Regisztráció  Belépés
2015. március 27. péntek | 13. hét | 86. nap | 00:43 | Hajnalka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lencsesaláta
25 dkg lencse
3-4 szem szegfűszeg
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál só
3 db virsli (lehetőleg roppanós)
10 dkg füstölt-főtt tarja
3 szál újhagyma
4-5 evőkanál (házi!) majonéz
5-6 evőkanál tejföl
salátáslevél (tálaláshoz)
díszítésnek főtt tojás

A lencsét 1 órára hideg vízbe áztatjuk. (Ez a művelet el is hagyható, erről később.) Ne tovább, mert teljesen szétázik!
Egy lábasban 1 evőkanál sóval feltesszük főzni az egész fej megtisztított hagymát és a szegfűszeget (célszerű teatojásban), majd a lencsét a forrásban lévő vízbe szórjuk, és al dente állagúra főzzük, ami nálam egészen pontosan 8 perc volt. (Ha a lencsét nem áztattuk be előre, a főzési idő meghosszabbodik kb. 12-15 percre. 10-12 perc elteltével kóstoljuk meg, ha megfelelő az állaga, ne főzzük tovább.)
A hagymát és a szegfűszeget eltávolítjuk, a lencsét leszűrjük, és legalább langyosra hűtjük.
Ezután már csak az összeállítás van hátra: egy tálban összekeverjük a majonézt a
lilagondolatok, 2015. március 18. szerda, 12:25
Lencsesaláta
Hozzávalók 6 főre

25 dkg lencse
3-4 szem szegfűszeg
1 fej vöröshagyma
1 ek só
3 db virsli (lehetőleg roppanós, juhbeles)
10 dkg füstölt-főtt tarja
3 szál újhagyma
4-5 ek (házi!) majonéz
5-6 ek tejföl
salátáslevél (tálaláshoz)
díszítésnek főtt tojás

elkészítés
A lencsét 1 órára hideg vízbe áztatjuk. (Ez a művelet el is hagyható, erről később.) Ne tovább, mert teljesen szétázik!
Egy lábasban 1 evőkanál sóval feltesszük főzni az egész fej megtisztított hagymát és a szegfűszeget (célszerű teatojásban), majd a lencsét a forrásban lévő vízbe szórjuk, és al dente állagúra főzzük, ami nálam egészen pontosan 8 perc volt. (Ha a lencsét nem áztattuk be előre, a főzési idő meghosszabbodik kb. 12-15 percre. 10-12 perc elteltével kóstoljuk meg, ha megfelelő az állaga, ne főzzük
lilagondolatok, 2015. március 18. szerda, 12:10
Brokkolis csirkekocka
nagy ek sűrű tejföl
15 dkg trappista sajt
2-3 dkg parmezán (el is hagyható ha nincs otthon)
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt bors
0,5 kk házi fokhagymakrém

Elkészítése:
A megtisztított hús szeleteket (ha picit vastagabb kiklopfoljuk) meghintjük sóval, borssal és kicsit félretesszük. A brokkolit apró rózsáira szedjük, lobogó, sós vízben 4-5 perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat a tejföllel simára keverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel. Lereszeljük a sajtokat, majd egy nagy marék kivételével a tojásos tejfölbe keverjük. Egy kisebb jénai tálat (21*21*5 cm-es) vékonyan kikenünk egy kávéskanálnyi margarinnal, majd belefektetjük a melleket úgy, hogy teljesen befedjék a jénai alját.
Szépen rárakjuk a brokkoli rózsákat.
Rákanalazzuk a sajtos masszát (nagy része a húsra folyik, de sütés közben szépen megemelkedik), megszórjuk a félretett sajttal.
180 fokon
bkisseva, 2015. február 05. csütörtök, 19:39
Rozgics Mária: A láb jelzőrendszere
az epét a feketeretek levének fogyasztásától kezdve sokféleképpen lehet orvosolni, válassza ki, ki-ki a magának legmegfelelőbb kúrát. Egy biztos: különösen nyáron érdemes hosszabb ideig is gyümölcsön, zöldségfélén élni, ajánlatos a vesetisztító dinnyekúrán át a több napos böjtkúráig többféle regeneráló módszert elvégezni, hogy a hidegebb és napfényszegény hónapokban is egészségesek legyünk.
A tyúkszem és bőrkeményedés azonnali orvoslására egy általam is bevált módszer: szódabikarbónát egy pici tejföllel összekeverve - hogy csak pépes és ne folyós legyen - a sérült felületre vigyünk fel, vigyázva, hogy az egészséges bőrhöz ne érjen. Garantáltan rövid időn belül ,,lemarja" a nemkívánatos bőrt. Tyúkszemnél fontos, hogy a ,,tyúk szemét", azaz a szabad szemmel egy méh fullánkjához hasonlítható kis elhalt idegvégződést is kihúzzuk, különben bármikor ismét begyulladhat a bőrünk, újra előidézve a szinte elviselhetetlen fájdalmat.
Aki ülőmunkát végez, ne legyen rest,
szuromieszter, 2015. február 03. kedd, 14:40
Áfonyás-meyer citromos piték recept
dkg margarin
A máktöltelékhez:
20 dkg darált mák
15 dkg cukor
1 dl forró tej
1 citrom héja
A tojáshabhoz:
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
[Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!] Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, belenyújtjuk egy tepsibe, és előmelegített sütőben 10 percig közepes tűzön (180C) elősütjük. (Ha szükséges, 1-2 evőkanál tejföllel lehet gazdagítani a tésztát.)
A máktöltelékhez:
Amíg a tészta sül, a forró tejet a darált mákos cukorhoz keverjük, belereszeljük a citrom héját.
Rásimítjuk a félig sült tésztára, és visszadugjuk a sütőbe, amíg a hab készül.
A tojáshabhoz:
Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral (én most tettem bele egy vaníliás cukrot is), és az egészet a mákra kenjük.
5 percig erős tűzön (200C) sütjük, majd 15-20 percig alacsony hőfokon (160C) inkább szárítjuk.
sütési hőfok:
kannalidia, 2015. január 30. péntek, 12:42
Házi nyúl vadasan
Házi nyúl vadasan
Karcsi szerint

Azt hiszem, hogy már elcsépelt szöveg az, hogy a vadast is számtalan formában tájegységenként változóan készítik. Ki így, ki úgy. Én az alábbi, általam kreált recept szerint készítem a vadasokat, ha kóstolod, akkor látva, hogy a jellegzetes ízt megtartva. Van még ezen kívül számtalan variációm, amit majd később közzé teszek.

A nyúl hús nagyon egészséges étel, csak sajnos nagyon nehéz hozzájutni jó alapanyaghoz. Gyerekkoromban sok nyulat tartottam, és ettem. Aranyos állat, szeretem simogatni, de megenni még jobban

Hozzávalók:

1 kg nyúlgerinc vagy comb
2 sárgarépa
1 petrezselyem
1 paradicsom
1 fél zöld paprika
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kanál mustár
3 dl tejföl
1 kanál liszt

bors
horvathnemagdi, 2015. január 01. csütörtök, 06:09
Új évi lencse saláta
Hozzávalók 6 főre
25 dkg lencse
3-4 szem szegfűszeg
1 fej vöröshagyma
1 ek só
3 db virsli (lehetőleg roppanós, juhbeles)
10 dkg füstölt-főtt marhanyelv
3 szál újhagyma
4-5 ek (házi!) majonéz
5-6 ek tejföl
salátáslevél (tálaláshoz)
díszítésnek főtt tojás

elkészítés
A lencsét 1 órára hideg vízbe áztatjuk. (Ez a művelet el is hagyható, erről később.) Ne tovább, mert teljesen szétázik!
Egy lábasban 1 ek sóval feltesszük főzni az egész fej megtisztított hagymát és a szegfűszeget (célszerű teatojásban), majd a lencsét a forrásban lévő vízbe szórjuk, és al dente állagúra főzzük, ami nálam egészen pontosan 8 perc volt. (Ha a lencsét nem áztattuk be előre, a főzési idő meghosszabbodik kb. 12-15 percre. 10-12 perc elteltével kóstoljuk meg, ha megfelelő az állaga, ne főzzük tovább.)
A hagymát és a szegfűszeget eltávolítjuk, a lencsét leszűrjük, és legalább langyosra hűtjük.
Ezután már csak az összeállítás van hátra: egy tálban
bozsanyinemanyi, 2014. december 20. szombat, 23:40
Majonézes saláta tojással formában dermesztve........
kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
őzgerinc forma, folpack

Elkészítés:

1.A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a
agica2004, 2014. december 17. szerda, 12:42
Citromos túrós szelet
A tésztához
40 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl(175 g)
vaj, liszt a tepsihez
Krém:
50 dkg tehéntúró
4 tojás fehérje
1 citrom leve
1 evőkanál búzadara( FONTOS )
szóráshoz porcukor

lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk.
Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A fehérjéket fele cukorral kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és a lisztezett tepsibe terítjük és MEGSZÓRJUK A BÚZADARÁVAL (Fontos, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket.
A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.
A sütőben addig sütjük míg a teteje, középen is
feviroza, 2014. december 10. szerda, 10:33
Tallóztam
félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli

48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács

50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor,
horvathnemagdi, 2014. december 07. vasárnap, 10:57
1/53
Képek, videók
Lencsesaláta
irmus
2012. január 09. hétfő, 07:59
ecetes lencsesaláta
barbette
2010. december 31. péntek, 14:49
Mustáros lencsesaláta.jpg
csiga01
2010. január 01. péntek, 13:23
lencsesaláta
bolondnegyven
2009. január 01. csütörtök, 16:06
Forrásbuli
ludysi
2010. november 26. péntek, 07:06
Forrasbol%20ivo%20no%2 C%2
brozsika
2008. december 27. szombat, 21:36
Tiszta forrásból
fopi69
2008. április 15. kedd, 14:10
csak tiszta forrásból
miskolcino
2006. szeptember 05. kedd, 21:18
Szegfűszeg.jpg
pacsakute
2013. október 24. csütörtök, 17:34
szegfűszeg.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:25
szegfűszeg.jpg
tinka1951
2013. március 04. hétfő, 08:24
szegfűszeg.jpg
sarkadykati
2012. május 11. péntek, 05:27
szegfűszeg2.jpg
sarkadykati
2011. június 25. szombat, 07:14
szegfűszeg.bmp
kerzsi58
2011. március 06. vasárnap, 15:34
szegfűszeg
oszlanszkik
2010. december 03. péntek, 14:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.