Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 19:23 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
kisütjük.
Még forrón átkenjük a dübbencsek tetejét zsírral.

Tőtike tormalevélben
Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 kg darált sertéshús, 3 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt
feketebors, 30 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 7 dl
paradicsomlé, 1 dl ecet, tormalevél, másfél evőkanál őrölt paprika.
Két liter vizet felforralunk két csapott evőkanál sóval, és egy deci ecettel. A
tormaleveleket alaposan átmossuk, majd a forró vízben átforgatjuk, megfonnyasztjuk.
Kiszedjük, és hagyjuk hűlni.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ráborítjuk a darált húst, belevágunk két
vöröshagymát, egy kisebb fej fokhagymát. Ízesítjük őrölt borssal, egy evőkanál sóval,
másfél evőkanál őrölt paprikával, majd a rizst is hozzáadva alaposan összekeverjük.
A meghűlt levelek vastagabb ereit kivágjuk, mindegyiket elfelezzük, ezek közepébe egy
evőkanálnyi tölteléket halmozunk. Felcsavarjuk, két oldalról bedugjuk, hogy ne folyjon
ki főzés
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Rakott kelkáposzta
Rakott kelkáposzta

hozzávalók

2 db kelkáposzta (nagyobb)
3 db leveskocka
1 db vöröshagyma
1 ek fűszerpaprika
30 dkg darált sertéshús
30 dkg darált pulykahús
15 dkg darált füstölt-főtt tarja
10 dkg rizs
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
4 dl tejföl
15 dkg sajt (reszelt)

elkészítés

A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk.
Beletesszük a kétféle darálthúst, a füstölthúst, és megpirítjuk. Egy csapott evőkanál pirospaprikát elkeverünk benne.
A rizst sós vízben megfőzzük.
A kelkáposztákat félbevágjuk, jól megmossuk, és a leveskockából készített "levesben" puhára főzzük. Ha kész, a vízből kiszedjük, jól lecsepegtetjük, és leveleire szedjük.
Egy tepsit kivajazunk, és a kelkáposzta felét elhelyezzük az alján.
A rizst belekeverjük a darálthúsba, sózzuk, borsozzuk, és a káposztán egyenletesen elterítjük.
A kel másik felével letakarjuk. Erre tesszük a tejfölt, majd a
evavicus, 2018. február 14. szerda, 19:45
gesztenyés és kókuszos finomságok
Gesztenyés és kókuszos finomságok!


Gesztenyerolád
40 dkg kész gesztanyamasszát ( ha túlságosan kemény és törékeny, locsoljuk meg egy kis rummal), nedves asztalkendőn, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd csokoládékrémmel megkenve roláddá sodorjuk és kifagyasztjuk. Krémje: 5 dkg puhított csokoládét, 3 evőkanál feketekávét, 3 tetőzött kanál porcukrot és 3 tojássárgáját, gőzön folyamatosan keverve sűrűre főzünk. Kihűtjük, és 15 dkg vajjal sima krémmé keverjük.

Gesztenyés szív
40 dkg gesztenyemasszát, ha kell egy kevés cukorral és egy gyűszűnyi rummal feljavítunk. Szíveket formálunk belőle és a hegyes alsó részét, kakaó, vagy csokoládémázban megforgatjuk, a felső része maradjon üresen. A szívek minyonpapírba rakjuk, tálra tesszük és kifagyasztjuk.

Kakaó, vagy csokoládémáz
5 kávéskanál vízből és 8-9 kávéskanál cukorból sűrű szirupot főzünk, majd 3 evőkanál
faciendum, 2017. december 12. kedd, 23:34
BARACK SZIRUPBAN ELTÉVE - tanácsokkal
Őszi vagy sárgabarackot egyaránt készíthetünk az alábbi eljárással.

1.) Két liter vizet forraljunk fel, adjunk hozzá egy citrom levét és lereszelt héját, majd tegyünk bele 2 kg barackot.
2.) Egy serpenyőben készítsünk szirupot 70 dkg cukorból és 1,5 liter vízből, és 5 percig gyöngyözve forraljuk.
3.) A barackot meghámozzuk, kettévágjuk, magjukat kiszedjük. Üvegekbe rakjuk és felöntjük a cukorsziruppal.

Tippek, hogy jó legyen az eredmény:

- Érett és egyforma méretű gyümölcsöket válasszunk.
- Fontos, hogy a szirup teljesen befedje a barackot.
- Lehetőleg kisebb üvegeket használjunk az eltevéshez, mert felbontás után csak 3-4 napig tartható el hűtőben.
- Ha lehet, csavaros tetejű üvegekbe tegyük el a barackot, ami légmentesen záródik.
- Tartsuk az üvegeket hűvös helyen.
- A szirupos gyümölcs megfelelő körülmények között 6 hónapig tárolható a kamrában.
lizawolf, 2017. augusztus 24. csütörtök, 10:37
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
és 1/4 óra a kacsacombok csendesen megpuhuljanak a saját zsírjukban. Ezt nem szabad siettetni, sőt, mindent el kell követni azért, hogy minél lassabban készüljenek el, vagyis minél tovább maradjanak a zsírjukban. Ez ugyanis az egyetlen igazán jó megoldása arra, hogy ne száradjanak ki.
Az utolsó 15 percben előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), mert itt sütjük majd ropogósra a puha combokat. Miután letelt a bő 2 óra, megvárjuk, hogy a kacsacombok kihűljenek a lábosban. Ezután kiszedjük őket, és bőrös oldalukkal felfelé áttesszük mindet egymás mellé egy nagy tepsibe. (A fokhagymás-kakukkfüves kacsazsírt meg nehogy kiöntse valaki, óriási vétek lenne! Ezzel készül a világ legjobb sült krumplijához, arról nem beszélve, hogy puha kenyéren, sok-sok lilahagymával micsoda pazar élvezetet jelent.)
A kacsacombokat betesszük a forró sütőbe, és oldalanként 15-15 perc alatt ropogósra pirítjuk őket.



Pálinkás csirkecomb

4 db csirkecomb
5 dkg füstölt
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Ízőrzők - Zengővárkony
fehérjéből is kemény habot verünk. A cukros masszához felváltva, apránként adagoljuk a lisztet és a fehérjehabot. Óvatosan összekeverjük az egészet.
Nagyméretű gáz tepsit kizsírozunk, és megszórjuk liszttel. Ebbe öntjük a piskóta alapot. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk a tésztát, mert akkor megrepedhet a feltekerés során.
Amikor megsült, átnedvesített konyharuhára borítjuk, és azzal együtt felhajtjuk. Addig pihentetjük, míg teljesen kihűl. Utána kiszedjük, megkenjük baracklekvárral, és visszatekerjük. Egy éjszakát állni hagyjuk, utána szeleteljük.

Kálomista fokhagymás
Hozzávalók: 3 fej fokhagyma, 1 kg sertés lapocka (vagy comb), só, 10 dkg őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt bors, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál sertészsír, 1 dl víz, 60 dkg krumpli, 5 dkg vaj, fél dl tej.
A húst felszeleteljük, és alaposan besózzuk. Egy tálban összekeverjük az őrölt paprikát, a borsot és a lisztet. Ebben forgatjuk meg a hússzeleteket.
Cseréptálat,
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:34
Gesztenyével töltött karaj
Hozzávalók

1 csipet só
4 dl tej
10 dkg sajt
10 dkg vaj (töltelékhez + 5 dkg a mártáshoz)
1 csipet őrölt bors
10 dkg mandula (szeletelt)
1 csomag gesztenyemassza
4 szelet karaj
3 ek átszitált liszt

A gesztenyemasszát lereszeljük, elkeverjük vajjal és mandulával. A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd betöltjük a gesztenyés töltelékkel és feltekerjük.
Forró vízben, puhára főzzük őket úgy, hogy ne lobogó víz legyen, hanem éppen csak gyöngyözzön, mintha húslevet főznénk.
A sajtot felolvasztjuk a vajon, egy gyorsforralóban. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró tejjel. Sózzuk és borsozzuk.
Ha a hús tapintása kívülről már kemény, akkor elkészült. (Ez kb. 30-40 perc.) Kiszedjük a vízből és hagyjuk kihűlni, hogy szépen tudjuk vágni.
Köretnek burgonyafánk, vagy burgonyalángos is remek. A sajtmártással tálaljuk.
tesco.hu
suzymama, 2016. december 10. szombat, 12:43
Finom falatok!
Rakott karfiol recept

Hozzávalók 4 főre
1 fej karfiol
0,5 kg darált hús
1 dl rizs
1 húsleveskocka
2 dl tejföl
1 tojásfehérje
15 dkg reszelt sajt
1 tojás

Elkészítés:

A rizst leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A húst forró zsíradékban átforgatjuk, megfűszerezzük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük.
Egy kivajazott tepsibe belerakunk egy sor karfiolt, amire egy réteg rizs, majd erre egy réteg hús kerül. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak, de úgy, hogy a tetejére karfiol kerüljön.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a tejfölt, ráöntjük a karfiol tetejére és forró sütőben szép pirosra sütjük.
piroska0101, 2016. március 05. szombat, 13:48
A kökény
cukorból és egy liter vízből főzött, kihűlt szirupot. Egy hétig állni hagyjuk, utána újra átszűrjük szűrőpapíron vagy dupla vászondarabon, palackozzuk, és minél tovább hagyjuk állni, annál ízletesebb lesz.

Kökénybefőtt

4 kg dércsípte kökényt megmosunk és szitára téve lecsurgatunk. 2 liter vizet 2 kg cukorral felforralunk, és a forrásban levő szörphöz adjuk a kökényt. Néhány percig közepes tűzön főzzük, majd levéve a tűzhelyről kihűlésig a gyümölcsöt a szörpben hagyjuk. Azután kiszedjük a kökényt, és üvegekbe rakjuk. A szörpöt még egyszer felfőzzük, és kihűlve a kökényre öntjük. A gyümölccsel megtöltött és szörppel felöntött üvegeket tartósítószerrel történő kezelés után lezárjuk. 80°C-on 25 percig hőkezeljük. Kihűlés után hűvös helyen tároljuk.

Almával mártás készíthető belőle, amit húsokhoz és vadhúsokhoz ízesítőként egyaránt felhasználhatunk.

Mézzel, gyógyító hatású dzsem, vagy zselé készítésére használhatjuk.

Gyümölcsbor készítésére is alkalmas,
lenke1964, 2015. október 16. péntek, 20:35
Zöldparadicsom télire
kristálycukor, 1 csokor friss kapor

Elkészítése:
A paradicsomot megmossuk, csumáját éles kiskéssel kikanyarítjuk, húsát felszeleteljük. Hozzákarikázzuk a megtisztított és megmosott vöröshagymát. Tálba tesszük, rászórjuk a sót, és jól összeforgatjuk. Befedve 24 órán keresztül állni hagyjuk, közben többször megforgatjuk. Másnap vízzel, ecettel, cukorral salátalevet készítünk, felforraljuk, majd apránként beletesszük a hagymás paradicsomot. Éppen csak egy pillanatig forraljuk, ezután szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, és tiszta, kiforrázott üvegekbe tesszük. A paradicsom leszűrt, sós levét hozzáöntjük az ecetes léhez, újra felforraljuk, végül rátöltjük az üvegekre. Csak lazán kötjük le. Másnapig várunk, hogy beszívja a lé egy részét. Utánatöltünk egy keveset az ecetes léből (éppen fedje el a paradicsomot), végül szorosan, légmentesen lekötve a kamrába tesszük. Megjegyzés: Nagyon jól hasznosítható ily módon a kiskerttulajdonosok már be nem érő, zöld paradicsomja.

FŰSZERES
menusgabor, 2015. szeptember 19. szombat, 19:00
Miért a Reg-Enor?
kg darált hús, rizs, hagyma, fokhagyma, majoránna, bors, só, pirospaprika, zsír, 2 tojás, ételízesítő, 0,5 l paradicsomlé.

HÚSÉTELEK

Vadas
Hozzávalók: 90 dkg marhafelsál, 50 dkg sárgarépa, 30 dkg fehérrépa, fél zeller, 2 gerezd fokhagyma, 3 fej hagyma, 3 babérlevél, só, bors, citromlé, édesítőszer.
Elkészítés: A hagymát kockára vágjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt húst és félpuhára főzzük. Belekeverjük a zöldségeket és befűszerezzük. Ha megpuhult a hús, kiszedjük és zsírban megpirítjuk. Közben leturmixoljuk a zöldségeket és kevés rántással besűrítjük.
Zsemlegombóccal tálaljuk: 25 dkg liszt, 2 pirított zsemle, 1 egész tojás, só, víz.

Kolbászkrémmel töltött karaj rántva
Hozzávalók: 4 szelet karaj 35 dkg), 5 dkg kolbász, 2 főtt tojás, 1 fej hagyma, 1 k zsír, só, bors, liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Elkészítés: A hagymát megdinszteljük, ha kihűlt, hozzáadjuk a ledarált kolbászhoz és tojáshoz. Sóval és borssal ízesítjük. Megkenjük vele a
horvathnemagdi, 2015. április 24. péntek, 07:57
Diétás Bejgli Karácsonyra...
élesztőt felfuttatjuk, majd az összetevőket összegyúrjuk és dagasztjuk, majd a tésztát minimum 20 percig kelesztjük. A bejgli tésztát ezután 4 részre vágjuk, így lesz 4 bejglink. A lisztünk vagy teljes kiőrlésű legyen, vagy használjunk szénhidrát csökkentett lisztet, amit keverhetünk sima liszttel.

Miközben a tésztát kelesztjük, elkészíthetjük a töltelékeket. A mákot vagy a diót a természetes édesítővel összekeverjük, bele reszeljük a citrom héját. A mazsolát az előre beáztatott forró vízből kiszedjük, hozzá adjuk. Minél több a mazsola benne annál finomabb. Végül forró tejet öntünk hozzá, hogy kenhető, krémesebb állagot kapjunk, de vigyázzunk, ne adjunk hozzá túl sokat, nem folyós töltelék lesz ez.

Miután vékonyra (kb fél centi) nyújtottuk a bejgli tésztát, megkenjük olajjal és bele tesszük a tölteléket, majd 2 végét behajtjuk és így tekerjük fel. A tepsibe a 4 rudat szorosan egymás mellé tesszük, ezzel megakadályozzuk, hogy a bejglik oldalt kirepedjenek. Megkenjük először tojás
szelidszeder, 2014. december 08. hétfő, 17:51
1/10
Képek, videók
Smoothie receptek.jpg
pacsakute
2016. május 06. péntek, 20:19
Kepes receptek1__37.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:54
Kepes receptek1__36.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__35.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__34.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__33.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__32.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__31.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__30.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__29.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__28.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__27.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
DÜBBENCS
kenguru2
2013. január 15. kedd, 07:00
sima dübbencs
bellykonyhaja
2009. május 31. vasárnap, 20:22
kolbászos dübbencs
bellykonyhaja
2009. május 31. vasárnap, 20:17
Címkék
hétig állni, szalonnát apró, citrom héját, réteg rizs, húst forró, szívek minyonpapírba, kacsacombokat betesszük, alábbi eljárással, gesztenyemasszát lereszeljük, hagymát megdinszteljük, karfiolt megmossuk, citrom levét, feldarabolt húst, lisztünk vagy, ledarált kolbászhoz, Diétás Bejgli Karácsonyra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.