Regisztráció  Belépés
2014. december 23. kedd | 52. hét | 357. nap | 03:57 | Viktória
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Új évi lencse saláta
Hozzávalók 6 főre
25 dkg lencse
3-4 szem szegfűszeg
1 fej vöröshagyma
1 ek só
3 db virsli (lehetőleg roppanós, juhbeles)
10 dkg füstölt-főtt marhanyelv
3 szál újhagyma
4-5 ek (házi!) majonéz
5-6 ek tejföl
salátáslevél (tálaláshoz)
díszítésnek főtt tojás

elkészítés
A lencsét 1 órára hideg vízbe áztatjuk. (Ez a művelet el is hagyható, erről később.) Ne tovább, mert teljesen szétázik!
Egy lábasban 1 ek sóval feltesszük főzni az egész fej megtisztított hagymát és a szegfűszeget (célszerű teatojásban), majd a lencsét a forrásban lévő vízbe szórjuk, és al dente állagúra főzzük, ami nálam egészen pontosan 8 perc volt. (Ha a lencsét nem áztattuk be előre, a főzési idő meghosszabbodik kb. 12-15 percre. 10-12 perc elteltével kóstoljuk meg, ha megfelelő az állaga, ne főzzük tovább.)
A hagymát és a szegfűszeget eltávolítjuk, a lencsét leszűrjük, és legalább langyosra hűtjük.
Ezután már csak az összeállítás van hátra: egy tálban
bozsanyinemanyi, 2014. december 20. szombat, 23:40
Majonézes saláta tojással formában dermesztve........
kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
őzgerinc forma, folpack

Elkészítés:

1.A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a
agica2004, 2014. december 17. szerda, 12:42
Citromos túrós szelet
A tésztához
40 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl(175 g)
vaj, liszt a tepsihez
Krém:
50 dkg tehéntúró
4 tojás fehérje
1 citrom leve
1 evőkanál búzadara( FONTOS )
szóráshoz porcukor

lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk.
Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A fehérjéket fele cukorral kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és a lisztezett tepsibe terítjük és MEGSZÓRJUK A BÚZADARÁVAL (Fontos, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket.
A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.
A sütőben addig sütjük míg a teteje, középen is
feviroza, 2014. december 10. szerda, 10:33
Tallóztam
félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli

48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács

50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor,
horvathnemagdi, 2014. december 07. vasárnap, 10:57
Karácsonyi receptek
félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés só, 1
piroska0101, 2014. december 06. szombat, 07:10
Gluténmentes kenyér lánygos kedden
más legyen.
Szóval a kenyérlángos receptje:
0,7 kg liszt /Nutri free + old's Miller Special keveréke, 1 ek burgonya pehely /
0,4 l langyos víz
2 dkg élesztő/ vagy 1 cs sütőpor
1 kk cukor
2 dkg só
0,7 dl zsír
Kenyérdagasztóban jól összedolgozni , addig öntözgettem hozzá egy kevés lisztet, míg gyúrható állagúvá sikerült/ és kicsit állni hagyni. Lehet egyben kinyújtani, nekem szimpatikusabb, ha hatalmas tenyérnyi darabokat nyújtok ki belőle, majd fokhagymás tejföllel megkenem. Vágott hagymát, kolbászt, bacont és csíkokra vágott papriát teszek a tetejére, kicsit hagyom kelni, pihenni még, majd 190 fokos sütőben addig sütöm, míg a széle barnulni kezd, ellenőrzöm az alját és a közepét is.
Ugyan ezt sima lisztből is megcsináltam :-) Tényleg fantasztikus, és kiadós adag! Nem túl drága és a Lé-sek is jóllaknak tőle !!! :-)
Bármit lehetne tenni rá, akár még juhtúróval is meg lehet bolondítani, de nem bonyolítottam a helyzetet. Estére teljesen KO lettem, főleg,
dundulino, 2014. november 05. szerda, 08:11
1/53
Képek, videók
Lencse saláta
irmus
2014. január 01. szerda, 12:01
olasz lencse saláta !
ibolya58
2010. október 19. kedd, 18:04
lencse saláta
kliford
2009. december 29. kedd, 19:48
Forrásbuli
ludysi
2010. november 26. péntek, 07:06
Forrasbol%20ivo%20no%2 C%2
brozsika
2008. december 27. szombat, 21:36
Tiszta forrásból
fopi69
2008. április 15. kedd, 14:10
csak tiszta forrásból
miskolcino
2006. szeptember 05. kedd, 21:18
Szegfűszeg.jpg
pacsakute
2013. október 24. csütörtök, 17:34
szegfűszeg.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:25
szegfűszeg.jpg
tinka1951
2013. március 04. hétfő, 08:24
szegfűszeg.jpg
sarkadykati
2012. május 11. péntek, 05:27
szegfűszeg2.jpg
sarkadykati
2011. június 25. szombat, 07:14
szegfűszeg.bmp
kerzsi58
2011. március 06. vasárnap, 15:34
szegfűszeg
oszlanszkik
2010. december 03. péntek, 14:52
Szegfűszeggel díszített n
irmus
2010. december 01. szerda, 07:30
Címkék
másik tésztát, fehérjéket fele, zselatinos levet, felvert habot, tetejére rányújtjuk, egyik tésztát, forma alján, Miller Special, széle barnulni, kevés rummal, apró kockákra, kissé pihentetjük, saláta felét, vajjal elmorzsoljuk, citromlével összekeverjük, végeredmény sótlan,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.