Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 10:06 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs Cím
határos dolgokat beszélt el a magyar huszárok szibériai szenvedéseiről, az izgalmas szökési és lázadási tervekről, a borzasztó medvekalandokról, a szegény bajtársak pusztulásáról.
Két évvel ezelőtt Koch Róbert bankigazgatót annyira meghatotta az aggastyán szomorú sorsa, hogy újságban szólította föl a zsombolyai társadalmat arra, hogy ne engedjék koldulni és éhen halni az immár 94 éves agg huszárt, aki oly mérhetetlen sokat szenvedett a hazájáért.
A felszólításnak meg volt a sikere. A zsombolyai urak szerény, de biztos megélhetéshez juttatták Mayer Lajost, aki még ma is él, bár kilencvenhat esztendő terhe nyomja a vállait.
Emlékező tehetsége még ma is friss s ha izgalmas vadászkalandokat akarnak hallgatni a zsombolyai urak, maguk közé ültetik a galambősz aggastyánt, megkínálják egy-két pohár borral s az öreg szibériai (így hívja Zsombolyán mindenki) érdekesebbnél érdekesebb kalandokat beszél el szibériai életéből.
Ilyenkor mindenki lélegzetét visszafojtva hallgatja s csak akkor
rtkik, 2018. június 09. szombat, 13:54
Okos vadász nem iszik előre a medve bőrére
Itthon, bizonyos körökben már annyira tudják, tudjuk, hogy mi van, vagy ki van, vagy ki vagy a Mennyekben, hogy már rég, két, három éve bátran iszunk is a medve bőrére, mulatunk éjjel nappal.. Ebben csak az a baj, hogy én nem iszok, mulatok de nem iszok, ezért aztán szinte inkompatibilis vagyok az erdélyi jobboldallal, külön mulatnak az urak, és én is külön mulatok itt féjszbukon, na meg a Gyorgyénban a kukák között, mikor hol, a Monostoron is járok mindenfele..

A jó ivó cimborákat mind egy szálig töröltem Faceről, de nincs harag, iszunk tovább, és mulatunk de mindenki a maga módján..Maradt még ivó cimbora itt is, az sose fogy el..
artforwho, 2017. augusztus 28. hétfő, 04:08
Úti jegyzetek
pedig restellem ujra megvizsgálni.

Gödöllőn lovakat váltánk és reggelizénk. Amint ki akartam a reggelit fizetni, egyik utitársam ellenszegült, hogy ne fáradjak, majd kifizeti ő; egyszersmind ajánlá erszényét számomra egész Miskolcig. (Eddig valánk együtt menendők.) Ezen az ajánlaton más ember talán nem bosszankodott volna. Én sem bosszankodtam.

Bebúttunk ismét társzekerünkbe, s mentünk, mentünk, mendegéltünk. Hát egyszer csak döcögni kezd a bárka, de oly embertelenül, mint némely poéta urak versei... elannyira, hogy kénytelenek valánk kiszállani, ha ugy nem akaránk járni, mint nem tudom kicsoda, akinek csontjai izzé-porrá törettek. Kiszálltunk tehát, és én láttam, hogy ott vagyunk, ahol sejtém: Aszódon.

Aszód!

Ah, kedves olvasó, (igen: kedves olvasó, mert ki lehet kedvesebb az irónak, mint aki munkáját olvassa?) kedves olvasó! - mondom - ha te tudnád, mennyi fekszik rám nézve e kis szócskában:
Aszód!

Hanem ezt nem olvasnod kellene a flegmatikus
menusgabor, 2017. január 31. kedd, 20:00
Jókai Mór
sugárzik a
gyermekarcból, gyermekszemből azokra, akikhez küldve lett.
A gyermekek szemében van néha bizonyos kék sugárzat,
amely bűvölő erővel bír; mely beszélni tud, s azt a színt elveszti
a szem, mikor beszélni megtanul az ajk; ez a sajátszerű kék
szivárvány csak gyermekszemekben észlelhető."


"Koldusok nemzete vagyunk, kik magokat uraknak álmodják."


LEGYEN ÚGY, MINT MÉG NEM VOLT

Adja Isten, hogy a miről
Apáink csak álmot láttak,
Megérhessük a kezdetét
Egy jövendő jobb világnak:
A hol ember el nem rontja,
A mit az ég szánt javunkra,
Közös oltár építésre
Indul hiven minden munka;
Viruló föld fel az égre
S viszsza a derült
menusgabor, 2017. január 19. csütörtök, 13:00
Himalája só
A vízet a testhőmérsékletre állítsa be. 10 liter víz + 1kg fürdősó = 10% koncentrációjú sófürdő
Sószappan

100 %-os kristálysó, semmilyen adalékot nem tartalmaz. Mindenféle bőrtípusra használható. Pattanásos bőrű fiataloknál egyensúlyba hozza a hormonháztartást, és emellett gyulladáscsökkentő hatása is van.
Bőrbetegségek esetén pl.: pikkelysömör, ekcéma, neurodermitisz, allergia, gomba stb szőrtűsző gyulladásra, herpesz kezelésére, rovarcsípésre. Hölgyeknek gyantázáshoz, epiláláshoz, uraknak borotválkozásnál kitűnő. Részletes leírása és használati javaslat megtalálható oldalunkon.
Sóing

Láz, megfázás, influenza esetén készítsen 2-8%-os Himalája sóoldatot. Ebben nedvesítsen meg egy pamutpólót. Enyhén csavarja ki, majd bújjon bele és tekerjen maga köré száraz törülközőt. Feküdjön le. Fél óra után megkezdődik az izzadás. 1-1,5 óra után vegye le a sóinget, zuhanyozza le az izzadságot, és pihenjen további 1 órát. Kiváló méregtelenítő hatása van, és az anyagcserét
sanci81, 2017. január 01. vasárnap, 16:43
A legfőbb szépségtippek férfiaknak
A férfiak bőre más, mint a nőké, ezért számukra eltérő kozmetikai kezelések és termékek ajánlottak. A nemi különbségek miatt az urak bőre még hajlamosabb a fokozott zsírosodásra és mitesszeresedésre.
A nőknek nagy szerepük van abban, hogy párjukat, illetve férfi családtagjaikat segítsék a számukra alkalmas szépségápolási trükkök megismerésében.

A férfibőr más!
A férfiak szervezete nagyobb arányban tartalmaz androgén hormont, emiatt vastagabb, durvább, zsírosabb a bőrük, és tágabbak a pórusaik, továbbá hajlamosabbak a fokozott izzadásra.
A pattanásos, mitesszeres bőr problémája általában a fiatalkorral elmúlik. Ám a rohanó életmód okozta stressz, az egészségtelen táplálkozás miatt idősebb korban is megjelenhetnek az arcbőrön kisebb dudorok és pattanások. Ezeket tilos otthon nyomkodni, mert elfertőződhetnek, és hegeket hagyhatnak maguk után! Inkább kozmetikus segítségét ajánlott kérni, aki szakszerűen tisztítja az arcbőrt. A férfiaknak is érdemes évente néhány alkalommal, főként
lenke1964, 2016. november 26. szombat, 21:36
Petrarca bölcsességei
Petrarca

... e földön a gyönyör csak röpke álom.
Ó, hosszú az ut és rövid az élet...

A szerelemről elmélkedni késő,
mikor lelkünknek durva földi bőre
lassan leolvad, mint a hegytetőre
hullott hó s már a béke, már a vég jő...

...Nincs oly vad út, hol Ámor ne kísérne...

S ha nevetek vagy ajkamon kel ének,
teszem, mivel egyetlen menedék ez,
hogy elrejtsem szavát a szenvedésnek.

Tudásom oly kevés, a bűnöm oly sok,
hogy nem tudom magam se, jó mi volna;
fázom hő-nyárban s égek puszta télben.

De állhatatlan minden, ami földi...

Igen, a halál rokona az álom...

Az élet elfut, vissza sose fordul,
s nagy léptekkel jön a Halál mögötte...

Ha már viharban s háborúban éltem,
haljak meg békén, és ha ittlakásom
nem volt dicső, legyen elköltözésem.

... ti okoskodtok, de semmit se tudtok;
hűséget véltetek a vásárolt szívekben,
de bérelt ember egy
kohlinka, 2016. augusztus 03. szerda, 17:53
A “fényevő” per - 15 hónap története, szemtanúké
születéséről, amikor az már meg is halt.
A család a perben folyamatosan váltogatta ügyvédjeit. Ifj. Lomniczi Zoltán volt az első, ő még háromtagú asszisztenciával érkezett, utána egy szintén háromtagú, új ügyvédcsoport foglalta el az oldalsó “páholyt", majd egy hölgyet fogadtak fel, aki viszont csak egyetlen tárgyalást ért meg velük... A következő tárgyalásra nem tudtak saját ügyvédet állítani, ezért a bíróság rendelt ki egyet. Két tárgyalással később újabb, majd egy idő után még újabb urak védték a családot, míg 2015 telére már biztos lett, hogy az ítélethirdetéskor is őket képviselő védővel fejezik be a pert. Mintha ebben is a tökéleteset keresték volna. Az ötödrendű és hatodrendű vádlottak jóval hűségesebbek voltak védőikhez.

A védők az ítélethirdetés alatt

De térjünk vissza egy kicsit a kérdéshez, kik is tulajdonképpen az E. család tagjai. E. Tibor és E-né M. Terézia egyazon borsodi településről származik. Rebeka után született egy fiuk, súlyos nyitott
kohlinka, 2016. május 15. vasárnap, 18:52
A Nap ugyanúgy ragyog - XLVI.
NEGYVENHATODIK RÉSZ

Szélfarkassal egyszer vándor írástudóként hozott össze a sors. Egy aprócska Orontész-parti város uraként éppen a szomszéd porfészek ellen fenekedett. Még akkor is bronzkarddal hadonászott, amikor négyszemközt maradtunk, és csak úgy ömlött belőle a habókos önámítás.

- Elfoglalom azt a várost! - zengedezte. - Elfoglalom, és megerősítem vele a hatalmamat!
- Utána mit teszel? - kérdeztem gúnyosan.
- Tovább vonulok, és a többi várost is meghódoltatom. Akkor már jelentős államnak leszek az uralkodója.
- Mi lesz utána? - tettem fel újra a kérdést.
- A tengerpart kincses városai úgy ragyognak, mint aranyszobor a déli nap fényében. Ugarit a tengerpart ékszere. Az összes többivel együtt hozzácsatolom a birodalmamhoz. Általuk gazdag leszek és hatalmas!
- Akkor mihez kezdesz? - nem észlelte a gúnyos hangsúlyt.
- Magától értetődik! - kezdte elragadni a hév. - hadat vezetek az egykori Hatti és Mitanni vidékére.
lnpeters, 2016. március 15. kedd, 19:57
A tökéletes másolat
Reynolds a homlokát ráncolta. Szegény Betty! Hát kellett ez neki?

Eszébe jutott valaki más. Ingeborg Neumann. Nem, még ne, majd később. Az lesz a nap fénypontja. Addig még rengeteg dolga van.

Szokása szerint kinézett egy pillanatra a tengerre, elbocsátotta a szobalányt, és elindult a földszintre.

Nagyapja, a IV. John Reynolds, a világhírű építész arra oktatta, hogy mindig az első emeleten lakjék.

,,Bármekkora felhőkarcolóban élj is, az igazi urak szállása mindig az első emeleten van. Az olaszok ezt úgy mondják: piano nobile; a nemes emelet. Ugyanitt legyen a legfontosabb fogadószobád és az irodád is. Ha magánszínházat vagy mozit tartasz, az se kerüljön máshová. Ehhez mindig ragaszkodj, hiszen te egy John Reynolds vagy, te már sohasem lehetsz parvenü.

A VI. John Reynolds nagyot sóhajtott. Sokkal tartozik az előző John Reynoldsoknak. Mindegyiknek.

Kiért az emeleti bejáróba. Itt volt a John Reynoldsok arcképcsarnoka. A ház
lnpeters, 2016. március 14. hétfő, 00:07
A TURUL-nemzetség - A LEGSZENTEBB CSALÁDFA
a táltoskirály a ,,keresztelőnk", ,,a" kereszténység valósítója, az akkorra már széthulló, jelzősödő keresztény világban (a kalendáriumban Keresztelő János június 24-i ünnepe közelében, június 27-én kapta meg helyét); Árpádházi Szent Erzsébet az alamizsna (névünnepét november 19-e hozza), ő a télelő, annak atyatermészetű minden-jósága, a test teljes lecsupaszodása, az adás, az odaadás, hogy a lélek fehéren izzó fészekkel várhassa a születni készülőt; Margit, királyi apja IV. Béla, s a vele-társ magyari urak halálos bűne miatt, érettünk, s valahányunkért: az akkor, a most, s a majdan élőkért engesztelés (ünnepe a köves, jeges atyai szigor idejére, január 18-ra esik)... Margitot apja ajánlotta, adta engesztelő áldozatul az egyháznak, hogy békítse e tettel Isten jogos haragját; de valójában már anyja méhében a Teremtő hívta el szolgálóleányának e szüzet, táltossá, szentté nemesítve őt magzat állapotában...

Szántai Lajos, Az Örök Királynak leánya Árpád-házi Szent Margit, Főnix Könyvek 20, Debrecen
yaskane, 2015. december 17. csütörtök, 08:45
Móricz Zsigmond novellái!
Mesterségesen megölnek egy gyereket, és még engem tesz felelőssé. Szégyellje magát!

Könnyes szemmel ment el a kis béreslakásból, s ment vissza a maga életébe.

A nap ragyogott, szellő sem volt, az egész természet boldog volt és vidám, de a gyermekecske bizony szegény kis hulla volt, ott feküdt az úri párnán kinyújtózva, mint egy szomorú emlék a kultúrák keresztútján.

1931EGYSZER JÓLLAKNI

1.

A nagy magyar Alföld tenger volt a jurakorszakban. De ma, az Éhség korszakában is olyan, mint a tenger.

Végtelen sík föld, körös-körül az ég alatt. Semmi domb, semmi emelkedés, oly lapos, mint a tenger színe volna, ha képes lenne a tenger arra, hogy így megdermedjen. A búzavetés oly egyenletes rajta, mintha vonalzóval húzták volna meg az Isten mérnökei, hogy meddig szabad nőni egy-egy fiatal búzaszárnak, hogy egy se bontsa meg a tükörsima lapot.

Az ég úgy borul rá, mint egy üvegbura, amelyre a játékos angyalok felhőket és
piroska0101, 2015. október 27. kedd, 18:28
1/13
Képek, videók
roberta név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:12
henike és roberta lánya..
zsokica45
2018. július 11. szerda, 10:39
rátonyi róbert.jpg
maroka
2018. július 01. vasárnap, 14:01
robert névdd.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:23
robert névc.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:22
DSCN0037Károly Róbert kir
irmus
2018. június 08. péntek, 06:20
Róbert
katrin56
2018. június 07. csütörtök, 14:47
TÓTH_RÓBERT-fotója.jpg
cserhat3
2018. május 16. szerda, 14:09
Julia Roberts
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:34
robert_redford.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:55
Robert_Redford_2012.jp g
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:53
Róbert nap.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:26
Szok.Lajostól
csalogany13
2015. szeptember 11. péntek, 09:19
Szo.Lajostól
csalogany13
2015. április 21. kedd, 17:00
Szo.Lajostól
csalogany13
2015. március 02. hétfő, 22:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.