Regisztráció  Belépés
2014. október 31. péntek | 44. hét | 304. nap | 13:34 | Farkas
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
nagyon csokis süti
tetejére:
100 g étcsokoládé
50 g vaj
kb. 3 evőkanál tejföl
2 evőkanál kakaópor
kb. 1 evőkanál gyümölcscukor (el is maradhat)
Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit (én kb. 35x28 cm-est használtam) kivajazok. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A vajat és a csokoládét összeolvasztom, majd félreteszem hűlni. A száraz hozzávalókat egy tálba szitálom. A tojást hozzákeverem a kissé kihűlt vajas olvasztott csokihoz, majd összekeverem a lisztes keverékkel, és az egészet lágyítom pár kanál tejföllel. A tepsibe simítom, majd kb. 25-30 perc alatt megsütöm. Ekkor még úgy tűnhet nem sült meg teljesen, de ahogy hűl, úgy fog megdermedni.
A tetejére a csokis krémhez megolvasztom a csokit a vajjal, és a kakaóporral (nem kell teljesen folyósra), majd lágyítom a tejföllel, és egyenletesen elkenem a kihűlt süti tetején. Rövid időre hűvös helyre tettem, hogy a tetején a krém meg tudjon dermedni.
Tippek az ízesítéshez:
Még mielőtt megdermedne a krém a tetején, megszórhatjuk (mint nálam
faciendum, 2014. szeptember 15. hétfő, 22:28
Túrótorta sütés és tojás nélkül
Túrótorta sütés és tojás nélkül

Hamar elkészíthető finomság, bármilyen gyümölccsel (friss vagy befőtt) kombinálható. Az eredeti recept tojással készül, de én nem szeretem az ételeket úgy készíteni, hogy a tojás nyersen van benne, ezért tejföllel helyettesítettem. Igaz, hogy így nem lesz sárgás színű, viszont sokkal krémesebb.
hozzávalók

Az alaphoz

50 dkg tehéntúró
12.5 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 k tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
3 teáskanál zselatin
1.5 dl tej

A tetejére

1 tasak gyümölcskocsonya por (piros vagy színtelen)
2 közepes db őszibarack (vagy más gyümölcs, ízlés szerint)

elkészítés

A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a
horvathnemagdi, 2014. szeptember 07. vasárnap, 09:12
A falusi lakodalmak kedvenc sütije!Barack
tejföl

Töltelék:

A kikapart tészta
1 dl rum
1-1,5 dl tej
3 ek. baracklekvár
1 cs vaniliás cukor
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 ek. kakaópor
5-6 db babapiskóta apróra törve

Díszítéshez:

1db vérnarancs aroma(aki szinesebbé szeretné barackjait használat keserű mandula aromát is)
kristálycukor
apró levelek.

Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrok, annyi tejföllel, hogy jól formázható legyen, ne ragadjon. Kis golyókat formázok belőle, szem előtt tartva, hogy duplájára fog nőni. Sütőpapírral bélelt tepsin sütöm, 180 fokon kb. 15 percig.

Hagyom, hogy teljesen kihüljenek. Egy hegyes kis késsel kikaparom a közepüket. A kikapart tésztát meglocsolom egy deci rummal, egy- másfél deci tejjel. Ne áztassa el nagyon a tésztát, csak jó szaftos legyen. Hozzákeverek 3 ek. sárgabaracklekvárt és egy vaníliás cukrot.

Habosra keverek 10 dkg
magdus60, 2014. augusztus 17. vasárnap, 08:22
borzaska
Keresés:
mindenhol
mi van a hűtődben?
receptkalóriatápanyag
Mátrai borzaska sajttal-tejföllel recept
receptek húsételek rántott hús
Manolya Manolya receptje
Mátrai borzaska sajttal-tejföllel
receptkönyvbe hozzászólások (23) jegyzet
story

Frissen a legfinomabb! A tejfölbe tört fokhagymát keverek, és azt kenek a tetejére, és sajtot olvasztok, isteni!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz
80 dkg sertés rövidkaraj (kicsontozott vagy 2 nagy csirkemell)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
50 dkg burgonya
1 db tojás
4 evőkanál finomliszt (finom)
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A tálaláshoz
2 dl tejföl
10 dkg sajt (reszelt)
ezt olvastad már?

5 tipp, hogy mindig jó illat legyen otthonunkban!
5 tipp, hogy mindig jó illat legyen otthonunkban!
hirdetés


alapanyagok

bors burgonya finomliszt napraforgó olaj sajt sertés rövidkaraj
bbaniko, 2014. augusztus 11. hétfő, 16:20
Túrós-barackos-rácsos pite
margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
3 k tejföl

Töltelékhez

35 dkg tehéntúró
1 db tojás
4 k porcukor
3 teáskanál citromhéj (reszelt)
24 k sárgabaracklekvár

elkészítés

Keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit (liszt, porcukor, sütőpor, vaníliás cukor), majd morzsoljuk hozzá a margarint. Végül gyúrjuk össze a tojással, és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Válasszuk ketté az összegyúrt tésztát, egyik a pite alja, másik a rácsos teteje lesz. Nyújtsuk ki az alsó tésztát 3 mm vastagságúra, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsi aljára (elég nagy tepsihez elég ez az adag).
A túrót nyomkodjuk szét egy villával, majd adjuk hozzá a porcukrot, tojást és citromhéjat. A túrómasszát kenjük rá az alsó tésztára (nem szükséges alá grízt szórni, de ha valaki szárazabban szereti a tölteléket, azt is
horvathnemagdi, 2014. augusztus 10. vasárnap, 20:49
virslis
Hozzávalók 4 főre
» 10 db virsli
» 25 dkg túró
» 2 evőkanál tejföl
» 1 fej lilahagyma
» 2 db csemege uborka
» 10 dkg sajt
» 1 kiskanál őrölt pirospaprika
» bors
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé! Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Hagymát apróra felkockázom, a csemege uborkával együtt. Hozzáadom a túróhoz, és kikeverem a tejföllel,majd sózom-borsozom és meghintem piros paprikával.
Virsliket hosszába bevágom megtöltöm a töltelékkel. Kiolajozott tepsibe teszem majd sütöm 200 fokon 25 percig.Mielőtt teljesen megsülne, megszórjuk reszelt sajttal, és további 5 percig még sütöm.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom!
bbaniko, 2014. augusztus 10. vasárnap, 14:18
Sonkás-sajtos csiga
lisztet.

Végül szórjuk rá a cukrot, és morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk el a dagasztó programot. (én egymásután kétszer indítottam el a dagasztó programot) Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.

Amikor végzett a dagasztóprogram tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy órán át.
Közben készítsük elő a tölteléket.

A sonkát vágjuk fel apróra, majd keverjük össze a reszelt sajttal, ízlés szerint sóval, őrölt borssal és a tejföllel. (a tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl folyós legyen a massza)

A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki vékonyra. Ezután kenjük rá a sonkás-sajtos-tejfölös masszát, majd tekerjük fel mint a bejglit. (nem kell túl szorosra tekerni)

Ezután éles késsel vágjuk fel . 2 cm-es csíkokra, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire. Takarjuk le egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig a
horvathnemagdi, 2014. augusztus 10. vasárnap, 14:09
hidegtál
díszítéshez
1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
őzgerinc forma, folpack
Elkészítés

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban
faciendum, 2014. augusztus 08. péntek, 21:20
Citromos túrós szelet
Tésztához:

40 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)
vaj, liszt a tepsihez

Krém:

50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 k. búzadara FONTOS!

Szóráshoz porcukor.

Előkészítés:

A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

Elkészítés:

A fehérjéket fele cukorral kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és a lisztezett tepsibe terítjük és MEGSZÓRJUK A BÚZADARÁVAL (Fontos, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a
horvathnemagdi, 2014. július 04. péntek, 12:04
Gombás-tejfölös borsos tokány
1 kg sertéscomb
25 dkg csiperke gomba
4 dl tejföl
pirospaprika
ételízesítő
bors
4-5 kiskanál liszt
olaj

A combot kockákra vágom, megpirítom olajon, hogy fehér legyen, majd felrakom főni egy kis vízzel és vegetával. Amikor a hús majdnem teljesen megfőtt,belerakom a felszeletelt gombát, és együtt megfőzöm. Míg megfő a hús és a gomba, megcsinálom a habarást a liszttel,4-5 kanál tejföllel,kis vízzel. Aztán behabarom. Mikor már sűrüsödik belerakom a maradék tejfölt,borsot és a paprikát, majd összeforralom mégegyszer.Tésztával tálalom.

Nagyon finom!
izabella69, 2014. június 15. vasárnap, 19:30
x
klopfolt húst fokhagymás enyhén sós tejbe pár órára. Természetesen lefedve a hűtőbe, és úgy használjátok fel.
A burgonyát lereszeljük, a liszttel, tojással és kevés tejjel összekeverjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük és hozzákeverjük a reszelt sajt felét.
A lisztbe mártás előtt töröljétek szárazra a húst!
A húst lisztbe majd a masszába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra, sütjük. Héjas-fűszeres sült krumplival, sajttal meghintve tálaljuk.
Tipp: Tejföllel is meglocsolhatjuk a tálaláskor, de kitűnően illik hozzá a majonézes saláta is. Pl. majonézes kukorica!
További klassz napot, és sok sikert kívánok!
#927
2010. május 22. 19:12
Válaszolj!





Lászlóffyné Jernei Katalin [...

Sütés nélküli recept Narancsos Varázslat
Hozzávalók: fél liter tejföl
2 evök. porcukor
2 cs. tejszinhabpotló por
2 narancs
40 dk. babapiskota
3dl. tej
A
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
majonézes hideg saláta őzgerincben
tojás
díszítés: 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
1 őzgerinc forma
folpack
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
2. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
3. Befedjük a
faciendum, 2014. június 06. péntek, 22:01
1/52
Képek, videók
Nagyon fontos.....
borigit
2014. október 27. hétfő, 12:06
Belatom nagyon....
borigit
2014. október 27. hétfő, 11:51
nagyon jó együtt
orban47
2014. október 21. kedd, 18:50
nagyon szép.jpg
ildikocsorbane2
2014. október 18. szombat, 14:41
nagyon cuki.jpg
ildikocsorbane2
2014. október 18. szombat, 14:41
nagyon bájos.jpg
ildikocsorbane2
2014. október 18. szombat, 14:40
Nagyon kellemes délután i
suzymama43
2014. október 04. szombat, 15:57
Ez nagyon fincsi!
anna4459
2014. szeptember 20. szombat, 15:21
Nagyon Boldog Születésnap
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 19:22
Legyen nagyon sikeres, jó
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 18:24
Nagyon sok Boldog Névnapo
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 17:58
Nagyon boldog névnapot.gi
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 17:58
Egyrétegű, közepes méretű
adrianabrenda
2013. szeptember 28. szombat, 16:01
Közepes méretű sakktábla
erzsike74
2008. október 26. vasárnap, 19:12
Címkék
kihűlt süti, tészta száraz, tejfölt apránként, húst lisztbe, sütőpapírral kibélelt, felszeletelt gombát, maradék tejfölt, kikapart tészta, túró apró, csokis krémhez, majonézes salátához, őzgerincformát kibéleljük, tálba szitálom, egészet lágyítom, egyik tésztát, reszelt sajttal,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.