Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meggyes-túrós szelet.
sütőpor
1 ek holland kakaó (kisebb kanállal)
3 db tojás (nagy)
10 dkg vaj
csipet só

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és az egész tojásokat, majd pár perc alatt, keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá a felolvasztott, de visszahűtött vajat.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a massza kétharmad részét.

A maradék masszához adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára.

Töltelék hozzávalói:

45 dkg túró
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor (v. 2 ek keményítő)
2 db tojás (nagy)
1 kg magozott, előzőleg lecukrozott meggy

A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg pár kanál cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le. (érdemes már előző nap
suzymama, 2017. július 18. kedd, 21:15
A túrós falatkák
ízesítheted vaníliaaromával, vagy fahéjjal.

2. A tésztát gyúrd össze, formázz belőle egy labdát és tedd a hűtőbe 30 percre.

3. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, nagyjából fél cm vastagra, majd egy pohárral szaggass belőle nagyobb köröket.

4. A cukrot öntsd egy tálba. A kiszaggatott tésztákat hajtsd kettőbe és az egyik oldalukat mártsd bele a cukorba. Újra hajtsd kettőbe a tésztát és az egyik oldalát mártsd bele a cukorba.

5. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és a félbehajtott süteményeket tedd bele, a cukrozott felükkel felfelé. 180 fokos sütőben nagyjából 25 - 30 perc alatt süsd meg.

6. A sütemény már kész is! nagyon finomak, bármilyen alkalomra elkészíthetőek. Nincs vele sok munka, azonban mindenkit elkápráztathatsz vele. Ha szeretnél egy különlegesen finom süteményt készíteni, próbáld ki.

Hozzávalók:

250 g tehéntúró
100 g vaj
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g cukor
horvathnemagdi, 2017. július 13. csütörtök, 11:28
Túrós falatkák
A túrós falatkák nagyon finomak, bármilyen alkalomra elkészíthetőek. Nincs vele sok munka, azonban mindenkit elkápráztathatsz vele. Ha szeretnél egy különlegesen finom süteményt készíteni, próbáld ki.

Hozzávalók:

250 g tehéntúró
100 g vaj
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g cukor
fél teáskanál só
cukor (beleforgatni a tésztát)

Elkészítés:

1. A túrót keverd ki a vajjal, add hozzá a cukrot, a sót, a lisztet és a sütőport. Tetszés szerint ízesítheted vaníliaaromával, vagy fahéjjal.

2. A tésztát gyúrd össze, formázz belőle egy labdát és tedd a hűtőbe 30
nanoka72, 2017. július 12. szerda, 12:06
Szereted a tejkaramellát?
cukor
fél csésze barna cukor
csipet só
negyed csésze olvasztott vaj
fél csésze sűrített tej
(a csésze 250 ml-es)
Elkészítés:

A hozzávalókat egy edényben összekeverjük, és egy mikrózható, hőálló tálban (jénaiban) tedd a mikróba 650-700 Wattos fokozaton 2 percre. Ezután vedd ki, keverd meg, majd mehet vissza újabb 2 percre. Ismét keverd át, majd tedd vissza a mikróba, de már csak 1 percre. (Vigyázz, nagyon forró!)

Közben egy kis tepsit vagy tálat bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a karamellás keveréket.

Hagyd fél órát hűlni, majd tedd a hűtőbe kb. 2 órára.

Vedd ki a formából, majd vágd egyforma kockákra vagy téglalapra (ahogy szeretnéd).

Ezután már eheted vagy csomagolhatod is.

Ha szaloncukrot szeretnél készíteni belőle, mikróban olvassz fel tej vagy ét csokit, hagyd hűlni, majd mielőtt megdermedne, mártsd bele a tejkaramellákat (fogpiszkálóval nem maszatolod össze a kezedet), tedd vissza a sütőpapírra és mehet
eva0817, 2017. június 23. péntek, 07:59
Van egy tuti receptünk
dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 tojás
1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, külön edénybe tesszük. A sárgáját a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. A végén pedig hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belecsurgatjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatva benne. A tetejét terítsük be a kimagozott meggyszemekkel, hogy mindenhová jusson. Ne aggódjunk, ha a tetején marad, nem fog megégni, mert ahogy elkezd emelkedni a tésztánk, akkor pont a helyére kerül. 200 fokon sütjük, sütőtől függően kb. 45-60 percig. Kockákra, kis téglalapokra szeleteljük. És nekiesünk, mert nagyon finom.

És azt tudtátok, hogy a meggy levele is jótékony hatással bír? Remek vízhajtó, fogyókúrák esetén is
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 17:33
cseresznyés joghurtos kevert süti
Hozzávalók
1 tepsi
5 db tojás
25 dkg liszt
2,5 dl étolaj
25 dkg cukor
12 g sütőpor
175 g natúr joghurt
1 ek citromlé
30 dkg cseresznye

A tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vertem,hozzá adtam a tojás sárgákat,tovább vertem. Ezután hozzá kevertem az étolajat,a joghurtot,a citrom levét,jól összekevertem. Végezetül a sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal bele forgattam.
20 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem,a masszát bele öntöttem,egyenletesen elsimítottam. Cseresznye szemekkel megszórtam.
180 C-ra melegített sütőben kb. 40 percig sütöttem. Tűpróba.
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:43
Almarózsa torta
Hozzávalók
Kelt tésztához

150 ml tej
125 g Rama Vajas íz
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
2 tojás (közepes méretű)

Töltelékhez

kb. 50 g Rama Vajas íz
2 tasak Dr. Oetker Finesse Természetes Bourbon Vanília Aroma
kb. 900 g alma

Ezenkívül

kb. 75 g sárgabarack lekvár

Elkészítés

Kelt tészta: A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45-50 percig, amíg szemmel láthatóan megnő. Egy kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) margarinnal kikenünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés:
bkisseva, 2017. május 17. szerda, 09:16
Vakondtúrás sütemény
kanálkakaó
Krém:
250 mltej
1.5 csomagvaníliapuding
2 ev. kanálkristálycukor
250 gtúró
400 gtejföl
2 csomagvaníliacukor
250 mlhabtejszín
100 greszelt étcsokoládé
Továbbá szükségünk lesz:
banán

Elkészítés menete

A tojások sárgáját a cukorral és olajjal világos habbá verjük.
Ezután hozzákeverjük a tejet, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét.
Egy 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és 20 percig 200 fokon sütjük.
A pudingport a csomagoláson szereplő útmutató szerint megfőzzük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a cukrot, csokoládét, alaposa elkeverjük, végül belekeverjük a habtejszínből kemény habbá vert tejszínhabot.
A megsült és kihűlt korpusz közepét ,,kivájjuk", mindezt úgy, hogy a korpusz széle kb. 1-1.5 cm vastag legyen, az alja pedig szintén 1-1.5 cm vastag. A kivájt tésztát félretesszük.
A korpuszt belsejét banánnal
bkisseva, 2017. május 17. szerda, 09:13
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
sűrűn folyós állagúra beforraljuk, egy szitán átpasszírozzuk, majd hidegre tesszük.

Elkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük; a tésztát átdagasztjuk, majd belisztezett deszkán kinyújtjuk. A tészta közepére 2 ostyát teszünk; az almamassza egy részét rákenjük az ostyára. Ezután a sonkát az ostyára helyezzük; a sonka felületét bekenjük a többi almamasszával (alsó kép), majd a 3. ostyát a sonka tetejére nyomjuk. A sonkát szorosan becsomagoljuk a tésztába, majd a varrattal alulra sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük; a tésztát körös-körül tejjel bekenjük, egy pálcikával lyukakat fúrunk a tésztába; a sütőben 30 percig sütjük, ekkor 170 fokra lecsökkentjük a hőmérsékletet és még további 25 perc alatt készre sütjük; a sütőből kivéve még kb. 10 percig pihentetjük, csak azután vágjuk vastag szeletekre.

Galyasági vegyes pörkölt (10 fő)

1,5 kg sertéscomb (vagy Lapocka),
1,5 kg marhalábszár,
1 kg füstölt oldalas,
5 - 6 kg burgonya,
1 kg
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Chiamagos-citromos keksz
Hozzávalók:

5 dkg kókusz liszt
10 dkg vanília ízű turmix italpor (Update1)
1,5 evőkanál kókuszolaj
1 tojás
1 evőkanál chiamag
1 tk. Lovel Sweet édesítő
3 evőkanál frissen csavart citromlé
1 teáskanál vanília kivonat
3/4 teáskanál sütőpor
1 evőkanál reszelt bio citromhéj
1 csipet só

1. Egy kisebb edényben keverd össze a kókuszlisztet, a turmixport, a sütőport, a chiamagot és a citromhéjat.

2. Egy másik edényben keverd simára a tojást, a kókuszolajat és a vanília kivonatot - legjobb, ha ehhez habverőt használsz. Majd add hozzá a citromlevet és az édesítőt is.

3. A tojásos alapot dolgozd össze a száraz összetevőkkel, addig gyúrd és nyomkodd, míg sima tésztát nem kapsz. Ha túl sűrű lenne a keksztészta állaga és nem állna össze, adj hozzá 2 evőkanál tejet, ha túl híg, akkor 1 evőkanál kókuszliszttel sűrítsd be. Ha kész, legalább 10 percre tedd hűtőbe a tésztát.

4.
bkisseva, 2017. május 10. szerda, 11:23
Reszelt túrós szelet málnával
1/3 bögrekristálycukor
2 ev. kanálvaníliacukor
1 csomagvaníliapuding
Továbbá szükségünk lesz:
350 gmálna
porcukor hintéshez

Elkészítés menete
A lisztet, sütőport, cukrot, tojást, vajat, kakaót és a tejfölt addig dolgozzuk, míg egyenletes tésztát nem kapunk, majd egy cipót formázunk belőle. A cipót két részre osztjuk 1:2 arányban. A kisebb cipót háztartási fóliába csomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.
Egy kb. 25x35 cm-es tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibélelünk, a sütőt pedig 190 fokra előmelegítjük.
A nagyobb cipót tepsi nagyságúra gyúrunk, és óvatosan beletesszük a tepsibe. Egy villával alaposan megbökdössük. Amíg a töltelék elkészül, a tésztát betesszük a sütőbe.
Elkészítjük a tölteléket: a tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, beledolgozzuk a vajat, túrót, pudingport, ha kell, kézi robotgéppel dolgozunk. Végül egy szilikonlapáttal belekeverjük a
bkisseva, 2017. május 07. vasárnap, 21:37
Gyors túrós kevert süti (meggyel)
sütőpor

Rátét:

50 dkg tehéntúró
2 db tojás
3 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 db kisebb citrom reszelt héja

A tetejére:

50 dkg mirelit eper

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk, a tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, az étolajat és a sütőporral elkevert lisztet is.

Végezetül a keményre vert tojás habot gyengéden hozzá keverjük. 30×40 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.

A tészta masszát bele öntjük, elsimítjuk.

A rátét hozzávalóit összekeverjük és a tésztára kanalazzuk.

Eperrel megszórtam és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütöttem.
Tipp:

Még volt a fagyasztóban eper, de a sütit gyümölcs nélkül is vagy lekvárral is elkészíthető.
Eper helyett meggy vagy más gyümölcs is
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 14:01
1/158
Képek, videók
Joghurtos Túrós-Meggyes
irmus
2017. február 27. hétfő, 07:10
meggyes turos.jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:06
Meggyes turós
jolika66
2015. június 28. vasárnap, 09:50
meggyes túros.jpg
zsokica45
2015. június 16. kedd, 11:12
kevert-turos-meggyes-s uti
yvett789
2015. január 31. szombat, 21:56
Túrós-meggyes pite
dandej
2010. július 22. csütörtök, 22:27
CSOKOLÁDÉS-MEGGYES-TÚR ÓSP
klarcsika
2010. március 19. péntek, 21:04
túros-meggyes
arevka
2009. október 25. vasárnap, 18:29
Túrós meggyes.JPG
jegkasa
2009. április 05. vasárnap, 17:07
Túrós meggyes tepsin.JPG
jegkasa
2009. április 05. vasárnap, 17:07
Túrós-meggyes kalács
limara
2007. április 16. hétfő, 14:10
Meggyes sport szelet
irmus
2016. április 10. vasárnap, 14:28
meggyes sport szelet
paariza
2011. március 20. vasárnap, 18:59
Kakaós meggyes szelet.jpg
vorosrozsa66
2011. február 01. kedd, 19:12
Meggyes tejes pite szelet
majorkaj
2008. július 19. szombat, 18:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.