Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:52 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Madártej recept
Madártej recept

Madártej
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

1 liter tej
6 tojás
kb 15 dkg cukor
1 vanília rúd kikapart magja
Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

A tejet felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a forró tejben fél perc alatt először az egyik, majd másik oldalát is megfőzzük, szűrőkanállal kiemeljük és jól lecsepegtetve tálra tesszük.

A tojások sárgáját a cukorral, vanília magjaival simára keverjük. A forró tejbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük és addig hagyjuk a tűzön, míg kissé besűrűsödik.

Levesszük a tűzről, majd kihűtjük és hidegen, habgaluskákkal a tetején tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
‘Kis reszelt citromhéj is jót tesz neki, most nem volt itthon, de így is nagyon
tinka1951, 2018. január 18. csütörtök, 16:01
Felhőlángos
Liszt és élesztő nélküli felhőlángos

Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg zsírszegény túró
1 zacskó sütőpor


A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a túróval és a sóval alaposan elkeverjük. A fehérjét habbá verjük, beleszórjuk a sütőport, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, összeforgatjuk a túróval.

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rákanalazzuk a masszát és előmelegített sütőbe téve 15 perc alatt süsd meg.

Megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és már fogyaszthatjuk is.
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 09:13
Meggyes mákos szelet
el)

Elkészítése:

A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.

A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.

Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet.

Végül a mákot ,a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá.

A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét.

Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt sült ki.

A kihűlt süteményt bevonjuk a csokimázzal.

A csokoládét az étolajjal mikróban
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:01
Emlékszel még a Négercsókra? Szeretted?
is, akkor ideje, hogy kipróbáljátok receptünket!

HOZZÁVALÓK 25-30 DARABHOZ:

A piskótához: 3 tojás | 6 dkg cukor | fél csomag sütőpor | 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 5 dkg liszt
A fehérjehabhoz: 4 tojásfehérje | 25 dkg porcukor
A bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé | 2-3 evőkanál olaj

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgáját. Beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. Sütőpapírral fedett sütőlemezre kenünk egy 30×30 cm-es lapot, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 6-8 perc alatt. Ha kihűlt, kb. 3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle.

. A habhoz elkezdjük felverni a tojásfehérjét, folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, mikor elfogyott, vízgőz fölé helyezett fémedénybe tesszük, és tovább verjük, amíg sűrű, fényes habot kapunk. 3-4 cm magas halmokat nyomuk egy nagy
anna4459, 2018. január 10. szerda, 20:40
Szalagos farsangi fánk
tojássárgája
1 csipet só
A sütéshez
étolaj
A díszítéshez
sárgabarack dzsem
porcukor

Elkészítés
100 perc

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.

A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.

A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, a puha vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.

Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc.

Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ki, majd hajtsuk félbe, és nyújtsuk bő másfél ujjnyi vastagságúra (minimum 1,5 cm - 2 cm), és egy 6-8 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra
bkisseva, 2018. január 10. szerda, 11:28
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
gyűjteményt elmenteni, az alábbi receptek bármikor előkaphatók, ha nincs ötletetek esti vacsorára.
Welsh rarebit Jamie módra

Hozzávalók 4 szelethez:

2 db tojássárgája
4 nagy szelet fehér kenyér
1 kk mustár
150 g krémsajt
4 ek csilis lekvár
100 g reszelt cheddar sajt
Worcester-szósz

bors

A krémsajthoz hozzáadjuk a mustárt és a tojássárgáját, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt cheddar sajtot, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Megpirítjuk a kenyerek mindkét oldalát (vékonyan megkenjük a csililekvárral), és rákenjük a szendvicskrémet. Addig grillezzük, amíg megolvad a krém, és enyhén bugyogni kezd. Ha kész, tányérokra tesszük, késheggyel berácsozzuk a tetejét, és Worcester-szósszal locsoljuk meg.
Diós ricottagömbök

NLCafé
f Ajánlom

A
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Boci süti
cukor
80 ml. tej
80 ml. olaj
2 csapott ek. kakaópor
20 dkg. liszt
1 dkg. sütőpor

A töltelékhez:
50 dkg. túró
3-4 ek. búzadara (a túró állagától függően)
1 tojás
5 ek. kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A töltelékhez összekeverjük a túrót, tojást és a búzadarát a cukrokkal és a citrom reszelt héjával. Majd vizes kézzel 20 darab golyót formázunk belőle.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd az olajat,
mellyel szintél jól elkeverjük.
A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, hozzákeverjük a tojásos masszához,
végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetjük a masszát, melynek tetejére ide-oda
belepotyogtatjuk a túrógombócokat.
Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
(A sütési idő sütőfüggő, inkább
ametiszt54, 2017. december 22. péntek, 17:06
Hólabda
hozzávalók / 12 adag
A tésztához
8 db tojás
8 ek forró víz
25 dkg finomliszt
25 dkg cukor
1 csomag sütőpor
A krémhez
10 dkg finomliszt
5 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 teáskanál rum (elhagyható)
A tetejére, oldalára
10 dkg csokoládé
10 dkg kókuszreszelék

elkészítés
A tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszorosára nő.
Ha ezzel kész vagyunk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Majd kevés fehérjehabbal durván keverve meglazítjuk, s végül a maradék fehérjehabot óvatosan hozzákeverjük.
Ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Nekem légkeveréses a sütőm, így egyszerű dolgom van, mert a két tepsit egyszerre tudom betenni.) 15 perc 170 fokon.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A
koszegimarika, 2017. december 20. szerda, 22:05
Karácsonyi receptek
kb. 15 cm-es csillagot vágunk ki belőle, a csillagok csúcsához körben keskeny tésztacsíkot ragasztunk és tojássárgájával bekenjük a szélét. A csillagokat megtöltjük lekvárral és a maradék tésztából kivágott kisebb csillagokkal díszítjük. A csillagokat sütőpapírral kibélelt sütőlemezre fektetjük, és 175 fokra (gázsütĹ 2-es fokozat) előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A kész süteményt levesszük a sütőlemezrĹl, és ha kihűlt, porcukorral szórjuk meg.

Citromos szívek
Tészta: 3 tojássárgáját 12 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral addig verünk, amíg krémszerű masszát kapunk. 3 csepp citrom aromát, 1 késhegynyi sütőport és hámozott, őrölt mandulából annyit keverünk hozzá, hogy sűrű kását kapjunk. A maradék mandulából annyit gyúrunk hozzá, hogy a tészta alig ragadjon, majd hámozott, őrölt mandulával megszórt gyúródeszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Szíveket szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelet sütőlemezre tesszük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 5 perc előmelegítés 3-4es
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Mézes piskóta
Az igazi ünnepi finomság!

Hozzávalók:

6 tojás sárga
a tojások fehérje
6 ek. méz
6 kanál cukor
10 kanál liszt
1 kávéskanál fahéj
1 mokkáskanál szódabikarbóna

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mézet. A szárazanyagokat is összekeverjük,és hozzáadjuk a mézes masszához. A tojások fehérjét habbá verjük, és kicsi adagokban adjuk az előzőhöz. Ezzel lazítjuk is egyben. Előmelegített sütőben lassan sütjük tűpróbáig.
A végén durvára vágott dióval megszórjuk, porcukrozzuk.
Grízes, vagy vaníliás krémmel is nagyon-nagyon finom! - Valéria Ex Madarász Kovacevic
suzymama, 2017. november 30. csütörtök, 19:17
Habos raffaelló szelet
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A belocsoláshoz:
0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:
3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
0,5 liter tejszín
habfixáló

A tetejére:
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a felvert tejszínhabot és
bkisseva, 2017. november 30. csütörtök, 10:34
Kuglóf
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl olaj
1 dl tej
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáöntjük az olajat, tejet, belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet. Beleforgatjuk a tojások habját, és kilisztezett-kivajazott, közepes kuglófformába öntjük a massza kb. 2/3-át. A maradék tésztába keverjük a kakaóport, és a sárga tésztára kanalazzuk. Előmelegített sütőben 15 percig nagy- /gázsütő 8-as fokozat/, majd 4-es fokozaton sütjük, még kb. 40 percig.
suzymama, 2017. november 27. hétfő, 15:14
1/445
Képek, videók
Madártej
irmus
2017. február 26. vasárnap, 09:25
Madártej mikróban.png
lilagondolatok
2016. június 01. szerda, 09:05
MADÁRTEJ.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:14
MADÁRTEJ SZELET.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:14
CSOKIS MADÁRTEJ SZELET.jp
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:03
Madártej szelet
irmus
2015. május 26. kedd, 07:39
2366_8122_madartej_n.j pg
snbela44
2015. május 01. péntek, 17:51
kimutatja foga fehérjét.j
agica2004
2015. március 11. szerda, 19:29
ide-nekem-a-tejet.jpg
bedmarika47
2014. május 19. hétfő, 16:08
ide-nekem-a-tejet.jpg
janna53
2013. október 24. csütörtök, 19:25
Adj-egy-kis-tejet-légy szi
sarkadykati
2013. január 02. szerda, 03:04
Cica Tejet iszik.jpg
vojtiera
2012. július 14. szombat, 13:55
tejet ettem1122.jpg
maroka
2011. november 22. kedd, 13:30
Vermeer van Delft-Tejet ö
gigi55
2011. október 29. szombat, 19:08
Tejet ivó cic.gif
sarkadykati
2011. október 07. péntek, 01:00
Címkék
sárga tésztára, tálban fakanállal, tojások felvert, lekváros tésztára, tojások sárgáját, tészta megkelt, forró tejbe, tejet felforraljuk, cukros rész, sütőporral elegyített, 30×30 cm-es, szalvétákkal fedett, forró tejben, fehérjét verjük, tojáshabból evőkanállal, tetejét megkenjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.