Regisztráció  Belépés
2018. február 19. hétfő | 8. hét | 50. nap | 17:10 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Remek versenyzéssel döntős a magyar férfi váltó 5000 méteren
Remek versenyzéssel döntős a magyar férfi váltó 5000 méteren A verseny jelentős részében a Magyar váltó volt az első helyen.
......
videó

Döntő február 22.- én 13 órakor.
maroka, 2018. február 13. kedd, 16:16
Választás 2018 - MSZP-Párbeszéd: törvényben kellene vitára kötelezni a miniszterelnök-jelölteket
Karácsony Gergely, aki az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, egyre kevesebb értelmes vita van a magyar közéletben; akinek nagyobb a hangereje és több óriásplakátja van, az gátlástalanul hazudozhat, mert nem kell szembesülnie az ellenérvekkel.

Szerinte ahhoz, hogy az áprilisi, "történelmi jelentőségű" választáson a választók bölcs döntést hozhassanak, tudniuk kell, milyen alternatívák állnak egymással szemben. A demokrácia lényege a vita, az, hogy a politikai szereplők elfogadják, mindannyian ugyanazért a hazáért akarnak dolgozni, de vitatkoznak azon, mi a legjobb a közös hazának - részletezte.

Ha már a demokrácia íratlan szabályai nem kényszerítik ki a vitát, és Orbán Viktor miniszterelnök úgy érzi, megkerülheti a nyilvánosságot, akkor törvénnyel szeretnék kikényszeríteni azt - indokolta kezdeményezését a politikus.

Hozzátette: a törvénycsomag szerint a pártoknak szakpolitikai vitákat kellene folytatniuk az oktatásról, az egészségügyről, a korrupcióról.

Szeretnék
velemenyezd, 2018. február 10. szombat, 12:55
Megvan a téli olimpia első komoly sérültje
A 20 éves világbajnok brit snowboardos Katie Ormerod a dél-koreai téli olimpia első súlyos sérültje, jelenti a BBC. A fiatal, amúgy az olimpiai aranyra is esélynek tartott slopestyle-os versenyző egy edzésen esett rosszul, és kiderült, a jobb sarkában komoly károk keletkeztek, pénteken műteni kell.
Ormerod volt az első brit, aki meg tudta nyerni a slopestyle világbajnokságot (Moszkva, 2017), és a sportágban kiemelt jelentőségű X Gamesen is bronzérmes tudott lenni.
Az olimpiai csapat menedzsere, Mike Hay elmondta, mindenkit letaglózott a hír; Dan Hunt, a brit sísport igazgatója pedig kijelentette, a csapattársak kettőzött erővel fognak Ormerodért versenyezni.
maroka, 2018. február 09. péntek, 19:56
Síugrás története
Phjongcshang 2018 - Az első síző, aki "nagyot mert ugrani", a norvég Sondre Nordheim volt 1860-ban. Két évvel később már versenyt is rendeztek, de a síugrás eleinte még inkább csak a téli karneválok műsorán szerepelt.
Óriási fejlődési lehetőséget teremtett, hogy 1892-ben a norvég uralkodócsalád - hagyományteremtő szándékkal - kiírta a Király Kupát. A sportág a norvég kivándorlók révén a tengerentúlra is eljutott, ott 1887. február 8-án tartották az első viadalt.
A síugrás minden téli olimpia műsorán szerepelt. A nagy sánc 1924-ben, a normál sánc 1964-ben debütált, csapatversenyre először 1988-ban került sor, míg a nők normál sáncos versenye Szocsiban került az ötkarikás műsorba. Ebben a sportágban eddig hat olimpián szerepelt magyar sportoló, legutóbb 1968-ban. Ezúttal Vörös Virág révén lett volna lehetőség rá, de a kvalifikációs időszak jelentős részét kihagyta súlyos térdsérülése miatt, amely után 2017 őszén tért vissza.

- Helyszín: Alpensia Síugró Központ (Phjongcshang)
Indulók
maroka, 2018. február 08. csütörtök, 21:11
Kiemelt sportág lett a karate
a lehetőséget, hogy a kiemelt sportágak körébe kerüljön, így a szövetség mostantól a kiemelt sportágfejlesztési támogatás segítségével folytathatja a korább évek kiváló munkáját" - mondta az államtitkár, emlékeztetve rá, hogy a karate 2020-ban Tokióban először szerepel az olimpián, a szakszövetség célja pedig, hogy magyar karatés is induljon az ötkarikás tornán.

Mészáros János, az MKSZ elnöke megjegyezte: a 2013-ban nagy sikerrel megrendezett budapesti Európa-bajnokság óta minden évben történt jelentős előrelépés a sportág háza táján, és reméli, hogy ez a folyamat kitart a tokiói olimpiát követően is. Megemlítette, hogy elindult a szakedzőképzés, a karate pedig a testnevelés órák keretében bekerült a közoktatásba. Arra is kitért, hogy a szövetség megpályázza a 2022-es világbajnokság megrendezését.

Az évértékelőn díjazták a tavaly a sportág legrangosabb versenyein - a világjátékokon, a felnőtt Európa-bajnokságon, a korosztályos vb-n és Eb-n, az egyetemi Eb-n, illetve a világkupákon - kimagasló
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 18:33
FM: a mezőgazdaság sikere az alkalmazkodáson múlik
Nagy István az Agrofield 4.0 elnevezésű konferencián rámutatott: a modernmezőgazdasági gépek segíthetik a termelőket abban, hogy felvegyék a versenyt a fejlett gazdaságokkal. Emlékeztetett, hogy a 2014-2020 között Magyarországra érkező több mint 12 ezer milliárd forint uniós forrásból mintegy 3700 milliárd forint célzottan a mezőgazdaságot és a vidékfejlesztést szolgálja. Döntő jelentőségűnek nevezte, hogy aforrásokat a gazdálkodók a hatékonyság és versenyképesség növelése érdekében használják fel.

Az államtitkár kiemelte, hogy ma már egyre többen használnak precíziós technológiát, terjed például a GPS-sorvezetők és az automata kormányzás kombinációja, hogy a traktor a lehető legkisebb területet járja be. A hozamtérképek és a távérzékelés együttes alkalmazásával pedig meg lehet állapítani, hogy hol érdemes növényvédő szert, trágyát kijuttatni, és a jó minőségű talajfoltokba több, a rosszabbakba kevesebb vetőmag juthat. A kertészetben az automatizált üvegházak nélkül gyakorlatilag ma már nem is
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 13:22
A GVH engedélyezte Mészáros Lőrinc irányításszerzését a Konzum Alapkezelő Zrt. felett
Mészáros Lőrinc ennek következtében az Opus Nyrt. felett egyedüli közvetett irányítást szerez.

A GVH azt követően foglalkozott a kérdéssel, hogy Mészáros Lőrinc versenyfelügyeleti eljárást kért a Konzum Alapkezelő Zrt. feletti irányítás megszerzésének vizsgálatára.

A versenyhatóság tájékoztatása szerint a GVH megkereste a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát. A médiatanács azonban, hatáskörének hiányára hivatkozva, megszüntette a szakhatósági eljárást.

A GVH ezt követően egyebek mellett megvizsgálta a lokális hirdetési piacokon kialakuló versenyhatásokat: felvetődött, hogy a balatoni régióban és elsősorban Bács-Kiskun megyében a lokális rádiók és nyomtatott sajtótermékek egyazon vállalkozáscsoportba kerülnek, és ez által káros versenyhatások alakulhatnak ki. Ennek megelőzése érdekében a bejelentő értékesítette a PartFM-et és a Gong Rádiót működtető vállalkozásait.

A vállalatcsoportok ezt követően megmaradt, átfedő és kapcsolódó tevékenységeit - hirdetésértékesítés,
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 15:43
Tovább hízik a kisgömböc: Mészáros Lőrinc örülhet
A Gazdasági Versenyhivatal szerint nem csökkent a verseny a médiapiacon Mészáros Lőrinc bevásárlásával, így engedélyezték a Konzum Alapkezelő Zrt. és az Opus Nyrt. feletti irányításszerzést - derül ki a Hivatal közleményéből. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Mészáros Lőrinc bejelentése után indított versenyfelügyeleti eljárást a Konzum Alapkezelő Zrt. feletti irányítás megszerzésének vizsgálatára.
A GVH Mészáros bejelentése után indított vizsgálatot, különös tekintettel arra, hogy az irányításszerzéssel a balatoni régióban és elsősorban Bács-Kiskun megyében a lokális rádiók és nyomtatott sajtótermékek egyazon vállalkozáscsoportba kerültek. A teljes körű eljárásban a hivatal megkereste a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát. A Médiatanács hatáskörének hiányára hivatkozva megszüntette a szakhatósági eljárást.
Bár mindez káros lehetett volna a versenyre, a GVH álláspontja szerint Mészáros
bordat, 2018. február 01. csütörtök, 15:01
Egyesítheti autómegosztó szolgáltatását a BMW és a Daimler
autómegosztó szolgáltatásokkal könnyebben elérik a fiatal célcsoportokat, és hatékonyabban bevezethetik elektromos meghajtású modelljeiket.

A fúziótól azt is várják, hogy kisebb ráfordítással építhetik ki az elektromos kocsikhoz szükséges töltőhálózatot, és együtt jobb esélyekkel vehetik fel a versenyt a nagyvárosi közlekedés új szereplőivel. Elsősorban a sofőrszolgálatokkal, mint az Európában terjeszkedő amerikai Uber és a kínai Didi, amelyek flottája a belátható jövőben önvezető kocsikból állhat, és jelentős részt szakíthat ki a piacból.

A 2011-ben alapított DriveNow 13 európai nagyvárosban működik, összesen 6250 autóval. A 2010 óta működő Car2Go világszerte 26 városban van jelen, flottája 14 ezer kocsiból áll. Egyesülésükkel a messze legnagyobb európai autómegosztó vállalat jöhet létre. Ezért az Európai Bizottság versenyjogi főigazgatósága - az Európai Unió versenyfelügyeleti hatósága - a tervezett ügylet beható vizsgálatára készül - írta a Handelsblatt.

Az autómegosztó vállalatok üzleti
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 16:52
Nehéz mellényeket adnak a hiperaktív gyerekekre
Megosztja a közvéleményt és a szakértőket is az megoldás, amit újabban bevezettek 200 németországi iskolában: a hiperaktivitás-zavarral (ADHD-val) küzdő gyerekekre homokkal töltött, nehéz mellényeket adnak, amitől nyugton ülnek tanítás alatt.

Az 1,2-6 kilós, 140-170 euróba kerülő mellények sokak szerint nagyon hasznosak, egyes megszólaló szülők és tanárok jelentős javulásról számoltak be a hiperaktív gyerekek viselkedésében a használatától. Elméletileg senkit sem kényszerítenek arra, hogy vegye fel a mellényt, önként hordják a gyerekek, és 30 percnél tovább egyszerre soha nincs rajtuk.

Mások viszont aggódnak, hogy az elmegyógyintézetekben használatos kényszerzubbonyra emlékeztethet a megoldás, és stigmatizálhatja a hiperaktív gyerekeket a társaik szemében. A kritikusok
schuro, 2018. január 23. kedd, 21:04
Közbeszerzési Hatóság: erősödött a verseny tavaly a közbeszerzéseknél
ügyeket 90 százalékban a KH nyeri.

A hivatal 2017-ben 539 állásfoglalást adott és 72 közérdekű bejelentést bíráltak el - kivizsgálatlan bejelentés nem volt -, a hivatal vezetője 89 esetben jogorvoslatot kezdeményezett.

Kiemelten fontos feladatot jelentettek a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások (hnt), tavaly 477 ilyen eljárás volt, míg egy évvel korábban még 870,- mondta a KH elnöke. Hozzátette, hogy ezekkel összefüggésben tavaly 58 esetben kezdeményezett jogorvoslatot. Az ügyek számának jelentős visszaesése jelzi, hogy az ajánlatkérők egyre jobban meggondolják tárgyalás nélküli közbeszerzési eljárások alkalmazását, és ez egybevág a jogalkotó nem titkolt szándékával, amely a hnt-k visszaszorításától a verseny erősödését várja - hangsúlyozta. A hirdetmény nélküli eljárások értéke tavaly 149 milliárd forint volt, ami az összes közbeszerzési eljárás értékéből minden eddiginél alacsonyabb arányt, 5,2 százalékot jelent - jegyezte meg.

A KH tavalyi tevékenységei közül Rigó Csaba Balázs kiemelte
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 18:24
Cseresnyés: idén 6 százalék felett lehet a reálkeresetek emelkedése
Hozzátette: a bruttó és a nettó bérek emelkedésének ennél nagyobb mértékűnek kell lennie, ha van egy kis infláció.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi kereseti statisztikáiról elmondta: egyes területeken verseny alakult ki a jól képzett szakemberek iránt, ez a keresletnövekedés a fizetések emelkedését hozta. Erre reagált a kormány 2016 végén a hatéves bérmegállapodással, amelyben a munkavállalók és a munkaadók szervezeteivel meghatározták a mértéket, amely ösztönzést adhatott a béremelkedésnek. A minimálbér és a garantált bérminimum eddig soha nem látott mértékben emelkedett 2017. január elsejétől 15, illetve 25 százalékkal. Ez folytatódott idén év elejétől is, a minimálbér 8 százalékos, a garantált bérminimum további 12 százalékos emelkedésével.

A bérmegállapodás a bérekre rakódó adóterhek jelentős csökkentését is tartalmazta, amit tavaly elsősorban béremelésre fordítottak a vállalatok - mondta, hozzátéve: 2018. január elsejétől újabb jelentős csökkenés volt, és bizonyos
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 09:51
1/235
Képek, videók
D túl a 9 méteren
agnesst
2013. június 24. hétfő, 11:57
Eimci.-700 méteren
baraber
2007. november 11. vasárnap, 22:23
3900 méteren
tnelli
2007. június 19. kedd, 12:06
Régi magyar énekek.jpg
chillik
2018. február 11. vasárnap, 07:22
magyar csapat.jpg
maroka
2018. február 09. péntek, 19:42
grumpy-cat-magyar-Favi m.c
macsek11
2018. február 02. péntek, 20:26
magyar_kultura_napja-1 -e1
menusgabor
2018. január 22. hétfő, 19:55
csemadok-dsz-magyar-ku ltu
menusgabor
2018. január 22. hétfő, 19:54
magyar-kultura-napja-1 .jp
menusgabor
2018. január 22. hétfő, 19:53
Az új Magyar költö 01.jpg
chillik
2018. január 06. szombat, 06:03
Az új Magyar költö 02.jpg
chillik
2018. január 06. szombat, 06:03
Az új Magyar költö 03.jpg
chillik
2018. január 06. szombat, 06:03
Magyar vagyok, minthogy m
chillik
2017. december 06. szerda, 05:13
magyarok.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 13:38
magyar zászló.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 13:37
Címkék
társaik szemében, évvel korábban, fizetések emelkedését, autómegosztó vállalatok, testnevelés órák, sportágban kiemelt, hazáért akarnak, tokiói olimpiát, kvalifikációs időszak, Karácsony Gergely, Orbán Viktor, Európai Unió, Katie Ormerod, magyar közéletben, Gong Rádiót, automata kormányzás,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.