Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:57 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csorbaleves
Csorbaleves

Hozzávalók:
fél kg füstölt sertéssonka
5 közepes szál sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
3 közepes krumpli
1 maréknyi káposzta
1 maréknyi zöldbab
2 teáskanál ecetben-sóban eltett tárkony
zellerzöld
lestyánlevél
10 szem fekete bors
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 evőkanál lestyánecet
só.

Elkészítés:
A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágjuk,félre tesszük.Ezután a kockára vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal együtt .Egy teatojásban a szemes borsot, a felaprított zellerzöldet, lestyánlevelet is a levesbe tesszük és megsózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldbabot (ha üveges zöldbabot
irmus, 2017. július 13. csütörtök, 16:35
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
vadrizzsel, kapros-barackpálinkás mártással

80 dkg lazacfilé
kevés vegyes zöldség
1 db citrom
1 csomag kapor
4 db barack
2 doboz vadrizs-keverék
2 dl tejszín
2 evőkanál tejföl
10 dkg vaj
4 cl barackpálinka
só, fehérbors

Elkészítés:
A lazacfiléket zöldséges, fűszeres, citromos pároló lében puhára pároljuk. A vadrizs-keveréket megfőzzük. A kaprot vajon megpirítjuk, felengedjük a pároló lével, hozzáadjuk a szeletelt barackot, tejföllel és tejszínnel sűrítjük. Ha kell megsózzuk, és a barackpálinkával átforraljuk.



Fokhagymával tűzdelt szűz, fokhagymás-birspálinka mártással

2 db szűzpecsenye,
2 fej fokhagyma,
cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, tök, patisszon - illetve bármilyen süthető zöldség, tetszés szerinti mennyiségben,
tej, tejszín,
só, fehérbors,
1 csomag petrezselyem,
10 dkg vaj,
4 cl birspálinka

Elkészítés:
A szűzpecsenyéket a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Túrós-krumplis pogácsa
2 szem főtt burgonya
kevés tejföl (ha szükséges)

Elkészítése:

A túrót , a lisztet, a margarint, a tojásokat, az összetört főtt krumplit és az élesztőt egy tálba tesszük. Sózzuk, összedolgozzuk, és ha szükséges kevés tejfölt adunk hozzá.

Kinyújtjuk, kis szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Meleg helyen 20 percig pihentetjük.

Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.

tipp: tejföllel megkenni, szezámmaggal megszórni


Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
18 dkg sertés zsír vagy 25 dkg vaj
25 dkg túró
1-2 tk só
1 tojás a lekenéshez
tökmag vagy egész fekete bors a
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:16
Ízőrzők - Révfülöp
Mindkét oldalán rögzítjük a húst. A végét lecsomózzuk, nehogy kifolyjon a töltelék.
Gránit sütőedényben zsiradék nélkül is süthetjük. Agyag tálban, vagy tepsiben kell alá kevés zsír, és folyadék. A krumplikat megtisztítva, egészben tesszük mellé. Enyhén sózzuk, lefedjük, és lassú tűzön . 2 órán át sütjük. Amikor megpuhult, kivesszük, és teljesen kihűtjük, akkor lehet szépen szeletelni.
A hús pecsenyelevét és a párolt gomba zsiradékját felhasználva, további 10 dekányi gombát megpárolunk, végül tejföllel beforraljuk. Ezt kanalazzuk a karaj szeletekre, és a mellette sült burgonyát kínáljuk hozzá.

Vörösborban párolt töltött körte
Hozzávalók: 3 nagyobb körte, másfél dl vörösbor, 1 evőkanál étolaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 dl habtejszín, fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 5 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál tej.
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kivájjuk a belsejüket, és egy kis talpacskát vágunk mindegyikre, hogy megálljanak sülés közben.
Citromlevet csavarunk rá. A
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:28
Ízőrzők – Noszvaj
borsikafű leveleit leszedjük, kicsit összeaprítjuk, ezt is rárakjuk. Ízesítjük fűszerpaprikával, és az egészet a tálban összekeverjük.
A füstölt kolbászt 10 centis darabokra vágva ráhelyezzük, és betakarjuk a sózott csülökkel úgy, hogy a bőrös fele legyen lefele. Vízzel felöntjük, hogy ellepje, lefedjük, és kemencébe toljuk.
Két óra múlva a csülköt megfordítjuk, és újabb másfél-két órára visszatoljuk, hogy szép színt kapjon, és el párologja a felesleges vizet a káposzta.
Ízlés szerint tejföllel, és kemencében sült kenyérrel kínálhatjuk.

Birssel töltött kacsa (kemencés étel)
Hozzávalók: egy egész, 2-2,3 kilós kacsa, 1 szál rozmaring, só, 3 birsalma.
A körethez 8-10 szem krumpli, 1 csokor petrezselyem, só, étolaj.
A cserépedény aljába beletesszük a rozmaringágat. A kacsát kívül-belül besózzuk, testüregét a megtisztított birsalmával megtöltjük, és a tálba helyezzük. Betoljuk az előfűtött kemencébe. 40 percnyi sütés után kivesszük, kisült zsírját leöntjük, és meglocsoljuk
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:23
Burgonyás palacsinta
Hozzávalók:

25 dkg főtt burgonya
3 tojás
30 dkg finomliszt
1 mk só
4 dl tej
2 dl szódavíz
0,5 cs sütőpor

A töltéshez:

3 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és burgonya nyomón keresztül áttörjük és teljesen kihűtjük (25 dkg-nak kell lenni a tiszta súlyának).

A tojásokat a sóval felverjük, hozzákeverjük a burgonyát, közben adagoljuk hozzá a tejet, szódát. Utoljára keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Ha túl sűrű lenne, akkor hígítsuk tejjel vagy szódával.

A palacsintákat egyenként kisütjük. A serpenyőt olajjal kenjük le!

A kisült palacsintákat tejföllel lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Forrás: Receptneked
suzymama, 2017. április 26. szerda, 18:21
Váncza Kincses Receptkönyv
gyúrunk. A tésztákat külön-külön félujjnyi vastagra nyújtjuk a kicsi pogácsavágóval kiszakítva, zsírozott tepsibe rakjuk. A világos korongocskákat kristálycukorral megszórjuk, s úgy sütjük. Sütés után a világos karikák alját barack- vagy más gyümölcsízzel megkenjük, s így egy-egy csokoládés korongocskára téve tálaljuk.

Hortobágyi tepertősrudak (igen jó teához)
1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral, 10 deka zsírral, 2 egész tojással és kevés sóval rétestészta-keménységűre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván. Nyújtjuk, azután 25 deka vagdalt tepertőt szórva rá, hajtjuk, és ismételt hajtogatás mellett négyszer nyújtjuk. Legvégül ujjnyi vastagra nyújtva, ujjnyi széles és hosszú darabokra vágjuk, tojással kenve keresztirányban bevagdaljuk. Szép sárgára sütjük.

Arab kávétorta (különlegesen finom)
25 deka cukrot hat tojás sárgájával és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral habosra keverünk, azután egy szelet reszelt csokoládét, 20 szem egész finomra tört pörkölt kávét, 1/2 csomag
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Majonézes saláta tojással formában dermesztve
folpack

Elkészítés

Majonézes saláta tojással formában dermesztve

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban
nanoka72, 2017. április 03. hétfő, 22:09
Meggyes-mákos pite
ek. vörösborban sült meggy (vagy darabos meggylekvár)



A tetejére:

2 dl habtejszín
20 dkg étcsokoládé



A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nagyon nem akar összeállni, adjunk hozzá apránként pici vizet. Egy 24 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, belenyújtjuk a tésztát, majd hűtőbe tesszük min. 30 percre.

Míg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket: a mákot összekeverjük a cukorral, a tejföllel, tojásokkal, a citrommal és a fahéjjal.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A kihűtött tésztakéreg alját jó vastagon kenjük meg meggylekvárral. Simítsuk rá a mákos tölteléket, és süssük 25-30 percig, illetve míg a pite teteje nagyon halványan megbarnul.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt forrósítsuk fel mikróban, tördeljük bele a csokoládét, keverjük el teljesen simára, majd öntsük a kihűlt pite tetejére, és körkörös mozdulatokkal billentsük meg a piteformát
bkisseva, 2017. január 26. csütörtök, 12:43
Jó kiadós . . .
<< Bugaci húsgombócleves


Hozzávalók

30 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt sonka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
2 zsemle,
2 tojás,
2 evőkanál zsír,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
babérlevél,
tárkony, sáfrány.

Elkészítés

A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal
snbela44, 2017. január 20. péntek, 09:28
lángos recept
Két dolgot kell megjegyezni: Az élesztőt mindig langyos cukros vízzel futtassuk. Tehát nem tejet használunk! A másik, hogy olajos kézzel formázzuk a lángosokat. Sokan lisztezett gyúrótáblán készítik, ám a liszt az olajban könnyen megég!

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl langyos víz
1 csomag élesztő
1 kiskanál kristálycukor
2 kávéskanál só

Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és oda öntjük az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni min. 1 órán át, majd olajos kézzel lángosokat formázunk belőle. Bő olajban kisütjük. Forrón tálaljuk egy kevés zúzott fokhagymával, sajttal, tejföllel.
drciccancs, 2016. augusztus 28. vasárnap, 22:22
1/56
Képek, videók
Erdélyi csorbaleves
irmus
2015. február 01. vasárnap, 10:05
erdélyi csorbaleves.jpg
erzsikepuskas
2014. január 19. vasárnap, 09:39
Csorbaleves
irmus
2012. június 07. csütörtök, 07:44
leszedi a tetejét
paniko
2007. október 28. vasárnap, 16:59
húsvéti sonka 2017.jpg
maroka
2017. április 14. péntek, 19:56
husvet-sonka-kalacs-vi rag
katrin56
2017. április 10. hétfő, 12:01
Tejfolos-karfiol-sonka val
cipello
2016. június 05. vasárnap, 19:43
kolbász sonka.jpg
snbela44
2016. április 14. csütörtök, 06:15
Sonka tekercs
irmus
2016. március 31. csütörtök, 15:59
sonkas-teszta-sutve_.j pg
lilagondolatok
2016. március 26. szombat, 14:36
lecso-hazi-sonka.png
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 19:55
sonkás palacsinta.JPG
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 21:38
sonkás palacsinta (1).JPG
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 21:37
sonkás palacsinta (2).JPG
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 21:37
Sonkás-medvehagymás.JP G
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 21:36
Címkék
nyers zöldségeket, csülköt megfordítjuk, tetejét lehabozzuk, bőrös fele, tejszínt forrósítsuk, cserépedény aljába, citrom levével, sonka megpuhult, előfűtött kemencébe, tészta hozzávalóit, almát meghámozzuk, barackpálinkával átforraljuk, kevés zúzott, pite teteje, körethez 8-10, megtisztított birsalmával,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.