Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:18 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sült krumpli
Főodal Gasztro Így készül az isteni ropogós sült burgonya olaj nélkül!
Így készül az isteni ropogós sült burgonya olaj nélkül!

Meg fogsz lepődni: a tojás segít az olaj nélküli sütésben.

A sült burgonyát sokan szeretik, ezért ma mutatunk egy ínycsiklandó variációt, aminek az elkészítéséhez még olaj sem kell.

Hozzávalók:

7 nagyobb burgonya
2 tojásfehérje

pirospaprika
bors

A burgonyát hámozd meg és mosd meg, majd vágd vékony csíkokra. A tojásfehérjéből verj habot és keverd hozzá a fűszereket. A felszeletelt burgonyát tedd egy nagy tálba és öntsd rá a tojáshabot, keverd jól össze, hogy minden darabot érje. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele a burgonyát és 200 fokos sütőben süsd amíg aranyszínűek lesznek. Közben forgasd meg, hogy egyenletesen átpiruljanak.
aranyag, 2017. október 12. csütörtök, 14:06
Karcsúsító zöldségtócsni
Karcsúsító zöldségtócsni 250 kalória alatt: ezt edd, ha fogyni szeretnél
Süsd a zöldségtócsnit sütőben, és nem fog úszni az olajban!
Karcsúsító zöldségtócsni 250 kalória alatt: ezt edd, ha fogyni szeretnél
Papp Cecília 2017.10.01. mail
NYEREMÉNYJÁTÉK

Nyerj 2 éjszakás gyógywellnesst Hajdúszoboszlóra 2 fő részére, félpanzióval! (x)

Nyerj 56 900 forint értékű, negyedéves bérletet a Curves edzőklubba! A tökéletes alakért (x)

Nyerj páros belépőt a Whisky Show-ra, és kóstold meg a legelegánsabb italcsodákat! (x)

ÖSSZESEN 6 DB JÁTÉK
EZ IS ÉRDEKELHET
Csányi a női lelket boncolgatja, Pindrochék vetkőznek: a Thália sármos nagyágyúi tüzelésre készek (x)

Világsztárok a Sportarénában: igazi látványshow-t ígér a Circus Maximus (x)

Kis híján elgázolta, de végül legjobb barátok lettek: a 2 férfi történetét neked is ismerned kell (x)

Több fényt visznek a lakásba, és egyre menőbbek a csillogó felületek
tinka1951, 2017. október 03. kedd, 07:57
2 csokis süti recept, amit nagymamától örököltünk
cukorral, majd válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját egyenként hozzáadjuk a margarinos keverékhez. Ezután megolvasztjuk az étcsokoládét, és a kakaóporral együtt hozzáadjuk az alapanyagokhoz, és jól összedolgozzuk őket. A keverékhez ezután hozzáadjuk a lisztet, keményítőt, szódabikarbónát és a mézes fűszerkeveréket.

Következő lépésként a tojásfehérjéket kemény habbá verjük pici sóval és 2-3 dkg cukorral, majd ezt a habot vegyítjük a másik tálban lévő alapanyagokkal.

A masszát sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe kanalazzuk úgy, hogy középen vékonyabb legyen, mint szélen, mert így nem púposodik fel annyira. A tetejére szórhatunk gyümölcsdarabkákat is, mielőtt betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. A sütés után (kb. 20 perc) sütemény tetejére vajjal megolvasztott tortabevonót öntünk, majd mandula szeletkékkel megszórjuk. Ha túróval szeretnénk ízesíteni, akkor a tésztát kettévágjuk, és megtöltjük az elkészített túrós töltelékkel.

(Kitti receptje,
tinka1951, 2017. október 02. hétfő, 08:24
Túros almás lepény
Túros almás lepény

Olcsó, gyors és kalóriaszegény

Minden nő természetesen karcsú és jó megjelenésű akar lenni. Ezért bármit megtesz. De meg kell érteni, hogy a sikeres fogyásnak és súlymegtartásnak a záloga a helyes táplálkozás.

A helyes étrendhez hozzászokni meglehetősen nehézkes, hiszen minden nyalánkságról le kell mondani. Azért, hogy változatossá tegyük az unalmas diétás menüt, egy kalóriaszegény túros almás lepény receptjét ajánljuk. 100 gramm ebből az ételből, mindössze 109 kcal. Élvezze!
Hozzávalók

Túró 25 dkg
Tojás fehérje 2 db
Búzaliszt 2 evőkanál
Alma ízlés szerint

Elkészítés

Mossa meg és pucolja meg az almát. Vágja 4 felé, vékonyan szeletelje fel.
Egy mély edényben keverje össze a túrót, a tojásfehérjét, a lisztet, és az almát.
Tepsit bélelje ki sütőpapírral. A masszából formázzon apró lepényeket és tegye tepsibe, majd helyezze a sütőbe.
Süsse
horvathnemagdi, 2017. szeptember 29. péntek, 09:19
KEKSZES szelet
tojás
15 dkg cukor
13 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál olaj

a krémhez:

9 dl 100 %-os narancslé
3 csomag vaníliaízű pudingpor (3 x 40 g)
5-6 evőkanál cukor
reszelt narancshéj

a tetejére:

4 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
2 csomag vajas keksz

A tészta sütése előtt egy kb. 25 x 35 centis tepsit sütőpapírral kibéleltem, és előmelegítettem a sütőt 180 fokra.
A tésztához a tojást nagyon habosra, szinte krémesre kevertem a cukorral.
Hozzáadtam az olajat, és még mindig kézi mixerrel kevertem néhány percig.
Ezután hozzászitáltam a lisztet és a kakaóport, és - nem géppel, hanem már csak fakanállal - nagyon finoman összekevertem, illetve inkább csak beleforgattam a száraz anyagot a habba, ügyelve, hogy ne törjem össze a szépen felvert habot.
A tésztát a
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 10:07
Zara szelet Eta módra
liszt

Krémhez:

5 tojás
25 dkg cukor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg darált dió
2 dl eperdzsem

A tojások sárgáját a cukorral és a puha margarinnal alaposan kihabosítjuk. A lisztet, sütőport és a kakaóport elvegyítjük. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A rágás masszához felváltva adagoljuk a lisztet és a habot, majd összeforgatjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 35*25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és 25-30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez az egész tojásokat a cukorokkal elkezdjük felverni. Olyan edényt válasszunk, amit egy másik edényre tudunk tenni és nem esik bele. Közben egy nagyobb lábasban a tűzhelyre teszünk vizet, majd felforraljuk. Amikor a víz felforrt a másik edényt, amiben a tojások vannak, rátesszük és kevergetjük, ezt már kézi habverővel is végezhetjük. Vigyázzunk a krémmel, mert először a térfogata nőni fog, majd utána csökkenni.
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:53
Kókuszgolyós szelet
díszítéshez:
1 evőkanál kókuszreszelék


Elkészítés: Először a golyókat készítsük el: a hozzávalókat simára keverjük, és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk, majd félretesszük hűvös helyre.

A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel (10 perc) habosra keverjük. Majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd hozzákeverjük egy fakanál segítségével.

Egy tepsit (22×39-es) sütőpapírral kibélelünk, a tésztamasszát elfelezzük. A fehéret beleöntjük, elsimítjuk. A másik felébe a kakaóport belekeverjük, és a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk. A kókuszgolyókat rátesszük, egy kicsit bele is nyomkodjuk.

180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet, a cukrokat és a lisztet simára keverjük és felfőzzük, még forrón a kókuszreszeléket hozzákeverjük, majd kihűtjük. A
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 08:57
Glutenmentes keksz energiabomba reggelire
Hozzávalók 15-20 db gluténmentes keksz elkészítéséhez:

1 dl ALPRO mandulaital
1 evőkanál puha vaj
10 dkg darált mogyoró (sótlan)
10 dkg szezámmagliszt
10 dkg cukor vagy tetszés szerinti édesítéssel
5 dkg szeletelt mandula
5 dkg szezámmag
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
5 dkg aszalt vörös áfonya

Elkészítés:

A mogyorót, szezámmaglisztet, mandulát, szezámmagot, szódabikarbónát és őrölt fahéjat egy tálba mérjük, majd hozzáöntjük a cukrot, a mandulaitalt és a puha vajat és összekeverjük.
Beleszórjuk az aszalt vörös áfonyát és kézzel összegyúrjuk. Kicsit ragadós, de formázható masszát kapunk.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra és sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit.
A masszából gombócokat formázunk, a tepsire helyezzük és tenyérrel ellapítjuk őket.
15-20 perc alatt készre sütjük és a tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket.

Elkészítési
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 08:03
Zabpelyhes zsemle
lisztet keverjük össze a zabpehellyel, a cukorral, a sóval és a szárított élesztővel, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést, és öntsük bele az olajat, valamint a víz 2/3 részét.

Fakanállal keverjük alaposan össze, hogy egy sűrűbb, nokedliszerű tésztát kapjunk. A maradék vizet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta!!!

Ezután egy fóliával takarjuk le a tálat, majd langyos helyen kelesszük meg 1-1,5 óra alatt a tésztát.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egy púpozott evőkanállal, egymástól távolabb, helyezzünk rá halmokat a tésztából. Ízlés szerint szórjuk meg a tetejét pl. mákkal, szezámmaggal, napraforgómaggal... Spricceljük meg gyengén hideg vízzel a zsemléket és a sütőpapírt is, mielőtt a sütőbe tennénk.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepesnél kicsit melegebb sütőben süssük 25-30 perc alatt készre - én légkeverésnél 160 fokon 25 percig sütöttem. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A
nanoka72, 2017. szeptember 17. vasárnap, 16:43
Meggyes márványlepény
meggy

A puha margarint habosra keverem a cukorral, vaníliáscukorral. Mikor már szép levegős, kifehéredett, belereszelem a citrom héját, belefacsarom a levét is. Egyenként keverem hozzá a tojások sárgáját, mindet jól beledolgozom, mielőtt a következőt is hozzáadom. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verem. A lisztbe keverem a sütőport, majd a vajas tojáshoz szitálom, összeforgatom. Óvatosan keverem bele a tojások felvert habját. A masszát kettéveszem, egyik felébe szitálom a kakaóport. Sütőpapírral kibélelek egy nagy tepsit. A kétféle masszát kanalanként, váltakozva teszem bele, majd egy hurkapálcával óvatosan megkeverem, nem kell nagyon, csak mintha csíkokat húznék bele. A kimagozott, lecsepegtetett meggyet megforgatom egy kevés lisztben és egyenletesen a masszára szórom. 180 fokos sütőben sütöm kb. 18
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:41
Nálunk hatalmas sikere van
Sült burgonyát sokan szeretik, ezért ma mutatunk egy ínycsiklandó variációt, aminek az elkészítéséhez még olaj sem kell. Nálunk hatalmas sikere van! Mióta kipróbáltuk ezt a receptet, már nem is sütjük olajban!

Hozzávalók:

7 nagyobb burgonya
2 tojásfehérje

pirospaprika
bors

Elkészítés:

A burgonyát hámozd meg és mosd meg, majd vágd vékony csíkokra. A tojásfehérjéből verj habot és keverd hozzá a fűszereket. A fel szeletelt burgonyát tedd egy nagy tálba és öntsd rá a tojáshabot, keverd jól össze, hogy minden darabot érje. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele a burgonyát és 200 fokos sütőben süsd amíg aranyszínűek lesznek. Közben forgasd meg, hogy egyenletesen átpiruljanak.
horvathnemagdi, 2017. szeptember 08. péntek, 09:04
1/159
Képek, videók
builder_gasztro_szenhi dra
sarkadykati
2015. december 12. szombat, 11:15
Gasztro-hetvege.jpg
margoboszi
2013. szeptember 10. kedd, 16:51
gasztró.jpg
dnemethk
2012. március 11. vasárnap, 15:49
gasztro teszt.jpg
dnemethk
2012. február 19. vasárnap, 16:37
gasztro-366.jpg
margitanya
2011. augusztus 02. kedd, 15:04
gasztro-361.jpg
margitanya
2011. augusztus 02. kedd, 15:01
gasztro-360.jpg
margitanya
2011. augusztus 02. kedd, 14:59
gasztro-359.jpg
margitanya
2011. augusztus 02. kedd, 14:57
gasztro-358.jpg
margitanya
2011. augusztus 02. kedd, 14:55
gasztro-356.jpg
margitanya
2011. augusztus 02. kedd, 14:53
Ropogós sprotni
soosistvan
2017. január 29. vasárnap, 10:05
22-sajtos ropogós.jpg
feketenezsuzsa
2016. február 06. szombat, 16:15
ropogos dios..jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:05
ropogós csirke.jpg
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 20:47
ropogos-sult-keszeg_.j pg
szelidszeder
2014. december 16. kedd, 13:36
Címkék
margarinos keverékhez, szépen felvert, sült burgonyát, szárított élesztővel, keverékhez ezután, kakaóport belekeverjük, tojást nagyon, fehéret beleöntjük, olvasztott vajat, tetejére szórhatunk, ínycsiklandó variációt, kakaóporral együtt, tojások vannak, tojások fehérjét, csillogó felületek, tojásfehérjéből verj,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.