Regisztráció  Belépés
2018. július 20. péntek | 29. hét | 201. nap | 16:41 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mascarponés epertorta sütés nélkül
Mascarponés epertorta sütés nélkül

Hozzávalók

Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
1 citrom leve és reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
1 csomag zselatinfix
2 dl tejszín
60 dkg eper
25 dkg babapiskóta (kb. 30 db)
2 evőkanál vagdalt pisztácia



Elkészítés

Elkészítés: A mascarponét simára keverjük a citrom levével, reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Beledolgozzuk a zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és alaposan lecsepegtetjük. Néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk.

Babapiskótával kirakjuk egy kb. 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, ha kell, megfelelő méretűre törjük a piskótát.
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 15:03
Meggyes-csokis túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók:
-alap:
20 dkg háztartási keksz
15 dkg margarin
10 dkg csokitörmelék
-túrókrém:
1 kg házi túró (vagy bolti)
20 dkg porcukor
2 dl tejszín
1 evőkanál cukor
1 csomag zselatinpor
30 dkg magozott, fagyasztott meggy
díszítés:
tejszínhab
friss meggyszemek
csokilapocskák, citromfű levelek

Elkészítés:
A kekszet nylonzacskóba tesszük, és húsklopfolóval apróra törjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. A tortaforma alját beburkoljuk folpack-kal, rákapcsoljuk az oldalát, és belenyomkodjuk a kekszet. A felére szórjuk a csokit. A túrót 1 dl tejszínnel botmixer segítségével krémesítjük, majd a zselatint elkeverjük a cukorral, a másik dl tejszínnel, és forrásig hevítjük. Hozzáadjuk a túróhoz. Valószínűleg ugyanolyan hatást érek el, ha mindkét dl tejszínt hozzáadom a zseletinhoz, és utána pürésítem. 2/3-ába elkeverjük a meggyet, a kekszes alapra kenjük, majd a sima túrókrémmel befedjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, de
bkisseva, 2018. július 12. csütörtök, 14:34
Túrós-málnás máktorta
rizsliszt vagy kókuszliszt*)
1 csapott tk. sütőpor
12 dkg darált mák
1/2 citrom reszelt héja

A krémhez:
25 dkg túró
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja és szűrt leve

A tetejére:
kb. fél kg málna
1 cs. piros tortazselé

A sütőt 175C-ra előmelegítjük. A darált mákot összekeverjük az átszitált liszttel és a sütőporral. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos margarinhoz adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. A fehérjehab egyharmadát a margarinos alaphoz keverjük. Ezután kanalanként belekeverjük a lisztes keveréket. A maradék fehérjehabot is hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és óvatosan egyneművé
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 10:27
Epres-túrókrémes torta (sütés nélküli recept)
Epres-túrókrémes torta (sütés nélküli recept)

Hozzávalók

A kekszalaphoz:
15 dkg vaj
30 dkg zabkeksz
olaj (a dormához)
A túrókrémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
6 db lapzselatin
50 dkg túró
10 dkg cukor
2 dkg citrom
1 csomag vanílás cukor
20 dkg mascarpone
A tetejére:
35 dkg eper


Elkészítés

A vajat felolvasztjuk, a kekszeket apró darabokra törjük, 2 evőkanállal félreteszünk belőle, majd a maradékot az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kiolajozunk, az alját sütőpapírral beborítjuk, és a massza felét belenyomkodjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.

A tejből és a pudindporból elektromos habverővel pudingot készítünk.

A
vorosrozsa66, 2018. június 08. péntek, 16:08
Csokis finomság
Hozzávalók
Szükségünk lesz:
300 gétcsokoládé
100 gvaj
3/4 bögrekristálycukor
csipet só
3 dbtojás
1/2 bögrekakaó
1/2 bögrehabtejszín

Elkészítés menete
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kör alakú sütőformát előkészítjük (16 cm átmérőjű). A forma alját sütőpapírral kibéleljük.
150 g étcsokoládét a vajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a tojást és a kakaót. Addig dolgozzuk, amíg sima krémet nem kapunk. Ezt a csokis masszát töltjük bele a tortaformába, majd 25 percig sütjük.

A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.

A maradék csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a habtejszínt és sima állagúra keverjük. Az öntetet ráöntjük a tésztára és elegyengetjük. Megvárjuk, míg megköt, kivesszük a formából, felszeleteljük és
koszegimarika, 2018. június 08. péntek, 08:55
Erdei gyümölcsös túrógombóc torta - paleo
Hozzávalók:

Túrógombóchoz:
2 tojássárgája,
200 gr totu/nem paleó: zsírszegény túró
4 ek. kókuszliszt,
2 ek. tápióka keményítő,
3 ek. eritrit

Piskótához:
2 tojás,
2 tojásfehérje,
2 ek. kókuszliszt,
2 ek. tápióka keményítő,
3 ek. kakaó,
4 ek. eritrit,
1 késhegynyi szódabikarbóna

Csokiöntethez:
100 ml kókusztejszín/ nem paleó: tejszín,
70 gr cukormentes étcsokoládé,
3 ek. eritrit,
1 tk. kókuszzsír
1 marék erdei gyümölcs mix

Elkészítés:

Túrógombóc: A hozzávalókat jól összekeverjük, és amíg a piskótát elklészítjük, hűtőben pihentetjük.

Piskóta: A hozzávalókat a fehérje nélkül kikeverjük, majd a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, és beleforgatjuk a tésztába.

Csokiszósz: A legvégén sütés követően készítjük el. A tejszínt az eritrittel felmelegítjük, majd beletördeljük a csokit, és a zsírt is hozzáadjuk, és addig keverjük amíg el nem olvad benne a
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 11:01
Kókuszos-zabos csodatorta (sütés nélkül)
áfonya, ribizli stb)

a gyümölcs zseléhez:
15 dkg gyümölcs (meggy, szamóca, szeder, málna, áfonya, ribizli stb)
fél tasak zselatin por (5 gr)
2 evőkanál cukor

A kapcsos tortaformát mindenütt (alját és oldalát is) kibéleljük sütőpapírral.

A kekszes alaphoz a zabkekszet egy zacskóban, klopfolóval morzsásra törjük.
Összekeverjük a kókuszreszelékkel, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat is.
A vajas kekszmorzsát egyenletesen belenyomkodjuk a kibélelt tortaforma aljába és betesszük a hűtőbe.
A tejet a vaníliás cukorral forrásig melegítjük, majd feloldjuk benne az előzőleg pici hideg vízzel elkevert zselatint. Belerakjuk a kockákra tördelt fehér csokit is és teljesen simára keverjük. Végül hozzákeverjük a hideg tejszínt is.
A tortaformát kivesszük a hűtőből és egy maréknyi gyümölcsöt a kekszes alapra szórunk, majd ráöntjük a fehér csokis krémet. Ne ijedjünk meg, hogy nagyon híg a fehér csokis krém, majd ahogy szilárdul a csoki és a zselatin,
yaskane, 2018. május 30. szerda, 12:43
Csodasüti, csodatorta
ezek keverékét....
1 sütőpor,
1 csipet só,
---------------------
eddig volt az alaprecept.... lehet még finomítani:
vanília,
reszelt citrom-vagy narancshéj,
vagy fahéj, tetszés szerint,

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral nagy sebességgel nagyon sokáig habosra keverjük. Még a legjobb géppel is kell legalább 10 percig keverni, minél tovább, annál finomabb lesz.
Amíg kever a gép, lemérhetjük a többi hozzávalókat, kibélelhetjük a tortaforma alját sütőpapírral. Leszitálhatjuk a lisztet a sütőporral együtt.
Azonkívül kapcsoljuk be a sütőt 160°-ra.
Ha a hab már jól kivilágosodott, könnyű lett, akkor egyszerre hozzáadjuk a folyadékot, gyorsan megkeverjük.
A sütőporos lisztet lassan, óvatosan egy kézi habverővel aláforgatjuk.
A kibélelt tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. (tűpróba)
Csak ha teljesen kihűlt, dolgozzunk vele
bkisseva, 2018. május 30. szerda, 11:06
Habos-tejfölös epertorta
zselatin (20 g)
2-4 dl habtejszín

kb. 10 közepes méretű eper

Tetejére
eperszemek
csokilencse (elhagyható)
menta-, vagy citromfű levél

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Piskóta készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük néhány percen át. Hozzáadjuk az étolajat és a vizet, ezzel is elkeverjük. A lisztet és a zabpehelylisztet a sütőporral összekeverjük, a tojásos masszához adjuk és összeforgatjuk.

Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Én 26 cm-es tortaformát használtam, az eprek viszont kissé méretesebbek voltak, így itt-ott kilátszik a csúcsa, ami nyilván nem vészes, de egy 22-24 cm-es formával ez is kiküszöbölhető.

A masszát a formába öntjük és az előmelegített sütőbe téve kb. 22-25 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.

Ha kész, egy vékony pengéjű kést végigfuttatunk a torta peremén, majd lecsatoljuk a forma oldalát és rácsra téve hagyjuk kihűlni a tésztát. Áttesszük egy
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 15:09
MENCSHELY i sakktorta
Hozzávalók: A sárga piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A barna piskótához: 5 tojás, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A krémhez: 2 vaníliás puding, 5 dl tej, 25 dkg vaj, 6 evőkanál cukor. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A sárga piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet, és óvatosan belekeverjük a sütőport is.
Kizsírozott, kilisztezett sütő tepsibe borítjuk, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A barna piskótához a tojásfehérje habba szintén először a cukrot és a sárgákat tesszük, ezután lisztet, kakaót, és legvégül a sütőport is belekeverjük. Kisütjük, majd deszkára borítva hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg majdnem teljesen kihűl, ekkor elkeverjük benne a puha vajat.
Mindkét piskótát két centis csíkokra vágjuk.
Tortaformába először
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:22
Négyemeletes mennyország
túró
2 csomag főzés nélküli vaníliás ízű krémpor
250 g gesztenyemassza


Elkészítése:

25 cm-es csatos torta formában készítsük.

A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, 2 ek porcukrot, és annyi tejet öntünk hozzá (nem kell sok), hogy össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztához hasonló tésztát kapunk.)

A tortaforma alját vékonyan megszórjuk darált keksszel, hogy ne ragadjon bele a massza.

A tésztát a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk a forma aljába.

A túrót villával szétnyomkodjuk, és 1 csomag vaníliás cukorral, és 2 ek porcukorral összekeverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd belekeverjük a cukros túrót, és a tésztára egy spatula segítségével egyenletesen rákenjük.

5 dl tejbe beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, és a 2 csomag krémport. Gépi habverővel kemény
vorosrozsa66, 2018. április 15. vasárnap, 14:16
Knédli
Recept:
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
1 tojás
1,5 dl langyos víz
1 tk só
2 ek olaj

Az élesztőt a tejben a cukorral elkeverem, 15 percre magára hagyom, hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és szép hólyagosra dagasztom.
Egy tálat olajjal kikenek, beleteszem a tésztát, és azt is megkenem olajjal. Huzatmentes helyre teszem (én hideg sütőbe vagy mikróba szoktam tenni, anélkül, hogy bekapcsolnám). Kelni hagyom, ez kb. 1 óra.
A megkelt tésztát 3 részre osztom, cipót vagy veknit formálok belőlük, majd konyharuhával letakarva hagyom kelni legalább egy negyed órán át.
A knédlit gőzben kell főzni, nem vízben, erre én azt találtam ki, hogy egy nagy fazékba 2 újjnyi vizet töltök, ebbe belerakok egy kisebb tortaforma kapcsos részét, rá egy nagyobb tortaforma alját, és amikor már forr a víz, a sütőpapírra rakott knédlit a papírral együtt
suzymama, 2018. április 05. csütörtök, 14:33
1/52
Képek, videók
Mascarponés epertorta.jpg
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 14:54
Epres-mascarponés álom
irmus
2018. május 23. szerda, 17:55
Mascarponés, epres pohárk
irmus
2018. május 17. csütörtök, 07:30
Mascarponés somlói
irmus
2018. április 08. vasárnap, 12:13
Mascarponés csokoládékrém
irmus
2017. november 18. szombat, 14:55
Mascarponés, málnás pohár
irmus
2017. június 27. kedd, 17:45
Mascarponés, ribizlis-mál
irmus
2017. június 27. kedd, 17:33
Mascarponés epertorta
irmus
2015. május 26. kedd, 07:41
Jézus levéve a keresztről
bodajne
2011. október 08. szombat, 19:05
20 százalékra levéve.bmp
betti055
2008. július 29. kedd, 19:05
almas-fahejas-vanilias -su
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 13:51
vanilias_suti2.jpg
vorosrozsa66
2018. április 15. vasárnap, 14:22
Vaniliás félhold
dandej
2017. július 05. szerda, 22:12
VANILIAS PALACSINTA 03.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
VANILIAS PALACSINTA 01.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
Címkék
sütőporos lisztet, torta peremén, maréknyi gyümölcsöt, sütőporral összekeverjük, előmelegített sütőbe, hűtőbe tesszük, forma aljába, tojásfehérje habba, lisztes keveréket, kekszes alaphoz, eprek viszont, összes kristálycukorral, sütőpapírra rakott, puha margarint, csokis masszát, előzőleg pici,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.