Regisztráció  Belépés
2016. augusztus 24. szerda | 34. hét | 237. nap | 03:26 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Húsvéti recept gyűjtemény
a pörkölthöz, készre főzzük. Közben a megtisztított zöldbabot puhára pároljuk sós vízben, majd leszűrjük. A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kockára vágjuk és szintén sós vízben megfőzzük. Amikor félpuha, hozzáadjuk a megmosott, rózsáira szedett karfiolt. A zöldségeket leszűrjük, és a vizében megfőzzük a rizst. Amikor már puha, összekeverjük a megfőzött zöldségekkel, és a felét kivajazott jénaiban elsimítjuk. Rárakjuk a pörköltet a levével együtt, és betakarjuk a maradék rizzsel. A tetejét tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben átforrósítjuk. Tálaljuk.
Javaslat: akinek van, a zöldségeket párolóedényben készítse el, így a vitamintartalom nem megy veszendőbe.

Házi sonkás kenyér
A mai háziasszonyoknak jó dolguk van. Számtalan kisgép segíti munkájukat, a kenyérsütés pedig már régen nem az ő gondjuk. Ám akinek ideje engedi, és kedvet kap arra, hogy valami igazi különlegességgel lepje meg családját, próbáljon meg - mondjuk húsvét táján - az ünnepi sonka mellé
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Hamis / kakaós marlenka
50 dkg lisztből, 10 dkg darált dióból, 25 dkg porcukorból, 2 evőkanál mézből, 1 evőkanál szódabikarbónából és 4 tojásból tésztát gyúrunk.
Legalább 2 órát pihentetjük, utána 5 részre osztjuk, egyformára nyújtva 5 lapot sütünk belőle gáztepsi vagy sütőlap hátulján..
Ha kisültek és kihűltek, megtöltjük őket az alábbi krémmel:
30 dkg darált diót, 25 dkg porcukrot, 1 liter tejföllel és 2 csomag vaníliás cukorral hidegen simára keverünk és ezt kenjük a lapok közé és a felső lap tetejére is. Ha kakaós változatot szeretnénk, a krémbe is keverjünk egy kevés sötét, jó minőségű kakaót, illetve a kész sütemény tetejét szórjuk be vele.
Másnapra megpuhul és könnyen szeletelhető lesz.


Hozzávalók a tésztához: 2 tojás, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál keserű kakaópor, 20 dkg margarin, 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor. A krémhez:, 5 dl tej, 1,5 csomag főzős vaníliás pudingpor, 30 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 4 evőkanál liszt, rumaroma,
bkisseva, 2016. augusztus 01. hétfő, 10:47
Túrógombóc sütve – mai menü
Túrógombóc sütve - mai menü

Mint nagycsaládos anya, 20 év alatt annyi gyakorlatra tettem szert, hogyan tudok hatékony időgazdálkodással a legtöbbet kihozni a konyhából, hogy úgy döntöttem, nem vagyok nagyképű, ha szakértőnek gondolom magam a témában. Nem lesz ez gasztroblog, ám amit az asztalra teszek nap mint nap, azt megtalálhatjátok, ha a jobb oldali címkefelhőben a MENÜ-re kattintotok. Most még picike, úgy kell keresgélni, de szerintem hamarosan nagyobbra nő a betű mérete....

Mivel nálunk senki sincs közétkeztetésre befizetve, mind a nyolcan itthon eszünk nap mint nap. Néha persze megpróbálkozunk befizetésekkel, de gyakorlatilag teljesen értelmetlen, úgysem eszik meg, amit a suliban kapnak.

Az idők során kialakult az a gyakorlat, hogy csoportosítom a házimunkákat.

Egyik nap vasalok, másik nap főzök, harmadik nap takarítok, stb. Majd egyszer részletesen leírom ezt is. A mai poszt azonban arról szól, hogyan lehet egy nap, egy ebédfőzéshez szükséges
horvathnemagdi, 2016. július 29. péntek, 19:34
Nagymamám igazi rétestészája így készült
felhasználhatjuk, reszelve, vagy egészen vékonyra szeletelve. Csak akkor édesítjük, amikor a töltésre kerül a sor, mert sok levet eresztene, s elrontaná a tésztát. Nyers alma alatt bővebben hintsük meg morzsával.


Túrótöltelék:


50 dkg tört túrót ízesítünk csipetnyi sóval, hozzáadunk 3 dkg vajat, 3 tojás sárgáját, 3-4 evőkanál cukrot, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, 5 dkg mazsolát, egy púpozott evőkanál búzadarát.

Finomabb, amennyiben pár kanál tejföllel is meglocsoljuk a tölteléket.

Ha a túró nem túl száraz, ezt is hintsük meg alatta morzsával.

Finom a kapros töltelék is: kevés só, egy marék apróra vagdalt friss kapor kell a túróba.

Ennek az édes változatába cukrot tegyünk.

Különleges, ha juhtúróval készül a sós változata.


Diótöltelék:


15-20 dkg darált diót elkeverünk 10 dkg cukorral, 2-3 evőkanál tejjel.

Vagy:

5 tojás sárgáját habosra
bkisseva, 2016. június 09. csütörtök, 09:42
Székelykáposzta Voith Ági módra
hozzávalók / 8 adag
1.5 kg savanyú káposzta
15 dkg füstölt szalonna
50 dkg sertésoldalas
25 dkg sertéscomb
20 dkg sertésköröm (félbevágott)
50 dkg sertésdagadó
30 dkg lángolt kolbász (csípős)
3 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint (őrölt)
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
kapor ízlés szerint (friss)
borsikafű ízlés szerint
175 g tejföl (a tálaláshoz)

elkészítés
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy nagyobb fazékban vagy mázas cserépedényben kiolvasztjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, majd hozzátesszük a szalonnához, és üvegesre hevítjük.
Ezután a savanyú káposztát és a húsokat rétegezve elrendezgetjük a fazékban. Egy réteg savanyú káposztára egy réteg húst teszünk, és így tovább. A füstölt szalonna bőrét is hozzátesszük a székelykáposztához.
Végezetül hozzátesszük a
bkisseva, 2016. június 07. kedd, 13:40
Ki fogom próbálni
alma, párolás nélkül is felhasználhatjuk, reszelve, vagy egészen vékonyra szeletelve. Csak akkor édesítjük, amikor a töltésre kerül a sor, mert sok levet eresztene, s elrontaná a tésztát. Nyers alma alatt bővebben hintsük meg morzsával.

Túrótöltelék:

50 dkg tört túrót ízesítünk csipetnyi sóval, hozzáadunk 3 dkg vajat, 3 tojás sárgáját, 3-4 kanál cukrot, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, 5 dkg mazsolát, egy púpozott kanál búzadarát.

Finomabb, amennyiben pár kanál tejföllel is meglocsoljuk a tölteléket.

Ha a túró nem túl száraz, ezt is hintsük meg alatta morzsával.

Finom a kapros töltelék is: kevés só, egy marék apróra vagdalt friss kapor kell a túróba.

Ennek az édes változatába cukrot tegyünk.

Különleges, ha juhtúróval készül a sós változata.

Diótöltelék:

15-20 dkg darált diót elkeverünk 10 dkg cukorral, 2-3 kanál tejjel.

Vagy:

5 tojás sárgáját habosra keverünk 15 dkg cukorral,
sarkadykati, 2016. április 17. vasárnap, 15:25
Bugaci húsgombócleves
Hozzávalók
30 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt sonka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
2 zsemle,
2 tojás,
2 evőkanál zsír,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
babérlevél,
tárkony, sáfrány.

Elkészítés
A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével, esetleg húsleveskockával ízesített vízzel felöntjük.
Amikor a zöldség puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és az apró húsgombócokat. Együtt teljesen megpároljuk, és tálalásnál tejföllel ízesítjük.
A megadott mennyiséget egytálételként 5 fő részére elegendő, ha még
tinka1951, 2016. április 14. csütörtök, 09:58
Mozaikos tojáskocsonya
Hozzávalók:
20-25 dkg főtt sárgarépa (ha lehet, húslevesben főtt), 20 dkg főtt füstölt sonka, 15-15 dkg Bonduelle konzervkukorica és konzerv zöldborsó, 6 főtt tojás
a mártáshoz: 1,5 dl majonéz, 1 kis pohár (150 gramm) tejföl, fél mokkáskanál őrölt fehér bors, 1 kiskanál mustár, pár csepp citromlé, 1,5 dkg zselatinpor, 1 dl húsleves, só
a tálaláshoz: salátalevél

1. A répát és a sonkát 1 centis kockákra vágjuk. A konzervzöldséget leszűrjük. A majonézt a tejföllel simára keverjük, megborsozzuk, a mustárral és a citromlével ízesítjük. A zselatint a levesben kevergetve adig főzzük, míg teljesen föloldódik benne, ez 1-2 perc. Félretesszük.
2. Egy őzgerincformát folpackkal vagy alufóliával kibélelünk. Az előkészített hozzávalókat a tejfölös majonézbe forgatjuk, a már csak éppen meleg zselatint belecsurgatjuk. Felét a formába simítjuk. A főtt tojásokat középen szépen végigrakjuk rajta, és a maradék majonézes, sonkás zöldséggel befedjük. 3. Letakarva hűtőszekrényben dermedni
bkisseva, 2016. március 16. szerda, 20:44
Spórolnál? Akkor ne dobd ki a kaját! 10 ötlet 100 recepthez
része megfelelő salátákhoz, szószokhoz. Nem kell feltétlen kenyeret sütni belőlük, vagy újra kelt tésztát készíteni mákkal. Nagyon jó lehet, ha veszünk olcsó réteslapot és legfeljebb néhány almát. Reszelt, lecukrozott almával ezek a maradékok isteni tölteléket képezhetnek a rétesbe.

6. Ha maradék tejterméked van, állott, több napja nyitva lévő tej, vagy tejföl, esetleg sajt vagy túró ne habozz felhasználni. A túrót legegyszerűbb vargabélesnek elkészíteni egy adag kifőzött cérnametélttel és tejföllel. A tejföl és joghurt jó lehet gyümölcskrémekbe, főzelékekbe habarni. A maradék tejből készíthetünk turmixot, elég, ha egy kevés fagyasztott gyümölcsünk és kis cukor, vagy fahéj található otthon. De készülhet belőle madártej is. A régi sajt tésztára vagy panírozva, lefagyasztva finom eleség.

7. Tojás.
Bár ma már egyre többen tudatosan nem fogyasztanak tojást - a magyar étkezési kultúrában még mindig nagy szerephez jut a baromfitermékek, így a tojás fogyasztása is. Ha a tojás már kezd
reifregina, 2016. február 16. kedd, 16:00
NE DOBD KI a MARADÉKOT!
része megfelelő salátákhoz, szószokhoz. Nem kell feltétlen kenyeret sütni belőlük, vagy újra kelt tésztát készíteni mákkal. Nagyon jó lehet, ha veszünk olcsó réteslapot és legfeljebb néhány almát. Reszelt, lecukrozott almával ezek a maradékok isteni tölteléket képezhetnek a rétesbe.

6. Ha maradék tejterméked van, állott, több napja nyitva lévő tej, vagy tejföl, esetleg sajt vagy túró ne habozz felhasználni. A túrót legegyszerűbb vargabélesnek elkészíteni egy adag kifőzött cérnametélttel és tejföllel. A tejföl és joghurt jó lehet gyümölcskrémekbe, főzelékekbe habarni. A maradék tejből készíthetünk turmixot, elég, ha egy kevés fagyasztott gyümölcsünk és kis cukor, vagy fahéj található otthon. De készülhet belőle madártej is. A régi sajt tésztára vagy panírozva, lefagyasztva finom eleség.

7. Tojás. Bár ma már egyre többen tudatosan nem fogyasztanak tojást - a magyar étkezési kultúrában még mindig nagy szerephez jut a baromfitermékek, így a tojás fogyasztása is. Ha a tojás már kezd
bkisseva, 2016. február 15. hétfő, 15:02
Vendégváró finomságok őzgerinc formában
csirkemell sonka (18 szelet)
10 tojás
10 dkg párizsi
3 közepes csemegeuborka
1 közepes vöröshagyma
1 közepes lila hagyma
1 ek mustár
2 dl tejföl
25 g zselatin
1 dl víz
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítése:
9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk, és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük.

Felaprítjuk a párizsit, az uborkát, a hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük a tejföllel, olajjal, mustárral.

1 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint. Tűzről levéve néhány percig kevergetjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz.

A tojásos masszára öntjük a zselatinos tejfölt, hozzáadjuk a felaprított alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a sonkaszeletekkel kibélelt formába öntjük.

A tetejét szépen elsimítjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából, és
irmus, 2015. december 21. hétfő, 09:01
1/55
Képek, videók
O.V. gyüjtemény.jpg
agica2004
2014. október 12. vasárnap, 18:19
dvd gyűjteményem
elisha24
2014. február 10. hétfő, 13:28
Ádám gyűjteménye
dnemethk
2014. január 04. szombat, 00:21
Hopi_gyűjteményes
agili
2013. szeptember 05. csütörtök, 20:51
gyűjtemény.jpg
dnemethk
2013. augusztus 20. kedd, 11:57
gyűjtemény (1).jpg
dnemethk
2013. augusztus 20. kedd, 11:56
gyűjtemény (2).jpg
dnemethk
2013. augusztus 20. kedd, 11:56
gyűjtemény (3).jpg
dnemethk
2013. augusztus 20. kedd, 11:56
gyűjtemény (4).jpg
dnemethk
2013. augusztus 20. kedd, 11:55
A gyűjtemény
honapmunkai
2012. november 04. vasárnap, 15:26
CSZS Megtisztítom.png
szuromieszter
2012. július 14. szombat, 20:52
kosár zöldségekkel
eva6
2016. június 15. szerda, 18:54
Zöldségek.jpg
pacsakute
2016. április 08. péntek, 11:22
Fűszeres sült zöldségek
borcsamama
2016. február 15. hétfő, 11:21
Gyógyító zöldségek.jpg
pacsakute
2014. december 07. vasárnap, 10:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.