Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 22:30 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jó tudni!
miszerint a hidrogénperoxid a szervezetben végbemenő mindennemű rendellenes anyagcsere - folyamatainak a visszarendezője, függetlenül attól, hogy milyen eredetű a betegség: szív és ér, légúti, ideg, endokrin vagy egyéb rendszeri. A különbség csak a kezelés módjában rejlik.

A rákos betegségek sikeres kezelése hidrogén-peroxiddal azzal magyarázható, hogy a rákos sejt csak oxigénhiányos közegben képes létezni.

A hidrogén-peroxid úgyszintén hatásos olyan immunhiányos betegségeknél, mint a vörös lupus, bármilyen allergiás megnyílvánulás, az izületek tokjára, az izületek körüli szövetekre terjedő idült gyulladás ( reumatoid arthritis), stb."
A hidrogén-peroxidot orvosi ellenőrzés nélküli belső használatra jellemzően a következőképpen javasolják : Mindenképpen a gyógyszertárban kapható 3% -os oldatból, étkezés előtt, vagy étkezés után 1,5 órával, napi háromszor tíz csepp, 2- 3 dl vízben. A másik javallat: 1 liter vízbe 10- 15
bozsanyinemanyi, 2018. január 17. szerda, 16:18
Érdekesség
hidrogénperoxid a szervezetben végbemenő mindennemű rendellenes anyagcsere - folyamatainak a visszarendezője, függetlenül attól, hogy milyen eredetű a betegség: szív és ér, légúti, ideg, endokrin vagy egyéb rendszeri. A különbség csak a kezelés módjában rejlik.

A rákos betegségek sikeres kezelése hidrogén-peroxiddal azzal magyarázható, hogy a rákos sejt csak oxigénhiányos közegben képes létezni.

A hidrogén-peroxid úgyszintén hatásos olyan immunhiányos betegségeknél, mint a vörös lupus, bármilyen allergiás megnyílvánulás, az izületek tokjára, az izületek körüli szövetekre terjedő idült gyulladás ( reumatoid arthritis), stb."

A hidrogén-peroxidot orvosi ellenőrzés nélküli belső használatra jellemzően a következőképpen javasolják : Mindenképpen a gyógyszertárban kapható 3% -os oldatból, étkezés előtt, vagy étkezés után 1,5 órával, napi háromszor tíz csepp, 2- 3 dl vízben. A másik javallat: 1 liter vízbe 10- 15
kirscha, 2018. január 09. kedd, 21:31
Színkavalkád télen is
Mikulásvirág

A Mikulásvirág a karácsony előtti hetekben, különösen Mikuláskor nagy népszerűségnek örvendend. A növények az ünnep színeiben pompáznak, az adventi hangulat fontos kellékei. A mikulásvirág igen kalandos utat járt be, míg őshazájából eljutott hozzánk. Mexikóból származik. A hegyvidéki területeken termeszthető növény az európai felfedezők előtt ott élő aztékok körében a tisztaság jelképének számított, így igen nagy becsben tartották. A természetes környezetében 3-4 méter magasságot is elérő növény vörös színű felleveleiből az indiánok festéket készítettek.A huszadik század elején Kaliforniában kezdték termeszteni, nemesíteni. Európába az 1920-as években jutott el. Érdekes módon a hatvanas években még vágott virágként volt ismert, ma kizárólag cserepes növényként termesztik. A karácsonyi csillag néven is ismert növény piros és zöld leveleivel, csillag alakú, apró virágaival nagyon is illik a karácsonyi ünnepkörbe. Érzékeny a hidegre, nem szereti a huzatot, a hőingadozást és
menusgabor, 2018. január 09. kedd, 21:00
Gyuri bácsi 10 jótanácsa
inzulint.

5. A MAGAS VÉRNYOMÁS SEM CSAK GYÓGYSZERREL CSÖKKENTHETŐ
Sok komoly betegség oka lehet a magas vérnyomás, megelőzésére a galagonya tea, míg idegrendszeri problémákra a pásztortáska alkalmazható.

6. MELLRÁK ELLEN SZILVALEKVÁRRAL, ŐSI SZÉKELY RECEPT SZERINT
A székely nők annak idején szilvalekvárral gyógyították a mellrákot. Azóta a tudomány is igazolta, hogy a szilvában 5741 antioxidáns van. Ha rákot szeretnénk megelőzni, akkor együnk sok aszalt szilvát vagy vörös-fekete gyümölcsből készült lekvárt, mert a nyers gyümölcsben sokkal de sokkal kevesebb az antioxidáns.

Ezután még egyéb rákos esetekről is mesélt, például a szájrákról. Egy esetben 3 fej körömvirágot kellett a páciensnek megennie naponta tavasztól őszig, meg is gyógyult tőle.

7. NEM MINDEGY HOL ÉS MIKOR GYŰJTJÜK A GYÓGYNÖVÉNYT
Minden gyógynövénynek ugyanis megvan a gyűjtési ideje, de minden növénynél nagyon fontos, hogy tiszta legyen, és olyan időszakban szedjük,
pacsakute, 2018. január 08. hétfő, 22:49
Csodálatos teraszos mezők
A híres bor, a porto hazája a Duoro-völgy Portugália északi részén, nem messze Porto városától. A völgy folyóparti dombjait szőlőültetvényekkel teli teraszos mezők borítják. A völgy látképe lenyűgöző és mindig más és más színű, ahogy a szőlő beérik. Ősszel a szőlőtőkék vörösbe és aranyba fordulnak át, míg február, március táján a mandulafák virágzása fehéres rózsaszínbe borítja a
schuro, 2018. január 01. hétfő, 20:51
Civilizációs betegség a rettegett körömgomba
gennyedző gyulladás jön létre. Cukorbetegek vagy keringési zavarokkal küzdők hajlamosabbak rá.

A fonalas gombák általi fertőzés a köröm szabad széle felől indul, megvastagítja a körmöt, barázdálttá és sárgás-barnás színűvé teszi. Jellegzetessége, hogy körömvágáskor a megvastagodott köröm alól fehér, morzsalékos anyagot lehet eltávolítani. Gyakran a lábujjak közeiből a láb egyéb felületeire is átterjedhet a fertőzés.

A penészgombák talpon száraz, pikkelyes hámlás, illetve gyulladt, vörös bőr formájában jelentkezhet. Miután könnyen összekeverhetőek más bőrbetegség tüneteivel, amint észleltük, feltétlenül forduljunk bőrgyógyászhoz!

A fent említett három gombafaj közül a pedikűrös a fonalas gombát kezelheti, az összes többi körömgomba szakorvosi kezelést igényel.

Hogyan kezeljük?

A kezelés megkezdése előtt mindenképpen fontos, hogy a kezelni kívánt körmökről eltávolítsuk a beteg morzsalékos részt. Lerövidítjük a köröm hosszát és egy speciális frézer
aranyag, 2018. január 01. hétfő, 20:34
Gyermekláncfű: tisztít epét, májat
Friss levelét keverjük salátába!

Ezer néven ismerjük, gyermekként csokrot kötöttünk, láncot fontunk belőle, bóbitáját levegőbe fújtuk, de csak kevesen gondolunk élelemként vagy gyógynövényként rá. Nézzük milyen jó hatásai ismertek a gyermekláncfűnek!

Gyermekláncfű: ismerjük meg!
A pitypang vagy gyermekláncfű (Taraxacum officinale) fészkesvirágzatú, levélrózsás növény. Vadon évelő, termesztésben, hajtatásban azonban tenyészideje legfeljebb másfél év. Vastag, húsos, kívül vörös, belül fehér, 15-20 cm-es gyökere és sokfejű gyöktörzse van, amely minden egyes ágából tőlevélrózsát és több, egyfészkű, csöves tőkocsányt fejleszt. Levelei üde zöld színűek, 10-20 cm hosszúak, fogazottak, a nyélre hosszan lefutók. A virágok aranysárgák, csak napos időben nyílnak, tavasszal és kora nyáron, de másodvirágzásként ősszel is. Szívós, nagy alkalmazkodó képességű, mindenfelé gyakori, szántókon, gyümölcsösben, rét-legelőn, gyepterületen, parkokban, utak szélén, kertekben. Ha a növényt bármelyik részén
suzymama, 2017. december 11. hétfő, 09:52
A valaha megfigyelt legtávolabbi szupernehéz fekete lyukat fedezték fel
legtávolabbi égi objektumok, az univerzum korai történetének megismerése szempontjából kulcsfontosságúak" - mondta el a BBC-nek Bram Venemans, a német Max Planck Kutatóintézet munkatársa.

Ez a kvazár azért érdekes, mert olyan korból származik, amikor az univerzum történetének még csak 5 százalékánál tartott, ekkoriban kezdett kiemelkedni abból a szakaszból, amelyet a sötét korszakának neveznek, kicsivel később jelentek meg az első csillagok.

A kvazár távolságának megbecsüléséhez az úgynevezett vöröseltolódást figyelik meg, vagyis azt, hogy mennyi fény alakul át a megtett út alatt kék színűből vörössé.

Az újonnan felfedezett fekete lyuk vöröseltolódása 7,54. Minél magasabb ez az érték, annál nagyobb a távolság és a csillagászok annál korábbi időkbe nyernek betekintést az objektum vizsgálatakor.

A friss felfedezés előtti távolsági rekordot egy olyan kvazár tartotta, amely az univerzum 800 millió éves korából származott.

A váratlan felfedezés a világ több obszervatóriuma által gyűjtött
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 18:59
Kosztolányi Dezső - A fekete asszonyhoz
Kosztolányi Dezső - A fekete asszonyhoz

1
Amíg dühös, rengő tusáktól
porzik s remeg a deszka-színpad,
s a rémület lelkünkbe átfoly,
s jéggé fagyasztja ajkainkat,
hogy eltünik minden csinált máz,
s a hős kegyetlen kedvbe lármáz,
átkozza zordon földi sorsát,
s kacagja, hogy győz a gonoszság:
te páholyod bíbor homályán
vörös selyemruhádba ülve,
nézesz a villanyfényes ürbe,
s hóválladat vonod, csodás lány.
Hogy porba ér a hősi homlok,
te felkacagsz; "Ó, mily bolondok!"


2
Szívem dobog, majd megrepedve,
bár az örömre nincs nagy ok.
De mégis, ó, elismered te,
hogy érdekes egyén vagyok!

Az éjszakákat átvirrasztom,
s csak három órakor eszem,
vánnyadt, siralmas színü arcom,
s vadul kalandoz az eszem.
chillik, 2017. december 06. szerda, 05:04
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2017-12-02)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Éberség hatja át.

Rózsa - Titok, szerelem, szépség

Köztudottan nincsen rózsa tövis nélkül. A szerelem virága a vörös rózsa, az irigységé a sárga. A rózsa a szív virága, ereje az érzelmekben, érzékiségben rejlik. A szív érzésein átszűrt, elfogult szépség jelképe. A rózsa a titoktartás virága is. A rózsa virágzásának fázisai az emberi (női) életkorokat jelképezik. A bimbó a szűzlány, a kifeslett virág a fiatalasszony, a pompájában viruló rózsa az asszony, a hervadó növény az öregasszony virága. A rózsa maga gyakran utal a népköltészetben nem csak magára a nőre, de a női nemi szervre, illetve a szeretőkre is.

Szerelmi üzenete: A szerelem virágba borul, az érzékek perzselőek. Régi kapcsolatban újra fellángoló érzések, új
agica2004, 2017. december 02. szombat, 19:04
Harmóniakártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2017-11-30)

Kedves Mártinagyi!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Bizalom hatja át.

Rózsa - Titok, szerelem, szépség

Köztudottan nincsen rózsa tövis nélkül. A szerelem virága a vörös rózsa, az irigységé a sárga. A rózsa a szív virága, ereje az érzelmekben, érzékiségben rejlik. A szív érzésein átszűrt, elfogult szépség jelképe. A rózsa a titoktartás virága is. A rózsa virágzásának fázisai az emberi (női) életkorokat jelképezik. A bimbó a szűzlány, a kifeslett virág a fiatalasszony, a pompájában viruló rózsa az asszony, a hervadó növény az öregasszony virága. A rózsa maga gyakran utal a népköltészetben nem csak magára a nőre, de a női nemi szervre, illetve a szeretőkre is.

Szerelmi üzenete: A szerelem virágba borul, az érzékek
jjanosne, 2017. november 30. csütörtök, 09:13
Az adventi koszorú története, szimbolikája
következtében beállt traumát igyekezett orvosolni. Arra törekedett, hogy a jószerivel már a kultúrától is elszakadt embereket visszavesse a hithez, a kultuszhoz. E mozgalomhoz kötődött a hamburgi lelencgyermekeket istápoló protestáns lelkész, Johann Hinrich Wichern (1808 -1881) is. A gyermekek számára alakította ki az első - modern értelemben vett - adventi koszorút, 1839-ben. Egy kocsikerék-méretű, fűzfából font koszorúra négy nagyobb fehér gyertyát és - az adventi hétköznapok számának megfelelő számú - kisebb vörös gyertyát helyezett el. Örökzöld fenyővel és tobozokkal díszítette föl, valamint szalagokkal fonta körbe.

A használatának elterjedésével a fűzfából font koszorú mérete csökkent, míg végül csak négy gyertya maradt rajta, keresztirányú elhelyezkedésben. Később egy ötödik gyertya (az ún. ,,Krisztus-gyertya") is reákerült. A négy gyertyát szalag kötötte egybe, keresztet formálván a koszorú közepén, s a kereszt metszéspontjába került az ötödik gyertya, melyet csak Karácsony
lenke1964, 2017. november 24. péntek, 20:07
1/224
Képek, videók
Jó tudni...jpg
pacsakute
2017. november 28. kedd, 22:06
Jó volna tudni.
alvaro-hopihe
2016. június 16. csütörtök, 15:24
Jó tudni.jpg
pacsakute
2014. augusztus 04. hétfő, 10:11
Néha olyan jó lenne tudni
pacsakute
2013. augusztus 17. szombat, 07:44
A görögdinnyéről jó tudni
pacsakute
2013. július 03. szerda, 15:15
Jó érzés tudni....jpg
pacsakute
2013. március 02. szombat, 19:38
Jó tudni!.jpg
sznejuci
2013. február 25. hétfő, 18:48
jó tudni
kekzokni
2008. július 14. hétfő, 12:15
milyen jó is volt tudni
ibcsyke
2007. február 24. szombat, 21:30
viz-a-szervezetben_b.j pg
lenke1964
2015. szeptember 30. szerda, 21:04
Különbség fej és gyomor k
sanci81
2017. augusztus 21. hétfő, 15:56
Különbségek
sanci81
2017. augusztus 18. péntek, 16:58
különbség.jpg
dnemethk
2017. február 12. vasárnap, 14:57
Óriási a különbség.
alvaro-hopihe
2017. január 09. hétfő, 13:08
Tudd a különbséget!
sanci81
2016. március 17. csütörtök, 16:34
Címkék
fonalas gombák, természetes környezetében, adventi hangulat, kezelés megkezdése, porto hazája, karácsonyi csillag, vörös lupus, kifeslett virág, tisztaság jelképének, rákos betegségek, pitypang vagy, nyers gyümölcsben, használatának elterjedésével, úgynevezett vöröseltolódást, kvazár azért, mikulásvirág igen,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.