Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:39 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Japán szelet
Japán szelet


Hozzávalók:

-40 dkg liszt
-1 sütőpor
-12 dkg margarin
-3 tojás sárgája

Elkészítés:

Ezeket összegyúrom, annyi tejföllel, amennyit felvesz a tészta. A tésztát 3 részre osztom, vékonyra kinyújtom (kb: 3-4 mm), a tepsi hátoldalára teszem, de mielőtt sütőbe rakom, a 3 tojás fehérjét 15-20 dkg porcukorral felverem, majd az 1/3-át rákenem az első lapra. A tojásos habra tehetünk diót, mogyorót, mandulát vagy akár kókuszreszeléket. Előmelegített sütőben addig sütöm, míg a tojásos hab aranybarna nem lesz.

Krém:

- 2 csokipudingot 5 dl tejben megfőzök, majd hagyom teljesen kihűlni
- közben 25 dkg vajat, 15 dkg porcukorral kikeverek simára
- a végén a két masszát összekeverem, és ezzel töltöm meg!

(Én bőven megszórtam mandula forgáccsal, és darabos diót
vorosrozsa66, 2018. június 14. csütörtök, 17:52
Sütemény receptek
citrom reszelt héja

A hozzávalókat összedolgozzuk, és a kapott nyers tésztát kivajazott, kilisztezett tepsiben kisütjük előmelegített sütőben 150-175 fok közt.

Töltelék:
20 dkg dióbél, 4 kanál baracklekvár, 20 dkg cukor, fél citrom reszelt héja
A töltelék hozzávalóit kikeverjük, és a kisült kettévágott tésztát megtöltjük vele.



Hókifli

25 dkg zsírt habosra kikeverünk. Belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, 50 dkg lisztet beleszitálunk, és 1,5 dl tejföllel elkeverjük. Csipetnyi sót, és 2 evőkanál porcukrot adunk még hozzá, és jól összegyúrjuk. Egy éjszakán át hagyjuk pihenni. Másnap egy újnyi vastagra nyújtjuk ki a tésztát, és pohárral, vagy nagy pogácsaszaggatóval lapokat szaggatunk ki. Darált mákkal, és darált dióval töltjük meg a kis lapokat. Kétfelé hatjuk, és előmelegített sütőben 150175 fok közt kisültjük, majd melegen vaníliás cukorba forgatjuk.



Sajtos perec

50 dkg lisztet, 25 dkg margarint, 10 dkg sajtot, 1 db
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Pándi meggyes rétes SZENNÁ-ról
Hozzávalók: a palacsintatésztához: 30 dkg liszt, 6 dl tej, fél dl étolaj, 1 tojás, csipetnyi cukor és só. A töltelékekhez: 15 dkg darált mák, 5 dkg cukor, 1-2 dl meggylé, 20 dkg túró, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 20 dkg meggy, 15 dkg cukor, 5 evőkanál darált dió. 6 réteslap, 10 dkg olvasztott zsír, 2 evőkanál tejföl.
A palacsintatésztához a lisztet a tojással, étolajjal, sóval, cukorral, és az apránként belecsurgatott tejjel csomómentesre keverjük. Kicsit pihentetjük, és olajozott palacsintasütőben 12 palacsintát készítünk belőle.
A túróba cukrot, tojást, vaníliás cukrot, mazsolát keverünk. A mákot cukorral ízesítjük, és annyi meggylével keverjük el, hogy ne legyen túl száraz. A magozott meggyet kicsit apróbbra vágjuk, cukorral ízesítjük, és darált diót adunk hozzá, hogy felszívja a nedvességet.
A palacsintákon teljesen szétkenjük a tölteléket, majd a végeit gondosan benyomjuk. Mindegyik ízből négyet készítünk.
A réteslapokat konyharuhára terítjük.
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:30
Óriás bécsi szelet sertésszűzből, majonézes burgonyasalátáva
Hagyományos, klasszikus, kedvenc, stb. Tudjuk. És hogyan lehet óriási szeletet klopfolni? Pisti most elárulja a titkot! Nézzék is meg!

Hozzávalók
64 dkg sertésszűz, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 db tojás, só, olaj, 3 db hagyma (lila), 3 dl majonéz, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál citromlé, bors, porcukor, 50 dkg burgonya (kifli)

A húst lehártyázzuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk.
Sózzuk, majd teljesen hagyományos módon bepanírozzuk, tehát: liszt-tojás-zsemlemorzsa. Bő olajban aranysárgára sütjük.

A kiflikrumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, utána megpucoljuk és karikára vágjuk. A lilahagymát is felkarikázzuk.

A majonézt összekeverjük a tejföllel, a sóval, a citromlével, a borssal és a porcukorral, majd így a hagymás burgonyához adjuk, és együtt is összekeverjük.

Hűtőben hagyjuk összeérni. Kitűnő köret lesz a rántott szelethez.

Jó étvágyat kívánok!
video is
suzymama, 2018. február 02. péntek, 11:17
Zöldséges pulykamell, savanyú káposztával töltött burgonyáva
Hozzávalók
80 dkg (filé) pulykamell,
só, bors,
répa (sárga),
répa (fehér),
cukkini, gomba,
10 dkg káposza (savanyú),
4 db (közepes) burgonya,
10 dkg vaj, 5 dkg sajt (edámi)

Ha már vettük a fáradságot, és a sütést sem teljesen szokványos módon végeztük, érdemes odafigyelni egy kicsit a köretre is!

Ezt fogjuk tenni most, hiszen a burgonya rendkívül hálás téma, sok mindenre alkalmas, rögtön meg is mutatom, hogy mennyire!

A fûszerezett pulykamell filét a vékony szeletekre vágott zöldségekkel együtt vajon megsütjük, apróra vágott petrezselymet teszünk hozzá, és fûszerezzük.

A főtt burgonya közepét kivájjuk, majd a kivájt darabokat összekeverjük az előre kíméletesen megsütött savanyú káposztával. A káposztát természetesen előtte vágjuk össze, mert így könnyebben be tudjuk majd tölteni a burgonyába.

A betöltött burgonyákat tejföllel meglocsoljuk (ki hogyan szereti, szerintem
suzymama, 2018. január 22. hétfő, 15:40
Büfés túrós
oldalán láttam meg, Földi Ági küldte be. Áginak köszi szépen a receptet!
Bár van amin változtattam, de azonnal tudtam, hogy mi ezt a sütikét szeretni fogjuk és mást is bátorítok arra, hogy próbálja ki, mert nagyon finom.

A tésztához a liszthez adjuk hozzá a sütőport, a rámát, a cukrot, a tejfölt és a tojást. Gyúrjuk össze és kinyújtva óvatosan fektessük, nyomkodjuk a tepsibe, amit kenjünk ki rámával. Készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük ki a kétféle cukorral, a tojássárgákkal, a tejföllel, a liszttel és a tejjel. Nagyon híg masszát fogunk kapni, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Öntsük rá a tésztára. Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. Amikor már majdnem letelne a 20-25 perc, akkor a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a cukorral. Majd a megadott időnél vegyük ki a süteményt a sütőből és simítsuk rá a töltelék tetejére a habot. Nem baj, ha még nem sült meg a töltelék, attól még rá tudjuk simítani a tojáshabot.
Tegyük vissza a sütőbe és süssük még kb. 10-15
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 08:23
A töltött káposzta legendája
borzalmakat, hogy az egyéb vegetáriánus és kelkáposztás vadhajtásokról említést se tegyünk.

Az igazi töltött káposztát onnan lehet először is felismerni, hogy karácsonykor készülődik. Nem máskor. Nagyon esetleg húsvétkor, de már ez is az istenkáromolás határmezsgyéje. Ha egy napsütötte áprilisi szerdán töltött káposztát tesznek elibünk, ne engedjük magunkat becsapni, az nem töltött káposzta. Így, mint az eretnekség jelképét, azonnal pusztítsuk is el ropogós, fehér kenyérrel és mérsékelten sok tejföllel.

Találkozhatunk oly receptúrákkal is, melyek gyors és erőfeszítés nélküli sikerrel kecsegtetnek a töltött káposzta készítéssel kapcsolatban. Ne engedjük becsapni magunkat. Az a töltött káposzta, ami gyors megfövést ígér egy óra alatt, az nem töltött káposzta. Szintén nem töltött káposztát kapunk abban az esetben ha mindenféle ,,egyszerű" ,,elronthatatlan" és ,,kezdőknek" címkéket találunk a recept közvetlen környezetében. A töltött káposzta bár egyszerű
eva6, 2017. december 22. péntek, 15:23
Karácsonyi receptek
félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés só, 1
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Nincs Cím
is...

Hozzávalók

40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
3 db tojás,
15 dkg darált dió,
2-3 evőkanál baracklekvár / lehet bármilyen pikáns lekvár /,
5 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
csipet só,
kevés tejföl

Elkészítése

A lisztbe keverjük a sütőport, a csipet sót, a citrom héjat, elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és annyi tejföllel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Két részre osztjuk. Az egyik részt egy kisebb kimargarinozott tepsibe reszeljük káposztareszelőn. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan belekeverjük a darált diót, 2-3 evőkanál lekvárt, a cukrot, és ezzel a keverékkel beborítjuk a tésztát. Erre reszeljük a tészta másik felét. Nem túl forró sütőben sütjük.
Gyorsan elkészül. Vigyázzunk, meg ne égjen!! Hosszúkás szeletekre szoktam vágni. Forrás:
dorotea55, 2017. november 30. csütörtök, 16:29
Tájak és ízek - A Zselicben jártunk
A Zselici Tájvédelmi Körzet Somogy és Baranya
megyékben található . Ez a vidék néprajzi , társadalom -
történeti szempontból is értékkel teli táj .
A kőkorszak óta lakott vidék volt - máig kisebb falvak
és nagyobb települések nyomait rejtik az erdők .
A törökdúlás után azonban szinte teljesen elnéptelenedett .
A táj jellegzetes népi építészetét máig őrzi a tájvédelmi
körzet nyugati határán található Szenna , amely talán
Zselic legismertebb faluja . Itt található hazánk első Europa
Nostra - díjas falumúzeuma , amelynek különlegessége , hogy
jellegzetes belső - somogyi és zselici házakat egy élő falu
közepébe telepítették .
Európában elsőként a Zselici Tájvédelmi Körzet nyerte el a
Nemzetközi Csillagoségbolt - park elismerést 2009 . november
16 - án . Magyarországon ugyanis a Zselic azon területek egyike ,
ahol a csillagoség látványát mesterséges fények alig zavarják .
A
bedmarika47, 2017. november 30. csütörtök, 15:53
Zserbó
60 dkg liszt,
22,5 dkg zsír,
2 tojás,
3/4 cs. sütőpor,
3 ek.p.cukor,
1,5 dk g élesztő (nem futtatom, csak a hideg tejfölbe belemorzsolom),
tejföl szükség szerin (kb 3 púpozott ek.)

Összeállítom, 3 részre osztom, egyenként elnyújtom, töltöm.

Tölteléknek :
7 dl sárgabarack-lekvárt,
40 dkg őrölt diót,
4 marék kr.cukrot,
2 vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héját használtam.

Az összeállított tésztát lekentem tejföllel, villával megszúrkáltam.
(Ne kérdezzétek miért kenem le. Így láttam anyukámtól és nagymamától.)

1 órát pihentettem a tepsiben, majd 180C°-os sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.

Máz:
4 cl víz,
10 dkg kr.cukor,
2 ek.étolaj,
3 ek. holland kakaó. Ezt állandó keverés mellett, takarék lángon összemelegíteni (hogy a cukor elolvadjon),
majd 10 dkg vajat beledobva, addig keverni, míg a vaj teljesen elolvad. A láng végig takarékon van!! Még
suzymama, 2017. november 14. kedd, 19:11
Könnyű citromos túrós szelet.
porcukor
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)

a tepsihez:
vaj
liszt

a krémhez:

50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 evőkanál búzadara

a szóráshoz:

porcukor

(a sütemény 40 x 23 cm-es tepsiben készült.)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére
nanoka72, 2017. július 29. szombat, 06:26
1/57
Képek, videók
Japán szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 14. csütörtök, 17:51
Mappám hátoldala
nitana1988
2014. november 12. szerda, 14:44
Tablókép hátoldala
furaila
2014. május 13. kedd, 02:11
darázs minta-hátoldala
gaga50
2012. február 10. péntek, 17:48
órarend hátoldala
lacipecsenye
2011. december 07. szerda, 19:33
telefonszámla hátoldala
lacipecsenye
2011. december 07. szerda, 19:27
képeslap hátoldala
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:01
A/3-as mappám hátoldala
nitana
2010. október 18. hétfő, 16:32
relé a panel hátoldalán
raczandris
2010. január 10. vasárnap, 21:28
Asztali gyertya hátoldala
teaivo
2009. december 06. vasárnap, 20:20
pw-s kendő hátoldala
talamusz
2009. november 21. szombat, 14:08
bevásárló_2 hátoldala.jpg
agili
2009. szeptember 26. szombat, 17:02
Pálinkás hátoldala
kreativfotok
2009. március 24. kedd, 15:31
Címkék
kapott nyers, kissé pihentetjük, egyéb vegetáriánus, első lapra, túróba cukrot, Zselici Tájvédelmi, kivájt darabokat, apránként belecsurgatott, újnyi vastagra, palacsintákon teljesen, cukorral összekeverjük, tejföllel összegyúrjuk, egyik részt, kevés langyos, magozott meggyet, végeit gondosan,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.