Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 17:15 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mesés almatorta
Hozzávalók:

180 g liszt
4 alma
2 tojássárgája
140 g cukor
50 g vaj
125 ml tej
4 g sütőpor
csipet só

Elkészítése:

A cukorból tegyél félre 3 kanálnyit, a többit a tojássárgájával együtt tedd egy tálba. Robotgéppel verd fel, addig amíg a tojás kifehéredik. Az olvasztott vaj felét öntsd hozzá, a tejjel együtt és kavard össze. A sót, a lisztet és a sütőport is szórd bele és kavard addig, amíg tészta lesz belőle. Egy tortaformát bélelj ki papírral és öntsd bele a tésztát. Az almát hámozd meg és vágd szeletekre. Nyomkodd bele az almaszeleteket a tésztába úgy, hogy a magház felőli részük kerüljön a masszába. A maradék olvasztott vajjal locsold meg és szórd rá a félretett 3 evőkanál cukrot. Melegítsd elő a sütőt és 180 fokos sütőben süsd nagyjából 30 percig.
koszegimarika, 2018. október 05. péntek, 15:51
Gyümölcsös joghurttorta
Gyümölcsös joghurttorta, felejtsd el a sütőt, ez lesz a család kedvenc édessége, annyira krémes és elbűvölő!

Hozzávalók:

250 g babapiskóta
10 g zselatin
170 g cukor
250 g tejföl
300 g natúr joghurt
300 ml habtejszín
1 tasak vaníliás cukor
3 - 4 mandarin
2 narancs

Elkészítés:

A narancsot hámozzuk meg és vágjunk belőle vékony szeleteket. Egy 22 cm átmérőjű lekapcsolható oldalú tortaformát béleljünk ki fóliával, az aljára és az oldalához tegyünk pár szelet narancsot. Amikor a torta elkészül, remekül fog mutatni. Egy réteg babapiskótát tegyünk a narancskarikákra. A habtejszínt verjük fel, keverjük hozzá a cukrot, a vaníliát, a joghurtot és a tejfölt. A zselatint egy kevés vízben oldjuk fel és adjuk hozzá. A mandarint hámozzuk meg, vágjuk kockára és keverjük hozzá.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:34
Pudingkrémes epertorta
teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjunk ki belőle 2 db 20 cm-es kört.
Töltelék készítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük ki.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a teljesen kihűlt pudinggal.
Összeállítás:

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele az egyik piskótalapot. Ezután kanalazzuk rá a krém felét, majd nyomkodjunk bele félbevágott eperszemeket. Kanalazzuk rá a maradék krémet, és helyezzük rá a másik piskótalapot.

Tegyük be legalább egy órára a fagyasztóba, hogy a krém kellően megdermedjen, és majd könnyen tudjuk szeletelni.

Amikor a torta kellően lehűlt, vegyük ki a fagyasztóból, és rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.

Ezután a tortazselét készítsük el
vorosrozsa66, 2018. július 25. szerda, 20:51
Gyümölcsös joghurttorta
Gyümölcsös joghurttorta

Hozzávalók:

250 g babapiskóta
10 g zselatin
170 g cukor
250 g tejföl
300 g natúr joghurt
300 ml habtejszín
1 tasak vaníliás cukor
3 - 4 mandarin
2 narancs

Elkészítés:

A narancsot hámozzuk meg és vágjunk belőle vékony szeleteket. Egy 22 cm átmérőjű lekapcsolható oldalú tortaformát béleljünk ki fóliával, az aljára és az oldalához tegyünk pár szelet narancsot. Amikor a torta elkészül, remekül fog mutatni. Egy réteg babapiskótát tegyünk a narancskarikákra. A habtejszínt verjük fel, keverjük hozzá a cukrot, a vaníliát, a joghurtot és a tejfölt. A zselatint egy kevés vízben oldjuk fel és adjuk hozzá. A mandarint hámozzuk meg, vágjuk kockára és keverjük hozzá. A krém felét halmozzuk rá, majd fedjük be egy újabb réteg babapiskótával. A maradék krémet kanalazzuk rá és fedjük be a megmaradt narancsszeletekkel. A tortát tegyük hűtőbe legalább 3 órára, de az sem baj, ha
irmus, 2018. június 19. kedd, 15:58
Epres-mascarponés torta sütés nélkül
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:

500 g eper,
500 ml habtejszín,
240 g szoba-hőmérsékletű mascarpone,
3 evőkanál cukor,
1 teáskanál vaníliaaroma,
babapiskóta, vagy keksz,
tej.

Elkészítés:

Keverjük össze a felvert habtejszínt, a mascarponét, a cukrot és a vaníliát, készítsünk egy könnyű krémet. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki fóliával. Csipesszel rögzítsük a fóliát. Az epret tisztítsuk meg a szárától, majd vágjunk ketté mindet és rakjuk körbe a tortaformában.A babapiskóta darabokat törjük el kettőbe, mártsuk bele tejbe és rakjuk le a tortaforma aljára. Ha szükséges vághatunk kisebb darab piskótákat is, hogy egyenletes legyen a torta alja.Tegyük rá a krém felét a lerakott piskótára, kenjük el egyenletesen.A krémre rakjunk egy sor félbevágott epret, majd tegyük rá a megmaradt tejjel meglocsolt piskótát.Kenjük rá a megmaradt krémet, majd simítsuk el szépen a torta tetejét.Tegyük hűtőbe legalább 3 órára, majd
bkisseva, 2018. június 01. péntek, 09:54
Epres torta sütés nélkül
szoba-hőmérsékletű mascarpone,
3 evőkanál cukor,
1 teáskanál vaníliaaroma,
babapiskóta, vagy keksz,
tej.


Elkészítés:

Keverjük össze a felvert habtejszínt, a mascarponét, a cukrot és a vaníliát, készítsünk egy könnyű krémet. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki fóliával. Csipesszel rögzítsük a fóliát. Az epret tisztítsuk meg a szárától, majd vágjunk ketté mindet és rakjuk körbe a tortaformában.

A babapiskóta darabokat törjük el kettőbe, mártsuk bele tejbe és rakjuk le a tortaforma aljára. Ha szükséges vághatunk kisebb darab piskótákat is, hogy egyenletes legyen a torta alja.

Tegyük rá a krém felét a lerakott piskótára, kenjük el egyenletesen.

A krémre rakjunk egy sor félbevágott epret, majd tegyük rá a
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:47
Pudingkrémes epertorta
kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjunk ki belőle 2 db 20 cm-es kört.

Töltelék készítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük ki.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a teljesen kihűlt pudinggal.
Összeállítás:

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele az egyik piskótalapot. Ezután kanalazzuk rá a krém felét, majd nyomkodjunk bele félbevágott eperszemeket. Kanalazzuk rá a maradék krémet, és helyezzük rá a másik piskótalapot.

Tegyük be legalább egy órára a fagyasztóba, hogy a krém kellően megdermedjen, és majd könnyen tudjuk szeletelni.

Amikor a torta kellően lehűlt, vegyük ki a fagyasztóból, és rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.

Ezután a tortazselét készítsük el a
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 15:13
Gyümölcsös joghurttorta
keverjük simára.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)

Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot és a tortaformát magasítsuk meg dupla sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a citromos krémet. (a joghurtos réteg kicsit magasabb lesz mint a tortaforma, azért kel megmagasítani pár centivel)

Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Szedres réteg:

A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.

A szedret turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe.

Ezután a
vorosrozsa66, 2018. április 06. péntek, 23:56
Látványában és ízében is csábító a mákkrémes túrótorta
sokakat elcsábít.

Hozzávalók a tésztához
1 tojás, 100 g vaj, 50 g cukor, 200 g liszt, 1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez
2 tojás, 500 g tehéntúró, 100 ml tejföl, 2 evőkanál étkezési keményítő, 150 g cukor, 130 g darált mák, vanília aroma

Elkészítése
A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd tegyük hűtőbe 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket! A mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük. A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kisebb adaghoz keverjük a mákot.

A tésztát
suzymama, 2018. január 06. szombat, 15:57
Piskóta alapok
csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt.

A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított keverőtálból már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva. Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát előmelegített, forró sütőbe teszem. A sütőajtóba beleteszek egy hurkapálcát, hogy a kis résen át a gőz kiáramolhasson a sütőből, majd rácsukom a sütőajtót. Ha a piskóta idő előtt barnul, egy papírlapot vagy egy
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Sárgabarackos süti
kell keleszteni, így gyorsabban elkészül. Langyosan szinte abbahagyhatatlan az omlós tészta, és a szaftos gyümölcs.

Hozzávalók:

50 dkg sárgabarack
10 dkg mazsola
2 ek barna cukor
1 cs vaníliás pudingpor (v. étkezési keményítő)
2 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
1 dl fehérbor

A mazsolát áztassuk be a fehérborba, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan csepegtessük le.
A sárgabarackot magozzuk ki.

Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kimagozott, felezett sárgabarackot. Ezután szórjuk meg a lecsepegtetett mazsolával úgy, hogy mindenhova jusson belőle.

Keverjük össze a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, (v. 1-2 ek étkezési keményítőt) és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat. Ezután szórjuk meg egyenletesen ezzel a keverékkel a gyümölcsöt.

Tészta hozzávalói:

25 dkg Nagyi titka Süteményliszt
5 dkg porcukor
1 cs
suzymama, 2017. július 04. kedd, 19:31
duett torta
Hozzávalók a tejszínes habhoz:
10 g zselatin,
125 ml tej,
200 ml habtejszín,
60-90 g cukor,
vanília.
Hozzávalók a csokoládés tejszínkrémhez:
10 g zselatin,
125 ml tej,
200 ml habtejszín,
60-90 g cukor,
1 evőkanál kakaó,
vanília.
Hozzávalók a csokoládémázhoz:
50 g étcsokoládé,
40 ml habtejszín.
Elkészítés:
Béleljünk ki fóliával egy kapcsos tortaformát, amelynek 18 cm az átmérője (használhatunk szilikon formát is). A tejszínes hab elkészítéséhez áztassuk be a zselatint a tejbe, a tasakon lévő utasításokat követve. Verjük fel a hideg tejszínt a cukorral és a vaníliával kemény habbá. Keverjünk egy kevés tejszínhabot a tejes, zselatinos keverékbe és kavargassuk. Ha beletesszük egyszerre az egész zselatinos keveréket, a felvert tejszínhabba akkor a
koszegimarika, 2017. április 04. kedd, 22:22
1/12
Képek, videók
photo mézes almatorta.jpg
snbela44
2017. november 04. szombat, 10:02
makos_almatorta.jpg
lilagondolatok
2017. január 04. szerda, 21:54
mandulás almatorta.jpg
erzsikepuskas
2014. február 20. csütörtök, 08:43
lisztmentes almatorta1_2.
erzsikepuskas
2014. január 08. szerda, 13:21
Sütés nélküli Almatorta4.
cipello
2014. január 06. hétfő, 19:47
fuges-dios-almatorta-1 50x
sarkadykati
2013. augusztus 03. szombat, 06:40
kecskesajtos almatorta
ibolya58
2012. december 31. hétfő, 12:21
almatorta.PNG
cibmarci
2012. október 08. hétfő, 17:40
cukormentes_almatorta_ egr
maroka
2012. augusztus 16. csütörtök, 11:01
szabolcsi-mákos-almato rta
sarkadykati
2012. augusztus 15. szerda, 09:43
almatorta.jpg
dnemethk
2012. május 03. csütörtök, 22:29
almatorta.jpg
yaskane
2011. augusztus 04. csütörtök, 20:23
CUKORBÓL VANA CSOKOR.jpg
ildikocsorbane2
2013. december 09. hétfő, 17:54
virág,cukorbol1.png
relisisi
2013. március 08. péntek, 18:34
virág,cukorbol.png
relisisi
2013. március 08. péntek, 18:33
Címkék
egyik piskótalapot, tészta teljesen, sütőajtóba beleteszek, habtejszínt verjük, pudingport keverjük, átszitált lisztet, kevés vízben, krém felét, omlós tészta, robotgép vékony, tejszínt verjük, felvert habtejszínt, mandarint hámozzuk, felvert tejszínhabba, krémre rakjunk, pudingos-cukros tejet,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.