Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:26 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Feketeerdei sonkás-spenótos tészta mozzarellával és juhtúróv
Íme az egyik kedvenc sült tészta receptünk, meglepetés ízbombákkal

A sült tésztákat mindenki szereti, ugye? Most ráadásul egy kis csavart is tettem a receptbe: feketeerdei sonkába tekertem, vagyis ,,csavartam" - ha már csavarról beszélünk - egy-egy mini mozzarella sajtot, a kis tekercseket pedig elrejtettem a tészta között. A tetejére szintén került sajt bőven, a spenótos szaft pedig rejt némi juhtúrót is. Próbáljátok ki!



Hozzávalók
2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz
25 dkg tészta (csőszerű, rövid fajtájú)

1 evőkanál vaj + a sütőtál kikenéséhez
2 gerezd fokhagyma
45 dkg natúr spenótpüré (mirelit)
só, őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
1 dl tej
15 dkg juhtúró
1 tojás
10 dkg feketeerdei sonka
10 dkg mini mozzarella
8 dkg trappista sajt
2 dkg parmezán sajt
Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor lekészült,
suzymama, 2018. június 15. péntek, 16:53
Sütemény receptek
kétfelé osztva kinyújtjuk, és megsütjük.

Krém:
3 dl tejet felforralunk, 2 dl tejben 2 csomag vaníliát beleteszünk. 5 kanál lisztet szétkeverünk, és ezt a forró tejbe öntjük. Állandóan keverve sűrűre főzzük, majd jól kihűtjük. 5 dkg vajat, 25 dkg porcukrot kikeverünk és az előző, de már hideg masszához öntjük, felkeverjük. Az egyik felét az egyik lapra rákenjük, majd 2 csomag babapiskótát rumba, vagy rumaromába megforgatjuk és a masszára szorosan sorba, rárakjuk. A massza másik felét a tetejére kenjük, majd a másik lapot rátesszük. Az oldalát is körül kenhetjük. A tetejére csokoládémázt teszünk.

Máz:
12 dkg porcukor, 10 dkg kakaó.

Kispohár vízzel sűrűre főzzük. Ha kissé kihűl, diónyi vajat teszünk bele. Elkeverjük, és a tésztára kenjük.

Sós pogácsa

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 2 kiskanál só, 1 db tojás, köménymag

A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzá adjuk a kevés tejjel, felfutatott élesztőt. A
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
1 csirkemell, 100 g reszelt sajt, 1 paradicsom, ebből lesz a
Mióta kipróbáltuk, kétnaponta el kell készítenem, nem tudunk betelni vele!

Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
1 paradicsom
3 burgonya
1 hagyma
100 g reszelt sajt
2 evőkanál majonéz

bors
Elkészítés:
A megmosott csirkemellet vágd ketté és enyhén klopfold ki, nem kell túl vékony legyen a hús. Sózd, borsozd meg. A két hússzeletet tedd egy hőálló tálba.

A burgonyát hámozd meg és a kis reszelőn reszeld le, szórd rá a húsra.

A felkarikázott paradicsomot tedd a tetejére.

A hagymát szeleteld fel és tedd a húsra.


A tetejét kend meg a majonézzel.

A reszelt sajtot szórd rá és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd meg.

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
suzymama, 2018. június 05. kedd, 12:53
Sós sütemény receptek
½ cm vastagságúra sodorjuk. 1 tojássárgáját összekeverünk 1 evőkanál tejföllel s az egész tésztát bekenjük vele, majd sajtot reszelünk rá.

SAJTOS PEREC
1/2; kg liszt, 1 Ráma, 25 dkg reszelt sajt, 1 pohár tejföl, 1-2 evőkanál tejben felfuttatott 1 dkg szalakáli, 2 egész tojás, só. Tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, szaggatjuk.

SAJTOS KIFLI

70 dkg liszt, 1 Ráma, 3 dkg élesztő / 2 dl tejbenkis cukorral felfuttatva/ pici só, 3 tojás. Tetejére reszelt sajtot szórunk.

SAJTOS FONOTT SZÁLAK
30dkg finom lisztet 1 Rámával, 12 dkg sajttal, 1 tojással, 1 dl tejföllel és 1 kávéskanál rummal összegyúrunk. Megsózzuk és belemorzsolunk 1 dkg élesztőt, alaposan kidolgozzuk. 1 órát pihentetjük. Vékonyra sodorjuk, tojásfehérjével megkenjük, derelyemetszővel rudakat vágunk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk. A kis rudakat középen megcsavarva fektetjük a sütőlemezre.

SAJTOS TALLÉR
1 kg rétesliszt, 25 dkg sajt, 18
bkisseva, 2018. május 30. szerda, 08:57
Csirke ”nem lehet abbahagyni” módra
sajt,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 dkg vaj,
késkegynyi őrölt köménymag.


Elkészítése

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával leborítjuk, előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét kicsit megpirítjuk.

Sültburgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyformán illik hozzá.
Készülhet darabolt csirkéből is.
A sültburgonyát ahány ház, annyiféleképpen készítjük. Van egy kevésbé ismert változata is.
Elkészítése ennek is nagyon
vorosrozsa66, 2018. május 25. péntek, 14:24
Karfiol puding
0,5 kg karfiolt rózsáira szedtem és sós vízben puhára pároltam. Miután megfőtt, leszűrtem és krumplinyomóval összetörtem. Hagytam meghűlni, hozzáadtam 2 tojás sárgáját és 1 egész tojást. Fűszereztem kevéske szerecsendióval és gyömbérrel. Annyi lisztet adtam hozzá, hogy puding állagú masszát kapjak.
Egy tepsit kibéleltem szilikonos sütőpapírral és kanál segítségével halmokat készítettem a karfiolpudingból. Vékonyan meghintettem (mintha sóztam volna) finom zsemlemorzsával és a tetejére füstölt sajtot reszeltem.
180 fokos sütőbe addig sütöttem, amíg szép színt nem kapott (25-30 perc).
suzymama, 2018. május 15. kedd, 16:22
Töltött krumpli
Töltött krumpli

Hozzávalók

4 db burgonya
4 db csiperke gomba
1 szál zöldhagyma
2 dkg vaj
2 ek olaj
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 tk teljes kiőrlésű búzaliszt
1 ek zabpehely

bors
10 dkg reszelt sajt ( fele füstölt-fele trappista)

Elkészítés

A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb 40 perc alatt megsütjük.
Közben felszeleteljük a hagymát, olajon és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, ráhintjük a lisztet, a zabpelyhet és tejszínnel felengedjük, majd összeforraljuk.
A kész krumplikat félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 09:47
Karajba zárt csülök
szeleteljük fel fel apró darabokra.

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire és süssük 180 fokon 1 órát. Ezután óvatosan egy késsel a széleket mozgassuk meg, hogy egy sütőpapíros tepsire ki tudjuk fordítani és a másik felét is pirosra tudjuk sütni kb 15 perc alatt.

A hozzávalók pontos mennyisége az őzgerincforma nagyságából
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 21:27
sajtos muffin
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 dl langyos tej
Töltelék
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
Tetejére
felvert tojás
szezámmag

ELKÉSZÍTÉSE

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze. Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.

A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk. A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb,
faciendum, 2018. május 10. csütörtök, 20:18
Csirkés csusza
Csirkés csusza

Hozzávalók:

40 dkg csuszatészta
só, bors
60 dkg csirkemell
6 dkg vaj
25 dkg trappista sajt (a fele füstölt is lehet)
3 dl tejföl
petrezselyem

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük.
A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezselyemmel és a hússal együtt a tésztával összekeverjük. Azt a vajat is belecsorgatjuk, amiben a hús sült.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és beleöntjük a tésztaegyveleget, tetejére még reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25-30 percig sütjük. Bármilyen salátával isteni.
evavicus, 2018. május 09. szerda, 00:47
sajtos fánk ! recept
Hozzávalók 4 főre
» tészta:
» 8 dkg vaj
» 11 dkg liszt,
» 5 egész tojás
» só.
» krémhez:
» 3 dl besamell mártás
» 20 dkg reszelt sajt / vegyesen /
» 4 db tojássárga
» 10 dkg vaj
» só.

Elkészítés:

a vajat sóval és 1 dl vizzel felforralom.A lisztet hirtelen belekeverem és állandó kevergetés közben addig fözöm mig az edény falától el nem válik.Ha langyosra hült hozzá keverem a a 4 egész tojást,de külön-külön..Nagyon alaposan ki kell keverni,mert ettől lesz majd üreges a tészta.Nyomózsákba töltöm a tésztát és a kivajazott tepsibe 4-5 cm távolságra kis halmokat rakok.Sűtés közben meg fog nőni.A tetejét megkenem a maradék egy felvert tojással.Kb.fél órát pihentetem, majd nagyon forró sütőben 180-190 fokon kb.20 perc alatt megsütöm. 5-10 percig még a sütőben hagyom nyitott ajtó mellett.
A krémhez elkészítem a besamellt,még melegen belekeverem a reszelt sajtot,a tojások sárgáját és
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:18
Sonkás cannelloni
HOZZÁVALÓK
6 dkg vaj,
25 dkg sajt,
4 dl tejszín, só, 8 dkg liszt,
bors, 2 gerezd fokhagyma,
1 fej hagyma,
40 db sonka,
20 db tészta

A sonkát ledaráljuk, és egy kevés finomra vágott hagymán lepirítjuk.

Hozzáadunk egy kevés lisztet, esetleg sót.

A lasagne tésztát sós vízben kicsit előfőzzük, majd konyharuhán lecsepegtetjük és kiterítjük.

A sonkakrémmel bekenjünk, feltekerjük, tűzálló tálba helyezzük.

A vajat egy forralóban kiolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, a sót, a fokhagymát, a borsot.

Kiforraljuk.

Ráöntjük ezt a mártást a tésztákra, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és mehet a sütőbe.

A sütőt 180 fokra melegítjük, a tésztát 10 percig sütjük.

Tálaljuk.



Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. május 01. kedd, 16:11
1/247
Képek, videók
spenótos-sonkás lasagne.j
veronika74
2009. június 26. péntek, 11:31
Paradicsomos-mozzarell ás
irmus
2018. május 18. péntek, 07:20
Mozzarellás-paradicsom os
irmus
2017. július 20. csütörtök, 15:43
Orangen-Mozzarella.JPG
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:26
mozzarella.jpg
carlostina
2012. december 29. szombat, 11:53
grillezett-mozzarella. jpg
sarkadykati
2011. augusztus 26. péntek, 19:16
Mozzarellas falatok/wilde
kilofalok
2010. október 31. vasárnap, 23:30
Feketeerdő torta.jpg
pacsakute
2015. október 04. vasárnap, 22:41
Feketeerdő recept
snbela44
2015. május 26. kedd, 09:34
feketeerdo-suti
cipello
2015. május 01. péntek, 17:19
feketeerdo_torta.jpg
margoboszi
2014. december 03. szerda, 09:54
Feketeerdő torta
irmus
2014. február 08. szombat, 14:47
Feketeerdő-torta
irmus
2013. október 24. csütörtök, 19:06
Feketeerdő krém-em
dnemethk
2012. április 09. hétfő, 18:33
Eperke_feketeerdő torta
kilofalok
2011. március 28. hétfő, 13:44
Címkék
nagyobb tepsire, csirkedarabokat beleforgatjuk, hagymát vágjuk, tésztával összekeverjük, tetejére kenjük, őzgerincforma nagyságából, széleket mozgassuk, elkészített csülkös, tetejére újra, tetejét kicsit, burgonyát hámozd, kevés finomra, vajat sóval, tetejére füstölt, tetejére szintén, lelógó szalonnát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.