Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 17:49 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Puha, szaftos csirkemell mustáros-sajtos pácban
vagy éppen a főzőcskézés helyett inkább pihenni szeretnél.

Akkor is ízletes lesz a hús, ha nincs időd pácolni. Tetszés szerinti körettel kínálhatod. Ha belefér a tepsibe, rakj a csirke mellé krumplit.

Hozzávalók:

4 filézett csirkemell
25 dkg sajt
3 dl tejszín
4 evőkanál mustár
1 citrom

bors

Elkészítés ideje: 45 perc, pácolás: 1 óra

A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra. A tejszínt keverd össze a mustárral, a reszelt sajttal, a borssal és az apróra vágott rozmaringgal. Forgasd bele a húst, és lefedve rakd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól átjárják.

Pácolás után tedd át a csirkemelleket egy zsiradékkal kikent tepsibe. A húsok közé rakj karikákra vágott citromot, és pakolhatsz még bele fokhagymát vagy zöldfűszereket. Süsd meg 170 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt. Ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, a sajtos szósz pedig aranybarna,
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 13:41
mustárszószos csirke
Hozzávalók

5 bőr nélküli csirkemell vagy csirkecomb
10 dkg kockára vágott szalonna
80 ml tejszín
2,5 dl tej
3 evőkanál méz (szigorú diétában 1/2 tk. Lovely Sweet édesítő)
3 evőkanál mustár
1,5 evőkanál darált fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál keményítő összekeverve 1 evőkanál vízzel
só, bors
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat.

2. Egy serpenyőben süsd ki a felkockázott szalonnát. A már ropogós szalonnadarabkákat szedd ki szalvétára, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsd át a pácból kiemelt csirkét. Nem kell teljesen megsütnöd, csak majdnem készre, hiszen még újra fogod hőkezelni a mártással együtt. Tedd ki a húst egy
faciendum, 2018. július 09. hétfő, 19:11
Ez a eperpite mindent visz és még sütnöd sem kell!
járja a morzsát.

3. Töltsd a piteformába. A szélét, mint a pitéhez, kicsit húzd föl. Egy kanállal jól nyomkodd és simítsd le mindenütt. Tedd a hűtőbe, míg elkészíted az epres tölteléket.

4. A töltelékhez tedd az epret a turmixgépbe, és pürésítsd.

5. Öntsd a zselatint és a vizet egy kávékiöntőbe, és hagyd megduzzadni 5-10 percig. Ezután nagyon lassú tűzön oldd föl. Az olvasztott zselatint öntsd az eperpüréhez. Keverd el.

6. Egy tálban botmixerrel verd sűrűre a tejszínt. Szórd bele a porcukrot, és ezzel keverd tovább. A vaníliakivonatot is hozzáöntve, verd nagyon keményre.

7. Töltsd hozzá az eperzselét, és finoman forgasd bele. Add hozzá a friss epret is. Keverd el, és az egészet halmozd a lehűtött tortaalapra. Simítsd el a tetejét, és tedd a hűtőszekrénybe pár órára vagy egy éjszakára, hogy megszilárduljon.

8. Tálaláshoz díszítsd a tetejét félbe vágott eperrel és oreo keksszel. Szépen mutat, ha színnek egy kis zöldet is hagysz a megmosott,
vorosrozsa66, 2018. június 10. vasárnap, 13:48
A 7 legfinomabb karácsonyi likőr receptje házilag
A 7 legfinomabb karácsonyi likőr receptje házilag

Így készítsd el otthon!

Egy üveg finom likőr ára több ezer forintot jelent, még abban az esetben is, ha nem a legjobb minőségűt vásárolod meg belőle. Márpedig a karácsonyi költségvetésbe az ilyesmi - érthető módon - sokszor nem fér bele, ezért a szemfüles háziasszonyok kikísérletezték a legfinomabb itókák házi receptjeit. Ezeket osztjuk most meg veled, ha ügyes vagy, egy-két ezer forintból kihozhatod a vendégek számára a kontyalávalót.


Ír krémlikőr

4 evőkanál kristálycukrot kevés vízzel karamellizálj, majd önts rá fél liter felforralt, de már langyosra hűlt tejszínt. Addig főzd együtt, míg elolvad a karamella, de ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni. Tegyél bele 2 csomag vaníliás cukrot, 2 tubus sűrített tejet és 2 deciliter kávét. Kicsit rottyantsd fel, majd zárd el alatta a tűzhelyet, és ha kihűlt, 4 deciliter
vorosrozsa66, 2018. április 11. szerda, 19:31
Hűsítő kiwis torta!
csomag vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
10 g zselatin por
Kiwi réteg:
1 kg kiwi
200 g porcukor
20 g zselatin por


Így csináld!
Törd a kekszet finom porrá, add hozzá az olvasztott vajat, és keverd össze.
Készítsünk elő egy kerek, 24 átmérőjű sütőformát, béleljük ki sütőpapírral. A kekszes tésztával töltsük ki az alját!
A tejszínt verjük fel a vaníliacukorral és a porcukorral habosra.
A zselatint készítsük el csomagolása alapján.
A krémsajthoz adjuk hozzá a citromlevet, a kész zselatint, és keverjük össze. Majd ehhez keverjük hozzá a tejszínhabot és dolgozzuk alaposan össze. Dolgozzuk rá a keksz alapra!
Fogjunk egy kisebb edényt, tekerjük folpackba, és nyomjuk bele a krémbe, így egy kis lyukat fog képezni a krémben, ahová a kiwis töltelék kerül majd. Rakjuk be a hűtőbe dermedni 2 órát. Ha lejár a 2 óra, óvatosan
vorosrozsa66, 2018. március 24. szombat, 17:56
Cseresznyés sajttorta sütés nélkül
morzsává törve
2-3 evőkanál barnacukor (vagy fehér, de ha elég édesnek találod a kekszet, el is hagyhatod)
10 dkg olvasztott vaj
ízlés szerint fahéj, szerecsendió

A tortakrémhez:
25 dkg krémsajt (Philadelphia - még mindig nem sikerült jobb alternatívára találnom, a Skála-piacos dán krémsajt meg most éppen hiánycikk sajna)
10 dkg cukor
2,5 dl zsíros tejszín (min. 30%-os)
1 teáskanál vaníliakivonat, vagy tasaknyi vaníliáscukor

Kezdjük azzal, hogy a tejszínt betesszük a mélyhűtőbe, mert csak alaposan lehűtve fogjuk tudni felverni.

A kekszmorzsát összekeverjük a (barna)cukorral és a fűszerrel, hozzákeverjük az olvasztott vajat és kipacsázzuk vele egy kapcsos tortaforma alját. Ha kivehető aljú piteformára sikerült véletlenül szert tennünk, értelemszerűen az oldalát is tapasszuk ki. Tegyük be a hűtőbe, míg a krémet elkészítjük.

A szobahőmérsékletű krémsajtot felhabosítjuk a cukorral és a vaníliával. Verjük fel a tejszínt. Adjuk hozzá
reifregina, 2018. február 02. péntek, 16:29
A tejszínes póréhagyma-krémleves
A tejszínes póréhagyma-krémleves

Hozzávalók

2 póréhagyma
2 dl tejszín
2 krumpli
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 leveskocka
csipet bors


Elkészítés menete

A póréhagymát pucold meg, és vágd karikákra. Kevés zöld részt is tehetsz hozzá. Egy lábosban hevíts kevés vajat. Dobd rá a pórét, és kevergetve fonnyaszd meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy-két percig. Engedd fel másfél liter vízzel, morzsold bele a húsleveskockát, sózd, borsozd. Tedd hozzá a megpucolt, kis darabokra vágott krumplit, és főzd körülbelül 15 percig.Ha a krumpli puha, vedd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Kezdd ismét forralni, öntsd hozzá a tejszínt, és keverd simára. Várd meg, amíg rottyan néhányat. Ha sűríteni szeretnéd, egy evőkanál lisztet is keverhetsz a tejszínhez.
evavicus, 2018. január 30. kedd, 14:12
Szikkadt kalácsból mit lehet készíteni?
tálalhatod.

Zserbóguba
Hozzávalók:
4-6 szelet kalács
2,5 dl tej
5 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor / 10 g házi
2,5 dl tejszín
10-12 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 tojás
6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
5-6 kocka étcsokoládé
1 ek vaj
A tetejére 5 dkg olvasztott écsoki (elhagyható)

1. A tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot egy lábasba öntjük, majd közepes lángon addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt és hűlni hagyjuk.
2. A kalácsot felkockázzuk, a diót és a porcukrot összekeverjük.
3. Ha langyosra hűlt a cukros tej és tejszín, hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük.
4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
5. Egy közepes méretű jénai edény aljára lefektetünk egy sor kalácskockát, közéjük dugdosunk 2-3 kocka étcsokit, kanalazunk rá pár kanál lekvárt, megszórjuk a cukros dióval, meglocsoljuk a tejes keverékkel, majd jön egy következő sor kalács, csoki, lekvár,
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:30
Édes gesztenyekrémleves
Tejszínnel tálalva az igazi
Az ősz kedvence az édes gesztenyekrémleves, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz.

Bár a gesztenyekrémlevest fagyasztott masszából bármelyik évszakban elkészítheted, természetesen ősszel, friss szelídgesztenyéből főzve a legjobb. Rummal megbolondítva, tejszínnel krémesítve mesés levest tehetsz az asztalra. Önálló édességként is megállja a helyét.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg gesztenyemassza
10 dkg mazsola
8 dl tej
3 evőkanál
méz
3 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás puding
1 csomag vaníliás cukorrum

Elkészítés:
Áztasd rumba a mazsolát, a gesztenyemasszát villával törd össze. A tejből csorgass a pudingporhoz és a cukorhoz egy decit, és keverd simára. A maradék tejet tedd fel főni. Amikor felforr, öntsd hozzá a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyepürét. Folyamatos kevergetés mellett főzd még két percig.

Ezután vedd le a tűzről a levest,
suzymama, 2017. október 25. szerda, 16:46
Indiai vajas csirke.
/ Indiai vajas csirke.🍛/

Ez az az étel, aminek az egyik legjobban szeretem az illatát, miközben készül.
Nagyon finom és könnyű elkészíteni.
Az egész procedúra körülbelül 40 percet vesz igénybe.
Én ezt az időt végig a konyhában szoktam tölteni, annyira szeretem ennek a fűszerkombinációnak az illatát. 🤤
Mutatom!

Hozzávalók:

-150 gr vaj
-1 ek. olaj
-2 db vöröshagyma
-1 tk. reszelt gyömbér
-2 tk. garam masala
-2 tk. őrölt koriandermag
-2 tk. cayenne bors
-1 tk. őrölt római kömény
-1 gerezd fokhagyma
-1 tk. só
-1 tk. őrölt kardamom
-3-4 szem őrölt feketebors
-150 gr natúr joghurt
-1 db hámozott paradicsom
-700/800 gr csirke felsőcomb filé
-150 ml víz
-2 babérlevél
-150 gr főzőtejszín
-petrezselyem
nanoka72, 2017. október 09. hétfő, 17:56
Így készíts egy tábla tej+étcsokit 100 forintból - házilag
próbálkozásra nyugodtan fűszerezd a csokit pl. kis fahéjjal, chilipaprikával vagy éppen borssal! Mind különleges. egyedi ízt ad a csokinak és elronthatatlan. A paprikát vagy borsot a tetejére is szórhatod, az őrölt verziókat pedig a csokiba rakd az utolsó kavarásnál: csak egy csipetnyit használj először, majd teszteld!

Elkészítés

Szitáld át a porcukrot és a kakaóport, szórd bele a vaníliás cukrot. Olvasztott vajjal alaposan ismertesd össze, őket majd mutasd be a tisztelt társaságnak a tejszínt. Ragadj egy célszerszámot, keverd simára, majd máglyára vele!

Főzd 10 percig kis lángon, közben kevergesd szorgosan. Ha valami pluszt szeretnél, most szórd bele bátran! Vedd le a tűzről a fazekat és szórd bele a forró krémbe a lisztet, kutyuld csomómentesre és fényesítsd az olajjal.

tejcsokiontes_otthon.jpg

Most jön a lényeg

Általad lesz a
tinka1951, 2017. szeptember 30. szombat, 08:33
Fehérrépa nem csak levesbe!
receptjeinket!

Fehérrépa krémleves
Hozzávalók
1 l alaplé Maggi Erőleveskockából
5 db fehérrépa
2 db krumpli
1 fej hagyma
10 g vaj (kb. 1 ek)
2 dl tejszín
só, bors
tálaláshoz tökmagolaj, pirított zsemlekocka



Aprítsd fel a hagymát, és párold meg a vajon.
Az üvegesre párolt hagymára tedd rá az apróra kockázott zöldségeket, majd add hozzá az alaplevet.
Főzd puhára a répát és a krumplit, mixerrel pürésítsd őket.
Add a leveshez a tejszínt, majd főzd még pár percig alacsony lángon.
Tálald kiskanál tökmagolajjal és pirított zsemlekockával.

Fehérrépa mártás
Hozzávalók
5 db fehérrépa
2 ek olaj
5 ek tejföl
1 fej vöröshagyma
6 dl alaplé Maggi Erőleveskockából
1 kk cukor
pár csepp citromlé
só, bors

Az olajon párold meg a hagymát, majd add hozzá a vékony karikára vágott répát, kicsit pirítsd meg.
Add hozzá az alaplevet és főzd puhára a répát.
suzymama, 2017. március 09. csütörtök, 21:11
1/32
Képek, videók
csirkemell mustáros-sajto
vorosrozsa66
2018. július 12. csütörtök, 13:29
mustáros-gombás csirkemel
taszat
2018. január 27. szombat, 13:29
Mézes mustáros ragu.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:38
mustáros borsos tarja.jp
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:07
mezes_mustaros_szossza l_t
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:54
mézes-mustáros lazac.jpg
szelidszeder
2014. december 07. vasárnap, 15:44
mustáros fokhagymás mátás
erzsikepuskas
2014. február 20. csütörtök, 09:42
Mustáros-fokhagymás mártá
irmus
2014. február 02. vasárnap, 10:56
hagymás mustáros cirkecom
zsokica45
2013. szeptember 02. hétfő, 18:08
mustáros uborkás tekercs
ibolya58
2013. március 17. vasárnap, 11:21
mustáros máj
ibolya58
2013. március 17. vasárnap, 11:18
A puha hóban csillagokban
irmus
2017. december 26. kedd, 17:28
Puha fátyollal takar már
borigit
2016. április 15. péntek, 10:09
Pihe-puha párna.gif
pacsakute
2015. február 09. hétfő, 19:52
A puha hóban.jpg
sznejuci
2014. december 18. csütörtök, 15:47
Címkék
póréhagymát pucold, Maggi Erőleveskockából, keksz alapra, kész zselatint, szobahőmérsékletű krémsajtot, kapcsos tortaforma, olajon párold, olvasztott zselatint, kiwis töltelék, konyhában szoktam, hűtőbe legalább, Lovely Sweet, felkockázott szalonnát, tejszínt keverd, apróra kockázott, pudingporos keveréket,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.