Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 11:01 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sütőporos és kelt túrós pogácsa
Sutöporos turos pogacsa

Hozzavalok:
25dkg liszt, 25dkg turo, 25dkg margarin, 1,5tk so, 0,5cs sutöpor, 1db tojas, +a keneshez 1db tojas

Elkeszites:
A tesztahoz valokat összegyurjuk, alaposan eldolgozzuk egymassal. Egy sutölapot kibelelunk sutöpapirral. A tesztat kb.2cm vastagra nyujtjuk, majd apro pogacsakat szaggatunk. A sutöpapirral belelt sutölemezre tesszuk öket, nem tul közel egymashoz, mert sutes közben szepen megnönek majd. tetejuket megkenjuk felvert tojassal, esetleg megszorhatjuk reszelt sajttal, vagy kömennymaggal is. 180C-fokos sutöbe tesszuk,szep pirosra sutjuk. Keszulhet juhturoval is.

Kelt turos pogacsa

Hozzavalok:
50dkg liszt, 10dkg margarin, 5dkg elesztö, keves tej, 1kk cukor, 2tk so, 2-3ek tejföl, 50dkg tehenturo, 1db tojas, keveske tej/kb 0,5dl/.

Elkeszites:
A lisztet a margarinnal, a soval es a turoval elmorzsoljuk. Az elesztöt az enyhen meglangyositott tejben a cukor hozzaadasa mellett felfuttatjuk. Ha az
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 13:02
Japán naspolya sütemény
Hozzávalók:

24 cm átmérőjű süteményforma
kb.1/2 kg megfelezett és kimagozott japán naspolya (seszek),
2 evőkanál vaj vagy margarin

Tésztához

400 g (3 csésze) önkelő liszt
1/2 csésze (100 g) cukor
100 g vaj (vagy margarin)
2 tojás
1 csésze (240 ml) tejszín

Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Megkenjük a serpenyőt vajjal vagy margarinnal.
Egyenletes masszává keverjük a tésztához valókat - konyhai robotgéppel, mixerrel, vagy kézzel/kanállal. Fontos, hogy a lehető legkisebb mértékben dolgozzuk meg, mert a túlzott keverés elrontja a sütemény szellősségét, könnyedségét.
Felolvasztunk a tepsiben 2 evőkanálnyi vajat (vagy margarint), hozzáadjuk a félbevágott japán naspolyákat és alacsony lángon 2-3 percig pirítjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is további 2-3 percig sütjük.
A vágott oldalukkal felfelé elrendezzük a japán naspolyát a süteményformában.
Nyomózsákba tesszük a
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 11:54
Húsvéti kocka
Húsvéti kocka

Hozzávalók

Tészta

8 db tojás
20 dkg cukor
8 evőkanál meleg víz
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 evőkanál kakaó

Krém

6 dl tej
2. cs vaníliás pudingpor
20 dkg Rama
10-15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor

Máz a tetejére

10 dkg Rama
2 evőkanál kakaó
5 evőkanál cukor


Elkészítése:

1. A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy Ramával kikent, kilisztezett, hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és óvatosan rásimítjuk a tésztára.

2. Sütés: előmelegített sütőben, 165 fokon, kb 25 percig, hőlégkeveréssel.

3. A krémhez a 6 dl tejben felfőzzük a 2 cs vaníliás pudingport és ha kihűlt,
vorosrozsa66, 2018. március 30. péntek, 15:13
Tűzoltó szelet
Tűzoltó szelet

Az egyik kolléganőmtől kaptam a receptet, és rögtön el is készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához
15 dkg finomliszt
1 kk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg porcukor
8 dkg margarin
1 db tojás
A krémhez
850 g meggybefőtt (magozott)
2 csomag vaníliás pudingpor
2 ek cukor
1 csipet fahéj
2 dl víz
A morzsához
10 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
6 dkg margarin
1 kk fahéj (őrölt)
A tetejére
4 dl hulala


elkészítés

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és zsírozott tepsibe tesszük.
A lecsöpögtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán. A levet felfogjuk!
A krémhez a pudingot, a cukorral, csipet fahéjjal felfőzzük 8 dl meggylében (1 ü meggybefőttlé + víz keveréke).
A krémet még forrón a
vorosrozsa66, 2018. március 24. szombat, 18:02
Lédús sütemény meggyel
Lédús sütemény meggyel

1 üveg meggybefőtt

Tészta:
1 csésze = 150 ml
3 csésze liszt
1 cs. sütőpor
2 csésze cukor
1 cs omag citromhéj
4 tojás
1 csésze olaj
1 csésze Fanta vad málna
A meggyet szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük.
A tésztához valókat egy jól záródó edénybe tesszük és összerázzuk. Fakanállal elkeverjük. Sütőtepsibe kenjük (11x30, kikent), a meggyet elosztjuk rajta.
Gázsütőben: előmelegítés nélkül, 2-3-as fokozat
Légkeveréses sütő: előmelegítés nélkül, kb. 160 fok

NLCafe
bkisseva, 2018. február 15. csütörtök, 13:57
Meggyes mákos szelet
Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 egész tojás
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
kb. 4 evőkanál meggy lekvár

A töltelékhez:

2 tojás
25 dkg kristálycukor
13 dkg margarin
20 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dl tej
20 dkg darált mák
7 dl cukrozott meggy, vagy meggybefőtt (házilag tettem el)

Elkészítése:

A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.

A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.

Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:01
Tallóztam
Horthy-pogácsa

A változó időkben az uralkodó/kormányzó családja időnként vendégül látta az "arra érdemes környékbeli notabilitásokat". Ezeknek az ünnepségeknek nem tudott ellenállni a Horthy család sem, amely a Miklós- vagy Magdolna-napi vendégségeken tálalta az elmaradhatatlan finomságot, a Horthy-pogácsát.

Hozzávalók

35 dkg liszt, 12 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 dkg élesztő, kevés tej; a töltelékhez: 15 dkg dió, 15 dkg cukor, 5 dkg csokoládépor, őrölt fahéj, reszelt citromhéj, ízlés szerint rum, 2 tojás habja.

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk és megfelelően kidolgozzuk, majd elosztjuk a masszát két cipóra, s legalább fél óráig pihenni hagyjuk. A pihentetés után vékonyra nyújtjuk. A töltelékhez a nagyon apróra vágott vagy darált diót, a csokoládéport, cukrot, fahéjat, citromhéjat, rumot és a tojások kemény habját alaposan elkeverjük, majd vizes kés segítségével a vékonyra kinyújtott tésztára kenjük. Ezután bejgliszerűen felcsavarjuk, jó
horvathnemagdi, 2017. december 31. vasárnap, 17:22
Sajtos ropogós
Hozzávalók:

A tésztához :

50 dkg liszt

25 dkg sütőmargarin

1 kávéskanál sütőpor

4 kávéskanál só

2 tojás sárgája

2 dl tejföl

A töltelékhez:

20 dkg reszelt trappista sajt

20 dkg sütőmargarin

2 kávéskanál só

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. A töltelékhez a puha margarint kikeverjük a sajttal és a sóval. A cipókat vékony téglalapokká nyújtjuk, rákenjük a (3 részre osztott) tölteléket, és szorosan feltekerjük. A tekercseket 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 5-7 mm-es szeletekre vágjuk, és a csigákat vékonyan kizsírozott sütőlemezre fektetve pirosra sütjük.

Megjegyzés:
Ha egymás után sütjük ki a csigákat, a tepsit elég az első adag sütésekor bezsírozni. Sok lesz belőle.
bkisseva, 2017. december 13. szerda, 14:55
Karácsonyi receptek
Mogyorós habkarikák
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk.

Csokoládés karácsonyfadísz
3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg csokoládé, 20 dkg darás liszt.
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük az átszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt csokoládét, meg a lisztet. Mindezt könnyedén összekeverjük. A tésztát csővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kikent tepsibe koszorúként vagy más figurákat nyomunk belőle. Meleg sütőben lassan sütjük.

Marcipán félholdak
200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Sajtos keksz
Egy kedvenc sós nassolni való: Sajtos keksz
Így készül:

hozzávalók 6 főre

tésztához

• 45 dkg liszt
• 25 dkg Rama
• 10 dkg reszelt sajt (trappista jellegű)
• 2 tk só
• 2 ek tejföl

kenéshez, szóráshoz

• 1 tojás
• 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

1. A tésztának valókat összegyúrjuk. Nagyon vékonyra (2 mm) kinyújtjuk. (Én két részletben szoktam kinyújtani, mert úgy kényelmesen elfér a nyújtódeszkán.)
2. A tésztát megkenjük a kissé felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. Derelyevágóval vagy késsel rombusz alakúra felvágjuk (tetszőleges méretűre, de körülbelül egyformák legyenek).
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, legalább 20 percet pihentetjük, aztán sütjük (200 fokon) előmelegített sütőben,
nanoka72, 2017. november 22. szerda, 16:29
Házi vaníliás csokis karika
Hozzávalók:

A tésztához
70 dkg finomliszt
1 darab sütőpor
1 mokkáskanál só
1 darab citrom reszelt héja
4 darab tojás
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
25 dkg kristálycukor
25 dkg Rama

A csokoládémázhoz
24 evőkanál kristálycukor
12 evőkanál víz
8 evőkanál keserű kakaópor
4 evőkanál finomliszt
4 evőkanál olaj
pár csepp ecet

Elkészítés:

1.A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a kétféle cukorral, a tojásokkal, a citrom reszelt héjával, a sóval és a sütőporral összeforgatott liszttel összegyúrjuk. Kicsit ragacsos marad a tészta, de így jó. Folpackba csomagoljuk és egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük.
2.Másnap meglisztezett gyúrólapra borítjuk és elfelezzük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ezután 7-8 milliméter vékonyságúra ellapítjuk, majd egy kb. 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A kis tésztakorongok közepét 1-1,5 cm átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki.
3.Az így előkészített karikákat
suzymama, 2017. november 06. hétfő, 11:05
Paradicsomos kecskesajtos pite
Hozzávalók a tésztához: 2 csésze liszt, 1 csapott teáskanál só, 150 g hideg vaj szeletekre vágva, 1 tojás, 1-2 kanál hideg víz, ha szükséges.
Hozzávalók a töltelékhez: 250 g friss krémsajt (én mascarpone-t használtam), 3 tojás, 1 ek liszt ( keményítővel is helyettesíthető), só, fekete bors, 1/2 csésze szárított paradicsom összevágva (ehelyett friss paradicsomot tettem bele, mert nekem a szárított túl édes, és plusz apróra vágott füstölt szalonnát is tettem bele, hogy a férfiak se legyenek elégedetlenek), 200 g puha kecskesajt szeletelve, koktélparadicsom olíva olajjal átkenve dekoráció gyanánt.
A tésztához valókat összegyúrjuk. A tésztát pihentetés nélkül olyan kerekre nyújtjuk (egy kicsivel túllóghat), mint a pitetál átmérője, és 180 fokos sütőben elősütjük míg kezd színt kapni. Ha ez megvan, a sütőből kivéve a sajtot szeletekben elosztjuk a formában, és rászórjuk a darabolt aszalt paradicsomot. A többi hozzávalót robotgéppel fél perc alatt simára keverjük, és ráöntjük a töltelékre. Dekorációként a
bkisseva, 2017. szeptember 25. hétfő, 11:24
1/66
Képek, videók
sütöporos túrós pogácsa
ibolya58
2009. február 27. péntek, 15:53
tésztahal.png
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 19:50
tésztahíd1.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
tésztahíd2.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
kibéleltem_n.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 23. szombat, 11:39
sütőpapir helyett
iraziviki
2009. július 25. szombat, 15:57
Túróval töltött csörögefá
irmus
2017. február 05. vasárnap, 14:00
Túróval töltött fánk
irmus
2016. január 31. vasárnap, 08:47
túróval töltött.jpg
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 21:07
Túróval-töltött-zsemle .jp
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 17:11
turoval-toltott-paprik a.j
szelidszeder
2014. december 03. szerda, 13:26
gyümölcstorta túróval
paariza
2011. május 13. péntek, 21:11
Túróval töltött burgonya
sarkadykati
2011. március 10. csütörtök, 08:55
Túróval töltött süti 2..j
bubszi
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:50
DSCF0730 Túróval töltött
sarkadykati
2010. április 11. vasárnap, 00:34
Címkék
darabolt aszalt, kétféle cukorral, reszelt csokoládét, hűtőbe tesszük, sütemény szellősségét, vékonyra kinyújtott, enyhen meglangyositott, tészta hozzávalóiból, keményre felvert, pitetál átmérője, japán naspolyát, első adag, reszelt sajtot, sütőporral összeforgatott, turoval elmorzsoljuk, kissé felvert,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.