Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:48 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres-grízes citromos pite
Hozzávalók: 10 dkg liszt, 10 dkg búzadara, 10 dkg nádcukor, ½ cs sütőpor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 2 egész tojás, 0,7 dl étolaj, 2,2 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg eper, porcukor a szóráshoz

A lisztet, grízt mérd ki, töltsd egy tálkába, keverd el benne a sütőport és a szódabikarbónát. A tojásokat habosítsd ki a nádcukorral, reszeld bele a citromhéjat, majd add hozzá az étolajat, keverd el benne, végül mehet bele a tejföl is.

Elegyítsd el a nedves keveréket a lisztes keverékkel, közben facsard bele a citromlevet is. Egy kisebb tepsit (25 x 25 cm) bélelj ki sütőpapírral. (a legegyszerűbb, ha csap alá tartod, majd összegyűröd a markodban, kisimítod, és így könnyen felveszi a tepsi formáját) Borítsd a tésztát a tepsibe, a tetejét pedig pakold tele eperrel. A sütőt melegítsd elő 175 fok légkeverésre. Amíg felmelegszik a sütő, addig hagyd pihenni a tésztát a tepsiben, majd told a forró sütőbe és 18-20 perc alatt készre sül. Rácson hagyd kihűlni, porcukrozd le a
suzymama, 2018. május 20. vasárnap, 13:53
Karfiol puding
0,5 kg karfiolt rózsáira szedtem és sós vízben puhára pároltam. Miután megfőtt, leszűrtem és krumplinyomóval összetörtem. Hagytam meghűlni, hozzáadtam 2 tojás sárgáját és 1 egész tojást. Fűszereztem kevéske szerecsendióval és gyömbérrel. Annyi lisztet adtam hozzá, hogy puding állagú masszát kapjak.
Egy tepsit kibéleltem szilikonos sütőpapírral és kanál segítségével halmokat készítettem a karfiolpudingból. Vékonyan meghintettem (mintha sóztam volna) finom zsemlemorzsával és a tetejére füstölt sajtot reszeltem.
180 fokos sütőbe addig sütöttem, amíg szép színt nem kapott (25-30 perc).
suzymama, 2018. május 15. kedd, 16:22
3 bit szelet
szódabikarbóna
1 db vanília aroma

Vaníliakrém:

5 dl tej
2 tojássárgája
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj

Habos réteg:

2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)


Elkészítése:

Egy kb. 18 x 27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk ki az alját a keksszel. (Szorosan egymás mellett legyenek.)
Karamell réteg készítése:

A karamellhez öntsük bele egy serpenyőbe a hozzávalókat, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Amikor már forr, vegyük kisebb lángra, és helyezzünk alá lángelosztót.
Kb. 1,5 óra alatt főzzük sűrűre. (Főzés közben 10 percenként kézi habverővel keverjük alaposan át, majd főzzük kellően sűrűre. Figyeljünk, hogy szép lassan forrjon, és sűrűsödjön be.)

Ezután hűtsük
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 14:14
Gyors reggelikhez receptek
vaj
15 dkg nádcukor
1 tojás
kiskanálnyi sütőpor
egy púpos evőkanál liszt
reszelt citromhéj
fél mokkáskanál fahéj
8-10 szem aszalt sárgabarack felaprítva

A zabpelyhet tálba teszem, hozzádolgozom a szobahőmérsékletű vajat. Ráreszelem a citromhéjat, meghintem a liszttel, ízesítem a fahéjjal. Másik tálban a cukrot a tojással habosra keverem, majd a zabpehellyel jól kikeverem, végül hozzáadom a barackdarabokat is.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tepsit sütőpapírral kibélelem, és kiskanál segítségével diónyi halmokat rakosgatok rá a masszából, majd kb. 10 perc alatt világosbarnára sütöm. Nem kell megijedni, sülés közben a halmok teljesen kilapulnak, de ez normális. Ebből a mennyiségből kb. 25 darab tenyérnyi méretű tallér jön ki.

Földimogyorós biscotti

Igazi kávé, kakaó mellé való ropogós kétszersült, lehet vele mártogatni is.

Hozzávalók:

2 közepes méretű tojás
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fél teáskanál
lovaszmarika, 2018. május 08. kedd, 14:51
Bögrés édességek Anyák Napjára
CSOKOLÁDÉS SZELET

Hozzávalók: 20 dkg puha vaj, 1 bögre cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1 bögre tej, 2 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor.
A mázhoz: 4 evőkanál frissen főzött kávé, 2 evőkanál kakaópor, 1 bögre porcukor, 2 evőkanál olvasztott vaj, fél bögre kókuszreszelék

A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Belekeverjük a kakaóport és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beledolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk és a sütőben (180 fokon) 15 percig sütjük.
A kávét elkeverjük a kakaóporral és a porcukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és az egészet simára keverjük. A langyos süteményt bevonjuk a mázzal, kicsit száradni hagyjuk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Kép forrása: Receptár

CSOKOLÁDÉS MOGYORÓS
lizawolf, 2018. május 05. szombat, 18:38
Mákos kalács
Mákos kalács - jobb, mint a bejgli

A mákos kalács sokáig eláll és nem szárad meg, finom puha marad.

Hozzávalók:

1/2 l tej
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 ek cukor
80 dkg finomliszt


A töltelékhez:

40 dkg darált mák
20 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
meggy szemek ízlés szerint (vagy meggydzsem)

Kenéshez:

1 tojás sárgája
kb 0,5 dl tej

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a liszthez a tejes-élesztős keveréket és összedolgozom a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem a tésztát.

A mákot összekeverem a cukorral, majd a forró tejjel
nanoka72, 2018. május 05. szombat, 07:23
Kinder bueno
evőkanál darált dió
mogyorókrém

Krém:

4 dl tej
1 cs vanília ízű pudingpor
20 dkg vaj vagy margarin
4 ek cukor
2 ek kakaópor
10 dkg tejcsoki
1 cs vaníliás cukor
1 ek vaníliaaroma
kb 150 g vajas keksz

Tetejére:

3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokireszelék vagy kakaópor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb 20 perc alatt készre sütjük.

Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven
vorosrozsa66, 2018. május 04. péntek, 11:37
Pompás szelet
sütőpor
4 ek víz
A krémhez:

14 dkg liszt
9 dl tej
3 tojás sárgája
27 dkg kristály cukor
20 dkg csokoládé
2 cs vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg margarin
5 dl ribizlidzsem
20 dkg piskóta tallér Elkészítése:

A lapok hozzávalóiból két lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgáját, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:10
Tallóztam
egy csipet só.

Hozzávalók a töltelékhez:

600 g tehéntúró,
3 - 4 kanál cukor tetszés szerint,
2 db tojás,
1 teáskanál reszelt narancshéj

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Keverjük össze óvatosan, majd a tészta felét öntsük egy 20×30 cm-s sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 10 - 15 percet 180 fokra előmelegített sütőben. Amíg sül készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit, ha szeretnénk, hogy a töltelék krémesebb legyen, akkor használjunk mixert. A töltelékbe tehetünk mazsolát is. Ha a túró nagyon száraz, akkor keverjünk hozzá 1 kanál tejfölt. Vegyük ki a tepsit a sütőből és tegyük rá a tölteléket a félig megsült tésztára, majd öntsük rá a tészta másik felét. Süssük a túrós süteményt 30 percig. Amikor megsült, hagyjuk
horvathnemagdi, 2018. április 21. szombat, 11:26
Nagyon omlós (almás)pite
fahéj ízlés szerint
1 cs vaníliás pudingpor
1 ek zsemlemorzsa

Tetejére:

1 felvert tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fehéjat. Egy edénybe tesszük és megpároljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a pudingport.

Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket.

A maradék tésztát újra két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk tepsi méretűre és befedjük vele a tölteléket. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.

Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Ha
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:33
Meggyzselés-túrókrémes kocka
pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A tetejére:

kb 30 dkg házi, magozott meggy vagy befőtt

A zseléhez:

50 g expressz tortazselé (piros)

Elkészítése:

A piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.

A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral megkenjük a forró tésztát, majd kihűtjük.

A krém:

A pudingot a cukrokkal, tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a túrót, a citrom héjat és jól kihabosítjuk.

A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összekeverjük.

A kész krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd a etejét kirakjuk
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:20
Diós Manci
Hozzávalók:

3 dl darált dió (kb. 10 dkg)

4 dl liszt

1 csomag sütőpor

1 csipet só

3 dl cukor

2 db tojás

3 dl tej

Kb. 5 dkg dió durvára törve

Kb. 10 dkg rumos meggy.


Tepsi mérete: 32 x 22 cm.


Elkészítés:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A darált diót, lisztet, sütőport, sót elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, ezzel is elkeverjük, majd a tepsibe öntjük a tésztát. A tetejére rumos meggyet szórunk, bőségesen meghintjük durvára tört dióval. Kb. 30 perc alatt, 200 C fokos sütőben, alsó-felső állásnál megsütjük. (Tűpróba.)

Nagyon egyszerű, nagyon gyors, finom sütemény, a pörkölt dió a tetején valami Isteni finom:) Frissen az igazi, de több napig is eláll.

Tipp:

A dióbelet úgy legpraktikusabb durvára törni, ha egy nylon zacskóba tesszük, rátesszük a vágódeszkát, és jól lenyomkodjuk. De
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:57
1/162
Képek, videók
GRIZES PUDING 01.JPG
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:58
grizes zserbó.jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:09
Grízes-kókuszos szelet.jp
katicafeher
2015. szeptember 09. szerda, 08:11
grízes pudingos.jpg
bkisseva
2015. július 28. kedd, 09:09
Grízes krémes.jpg
katicafeher
2015. május 02. szombat, 16:08
grízes-krémes-480x299. jpg
yvett789
2015. február 18. szerda, 10:32
grizes-zserbo.jpg
yvett789
2015. január 19. hétfő, 18:34
grizes-turogomboc.jpg
yvett789
2015. január 19. hétfő, 15:33
Grízes-kókuszos-szelet ..j
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:17
Grízes-kókuszos-szelet ..j
snbela44
2014. március 02. vasárnap, 20:19
Grízes-kókuszos-szelet .jp
snbela44
2014. március 02. vasárnap, 20:18
citromos tea.jpg
eva6
2018. március 16. péntek, 17:30
citromosviz2-600x350.j pg
lilagondolatok
2018. január 16. kedd, 07:43
citromos tea1108.jpg
maroka
2017. november 09. csütörtök, 11:23
Citromos álom
irmus
2017. október 01. vasárnap, 16:04
Címkék
tepsi formáját, zabpelyhet tálba, töltelék krémesebb, tepsit kibéleljük, pudingos krémmel, lekvárral megkenjük, tetejét pedig, kész krémet, forró tésztát, tészta felét, kisebb tepsit, lisztben elkeverjük, egészet simára, halmok teljesen, egyiket kinyújtjuk, tojások sárgáit,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.