Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 12:21 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
RÁTONYI RÓBERT- anekdota
már szaladt is az artistához az öltözőbe. Előadta elképzelését, és megállapodott az artistával, hogy készít számára egy ugyan ilyen kis ágyút, amit ő majd, Bumm tábornok-szám befejezésénél felhasznál.
A szolgálatkész artistafiú ugyan rá akarta beszélni Rátonyit, hogy a tábornoki durranás növelése érdekében egy valamivel, nagyobb ágyúval operáljon de Rátonyinak az volt a véleménye, hogy minél kisebb az ágyú, annál nagyobb lesz a meglepetés.
A premieren, Bumm tábornok elénekli a számát, az utolsó refrénnél behúzza a kis ágyút, és rákezdi:
Csak akkor forr
a vérem mikor
az ágyú ropog valahol:
bumm! bumm!
Egy rántás a zsinóron- óriási robbanás: a következő pillanatban a fehér frakkmellényes zenekari tagok helyett csupa fekete inges néger ül a zenekari árokban.
Hogy Bumm, tábornokúr maga is szerecsenné változott, ezt Rátonyi csak utóbb tudta meg.
Azt is, hogy az artista fiú háromszoros adag puskapor-töltést tömött az kis ágyúba. Nagy színpad- nagyobb
lizawolf, 2018. október 17. szerda, 09:06
Mi mindenre jó a dió?
Mi mindenre jó a dió?

A diót többféleképpen használjuk, mégis keveset tudnak kedvező étrendi hatásáról és gyógyhatásáról, hiszen jó a torokgyulladásra, pálinkának sem utolsó de hajat is fest

Tavasszal üdezöld hajtásaiban gyönyörködhetünk, nyáron árnyas pihenőhelyet nyújt a koronája, ősszel vidám családi program terményének a szedése és feltörése, télen pedig a kedvenc süteményeink alapanyaga. Ez pedig nem lehet más, mint a közkedvelt dió, amelyet ugyan sokan ismernek és többféleképpen használnak, mégis keveset tudnak kedvező étrendi hatásáról és gyógyhatásáról.

A diót már az ókori görögök is ismerték: kutyaharapás gyógyítására és féregűzőként használták. A rómaiak is tisztelték, innen ered nevének (Juglans) jelentése ,,Jupiter makkja". A közékorban elsősorban magját fogyasztották, emellett reumaés idegpanaszok ellen teát is készítettek belőle. Hazánk népi gyógyászatában gyakran
vorosrozsa66, 2018. október 16. kedd, 11:02
Jézusról nevezett Avilai Nagy Szent Teréz
vidám kedélyével mindenkit felderített. Ha valaki emiatt szemrehányást tett neki, így válaszolt: ,,Erre mind szükség van, hogy elviselhessük az életet."
- Öregségében is friss és fiatalosan szép maradt. Belső harmóniájának titka azokban a szavakban rejlik, melyekkel magát szokta bátorítani: ,,Semmitől ne félj, semmi meg ne rettentsen. Minden elmúlik. Egyedül Isten marad ugyanaz. A türelem mindent elér. Ha Isten a tiéd, semmid nem hiányzik: Isten egyedül elég!"
Életének utolsó napjáig viselte a sok utazás, az alapítások, a legkülönfélébb tárgyalások terhét. 1582. október 4-én éjjel halt meg Alba de Tormes kolostorában. (Spanyolországban épp ekkor vezették be a Gergely-féle naptárreformot, ennek következtében az évforduló következő évben már október 15-re esett.) Utolsó láza csak az egész életét átható tűz folytatásának és beteljesedésének látszott, amely isteni türelmetlenséggel várta azt az elragadtatást, amelyet az emberi természet már nem bír elviselni. Szeretettől
maroka, 2018. október 15. hétfő, 11:34
Szent Teréz szűz és egyháztanító
le a bűnösök asztalához, s szenvedését fölajánlotta a hitetlenekért. Szentnek készült, de alázatosan tudta, hogy ő nagyon kicsi a szentek mellett. Azonban a tökéletesség útján akart járni, ezt ő maga ,,kis út"-nak nevezte, és az embereknek is meg akarta tanítani: szórják az apró áldozatok virágait Jézus felé. Lelki életrajzát halála után Egy lélek története címmel könyv formában is megjelentettek.
Teréz 1897. szeptember 30-án halt meg, ragyogó arccal, a szeretet eksztázisában. Utolsó szavai ezek voltak: ,,Istenem, szeretlek." Korábban a rá jellemző alázatossággal mondogatta: ,,Fent a mennyben jót akarok tenni a földön maradottak számára!", ,,Meglátjátok, halálom után mindenki szeretni fog engem". Igaza lett.
Már 1923-ban boldoggá, 1925-ben pedig szentté avatták. 1925 óta a missziók védőszentje, 1944 óta pedig Franciaország második pártfogója. Szent II. János Pál pápa 1997-ben az egyháztanítók sorába iktatta. Szobra szinte minden templomban
maroka, 2018. október 15. hétfő, 11:21
Jánossomorjai beszédek 2017
fiatalemberről című életrajzi regényéből idézzek:
“Mint a kis népek nagy része, mi is mindig a nemzethalál mezsgyéjén tántorogtunk. Ezért volt a politikánk rögtönzés és kapkodás. Nem mentséget keresek, csak magyarázatot. És mégis...van remény! Ha idejönne most egy idegen, és elsorolnám neki történelmünk katasztrófáit, a muhi pusztától, Mohácson át, a török meg a Habsburg vérengzésekig, a tragédiák, országpusztulások sorozatát... akkor az az idegen megkérdezné, hogy mikor halt ki az utolsó magyar. Mire én azt válaszolnám, hogy ilyen vérpocsékolás után még mindig tizenötmillión vagyunk. Mi ez, ha nem megfejthetetlen csoda? Mi a mi titkunk? Az, hogy kibírjuk és elviseljük, hogy a nyomás, amely talán mást elpusztítana, kipattint belőlünk egy szikrát, s abból olyan tűz támad, hogy gyakran az egész nép melegedhetik mellette, még akkor is, ha magát a szikra csiholóját gyakran mi magunk tapossuk el. A mi nagy erényünk az, hogy kibírjuk."

Köszönöm megtisztelő
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 07:07
Jánossomorjai beszédek 2016
köszönhette a lengyel vérnek életét!?
November 4. után még számos zendülés, sztrájk volt... M.U.K.! A Mansfeld Péterek még folytatták! Arra kérek most mindenkit, hogy idén, ne csak egy hivatalos ünnep kötelező megjelenésével tisztelegjünk, hanem emlékezzünk márciusig!
Önkormányzatunk a SEGÍTŐ KÖTELÉK című programsorozattal kíván méltón megemlékezni az 56-os eseményekre. A részletes programot folyamatosan közzétesszük. A november 4-i megemlékezésen túl fotókiállítás, kerekasztal beszélgetés az utolsó szemtanúkkal, filmklub, zarándoklat is lesz. Valamint ez úton köszönöm az iskolának, hogy már eddig is közreműködött aktívan több rendezvényen. A héten a kapuvári és andaui iskolásokkal közösen üzeneteket hagytunk az andaui hídnál, és 3 fát is ültettünk mementókén. Kérem, majd zarándokoljanak el, akár tavasszal, és tekintsék meg! A programsorozatunkat az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja!
November 4-e után, volt akit üldözőbe vett az
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 06:59
Kettős állampolgársági vita - Kárpátaljai politikus: Ukrajnának betelepítéssel kellene megszüntetnie Beregszász
hogy Kijevnek engedélyeznie kellene a korábban létezett magyar választási körzetet, ahonnan egy magyar képviselő bejuthatna az ukrán parlamentbe. Úgy vélte, az egy magyar parlamenti mandátum lenne a lehetséges kompromisszum felső határa ukrán részről a normális szomszédsági viszony helyreállítását illetően. A kárpátaljai politikus indítványozta továbbá a kettős állampolgárság kérdésének pozitív tartalmú rendezését a NATO- és EU-tagországok állampolgárságával rendelkező ukrán állampolgárok esetében.

Utolsó, negyedik javaslatának indokolásában a politikus kitért arra, hogy a kettős állampolgár magyarok egy része elhagyja Ukrajnát, több ezer négyzetméternyi lakóterületet hagyva maguk után üresen, amelyet nem tudnak eladni. Eközben - folytatta - Beregszászon az ukránok kisebbségben érzik magukat, mert a városban magyarországi támogatással erős magyar oktatási, tudományos és kulturális központok működnek, amelyeknek nincs ukrán alternatívájuk. Ugyanakkor a kelet-ukrajnai konfliktusövezetből felsőoktatási
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 17:32
Átlagosan ötezer arcot ismer az ember
óra alatt átlagosan 362 arcot azonosítottak (az értékek 167 és 524 között mozogtak). Meg kellett mondani az illető nevét és egyértelműen leírni, ki ő.

Ugyanezt kellett tenniük a művészvilágból, a filmekből és televízióból, politikai életből, a sport vagy gazdaság területéről ismert személyek portréival. Itt alacsonyabb volt az azonosítási arány: átlagosan 290 arcot ismertek fel.

Mindkét esetben csökkent a felismerés gyorsasága: az első kísérletben a résztvevők az első öt percben 40 arcot, az utolsó öt percben 21 arcot ismertek fel.

A következő feladatnál azt vizsgálták, milyen sok ember arcát nevezik "ismerősnek" anélkül, hogy ahhoz nevet és funkciót társítanának. Ismét közemberek arcait mutatták, ezúttal időkorlát nélkül válaszolhattak a résztvevők.

A kutatók összehasonlították az egyes résztvevőknél az azonosított arcok számát az "ismerősnek" nevezett arcok számával, így az 1 a 4,62-höz arányszámot kapták.

A kutatás részeinek kombinálásával kapták az ötezres számot.

Bár a
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 17:23
Brit legfelsőbb bíróság: nem diszkriminatív a pékség, amely nem volt hajlandó tortáján a melegházasság támogatá
nyújtott be még 2014-ben keresetet, egy meleg rendezvény számára rendelte a süteményt. A pékség először elfogadta a rendelést, azonban a tulajdonosok két nappal később mégis visszakoztak, arra hivatkozva, hogy a megrendelő által a tortához kért "Support Gay Marriage" - Támogasd a melegházasságot - felirat keresztény nézeteikkel nem összeegyeztethető.

A négy és fél évig húzódó perben az első fokon eljáró, illetve a fellebbviteli bíróság is Gareth Lee javára ítélt, és kártérítésre kötelezte a pékséget. Az utolsó fellebbviteli fórum, a legfelsőbb bíróság azonban szerdán megsemmisítette az előző két végzést, és a pékség tulajdonosainak adott igazat.

Az azonos neműek házasságát - az Egyesült Királyság többi országrészétől eltérően - az észak-írországi törvények nem engedélyezik, jóllehet az azonos nemű párok 2005 óta úgynevezett polgári partnerségi viszonyra léphetnek, amely a házasságnál valamelyest szűkebb körű jogosultságokat jelent.

A torta annak idején 36,50 fontba (nem egészen 14 ezer
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 16:51
Edmund Stoiber szerint a belső migráció okozza a CSU támogatottságának gyengülését
és a jó életkörülmények - például a magas színvonalú egészségügyi, oktatási és közlekedési infrastruktúra - tömegesen vonzzák az embereket, akik - bevándorlók lévén - nem a helyi politikai kultúrában nevelkedtek, szocializálódtak, és ezért a CSU nehezebben tudja elérni őket.

Ezzel kapcsolatban kiemelik, hogy a tartomány lakossága a legutóbbi, 2017-es adatok szerint 12 997 204 fő, ami több mint kétmillió fős növekedés a Németország újraegyesítése és a bajor gazdaság nagyszabású fellendülése előtti utolsó, 1987-es népszámláláson feljegyzett 10 902 643-hoz képest.

A CSU támogatottságának csökkenésében szerepe lehet a menekültügyi politika körül az Angela Merkel kancellár vezette testvérpárttal, a német Kereszténydemokrata Unióval (CDU) folytatott vitáknak is, amelyek mérsékelt és kevésbé mérsékelt szavazókat is eltaszíthattak a párttól,a Zöldek és a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP), illetve a CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) felé.

Egy sor további tényezőnek is lehet
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 15:51
Az agrárkamara kezdeményezte az illegális kutak bírságmentes engedélyeztetési időszakának meghosszabbítását
A testület még 2016-ban kezdeményezte azt a törvénymódosítást, miszerint az illegálisan kialakított kút fennmaradását 2018. december 31-ig bírságmentesen lehessenengedélyeztetni az illetékes vízügyi hatóságoknál.

A moratóriumot megelőzően azt a vízhasználót, aki engedély nélkül hozott létre kutat, a vízügyi hatóság kötelezhette a kivételezés megszüntetésére vagy felfüggesztésére, illetve a kutak átalakítására, és indokolt esetben megszüntetésére. Ezen kívül akár egymillió forintig terjedő bírságot is kiszabhattak.

Emellett a 2016-ban indítványozott törvénymódosítás lehetővé tette, hogy a legálissá vált kutak tulajdonosai európai uniós pályázatokon is indulhassanak. A visszajelzések alapján számos gazdálkodó élt a lehetőséggel.

Az agrárkamara közleménye szerint a türelmi idő meghosszabbítását összhangban a Víz Keretirányelv stratégia tervének 2021-ig elkészítendő felülvizsgálatával, valamint a Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazatfejlesztési felhívásának 2020.
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 11:41
Magyar karikatúratörténeti kiállítás nyílt a Széchényi Könyvtárban
az összművészeti fesztivál palettájáról.

"A kiállítás címe jól jelzi, hogy azok a karikatúrák sikeresek, amelyek fityiszt mutatnak a több felől építkező rosszra" - hangsúlyozta Szakolczay Lajos művészettörténész.

"Karikatúra nélkül nincs, vagy likas a komolyság, épp az hullik ki belőle aminek (.) bent kéne maradni" - fűzte hozzá.

A művészettörténész kiemelte, hogy "a nevettetés alázata, invenciós, szellemdús gondolat, a vonal bravúros kezelése, nem akármilyen asszociációs készség és nem utolsó sorban mindenre kiterjedő műveltség" szükséges ahhoz, hogy valaki jó karikaturista legyen.

A magyar sajtókarikatúrából áttekintést nyújtó bemutató történeti válogatásában helyet kaptak a könyvtár állományát képező legjellegzetesebb címlapok, így a 170 éve alapított Charivari-Dongó és a 150 éves Borsszem Jankó humorlap számos képe is.

A Charivari-Dongó a szabad sajtó első vicclapjaként 1848. június 1-jén indult, a Bolond Miska pedig 1865-ben jelent meg először, ebbe többek közt Jókai Mór is írt
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 16:21
1/2095
Képek, videók
ahhoz hogy ki tudd.jpg
sz719eszter
2018. október 05. péntek, 19:44
ahhoz hogy béke.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 24. hétfő, 12:18
add hogy higgyünk.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 24. hétfő, 12:17
Attól, hogy valakinek a s
cipello
2018. szeptember 24. hétfő, 11:09
Tudjuk, hogy nem jön
aksira
2018. szeptember 05. szerda, 16:20
Hogy Krisztus.jpg
katalin_53
2018. szeptember 02. vasárnap, 09:13
Várom, hogy egy angyal ér
sanci81
2018. augusztus 27. hétfő, 18:19
Jó,hogy....
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 21:50
Hogy verték át...
simocsi
2018. augusztus 23. csütörtök, 10:44
Hogy ez mennyire igaz.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 21. kedd, 08:28
Igyekezni fogok ,hogy hű
katalin_53
2018. augusztus 19. vasárnap, 09:55
Tudtat-hogy-mit-okoz-a -ma
menusgabor
2018. augusztus 17. péntek, 21:34
„Vénségetekig ugyan
katalin_53
2018. július 10. kedd, 06:53
Isten ugyanis.jpg
katalin_53
2018. július 01. vasárnap, 09:16
A természet ugyanúgy állí
sanci81
2018. június 08. péntek, 17:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.