Regisztráció  Belépés
2017. május 27. szombat | 21. hét | 147. nap | 23:10 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
vadrizzsel, kapros-barackpálinkás mártással

80 dkg lazacfilé
kevés vegyes zöldség
1 db citrom
1 csomag kapor
4 db barack
2 doboz vadrizs-keverék
2 dl tejszín
2 evőkanál tejföl
10 dkg vaj
4 cl barackpálinka
só, fehérbors

Elkészítés:
A lazacfiléket zöldséges, fűszeres, citromos pároló lében puhára pároljuk. A vadrizs-keveréket megfőzzük. A kaprot vajon megpirítjuk, felengedjük a pároló lével, hozzáadjuk a szeletelt barackot, tejföllel és tejszínnel sűrítjük. Ha kell megsózzuk, és a barackpálinkával átforraljuk.



Fokhagymával tűzdelt szűz, fokhagymás-birspálinka mártással

2 db szűzpecsenye,
2 fej fokhagyma,
cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, tök, patisszon - illetve bármilyen süthető zöldség, tetszés szerinti mennyiségben,
tej, tejszín,
só, fehérbors,
1 csomag petrezselyem,
10 dkg vaj,
4 cl birspálinka

Elkészítés:
A szűzpecsenyéket a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Túrós-krumplis pogácsa
2 szem főtt burgonya
kevés tejföl (ha szükséges)

Elkészítése:

A túrót , a lisztet, a margarint, a tojásokat, az összetört főtt krumplit és az élesztőt egy tálba tesszük. Sózzuk, összedolgozzuk, és ha szükséges kevés tejfölt adunk hozzá.

Kinyújtjuk, kis szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Meleg helyen 20 percig pihentetjük.

Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.

tipp: tejföllel megkenni, szezámmaggal megszórni


Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
18 dkg sertés zsír vagy 25 dkg vaj
25 dkg túró
1-2 tk só
1 tojás a lekenéshez
tökmag vagy egész fekete bors a
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:16
Ízőrzők - Révfülöp
Mindkét oldalán rögzítjük a húst. A végét lecsomózzuk, nehogy kifolyjon a töltelék.
Gránit sütőedényben zsiradék nélkül is süthetjük. Agyag tálban, vagy tepsiben kell alá kevés zsír, és folyadék. A krumplikat megtisztítva, egészben tesszük mellé. Enyhén sózzuk, lefedjük, és lassú tűzön . 2 órán át sütjük. Amikor megpuhult, kivesszük, és teljesen kihűtjük, akkor lehet szépen szeletelni.
A hús pecsenyelevét és a párolt gomba zsiradékját felhasználva, további 10 dekányi gombát megpárolunk, végül tejföllel beforraljuk. Ezt kanalazzuk a karaj szeletekre, és a mellette sült burgonyát kínáljuk hozzá.

Vörösborban párolt töltött körte
Hozzávalók: 3 nagyobb körte, másfél dl vörösbor, 1 evőkanál étolaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 dl habtejszín, fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 5 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál tej.
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kivájjuk a belsejüket, és egy kis talpacskát vágunk mindegyikre, hogy megálljanak sülés közben.
Citromlevet csavarunk rá. A
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:28
Ízőrzők – Noszvaj
borsikafű leveleit leszedjük, kicsit összeaprítjuk, ezt is rárakjuk. Ízesítjük fűszerpaprikával, és az egészet a tálban összekeverjük.
A füstölt kolbászt 10 centis darabokra vágva ráhelyezzük, és betakarjuk a sózott csülökkel úgy, hogy a bőrös fele legyen lefele. Vízzel felöntjük, hogy ellepje, lefedjük, és kemencébe toljuk.
Két óra múlva a csülköt megfordítjuk, és újabb másfél-két órára visszatoljuk, hogy szép színt kapjon, és el párologja a felesleges vizet a káposzta.
Ízlés szerint tejföllel, és kemencében sült kenyérrel kínálhatjuk.

Birssel töltött kacsa (kemencés étel)
Hozzávalók: egy egész, 2-2,3 kilós kacsa, 1 szál rozmaring, só, 3 birsalma.
A körethez 8-10 szem krumpli, 1 csokor petrezselyem, só, étolaj.
A cserépedény aljába beletesszük a rozmaringágat. A kacsát kívül-belül besózzuk, testüregét a megtisztított birsalmával megtöltjük, és a tálba helyezzük. Betoljuk az előfűtött kemencébe. 40 percnyi sütés után kivesszük, kisült zsírját leöntjük, és meglocsoljuk
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:23
Burgonyás palacsinta
Hozzávalók:

25 dkg főtt burgonya
3 tojás
30 dkg finomliszt
1 mk só
4 dl tej
2 dl szódavíz
0,5 cs sütőpor

A töltéshez:

3 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és burgonya nyomón keresztül áttörjük és teljesen kihűtjük (25 dkg-nak kell lenni a tiszta súlyának).

A tojásokat a sóval felverjük, hozzákeverjük a burgonyát, közben adagoljuk hozzá a tejet, szódát. Utoljára keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Ha túl sűrű lenne, akkor hígítsuk tejjel vagy szódával.

A palacsintákat egyenként kisütjük. A serpenyőt olajjal kenjük le!

A kisült palacsintákat tejföllel lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Forrás: Receptneked
suzymama, 2017. április 26. szerda, 18:21
Váncza Kincses Receptkönyv
gyúrunk. A tésztákat külön-külön félujjnyi vastagra nyújtjuk a kicsi pogácsavágóval kiszakítva, zsírozott tepsibe rakjuk. A világos korongocskákat kristálycukorral megszórjuk, s úgy sütjük. Sütés után a világos karikák alját barack- vagy más gyümölcsízzel megkenjük, s így egy-egy csokoládés korongocskára téve tálaljuk.

Hortobágyi tepertősrudak (igen jó teához)
1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral, 10 deka zsírral, 2 egész tojással és kevés sóval rétestészta-keménységűre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván. Nyújtjuk, azután 25 deka vagdalt tepertőt szórva rá, hajtjuk, és ismételt hajtogatás mellett négyszer nyújtjuk. Legvégül ujjnyi vastagra nyújtva, ujjnyi széles és hosszú darabokra vágjuk, tojással kenve keresztirányban bevagdaljuk. Szép sárgára sütjük.

Arab kávétorta (különlegesen finom)
25 deka cukrot hat tojás sárgájával és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral habosra keverünk, azután egy szelet reszelt csokoládét, 20 szem egész finomra tört pörkölt kávét, 1/2 csomag
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Majonézes saláta tojással formában dermesztve
folpack

Elkészítés

Majonézes saláta tojással formában dermesztve

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban
nanoka72, 2017. április 03. hétfő, 22:09
Meggyes-mákos pite
ek. vörösborban sült meggy (vagy darabos meggylekvár)



A tetejére:

2 dl habtejszín
20 dkg étcsokoládé



A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nagyon nem akar összeállni, adjunk hozzá apránként pici vizet. Egy 24 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, belenyújtjuk a tésztát, majd hűtőbe tesszük min. 30 percre.

Míg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket: a mákot összekeverjük a cukorral, a tejföllel, tojásokkal, a citrommal és a fahéjjal.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A kihűtött tésztakéreg alját jó vastagon kenjük meg meggylekvárral. Simítsuk rá a mákos tölteléket, és süssük 25-30 percig, illetve míg a pite teteje nagyon halványan megbarnul.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt forrósítsuk fel mikróban, tördeljük bele a csokoládét, keverjük el teljesen simára, majd öntsük a kihűlt pite tetejére, és körkörös mozdulatokkal billentsük meg a piteformát
bkisseva, 2017. január 26. csütörtök, 12:43
Jó kiadós . . .
<< Bugaci húsgombócleves


Hozzávalók

30 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt sonka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
2 zsemle,
2 tojás,
2 evőkanál zsír,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
babérlevél,
tárkony, sáfrány.

Elkészítés

A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal
snbela44, 2017. január 20. péntek, 09:28
lángos recept
Két dolgot kell megjegyezni: Az élesztőt mindig langyos cukros vízzel futtassuk. Tehát nem tejet használunk! A másik, hogy olajos kézzel formázzuk a lángosokat. Sokan lisztezett gyúrótáblán készítik, ám a liszt az olajban könnyen megég!

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl langyos víz
1 csomag élesztő
1 kiskanál kristálycukor
2 kávéskanál só

Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és oda öntjük az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni min. 1 órán át, majd olajos kézzel lángosokat formázunk belőle. Bő olajban kisütjük. Forrón tálaljuk egy kevés zúzott fokhagymával, sajttal, tejföllel.
drciccancs, 2016. augusztus 28. vasárnap, 22:22
Húsvéti recept gyűjtemény
a pörkölthöz, készre főzzük. Közben a megtisztított zöldbabot puhára pároljuk sós vízben, majd leszűrjük. A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kockára vágjuk és szintén sós vízben megfőzzük. Amikor félpuha, hozzáadjuk a megmosott, rózsáira szedett karfiolt. A zöldségeket leszűrjük, és a vizében megfőzzük a rizst. Amikor már puha, összekeverjük a megfőzött zöldségekkel, és a felét kivajazott jénaiban elsimítjuk. Rárakjuk a pörköltet a levével együtt, és betakarjuk a maradék rizzsel. A tetejét tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben átforrósítjuk. Tálaljuk.
Javaslat: akinek van, a zöldségeket párolóedényben készítse el, így a vitamintartalom nem megy veszendőbe.

Házi sonkás kenyér
A mai háziasszonyoknak jó dolguk van. Számtalan kisgép segíti munkájukat, a kenyérsütés pedig már régen nem az ő gondjuk. Ám akinek ideje engedi, és kedvet kap arra, hogy valami igazi különlegességgel lepje meg családját, próbáljon meg - mondjuk húsvét táján - az ünnepi sonka mellé
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
1/56
Képek, videók
Gyógymód pálinkával.jpg
pacsakute
2014. október 14. kedd, 04:40
Hímzett sütemények
sanci81
2016. július 30. szombat, 17:14
Rántott lazacfilé
irmus
2015. december 22. kedd, 06:29
lazacfilé zöldbabbal.jpg
veronika74
2009. július 24. péntek, 08:49
lazacfile_b.jpg
gitka58
2008. március 07. péntek, 12:22
Szinek keveréke.jpg
farkas1945
2013. április 20. szombat, 11:23
Színek keveréke.png
farkas1945
2011. május 11. szerda, 13:31
keverékeli
biharijudit
2006. november 13. hétfő, 12:17
Kapros juhtúróval töltött
irmus
2016. június 04. szombat, 16:48
kapros csirkeleves
ibolya58
2016. február 27. szombat, 09:10
kapros-túrós lepény.jpg
dnemethk
2015. június 29. hétfő, 23:52
Húsgombócok kapros-tejföl
irmus
2015. május 26. kedd, 07:39
török sajtos kapros kifli
ibolya58
2014. október 19. vasárnap, 17:47
kapros2.JPG
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:55
kapros.JPG
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.