Regisztráció  Belépés
2014. július 22. kedd | 30. hét | 203. nap | 09:19 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Citromos túrós szelet
Tésztához:

40 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)
vaj, liszt a tepsihez

Krém:

50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 k. búzadara FONTOS!

Szóráshoz porcukor.

Előkészítés:

A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

Elkészítés:

A fehérjéket fele cukorral kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és a lisztezett tepsibe terítjük és MEGSZÓRJUK A BÚZADARÁVAL (Fontos, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a
horvathnemagdi, 2014. július 04. péntek, 12:04
Gombás-tejfölös borsos tokány
1 kg sertéscomb
25 dkg csiperke gomba
4 dl tejföl
pirospaprika
ételízesítő
bors
4-5 kiskanál liszt
olaj

A combot kockákra vágom, megpirítom olajon, hogy fehér legyen, majd felrakom főni egy kis vízzel és vegetával. Amikor a hús majdnem teljesen megfőtt,belerakom a felszeletelt gombát, és együtt megfőzöm. Míg megfő a hús és a gomba, megcsinálom a habarást a liszttel,4-5 kanál tejföllel,kis vízzel. Aztán behabarom. Mikor már sűrüsödik belerakom a maradék tejfölt,borsot és a paprikát, majd összeforralom mégegyszer.Tésztával tálalom.

Nagyon finom!
izabella69, 2014. június 15. vasárnap, 19:30
x
klopfolt húst fokhagymás enyhén sós tejbe pár órára. Természetesen lefedve a hűtőbe, és úgy használjátok fel.
A burgonyát lereszeljük, a liszttel, tojással és kevés tejjel összekeverjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük és hozzákeverjük a reszelt sajt felét.
A lisztbe mártás előtt töröljétek szárazra a húst!
A húst lisztbe majd a masszába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra, sütjük. Héjas-fűszeres sült krumplival, sajttal meghintve tálaljuk.
Tipp: Tejföllel is meglocsolhatjuk a tálaláskor, de kitűnően illik hozzá a majonézes saláta is. Pl. majonézes kukorica!
További klassz napot, és sok sikert kívánok!
#927
2010. május 22. 19:12
Válaszolj!





Lászlóffyné Jernei Katalin [...

Sütés nélküli recept Narancsos Varázslat
Hozzávalók: fél liter tejföl
2 evök. porcukor
2 cs. tejszinhabpotló por
2 narancs
40 dk. babapiskota
3dl. tej
A
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
majonézes hideg saláta őzgerincben
tojás
díszítés: 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
1 őzgerinc forma
folpack
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
2. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
3. Befedjük a
faciendum, 2014. június 06. péntek, 22:01
szoknyás csirkecombok
csirke fűszersó
1 cs leveles tészta
60 dkg burgonya
2 dl tejföl

20 dkg gomba
őrölt fűszer paprika
1 db tojás lekenéshez
1 db vöröshagyma

Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük csirke fűszersóval. Olajjal kikent tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával és sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát és 10 percig pirítjuk.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük és tejföllel kikeverjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Meghintjük piros paprikával és rátesszük a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük, miután megfőtt összekeverjük a krumpli pürével.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb 20×20 cm-es kockákat vágunk belőle. Megvárjuk amíg kihűl a csirke és a krumpli, majd a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, rá állítva a csirkecombot. A sarkait és a széleit felhúzzuk és vastagabb cérnával összekötjük. A tetején
faciendum, 2014. június 04. szerda, 19:13
8 jellemző reggeli a világból
párolt rizsből, miso levesből és néha nyers tojásból vagy noriból áll. Nori a japán neve a különböző ehető tengeri füveknek, ill. vörös algáknak.

Mexikó

A Huevos rancheros, vagyis a sült tojás salsával egy népszerű étel Mexikóban és a határon túl, az Egyesült Államokban. Tortillát is gyakran szolgálnak ehhez a hagyományos mexikói reggelihez, tele babbal, tojással, tejföllel és salsával.

India

India, természetesen hatalmas és rendkívül sokszínű a kultúrája, így nehéz teljesen pontosan meghatározni, milyen egy tipikus reggeli Indiában. Dél-Indiában a rizs az egyik legfontosabb összetevője a reggelinek, mint például a rizses idlee, ami egy nagyon népszerű rizses
lissy, 2014. május 20. kedd, 08:38
Egyszerű franciasaláta recept
A recept hozzávalói

1 franciasaláta zöldségkeverék (mélyhűtött)
1 nagyobb alma
5 db kisebb savanyú csemege uborka
majonéz
bors
1 kis doboz tejföl

Elkészítés
A franciasaláta alap zöldségkeveréket feltesszük főzni, ételízesitővel, kevés vizzel, épphogy ellepje. Nem főzzük teljesen puhára, hagyjuk kicsit ropogósra a zöldségeket. Leöntjük a vizet, hűtjük, közben elkészítjük a tartár mártást.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és felszeleteljük apró pici körömnyi szeletekre, az uborkát szintén kicsi karikákra vágjuk.
A majonézt összekeverjük a tejföllel, borsot szórunk bele, beletesszük az összevágott almát, uborkát jól elkeverjük és végül a kihült zöldségeket. Hütőbe tesszük, pár órát hütjük. -





forrás:http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/egyszeru_francia salata
janna53, 2014. május 18. vasárnap, 08:41
Sonkás, túrós sztrapacska
1 csipet só
2 db tojás
30 dkg liszt
2 dl tejföl
20 dkg sonka
1 kg burgonya
1 csipet bors
8 dkg szalonna (füstölt)
30 dkg juhtúró

A szalonnát kis kockákra vágom, és a saját zsírjában kisütöm. Amikor még nem pirult meg teljesen, hozzáadom a felkockázott sonkát, és együtt készre sütöm. A burgonyát meghámozom, lereszelem, majd a liszttel, tojással galuska sűrűségű masszává keverem, közben a sóval ízesítem. Forrásban lévő sós vízbe beleszaggatom, mint a galuskát, és amikor feljön a víz színére, lapátkanállal kiszedem. A forró sztrapacskát meglocsolom szalonnazsírral, tejföllel, és rámorzsolom a túrót. A tetejére szalonnatepertőt és sonkakockákat rakok, majd vékonyan felkarikázott metélőhagymát szórok rá.

Nagyon finom.
anyakatus, 2014. április 27. vasárnap, 17:58
Majonézes saláta tojással formában dermesztve
kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
őzgerinc forma, folpack

Elkészítés

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a
tinka1951, 2014. április 15. kedd, 21:42
Majonézes saláta őzgerincformában dermesztve -
tojás

díszítés:
1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
1 őzgerinc forma
folpack
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

2. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény
suzymama, 2014. április 06. vasárnap, 18:19
Tavaszi tekercs recept
zselatin
5 tojás

Díszítés:

1 piros kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyemzöld

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény
suzymama, 2014. április 06. vasárnap, 18:11
Gyógynövény horoszkóp
számíthat,sz hurutos megbetegedések, fülgyulladás, kötőhártya-gyulladás esetén.

A Skorpióknak érdemes rebarbarát vadászniuk a piacon, nagyobb adagban fogyasztva ugyanis vér- és vesetisztító hatású, serkenti a bélműködést. Ha unod már a teákat, próbáld ki a kínaiak gyógyhatású csemegéjét, az aszalt galagonyát! Finom, édes, és jót tesz a szívednek.

+1 tipp: Különleges csemegéje a zsázsacsíra, amellyel zöldsalátáid dúsíthatod. A töltött tojást ezúttal készítsd apróra vágott zsázsával (kis tejföllel, vajjal, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezve)!



Nyilas: XI. 23. - XII. 21.

Az élet habzsolója

Gesztenye

Habitus: Nyugtalan ember vagy, akiknek az állandó optimizmusa hat a környezetére is. Becsületes vagy és remek a humorérzéked.

Betegségre való hajlam: A szervezet anyagcsere-folyamata lelassul, emiatt gyakori a máj és a méregtelenítő
taltos1, 2014. április 04. péntek, 23:58
1/49
Képek, videók
Citromos szelet
eckerkata
2014. január 27. hétfő, 13:19
diósa citromos szelet
ibolya58
2012. november 03. szombat, 16:21
citromos szelet.jpg
gituska888
2010. december 22. szerda, 15:21
citromos szelet
magdi06
2010. szeptember 05. vasárnap, 18:51
citromos szelet ribizlive
ibolya58
2009. július 05. vasárnap, 14:48
citromos szelet
zsula10
2009. április 15. szerda, 13:56
Csokis_citromos_szelet
ilonkmama
2008. december 04. csütörtök, 20:38
Citromos_szelet
ilonkmama
2008. december 04. csütörtök, 20:35
+ 1 sütőpor!!!
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 15:30
vancza_sutopor1930.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:46
sajtos pogi,sütőporos,nem
bolondnegyven
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:43
sütöporos túrós pogácsa
ibolya58
2009. február 27. péntek, 15:53
ír sütőporos kenyér
limara
2008. október 05. vasárnap, 14:23
Lenmagos sütőporos
gabye
2007. október 06. szombat, 23:07
Sajtos-sütőporos kenyér
gabye
2007. október 06. szombat, 22:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.