Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 04:00 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krumplis kosárka hússal töltve
Hozzávalók
4-5 db közepes méretű burgonya
1-2 ek liszt
300 g darálthús
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek főtt rizs
2 db tojás
100 g reszelt sajt
só, bors, petrezselyem
A sós vízben megfőzött burgonyát törjük át, keverjük össze 1 felvert tojással, 5 dkg sajttal, a liszttel és pici vajjal.

A finomra vágott hagymát megdinszteljük és keverjük össze a rizzsel, 1 db tojással, a finomra vágott petrezselyemmel és fűszerezzük ízlés szerint.

Olajozzuk ki vékonyan a kosárka formákat (fém vagy szilikon) és nedves kézzel, óvatosan nyomkodjuk a krumplis keveréket az aljára, oldalára.

Töltsük meg őket a húsos keverékkel, a tetejére szórjuk rá a maradék sajtot és süssük 190 °C-on 35-40 percig.

Forrás: http://slivkoed.ru/recept/Tefteli-v-kartofelnih-korzinochkah/32051 /
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:14
Kefires kiflik
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
70 dkg finomliszt
2 db tojás
175 g kefir
1 dl napraforgó olaj
6 dkg cukor
só ízlés szerint
1.5 dl tej (langyos)
5 dkg élesztő
A krémhez
25 dkg margarin
3 dkg só
A kenéshez
1 db tojássárgája
5 dkg sajt (kevés reszelt)
köménymag ízlés szerint

elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk.
A margarint habosra keverjük a sóval.
4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre kinyújtunk egyet, megkenjük a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát.
16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük.
Ugyanígy elkészítjük a másik felét.
Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük, és megsütjük.
Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot. Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel is.
sütési
koszegimarika, 2018. szeptember 04. kedd, 06:45
Sajtos,sonkás tölcsérek
dagasztunk, akkor valószínűleg nem is kell helyette több folyadék, ha erősebb géppel dolgozunk, akkor szükség lehetpluszban egy kevés tejre vagy vízre.

Amíg a tészta kelt elkészítettem a tölteléket:

Hozzávalók:

1 evőkanál vaj
2 szál újhagyma
maradék sonka
maradék kolbász
fél kápia paprika
maradék sajt (nekem most sárga cheddar volt)
1 ek. liszt
fél csésze tej
só, bors
reszelt saj

Tetejére:

1 felvert tojás
szezámmag

Serpenyőben megolvasztottam a vajat, hozzáadtam a karikára vágott újhagymát, a kockára vágott sonkát és a finomra aprított kápia paprikát. Csak 1-2 percig pirítottam, majd meghintettem a liszttel, azzal is átsütöttem, végül felengedtem a tejjel és rövid idő alatt sűrűre főztem. Elzártam alatta a lángot és hozzáadtam a csíkokra vágott kolbászt és a kockára vágott cheddar sajtot. Meghintettem kevés sóval és kicsit több borssal. Alaposan
nanoka72, 2018. szeptember 03. hétfő, 05:36
Töltött gomba
Töltött gomba

Előételnek, körettel főételnek, könnyű vacsorának egyaránt kiváló!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30-40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

16 db nagyobb gomba
10 dkg vöröshagyma
2 dkg margarin 50 % zsírtartalmú
1 csomag petrezselyem zöld
1 evőkanál olaj
15 dkg félzsíros sajt reszelve
1,5 dl tejföl 12 %-os
őrölt bors
konyhasó
A recept elkészítése:

A megtisztított gombáknak vágjuk le a szárát, és a belsejét vájjuk ki. A kivájt részt, és a szárat vágjuk apróra. Vágjuk apróra a vöröshagymát is, és a margarinban pároljuk meg. Adjuk hozzá a gombavagdalékot, és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Ízesítsük sóval, borssal, és pirítsuk addig, míg a leve el nem párolog. A gombák belsejét töltsük meg vele, és rakjuk olajjal megkent tűzálló tálba. A reszelt sajtot halmozzuk a gombák tetejére, locsoljuk meg kevés tejföllel, és előmelegített sütőben süssük addig, míg a sajt kissé megpirul.
mamucika, 2018. szeptember 01. szombat, 20:19
Berényi szelet beréttel
3 teáskanál őrölt paprika, fél dl étolaj. A beréthez: 10 db közepes nagyságú burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 teáskanál só, 10 dkg sajt, 2 tojás, 3 dl tejföl, fél dl étolaj, 5 púpos evőkanál liszt, két és fél dl tej.
A krumplit héjában félpuhára főzzük.
A hússzeleteket enyhén átsózzuk. A tepsit kiolajozzuk. A lisztben elkeverjük az őrölt paprikát, és ebben átforgatjuk a hússzeleteket. Egymás mellé lerakjuk a sütőformába. Borsot őrölünk rá, és az egészet tejföllel jó vastagon átkenjük. A tetejére sajtot reszelünk.
A beréthez a burgonyákat meghámozzuk. A sütőedényt kiolajozzuk, és belekarikázzuk a krumplikat. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, és a burgonyához keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Palacsinta tésztát készítünk rá. A lisztet két tojással és kevés tejjel simára keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a többi tejet is. Ezt a krumplis hagymára ráöntjük, és amennyiben mindkét sütőedényünk elfér egymás mellett, akkor a hússal együtt kb. 30 perc alatt
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:26
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 1.
felöntjük vízzel és körülbelül 8 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst a zöldségkeverékhez, felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot. Pár percig pároljuk. kis darabokban elhelyezzük rajta a sajtot és pár percig hagyjuk még, hogy ráolvadjon a zöldséges, tejszínes csirkére. Melegen tálaljuk, tetszőleges körettel.

TÚRÓS-SZILVÁS SÜTEMÉNY

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 2 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál liszt, 10 dkg cukor, 3 tojás, 2,5 dl tej, kevés vaj,
Tetejére: 10-12 db szilva felezve, 2-3 evőkanál szilvalekvár, kevés fahéj

Egy pitesütő formát kivajazunk. A tojásokat a kétféle cukorral elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tejet, a túrót és a lisztet. Ezt a masszát a piteformába öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Ezután kivesszük, rákenjük a tetejére a szilvalekvárt és elrendezzük rajta a szilvát, végül megszórjuk kevés fahéjjal és 15 percig visszatoljuk a sütőbe. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni, mert csak akkor lehet
lizawolf, 2018. augusztus 05. vasárnap, 12:56
Álom puha sajtos pogácsa bögrésen
🙂

Hozzávalók:

- 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
- 20 dkg puha vaj vagy margarin
- 1 evőkanál puha zsír
- 1 bögre 20%-os tejföl (kb. 230 g)
- 1 púpozott teáskanál kristálycukor
- 1 púpozott teáskanál (csapott evőkanál) só
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- negyed bögre langyos tej
- 1 db tojás és egy sárgája ( megmaradó fehérje jó lesz a pogácsák kenéséhez sütés előtt)

+ sajt a tetejére (vagy köménymag, szezámmag)

1. Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk.
2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk.
Jó tanács: a tojásokat előzőleg verjük fel egy picit, úgy könnyebb vele dolgozni. Amennyiben a tészta nagyon ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet, ha száraz egy kis tejfölt vagy tejet gyúrjunk hozzá. A vajat és a zsírt vagy vegyük ki a hűtőből
nanoka72, 2018. július 29. vasárnap, 12:38
Füstölt sajtos, burgonyás kocka
Hozzávalók
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1/2 dl langyos tej
12,5 dkg vaj
3 evőkanál főtt, áttört burgonya
1 tojás
1,5 dl tejföl
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 csapott evőkanál só
1 kávéskanál cukor
a tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt

Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a sajtot, a burgonyát, elmorzsoljuk bennük a vajat. Kis mélyedést készítünk a közepére, ide adagoljuk a tejfölt, a tojást és a felfuttatott élesztős tejet. Az egészet jól összedolgozzuk. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk; ha nagyon ragad, szórunk még hozzá lisztet. Amikor összeállt, kb. 1/2 órát letakarva pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk, és a kívánt vastagságra nyújtjuk. Megkenjük a tojással, megszórjuk a sajttal. Éles késsel 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, és tepsibe sorakoztatjuk. További 1/2 órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára
bkisseva, 2018. július 25. szerda, 08:11
Sajtos muffin
Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 dl langyos tej

Töltelék:

10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
Tetejére:

felvert tojás
szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel.

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.

Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.

A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk.

A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal.

A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert
suzymama, 2018. július 24. kedd, 14:48
Nincs Cím
étele!



Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
1 paradicsom
3 burgonya
1 hagyma
100 g reszelt sajt
2 evőkanál majonéz

bors

Elkészítés:

A megmosott csirkemellet vágd ketté és enyhén klopfold ki, nem kell túl vékony legyen a hús. Sózd, borsozd meg. A két hússzeletet tedd egy hőálló tálba.
A burgonyát hámozd meg és a kis reszelőn reszeld le, szórd rá a húsra.
A felkarikázott paradicsomot tedd a tetejére.
A hagymát szeleteld fel és tedd a húsra.
A tetejét kend meg a majonézzel.
A reszelt sajtot szórd rá és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd meg.
Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!



Sütőben
dorotea55, 2018. július 19. csütörtök, 15:38
Jénaiban sült sajtos-tejszínes csirkemellcsíkok
csirkemellcsíkok


Sokféle tejszínes, sajtos, és rakott csirke receptet kipróbáltam már. Ez itt a saját változatom, amit legutóbb készítettem.
hozzávalók / 4 adag

70 dkg csirkemell filé
2 db vöröshagyma
15 dkg sonka (füstölt)
25 dkg sajt (reszelve)
2.5 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
1 kk szerecsendió (őrölt)
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
2 ek vaj (vagy olívaolaj)

Ha füstölt sajtot reszelünk a tetejére, akkor még finomabb íze lesz, mert jobban érvényesül a benne lévő sonkadarabok füstölt íze is.
Párolt rizzsel és paradicsomsalátával tálaljuk.

elkészítés

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, majd sózzuk, és 15-20 percig állni hagyjuk.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük (vagy
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 13:54
1/248
Képek, videók
krumplis órület.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:46
krumplis muffin.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:45
krumplis muffin.jpg
snbela44
2016. december 06. kedd, 21:14
krumplis órület.jpg
snbela44
2016. december 05. hétfő, 02:56
Krumplis pogácsa
irmus
2016. szeptember 29. csütörtök, 15:14
virslis-krumplis golyók.j
yvett789
2015. január 21. szerda, 19:39
Egyszerű-krumplis-pogá csa
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:17
majonezes_krumplisali. jpg
szelidszeder
2014. december 25. csütörtök, 15:38
Sült krumplis tészta
cipello
2014. november 13. csütörtök, 18:05
Töltött krumplis fánk!.jp
gaby73
2014. október 10. péntek, 19:56
krumplis pogácsa recepthe
erzsikepuskas
2014. január 27. hétfő, 11:30
finom korpás vágott
ircsi13
2007. április 22. vasárnap, 17:35
Formák!.jpg
zsokaoldala
2017. január 09. hétfő, 17:46
Gyöngyök és formák.png
cady89
2016. szeptember 15. csütörtök, 15:44
Formák és színek.jpg
zsokaoldala
2016. június 02. csütörtök, 17:57
Címkék
hagymát szeleteld, villa segítségével, krumplit héjában, egészet tejföllel, kivájt részt, sonkát vékony, felfutott élesztőt, vöröshagymát megpucoljuk, recept elkészítése, krumplis hagymára, lisztet szitáljuk, pitesütő formát, margarinban pároljuk, tetejére szórjunk, csíkokra vágott, másik kinyújtott,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.