Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 14:36 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krumplis-bere/
Ezt a receptet a nagyanyámtól tanultam, aki nagyon takarékosan tudott főzni. Ez az étel sem kerül sokba, gyorsan elkészíthető, egyszerű. Gazdagabb leves mellé, vagy vacsorára tökéletes. Nagyon kevesen ismerik már ezt a krumplis receptet, azért gondoltam közre adni.

Hozzávalók:
burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)
Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb.
tinka1951, 2018. február 13. kedd, 22:48
Ezt a receptet
Krumplis bere
Írta: nagyi

Ezt a receptet a nagyanyámtól tanultam, aki nagyon takarékosan tudott főzni. Ez az étel sem kerül sokba, gyorsan elkészíthető, egyszerű. Gazdagabb leves mellé, vagy vacsorára tökéletes. Nagyon kevesen ismerik már ezt a krumplis receptet, azért gondoltam közre adni.
Hozzávalók:

burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)

Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a
horvathnemagdi, 2017. június 02. péntek, 04:37
Váncza Kincses Receptkönyv
1 csomag Váncza-sütőporral. A liszt 1/2 részét 25 deka vajjal jól eldolgozzuk, és hűvös helyre félretesszük. Míg a vajas tészta pihen, a liszt másik részéhez 5 deka porcukrot, 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot, 2 egész tojást, csipetnyi sót és kb. fél deci tejet keverünk, hogy lágy tésztát kapjunk. A vajastésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, közepére helyezzük a lágy tejestésztát, egyszer összehajtjuk, ismét nyújtjuk, azután megint hajtjuk. Ezt ismételjük ötször-hatszor, míg végül a tésztát a tepsi nagyságának kétszeresére nyújtjuk, és kettévágjuk. Felét tepsibe tesszük, szélét elnyomkodjuk egyenletesen s fahéjjal ízesített, porcukorral erősen édesített nyers, vékonyra szeletelt almával beborítjuk, mazsolával bőven megszórjuk. A tészta másik felét az almarétegre helyezzük, ujjainkkal szélén elnyomkodjuk. Legvégül ritka villával megszurkáljuk, és tojás sárgájával bőven ecseteljük. Jó meleg sütőben sütjük.

Tealinzer (nagyon jó)
20 deka vajat, 25 deka lisztet, 1/2 citrom reszelt héját, 1/2 csomag
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Krumplis bere
Hozzávalók:

burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)

Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.

Lehet gazdagítani a tésztát előre sütött húsos szalonna pörccel (ilyenkor a kisült zsírral kenjük meg a tepsit), leszűrt konzerv
bkisseva, 2016. október 19. szerda, 18:32
Húsvéti recept gyűjtemény
lehet szeletelni akár szeletelővel, akár elektromos késsel.
Íme a recept:
2 dkg élesztőből készítsünk kovászt. Keverjük össze 45 dkg finomliszttel és 25 dkg rétes liszttel, 5 közepes nagyságú főtt, áttört burgonyával, 2-2 teáskanál sóval és morzsolt bazsalikommal, 5 dl langyos vízzel, és dagasszunk kenyértésztát. (Előtte kérdezzük meg a nagymamát, hogyan kell dagasztani.) Ha megkelt, lisztezett deszkán gyúrjuk át. Közepes nagyságú kötözött, főtt sonkát szeleteljünk fel géppel, s a szeletek nagyságának megfelelő lapokra nyújtjuk ki a tésztát. Csomagoljuk bele a sonkát a tésztába, fektessük kiolajozott tepsibe, tetejét szurkáljuk meg villával, valamint ujjunkkal finoman húzzunk bele ferdén 2-3 barázdát, majd kenjük meg híg, lisztes vízzel. Félórányi kelesztés után tegyük forró sütőbe. 20 percnyi sülés után a sütő melegét mérsékeljük közepesre, és így süssük legalább egy órát. Ha kihűlt, gépünkkel szeleteljük fel. Az "igazi", kemencében sült, hajdanvolt kenyér zamatát idézi e húsvéti
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Mesealmás recept
Hozzávalók:

Tésztához:

1/2 kg liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
15 dkg cukor
1 tojás
15 dkg zsiradék
2 dl tejföl

Töltelék:

1,5 kg alma
cukor
fahéj
zsemlemorzsa
1 tojás sárgája a kenéshez

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, fedő alatt megpároljuk, majd a cukorral és a fahéjjal beízesítjük.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk és az egyik adagot a tepsink nagyságának megfelelően kinyújtjuk (kb 30×25). Belesimítjuk a tepsibe és megszórjuk zsemlemorzsával.

Rákanalazzuk a párolt almát és befedjük a másik kinyújtott lappal.Megkenjük a tojás sárgájával, megszurkáljuk.

180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Forrás: olcso-receptek.hu
tinka1951, 2015. október 31. szombat, 18:37
szeretettel
ott elesett a pitvarban, a földön sírt, fájtak a belső részei. Az asszonyra meg belülről rázárta az ajtót.

Még sokáig kellett dulakodni vele, míg valamennyire a fáradságban megcsillapodott. Nem bírta a száját befogni, hogy csak méreg, méreg, hogy az ő gyerekét meg akarták mérgezni.

- Zsófi - jött ki estefelé a gazda -, vidd ezt a nyavalyást a községre. Add vissza, ahonnan jött. Már úgy látom, beleőrül ez az asszony, ha még egyszer meglátja. Vigyél neki egy sonkát: lapockát. A nagyságának jó lesz a lapocka is he.

Összenevettek.

Este már ott volt a kis Árvácska ismét a nagyságánál.

Csodálkozva nézett maga elé. Különös volt neki, hogy már ismeri azt a szagot, ami itt van, ilyen nincs másutt sehol. Már mindent tudott. Nem ismerte egyenként, ami itt van, más volt mind, mint aminek szabad lenni, de az egészet értette.

Itt van valami nagy, valami erős, ahol neki nem ártanak, neki jó, hogy ez van. És elkezdett bízni abban, hogy van valami, ami
sayuri, 2013. december 15. vasárnap, 11:19
Mesealmás
Mesealmás

Hozzávalók:
Tésztához:

1/2 kg liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
15 dkg cukor
1 tojás
15 dkg zsiradék
2 dl tejföl

Töltelék:

1,5 kg alma
cukor
fahéj
zsemlemorzsa
1 tojás sárgája a kenéshez

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, fedő alatt megpároljuk, majd a cukorral és a fahéjjal beízesítjük.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk és az egyik adagot a tepsink nagyságának megfelelően kinyújtjuk ( 30×25). Belesimítjuk a tepsibe és megszórjuk zsemlemorzsával.

Rákanalazzuk a párolt almát és befedjük a másik kinyújtott lappal.Megkenjük a tojás sárgájával, megszurkáljuk.

180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Küldte: Burázs Györgyné
horvathnemagdi, 2013. november 02. szombat, 11:03
Töltött csirkemell
2 db filézett csirkemell
4 darab tojás
1 joghurt vagy kefir
15 deka reszelt sajt
só bors
2 darab párolt sárgarépa
2-3 darab ecetes uborka
KISÜTÉSHEZ
olaj
zsemlemorzsa
2 tojás
liszt

A csirkemell szeleteket vékonyra vágunk, sózzuk, borsozzuk.
A tojást a joghurttal sóval és borssal kikeverjük habosra. Beletesszük a reszelt sajtot. Kisebb tepsibe öntjük és megsütjük. Amikor megsült a csirkemell nagyságának megfelelő darabokra szelem. A sárgarépát megpároltam, apró kockákra szeltem az uborkával együtt, én tettem bele apró kaliforniai paprika kockákat is. A csirkemellre tettem a kisült alapot, rászórtam a paprika-uborka-sárgarépa darabokat és feltekertem. Hústűvel átszúrtam, majd lisztbe, tojásba és morzsába paníroztam és olajban szép pirosra megsütöttem.

Kukoricás rizzsel tálaltam. Nagyon finom étel!

Jó étvágyat!
birann, 2013. július 25. csütörtök, 13:41
Családi ebéd
zöldpetrezselymet teszünk, az egészet feleresztjük egy kis hideg vízzel s a csirkére öntjük. Az egészet aztán ismét felfőzzük. Egy-két tojás sárgáját egy evőkanálnyi tejszínnel elkeverhetünk a tálaló-tálban, melyre azután a leves öntjük.



Bélszínszeletek libamájpürével

Hozzávalók: 14-16 dekás bélszínszeletek, 16-20 deka libamáj, só, törött bors, reszelt szerecsendió, 5 deka szárnyas-zsír, 5 deka olaj, 5 deka sertészsír és 2 evökanálnyi tejszín. Személyenként a bélszínszelet nagyságának megfelelo zsírban pirított, pogácsaszaggatóval kiszúrt, ujjnyi vastag kenyérszeletek.

A libamájat lesütjük és szitán áttörjük. Összekeverjük egy kis reszelt szerecsendióval és sóval, zsírjával együtt hozzáadjuk a tejszínt és jó erősen kikeverjük. Aztán bemelegítjük és a zsírban sült kenyérszeletekre kenjük, melyre időközben a két oldalán forró olajban és zsírban rozsdabarnára sütött bélszínszeleteket raktuk. A libamájpüréből a szeletek tetejére rózsát nyomhatunk csillagcső és
gereica, 2012. november 04. vasárnap, 13:07
Darázscsípés recept
Hozzávalók:
A rátéthez
2 evőkanál tej
1 csomag vanilincukor
14 dkg méz
15 dkg kristálycukor
25 dkg aprított mandula
10 dkg Rama margarin

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Lassan hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Az adalékanyagokból tésztát gyúrunk, lisztezett gyúródeszkán a tepsi nagyságának megfelelő méretre nyújtjuk.
A tésztát sodrófa segítségével a tepsibe tesszük, a széleit kissé felhúzzuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A hámozott mandulát durvára összevágjuk, beletesszük egy serpenyőbe, hozzáadjuk a Ramát, a cukrot, a mézet, a vaníliás cukrot és a tejet.
Csak addig melegítjük, hogy a rátét folyékony állapotba kerüljön. Ráöntjük a tésztára és az előmelegített sütőben 180 °C-nál 25 percig sütjük.
kovacs_zsoka, 2012. október 14. vasárnap, 17:18
Jaffa szelet (nem a fanta vagy
Jaffa szelet (nem fanta vagy üdítő szelet)

Hozzávalók 1 személyre:

4 közepes tojás
75 g porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
100g liszt
fél tk sütőpor

3 cs. vaníliás puding
1 l narancslé
330 ml hab tejszín
másfél csomag habfixáló
250 g négyszögletes alakú háztartási keksz

Elkészítés:

Elő melegítjük a sütőt 180 fokra, és kibélelünk egy tepsit (30x40cm) sütőpapírral. A tésztához a tojásokat a robotgép legnagyobb fokozatán 1 percig verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és még 2 percig verjük. Azután a sütőporral elkevert lisztet is hozzászitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tepsibe simítjuk a tésztát, majd 15 perc alatt megsütjük. Sütőrácson hűtjük.

Lefektetjük a kekszeket a tepsi nagyságának megfelelően és csokival bevonjuk. A krémhez a pudingokat megfőzzük a narancslében, még forrón elsimítjuk a tésztán, majd hagyjuk
horvathnemagdi, 2011. május 11. szerda, 09:33
1/3
Képek, videók
krumplis órület.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:46
krumplis muffin.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:45
krumplis muffin.jpg
snbela44
2016. december 06. kedd, 21:14
krumplis órület.jpg
snbela44
2016. december 05. hétfő, 02:56
Krumplis pogácsa
irmus
2016. szeptember 29. csütörtök, 15:14
virslis-krumplis golyók.j
yvett789
2015. január 21. szerda, 19:39
Egyszerű-krumplis-pogá csa
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:17
majonezes_krumplisali. jpg
szelidszeder
2014. december 25. csütörtök, 15:38
Sült krumplis tészta
cipello
2014. november 13. csütörtök, 18:05
Töltött krumplis fánk!.jp
gaby73
2014. október 10. péntek, 19:56
krumplis pogácsa recepthe
erzsikepuskas
2014. január 27. hétfő, 11:30
A nagyanyámhoz vittek el
chillik
2018. május 08. kedd, 03:54
nagyanyámmal.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:55
Kiss Anna- nagyanyám.jpg
margitmama
2009. június 17. szerda, 18:06
apám,nagyanyám,nagyapá m.b
chekovichzso
2007. december 29. szombat, 20:01
Címkék
csirkemellre tettem, csirkemell szeleteket, tészta elválik, hámozott mandulát, hagyományos palacsinta, csirkére öntjük, kisült zsírral, lágy tejestésztát, egészet értette, sütő melegét, Váncza Kincses Receptkönyv, tepsink nagyságának, tészta hozzávalóit, nagyanyámtól tanultam, vajastésztát ujjnyi, liszt másik,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.