Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 19:22 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meggyes piskóta
Hozzávalók: a tepsi előkészítéséhez vaj és liszt. A piskótához: 8 tojás, 8 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 8 evőkanál porcukor, fél kg kimagozott meggy. A tetejére vaníliás porcukor.
A tepsit vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákhoz porcukrot adunk, amivel habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
A sárga masszához apránként adagoljuk a lisztet és a habot. Óvatosan bánjunk vele, nehogy a hab összetörjön, hogy szép magas piskótánk legyen.
A tésztát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük benne, és gazdagon megrakjuk meggyel.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon negyven perc alatt megsül. Amikor kivettük, kicsit hűlni hagyjuk, majd vaníliás - esetleg fahéjas - porcukorral megszórjuk, és szeleteljük.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:17
Krumplis-bere/
receptet a nagyanyámtól tanultam, aki nagyon takarékosan tudott főzni. Ez az étel sem kerül sokba, gyorsan elkészíthető, egyszerű. Gazdagabb leves mellé, vagy vacsorára tökéletes. Nagyon kevesen ismerik már ezt a krumplis receptet, azért gondoltam közre adni.

Hozzávalók:
burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)
Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos.
tinka1951, 2018. február 13. kedd, 22:48
Roma konyha
az alábbi receptekből is látható, hogy a romák konyhája ahhoz igazodott, amijük volt - ha éppen bővelkedtek húsban, ételeiket gazdagon készítették, ha meg nem, akkor megelégedtek az üres csucsogóval vagy a lecsóval. Ez utóbbi, a lecsó az egyik legelterjedtebb ételük volt; szalonnát, tojást is tettek bele - ha éppen volt otthon -, köretnek pedig leggyakrabban kovásztalan kenyeret vagy nokedlit (galuskát) készítettek. Édesség - desszert - nem sokszor került az asztalra, jobbára kelt tésztát, kalácsot készítettek, de ha igazán fi nomat akartak enni, akkor pl. rácsos linzert sütöttek. Az egyetlen eredeti cigány sütemény a székesfehérvári cigányprímás és a kisasszony titkos szerelmének emlékére kreált rigójancsi - érdemes kipróbálni!

Csirkehúsleves gazdagon
Hozzávalók: egy csirke, egy kis fej hagyma egészben, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 kk. só, 5 szem egész bors, levestészta. A megtisztított, félbe- vagy négyfelé vágott csirkét langyos vízben
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
Ezt a receptet
tanultam, aki nagyon takarékosan tudott főzni. Ez az étel sem kerül sokba, gyorsan elkészíthető, egyszerű. Gazdagabb leves mellé, vagy vacsorára tökéletes. Nagyon kevesen ismerik már ezt a krumplis receptet, azért gondoltam közre adni.
Hozzávalók:

burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)

Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos.
horvathnemagdi, 2017. június 02. péntek, 04:37
Ízőrzők - Zengővárkony
szeleteljük.

Kálomista fokhagymás
Hozzávalók: 3 fej fokhagyma, 1 kg sertés lapocka (vagy comb), só, 10 dkg őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt bors, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál sertészsír, 1 dl víz, 60 dkg krumpli, 5 dkg vaj, fél dl tej.
A húst felszeleteljük, és alaposan besózzuk. Egy tálban összekeverjük az őrölt paprikát, a borsot és a lisztet. Ebben forgatjuk meg a hússzeleteket.
Cseréptálat, vagy tepsit kizsírozunk, ebbe rakjuk egymás mellé a húsokat. Amikor egy sorral elkészültünk, gazdagon megszórjuk tisztított, durvára vágott fokhagymával. Újabb sor lapocka következik, majd a maradék fokhagymát is közé tesszük. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, és sütőben egy-másfél óra alatt készre sütjük.
A krumplipüréhez a krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leöntjük róla a vizet, összetörjük, és vajjal, majd tejjel habosra keverjük. Ízlés szerint sózzuk.
A megpuhult húst krumplipürével
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:34
Ízőrzők - Boldog
csomós.
Egy literes lábosba először csak fél liter olajat öntünk, és a zsírral együtt átmelegítjük. A nagy rózsa sütőformát belehelyezzük, és amikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. Hirtelen átsül. Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük. A sütés során elvesztett étolajat folyamatosan pótoljuk. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórjuk a tetejét, és úgy kínáljuk.

Kis rózsa
Hozzávalók: 4 dl tejföl, 2 dkg élesztő, negyedzacskónyi sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, csipetnyi só, 30 dkg rétesliszt, 30 dkg búzaliszt, 2 tojás, fél liter étolaj, 1 púpos evőkanál sertészsír, néhány evőkanál baracklekvár, a tetejére porcukor.
A tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, sót, egy egész tojást, és a másik sárgáját. A kétféle liszttel tésztát gyúrunk belőle, amit alaposan
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:25
Női szeszély (meggy lekvárral)
margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet.
Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk, és belerakjuk a tésztát. Ez egy elég sűrű tészta, nem folyós, ezért segíteni kell kenőlapáttal vagy késsel szétterülni a tepsibe. Egyébként a meleg hatására szépen elterül.
Sütőben szinte készre sütjük. Amíg sül, a 7 tojásfehérjét 14 dkg cukorral kőkeményre felverjük.
Kivesszük a sütőből, baracklekvárral gazdagon megkenjük és rárakjuk a tojásfehérjét, majd visszatesszük a sütőbe 5-6 percre, amíg szép színt kap a teteje.

sütési hőfok: 170C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 24×34 cm


baracklekvár helyett meggylekvárral


női
bkisseva, 2017. március 09. csütörtök, 13:51
1/10
Képek, videók
Meggyes piskóta
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:10
Meggyes piskóta tejszínes
lilagondolatok
2015. május 22. péntek, 11:38
Meggyes piskóta sütés elő
irmus
2014. július 13. vasárnap, 10:55
12169_meggyes-piskota_ n.j
erzsikepuskas
2014. február 07. péntek, 08:17
meggyes piskota.jpg
zsokica45
2013. augusztus 30. péntek, 20:50
Meggyes piskóta
airam41
2013. június 30. vasárnap, 23:08
Meggyes piskóta
gyemantszocske
2012. április 23. hétfő, 19:15
meggyes piskóta.jpg
anci-ani
2011. augusztus 23. kedd, 16:54
A föld előkészítése, tali
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:41
A föld előkészítése talic
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:40
A föld előkészítése gereb
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:39
forma előkészítése
barbette
2010. január 10. vasárnap, 16:35
anyag előkészítése.bmp
csipkerozsi
2009. május 05. kedd, 12:57
Az anyag előkészítése
totyimotyi
2007. november 18. vasárnap, 11:55
articsóka előkészítése
limara
2007. május 26. szombat, 09:53
Címkék
székesfehérvári cigányprímás, krumplit megtisztítjuk, meleg hatására, tálban összekeverjük, tetejére vaníliás, krumpli szeleteket, másik sárgáját, tepsit gazdagon, sorral elkészültünk, sütőporral elkeverjük, alábbi receptekből, krumplis receptet, kávéskanálnyi sütőporral, literes lábosba, kétféle liszttel, olajat lecsöpögtetjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.