Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 11:12 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hit ereje
A hit ereje

Ha már az utolsó
Gyertya is csonkig égett,
Ha az egyetlen
Szalmaszál is enyészetté lett,
Ha a koporsó fedelét
Is ráhelyezték a holtra,
Akkor, akkor ér véget
Egy idősík, s lép
Új ruhába az élet.

Mert soha nincs vége.
Mert mindig ott csillog
A hit pislákoló fénye,
Mert mindig van
A kínok hídjának,
Túlsó partra vetett,
Utolsó esélye.

Csiszár Noémi
bozsanyinemanyi, 2018. március 20. kedd, 19:59
Párbajtőr GP - Ötven ország több mint félezer versenyzője Budapesten
támogatásáról a szövetséget".

Az elnök arról is beszélt, hogy a verseny alatt a nemzetközi szövetség vezetőivel is tárgyalásokat folytat majd a jövő évi vb-ről, illetve arról, hogy a tervek szerint egy, a sportágban még nem kipróbált helyszín adjon otthont a rangos viadalnak.

Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok tőrvívó meghatottan mondott köszönetet azért, hogy a női verseny 2009-ben elhunyt férje, Sákovics József nevét viseli.

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány közölte, a Grand Prix az utolsó előtti válogatóverseny az Európa-bajnokságra, illetve a vb-re.

"Nem vagyunk könnyű helyzetben. Női párbajtőrben megkezdődött a fiatalítás, és olyan csapatot akarunk kialakítani, amely esélyes az olimpiai kvalifikációra. Szász-Kovács Emese mellé keressük a többieket" - fejtette ki a kapitány.

Udvarhelyi arról is beszélt, hogy a férfiaknál már zajlik a fiatalítás, az olimpiai bronzérmes csapat megmaradt tagjai - Somfai Péter és Rédli András - mellé már vannak jelöltek az ütőképes
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 13:15
Divízió I-es jégkorong-vb - Megkezdte az edzőtábort a magyar válogatott
felkészülési meccset játszik. Ausztriát április 4-én Székesfehérváron fogadják a magyarok, majd a következő nap Bécsben is megmérkőznek a felek. Ezt követően Szlovéniával, Japánnal és Ukrajnával is összecsap a magyar együttes.

A világbajnokságon a feljutó Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

A magyar válogatott kerete:

--------------------------

kapusok:Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák), Kornakker Dániel (Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Sevela Peter (Ferencvárosi TC)

védők:Hruby Gellért (Dunaújvárosi Acélbikák), Kiss Dániel (UTE), Léránt René (Dunaújvárosi Acélbikák), Nagy Nilan (UTE), Stipsicz Bence Fehérvár AV19), Szabó Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szaller
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 21:22
Az Európai Parlament oktatási bizottságának véleménytervezetében bírálták a magyarországi helyzetet
Magyarországon "továbbra is mélyen gyökerező és széles körben elterjedt jelenség, amely hozzájárul a romák társadalmi kirekesztéséhez, és csökkenti munkaerőpiaci és társadalmi integrációjuk esélyeit".

Mint írják, "a magyarországi médiaszabadság a mélyreható állami beavatkozások és a fokozott állami ellenőrzés miatt az elmúlt évben jelentősen romlott", és ezzel összefüggésben sajnálatosnak nevezik a Népszabadság bezárását, illetve aggodalmukat fejezik ki amiatt, hogy "kormányközeli oligarchák vették át az utolsó magyarországi független regionális napilapokat", a Riporterek Határok Nélkül szerint pedig példátlanul "groteszk" szintet ért el a médiakoncentráció az országban.

Kammerevert elmondta, sajnálatosnak tartja a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyének elhúzódását, és a folyamat felgyorsítására kérte a magyar kormányt. A szegregált oktatás kapcsán leszögezte, ez nem magyar sajátosság, de érdemes rá felhívni a figyelmet. Továbbá rámutatott, a sajtószabadság nem csak törvényi úton
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 17:22
Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Liu Shaolin Sándor ezüstérmes összetettben
Ami miatt mégis összejött, hogy az első részhajránál egy kínai vetélytársával vívott nagy csatát, eközben ketten annyira elhúztak a mezőnytől, hogy nem sokkal később utolérték a hat vetélytársat, azaz körelőnybe kerültek. Liu Shaolin a második részhajrát és végül a futamot is megnyerte kínai ellenfelével szemben, de ez önmagában még nem lett volna elég a dobogó eléréséhez. Ami kellett még hozzá, hogy a hajrához közeledve összeakadt a két dél-koreai, Hwang Dae Hon és Lim Hjo Dzsun, előbbi elesett, így utolsó lett, míg előbbi hiába lett harmadik, kizárták a futamból. Ennek eredményeként Hvang bronzérmesként, míg Lim negyedikként zárt összetettben.

A győztesekhez viszont kétség sem férhetett, mivel a Montrealban egyaránt kétszeres aranyérmes Hamelin és Csoj magabiztos előnnyel várta a futamot. Utóbbi 2015 és 2016 után harmadszor lett a legjobb, míg Hamelin 12. világbajnoki címéből az első volt összetettben.

Keszler Andrea egészségügyi problémái miatt ezúttal is Heidum Bernadett, Kónya Zsófia, Bácskai
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 21:42
Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Egyik magyar váltó sem döntős
A férfiaknál az ötkarikás aranyérmet megszerző négyes, azaz Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba szerepelt. A kvartett eleinte az élen haladt, majd a Phjongcshangban ezüstérmes kínaiak vették át a vezetést. Sokáig nem változott a sorrend, viszonylag nyugodtan köröztek a csapatok, mígnem a dél-koreai játékokon bronzérmes kanadaiaknál Charles Hamelin megelőzte Knoch Viktort, aki ráadásul a váltás előtt kicsúszott. Ettől kezdve esély sem volt a továbbjutásra, negyedik helyezettként maradt a kisdöntő a magyar négyesnek.

Az elődöntőt Kanada nyerte a jól taktikázó holland négyes előtt.

A nőknél egészségi problémák miatt Keszler Andrea maradt ki a csapatból, amelyet így Kónya Zsófia, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca alkotott. Az olimpiai negyedik magyar négyes eleinte a negyedik helyen haladt elődöntős futamában az olimpiai bajnok dél-koreai, a házigazda kanadai, valamint az orosz kvartett mögött, aztán utóbbit sikerült megelőznie.

Tizenöt körrel a
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 22:43
Női kosárlabda Euroliga - Roberto Iniguez: néha az álmok valóra válhatnak
A spanyol edző összességében már az ötödik Final Four-jára készülhet, de elmondása szerint ezúttal nagyon nehéz menetelésen van túl csapatával.

A második félidő egészen jó volt, az utolsó negyedben három pontot kapott a Sopron, "minden meccsen ezt szeretném látni" - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak. "Valószínűleg sokan nem tudják, de Alex Crvendakic izomproblémái miatt egyáltalán nem edzett, Angela Salvadoresnek a mérkőzés előtt asztmarohama volt, gyógyszerekkel tudott pályára lépni, teljesen legyengülten. Centerünk, Alaina Coates pedig elveszítette az édesapját, és a meccs reggelén azonnal hazautazott az Egyesült Államokba. Érte is játszottunk, és bebizonyítottuk, hogy igazi csapat vagyunk" - tette hozzá.

Roberto Iniguez elárulta, kis reváns-érzés is van benne, mivel tavaly az orosz Orenburggal nem jött össze a Final Four, pedig szerinte megérdemelték volna.

"Néhány hete azt mondtam, hogy a Fenerbahcénak 99,99 százalék esélye van a továbbjutásra. De hinni kell, álmodni kell, és néha az
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 19:32
Orosz elnökválasztás - Putyin Mars-missziót és Holdra szállást ígért
Rosszija Szegodnya hírügynökség vezérigazgatója, az Összoroszországi Állami Televíziós és Rádiós Műsorszóró Társaság (VGTRK) vezérigazgató-helyettese osztotta meg a VKontaktye és az Odnoklassznyiki közösségi oldalon.

A Putyinról szóló dokumentumfilmek kampányidőszakban való műsorra tűzése az országos televíziókban ellentétes lenne a választásra vonatkozó előírásokkal, a Pervij Kanal (Első Csatorna) állami tévé ezért le is vette műsoráról Oliver Stone részletekben sugárzott Putyin-dokumentumfilmjének utolsó részét. Még nem világos, hogy mikor mutatja be ugyanez az adó a Vlagyimir Szolovjov vezető televíziós személyiség által leforgatott Világrend 2018 című, másfél órás, alapvetően az elnökkel folytatott beszélgetéseken alapuló dokumentumfilmet, de az múlt szerdán teljes terjedelmében szintén felkerült az internetre, tartalmát pedig ugyancsak részletesen ismertette az orosz média.

A nyolc elnökjelölt közül a hét esélytelen jelölt csütörtöki tévévitáján kevés híján kommunista belharc alakult ki a
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 19:02
Március 15. - Molnár Gyula: a közpénzen létrehozott népbutítás a modernkori rabság
Molnár Gyula beszédét úgy kezdte, ne várjanak tőle részletes történelmi összehasonlításokat és párhuzamokat, arra szerinte ugyanis ott "a bunkómenet", vagy "a miniszterelnök utolsó nagygyűlésén elhangzó beszéde".

Úgy fogalmazott, hazugság "a Fidesz meséje a megtámadott Magyarországról". "Nincs háború, ehhez elég kinézni az ablakon" - fogalmazott, majd aláhúzta, Európában az a szellemi áramlat jelent gondot, amely keleti diktátorok sugallatára Európa gyengítésében érdekelt.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, az áprilisi választás nem egy lesz a sok közül, mivel hosszú időre meghatározza majd Magyarország sorsát.

A Fidesz 2010 utáni első ciklusában úgy alakította át a közjogi rendszert, hogy az már csak nyomokban tartalmaz demokráciát; második ciklusában pedig "ellopta Magyarországot" - mondta, hozzátéve, "elloptak mindent, ami nincs lebetonozva, sőt hozzákezdtek a beton elbontásához".

Molnár Gyula szerint amennyiben a jelenlegi hatalom kap még egy esélyt, akkor "el fognak jutni az
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 13:21
március 15
1989-1990-ben volt az utolsó esélye e népnek felállni és visszanyerni önmagát.
Ma minden más lenne, ha nem marad el ez a forradalom!

Elmaradt forradalom
Midőn negyven évnek
jelképei leomlottak,
hol voltatok akkor,
ti "bátor hazafiak"?!
Szétesett a világ,
s ti alkudoztatok!
Szabad lobogóból,
jó szelet kifogtatok!
Szégyen és gyalázat,
elmaradt forradalom!
Eladták hazádat,
hős Petőfi Sándorom!
Elveszett már minden!
Se föld, se szó, se fegyver!
Magyarország nincsen!
Többet fel már nem kel.
Akkor kellett volna,
nemzetnek egybe kelni!
Minden Magyar himnuszt,
büszkén énekelni!
Elakadt lélegzet,
elfelejtett álom,
elárult szeretet,
Magyar rongy országom!
Veniam
liliana01, 2018. március 14. szerda, 20:06
Egy videó és egy vers, amivel vitatkozom
A vers forrása: http://www.veniam.hu/vers66
Ezzel VITATKOZOM! "1989-1990-ben volt az utolsó esélye e népnek felállni és visszanyerni önmagát."
TÉVEDÉS! NEM VOLT SEMMI ESÉLYE a népnek! Ugyanis, még most sem tudhat arról, hogy miért is vált szükségessé az un. rendszerváltozás!!!
28 év távlatából fölmerül a kérdés: vajon hogyan szavazott volna a SZOCIALISTÁNAK sulykolt TÖMEGEMBER, ha tisztázva lett volna - még 1990-ben - hogy az MSZMP-s hatalom azért adta át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben be kellett volna jelenteni a magyar állam fizetőképtelenségét?
*
Ennek bizonyítéka az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek EREDETI kivonatolt részletei, melyek itt láthatók:
http://furaila.xfree.hu/234611
*
Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottság ülésein készült jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZ MP
*
Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi
furaila, 2018. március 14. szerda, 04:27
Egy videó és egy vers, amivel vitatkozom
A vers forrása: http://www.veniam.hu/vers66
Ezzel VITATKOZOM: "1989-1990-ben volt az utolsó esélye e népnek felállni és visszanyerni önmagát."
TÉVEDÉS! NEM VOLT SEMMI ESÉLYE a népnek! Ugyanis, még most sem tudhat arról, hogy miért is vált szükségessé az un. rendszerváltozás!!!
28 év távlatából fölmerül a kérdés: vajon hogyan szavazott volna a SZOCIALISTÁNAK sulykolt TÖMEGEMBER, ha tisztázva lett volna - még 1990-ben - hogy az MSZMP-s hatalom azért adta át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben be kellett volna jelenteni a magyar állam fizetőképtelenségét?
*
Ennek bizonyítéka az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek EREDETI kivonatolt részletei, melyek itt láthatók:
http://furaila.xfree.hu/234611
*
Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottság ülésein készült jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZ MP
*
Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi
furaila, 2018. március 14. szerda, 04:25
1/190
Képek, videók
Csiszárné Kláritól
pommerevi54
2015. december 06. vasárnap, 12:19
Csiszár Artúr dédi konyhá
lenke1964
2015. október 07. szerda, 19:45
jakuncsek gabi&csiszár je
maroka
2013. június 25. kedd, 11:36
csiszár jenő.jpg
dnemethk
2012. február 29. szerda, 22:28
Csiszár Jenö 52.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 10:13
Csiszár Jenő /az Alteregó
dnemethk
2010. június 27. vasárnap, 23:46
Beregi-Fné Csiszár Sarolt
rece-fice
2009. november 25. szerda, 23:33
Csiszár Gábor
tikaj
2006. december 10. vasárnap, 20:38
Az üres koporsó. 01.jpg
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:36
Az üres koporsó. 02.jpg
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:36
Az üres koporsó. 03.jpg
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:35
Az üres koporsó. 04.jpg
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:35
Az üres koporsó. 05.jpg
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:35
Az üres koporsó. 06.jpg
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:34
Az üres koporsó. 07.jpg
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.