Regisztráció  Belépés
2014. július 30. szerda | 31. hét | 211. nap | 13:06 | Judit, Xénia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Citromos túrós szelet
Tésztához:

40 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)
vaj, liszt a tepsihez

Krém:

50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 k. búzadara FONTOS!

Szóráshoz porcukor.

Előkészítés:

A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

Elkészítés:

A fehérjéket fele cukorral kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és a lisztezett tepsibe terítjük és MEGSZÓRJUK A BÚZADARÁVAL (Fontos, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a
horvathnemagdi, 2014. július 04. péntek, 12:04
Gombás-tejfölös borsos tokány
1 kg sertéscomb
25 dkg csiperke gomba
4 dl tejföl
pirospaprika
ételízesítő
bors
4-5 kiskanál liszt
olaj

A combot kockákra vágom, megpirítom olajon, hogy fehér legyen, majd felrakom főni egy kis vízzel és vegetával. Amikor a hús majdnem teljesen megfőtt,belerakom a felszeletelt gombát, és együtt megfőzöm. Míg megfő a hús és a gomba, megcsinálom a habarást a liszttel,4-5 kanál tejföllel,kis vízzel. Aztán behabarom. Mikor már sűrüsödik belerakom a maradék tejfölt,borsot és a paprikát, majd összeforralom mégegyszer.Tésztával tálalom.

Nagyon finom!
izabella69, 2014. június 15. vasárnap, 19:30
x
klopfolt húst fokhagymás enyhén sós tejbe pár órára. Természetesen lefedve a hűtőbe, és úgy használjátok fel.
A burgonyát lereszeljük, a liszttel, tojással és kevés tejjel összekeverjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük és hozzákeverjük a reszelt sajt felét.
A lisztbe mártás előtt töröljétek szárazra a húst!
A húst lisztbe majd a masszába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra, sütjük. Héjas-fűszeres sült krumplival, sajttal meghintve tálaljuk.
Tipp: Tejföllel is meglocsolhatjuk a tálaláskor, de kitűnően illik hozzá a majonézes saláta is. Pl. majonézes kukorica!
További klassz napot, és sok sikert kívánok!
#927
2010. május 22. 19:12
Válaszolj!





Lászlóffyné Jernei Katalin [...

Sütés nélküli recept Narancsos Varázslat
Hozzávalók: fél liter tejföl
2 evök. porcukor
2 cs. tejszinhabpotló por
2 narancs
40 dk. babapiskota
3dl. tej
A
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
majonézes hideg saláta őzgerincben
tojás
díszítés: 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
1 őzgerinc forma
folpack
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
2. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
3. Befedjük a
faciendum, 2014. június 06. péntek, 22:01
szoknyás csirkecombok
csirke fűszersó
1 cs leveles tészta
60 dkg burgonya
2 dl tejföl

20 dkg gomba
őrölt fűszer paprika
1 db tojás lekenéshez
1 db vöröshagyma

Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük csirke fűszersóval. Olajjal kikent tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával és sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát és 10 percig pirítjuk.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük és tejföllel kikeverjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Meghintjük piros paprikával és rátesszük a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük, miután megfőtt összekeverjük a krumpli pürével.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb 20×20 cm-es kockákat vágunk belőle. Megvárjuk amíg kihűl a csirke és a krumpli, majd a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, rá állítva a csirkecombot. A sarkait és a széleit felhúzzuk és vastagabb cérnával összekötjük. A tetején
faciendum, 2014. június 04. szerda, 19:13
x
Káposztás pogácsa!
Lereszeljük a káposztát és félórára besózzuk. Kinyomkodjuk és az olajon a cukor­ral, kevergetve szép barnára pirítjuk, erősen borsozzuk, majd kihűtjük. Összegyúrjuk a réteslisztet a margarinnal, a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgájával, sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a pirított káposztával, összehajtogatjuk, majd ismét kinyújtjuk. Ezt 3-4 szer ismételjük, végül 2-újnyi vas­tagra kinyújtjuk. Tetejét rács alakban bevagdossuk és a tésztát nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, és 10 percet kelesztjük. Forró sütőben sütjük.
#10
2011. június 8. 16:45
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3154286
Töltött tojás
Kattints a tojásra!
#9
2009. április 6. 09:11
nagyuska, 2014. május 30. péntek, 17:43
x
darabokat egymás mellé ráöntöm a gombás zaftot és úgy sütöm készre.:) :D
#19
2010. augusztus 8. 14:03
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Tökfőzelék sajátosan.
Meg gyaluljuk a tököt mint rendesen,vöröshagymát dinsztelünk,mintha pörköltet főznénk,pici piros paprikát teszünk rá,majd beletesszük a legyalult tököt,kicsit átkevergetjük néhányszor,majd annyi vizet öntönk rá,hogy ne tudjon odakapni,puhára pároljuk,majd tejföllel elkeverünk kevés lisztet friss apróra metélt kaprot és a tűzről levéve behabarjuk a tököt,természetesen a só sem maradhat ki belőle.Különlegesen jó ízű étel:P
Szép vasárnapot mindenkinek:* szívecske
#18
2010. augusztus 8. 13:57
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Árpagyöngy magyarosan:
60dkg. sertéshúsból pörköltet főzünk. Amikor a hús majdnem puha, lesütjük zsírjára.25dkg árpagyöngyöt jól
nagyuska, 2014. május 30. péntek, 15:58
x
,30dkg. burgonya,10dkg.füstölt tarja,2dcl.fehér bor,só, bors, 2dl.tejföl,10dkg. reszelt sajt.
A csülköt sóval, borssal fűszerezzük, kevés forró zsiradékban elősütjük. a burgonyát megpucoljuk, majd 1,5 cm. kockákra vágjuk, és a beáztatott római tálba tesszük, ráhelyezzük a csülköket, ráöntjük a bort és lefedve a sütőben majdnem készre sütjük (kb3/4óra), ekkor rászórjuk a kis kockára vágott tarját és a mirelit zöldséget. Vizet öntünk rá(picit), majd az egészet készre pároljuk a sütőben.Meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a reszelt sajtot, majd fedő nélkül addig sütjük, amíg a sajt piros lesz.
#117
2010. augusztus 20. 10:23
Előzmény Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva... 2010. augusztus 20. 10:04
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

115: Zalai húsos gomba: (gyakran csinálom, kiváló vendégváró)
Hozzávalók 4 személyre:
40dkg. gomba,20dkg.füstölt tarja vagy comb, 1fej vöröshagyma, 1gerezd
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 22:33
x
#2858
2011. március 13. 17:56
Válaszolj!





Szabó Károlyné Györgyi [Györ...

Brokkoli saláta
-Hozzávalók:
.
* 1,5 dl majonéz
* 1 pohár tejföl
* 30 dkg brokkoli
* 3 tojás
* só
* bors
* teljes kiőrlésű kenyérszeletek
Elkészítés:
.
A brokkolit párolótárcsán roppanósra pároljuk, majd kihűtjük. A tojásokat megfőzzük.
.
A majonézt kikeverjük a tejföllel. A kihűlt brokkolit és a cikkekre vágott tojásokat a majonézbe forgatjuk, ízlés szerint utánasózzuk és borsozzuk.
.
A kockára vágott kenyérszeleteket sütőben ropogósra pirítjuk, majd a kitálalt salátát megszórjuk vele.
#2857
2011. március 12. 05:36
Válaszolj!





In memoriam Sánta László [Ze...

http://s8.images.www.tvn.hu/2009/07/12/07/02/www.tvn.hu_63ba0c4192 922baf0ee09db414a0f244.jpg
#2856
2011.
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 06:51
x
tojásból grízgaluska, 1 csomó vágott zöldpetrezselyem.
A csirkeaprólékot a sóval felteszem két liter vízben főni. Fél óra múlva hozzáadom a karikákra vágott sárgarépát és gyökeret, majd további 15 perc múlva a cukorborsót. Mikor megpuhult, készítek egy világos rántást a zsírból (olajból), a lisztből, finomra vágott hagymából, paprikából és hideg vízzel engedem fel. Ezzel rántom be a levest, egyidejűleg beleteszem a tésztát, vagy ha forr, kanállal beleszaggatom a grízgaluskát.
Ízlés szerint tejföllel ízesítem.
Tartalmas, hétköznapi levesnek szeretem, hozzá palacsinta vagy krumplismálé.
#1276
2008. november 29. 22:16
Válaszolj!





Szabóné Gita

Rámtotthús ehetnékem volt,és mivel alig mozogtam, a párom ment el husért.Szép lapockát hozott, de abból rántani?
Recept..
Ha kissé inas, vagy nyesedékes húsod van,
daráld le.
Annyi sót tegyél bele, mint mikor lesózod a húst.
10-15 perc
nagyuska, 2014. május 27. kedd, 15:10
8 jellemző reggeli a világból
párolt rizsből, miso levesből és néha nyers tojásból vagy noriból áll. Nori a japán neve a különböző ehető tengeri füveknek, ill. vörös algáknak.

Mexikó

A Huevos rancheros, vagyis a sült tojás salsával egy népszerű étel Mexikóban és a határon túl, az Egyesült Államokban. Tortillát is gyakran szolgálnak ehhez a hagyományos mexikói reggelihez, tele babbal, tojással, tejföllel és salsával.

India

India, természetesen hatalmas és rendkívül sokszínű a kultúrája, így nehéz teljesen pontosan meghatározni, milyen egy tipikus reggeli Indiában. Dél-Indiában a rizs az egyik legfontosabb összetevője a reggelinek, mint például a rizses idlee, ami egy nagyon népszerű rizses
lissy, 2014. május 20. kedd, 08:38
x
Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Még mindig cukkini:
Cukkini-sárgarépa főzelék:
2 db cukkini, 2 nagyobb sárgarépa
1 fej lila hagyma, rozmaring
2 ek olaj, 1 dl tejszín, 4 ek tejföl, 1 ek vaj
só, bors
Elkészítése:
A finomra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt cukkinit a rozmaringgal. Vajon, egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk a répát is, majd a cukkinihez keverjük és a tejföllel krémesítjük.
Kiváló vitaminbomba, és nagyon laktató főzelék különböző húsokkal tálalva, amely olcsón elkészíthető.
#218
2010. szeptember 24. 19:40
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Korhelyleves
1 közepes nagyságú füstölt csülök, 50 dkg hordós savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só, pirospaprikaa, szemes bors.
Az egy éjjelen át
nagyuska, 2014. május 20. kedd, 01:06
1/51
Képek, videók
Citromos szelet
eckerkata
2014. január 27. hétfő, 13:19
diósa citromos szelet
ibolya58
2012. november 03. szombat, 16:21
citromos szelet.jpg
gituska888
2010. december 22. szerda, 15:21
citromos szelet
magdi06
2010. szeptember 05. vasárnap, 18:51
citromos szelet ribizlive
ibolya58
2009. július 05. vasárnap, 14:48
citromos szelet
zsula10
2009. április 15. szerda, 13:56
Csokis_citromos_szelet
ilonkmama
2008. december 04. csütörtök, 20:38
Citromos_szelet
ilonkmama
2008. december 04. csütörtök, 20:35
+ 1 sütőpor!!!
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 15:30
vancza_sutopor1930.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:46
sajtos pogi,sütőporos,nem
bolondnegyven
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:43
sütöporos túrós pogácsa
ibolya58
2009. február 27. péntek, 15:53
ír sütőporos kenyér
limara
2008. október 05. vasárnap, 14:23
Lenmagos sütőporos
gabye
2007. október 06. szombat, 23:07
Sajtos-sütőporos kenyér
gabye
2007. október 06. szombat, 22:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.