Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 12:49 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szíria - Putyin: a szíriai légvédelem megerősítése az orosz katonák biztonságát szolgálja
mondta, hogy az intézkedés megfelel a kialakult helyzetnek. A két vezető folytatta a múlt hétfőn a szíriai légvédelem által lelőtt orosz Il-20-as felderítő repülőgép pusztulása körülményeinek megvitatását, "tekintettel arra, hogy az izraeli hadsereg által a légiereje műveletéről adott információ eltér az Oroszország védelmi minisztériuma által levont következtetésektől". Az incidensben 15 orosz katona vesztette életét.

"Az orosz fél abból indul ki, hogy éppen az izraeli légierő tevékenysége volt a tragédia fő oka" - áll az orosz elnöki hivatal közleményében.

Az izraeli miniszterelnök ismételten együttérzését fejezte ki az orosz katonák halála miatt.

A nap folyamán korábban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közölte, hogy Oroszország két héten belül Szíriának Sz-300-as típusú légvédelmi rakétarendszert szállít, amely több mint 250 kilométeres távolságról egyszerre több légi célpont megsemmisítésére képes. Megjegyezte, hogy a gyorstüzelésű Sz-300-as fejlett zavarásvédelemmel
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 18:34
Cselgáncs-vb - Karakas Hedvig: a gerincemmel még nem volt probléma
stabil voltam, ez volt a második versenyem, ahol helyezetlenül zártam. Az bánt, hogy rengeteg munkát tettem bele, sokat fejlődtem az ázsiai edzőtáborokban, és most szívesen becserélném a pesti GP-bronzot egy vb-bronzra" - fejtette ki a 2015-ben éppen az azeri fővárosban rendezett Eb ezüstérmese.

A Honvéd dzsúdósa úgy vélekedett, hogy gyakorlatilag visszaesett egy hónapot, mivel ennyi egy belső térdszalag-sérülés rehabilitációja. "Kapok megint rögzítőt, aztán majd elkezdem a gyógytornát. Nem történt tragédia, szerencsére nem kell műteni" - tette hozzá.

Ami a közeljövőt illeti, a versenyző szerint volt egy terv arra, ha sikerül neki a vb, illetve ha nem, de edzőjével, Toncs Péterrel azt nem vették számításba, hogy megsérül. Mint elmondta, az év végén Japánban már szeretne versenyezni, illetve a Mesterek Tornájára is menne Kínába. Utóbbin csak súlycsoportonként a legjobb 16 lehet ott, ő jelenleg 15. a világranglistán, és bízik benne, hogy nem csúszik ki a mezőnyből.

"Jó párszor kellett már
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 17:12
Ma van a magyar dráma napja
A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg ezen a napon, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire és új művek születését ösztönözzék.

A budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban díjátadóval ünnepelnek: péntek délután adják át a drámaírók számára alapított Szép Ernő-díjakat. Az elismerést ebben az évben Tasnádi István, Hajdu Szabolcs és Závada Péter veheti át.

A magyar dráma napjára Magyarországon és a határon túl is több színház készül ünnepi programmal. A Nemzeti Színházban pénteken tartják Székely János Caligula helytartója című darabjának budapesti bemutatóját; a Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház közös produkcióját Szász János rendezésében láthatja a közönség. Szombaton a Nemzeti Színház nyílt nappal várja a látogatókat, gyermekeknek szóló programokkal, kulisszajárással, nyílt próbákkal, kiállítással és koncerttel várják az érdeklődőket.

Az Átrium programján a magyar
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 07:08
Különlegességek, meglepetések a Nemzeti Színház nyílt napján
"A nyílt próbán a két következő bemutató, a Viktor Rizsakov rendezésében készülő Álomgyár, valamint a Vidnyánszky Attila által színpadra állított Az ember tragédiája jeleneteibe lehet bepillantani" - mondta Flament Krisztina főszervező az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

Bakos-Kiss Gábor színművész, a nyílt nap házigazdája kitért arra, hogy Az ember tragédiája Luciferét alakító öt fiatal kollégájával egy "villámrandin" is találkozni lehet, és mód nyílik faggatni őket szakmai kérdésekről.

Mint elhangzott, az előző évekhez hasonlóan az idei programnak is része a plakátfotózás. Az új évad bemutatóihoz készülő plakátokon, amelyek az egész városban láthatóak lesznek, a színház nyolc művésze, köztük Bánsági Ildikó, Blaskó Péter, Hobo és Rátóti Zoltán fog szerepelni kedvenc szerepeibe öltözve. A különböző jelmezeket fel is lehet próbálni és fotózkodni velük az Öltözzön színésznek! program keretében.

"A nyílt napok nagyon népszerű programja a kulisszajárás, amelynek keretében a
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 10:11
Ötven bölcsesség
Van Gogh

21. Csak egy módja van annak, hogy senki ne kritizáljon:
ne tegyél semmit, ne mondj semmit.

- Arisztotelész

22. Kérjetek és adatik néktek;
keressetek és találtok;
zörgessetek és megnyittatik néktek.

- Jézus

23. Amikor az életem végén Isten elé állok,
remélem, hogy nem lesz semmiféle olyan
kis tehetségem, amire azt mondhatná,
hogy nem használtam ki.

- Erma Bombeck

24. Nem az a tragédia, amikor egy gyermek fél a sötétben.
Az igazi tragédia az, amikor a felnőttek félnek a fénytől.

- Platón

25. Tanítsd meg a nyelvedet nemet mondani,
és ezerszeres haladást érsz el az életben.

- Maimonides

26. Indulj el, ahogy vagy.
Használd, amid van.
Tedd, amit tudsz.

- Arthur Ashe

27. Gyermek koromban anyám mindig azt mondta,
hogy a boldogság a kulcs az élethez. Amikor
iskolába jártam, azt kérdezték
klarika47, 2018. szeptember 16. vasárnap, 06:19
Mária-búcsú a délvidéki Doroszló-Szentkúton
Anyámnak, az Egyháznak szívében szeretet leszek!" -
,,A legméltóbb válasz, hogy rábízzuk az életünket a mi mennyei Atyánkra. Ezt a bizalmat kontinentális erők akarják megrendíteni bennünk, újra és újra gyanúba fogva Isten szeretetét irántunk. Mikor tragédia vagy konfliktus adódik, az első kérdés mindig az: tényleg szeret az Isten?
Nagy erők próbálják megtörni Isten iránti bizalmunkat, a Szeretetbe vetett bizalmunkat. Naponta meg kell újítanunk Isten iránt ezt a bizalmat, válaszolva az ő szeretetére"
2018. szeptember 12. szerda 16:06
Szeptember 7-én és 8-án mintegy hatezer zarándok gyűlt össze a Vajdaságban, a doroszlói Mária-kegyhelyen Kisboldogasszony ünnepén. A búcsúi szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök mutatta be.
A szentmise után Varga László megáldotta a kegytárgyakat, majd a zarándokok oltáriszentségi körmenetben indultak a szentkúthoz, ahol közös szentségimádságon vettek
maroka, 2018. szeptember 12. szerda, 23:32
Görög miniszterelnök: a szélsőjobb központi szerephez jutott Európában
Ciprasz, aki az uniós kormányfők közül kilencedikként folytatott eszmecserét az Európai Unió jövőjéről az EP-képviselőkkel, hangsúlyozta, hogy jelentősen megnőttek a különbségek egyes európai országok és régiók között, ami a sovinizmus rémét táplálja, és a szélsőjobbos populizmus malmára hajtja a vizet.

"Széteséshez vezethet, ha Európa szabad utat enged a romboló neoliberalizmusnak és a szélsőjobboldali populizmusnak" - fogalmazott.

Kijelentette, Görögország kitartott az európai út mellett, annak ellenére, hogy egyes országok nem tartottak ki sem az európai gondolat, sem a nehézségekkel küzdő Görögország mellett.

Nagyon sok uniós tagállam nem hisz Európa alapító értékeiben. Az elzárkózás politikáját követik, nem vesznek részt a közös feladatok megoldásában és a válságok kezelésében - mondta Ciprasz.

"Azok veszélyeztetik Európát, akik a politikai spektrum másik oldalán állnak, elutasítva az európai szolidaritást. Ha minden uniós ország kizárólag a saját útját követi, Európa
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 13:02
Szíria - Kreml: az idlíbi "terroristafészek" akadályozza a politikai rendezést
Reagálva Donald Trump amerikai elnöknek a kormányerők készülő idlíbi offenzívájával kapcsolatos állásfoglalására, Peszkov úgy vélekedett, hogy a terrorfenyegetést figyelmen kívül hagyva figyelmeztetni a támadás következményeire "valószínűleg nem teljes nem átfogó hozzáállást" tükröz.

Trump hétfőn Twitter-üzenetben figyelmeztette Bassár el-Aszad szíriai elnököt, nehogy "meggondolatlan támadást indítson" a lázadók ellenőrzése alatt lévő Idlíb ellen. Az elnök Damaszkusz két szövetségese, Oroszországot és Iránt is óva intette a támadástól.

"Az oroszok és az irániak súlyos humanitárius hibát követnének el, ha részeseivé válnának e potenciális emberi tragédiának. Százezreket ölhetnek meg. Ne hagyják, hogy ez megtörténhessen!" - írta az amerikai elnök.

Peszkov hangsúlyozta, hogy a terroristák által Idlíbből irányított drónok "jelentős fenyegetést" jelentenek az orosz erők ideiglenes állomáshelyeire Szíriában. Elmondta, hogy a tartományban kialakult helyzet a pénteki teheráni iráni-orosz-török
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 22:00
Vörösmarty Színház: a 200 éves fehérvári színjátszás jegyében telik az új évad
A hétfői évadnyitón Szikora János igazgató elmondta, hogy 1818. október 11-én, a Pelikán Fogadóban volt a megnyitója az ország elsők között létrejött állandó színházának. Fejér megye nemessége és polgársága fogott össze azért, hogy a magyar nyelvű színjátszás meghonosodjon - fűzte hozzá.

Szikora János közölte, hogy az évforduló napján mutatják be Madách Imre Az ember tragédiája című művét, amelyet fennállása óta először mutat be a Vörösmarty Színház. Megjegyezte, hogy a jubileumi előadás a magyar nyelv szépségeire koncentrál.

Az igazgató megemlékezett a nemrégiben elhunyt társulati tagtól, Matus Györgyről, akit hétfő délután helyeznek örök nyugalomra. Elmondta még, hogy a társulat új tagja lett Ballér Bianka, Osváth Judit és Kovács Tamás.

A Vörösmarty Színház tizenegy bemutatót tervez az évadban. Az ember tragédiája mellett a nagyszínpadra állítják a fehérvári Sobor Antal Perelj, Uram! című történelmi drámáját, Esterházy Péter Mercedes Benz című történelmi revüjét, a Chicago című
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 13:31
Tűz a régi laktanyában.Dáma Lovag Erdős Anna verse:
Dáma Lovag Erdős Anna verse.:

Tűz a régi laktanyában
/ Mosonmagyaróvár./

Tető roppan, lángnyelv tör az égre
Táncol a tűzkakas, nagy a mérge
Pusztít a kegyetlen, bosszúálló lelke
Ég az elátkozott épület figyelmeztetve!

Mi történt itt megint, milyen pusztítás?
Régi áldozatok , hősök emléke az égre kiált:
Ne legyen iskola, átok ül rajta!
A múlt, hősök jajszavát falakra felírta.

Pusztítanak a lángok, igazságot osztva?
A múlt tragédiája a lángokban sírva.
Ropog a gerenda, mint a géppisztoly hangja
Elátkozott épület, nem lehet iskola!

S elcsendesedik a tűz, eloltják lángját
Elcsitul a múlt, feledni még nem hagyják!
Szomorú emlékek ott benn még fájnak
Üzentek a lángok a tékozló világnak

De mégis, a hősök áldozata a jövőbe tekint
Új
lovagdamaerdosanna, 2018. szeptember 02. vasárnap, 17:20
Hét premiert tart a Katona József Színház a következő évadban
Az évad első bemutatója december 16-án lesz a Kamrában: Anouilh, Shaw, Schiller, Brecht és mások írásai alapján összeállított Jeanne d'Arc - a jelenidő vitrinjében című előadást Hegymegi Máté rendezi. December 19-én Ascher Tamás rendezésében Szuhovo-Kobilin 19. századi orosz író Az ügy című művének premierje következik a nagyszínpadon. December 20-án Aiszkhülosz A leláncolt Prométheusz című tragédiáját mutatják be a Sufniban, rendező Tarnóczi Jakab egyetemi hallgató.

Március 8-án Csehov Platonov című művének premierje lesz a Kamrában, rendező Székely Kriszta. Március 9-én Rozsdatemető 2.0 címmel Fejes Endre regényének Tasnádi István által írt új adaptációját állítja színpadra Máté Gábor a nagyszínpadon. Május 17-től Tar Sándor Szürke galamb című műve látható Gothár Péter rendezésében a Kamrában. Az évad utolsó bemutatója május 18-án lesz a nagyszínpadon: Federico García Lorca Öt év múlva című művét Zsámbéki Gábor rendezi.

A színház két új állandó tagja Bányai Kelemen Barna, aki korábban a
velemenyezd, 2018. szeptember 02. vasárnap, 10:04
Csíksomlyói passió - Tízállomásos turnét tervez a Nemzeti Színház
az igazgató, kiemelve, hogy az Álomgyár parádés szöveg, görbe tükör a filmek által meghatározott, amerikai életérzéssel átitatott valóságunkról.

Othello, a velencei címmel William Shakespeare darabját Kiss Csaba rendezésében játsszák. Az igazgató kiemelte: a társulathoz visszatérő rendezők között lesz Kiss Csaba mellett Csiszár Imre, Silviu Purcarete és David Doiasvili. "Az egész évad szerintem parádés, bátor, kompromisszumok nélküli" - mondta Vidnyánszky Attila.

Az igazgató rendezésében a Tragédia mellett a Rocco és fivérei, Földes László Hobo műve, a Hé, magyar Joe! és a Sára asszony látható az új szezonban.

A Sára asszonyt, Döbrentei Sarolta darabját a marosvásárhelyi Spectrum Színházzal közös produkcióban viszik színre, és Marosvásárhelyen és Budapesten is játszani fogják. Silviu Purcarete rendezésében ezúttal a Meggyeskertet mutatják be. Csehov drámáját parádés szereposztással láthatja a közönség.

Cserhalmi György rendezésében Örkény István Macskajáték című művét látható. Örkény
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 13:53
1/277
Képek, videók
Pozitív megerősítések.jpg
pacsakute
2015. szeptember 30. szerda, 07:43
átjáró híd megerősítése
peterimajoridozsahe
2009. december 11. péntek, 16:10
A család biztonságát nagy
furaila
2015. január 30. péntek, 20:40
Szergej Vasziljevics Lukj
sanci81
2018. április 12. csütörtök, 18:32
SZERGEJ A BOSZORKA.gif
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:41
Szergej A BOSZORKA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:40
SZERGEJ A BOSZor-KA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:34
SZERGEJ NEM SIRATLAK-.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:58
SZERGEJ NEM SIRATLAK.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:55
SZERGEJ NEM SIR.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:52
SZerGEJ JESZENYIN NEM S
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:49
Szergej Nariskin Állami D
megyerimihaly
2014. szeptember 17. szerda, 20:54
szergej jeszenxin ..ősz.j
erzsikepuskas
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:30
szergej1.gif
erzsikepuskas
2014. augusztus 31. vasárnap, 14:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.