Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 20. csütörtök | 38. hét | 263. nap | 10:51 | Friderika
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Húsos kosárka
Az érdekes benne csak annyi, hogy a hús nem a töltelék, hanem maga a kosárka. Természetesen ahogy mindig ez csak egy ötlet, variáljátok, ízesítsétek, töltsétek tetszés szerint.

Hozzávalók:
500 g marhahús, darált
1 fej vöröshagyma, finomra reszelt
1 db tojás
1 db padlizsán
1 db paprika
só, bors

A padlizsánt és a paprikát sütőben, magas hőmérsékleten süssük meg, a megpörkölődött héját húzzuk le, vágjuk csíkokra.

A húst keverjük össze a hagymával, a tojással, fűszerezzük ízlés szerint. Nyomkodjuk bele a kosárka formába, a közepén alakítsunk ki egy mélyedés, ahova töltsük be a zöldséget . A tetejét tetszés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal.
Közepesen meleg sütőben 35 perc alatt sül készre.

Forrás: http://www.magiclady.net/load/mjasnye_korzinochki_s_baklazhanami_i _percem/13-1-0-1210
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:16
Tallóztam
kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.


Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.


A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.


A túrógombócot érdemes fagylaltos
horvathnemagdi, 2018. szeptember 05. szerda, 08:04
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad!
készítőben lefagyasztom, így bármikor felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

9. Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb., tegyünk bele kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

10. A bablevest rántás helyett úgy lehet sűrűsíteni, hogy a benne főtt zöldséget össze kell turmixolni. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

.
11. A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és télen, amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Jobban megtartja az ízét és illatát.

12. Ha a
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:39
Fogyókúrás recept
szervezetünk legyengül, és számtalan életfunkciónk kerülhet veszélybe.

A fogyókúrázók diétáját is egyénre szabottan kell megállapítani, esetenként figyelembe kell venni a mozgásszegény életmódot, és mindkettőt egyénre szabottan megállapítani. Törekedni kell a kalóriaszegény összetételű és elkészítésű, de mégis laktató ételek készítésére.
Részesítsük előnyben: A

a sovány húsokat: hal, csirke, bárány, nyúl,
tejtermékeket, sovány túró, sajt
a színes főzelékeket,
a tojást,
a gyümölcsöket.
a rántás nélküli főzelékeket,
salátákat,
Húsipari termékek: sovány gépsonka, párizsi, baromfi virsli, krinolin, szafaládé, sonkaszalámi, füstölt és pácolt nyelv,
Konzervek: marhahús saját levében, rakott-káposzta, pacalpörkölt, halászlé, töltött-paprika, szalontüdő, mustáros és göngyölt hering,
Zsír helyett: margarinok, vagy tejszín felhasználásával
Zsírszegényen
Amennyire lehet zsírszegényen, vagy zsír nélkül készítsük el a húsételeket. Például
skorpiolilike, 2018. augusztus 11. szombat, 06:57
Eredeti somlói galuska
Három piskótatésztát készítünk - simát, kakaósat és diósat -, laponként 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne törjön. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk - az oldalát ne, mert púpos lesz a piskóta -, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Konyhai turpisságok!
sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.Ilyenkor nyers burgonyaszeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

11.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet,rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

12.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

13.
Ha túl világos,sápadt a tojás sárgája,piskótához,rántottához, nokedlihez,stb.teszek bele egy kis kurkumát.Nagyon szép színe lesz tőle.

14.
A bablevest rántás helyett úgy sűrítem,hogy a benne főtt zöldséget
összeturmixolom.Így mindenki megeszi,finom és egészséges is!

15.
A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
16.
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal
suzymama, 2018. augusztus 04. szombat, 17:49
Konyhai kisokos
Konyhai kisokos

Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.
Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg.

Szép "márványos" lesz a beigli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük. Fél óráig tartsuk meleg helyen, kenjük be ismét, majd hideg helyen hagyjuk, hogy a tojás megszáradjon. Mérsékelten meleg sütőben süssük.

A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve tesszük el a felhasználásig.

A mandulaszemeket könnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj felpuhul, s könnyen kinyomkodhatók a mandulák.

Ha a süteménybe vagy krémbe tojáshabot is kell keverni, azt mindig óvatosan,
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Rakott cukkini
Rakott cukkini
Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
1 szép nagy, fiatal cukkini
1 evőkanál olaj
50 dkg csirkemell
1,5 bögre rizs (250 ml)
45 dkg (1 nagy pohár) tejföl
2 db tojás
1 mokkáskanál ételízesítő

őrölt bors
1 paprika
1 paradicsom
1 mokkáskanál őrölt paprika
1 kisebb vöröshagyma
A tetejére:
1 evőkanál olvasztott vaj
15 dkg reszelt sajt
olaj és zsemlemorzsa a tepsihez

Elkészítés
Elkészítés: A cukkiniról a héját lehámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Olajon a cukkinidarabkákat megsütjük, sózzuk, borssal meghintjük.
A csirkemellet (készíthetjük bármely hússal) kisebb darabokra vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, meghintjük őrölt paprikával, egy kis vizet öntünk rá, hozzáadjuk húst, a feldarabolt paprikát és paradicsom ot is, sózzuk,
irmus, 2018. július 23. hétfő, 16:14
Érdemes megtanulni a receptet!
Hozzávalók:

30 dkg rétes liszt
20 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
4-5 szem őszibarack (konzerv is jó!)
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
A tetejére:

10 dkg olvasztott margarin
3 egész tojás
4 dl tej

A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk.

A meghámozott, 1 cm-es gerezdekre vágott barackot ráfektetjük. Erre jön a vaníliás cukorral összekevert túró, egyenletesen elterítve.

Ezután rászórjuk a lisztkeverék másik felét, majd egyenletesen meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, és a végén ráöntjük a tejet, melyben előtte elkevertük a tojásokat. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
eva0817, 2018. július 14. szombat, 07:32
Cili néni receptjei
Gesztenye torta
1 kg gesztenyét megfőzünk, szitán áttörjük 1 kg cukor 6 egész tojás Fél óráig keverendő A gesztenyét hozzá adjuk Kikent formába sütjük. Csokoládéval bevonjuk.

Kakaós torta
25 dkg cukor 5 dkg vaj 2 dkg kakaó 9 tojás sárgájával jó habosra keverjük Lassan 1 vizes pohár tejet hozzá öntünk 25 dkg lisztbe 1 dkg sütőport 3 tojás kemény habját keverjük Kikent formába sütjük. Tölteléke: 12 dkg cukor 12 dkg vaj 3 puhított csokoládé jön hozzá, de lehet helyette feketekávét is használni.

Fánkocska
2 tojás habjával 14 dkg vaníliás cukor 14 dkg mogyoró 14 dkg apróra vágott füge Tepsibe kis halmokat rakunk és sütjük

Sacher torta
15 dkg vaj 15 dkg cukor 15 dkg liszt 6 tojás sárgája 15 dkg olvasztott csokoládé 6 tojás habja Lassan sütni.

Omlett
4 tojás sárgája 3 kanál cukor 4 kanál liszt Kis tej 4 tojás kemény habját összekeverni és sütni

Püspök kenyér
14 dkg cukor 14 dkg mandula 14 dkg liszt 4 tojás Mazsola Szőlő 1 tábla
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
Ettől a citromos piskótától mindenkinek eláll a lélegzete!
Ettől a citromos piskótától mindenkinek eláll a lélegzete!



Egy sima olajos piskótát sütöttem, de mindenki elkészítheti, a jól bevált piskótáját, amit megkenhet ezzel a csodás krémmel.

Hozzávalók a piskótához

6 tojás,
25 dkg liszt,
25 dkg cukor,
1 teáskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna,
6 evőkanál olaj.

A krém

2 cs vaníliás puding,
fél liter tej,
2 citrom levét és 1-nek a héja,
porcukor,
20 dkg vaj,
2 dl felvert tejszín.

Elkészítés

Piskóta: a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a habhoz keverjük. A lisztet és a sütőport beleszitáljuk, az olajat lassan belecsorgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokos sütőben készre sütjük.

A krém: 2 cs vaníliás pudingot
vorosrozsa66, 2018. július 02. hétfő, 15:52
1/315
Képek, videók
0 A a kosárka és tojás Hú
lovaszmarika
2018. március 17. szombat, 17:35
Horgolt kosárka
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:03
horgolt kosárka.JPG
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:03
kosárkák
csupatalany
2017. április 18. kedd, 13:42
Töltött tojás kosárka.jpg
pacsakute
2017. április 17. hétfő, 17:09
Kosárkával
sanci81
2017. április 08. szombat, 12:10
Kosárkák
irmus
2015. április 04. szombat, 12:11
Kosárka 2.jpg
pergerne
2015. február 26. csütörtök, 22:12
Kosárka 1.jpg
pergerne
2015. február 26. csütörtök, 22:11
41_erdekesseg_a_husvet rol
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:31
érdekes szép kép0905.jpg
maroka
2018. szeptember 05. szerda, 17:38
HÁTTÉR, ÉRDEKES.ÚJ.JPG
rochlitzne
2018. augusztus 24. péntek, 13:56
HÁTTÉR, ÉRDEKES, MAI.PNG
rochlitzne
2018. július 28. szombat, 14:01
érdekes italok.jpg
maroka
2018. július 22. vasárnap, 13:49
HÁTTÉR, ÉRDEKES.JPG
rochlitzne
2018. június 28. csütörtök, 13:15
Címkék
rudakat tojással, húst keverjük, színes főzelékeket, kakaós tésztába, héját lehámozzuk, mandulaszemeket könnyen, olajat lassan, tetejét tetszés, beigli megreped, mozgásszegény életmódot, süteménybe vagy, tojásfehérjéből kemény, vaníliás cukorral, széleinél késsel, habbal váltakozva, feldarabolt paprikát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.