Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:15 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fonott-foszlos kalacs
/brios is lehet, vagy ha az embernek van kedve, akkor keverheti a teszta felet kakaoporral, es akkor kakaoskalacs lesz/





50dkg finomlisztbe belekeverunk 2,5-3dl langyos tejben, 1ek cukorral felfuttatott elesztöt, 5-6ek kristalycukrot, csipet sot, 3cs vaniliascukrot, 1db egesz tojast es egynek a sargajat. Jol kidolgozzuk vele, bar en nem szoktam tulzasba vinni, csak ugy lazan összedagasztom. Adunk hozza annyi mazsolat amennyit gondolunk, egy citrom reszelt hejat, majd ismet atdolgozzuk. Lagy lesz a teszta, de ilyennek kell lennie. Felolvasztunk 5dkg vajat/de nem forrora!/, majd a mar összedagasztott tesztaba dolgozzuk aprankent. Ettöl lesz foszlos. Lehet geppel is, de kezzel is megvan az egesz dagasztosdi ugy 15 perc alatt. Na itt mar a sajat kelesztesieljarasom szoktam alkalmazni, mert a nagyim 40 percig a ciha alatt szokta anno keleszteni, en meg kicsit felgyorsitom a dolgokat. A mosogatoba jo meleg vizet engedek, a talat beleteszem, a tesztat meghintem enyhen liszttel,
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 13:09
Sütemény receptek
Csöröge - vagy Forgácsfánk

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl

Hintésre:
10 dkg vaníliáscukor, 20 dkg baracklekvár

Az élesztőt egy evőkanál langyos tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, és a többi anyaggal összevegyítve a tésztát jól kidolgozzuk, hogy rétestészta keménységű legyen. 30 percig pihentetjük. Kinyújtjuk 3 mm vékonyra, és derelyemetszővel 10 cm nagyságú lapokat vágunk belőle. A lapok belsejében, hosszában még 2 vágást végzünk a derelyevágóval, és végeket a vágásokon keresztül áthúzzuk. Forró, bő olajban vagy zsírban fedővel letakarva mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük selyempapírral kibélelt tepsibe, hogy a felesleges zsírt magába szívja. Még melegen, porcukorral meghintjük. Rummal hígított baracklekvárral tálaljuk

Sajtos rúd

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 csomag ráma, 1 adag szalagáré, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, só, 2
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Mákos-citromos keksz
Szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető kekszeket amihez még a gyúrótáblát sem kell elővenni.

Hozzávalók:
15 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 3 evőkanál cukor, 1,5 evőkanál szemes mák, fél citrom reszelt héja + 1 evőkanál citromlé, 1 egész tojásnak a fele, fél teáskanál sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, csipet só./ ez a mennyiség fél adag amiből 27 db lett

Elkészítése:
Lisztet elvegyítettem a sóval, sütőporral és a szódabikarbónával. Tálba kikevertem a margarint a cukorral  hozzátettem a tojást, citrom reszelt héját és a mák felét. Ehhez a keverékhez tettem apránként a lisztes keveréket  és a citromlevet  összegyúrtam a tésztát. Sütőpapírral béleltem ki egy tepsit és a tésztából diónyi  tésztát formáltam amit tepsibe raktam , mikor az egésszel elkészültem mindegyik közepét ujjammal  benyomtam  és a maradék mákkal beszórtam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 13' sütöttem. Tepsiben hagytam hűlni
suzymama, 2018. június 08. péntek, 11:33
Darálos gépi keksz
Hozzávalók : 70 dkg finom liszt , 20 dkg margarin/vaj , 20 dkg kristálycukor , fél csomag sütőpor , 1 citrom héja + leve , 2 egész tojás ,tej

1-2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

A lisztet és a sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük.
Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a tojásokat.

Szintén gyors mozdulatokkal annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy se túl kemény se túl lágy ne legyen a tészta.
Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a kezünk melegétől ne puhuljon meg túlságosan a margarin.
A kész tésztát egy órát hűvös helyen pihentetjük.

Ha nem csak fehér (világossárga) sütit szeretnénk, akkor el lehet felezni a tésztát két fele és a másik felébe 1-2 kanál kakaóport bele lehet gyúrni.

Ha még cifrábbra akarjuk akkor lehet a tésztát 1-2 kanál kókuszreszelékkel, vagy 1-2 narancs vékonyan lereszelt héjával + a levével ízesíteni.

Formázás:
Ezt a sütit
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:34
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka

A kakaós piskótához:

3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál sütőpor

A kakaós piskóta lekenéséhez:

1 púpozott evőkanál meggylekvár

A krémhez:

25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ekvőkanál cukor
1 vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl tejszín

A tetejére:

30 dkg körüli házilag eltett cukrozott, magozott meggy
50 g expressz tortazselé piros


A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
180 f°C-ra melegített sütőben 15 perc
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:32
Spárgás pite: a legjobb, ami a spárgával történhet
A spárgaszezon kezdete a biztos jele annak, hogy végre visszafordíthatatlanul közeledünk a nyár felé, és hamarosan megtelik a piac friss, és közelben termett zöldségekkel és gyümölcsökkel.

A spárga tehát maga az ígéretes kezdet - egyébként fizikai valójában is, hiszen egy zsenge hajtásról beszélünk. Ennek megfelelően az íze is friss és üde, a csíráéhoz hasonlatos, ami nem véletlen.
A pite mindig jó választás, ha egy egyszerű, de kiadós ételre vágyunk. Piknikre, vendégvárónak, vagy egy gyors uzsonnának ideális. Ráadásul most leveles tésztát használunk, így még egyszerűbbé válik az elkészítése.

Zöld spárga = jóbarát
Spárgából ugyebár kétfélét lehet kapni: zöldet és fehéret. Szerintem a fehér finomabb, üdébb, "csírásabb". Csak van egy rossz tulajdonsága: meg kell hámozni. Bizony, az egy centi átmérőjű sípokról még le kell szedni egyenként és körbe-körbe a héját. A zöld spárga viszont maga a
bordat, 2018. május 24. csütörtök, 18:50
Epres-mascarponés álom
Epres-mascarponés álom

Hozzávalók:
Piskótához:
6 db tojás
6 e kanál víz
25 dkg cukor
20 dkg liszt
fél sütőpor

Krémhez:
50 dkg mascarpone
250 ml habtejszín
1 db citrom (leve, reszelt héja)
ízlés szerint porcukor 2-3 kanál
kávés kanál zselatin fix
50 dkg eper

Krém elkészítése:
- A mascarponéhoz add hozzá a kb 2-3 kanál porcukrot, a citrom levét, reszelt héját és keverd össze.

- Tegyél egy pici zselatin fixet a krémhez.

- Törd össze az eperszemeket, majd add hozzá a krémhez.

- Verd fel a tejszínhabot és forgasd bele az epres-mascarponés krémbe.

- A piskótalapokat töltsd meg a krémmel, a tetejére, oldalára is kenj egy kis krémet, és eperszeletekkel díszítsd!

Mielőtt felvágnád, pihentesd a hűtőben kb. 3-4 órát, vagy egy éjszakát.
irmus, 2018. május 23. szerda, 18:05
Mákos kalács
kalács - jobb, mint a bejgli

A mákos kalács sokáig eláll és nem szárad meg, finom puha marad.

Hozzávalók:

1/2 l tej
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 ek cukor
80 dkg finomliszt


A töltelékhez:

40 dkg darált mák
20 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
meggy szemek ízlés szerint (vagy meggydzsem)

Kenéshez:

1 tojás sárgája
kb 0,5 dl tej

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a liszthez a tejes-élesztős keveréket és összedolgozom a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem a tésztát.

A mákot összekeverem a cukorral, majd a forró tejjel leöntöm. Amikor kihűlt belefacsarom a citrom levét és hozzákeverem a citrom reszelt héját.
Ha a
nanoka72, 2018. május 05. szombat, 07:23
Sárgarépás muffin
(12 darab)

25 dkg sárgarépa
1 citrom reszelt héja, leve
20 dkg finomliszt
2,5 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál őrölt gyömbér
15 dkg darált mogyoró
1 tojás
15 dkg cukor
1 dl étolaj
2 dl tejföl

A sárgarépát megpucoljuk, majd finomra reszeljük, néhány csepp citromlével meglocsoljuk és hozzákeverjük a citrom héját. A répához adjuk a lisztet, a sütőport, a gyömbért és a mogyorót. Külön összekeverjük a tojást a cukorral, olajjal és a tejföllel. A kettő keveréket lazán összedolgozzuk, majd egy kivajazott vagy papírral bélelt muffin-formába kanalazzuk a tésztát. Előmelegített sütőben 180fokon 20-25 percig sütjük. Ha kész, még 10 percig a formában pihentetjük. A recept szerint porcukor és citromlé keverékéből készült mázzal kenjük meg a tetejét, majd marcipánrépával díszíthetjük. Én azonban a tetejére egy rendkívül finom, ám annál egyszerűbb krémet készítek: néhány kanál mascarponét kevés porcukorral habosra keverek, ezzel kenem meg a már kihűlt
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 13:57
Répatorta
Receptek egyperces


Répatorta

HOZZÁVALÓK
3 db sárgarépa (közepes)
3 db tojás
7 dkg nádcukor
10 dkg olvasztott vaj
1 csomag vaníliás porcukor
1 marék darált dió
1 db narancs (reszelt héja)
1 tk őrölt fahéj
8 dkg zabpehelyliszt
1 tk sütőpor
narancslekvár

ELKÉSZÍTÉS
A megpucolt, lereszelt sárgarépákat a tojássárgájával, a nádcukorral és az olvasztott vajjal együtt folyékonyra turmixoljuk. Hozzáadjuk a vaníliás porcukrot, a darált diót, a narancs lereszelt héját, a fahéjat, a zabpehelylisztet és a sütőport, majd jól összekeverjük.
A felvert tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a répás masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt torta- vagy sütőformába simítjuk, és 190 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük, és narancslekvárral
gabfe, 2018. április 23. hétfő, 14:40
Meggyzselés-túrókrémes kocka
Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:
A piskótához:

3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor

A piskóta lekenéséhez:

1 púpozott ek meggylekvár

A krémhez:

25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A tetejére:

kb 30 dkg házi, magozott meggy vagy befőtt

A zseléhez:

50 g expressz tortazselé (piros)

Elkészítése:

A piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.

A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A papírt lehúzzuk róla és a
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:20
Szobanövények táplálása
továbbá kedvező hatással van a növény növekedésére, egészen pontosan hozzájárul azok sejtjeinek osztódásához.

Miután az élesztő a talajba kerül, az ott élő mikroorganizmusok aktivitása megnövekszik, és elindul a szén-dioxid felszabadulása. Az élesztős trágyázás legegyszerűbb módja az, hogy feloldunk egy átlagos kiszerelésű élesztőt 5 liter meleg vízben. Az így kapott oldatot kizárólag akkor használjuk, ha már kihűlt! Az élesztős trágyázást különösen a gólyaorr és a petúnia szereti.

5. Tojáshéj
A tojáshéjat szinte mindenki egyből a szemetesbe dobja, pedig kiváló trágyaként szolgálhat! A tojáshéj gazdag kalciumban. A kalcium semlegesíti a talaj savasságát. Ezért a talaj savasságát növelő, ásványokban gazdag trágyázás alkalmazása esetén sokan alkalmaznak tojáshéjat, hogy a talajsavasságot ezzel semlegesítsék.

A nyers tojások héját jól mossuk meg, szárítsuk le majd őröljük meg. Csak ezután adjuk a talajhoz, Mivel a tojáshéj nagyon lassan bomlik le, ezért nagyon
irmus, 2018. április 19. csütörtök, 17:23
1/314
Képek, videók
Fonott foszlós kalács kos
tonfruzsi
2008. március 09. vasárnap, 14:59
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
Pestós tészta
irmus
2018. január 25. csütörtök, 08:39
Pestós tészta olasz.JPG
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:08
Pestós tészta olasz pesto
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:07
HUSOS TESZTA 01.JPG
gurmika
2017. március 15. szerda, 12:21
Sertéspörkölt tésztával
irmus
2017. március 07. kedd, 07:19
Sertéspörkölt tésztával t
irmus
2017. március 06. hétfő, 07:17
Pörkölt tésztával savanyú
irmus
2017. február 04. szombat, 13:48
reszelt gyömbér mézzel.jp
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:26
reszelt-karalabe-leves -17
erzsikepuskas
2014. január 13. hétfő, 10:08
almát reszeltem, most főz
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 17:22
109955_reszelt-alma3.j pg
baratha
2012. január 13. péntek, 10:53
reszelt_suti.jpg
bubszi
2010. november 26. péntek, 04:26
4. Reszelt csoki.jpg
sarkadykati
2010. október 19. kedd, 02:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.