Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:51 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Detti túrós pogácsája
Hozzávalók 60 pogácsa elkészítéséhez:
0.5 kg túró
0.5 kg vaj vagy margarin
0.5 kg liszt
2 dkg só
2 kiskanál őrölt kömény
bors
1 csomag sütőpor (10 g)

Tetejére: 1 tojás, sajt, mák, szezámmag

Elkészítési idő: 30 perc + sütési idő

Elkészítés: A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a sót, és a köménymagot. Ízlés szerint tehetünk hozzá törött borsot, bár ez el is maradhat. Dolgozzuk a túrót, és a vajat egyneművé, apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket, és az egészet gyúrjuk át alaposan, hogy szép, sima tésztát kapjunk. Ha kell, sót még tehetünk bele.

Vizes kézzel formáljunk dió nagyságú golyókat, amiket tegyünk egy előzőleg kivajazott tepsire. A felvert tojással kenjük meg a pogácsák tetejét, és szórjunk rá reszelt sajtot, szezámmagot, esetleg mákot. Előre felmelegített sütőben, 200 fokon süssük aranybarnára a pogácsákat.

Melegen a legfinomabb, de teával, vagy forró csokoládéval hidegen is
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 12:24
Portobellós spenót
hozzávalók / 4 adag

5 db portobello gomba
500 g spenót
2 közepes db paradicsom
200 g sajt
5 ek vaj
5 evőkanál finomliszt
5 dl tej
2 db tojássárgája
2 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

elkészítés

A spenótot sós, lobogó vízben megfőzzük, és leszűrjük.
A portobello gombát 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd kis olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, lecsepegtetjük, mert kis levet ereszt.
Elkészítjük a besamel mártást: a vajat felhevítjük, mikor habzani kezd, rászórjuk a lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik, hagyjuk kihűlni és belekeverjük a tojássárgáját, majd félrehúzzuk és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt sajttal.
Közepes méretű, hőálló tálba fektetjük a gombákat, ráhelyezzük a spenótot, és ráöntjük a besamel mártást.
A tetejére sajtot reszelünk,
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:26
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
tojás

Hozzávalók 1 főre:

2 tojás
2 tk puha vaj
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
2 vékony szelet rozskenyér

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra és felforralunk 1 liter vizet.

Szükségünk van két darab kisméretű kerámiatálkára és egy üvegedényre, amiben kényelmesen elférnek a kis tálkák.

Gazdagon kivajazzuk a két formát, sóval és borssal megszórjuk, és egyenként beleütjük a tojásokat. Egy egész pici darabka vajat teszünk a tojások tetejére is.

Beleültetjük az edénykéket az üvegtálba és az oldalmagasságuk 2/3-ig töltjük fel a forró vízzel. Betesszük a sütőbe és 7-10 percet gőzöljük. Az utolsó pár percben megpirítjuk a kenyérszeleteket.

A tojások akkor készültek el, mikor a sárgájuk tetején opálos réteg jelenik meg - ilyenkor a sárgája még krémesen folyós, a fehérje pedig puha, de már vágható. Ha jobban átfőtt tojást szeretnénk,
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Teknősfasírt
Hozzávalók:

500 g darált hús2 csomag vékony virsli (8-10 db)szeletelt bacon szalonna, vagy bármilyen húsos szalonna vékonyra szeletelvekenyér vagy zsemletej (a kenyér vagy zsemle beáztatásához)2 tojás1 Tihany camembert sajt (bármilyen)sóborsmajoránna (csak egy pici kell, de lehet petrezselyem zöldet is tenni ha valaki nem szereti a majoránnát. de el is lehet hagyni)fokhagyma (ízlés szerint, lehet granulátum is)hagymapirospaprikavegeta1 kanál olaj
Elkészítés:
A kenyeret vagy zsemlét (a kenyér jobb) beáztatjuk tejbe, de csak annyi tejbe amennyit felszív. Ha kicsit több a tej, akkor zsemlemorzsával lehet pótolni.Feldaraboljuk a hagymát, fokhagymát, a fűszereket ízlés szerint, az áztatott kenyeret az 1 evőkanál olajat és a 2 tojást összekeverjük a hússal. Készítünk egy fasírt alapot.A camembert sajtot 2x2 cm kockákra daraboljuk. A fasírt alapból ökölnyi gombócot formálunk, de előtte beletesszük a gombóc közepébe a sajtot. A virsliket hosszába megfelezzük és kb 4 cm-es darabokra vágjuk.
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 12:58
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Sósat is sütöttem a hétvégén. Ezt a receptet még anyósomtól kaptam, nagyon finom, puha pogácsák lesznek belőle. Mivel szintén 2 napra kellett és én csak frissen szeretem tálalni a vendégeimnek, egy nagyobb adagot gyúrtam be szombat reggel. Felét kisütöttem még aznap, úgy időzítve, hogy a vendégek érkezésére legyen kész, másik felét hűtőben pihentettem másnapig.
Hozzávalók:

1 kg liszt
25 dkg vaj
2 tojás
0,5 kg túró (házival az igazi)
1,5 ek. só
5 dkg élesztő
1 nagy pohár tejföl

Összeállítottam a tésztát, mindent a hűtőből vettem ki, hideg hozzávalókkal dolgoztam. A tejfölt egy nagyon picit meglangyosítottam, majd egy tk. cukorral elkevertem és belemorzsoltam az élesztőt.
nanoka72, 2017. december 12. kedd, 10:18
Csillagpogácsa sósan és édesen
Hozzávalók

12,5 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
25 dkg liszt
fél tasak sütőpor

A tetejére
2 tojásfehérje
10 dkg reszelt sajt
köménymag, vagy szezámmag

Elkészítése

A vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet a sütőport és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd becsomagoljuk fóliába és 2 órára hűtőbe tesszük. Átgyúrjuk a tésztát és lisztezett felületen kinyújtjuk, karácsonyi kiszúrókkal kiszaggatjuk. A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tojásfehérjéket felverjük és átkenjük vele, reszelt sajtot, köménymagot, vagy szezámmagot szórunk rá.

Közép meleg sütőben kb 170-180 nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje megpirult, készen is van

Édes változata 50 dkg lisztet 1 csg. sütőport és 20 dkg cukrot összemorzsolok 20 dkg zsírral. Hozzáadok 2 egész tojást, ha a tojás
bkisseva, 2017. november 30. csütörtök, 13:33
Zabpelyhes sajtos rudak
Hozzávalók:
30 dkg zabpehely
1 ek liszt
15 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
1,5 ek tejföl
5 dkg natúr ömlesztett sajt
1 tk sütőpor
2 tk só
1 ek őrölt paprika

a tetejére:
tojás
6 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A zabpelyhet finomra darálom, majd hozzáadom a sütőport, a sót, a lereszelt sajtot, a puha vajat, a pirospaprikát, a tejfölt és az ömlesztett sajtot.
Az egészet kézzel összedolgozom, majd egy evőkanál lisztet is hozzáadok, ha szükséges.
45 percet hűtőben pihentetem, majd egy lisztezett deszkán kinyújtom. Óvatosan dolgozzunk a tésztával, mert elég omlós.
Tetszés szerinti nagyságú téglalapokra vágom, egy tepsire sorakoztatva megkenem a tetejüket tojással és megszórom sajttal.
Előmelegített sütőben 20 percig sütöm 160-170 fokon.
bkisseva, 2017. november 30. csütörtök, 09:49
Íme a fran­cia nők leg­na­gyobb téli cso­da­fegy­vere
leve
francia kenyér szeletelve
1 csésze reszelt Gruyére sajt
1 csésze reszelt Asiago sajt
(a sajtokat helyettesítheted ementálival és mozarellával)
Így készítsd el:
Reggel helyezd a vöröshagymakarikákat egy nagy lábosba, és lassú tűzön kezdd el melegíteni.
Keverj hozzá olvasztott vajat,barna cukrot, 1 teáskanál sót, tedd a tetejére a kakukkfüvet és a babérlevelet. Takard le fedővel, és magas hőfokon 8-10 órán át főzd meg, amíg a vöröshagyma pirított és karamellizált állapotba nem kerül.
A marhahúsleves-alapot, a cherryecetet keverd a már majdnem kész hagymához, sózd, borsozd ízlés szerint. Ismét fedd le a tetejét és főzd tovább 2-3 órán keresztül. Távolítsd el a végén a kakukkfüvet és a babérlevelet.
Melegítsd elő a sütőt.
A felszeletelt bagetteket helyezd a sütőbe, és mindkét oldalukat 2-2 percig
bordat, 2017. november 28. kedd, 09:54
Krumplis pogácsák
tej

Elkészítése: A tésztát a szokásos módon állítjuk össze, majd fél napra a hűtőszekrénybe tesszük

pihenni, utána formázzuk és sütjük. A kész tészta fagyasztható, ezért érdemes egyszerre nagyobb

mennyiségben készíteni.



Krumplis pogácsa 3.

(dupla adag)

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 2 db főtt krumpli áttörve, 2 kávéskanál só, 2

kávéskanál cukor, 2 dkg élesztő tejben megfuttatva, reszelt sajt a tetejére.

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, 20 percig pihentetjük, 3-szor hajtogatjuk. Kiszaggatjuk,

megkenjük a tetejét tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben kisütjük.



Krumplispogácsa 4.

Hozzávalók: 25 dkg vaj (vagy margarin), 25 dkg főtt, áttört (tisztán mért) burgonya, 3

tojássárgája, 1 db egész tojás, 1 evőkanál tejföl, 40 dkg finomliszt, 1 teáskanál só, 1 késhegynyi

őrölt
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
Az omlett származása Lettország vagy Omnia?
Fajtája válogatja.
Az omlettek igen népszerű, tojásból készült ételek, melyet általában valamilyen töltelékkel szolgálnak fel.
A francia omlett a klasszikus omlett, melyet a legtöbben készítünk. Ez az omlett igen gyorsan elkészül, csak az egyik oldala van jól átsülve, a belsejében pedig, sajt, gomba, sonka és paradicsom rejlik.
A spanyol omlettet burgonyával, hagymával, piros és zöld paprikával töltenek meg és egy kis szárított paradicsommal díszítik a tetejét! A spanyol omlettet tortilla de patatasként ismerik.
A Denver omlett tele van sonkával, zöldpaprikával, hagymával és cézársajttal. Sokan szeretik hozzá a csípős szószt is.
A görög omlettet spenóttal, piros paprikával, fekete olívabogyóval készítik, a tetejére feta sajtot tesznek.
A lengyel omlett hagymával, burgonyával és cukkínivel készül.
moonshadows, 2017. november 01. szerda, 10:23
Tuti sajtos rúd
sütőbe."

Receptet találtam bőven, viszont a legtöbbe sok reszelni való sajt kellett, nekem meg épp csak 2-3 dkg volt itthon. Akkor fogtam egy régebbi receptemet, és átvariáltam azokra az alapanyagokra, amit a hűtőben találtam. Finom lett a végeredmény.

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
12 dkg vaj /vagy margarin/
14 dkg krémsajt /nekem mosst egy doboz háromszög sajt/
2 dl tejföl
3 csapott teáskanál só
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 sütőpor

a tetejére:

1 tojás
kb. 3 dkg reszelt füstölt sajt
szezám- és köménymag

A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajtot.

Egy pizza vágóval hosszúkás rudakra vágtam. A felét szezámmaggal, a másik felét köménymaggal szórtam meg. Pogácsákat is szaggathatunk belőle, de ez a pizza vágós módszer egyrészt gyorsabb, másrészt
nanoka72, 2017. október 29. vasárnap, 05:55
Tevepúpos hús:
4 szelet csirkemell,
4 szelet sonka,
4 szelet ananászkarika,
rizs, 8 szelet sajt.
Csirkemellet pici kiklopfoltam, kevés olajon elősütöttem, tepsibe tettem, mindegyiket tetejét megkenetem mustárral,, ráhelyeztem 1 sz.sonkát, 1 szelet lecsöpögtetett ananászkarikát,majd rátettem, egy merőkanál megfőzött rizst, és betakartam 2 szelet sajttal. Az ananászlét egy kevés vízzel
elkevertem és a hússzeletekre öntöttem.180 fokra előmelegített sütőbe toltam, és szép pirosra sütöttem. /időt sajna nem tudok/ Nagyon laktató.
Jó étvágyat!

Sándor Andi receptje. /2012 / annyi módosítással, hogy 2 szelet sajtot tettem a tetejére./
suzymama, 2017. október 08. vasárnap, 17:54
1/244
Képek, videók
Nagyi vajas pogácsája.JPG
csipkerozsi
2012. október 07. vasárnap, 22:38
Joli pogácsája
kaktusz0417
2007. március 15. csütörtök, 21:48
tálba virág.png
53ilona
2017. július 20. csütörtök, 10:57
Virágok tálban
eva6
2017. június 23. péntek, 09:59
Eprek tálban
eva6
2017. június 16. péntek, 07:40
eper tálban.png
eva6
2017. április 20. csütörtök, 18:59
eprek tálban
eva6
2017. március 20. hétfő, 13:08
Római tálban sült tarja,
irmus
2017. február 23. csütörtök, 17:44
sütés előtt Római tálban
irmus
2017. február 23. csütörtök, 17:42
Mini kert tálban - miniat
margoboszi
2016. december 06. kedd, 18:42
Kiskert tálban - succulen
margoboszi
2016. december 06. kedd, 18:41
Apró növények tálban.jpg
margoboszi
2016. december 06. kedd, 18:39
rózsák tálban.jpg
eva6
2016. november 03. csütörtök, 15:09
Címkék
nagy lábosba, Sándor Andi, besamel mártást, gombóc közepébe, tésztákat sütőpapírral, áztatott kenyeret, sütőt előmelegítjük, tojásfehérjéket felverjük, spanyol omlettet, forró vízzel, hűtőben találtam, zabpelyhet finomra, merőkanál megfőzött, előzőleg kivajazott, felszeletelt bagetteket, tetejét tojással,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.