Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 23:07 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hiba szó jelentése
lelki alkatbeli hiba.

5. Tökéletlenség egy dologban, csorba, elszakadt, eltörött rész; egy termékben, eszközön megmutatkozó olyan hiányosság, ami annak rendeltetésszerű használatát gátolja, akadályozza, illetve a megjelenés, alak, forma hiánytalan szépségét lerontja.

Az asszony észreveszi, hogy a vasalóban hiba van, nem melegít rendesen. Az autó hibáját a motornál keresi s szerelő. A lány arcán levő hiba egy pattanás volt.

6. Népies: Tévedés, mulasztás, egy véletlen folytán előálló gátló körülmény, baj, szerencsétlenség.

- Siess haza, mert ebből hiba lesz! - mondja a fiú a lánynak a találka végén. A gazda felfedezi az állatoknál, hogy hiba történt az etetésükben: túl keveset kaptak.

7. Népies: Hiány, szükség, fogyatkozás. Olyan körülmény, tényező vagy bekövetkezett eredmény, ami károsan hat egy fennálló állapotra.

- Az asszony beszélni tud, abban nincs hiba, de amit mond... - panaszkodik a szomszédnak
eposz, 2018. október 16. kedd, 13:50
A dió és a gránátalma - érdekesség
Semmi sem írja le jobban, milyen csodálatos a természet, mint az, hogy számos gyógyhatású táplálék kinézetre hasonlít a belső szervekhez.
Habár leggyakrabban az emberek azt gondolják, hogy csak a véletlen műve, és ezért nem is nagyon foglalkoznak vele, a dió érdekes, különleges alakja mégis hátborzongatóan emlékeztet a koponyára, amely körülveszi a zsírsavban gazdag, két agyféltekéből álló dió "agyat".

Érdekes, mert olyan, mintha az anyatermészet beleszőtte volna a metaforát, a többletjelentést és a magas fokú és bonyolult koevolúciós elméletet a dolgok természetébe.

A dióról köztudott, hogy aránytalanul nagy mennyiségben tartalmaz zsírsavakat, különösen EPA/DHA omega-3 zsírsav alapú alfa-linolén savat, amely szükséges az agy optimális egészségének fenntartásához. Továbbá közismert, hogy a dióban neuroprotektív vegyületek találhatóak, például a galluszsav, E-vitamin izomerek, melatonin, folsav és polifenolok.

Egy kicsit olyan, mintha a természet direkt próbálná felhívni
pacsakute, 2018. október 09. kedd, 19:24
H.Kohut Katalin: Érzelmi tökély
ágat, vagy másféle tudományos elméletet, vagyis alkalmas arra, hogy tanítson, erkölcsi példát mutasson, felfedezéseket tegyen. Az individualista embert sokan gondolják öntetszelgőnek, aki jól elvan magában, vagyis nincsen szüksége társra, holott egészen mást mutat életük azon nagyságoknak, akik eddig is sokat tettek országukért, a világért.

Nézzünk egy énekes művészt, aki tiszta szívből űzi hivatását, vagyis megállapíthatjuk róla, hogy a szívében benne vannak az emberiességi törvények, nem véletlen az, hogy bárkiről meg lehet állapítani, milyen tudatossági szinten él, amikor meghalljuk kedvenc énekeit. Kodály Zoltán mottója az, hogy mondd meg mit dalolsz, megmondom ki vagy, ez minden időben és mindenkire vonatkozik. A tömegek igényeit hagyjuk azokra, akik az értéktelenségbe hajlamosok belefúlni, ezek elméletben elvesznek, nem képviselnek semmilyen művészi és másféle szellemiséget, nem akarják jobbá tenni a közösségüket, a világot, sőt minden jó törekvés ellenére jöttek létre. A tiszta szívű
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 09:04
H. Kohut Katalin: Aranygarádics
nem rendezi a problémákat. Itt gondolok vétlenségekre, ha valakit megbánt akarat nélkül jóváteszi, vagy ha összeveszik valakivel, megbeszéli halkan, érvekkel támasztva alá saját igazát. Az őszinteség minden kapcsolat alapja, enélkül az emberi együttélés lehetetlen.

A kilencvenes évek elején volt egy álmom, mely mindig vissza-visszatért. Egy aranylépcsőn mentem felfelé, s mikor félúton jártam, mindig megfogott valaki és visszaküldött azzal, hogy nekem még tisztulnom kell a cigarettától. Nem véletlen talán, hogy ennyi bűnöst ültetnek a vádlottak padjára, s hogy ez annyi művészt foglalkoztatott, mint mindig visszatérő probléma. Az emberek általában nem cigarettáznak, mert nincsen különösebb hibájuk, legfeljebb annyi, amennyit a szüleiktől örökölnek. Nem ismerik a rosszat, ezért összezavarodnak, amikor a képviselőivel összetalálkoznak. Nem értik a viselkedésüket, s nem képesek logikával sem megfejteni a gonoszságot. Ellenkezik a tökéletes természettel a dohányzás, az ember vét a saját szervezete
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:22
Bertók László
király a juhásznak adta a fele országát
meg a fele lányát. De a Zoli
mindent összekever, mert én
mindennap látom a sok gödröt az utcánkban,
amibe a néniket meg a bácsikat
a temetőben eltemetik. És mindenki meghal.
És nem minden honvéd futballista,
de minden futballista lehet honvéd.
Ezt is a nagypapám mondta,
aki részt vett a háborúban, csak elvesztette.
És eltörtem a nagypapa tollát is,
de amikor megkérdezte, hogy miért,
azt feleltem, hogy véletlenül, ami igaz,
hiszen csak ki akartam próbálni,
hogy ha rálépek,
kijön-e a cipőm alól.

6

Én a világ szemefénye vagyok,
sötétben nem látok aludni, ezért mindig
fölkapcsolom a villanyt, ha lefekszem.
Tegnap azt álmodtam, hogy a nagypapámmal
atomgombát szedtünk, de mérges volt, így
megsemmisítettük.
És leforráztuk a többit is,
hogy legyen ennivaló.
És azt álmodtam, hogy felnőtt voltam,
és olyan erős, hogy anyukám
menusgabor, 2018. szeptember 25. kedd, 19:59
Szíria - Az orosz védelmi tárca Izraelt hibáztatja az Il-20-as pusztulásáért
gépek a hétfői incidens idején azoknak a leszálló útvonalaknak a közelében hajtották végre műveleteiket, amelyet a hmejmími orosz repülőtérre tartó katonai, valamint a polgári utasszállító repülőgépek szoktak használni. A szóvivő szerint a rendelkezésre álló "objektív adatok arról tanúskodnak", hogy az izraeli vadászpilóták "nem professzionális módon vagy minimum bűnös hanyagsággal" jártak el.

Konasenkov azzal vádolta meg Izraelt, hogy megsértette a 2015-ben megkötött kétoldalú megállapodást a véletlen konfliktusok elkerüléséről Szíria térségében. Rámutatott, hogy az izraeliek gyakorlatilag csak a támadásukkal egy időben, 21 óra 39 perckor figyelmeztették az orosz hadsereget, négy F-16-osuk pedig már 21 óra 40 perckor végrehajtotta a csapást.

Szavai szerint a vadászgépek nem Szíria északi részére sújtottak le, ahogy azt izraeli részről megtévesztő módon bejelentették, hanem a nyugati partvidéken található Latakijára. Ez a körülmény megakadályozta, hogy a Szíria északi részéről visszatérőben lévő
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 18:13
Izrael és Oroszország a szíriai együttműködés fejlesztéséről tárgyalt Moszkvában
A lapnak név nélkül nyilatkozó katonatiszt elmondta, hogy csütörtökön Moszkvában átadtak egy másolatot abból a hangfelvételből, amelyet a tel-avivi főparancsnokságról küldtek a szíriai orosz katonai állomáshelyre, s amelyen hallatszik a támadást több mint egy perccel megelőzően küldött izraeli figyelmeztetés a Latakiában várható légitámadásról.

Az izraeli tisztek egy negyven oldalas jelenést is átadtak Moszkvában, amely szerint Szíria az izraeli támadások során egyre több légvédelmi rakétát lőtt ki.

Az izraeli jelentés azt állítja, hogy a szíriai légvédelem több mint negyven percen át működött hétfőn az izraeli akció nyomán, s rakétáik többségét akkor lőtték ki, amikor az izraeli gépek már saját országuk területe fölött voltak. Sőt, amikor az oroszgépet eltalálták, már landoltak a hazai légi bázison.

Izrael szerint a szíriaiak minden irányban felelőtlenül lövöldöztek, veszélyeztetve a térségben tartózkodó összes repülőt.

A ynet értesülése szerint a szíriai légvédelmi rendszer több
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:19
Gaál József és a Morph csoport kiállítása a Műcsarnokban
Nem véletlenül rendezi egyszerre ezt a két kiállítást a Műcsarnok. Két hét múlva nyílik az épület középső teremsorában Rejtett történetek címmel a 19-20. század fordulóján kibontakozó életmódreform-mozgalmak és a művészetek kapcsolatát vizsgáló nagykiállítás, a két szélső teremsorban most nyíló tárlatok ehhez kapcsolódnak majd - árulta el a csütörtöki sajtóbejáráson Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója.

A Morph csoportot eredetileg hat szobrász már kiforrott művészként alapította meg 2005-ben, közülük hárman - Kalmár János, Mata Attila és Szabó Tamás - ma is rendszeresen állítanak ki együtt - idézte fel Reischl Szilvia kurátor.

Mint hozzátette: a három alkotó nem kapott külön szekciókat, munkáikat mindhárom teremben együtt mutatják be.

Közös vonás ugyanis, hogy szobrászként is mindannyian szorosan kapcsolódnak a festészethez. Ez a legszembetűnőbben Szabó Tamás sík képein figyelhető meg, de az anyagban helyet kaptak Mata Attila vázlatai, míg Kalmár János szobrait a rajzos vonalak
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:42
Európa-liga - Marko Nikolic: a három pont megszerzése a cél a BATE ellen
tiszteletben tartja a támadó döntését, aki mindig szeretett nagy célokért küzdeni, de vannak még a keretben jó páran, akik hozzá hasonlóan "nem elégednek meg a középszerrel".

Marko Nikolic hangsúlyozta, hogy rendkívül kemény csoportba kerültek, mert mindegyik ellenfelük "BL-szintű", ugyanakkor szerinte a Vidi képes felvenni velük a harcot.

Úgy vélte, nem döntetlenekkel kell felhívni magukra a figyelmet, mert úgy valószínűleg nem lesz esélyük továbbjutni, hanem győzelmekre van szükségük.

"Nem a véletlen műve a csoportkör, azt a minőséget szeretném látni, ami ezt lehetővé tette" - fogalmazott.

Pátkai Máté, a Vidi válogatott középpályása emlékeztetett arra, hogy a BL-ben három éve kiegyenlített párharcot vívtak a fehéroroszokkal. Azóta a fehérvári gárda sokat erősödött, így hazai pályán a három pont megszerzése lehet a cél. Mint mondta, a csoportkörös szereplés lehetőséget ad egy kiugró sikerre, ám ehhez mindenkinek hozzá kell tenni tudása legjavát.

Kérdésre válaszolva elmondta: sokan
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 13:51
Matl Péter szobrászművész alkotásaiból nyílt kiállítás Székesfehérváron
újjászülető" Honfoglalás emlékművet a Vereckei-hágónál, a Nemzeti összetartozás emlékművét Ópusztaszeren vagy a tárlaton is kiállított Gulág-sorozatot.

Rámutatott, hogy lehetetlen lenne mindezeket hit nélkül létrehozni. Köszönetet mondott a művésznek azért, hogy alkotásaival a nemzet tagjait hitében erősíti és bátorítja.

Kocsis Balázs restaurátor-szobrász megnyitóbeszédében elmondta, hogy látta alkotás közben a művészt, aki szerinte úgy bánik az anyaggal, ahogy egy igazi mesterhez illik. Nem véletlen, hogy bármit képes megmunkálni, legyen az fa, kő vagy bronz.

Matl Péter úgy vélte, amennyiben a művek elérnek az emberek szívéhez, akkor a szobrász jól dolgozott.

Elmondta, hogy öt éve fiával közösen nemzetközi szobrásztáborokat szerveznek, hogy megmutathassák: itt vannak és alkotnak. A kész műveket kárpátaljai kistelepüléseknek ajándékozzák, hogy a poros utak mellett egy-egy téren virágok, padok és egy modern szobor álljon - tette hozzá.

Megjegyezte, hogy eddig 22 település kapott
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 19:52
Bartók műveinek dzsesszfeldolgozásait adja elő a Sárik Péter Trió a Zeneakadémián
A mostani album anyaga a 2016-ban megjelent, Beethoven műveit feldolgozó lemez koncepciójának folytatása.

Sárik Péter dzsesszzongorista a műsorban felidézte: annak idején Beethoven választása a véletlen műve volt, egy kívánságműsor-sorozatban kérhettek az emberek olyan dalokat, amelyeket a zenekar feldolgozott, ez nyitotta meg az utat az új album felé. Az új anyag Bartók Béla műveit veszi alapul.

"Bartóknál nagyon adja magát, hogy magyar és a környező országok népzenéjéből dolgozik, ezek a népzenék pedig bennünk vannak" - magyarázta Sárik Péter. "Ha elkezdem dúdolni, mindenki tudja folytatni, plusz a dzsessz is nagyon passzol a zeneszerzővel" - magyarázta a zongorista. Mint mondta, az anyaggal közelebb szeretnék hozni a zeneszerző műveit azokhoz, akik eddig még nem hallgattak tőle semmit vagy "túl nehéz, túl sok" volt nekik Bartók zenéje.

Az új albumon szereplő művek nagy része zongoramű, amelyet egyedül kellene játszani a színpadon, de úgy gondolom, hogy a közönség szempontjából
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 10:31
A tücsök és a hangya
EREDETI VERZIÓ:

A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette a házát, és élelmet halmozott fel, felkészülvén a kemény télre.
A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végigmulatta a nyarat .
Eljött a tél, a hangya nem fázott és nem éhezett, ám a tücsök élelem és szállás híján a hidegben lelte halálát.

A HUMÁNUS VERZIÓ:
A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette szépítgette házát, és élelmet halmozott fel felkészülvén a kemény télre.
A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végig múlatta a nyarat

Eljött a tél, és a tücsök bekönyörögte magát a balek hangyához, ahol tovább mulatozott.

A MAI VERZIÓ

A hangya szorgalmasan dolgozott, a tücsök csak hegedült, és a télen mind a
moonshadows, 2018. augusztus 10. péntek, 11:48
1/184
Képek, videók
Születésnap jelentése.jpg
pacsakute
2018. február 12. hétfő, 16:13
A nevem bibliai jelentése
pacsakute
2018. február 11. vasárnap, 22:22
Nevem jelentése.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:25
ANYA jelentése
irmus
2016. április 30. szombat, 17:10
A barátság jelentése
anna4459
2015. április 17. péntek, 10:24
zene-jelentese.gif
bdvmutti
2014. december 08. hétfő, 21:01
KSH jelentése 1961-ből
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:21
A rovásjelek jelentése.jp
basikele
2012. október 20. szombat, 00:36
jelentése_csodák szigete.
maroka
2012. július 28. szombat, 12:01
nevem jelentése1.jpg
dnemethk
2012. május 01. kedd, 11:08
észreveszik...
bocskai63-71
2007. október 14. vasárnap, 09:35
őszikép és vasalo.jpg
maroka
2018. szeptember 25. kedd, 18:32
Szeged Vasalóház- Takarék
agica2004
2017. június 06. kedd, 20:10
vasaló.jpg
lenke1964
2015. december 04. péntek, 11:56
vasaló.jpg
kicsoda57
2015. augusztus 10. hétfő, 23:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.