Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:22 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Büfés túrós
oldalán láttam meg, Földi Ági küldte be. Áginak köszi szépen a receptet!
Bár van amin változtattam, de azonnal tudtam, hogy mi ezt a sütikét szeretni fogjuk és mást is bátorítok arra, hogy próbálja ki, mert nagyon finom.

A tésztához a liszthez adjuk hozzá a sütőport, a rámát, a cukrot, a tejfölt és a tojást. Gyúrjuk össze és kinyújtva óvatosan fektessük, nyomkodjuk a tepsibe, amit kenjünk ki rámával. Készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük ki a kétféle cukorral, a tojássárgákkal, a tejföllel, a liszttel és a tejjel. Nagyon híg masszát fogunk kapni, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Öntsük rá a tésztára. Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. Amikor már majdnem letelne a 20-25 perc, akkor a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a cukorral. Majd a megadott időnél vegyük ki a süteményt a sütőből és simítsuk rá a töltelék tetejére a habot. Nem baj, ha még nem sült meg a töltelék, attól még rá tudjuk simítani a tojáshabot.
Tegyük vissza a sütőbe és süssük még kb. 10-15
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 08:23
A töltött káposzta legendája
borzalmakat, hogy az egyéb vegetáriánus és kelkáposztás vadhajtásokról említést se tegyünk.

Az igazi töltött káposztát onnan lehet először is felismerni, hogy karácsonykor készülődik. Nem máskor. Nagyon esetleg húsvétkor, de már ez is az istenkáromolás határmezsgyéje. Ha egy napsütötte áprilisi szerdán töltött káposztát tesznek elibünk, ne engedjük magunkat becsapni, az nem töltött káposzta. Így, mint az eretnekség jelképét, azonnal pusztítsuk is el ropogós, fehér kenyérrel és mérsékelten sok tejföllel.

Találkozhatunk oly receptúrákkal is, melyek gyors és erőfeszítés nélküli sikerrel kecsegtetnek a töltött káposzta készítéssel kapcsolatban. Ne engedjük becsapni magunkat. Az a töltött káposzta, ami gyors megfövést ígér egy óra alatt, az nem töltött káposzta. Szintén nem töltött káposztát kapunk abban az esetben ha mindenféle ,,egyszerű" ,,elronthatatlan" és ,,kezdőknek" címkéket találunk a recept közvetlen környezetében. A töltött káposzta bár egyszerű
eva6, 2017. december 22. péntek, 15:23
Karácsonyi receptek
félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés só, 1
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Nincs Cím
is...

Hozzávalók

40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
3 db tojás,
15 dkg darált dió,
2-3 evőkanál baracklekvár / lehet bármilyen pikáns lekvár /,
5 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
csipet só,
kevés tejföl

Elkészítése

A lisztbe keverjük a sütőport, a csipet sót, a citrom héjat, elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és annyi tejföllel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Két részre osztjuk. Az egyik részt egy kisebb kimargarinozott tepsibe reszeljük káposztareszelőn. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan belekeverjük a darált diót, 2-3 evőkanál lekvárt, a cukrot, és ezzel a keverékkel beborítjuk a tésztát. Erre reszeljük a tészta másik felét. Nem túl forró sütőben sütjük.
Gyorsan elkészül. Vigyázzunk, meg ne égjen!! Hosszúkás szeletekre szoktam vágni. Forrás:
dorotea55, 2017. november 30. csütörtök, 16:29
Tájak és ízek - A Zselicben jártunk
A Zselici Tájvédelmi Körzet Somogy és Baranya
megyékben található . Ez a vidék néprajzi , társadalom -
történeti szempontból is értékkel teli táj .
A kőkorszak óta lakott vidék volt - máig kisebb falvak
és nagyobb települések nyomait rejtik az erdők .
A törökdúlás után azonban szinte teljesen elnéptelenedett .
A táj jellegzetes népi építészetét máig őrzi a tájvédelmi
körzet nyugati határán található Szenna , amely talán
Zselic legismertebb faluja . Itt található hazánk első Europa
Nostra - díjas falumúzeuma , amelynek különlegessége , hogy
jellegzetes belső - somogyi és zselici házakat egy élő falu
közepébe telepítették .
Európában elsőként a Zselici Tájvédelmi Körzet nyerte el a
Nemzetközi Csillagoségbolt - park elismerést 2009 . november
16 - án . Magyarországon ugyanis a Zselic azon területek egyike ,
ahol a csillagoség látványát mesterséges fények alig zavarják .
A
bedmarika47, 2017. november 30. csütörtök, 15:53
Zserbó
60 dkg liszt,
22,5 dkg zsír,
2 tojás,
3/4 cs. sütőpor,
3 ek.p.cukor,
1,5 dk g élesztő (nem futtatom, csak a hideg tejfölbe belemorzsolom),
tejföl szükség szerin (kb 3 púpozott ek.)

Összeállítom, 3 részre osztom, egyenként elnyújtom, töltöm.

Tölteléknek :
7 dl sárgabarack-lekvárt,
40 dkg őrölt diót,
4 marék kr.cukrot,
2 vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héját használtam.

Az összeállított tésztát lekentem tejföllel, villával megszúrkáltam.
(Ne kérdezzétek miért kenem le. Így láttam anyukámtól és nagymamától.)

1 órát pihentettem a tepsiben, majd 180C°-os sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.

Máz:
4 cl víz,
10 dkg kr.cukor,
2 ek.étolaj,
3 ek. holland kakaó. Ezt állandó keverés mellett, takarék lángon összemelegíteni (hogy a cukor elolvadjon),
majd 10 dkg vajat beledobva, addig keverni, míg a vaj teljesen elolvad. A láng végig takarékon van!! Még
suzymama, 2017. november 14. kedd, 19:11
Könnyű citromos túrós szelet.
porcukor
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)

a tepsihez:
vaj
liszt

a krémhez:

50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 evőkanál búzadara

a szóráshoz:

porcukor

(a sütemény 40 x 23 cm-es tepsiben készült.)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére
nanoka72, 2017. július 29. szombat, 06:26
Csorbaleves
Csorbaleves

Hozzávalók:
fél kg füstölt sertéssonka
5 közepes szál sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
3 közepes krumpli
1 maréknyi káposzta
1 maréknyi zöldbab
2 teáskanál ecetben-sóban eltett tárkony
zellerzöld
lestyánlevél
10 szem fekete bors
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 evőkanál lestyánecet
só.

Elkészítés:
A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágjuk,félre tesszük.Ezután a kockára vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal együtt .Egy teatojásban a szemes borsot, a felaprított zellerzöldet, lestyánlevelet is a levesbe tesszük és megsózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldbabot (ha üveges zöldbabot
irmus, 2017. július 13. csütörtök, 16:35
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
vadrizzsel, kapros-barackpálinkás mártással

80 dkg lazacfilé
kevés vegyes zöldség
1 db citrom
1 csomag kapor
4 db barack
2 doboz vadrizs-keverék
2 dl tejszín
2 evőkanál tejföl
10 dkg vaj
4 cl barackpálinka
só, fehérbors

Elkészítés:
A lazacfiléket zöldséges, fűszeres, citromos pároló lében puhára pároljuk. A vadrizs-keveréket megfőzzük. A kaprot vajon megpirítjuk, felengedjük a pároló lével, hozzáadjuk a szeletelt barackot, tejföllel és tejszínnel sűrítjük. Ha kell megsózzuk, és a barackpálinkával átforraljuk.



Fokhagymával tűzdelt szűz, fokhagymás-birspálinka mártással

2 db szűzpecsenye,
2 fej fokhagyma,
cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, tök, patisszon - illetve bármilyen süthető zöldség, tetszés szerinti mennyiségben,
tej, tejszín,
só, fehérbors,
1 csomag petrezselyem,
10 dkg vaj,
4 cl birspálinka

Elkészítés:
A szűzpecsenyéket a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Túrós-krumplis pogácsa
2 szem főtt burgonya
kevés tejföl (ha szükséges)

Elkészítése:

A túrót , a lisztet, a margarint, a tojásokat, az összetört főtt krumplit és az élesztőt egy tálba tesszük. Sózzuk, összedolgozzuk, és ha szükséges kevés tejfölt adunk hozzá.

Kinyújtjuk, kis szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Meleg helyen 20 percig pihentetjük.

Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.

tipp: tejföllel megkenni, szezámmaggal megszórni


Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
18 dkg sertés zsír vagy 25 dkg vaj
25 dkg túró
1-2 tk só
1 tojás a lekenéshez
tökmag vagy egész fekete bors a
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:16
Ízőrzők - Révfülöp
Mindkét oldalán rögzítjük a húst. A végét lecsomózzuk, nehogy kifolyjon a töltelék.
Gránit sütőedényben zsiradék nélkül is süthetjük. Agyag tálban, vagy tepsiben kell alá kevés zsír, és folyadék. A krumplikat megtisztítva, egészben tesszük mellé. Enyhén sózzuk, lefedjük, és lassú tűzön . 2 órán át sütjük. Amikor megpuhult, kivesszük, és teljesen kihűtjük, akkor lehet szépen szeletelni.
A hús pecsenyelevét és a párolt gomba zsiradékját felhasználva, további 10 dekányi gombát megpárolunk, végül tejföllel beforraljuk. Ezt kanalazzuk a karaj szeletekre, és a mellette sült burgonyát kínáljuk hozzá.

Vörösborban párolt töltött körte
Hozzávalók: 3 nagyobb körte, másfél dl vörösbor, 1 evőkanál étolaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 dl habtejszín, fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 5 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál tej.
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kivájjuk a belsejüket, és egy kis talpacskát vágunk mindegyikre, hogy megálljanak sülés közben.
Citromlevet csavarunk rá. A
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:28
Ízőrzők – Noszvaj
borsikafű leveleit leszedjük, kicsit összeaprítjuk, ezt is rárakjuk. Ízesítjük fűszerpaprikával, és az egészet a tálban összekeverjük.
A füstölt kolbászt 10 centis darabokra vágva ráhelyezzük, és betakarjuk a sózott csülökkel úgy, hogy a bőrös fele legyen lefele. Vízzel felöntjük, hogy ellepje, lefedjük, és kemencébe toljuk.
Két óra múlva a csülköt megfordítjuk, és újabb másfél-két órára visszatoljuk, hogy szép színt kapjon, és el párologja a felesleges vizet a káposzta.
Ízlés szerint tejföllel, és kemencében sült kenyérrel kínálhatjuk.

Birssel töltött kacsa (kemencés étel)
Hozzávalók: egy egész, 2-2,3 kilós kacsa, 1 szál rozmaring, só, 3 birsalma.
A körethez 8-10 szem krumpli, 1 csokor petrezselyem, só, étolaj.
A cserépedény aljába beletesszük a rozmaringágat. A kacsát kívül-belül besózzuk, testüregét a megtisztított birsalmával megtöltjük, és a tálba helyezzük. Betoljuk az előfűtött kemencébe. 40 percnyi sütés után kivesszük, kisült zsírját leöntjük, és meglocsoljuk
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:23
1/57
Képek, videók
Földi kutyák.jpg
pacsakute
2017. október 03. kedd, 19:49
utólsó földi találkozás
orban47
2017. április 19. szerda, 15:50
A földi kunyhóban 01.jpg
chillik
2016. október 20. csütörtök, 02:56
A földi kunyhóban 02.jpg
chillik
2016. október 20. csütörtök, 02:56
földi cseresznye és marac
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:30
Azt mondják a földi boldo
borigit
2016. május 27. péntek, 11:27
en is csak egy foldi vand
relisisi
2016. április 22. péntek, 10:36
Azt mondják a földi boldo
suzymama43
2015. december 19. szombat, 09:50
Komáromi János: földig ér
sanci81
2015. május 01. péntek, 10:01
FÖLDI DÓRI
1vargaildyko
2015. március 11. szerda, 06:24
salamon-szigeti foldi gal
lilagondolatok
2014. november 20. csütörtök, 15:21
Vágyok szeretni.jpg
chillik
2017. december 06. szerda, 05:13
Fájva szeretni.jpg
chillik
2017. november 21. kedd, 05:39
szeretni ugy is lehet.gif
nagyika67
2017. október 07. szombat, 18:59
ki sosem tud szeretni.gif
nagyika67
2017. október 07. szombat, 18:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.