Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 15. szerda | 33. hét | 227. nap | 23:18 | Mária
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagyboldogasszony 08.15
István és udvara előtt: ,,Gellért tanácsának intéséből akkoron kele föl, hogy az Szűz Máriát ez Magyarországban Bóldogasszonynak, avagy ez világnak Nagyasszonyának hívnák. Szent István királ es ez szegény országot Bóldogasszony országának nevezé." (Érdy-kódex).

Forrás: : MKPK Sajtószolgálat
Magyar Kurír

- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Jelenések könyvéből
Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony.
Én, János láttam, hogy az égben feltárult az Isten temploma, és láthatóvá vált a szövetség ládája. Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, kinek öltözete a nap volt, lába alatt a hold, fején pedig tizenkét csillagból álló korona. Áldott állapotban volt, kiáltozott gyötrelmében és szülési fájdalmában.
Majd egy másik jel tűnt fel az égen: egy nagy, vörös sárkány. Hét feje volt és tíz szarva, és mindegyik fején korona. Farkával lesöpörte és a földre szórta az ég csillagainak egyharmadát.
Azután a sárkány odaállt a szülő asszony elé, hogy mihelyt
maroka, 2018. augusztus 15. szerda, 11:50
Az adakozó fa
feltétel nélkül ad.

- De nekem nincsen pénzem - folytatta a fa- a pénz emberi találmány. Mi fák nem ismerjük ezt a betegséget, és boldogok vagyunk. Virágok nyílnak és gyümölcsök nőnek rajtunk. Hűs árnyat kínálunk az erre haladóknak, táncolunk a szélben, és gyönyörű dalokat zengünk. Ágainkon ártatlan, csiripelő madarak ugrálnak, mert nekünk nincsen pénzünk. Ha valaha megérintene bennünket a pénz kórsága, azon nyomban éppoly boldogtalanná és szerencsétlenné válnánk, mint ti, emberi lények, akik a templomban ülve hallgatjátok a szentbeszédeket arról, hogyan nyerhetnétek el a békét, hogyan lehetnétek fel a szeretetet. Nem, nekünk nincsen pénzünk.

- Akkor minek is jöjjek el hozzád? - kérdezte újra a fiú. - Az én utam arra vezet, amerre a pénz van. Nekem pénzre van szükségem.

Az egonak pénzre van szüksége, mert a pénz hatalom, és az ego mindig hatalomra vágyik.

A fa mélyen elgondolkodott, aztán így szólt:
- Hát ha pénzre van szükséged, szedd le a gyümölcseimet.
evavicus, 2018. augusztus 14. kedd, 13:55
Medjugorje, ahol bármi megtörténhet
gyermeknek megjelent Szűz Mária. A jelenések pedig a mai napig tartanak, amivel ez a zarándokhely egyedülálló az egész világon. Csodákért jönnek ide az emberek, gondoltam, de vajon mit kapnak a várakozásaikért cserébe?

Első csoda: hosszú idő után először éreztem azt, hogy nem vagyok egyedül

A mi csoportunkkal tartott egy lelkipásztor, Gergő atya. Jelenléte és pozitív életszemlélete gyógyszerként hatott megsebzett lelkünkre. Én legalábbis ilyen papot azelőtt még soha sem láttam. Ha minden templomban hozzá hasonló emberek osztanák az igét, biztosan nem konganának az ürességtől. Az általa szervezett programok során idegenekből lassan közösséggé váltunk az utastársakkal. Megnyíltunk egymás előtt, és elkezdtünk barátként beszélgetni. A városban idegen emberek mosolyogtam rám, vagy öleltek meg a tömegben csak úgy, minden érdek és ok nélkül.

Egyik este több ezer ember gyűlt össze a szabadtéri oltárnál az esti misén, majd a Szentségimádáson. Már besötétedett, amikor térdre ereszkedve
lilagondolatok, 2018. augusztus 14. kedd, 09:59
2018. augusztus 13., hétfői Napiszöveg
(1Korintusz 10:13NWCsak olyan kísértés ér benneteket, ami másokat is.
De Isten hűséges, és nem fogja engedni, hogy olyan kísértés érjen titeket,
amit már nem tudtok elviselni, hanem amikor kísértés ér titeket,
a kivezető utat is elkészíti, hogy ki tudjatok tartani.).
Hálásak lehetünk Isten Szaváért is,
mely a szent szellem terméke. És gondoljunk
a Biblián alapuló szellemi táplálékra,
melyet hónapról hónapra megkapunk.
A Zakariás 8:9, 13 szavai a jeruzsálemi
templom újjáépítésekor hangzottak el,
de nekünk is szólnak. Jehova azzal is
megerősít minket, hogy oktatásról gon-
doskodik a gyülekezeti összejövetelek,
a kongresszusok és a különböző iskolák által.
Ezek olyan képzést nyújtanak, amely
segít megfelelő indítékokat kifejleszteni,
jó célokat kitűzni, és ellátni a keresztényi
teendőinket (Zsoltárok 119:32NW Készségesen engedelmeskedem parancsolataidnak,
mert fogékony szívet adsz nekem.).
Minden
charlotteani, 2018. augusztus 13. hétfő, 20:53
Keresztény történet- AZ ÖREG JIM LÁTOGATÓJA
AZ ÖREG JIM LÁTOGATÓJA

Szerző: Schulte, Anton

Anton Schulte:
AZ ÖREG JIM LÁTOGATÓJA

Egy afrikai gyülekezet lelkésze arra lett figyelmes, hogy egy szegény öreg férfi mindennap betér a templomba, de viszonylag hamar ismét elhagyja. Arra a kérdésre, hogy mit csinál a templomban, azt felelte: 'Bemegyek, hogy imádkozzam.'
A csodálkozó lelkész további érdeklődésére, hogy 'De te sohasem vagy elég hosszú ideig bent, hogy imádkozhass', azt felelte az öreg férfi:
- Én nem tudok hosszú imát mondani, de mindennap délben eljövök ide, és ezt mondom: 'Jézus! Itt van Jim...'. Aztán várok egy percet, és Õ meghallgat engem.

Az öreg Jim nemsokára kórházba került. megállapították, hogy fölöttébb jó hatást gyakorolt betegtársaira. Az akadékoskodó betegek barátságosabbak lettek, és sokat nevettek abban a kórteremben.
- Jim! - szólt hozzá egyik nap az osztályos nővér -, a többiek azt mondják, te hoztad ezt a változást erre az osztályra. Te
katalin_53, 2018. augusztus 13. hétfő, 07:20
Szép gondolatok...
Kovács Magdolna

Egyszer régen, nagyapámmal sétáltunk az erdőben. Mentünk egyik tisztásról a másikra. Közben mesélt gyermekkoráról, szüleiről. Szerettem hallgatni. Aztán egyszercsak tata elhallgatott és megálltunk. Előttünk ott volt egy hatalmas kő.
Nagyapám arca egy kicsit megváltozott,de nem szólt. Majd lassú mozdulattal leemelte a kalapját, mint ahogyan a templomban is szokta.
Szent hely - gondoltam magamban, majd egészen közel léptem tatához és vártam. Tudtam, hogy valami történni fog.
Még percekig álltunk ott, amikor megsokalltam a hallgatását és megszólaltam:
- Tata, milyen kő ez?
- Ez fiam az a kő, ami a házunk előtt állt gyermekkoromban. Erről a kőről énekeltünk az Istennek. - válaszolta halkan.
- Erről a kőről? ....Az Istennek? - Kérdeztem csodálkozva.
- Erről bizony!...Ha erről énekel az ember, akkor az Isten biztosan meghallja. - felelte tata és rámmosolygott, majd odalépett hozzám, felemelt és feltett a kőre.
Soha
dorotea55, 2018. augusztus 13. hétfő, 06:30
A Nara Park
A Nara Park egy közpark Japánban, Nara városában, a Vakakusza hegy lábánál. 1880-ban alapították. A Nara prefektúrához tartozik. A park egyike a "Festői Szépségű Helyeknek", amit az Oktatási, Kulturális, Sport, Tudomány és Technológia Minisztérium (MEXT) jelölt meg így. A Nara Park híres a templomairól és sajátos kertjeiről, melyek eleinte magántulajdonban voltak, ma már azonban megnyíltak a közönség felé. Ezek a kertek sokban hozzájárulnak a templomok festői látványához. A park hivatalosan 502 hektár, de a hatalmas szentélyekkel és templomokkal együtt körülbelül 660 hektár lehet.

A Nara Park

A Nara park a 19. század
schuro, 2018. augusztus 12. vasárnap, 16:52
Nara város
Nara japán város Honsú szigetén, amely a Kanszai régiói Nara prefektúra székhelye. A város a Nara prefektúra északi részét foglalja el és közvetlenül határos a Kiotó prefektúrával.

Nara városháza

Hét templom, szentély és rom, név szerint a Tódaidzsi, a Szaidaidzsi, a Kófukudzsi, a Gangódzsi, a Jakusidzsi, a Tósódaidzsi, a Kaszuga szentély és a Heidzsó palota romjai a Kaszugajama ősi erdejével együtt alkotják "az ősi Nara történelmi műemlékeit", amely az UNESCO Világörökségének részét képezi.

Tódaidzsi templom

Nara Japán fővárosa volt a Nara-kor idején, 710 és 784 között, emellett a Nara-kor névadója is. Az eredeti várost, Heidzsókjót, a kínai Tang-dinasztia fővárosáról, Csanganról (a mai Hszian) mintázták.

Jakusidzsi
schuro, 2018. augusztus 12. vasárnap, 15:54
Angyalszó - A szentmise ünnep; Az Úr napja
bort ajánljuk fel Istennek, hanem önmagunkat is, azaz áldozatunkat, önfelajánlásunkat Krisztus áldozatához kapcsoljuk, s ezt a mennyei Atya elfogadja.
Mivel a szentmise nem csupán az egyén, hanem a közösség találkozása is Istennel, ezért a plébániai közösség minden tagja tartsa azt fontosnak, hogy részt vegyen a közös ünneplésben, a vasárnapi szentmisén! A keresztény közösség tagjai a kezdetektől fogva a vasárnapot, az Úr feltámadásának napját kiváltságos napnak tekintették, amelyen összegyűltek a templomba, hogy közösen imádkozva emlékezzenek meg az Úr kereszthaláláról és feltámadásáról. Felidézték az
utolsó vacsora eseményét és Jézus parancsa szerint elvégezték a kenyértörés szertartását, mintegy hálaadásként Istennek a megváltásért. A szentmise és a szentmisén való részvétel Istennek
szenteli a vasárnapot, amely nap így egészen az egyéni és közösségi imádkozásnak, a megnyugvásnak és a pihenésnek, a lelki feltöltődésnek, a másokkal való szeretetközösség örömének szentelt nap. Aki megérti,
maroka, 2018. augusztus 12. vasárnap, 12:07
Az angol királyok félig magyarok?
parlamenti megemlékezésből:
"Mi, skótok büszkék vagyunk pannóniai Margitra, de méltán lehetnek büszkék a magyarok is! Emlékezzünk meg róla kegyelettel, mint az első magyar keresztény térítőnkről! "

Edinburghi várban lévő Szent Margit kápolnája. Építette a hálás skót nép Margit emlékére, a halála utáni években.


Szenté avatása után a Dunfermline apátsági templom sírkertjébe helyezik örök nyugalomba. Sírja neves zarándokhely a mai napig.
Megjegyzem, hogy egyes történészek Ágotát Szent István testvérének, esetleg Gizella rokonának tartják. Csak egy a baj: az évszámok. Feltételezik, hogy egy angol ifjú ember feleségül venne egy öreg matrónát? Ha Géza fejedelem lánya Ágota, akkor kb. ötven évesen elveszi egy huszonéves ifjú, s még
menusgabor, 2018. augusztus 08. szerda, 22:59
Koosán Ildikó
Koosán Ildikó

hallod-e?


Pattan a rügy,
barkacsönd
neszez már túl a városon;
hallod-e ?
szellőcimbalom
hangol venyigehúrokon;
hallod-e?,
kitárult égi ablakon
azúrkéken hömpölyög
felénk
március tavasz-szimfóniája
téli hó-fodor-csipkék
foszladoznak
madárhad fészkel a fákra,
örülhet, aki mindezt megérte;
táguló létterek,
csermely-dús remények
hóvirágszigetére
csábít, zenél,
minden ami fény;
bár
visszatart még a tél
ijesztő farkasfogvillogása,
vágyódsz az újjászülető
természet
misztikus templomába;
kék csillagvirágmezőket járva
füledbe suttog
rejtelmes bíztatása:
friss avarillat, lenge kiskabát
lesz divat
nemsokára;
a baljós károgás kényszerképzetét
hagyd, hogy
dajkálja más,
belőled tűnjön, mint a pára...
Hallod-e?
szellőcimbalom
hangol, tavasz lesz nemsokára.
horvathzsoka, 2018. augusztus 08. szerda, 10:08
2018. augusztus 6., hétfői Napiszöveg
,,Ó, Jehova, te vagy. . . a fazekas"
(Ézsaiás 64:8NWMost pedig, ó, Jehova, te vagy az Atyánk!
Mi vagyunk az agyag, te pedig a fazekas,
mindannyian kezed munkája vagyunk.).

Mint egy tapasztalt fazekas,
Jehova tudja, milyen az az ,,agyag",
amivel dolgozik, és ennek megfe-
lelően formálja (Zsoltárok 103:10-14NW10 Nem bűneink szerint bánik velünk,
és nem fizet meg nekünk a vétkeinkért, mint ahogy azt megérdemelnénk.
11Mert amilyen távol van az ég a földtől,
olyan nagy az ő odaadó szeretete azok iránt, akik mélységesen tisztelik őt.
12Amilyen távol van a napkelet a napnyugattól,
olyan messzire veti el tőlünk törvényszegéseinket.
13Ahogy az apa irgalmaz a fiainak,
úgy irgalmaz Jehova azoknak, akik mélységesen tisztelik őt.
14Mert ő jól tudja, hogy milyennek formált minket,
emlékszik rá, hogy por vagyunk).
Egyénenként foglalkozik velünk,
és figyelembe veszi a gyengesége-
inket, a
charlotteani, 2018. augusztus 06. hétfő, 01:22
1/937
Képek, videók
nagyboldogasszony3.jpg
mircsimarcsi
2018. augusztus 15. szerda, 22:13
nagyboldogasszony-szek ese
menusgabor
2017. szeptember 02. szombat, 19:17
NAGYBOLDOGASSZONY--.jp g
katolikusokoldala
2017. augusztus 15. kedd, 15:37
nagyboldogasszony.thum bna
mailona
2016. október 13. csütörtök, 00:37
Nagyboldogasszony.bmp
sz719eszter
2016. május 19. csütörtök, 09:53
Nagyboldogasszony.jpg
chillik
2016. január 18. hétfő, 06:48
Nagyboldogasszony
sanci81
2015. augusztus 15. szombat, 19:02
Nagyboldogasszony.JPG
keresztenyhivek
2015. augusztus 14. péntek, 19:29
57 Nagyboldogasszony ünne
agnesst
2013. augusztus 15. csütörtök, 10:01
Nagyboldogasszony ünnepér
agnesst
2012. augusztus 14. kedd, 19:11
névnap szalkai máriátol.j
zsokica45
2015. november 24. kedd, 16:57
Lukács máriátol.jpg
zsokica45
2014. január 14. kedd, 18:02
Balogh Máriától.jpg
jpiros
2013. május 20. hétfő, 16:21
PnéSzabó Máriától4.gif
jpiros
2013. március 16. szombat, 07:48
Mariától kaptam
csalogany13
2013. március 11. hétfő, 09:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.