Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 19. szerda | 38. hét | 262. nap | 00:07 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kekszes-meggyes-almás torta sütés nélkül
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg alma
25-30 db háztartási keksz
30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
16 dkg cukor
400 ml tejszinhab
20 dkg maszkarpone
2 vaniliacukor
2 vaniliás puding
2 lapzselatin
mandula

Elkészítés:
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük. A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük ,hűlni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vaníliás cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)

A tortaringet egy tortás tányérra teszem és kirakom az alját keksszel +alma +maszkarponeskrém +keksz +meggyes krém +maszkarponeskrém ...ezt mégegyszer megismételem a maszkarponéval fejezem
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:51
Kekszes-meggyes-almás torta...
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg alma
25-30 db háztartási keksz
30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
16 dkg cukor
400 ml tejszinhab
20 dkg maszkarpone
2 vaniliacukor
2 vaniliás puding
2 lapzselatin
mandula

Elkészítés:
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük. A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük ,hűlni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vaníliás cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)

A tortaringet egy tortás tányérra teszem és kirakom
akiram45, 2015. február 24. kedd, 08:55
almás receptek
Édességek, sütemények - Almás sütemények, édességek

Alma besamelmártással
Elkészítése: 1 kg meghámozott, fölszeletelt almát 2 dl cukros fehérborban puhára párolunk, 15 dkg vajból, 4-5 ek lisztből, 5 dl tejből folyékony, pépszerű masszát főzünk. Amikor kissé kihűlt, belevegyítjük 4 tojás sárgáját, 8 dkg porcukrot, 1 citrom reszelt héját és a tojások kemény habbá vert fehérjét. vajjal kikent tűzálló tálba beleteszünk egy réteget a besamelből, tetejére egy sor almát, majd megint besamelt és így tovább. Legfelül besamel legyen cukorral meghintve. 30 percig sütjük a sütőben.

Alma bundában (zsírban sült tészták)
Elkészítése: 5 dl langyos tejbe 1 ek cukrot teszünk, és 2 dkg élesztőt morzsolunk. Adunk hozzá egy tojást, kevés sót és annyi lisztet, hogy jó sűrű palacsintatészta legyen. Kétszeresére kelesztjük. A meghámozott almák magházát eltávolítjuk, és karikákra vágjuk. Az almaszeleteket a tésztába mártjuk, forró zsírban vagy olajban mindkét oldalát megsütjük, és fahéjas cukorral
janoselek, 2013. szeptember 24. kedd, 19:54
Sok-sok almás
Alma besamelmártással
Elkészítése: 1 kg meghámozott, fölszeletelt almát 2 dl cukros fehérborban puhára párolunk, 15 dkg vajból, 4-5 ek lisztből, 5 dl tejből folyékony, pépszerű masszát főzünk. Amikor kissé kihűlt, belevegyítjük 4 tojás sárgáját, 8 dkg porcukrot, 1 citrom reszelt héját és a tojások kemény habbá vert fehérjét. vajjal kikent tűzálló tálba beleteszünk egy réteget a besamelből, tetejére egy sor almát, majd megint besamelt és így tovább. Legfelül besamel legyen cukorral meghintve. 30 percig sütjük a sütőben.

Alma bundában (zsírban sült tészták)
Elkészítése: 5 dl langyos tejbe 1 ek cukrot teszünk, és 2 dkg élesztőt morzsolunk. Adunk hozzá egy tojást, kevés sót és annyi lisztet, hogy jó sűrű palacsintatészta legyen. Kétszeresére kelesztjük. A meghámozott almák magházát eltávolítjuk, és karikákra vágjuk. Az almaszeleteket a tésztába mártjuk, forró zsírban vagy olajban mindkét oldalát megsütjük, és fahéjas cukorral meghintjük. Tartalmas leves után jó
suzymama, 2012. augusztus 07. kedd, 12:20
csokis pite recept
egy kanál cukorral elkeverem, majd langyos helyen felfuttatom. Közben a lisztet a sóval és a vajjal elkeverem, hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a tojássárgájákat. Tésztát gyúrok belőle (annyi liszttel, amennyit még felvesz, hogy ne ragadjon).
Nedves konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára dagasztom (elvileg kb. 45 perc).
Közben a töltelékhez felforralom a tejet a cukorral, hozzákeverem a kakaót, a narancshéjat és a feldarabolt vajat, majd a tűzhelyről levéve a kekszet is. Egy tányérra terítve megvárom míg kihűl.
A tésztát két részre választom és a pite- vagy tortasütő méretére nyújtom. A kivajazott-kilisztezett formába fektetem az egyik lapot, majd eloszlatom rajta a krémet (az a jó, ha nem lesz vékony, inkább töltelékszerű) úgy, hogy a szélét kihagyom. Az üresen hagyott részt megkenem a tojások fehérjével, majd ráteszem a másik lapot és összeillesztem a szélüket. Ezután tojásfehérjével megkenem a tetejét, megszórom szezámmaggal, majd megszurkálom villával.
Ezután
joouyee, 2011. április 11. hétfő, 18:00
Epres-Túrós Torta
konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elosztjuk.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A piskótát vízszintesen elfelezzük. A korábban megsütött tésztalapot egy tortás tányérra helyezzük, eperlekvárral megkenjük, a tésztalap köré tortagyűrűt helyezünk, a félbevágott piskóta lapot vágással felfelé ráhelyezzük, és enyhén megnyomjuk.

Krém:

A földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint beáztatjuk. A túrót, cukrot, vanillincukrot, citromhéjat és a citromlevet összekeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, és a zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Először 4 evőkanál
1vargaildyko, 2009. november 12. csütörtök, 14:36
Képek, videók
kekszes-meggyes lúdláb
snbela44
2016. december 28. szerda, 15:38
kekszes-meggyes lúdláb
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:45
meggyes kekszes.jpg
yvett789
2015. február 02. hétfő, 18:44
Tejfölös-meggyes-keksz es.
dnemethk
2013. május 09. csütörtök, 00:12
kislány almát szed
eva6
2018. július 25. szerda, 13:38
almatea1213.jpg
maroka
2017. december 13. szerda, 22:57
Álmatlan, gyilkos lázban.
chillik
2016. december 02. péntek, 05:09
Almát szereztem
z_eva
2016. április 04. hétfő, 14:25
Landscape Tél Almati Kaza
megyerimihaly
2015. november 22. vasárnap, 17:58
Álmodd az angyalok álmát
sanci81
2015. október 21. szerda, 15:24
Őrizzék álmát.
sargarozsa15
2015. május 18. hétfő, 22:52
Kazahsztán TV-Turm_Almaty
megyerimihaly
2015. április 09. csütörtök, 13:22
Álmatag tekintet
sanci81
2015. február 03. kedd, 18:54
15937_grillazsos-almat ort
erzsikepuskas
2014. március 09. vasárnap, 10:50
almát reszeltem, most főz
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 17:22
Címkék
tojások kemény, zselatint beáztatjuk, feldarabolt vajat, tojások fehérjével, kanál cukorral, felfuttatott élesztőt, Epres-Túrós Torta, süteményt sütőrácson, földiepret megmossuk, vaníliás cukorral, meggyet kimagoljuk, félbevágott piskóta, piskótát vízszintesen, sütő középső, másik pudingot, korábban megsütött,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.