sertésszelet.j pg
sztana45
2010. december 04. szombat, 20:41
A szerelem az a mesterkul
suzymama43
2014. augusztus 06. szerda, 07:34
Évi azsúros mesterkéje. 0
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
Zsuzsa mesterkéje. 017.jp
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
1. mesterkém.jpg
rece-fice
2009. július 02. csütörtök, 15:03
mesterke a rámán
agota_nagy
2008. november 13. csütörtök, 15:01
Nagyon igaz. Hamis tettek
alvaro-hopihe
2018. augusztus 16. csütörtök, 12:58
Amikor még nagyon szerett
furaila
2018. augusztus 12. vasárnap, 05:01
Nagyon-Nagyon Igaz !
alvaro-hopihe
2018. augusztus 04. szombat, 09:32
Csak is rossz !! Nagyon r
alvaro-hopihe
2018. július 29. vasárnap, 11:59
Nagyon mélyre esett a kav
alvaro-hopihe
2018. július 26. csütörtök, 08:34
Nagyon boldog névnapot
irmus
2018. július 22. vasárnap, 15:43
Nagyon igaz ..
alvaro-hopihe
2018. június 19. kedd, 14:49
Címkék
elősütött csirkehúst, megzúzott fokhagymát, vékony szelet, olajban mindkét, kevés forró, pecsenyezsírban megpirítjuk, csomómentesen összekevert, kuktát lezárjuk, tojásokat csak, forró sütőbe, babérlevelet eldobjuk, Meggle Mesterkrém, finomra vágott, felszeletelt gombát, Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot, karajszeleteket nagyon,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.