Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 03:03 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Edmund Stoiber szerint a belső migráció okozza a CSU támogatottságának gyengülését
különbségek" vannak köztük "a környezet-, és energiapolitikától kezdve a gazdaságpolitikán át egészen a közbiztonságig és a migrációs politikáig".

Azzal kapcsolatban, hogy a CSU mostani elnöke, Horst Seehofer és a mostani tartományi miniszterelnök, Markus Söder a napokban egymást okolta a párt támogatottságának gyengüléséért, kiemelte, hogy követni kell a harminc éve elhunyt pártelnök-miniszterelnök Franz-Josef Strauss iránymutatását, amely szerint a CSU csak egységesen lehet sikeres.

Edmund Stoiber véleményét a belső vándorlás és a CSU támogatottságának összefüggéséről számos német politikai szakértő osztja. A német sajtóban közölt elemzések kiemelik, hogy a CSU kormányzati sikerei hozzájárulhatnak az abszolút többség várható elvesztéséhez, mert a munkalehetőségek bősége és a jó életkörülmények - például a magas színvonalú egészségügyi, oktatási és közlekedési infrastruktúra - tömegesen vonzzák az embereket, akik - bevándorlók lévén - nem a helyi politikai kultúrában nevelkedtek,
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 15:51
Az MSZP népszavazást kezdeményez a kormánytagok egészségügyi VIP-ellátásának megszüntetéséről
osztályokon.

Elmondta, az Országgyűlés népjóléti bizottságának fideszes többsége kedden nem vette tárgysorozatba a szocialisták javaslatát a VIP-ellátás megszüntetésére, mert azt demagógnak tartotta.

A pártelnök az MSZP nemzetpolitikai alapvetéseiről azt mondta, az EU garantálja a kisebbségi és nemzetiségi jogokat, és megteremtette annak lehetőségét, hogy belső határok nélküli Európa jöjjön létre. Az EU annak lehetőségét is megteremti, hogy újra egyesüljön a magyar nemzet - tette hozzá.

Véleménye szerint az, aki az EU szétzilálását akarja - mint az Orbán-kormány - , az ez ellen folyamat ellen tesz.

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának szocialista alelnöke azt mondta, a trianoni trauma feloldását, a nemzetegyesítést, a szülőföldön boldogulást csak egy erős, belső határok nélküli Európa, az autonómia tiszteletben tartása és nem az EU-val történő konfrontáció szolgálja.

Elmondta, több javaslatot is megfogalmaztak és beterjesztenek az Országgyűlésnek a
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:22
A Jobbik által félreértett lokálpatriotizmus
3. A mostani JOBBIK KONGRESSZUSRÓL eszembe jutottak a kezdetek...
Kerülöm, hogy véleményt írjak a napi politikai történésekről. Azonban, a Jobbikkal kapcsolatban meg kell osztanom a 13-10 évvel ezelőtti tapasztalataimat...
3. Rész, melyben a JOBBIK hogyan értelmezte a LOKÁLPATRIOTIZMUST
Számomra ugyanis - már a MAGYAR GÁRDA megalakulásakor, a történések alapján - mindaz előrevetült, ami már egy éve nyilvánvalóvá is vált.
Mert mára már nyilvánvaló azok számára is, akik reménykedve bíztak a Jobbikban, hogy hiába... Hiszen, a JOBBIK is csak a kommunikáció szintjén volt (van) egyfajta NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT.
A JOBBIK, mint magát radikális nemzeti pártnak valló párt a LOKÁLPATRIOTIZMUST is rosszul értelmezte. Aggódtak egy időben a vidéken élő idős emberek legyilkolása és agyonverése miatt. Miközben teljességgel megfeledkeztek azokról az értékekről, amit ezek az idős emberek hordoznak.
Kik is ők valójában?
A mai nagymamák és nagypapák (nyugdíjas korúak) két
furaila, 2018. október 10. szerda, 13:53
Az ukrán külügyminiszter nem zárta ki, hogy büntethetővé tegyék az orosz-ukrán kettős állampolgárságot Ukrajnáb
Klimkin az UA: Harkiv tévének péntek este adott interjúban beszélt erről. Leszögezte: teljes mértékben kész fontolóra venni azt az elképzelést, hogy büntetőjogi felelősségre vonják azokat, akik titokban az "agresszor-ország" állampolgárságát, vagyis orosz állampolgárságot vesznek fel. Az elképzelést ésszerűnek minősítette, amelyet véleménye szerint vitára kell bocsájtani.

Az ukrán külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az orosz állampolgárság felvételének minden esetét ki kell vizsgálnia az ukrán biztonsági szolgálatoknak, és kategorikusan elutasította az ukrán-orosz kettős állampolgárság törvényessé tételét. Hozzátette: ellenzi viszont azt, hogy büntessék azokat, akik más országok állampolgárságát is birtokolják az ukrán mellett. Mint fogalmazott: "... nem a legjobb opció azoknak a büntetőjogi felelősségre vonása és megvádolása, akik ilyen (nem orosz) állampolgárságot vesznek fel".Klimkin azt mondta: nem ismert, hogy hány ukránnak van orosz állampolgársága, és erről adatokat nem is tudnak
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 08:51
Romániai népszavazás - Soltész részvételre buzdította a romániai magyarokat
különböző egyházak, politikai oldalak és civil szervezetek között. Az emberi természet része, hogy a házasság férfi és nő önkéntesen létrehozott életközössége. Jó lenne, ha nem is kellene erről szavazni, teljesen természetes lenne - fűzte hozzá.

Nem kell a másféle kapcsolatot megbélyegezni, de az nem házasság. Nagyon kevesen vannak, akik azt választják, bár egyre hangosabbak - jegyezte meg.

Soltést Miklós szerint gyávaság a népszavazásról való távolmaradást propagálni. Mindenki vállalja a véleményét. Valószínűleg attól tartanak, hogy kiderül, milyen kevesen vannak - vélekedett.

Az államtitkár rámutatott: a demográfiai problémákra eddig kétféle válasz született. Az egyik Észak- és Nyugat-Európában a migráció, ami megbukott. Európa keleti fele ugyanakkor a családtámogatásban látja a megoldást. Erről szól a romániai népszavazás is.

A Miniszterelnökség államtitkára a székelyföldi, partiumi, erdélyi és Magyarországon tartózkodó román állampolgársággal rendelkező magyarokat is a népszavazáson
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 10:11
Szijjártó: a német államfő nem tudja elfogadni, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország
Szijjártó Péter a német elnök hétfői beszédére reagált telefonon az MTI-nek. Frank-Walter Steinmeier azt mondta: az illiberális demokrácia önellentmondás, mert a demokrácia vagy liberális, vagy nem demokrácia. Kijelentette, hogy "egyes országokban, az EU-ban is megkérdőjelezik a liberális demokráciát és a jogállamot, és erősen korlátoznak, vagy akár meg is szüntetnek struktúrákat és jogi biztosító mechanizmusokat". A dpa hírügynökség szerint a német elnök megjegyezte, hogy ennek belátásához elégséges tanulmányozni Orbán Viktor legutóbbi tusnádfürdfői beszédét.

A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: Frank-Walter Steinmeier pontosan tudja, hogy áprilisban a magyarok egy demokratikus választáson adtak kétharmados parlamenti felhatalmazást az Orbán-kormánynak, immár harmadszor. "A baloldali, bevándorláspárti német köztársasági elnöknek éppen ez nem tetszik. Nem tudják elfogadni a magyar emberek döntését, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország" - hangsúlyozta.

Kifejtette: az
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 10:01
Merkel: mély nézeteltérések jellemzik a német és a török vezetés kapcsolatát
ország biztonsága érdekében segítenie kell a török hatóságok munkáját. Így Törökország továbbra is követeli a puccskísérlettel összefüggésben terrorizmussal gyanúsított, Németországban tartózkodó személyek és a "több ezer PKK-tag" kiadatását.

Azt is elvárják, hogy adják át a török hatóságoknak a Cumhuriyet című lap Németországba menekült volt főszerkesztőjét, az "államtitkokat kiszolgáltató ügynök" Can Dündart.

Angela Merkel erről azt mondta, "nem titok", hogy Can Dündar ügyben sem egyeznek a vélemények.

Azzal kapcsolatban, hogy sajtójelentések szerint Recep Tayyip Erdogan a tájékoztató lemondását helyezte kilátásba arra az esetre, ha Can Dündar megjelenik, a kancellár kiemelte: az újságíró maga döntött úgy, hogy nem vesz részt a sajtóeseményen.

A tájékoztatóról biztonsági emberek kikísértek egy ellenzéki török újságírót, ennek oka egyelőre nem ismert.

Recep Tayyip Erdogan csütörtökön érkezett Németországba Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök meghívására. Steinmeier még a
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 15:23
1/328
Képek, videók
edmund_spenserhomokba_ irt
menusgabor
2018. október 04. csütörtök, 20:31
Edmund Spenser 2
taltos1
2015. december 02. szerda, 23:49
Edmund Spenser 1
taltos1
2015. december 02. szerda, 23:45
Japonisme. Edmund Charles
ametiszt54
2012. november 08. csütörtök, 18:48
Edmund Franklin Ward.jpg
orsi1
2012. június 21. csütörtök, 15:13
Edmund_Blair_Leighton_ -_A
ametiszt54
2012. május 13. vasárnap, 18:54
Edmund_Blair_Leighton_ -_a
ametiszt54
2012. május 13. vasárnap, 18:49
edmund800.jpg
konoksag
2008. július 31. csütörtök, 07:09
migracio_map576.jpg
menusgabor
2015. július 28. kedd, 18:57
Politikai cikkek 01.jpg
chillik
2018. január 13. szombat, 05:20
Politikai cikkek 02.jpg
chillik
2018. január 13. szombat, 05:20
Politikai Főiskola 1986-b
furaila
2017. április 10. hétfő, 18:12
politikai-vicc-apeh.jp g
menusgabor
2017. március 10. péntek, 22:32
politikai_vicc.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 22:31
politikai.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 21:15
Címkék
ellenzéki török, abszolút többség, büntetőjogi felelősségre, Frank-Walter Steinmeier, egyik Észak-, mostani JOBBIK, történések alapján, ukrán-orosz kettős, helyi politikai, másféle kapcsolatot, államtitkár rámutatott, Edmund Stoiber, orosz állampolgárság, trianoni trauma, Orbán Viktor, tájékoztatóról biztonsági,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.