Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 11:56 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Óriás bécsi szelet sertésszűzből, majonézes burgonyasalátáva
Hagyományos, klasszikus, kedvenc, stb. Tudjuk. És hogyan lehet óriási szeletet klopfolni? Pisti most elárulja a titkot! Nézzék is meg!

Hozzávalók
64 dkg sertésszűz, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 db tojás, só, olaj, 3 db hagyma (lila), 3 dl majonéz, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál citromlé, bors, porcukor, 50 dkg burgonya (kifli)

A húst lehártyázzuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk.
Sózzuk, majd teljesen hagyományos módon bepanírozzuk, tehát: liszt-tojás-zsemlemorzsa. Bő olajban aranysárgára sütjük.

A kiflikrumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, utána megpucoljuk és karikára vágjuk. A lilahagymát is felkarikázzuk.

A majonézt összekeverjük a tejföllel, a sóval, a citromlével, a borssal és a porcukorral, majd így a hagymás burgonyához adjuk, és együtt is összekeverjük.

Hűtőben hagyjuk összeérni. Kitűnő köret lesz a rántott szelethez.

Jó étvágyat kívánok!
video is
suzymama, 2018. február 02. péntek, 11:17
Zöldséges pulykamell, savanyú káposztával töltött burgonyáva
Hozzávalók
80 dkg (filé) pulykamell,
só, bors,
répa (sárga),
répa (fehér),
cukkini, gomba,
10 dkg káposza (savanyú),
4 db (közepes) burgonya,
10 dkg vaj, 5 dkg sajt (edámi)

Ha már vettük a fáradságot, és a sütést sem teljesen szokványos módon végeztük, érdemes odafigyelni egy kicsit a köretre is!

Ezt fogjuk tenni most, hiszen a burgonya rendkívül hálás téma, sok mindenre alkalmas, rögtön meg is mutatom, hogy mennyire!

A fûszerezett pulykamell filét a vékony szeletekre vágott zöldségekkel együtt vajon megsütjük, apróra vágott petrezselymet teszünk hozzá, és fûszerezzük.

A főtt burgonya közepét kivájjuk, majd a kivájt darabokat összekeverjük az előre kíméletesen megsütött savanyú káposztával. A káposztát természetesen előtte vágjuk össze, mert így könnyebben be tudjuk majd tölteni a burgonyába.

A betöltött burgonyákat tejföllel meglocsoljuk (ki hogyan szereti, szerintem
suzymama, 2018. január 22. hétfő, 15:40
Büfés túrós
oldalán láttam meg, Földi Ági küldte be. Áginak köszi szépen a receptet!
Bár van amin változtattam, de azonnal tudtam, hogy mi ezt a sütikét szeretni fogjuk és mást is bátorítok arra, hogy próbálja ki, mert nagyon finom.

A tésztához a liszthez adjuk hozzá a sütőport, a rámát, a cukrot, a tejfölt és a tojást. Gyúrjuk össze és kinyújtva óvatosan fektessük, nyomkodjuk a tepsibe, amit kenjünk ki rámával. Készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük ki a kétféle cukorral, a tojássárgákkal, a tejföllel, a liszttel és a tejjel. Nagyon híg masszát fogunk kapni, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Öntsük rá a tésztára. Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. Amikor már majdnem letelne a 20-25 perc, akkor a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a cukorral. Majd a megadott időnél vegyük ki a süteményt a sütőből és simítsuk rá a töltelék tetejére a habot. Nem baj, ha még nem sült meg a töltelék, attól még rá tudjuk simítani a tojáshabot.
Tegyük vissza a sütőbe és süssük még kb. 10-15
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 08:23
A töltött káposzta legendája
borzalmakat, hogy az egyéb vegetáriánus és kelkáposztás vadhajtásokról említést se tegyünk.

Az igazi töltött káposztát onnan lehet először is felismerni, hogy karácsonykor készülődik. Nem máskor. Nagyon esetleg húsvétkor, de már ez is az istenkáromolás határmezsgyéje. Ha egy napsütötte áprilisi szerdán töltött káposztát tesznek elibünk, ne engedjük magunkat becsapni, az nem töltött káposzta. Így, mint az eretnekség jelképét, azonnal pusztítsuk is el ropogós, fehér kenyérrel és mérsékelten sok tejföllel.

Találkozhatunk oly receptúrákkal is, melyek gyors és erőfeszítés nélküli sikerrel kecsegtetnek a töltött káposzta készítéssel kapcsolatban. Ne engedjük becsapni magunkat. Az a töltött káposzta, ami gyors megfövést ígér egy óra alatt, az nem töltött káposzta. Szintén nem töltött káposztát kapunk abban az esetben ha mindenféle ,,egyszerű" ,,elronthatatlan" és ,,kezdőknek" címkéket találunk a recept közvetlen környezetében. A töltött káposzta bár egyszerű
eva6, 2017. december 22. péntek, 15:23
Karácsonyi receptek
félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés só, 1
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Nincs Cím
is...

Hozzávalók

40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
3 db tojás,
15 dkg darált dió,
2-3 evőkanál baracklekvár / lehet bármilyen pikáns lekvár /,
5 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
csipet só,
kevés tejföl

Elkészítése

A lisztbe keverjük a sütőport, a csipet sót, a citrom héjat, elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és annyi tejföllel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Két részre osztjuk. Az egyik részt egy kisebb kimargarinozott tepsibe reszeljük káposztareszelőn. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan belekeverjük a darált diót, 2-3 evőkanál lekvárt, a cukrot, és ezzel a keverékkel beborítjuk a tésztát. Erre reszeljük a tészta másik felét. Nem túl forró sütőben sütjük.
Gyorsan elkészül. Vigyázzunk, meg ne égjen!! Hosszúkás szeletekre szoktam vágni. Forrás:
dorotea55, 2017. november 30. csütörtök, 16:29
Tájak és ízek - A Zselicben jártunk
A Zselici Tájvédelmi Körzet Somogy és Baranya
megyékben található . Ez a vidék néprajzi , társadalom -
történeti szempontból is értékkel teli táj .
A kőkorszak óta lakott vidék volt - máig kisebb falvak
és nagyobb települések nyomait rejtik az erdők .
A törökdúlás után azonban szinte teljesen elnéptelenedett .
A táj jellegzetes népi építészetét máig őrzi a tájvédelmi
körzet nyugati határán található Szenna , amely talán
Zselic legismertebb faluja . Itt található hazánk első Europa
Nostra - díjas falumúzeuma , amelynek különlegessége , hogy
jellegzetes belső - somogyi és zselici házakat egy élő falu
közepébe telepítették .
Európában elsőként a Zselici Tájvédelmi Körzet nyerte el a
Nemzetközi Csillagoségbolt - park elismerést 2009 . november
16 - án . Magyarországon ugyanis a Zselic azon területek egyike ,
ahol a csillagoség látványát mesterséges fények alig zavarják .
A
bedmarika47, 2017. november 30. csütörtök, 15:53
Zserbó
60 dkg liszt,
22,5 dkg zsír,
2 tojás,
3/4 cs. sütőpor,
3 ek.p.cukor,
1,5 dk g élesztő (nem futtatom, csak a hideg tejfölbe belemorzsolom),
tejföl szükség szerin (kb 3 púpozott ek.)

Összeállítom, 3 részre osztom, egyenként elnyújtom, töltöm.

Tölteléknek :
7 dl sárgabarack-lekvárt,
40 dkg őrölt diót,
4 marék kr.cukrot,
2 vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héját használtam.

Az összeállított tésztát lekentem tejföllel, villával megszúrkáltam.
(Ne kérdezzétek miért kenem le. Így láttam anyukámtól és nagymamától.)

1 órát pihentettem a tepsiben, majd 180C°-os sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.

Máz:
4 cl víz,
10 dkg kr.cukor,
2 ek.étolaj,
3 ek. holland kakaó. Ezt állandó keverés mellett, takarék lángon összemelegíteni (hogy a cukor elolvadjon),
majd 10 dkg vajat beledobva, addig keverni, míg a vaj teljesen elolvad. A láng végig takarékon van!! Még
suzymama, 2017. november 14. kedd, 19:11
Könnyű citromos túrós szelet.
porcukor
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)

a tepsihez:
vaj
liszt

a krémhez:

50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 evőkanál búzadara

a szóráshoz:

porcukor

(a sütemény 40 x 23 cm-es tepsiben készült.)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére
nanoka72, 2017. július 29. szombat, 06:26
Csorbaleves
Csorbaleves

Hozzávalók:
fél kg füstölt sertéssonka
5 közepes szál sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
3 közepes krumpli
1 maréknyi káposzta
1 maréknyi zöldbab
2 teáskanál ecetben-sóban eltett tárkony
zellerzöld
lestyánlevél
10 szem fekete bors
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 evőkanál lestyánecet
só.

Elkészítés:
A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágjuk,félre tesszük.Ezután a kockára vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal együtt .Egy teatojásban a szemes borsot, a felaprított zellerzöldet, lestyánlevelet is a levesbe tesszük és megsózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldbabot (ha üveges zöldbabot
irmus, 2017. július 13. csütörtök, 16:35
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
vadrizzsel, kapros-barackpálinkás mártással

80 dkg lazacfilé
kevés vegyes zöldség
1 db citrom
1 csomag kapor
4 db barack
2 doboz vadrizs-keverék
2 dl tejszín
2 evőkanál tejföl
10 dkg vaj
4 cl barackpálinka
só, fehérbors

Elkészítés:
A lazacfiléket zöldséges, fűszeres, citromos pároló lében puhára pároljuk. A vadrizs-keveréket megfőzzük. A kaprot vajon megpirítjuk, felengedjük a pároló lével, hozzáadjuk a szeletelt barackot, tejföllel és tejszínnel sűrítjük. Ha kell megsózzuk, és a barackpálinkával átforraljuk.



Fokhagymával tűzdelt szűz, fokhagymás-birspálinka mártással

2 db szűzpecsenye,
2 fej fokhagyma,
cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, tök, patisszon - illetve bármilyen süthető zöldség, tetszés szerinti mennyiségben,
tej, tejszín,
só, fehérbors,
1 csomag petrezselyem,
10 dkg vaj,
4 cl birspálinka

Elkészítés:
A szűzpecsenyéket a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Túrós-krumplis pogácsa
2 szem főtt burgonya
kevés tejföl (ha szükséges)

Elkészítése:

A túrót , a lisztet, a margarint, a tojásokat, az összetört főtt krumplit és az élesztőt egy tálba tesszük. Sózzuk, összedolgozzuk, és ha szükséges kevés tejfölt adunk hozzá.

Kinyújtjuk, kis szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Meleg helyen 20 percig pihentetjük.

Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.

tipp: tejföllel megkenni, szezámmaggal megszórni


Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
18 dkg sertés zsír vagy 25 dkg vaj
25 dkg túró
1-2 tk só
1 tojás a lekenéshez
tökmag vagy egész fekete bors a
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:16
1/57
Képek, videók
Majonézes burgonyasaláta
irmus
2018. április 18. szerda, 15:51
burgonyasaláta spárgával
ibolya58
2012. július 21. szombat, 14:53
002burgonyasaláta.jpg
hegedost
2007. december 02. vasárnap, 21:53
sertésszüzzel töltött cuk
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:17
sertésszűz almával, kéksa
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:16
sertésszűz tejszines márt
ibolya58
2010. július 18. vasárnap, 09:37
varni a hust.jpg
relisisi
2015. március 24. kedd, 14:39
B-58 Hustler.jpg
agica2004
2014. április 16. szerda, 15:05
hustvet2012.jpg
margoboszi
2012. április 25. szerda, 09:30
Tigris húst eszik.jpg
sarkadykati
2011. október 12. szerda, 02:08
hustoj.png
mailona
2011. május 21. szombat, 08:38
répás-uborkás-hústál.j pg
bubszi
2010. október 02. szombat, 08:04
anjelica-huston-by-ann ie-
beatrice
2010. június 13. vasárnap, 12:19
Rizses húst eszem.jpg
kismotor
2010. január 22. péntek, 21:43
Így sütöm a rántott húst.
ujjozsef
2009. július 25. szombat, 16:39
Címkék
barackpálinkával átforraljuk, kissé pihentetjük, kihűlt félholdakat, napsütötte áprilisi, vidék néprajzi, tejföllel összegyúrjuk, citrom héjat, túrót keverjük, húst lehártyázzuk, cukor elolvadjon, lisztbe keverjük, vékony szeletekre, kisebb kimargarinozott, összetört főtt, töltött káposzta, felvert habot,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.