Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 20:20 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres tiramisu
Epres tiramisu

Hozzávalók

50 dkg mascarpone
14 dkg cukor
2,5 dl hideg habtejszín
6 dkg porcukor
1 tk vaníliaaroma
1 csomag babapiskóta
1 doboz friss eper (+ a díszítéshez)
1 ek citromlé
2 dl víz
1 ek keményítő

Elkészítés:
A mascarponét 4 dkg cukorral alaposan kikeverjük. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a mascarpone mixhez. Habzsákba töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük felhasználásig.

Az eperszószhoz az epret, a citromlevet, a maradék cukrot és vizet egy lábosban felforraljuk. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni). A keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszük hűlni.

Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk a félretett eperszószba, majd a
irmus, 2018. június 10. vasárnap, 10:35
Meggyes kevert süti
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
1 dl natúr joghurt
27 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
40 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt is jó)
10 dkg csokoládé
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 23-cmes tepsibe öntjük. A meggy, vagy cseresznye felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben és a tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk és a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
koszegimarika, 2018. május 30. szerda, 09:19
Vaníliás szelet
cukor
fél tasak sütőpor
a tetejére

20 dkg cukor
20 dkg vaj
10 dkg liszt
4 dl tej
2-3 tasak vaniliás cukor vagy vaníliaroma
a tetejére
kakaópor
cukordíszek

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a cukrokkal és vízzel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, diót, a sütőport és a kakaót.

Előmelegített sütőben megsütjük. A cukorral a tejjel és a liszttel vastag pépet főzünk, ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal, majd vaníliaaromával ízesíthetjük. A tésztára kenjük, megszórjuk kakaóval, tetszés szerint díszítjük.
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:06
Tejbegríztorta
Hozzávalók:
150 g kerek keksz
1 liter tej
10 evőkanál gríz
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg vaj
1 evőkanál kakaópor
1 üveg barack befőtt (900 g)
20 g zselatin
kivi
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretesszük hűlni. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt grízhez adjuk és robotgéppel összekeverjük. A gríz felét egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a kakaóport, robotgéppel összekeverjük.Egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformát kirakunk a keksszel, szorosan egymás mellé. Ráhalmozzuk a kakaós krémet és befedjük a fehér krémmel.A barackbefőtt levéből kiveszünk néhány evőkanálnyit és meglangyosítjuk, feloldjuk benne a zselatint. A lecsöpögtetett barackokat egy tálba tesszük és robotgéppel pépesítjük, hozzákeverjük a zselatint. A torta tetejére öntjük és hűtőbe tesszük legalább 3
bkisseva, 2018. április 16. hétfő, 12:55
Vaníliás szelet
Vaníliás szelet amivel bárkit lenyűgözhetsz! Már a látványa is fenséges!

Hozzávalók

a tésztához:

10 dkg cukor
4 tojás
6 dkg liszt
4 dkg darált dió
2 evőkanál olaj
2 evőkanál viz

1 csapott evőkanál kakaó
1 tasak vaniliás cukor
fél tasak sütőpor

a tetejére

20 dkg cukor
20 dkg vaj
10 dkg liszt
4 dl tej
2-3 tasak vaniliás cukor vagy vaníliaroma
a tetejére
kakaópor
cukordíszek


Elkészítés

A tojásokat a cukrokkal és vízzel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, diót, a sütőport és a kakaót.

Előmelegített sütőben megsütjük. A cukorral a tejjel és a liszttel vastag pépet főzünk, ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal, majd vaníliaaromával ízesíthetjük. A
vorosrozsa66, 2018. április 15. vasárnap, 14:22
Sütés nélküli Tejbegríztorta
tej
10 evőkanál gríz
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg vaj
1 evőkanál kakaópor
1 üveg barack befőtt (900 g)
20 g zselatin
kivi


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretesszük hűlni. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt grízhez adjuk és robotgéppel összekeverjük. A gríz felét egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a kakaóport, robotgéppel összekeverjük.

Egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformát kirakunk a keksszel, szorosan egymás mellé. Ráhalmozzuk a kakaós krémet és befedjük a fehér krémmel.

A barackbefőtt levéből kiveszünk néhány evőkanálnyit és meglangyosítjuk, feloldjuk benne a zselatint. A
vorosrozsa66, 2018. március 30. péntek, 15:17
Vaníliás szelet amivel bárkit lenyűgözhetsz!
Vaníliás szelet amivel bárkit lenyűgözhetsz! Már a látványa is fenséges!

HOZZÁVALÓK
a tésztához:

10 dkg cukor
4 tojás
6 dkg liszt
4 dkg darált dió
2 evőkanál olaj
2 evőkanál viz
1 csapott evőkanál kakaó
1 tasak vaniliás cukor
fél tasak sütőpor
a tetejére

20 dkg cukor
20 dkg vaj
10 dkg liszt
4 dl tej
2-3 tasak vaniliás cukor vagy vaníliaroma
a tetejére
kakaópor
cukordíszek


ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a cukrokkal és vízzel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, diót, a sütőport és a kakaót.

Előmelegített sütőben
vorosrozsa66, 2018. március 20. kedd, 23:35
Csokis meggyes süti Magditól
Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 dl natúr joghurt, 27 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál vaníliaaroma vagy 2 tasak vaníliás cukor, 40 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt is jó), 10 dkg csokoládé

Elkészítése: a vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával (vaníliáscukorral) ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 23-cmes tepsibe öntjük. A meggy vagy cseresznye felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben, és a tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk, és a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 10:50
Különleges csokis meggyes kavart finomság
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
1 dl natúr joghurt
27 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
40 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt is jó)
10 dkg csokoládé

Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 23-cmes tepsibe öntjük. A meggy, vagy cseresznye felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben és a tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk és a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt
bkisseva, 2016. december 15. csütörtök, 20:32
Csokis meggyes
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
1 dl natúr joghurt
27 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
40 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt is jó)
10 dkg csokoládé

Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 23-cmes tepsibe öntjük. A meggy, vagy cseresznye felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben és a tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk és a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
koszegimarika, 2016. július 23. szombat, 08:39
Tortakrém receptek
szeretem ha túl édes és vajas...mert a marcipánborítás is édes.Fel lehet dobni a krémet ,ha meggybefőttet teszünk a rétegek közé.



Kávékrém:Ugyanúgy készül mint a csokikrém,csak egy kanál kakaót és egy kávéskanál nescafét teszünk a krémbe.



Vaníliakrém: Ezt nevezhetjük cukrászkrémnek is.60 g lisztet elkeverünk 2 dl hideg tejjel,majd sűrű pépet főzünk belőle.Amikor kihűlt 250g porcukrot és 250g vajat dolgozunk bele,majd vaníliaaromával ízesítjük.Itt megjegyzem(mert már kaptam hideget a fejemre ezzel a krémmel kapcsolatban),hogy amikor felfőzzük,lassú lángon tegyük,és nem kell megijedni akkor sem ha összecsomósodik.A porcukortól és a szobahőmérsékletű vajtól szépen megadja magát és síma állagú krémmé változik.Ízlés szerint adagoljuk hozzá a porcukrot is és a vanília aromát is.Nem sűrűn használom,de ez egy gyors krém,és variálható.





Gesztenyekrém: Ugyanúgy készül mint a
bkisseva, 2016. június 30. csütörtök, 17:34
Somlói revolúció
hogy a narancszselé teljesen megdermedjen.



Fehér csokoládés mousse hozzávalói:

17 dkg fehér csokoládé
3 db tojássárgája (50-55 g)
1 ek porcukor
2 tk vaníliaaroma
3,5 dl habtejszín (30 %-os v. Hulala)
5 g zselatin (por)


A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük langyosra.

A tojássárgáját keverjük ki alaposan a porcukorral, és a vaníliaaromával, majd keverjük hozzá a langyosra hűtött fehér csokoládét.

Egy deciliter tejszínt melegítsük fel forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és alaposan keverjük össze. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tojásos-csokoládés keveréket, és szintén keverjük alaposan össze, majd hagyjuk kihűlni.

A maradék habtejszínt (v. Hulalát) verjük fel kemény habbá, majd apránként, kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládékrémhez.(én kézi habverővel kevertem
klementinagidro, 2015. május 14. csütörtök, 13:42
1/4
Képek, videók
epres tiramisu.png
erzsikepuskas
2014. január 11. szombat, 13:26
Tiramisu likörös epres to
pacsakute
2013. október 19. szombat, 15:06
Epres tiramisu
irmus
2013. június 08. szombat, 15:23
epres tiramisu kehely.jpg
szelidszeder
2012. február 09. csütörtök, 10:24
epres tiramisu0615.jpg
maroka
2010. június 15. kedd, 20:28
Almás-habos reszelt sütem
vorosrozsa66
2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
malnas-turos-habos-tor ta.
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 19:07
Habos kávé
eva6
2018. január 08. hétfő, 17:45
Habos kávé
irmus
2017. december 28. csütörtök, 09:47
Habos kávé
eva6
2017. december 07. csütörtök, 14:54
Mascarponés epertorta.jpg
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 14:54
Epres-mascarponés álom
irmus
2018. május 23. szerda, 17:55
Mascarponés, epres pohárk
irmus
2018. május 17. csütörtök, 07:30
Mascarponés somlói
irmus
2018. április 08. vasárnap, 12:13
Mascarponés csokoládékrém
irmus
2017. november 18. szombat, 14:55
Címkék
lecsöpögtetett barackokat, fejemre ezzel, maradék habtejszínt, cukorral habosra, lábosban felforraljuk, vaníliaaromával habosra, félretett eperszószba, narancszselé teljesen, tésztára halmozzuk, vanília aromát, gríz felét, kávéskanál nescafét, vajat robotgéppel, szobahőmérsékletű vajtól, maradék tésztához, tésztára kenjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.