Regisztráció  Belépés
2015. január 25. vasárnap | 4. hét | 25. nap | 19:15 | Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Házi nyúl vadasan
Házi nyúl vadasan
Karcsi szerint

Azt hiszem, hogy már elcsépelt szöveg az, hogy a vadast is számtalan formában tájegységenként változóan készítik. Ki így, ki úgy. Én az alábbi, általam kreált recept szerint készítem a vadasokat, ha kóstolod, akkor látva, hogy a jellegzetes ízt megtartva. Van még ezen kívül számtalan variációm, amit majd később közzé teszek.

A nyúl hús nagyon egészséges étel, csak sajnos nagyon nehéz hozzájutni jó alapanyaghoz. Gyerekkoromban sok nyulat tartottam, és ettem. Aranyos állat, szeretem simogatni, de megenni még jobban

Hozzávalók:

1 kg nyúlgerinc vagy comb
2 sárgarépa
1 petrezselyem
1 paradicsom
1 fél zöld paprika
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kanál mustár
3 dl tejföl
1 kanál liszt

bors
horvathnemagdi, 2015. január 01. csütörtök, 06:09
Új évi lencse saláta
Hozzávalók 6 főre
25 dkg lencse
3-4 szem szegfűszeg
1 fej vöröshagyma
1 ek só
3 db virsli (lehetőleg roppanós, juhbeles)
10 dkg füstölt-főtt marhanyelv
3 szál újhagyma
4-5 ek (házi!) majonéz
5-6 ek tejföl
salátáslevél (tálaláshoz)
díszítésnek főtt tojás

elkészítés
A lencsét 1 órára hideg vízbe áztatjuk. (Ez a művelet el is hagyható, erről később.) Ne tovább, mert teljesen szétázik!
Egy lábasban 1 ek sóval feltesszük főzni az egész fej megtisztított hagymát és a szegfűszeget (célszerű teatojásban), majd a lencsét a forrásban lévő vízbe szórjuk, és al dente állagúra főzzük, ami nálam egészen pontosan 8 perc volt. (Ha a lencsét nem áztattuk be előre, a főzési idő meghosszabbodik kb. 12-15 percre. 10-12 perc elteltével kóstoljuk meg, ha megfelelő az állaga, ne főzzük tovább.)
A hagymát és a szegfűszeget eltávolítjuk, a lencsét leszűrjük, és legalább langyosra hűtjük.
Ezután már csak az összeállítás van hátra: egy tálban
bozsanyinemanyi, 2014. december 20. szombat, 23:40
Majonézes saláta tojással formában dermesztve........
kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
őzgerinc forma, folpack

Elkészítés:

1.A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a
agica2004, 2014. december 17. szerda, 12:42
Citromos túrós szelet
A tésztához
40 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl(175 g)
vaj, liszt a tepsihez
Krém:
50 dkg tehéntúró
4 tojás fehérje
1 citrom leve
1 evőkanál búzadara( FONTOS )
szóráshoz porcukor

lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk.
Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A fehérjéket fele cukorral kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és a lisztezett tepsibe terítjük és MEGSZÓRJUK A BÚZADARÁVAL (Fontos, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket.
A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.
A sütőben addig sütjük míg a teteje, középen is
feviroza, 2014. december 10. szerda, 10:33
Tallóztam
félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli

48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács

50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor,
horvathnemagdi, 2014. december 07. vasárnap, 10:57
Karácsonyi receptek
félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés só, 1
piroska0101, 2014. december 06. szombat, 07:10
1/53
Képek, videók
Őzgerinc vadasan
soosistvan
2011. augusztus 07. vasárnap, 21:28
vadasan sütött hús.JPG
csiga01
2009. december 13. vasárnap, 16:44
Marhanylv vadasan.jpg
miday
2008. szeptember 20. szombat, 18:40
nyúl vadasan.jpg
goldfinger2
2008. február 13. szerda, 10:44
gyerekkorom utcája
koju
2012. november 22. csütörtök, 15:04
nekem is volt gyerekkorom
1csendes1
2009. november 17. kedd, 10:10
gyerekkorom kedvenc csok
oncogito
2007. december 03. hétfő, 09:50
gyerekkorom kedvenc meséj
noono
2007. szeptember 21. péntek, 11:39
gyerekkorom.jpg
mikike67
2006. november 28. kedd, 07:52
Petrezselyem.jpg
pacsakute
2014. szeptember 27. szombat, 19:29
petrezselyem.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:27
Petrezselyem.png
violaterdik
2014. január 10. péntek, 17:01
petrezselyem kocka
sarkadykati
2013. július 21. vasárnap, 05:54
K Petrezselyem.jpg
eva_gyulai
2013. július 17. szerda, 01:25
Petrezselyem.jpg
anci-ani
2013. április 23. kedd, 09:31
Címkék
lisztezett tepsibe, lencsét leszűrjük, majonézes salátához, mártást összekeverjük, citromlével összekeverjük, formán minden, tetejére rányújtjuk, kevés rummal, egyik tésztát, vajjal elmorzsoljuk, sütőben addig, kissé pihentetjük, másik tésztát, sütőporral cukorral, citrom levével, szegfűszeget eltávolítjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.