Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:30 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kuglóf
Hozzávalók
300 grétesliszt
1 csomagsütőpor
100 gdarált dió
50 greszelt csokoládé
ízlés szerint rumba áztatott mazsola
200 gvaj
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
6 dbtojás
250 mlhabtejszín
vaj és liszt a sütőforma kikenéséhez és szórásához

Elkészítés menete
A sütőformát kivajazzuk és liszttel beszórjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sütőport, reszelt csokoládét és a darált diót. A vajat a cukorral habosra verjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a habtejszínt, majd az egészet eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A kapott tésztát beletöltjük a sütőformába, a tetejét elegyengetjük, majd 45 percig sütjük.
Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük és kiforgatjuk a
koszegimarika, 2018. június 16. szombat, 16:55
Meggyes-túrós szelet
összekevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá a felolvasztott, de visszahűtött vajat.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a massza kétharmad részét.

A maradék masszához adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára.

A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg pár kanál cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le. (érdemes már előző nap lecukrozni)

A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük össze.

A tojások habját egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára, majd szórjuk meg az előzőleg lecukrozott, és alaposan lecsepegtetett meggyel.

Végül a kakaós tésztát kiskanállal pötyögtessük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes
eva0817, 2018. június 01. péntek, 19:19
Toportorta (liszt nélküli csokis diótorta)
Hozzávalók
10 tojás, 30 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, 2 kanál cukor, 2 kanál kakaó, 30 dkg vaj.

Elkészítése
A tojások fehérjét a porcukorral habbá verem és belekeverem a diót. Egy kizsírozott, lisztezett gáztepsibe terítem és 170 fokon 15-20 percig sütöm.
8 sárgáját, 2 kanál cukrot, a kakaót és 2 kanál vizet gőz felett felforralok, lehűtöm és 30 dkg vajat keverek el benne jó habosra.
A lapból 4 hosszúkás lapot vágok, megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal bevonom.
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:53
Zselécukros szelet
Sárga tészta:
10 tojás sárgáját és 30 dkg porcukrot 15 ek forró vízzel habosra keverni. Hozzáadni 35 deka lisztet, melyet fél csomag sütőporral kevertem el. Kizsírozott tepsiben kisütni.
Fehér tészta:
A tojások fehérjét 30 deka porcukorral kemény habbá verem, majd hozzáadok 20 deka zselés cukrot, 10 deka étcsokit, 10 deka apróra vágott diót, 20 deka lisztet, melybe a másik fél csomag sütőport kevertem. Ezt is megsütöm.
Krém:
Fél liter tejet 5 ek liszttel és 1 csomag vaniliás cukorral krémmé főzöm. 20 deka margarint (Rama) habosra keverek 20 deka cukorral. Ha kihűlt a tűzről levett krém, akkor összekeverem a kettőt.

Elkészítés: A sárga tésztát kettévágom és alulra teszem a felét. Utána a főzött krém fele, majd a fehér tészta, a krém másik fele, majd végül a másik fél sárga tészta. Csokimázzal vonom be.
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:47
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
Elkészítési idő: 1 ½ óra, adagonként 1630 joule (390 kalória)

Desszert: FRISS EPER CITROMKRÉMMEL

Hozzávalók 4 személyre:50 dkg szamóca, 1 citrom reszelt héja és leve, 12 dkg cukor, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 4 tojás, 2 dl tejszín

A megmosott epret 3 szem kivételével lecsumázzuk, félbevágjuk, 5 dkg gyümölcsöt 1 teáskanál citromlével pépesítünk, a többit 2 evőkanál cukorral megszórva állni hagyjuk.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Közben a tojások sárgáját 7 dkg cukorral és a citromhéjjal krémesre kikeverjük. A feloldott zselatint a maradék citromlébe vegyítjük, a tojásos masszához adjuk, majd 5-10 percre hűvös helyen állítjuk.
Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tejszínt ugyancsak keményre verjük. A tejszínhab felét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a hűtőbe rakjuk. A maradék tejszínhabot a tojáshabbal a tojásos masszába keverjük.
Az eperdarabokat a citromkrémmel üvegkehelybe helyezzük és 30 percre hűvös helyre
lizawolf, 2018. május 19. szombat, 13:51
Receptek túróval!
liszt, 1 tojás (a megkenéshez), só.

Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, negyedórai időközökben háromszor nyújtjuk, hajtogatjuk, a negyedik nyújtásnál ujjnyi vastagságúra hagyjuk, apró pogácsákat szaggatunk belőle, megkenjük a tojással, előmelegített sütőben megsütjük.

Túrógombóc
****************
Hozzávalók:
60 dkg túró, 4 tojás, 6 dkg vaj, 30 dkg liszt, pici só, olaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 deci tejfel.

Elkészítése:
A túrót, a négy tojás sárgáját a vajjal, sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojások felvert habját, gombócot formálunk a masszából és sós vízben kifőzzük. Olajon pirított zsemlemorzsával és meleg tejfellel leöntjük.

Egyszerűbb módon:
25 dkg túrót, egy egész tojást annyi liszttel összekeverünk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, kis gombócokat formálunk belőle, kifőzzük. Meghinthetjük darált dióval, cukorral, tehetünk rá lekvárt, tejszínhabot.

Túrós tészta - stíriai
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Epres-tejberizses torta
eperlekvár
A tetejére:
30 dkg eper
1 csomag tortazselé (piros vagy színtelen)
3 dl víz
2 evőkanál cukor
1 teáskanál citromlé


Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses, 160 fok).

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elektromos habverővel cukorral fehéredésig, habosra keverjük. A cukros tojássárgába felváltva adjuk a fehérjehabot, és közben hozzászitáljuk a lisztet is apránként. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze.

Kivajazunk egy kapcsos tortaformát (én sütőpapírt használok), és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk!) Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez 2 dl vizet felforralunk, majd a megmosott
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:17
Epres-kókuszos-pudingos kocka
ek kókuszreszelék
20 dkg eper
A tetejére:
3 dl habtejszín (cukrozott)
3-4 ek kókuszreszelék
10 db eper (a díszítéshez)
0,5 tábla étcsoki
2 tk olaj


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot felét a sárgájához adjuk, a másik felét a fehérjéhez teszünk, és kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan összekeverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.
A pudingport felfőzzük a tejjel, a cukorral a kókuszaromával és a kókuszreszelékkel, majd lehűtjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet. Végül egyenletes rászórjuk a feldarabolt epret. Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, a
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:05
Hamis tiramisu
Hamis tiramisu

Hozzávalók

25 dkg natúr vajkrém
17 dkg kristálycukor
3 db tojás
40 darab babapiskóta
4 dl feketekávé
1,5 dl rum
3,3 dl habtejszín


Elkészítés

A vajkrémet kikeverjük a cukorral. A tejszínt habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukros vajat. A tojások fehérjét habbá verjük, majd óvatosanösszekeverjük a tejszínhabos masszával.
A babapiskótákat rumos kávéba mártogatjuk, majd egy mély tálba felváltva rétegezzük a krémmel, a tetején is krém maradjon.
Fél napra hűtőbe tesszük. A tetejét kakaóporral megszórjuk.
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 10:22
Epres tiramisu
Epres tiramisu



Hozzávalók:

4 tojás sárgája
12 dkg cukor
500 g mascarpone
250 ml cukrozott Meggle cukrászhab (habtejszín)
100 g babapiskóta
500 g eper

Elkészítése:

Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük.

A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra keverjük, majd beletesszük a mascarponét és kis adagokban tovább keverjük. Egy másik edényben felverjük a habtejszínt, ha nem cukrozott, akkor adunk hozzá egy kis porcukort, majd belekeverjük a mascarpone-s krémbe.

Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 19:07
SZENNAi somogy kocka
barna piskótához: 8 púpos evőkanál liszt, 1,5 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 10 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 10 tojás, csipetnyi só. A sárga piskótához: 4 tojás, 4 púpos evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, csipet só. A krémhez: másfél csomag csokis pudingpor, 7,5 dl tej, 5 púpos evőkanál cukor, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg tortadara.
A 10 tojás fehérjét keverőtálba tesszük, és csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, majd kanalanként a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
A sárga piskótát szintén a tojásfehérjék felverésével indítjuk. Ezután kerül bele a kétféle cukor, és a sütőporral elkevert liszt. Ezt a vékony lapot is kisütjük.
A piskótákat kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róluk, és konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk.
A csokis pudingport apránként tejjel felhígítjuk, majd a
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:25
MENCSHELY i sakktorta
Hozzávalók: A sárga piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A barna piskótához: 5 tojás, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A krémhez: 2 vaníliás puding, 5 dl tej, 25 dkg vaj, 6 evőkanál cukor. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A sárga piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet, és óvatosan belekeverjük a sütőport is.
Kizsírozott, kilisztezett sütő tepsibe borítjuk, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A barna piskótához a tojásfehérje habba szintén először a cukrot és a sárgákat tesszük, ezután lisztet, kakaót, és legvégül a sütőport is belekeverjük. Kisütjük, majd deszkára borítva hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg majdnem teljesen kihűl, ekkor elkeverjük benne a puha vajat.
Mindkét piskótát két centis csíkokra vágjuk.
Tortaformába először
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:22
1/451
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
sütőforma 002.jpg
szabonemarika3
2013. május 01. szerda, 09:30
sütőforma 001.jpg
szabonemarika3
2013. május 01. szerda, 09:30
sütőforma 003.jpg
szabonemarika3
2013. május 01. szerda, 09:30
sütőformák a témához.JPG
bartokiovi
2010. május 12. szerda, 20:49
sütőforma2.JPG
bb71
2008. július 17. csütörtök, 14:05
sütőforma1.JPG
bb71
2008. július 17. csütörtök, 14:05
fenyő-sütőforma
bb71
2007. december 03. hétfő, 12:54
sütőforma.JPG
bb71
2007. szeptember 06. csütörtök, 13:45
kagyló sütőforma.JPG
bb71
2007. augusztus 14. kedd, 12:43
Címkék
vajkrémet kikeverjük, feloldott zselatint, citromkrémmel üvegkehelybe, tetejét elegyengetjük, tojásos masszához, porcukorral habbá, fehérjét kemény, mély tálba, négy tojás, tűzről levett, sütőt előmelegítjük, fehérjét csipet, tejszínhab felét, mascarpone-s krémbe, csokis pudingport, sütőformát kivajazzuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.