Regisztráció  Belépés
2016. február 08. hétfő | 6. hét | 39. nap | 23:58 | Aranka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vendégváró finomságok őzgerinc formában
csirkemell sonka (18 szelet)
10 tojás
10 dkg párizsi
3 közepes csemegeuborka
1 közepes vöröshagyma
1 közepes lila hagyma
1 ek mustár
2 dl tejföl
25 g zselatin
1 dl víz
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítése:
9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk, és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük.

Felaprítjuk a párizsit, az uborkát, a hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük a tejföllel, olajjal, mustárral.

1 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint. Tűzről levéve néhány percig kevergetjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz.

A tojásos masszára öntjük a zselatinos tejfölt, hozzáadjuk a felaprított alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a sonkaszeletekkel kibélelt formába öntjük.

A tetejét szépen elsimítjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából, és
irmus, 2015. december 21. hétfő, 09:01
Ajvár-zakuszka
zakuszkáról, aztán megint ajvárról.
Vajon a kettő ugyanaz?
Vagy két teljesen különböző kence?
Elkezdtem kutatni, sajnos sokra nem mentem vele.
A Wikipédiában ezt találtam róla:

Az ajvár

...paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártás, amit leginkább húsok mellé kínálnak, de salátát is ízesíthetnek vele.

Az ajvár továbbá kiváló fűszerkeverék különféle pikáns mártások készítéséhez, levesek ízesítéséhez.

Hideg mártásként majonézzel vagy tejföllel-kefirrel is össze szokták keverni sültek mellé.


Túlnyomórészt a Balkánon népszerű, itt is leginkább Szerbiában.

A paprikától függően lehet édes vagy csípős is.

A Balkánon minden magára valamit is adó háziasszonynak megvan a saját ajvár-receptje, amelyről állítja, hogy a legjobb.

Hatalmas mennyiségben készül, befőttesüvegekbe
faciendum, 2015. december 07. hétfő, 21:38
Bugaci húsgombócleves
Bugaci húsgombócleves
- nincs is hétvége nélküle!
Csodálatos finomság!

A családunk kedvence, a hétvégi ebédek elmaradhatatlan sztárja! A gyerekek jobban szeretik mint a húslevest! :))
Hozzávalók

30 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt sonka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
2 zsemle,
2 tojás,
2 kanál zsír,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
babérlevél,
tárkony, sáfrány.

Elkészítés

A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével,
horvathnemagdi, 2015. október 25. vasárnap, 19:13
Bugaci húsgombócleves – nincs is hétvége nélküle! Csod
A családunk kedvence, a hétvégi ebédek elmaradhatatlan sztárja! A gyerekek jobban szeretik mint a húslevest! :))

Hozzávalók
30 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt sonka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
2 zsemle,
2 tojás,
2 evőkanál zsír,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
babérlevél,
tárkony, sáfrány.
Elkészítés
A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével, esetleg húsleveskockával ízesített vízzel felöntjük.
Amikor a zöldség puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és az apró húsgombócokat. Együtt teljesen
suzymama, 2015. október 25. vasárnap, 15:46
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt
tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos
tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.
Gesztenyés kifli
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg
kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel
rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és
egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk,
tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg
sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.
Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor,
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
A békebeli idők ezernyi jósága
belőlük. A kukoricát például a csutkán hagyták, és górékba tárolták. Mindig a szükségletnek megfelelő mennyiséget morzsoltak csak le belőle, és adták oda az állatoknak. A kukoricagóréban a csövek kiszáradtak anélkül, hogy összepenészedtek volna. A kenyérgabonát mindig frissen őröltették a malomba. A gazda elvitt egy zsák szemes búzát a molnárnak, aki cserébe lisztet, grízt, korpát adott. A lisztből aztán minden héten kenyeret, lángost sütöttek, a gyerekeknek kis cipókat készítettek, amit megkentek tejföllel, liba- vagy disznózsírral.



Ivóvíz

A legtöbb tanyán, falusi ház udvarán található ásott kút. Sajnos ma már az ásott kutak vize emberi fogyasztásra nem alkalmas, a mértéktelen műtrágyázás, és a szennyvizek ásott kutakba való vezetése miatt. A tetőről is sok csapadékot gyűjthetünk, az esőzések alkalmával. Erre a célra bármilyen tároló edény megfelel, amely az ereszcsatorna alá helyezve összegyűjti a vizet. Az esők lágyvize a legalkalmasabb a mosásra, növények öntözésére, de
lenke1964, 2015. október 16. péntek, 16:11
Karácsonyra-3
félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés só, 1
reifregina, 2015. október 14. szerda, 12:50
7 titok, amivel megismerheted felsőbb éned
1. Hit és elvárás: alakítsd át a világképed!

Első lépésként hidd el, hogy létezik a felsőbb éned, akivel/amivel kapcsolatba tudsz lépni. Ez után vedd magától értetődőnek, hogy ez a kommunikáció folyamatosan fejlődni fog, ahogy kitartóan dolgozol a belső fejlődéseden.

Enélkül a két dolog nélkül igen nehéz bármit is elérni az életben, legyen az szellemi vagy fizikai szinten. Az elvárás annyit jelent, hogy, ha lemész a boltba tejfölért, nem reménykedsz benne, hogy majd egy pohár tejföllel jössz haza - talán, esetleg, hátha -, hanem tudod, hogy ez fog történni. Ugyanígy kell hozzáállni bármilyen feladathoz, célkitűzéshez az életben. A nem megfogható, szellemi dolgok esetében ez még fontosabb.

Alapvetően materialista szemléletben nő fel a legtöbb ember. Ez a világ teljesen figyelmen kívül hagyja, leértékeli a szellemi, spirituális világot, pedig az jócskán felette áll az anyaginak. Ha gyakrabban olvasol, hallgatsz olyan tanítóktól, akik a saját szellemi
klementinagidro, 2015. szeptember 27. vasárnap, 07:35
7 titok, amivel megismerheted
éneddel.

1 Hit és elvárás: alakítsd át a világképed!
Első lépésként hidd el, hogy létezik a felsőbb éned, akivel/amivel kapcsolatba tudsz lépni. Ez után vedd magától értetődőnek, hogy ez a kommunikáció folyamatosan fejlődni fog, ahogy kitartóan dolgozol a belső fejlődéseden.
Enélkül a két dolog nélkül igen nehéz bármit is elérni az életben, legyen az szellemi vagy fizikai szinten. Az elvárás annyit jelent, hogy, ha lemész a boltba tejfölért, nem reménykedsz benne, hogy majd egy pohár tejföllel jössz haza - talán, esetleg, hátha -, hanem tudod, hogy ez fog történni. Ugyanígy kell hozzáállni bármilyen feladathoz, célkitűzéshez az életben. A nem megfogható, szellemi dolgok esetében ez még fontosabb.
Alapvetően materialista szemléletben nő fel a legtöbb ember. Ez a világ teljesen figyelmen kívül hagyja, leértékeli a szellemi, spirituális világot, pedig az jócskán felette áll az anyaginak. Ha gyakrabban olvasol, hallgatsz olyan tanítóktól, akik a saját
pacsakute, 2015. szeptember 18. péntek, 19:45
Bakonyi betyárgombóc
Hozzávalók:
A raguhoz:
• 2 kisebb fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 50 dkg friss gomba
• 2 paradicsom
• 2 kisebb fehérpaprika (vagy zöldpaprika)
• só
• bors
• őrölt kömény
• pirospaprika
• olaj
• kis darab füstölt szalonnabőrke
• 3-4 dl víz
A gombóchoz:
• 50 dkg darált hús
• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• só
• bors
• őrölt kömény
• pirospaprika
A tálaláshoz:
• tejföl
Elkészítjük a gombócokat: a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a húshoz adjuk, fűszerezzük, jól eldolgozzuk az egészet és diónyi gombóckákat készítünk belőle (kb. 22-24 gombócot kapunk). Egy serpenyőben olajat hevítünk és a gombócokra fehér kérget sütünk, majd félretesszük őket. A raguhoz a vöröshagymát, fokhagymát, fehérpaprikát, paradicsomot és gombát szeleteljük, összevágjuk.
bkisseva, 2015. augusztus 07. péntek, 12:45
Gyógynövény-horoszkóp
kötőhártya-

gyulladás esetén.

Zsázsa

A Skorpióknak érdemes rebarbarát vadászniuk a piacon, nagyobb adagban fogyasztva

ugyanis vér- és vesetisztító hatású, serkenti a bélműködést. Ha unod már a teákat, próbáld ki a

kínaiak gyógyhatású csemegéjét, az aszalt galagonyát! Finom, édes, és jót tesz a szívednek.

+1 tipp: Különleges csemegéje a zsázsacsíra, amellyel zöldsalátáid dúsíthatod. A töltött tojást

ezúttal készítsd apróra vágott zsázsával (kis tejföllel, vajjal, sóval, borssal, pirospaprikával

fűszerezve)!

Nyilas: XI. 23. - XII. 21.

Az élet habzsolója

Habitus: Nyugtalan ember vagy, akiknek az állandó optimizmusa hat a

környezetére is. Becsületes vagy és remek a humorérzéked.

Betegségre való hajlam: A szervezet anyagcsere-folyamata lelassul,

emiatt gyakori a máj és a méregtelenítő szervek betegsége, emellett a

csípő és a combok
szuromieszter, 2015. július 04. szombat, 16:36
1/55
Képek, videók
vendégváró
orban47
2015. november 12. csütörtök, 20:41
Vendégváró süti
jolika66
2015. július 12. vasárnap, 16:41
vendegvaro-bogres-suti -50
sarkadykati
2015. június 28. vasárnap, 18:48
vendegvaro-bogres-suti -50
snbela44
2015. június 26. péntek, 19:49
vendégváró.jpg
yvett789
2015. január 31. szombat, 20:35
cseszko-_vagy-vendegva ro-
yvett789
2015. január 10. szombat, 19:47
vendégváró-szelet.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:20
vendégváró-bögrés-süti .jp
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:20
vendegvaro-szelet.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:20
Vendégváró falatkák
horgasnora
2013. január 17. csütörtök, 23:12
Vendégváró őzgerinc
irmus
2011. április 26. kedd, 18:25
Csirkemell őzgerincformáb
isti53
2011. december 13. kedd, 17:04
Túró Rudi őzgerincformába
bongyi53
2009. december 03. csütörtök, 20:38
Csirkemell őzgerincformáb
bongyi53
2009. november 26. csütörtök, 06:17
Csirkemell őzgerincformáb
irmus
2009. szeptember 30. szerda, 14:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.