Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 11:00 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hanklis (Erdélyi sütemény)
Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
1.5 dkg élesztő + kevés langyos tej
1 tojás sárgája
6 dkg vaj
1 csipetnyi só

Töltelék:

2 dl tejföl
1 tojás
porcukor

Elkészítés:

Összegyúrjuk a lisztet a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgával, az olvasztott vajjal, egy csipetnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy rugalmas, nem túl puha tésztát kapjunk.
Megkelesztjük, majd kisujjnyi vastagra nyújtva kibélelünk vele egy kizsírozott tepsit.
A sütőben félig megsütjük, majd sűrűn kirakjuk kimagozott, félbevágott szilvával.
Leöntjük az egész tojás, a tejföl meg annyi porcukor keverékével, hogy közepesen édes legyen, és a sütőben addig sütjük, míg a tejföl meg nem kocsonyásodott.
Nem szabad kiszárítani!

"Régi és új ízek" 1984
F.Nagy Angéla

(Tóth mama tejfölös-meggyese is ilyen!!!)
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:07
Hagymás krumplis pogácsa.....
pogácsa

Hozzávalók:
30 dkg hagymás tört krumpli
50 dkg finomliszt
1-2 evőkanál zsír
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 tojás
4 mokkáskanál só
kenéshez kevés tojás
kevésé reszelt sajt

Elkészítés:
Ha nincs kéznél hagymás tört krumpli, akkor 30 dkg krumplit főzzünk meg, törjük össze, és kevés zsiradékon dinszteljünk meg 5 dkg hagymát.
A tejben a cukorral futtassuk meg az élesztőt. Adjuk a krumplihoz a lisztet, a tojást, a sót, a megfuttatott élesztőt, és gyúrjunk belőle tésztát. Rakjuk félre, amíg megkel a kétszeresére.
Nyújtsuk ki vékonyan téglalap formára. Kenjük meg alaposan olvasztott zsírral, majd tekerjük fel, mint egy lekváros tekercset. Két végéről hajtsuk be középre, lapogassuk le, hagyjuk pihenni 20-25 percre.
Nyújtsuk ki centi vastagságúra, szaggassuk belőle pogácsákat, kenjük meg tojással, és szórjuk meg sajttal.
200 fokos előmelegített sütőben 10-12 perc alatt
agica2004, 2018. január 19. péntek, 16:02
Krumplis pogácsák
igazán. (Ha megmarad belőle, fogyasztás előtt betehetjük a sütőbe,

olyan lesz, mintha frissen sült volna.)



Sonkás burgonyás pogácsa 1.

Hozzávalók: 120 g főtt, áttört burgonya, 100 g zsír, 30 g vaj, 500 g darás liszt, tej, 2 tojássárgája,

só, 30 g élesztő.

A töltelékhez: 250 g sonka, vagy maradék füstölt hús.

A lisztet elkeverjük a burgonyával, megsózzuk, és az olvasztott vajjal, a tojássárgájával meg a

tejben megfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Meleg helyen megkelesztjük, majd a megkelt tésztát

gyúródeszkán kisodorjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden pogácsára teszünk egy

halom darált sonkát, befedjük egy másik pogácsával, a szélét jól lenyomkodjuk, és

pogácsaszaggatóval még egyszer kiszaggatjuk. A megtöltött pogácsákat egy kis ideig még

pihentetjük, majd forró zsírban mindkét felüket világospirosra sütjük.

Párolt zöldséghez vagy különféle főzelékekhez
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
Karácsonyi beigli recept
Hozzávalók 8 főre
- Tésztához:1 kg liszt,
- 1/2 kg margarin,
- 10 dkg porcukor,
- 2 dkg tejben megfuttatott élesztő,
- 1 tojás, pici só, kávéskanál rum,
- 4 dl tejföl.

- Töltelék
- Diós:
- 1/2 kg darált dió,
- 25 dkg porcukor,
- kevés vanillia,
- kicsi rum, 10 dkg baracklekvár is meg egy kis mazsola
- reszelt citromhéja /vagy narancshéja/, 2,5 dkg vaj
- annyi tej, amennyit felvesz.

- Mákos:
- 1/2 kg mák
- 40 dkg cukor
- 5 szem összetört szegfűszeg,
- kb 3 dl tej
- kicsi rum, 10 dkg baracklekvár is meg egy kis mazsola

A tésztához való anyagokat jól eldolgozzuk és összegyúrjuk
A tésztát a sütés előtti este készítjük el, négy cipót formálunk belőle, letakarjuk és másnapig betehetjük a hűtőbe is, mivel nincs hűvös éléskamrám.
Másnap kinyújtjuk, dió, vagy mák töltelékkel megtöltjük,kikent tepsiben rakva tetejét tojással megkenve, előmelegített forró sütőben
maroka, 2017. november 20. hétfő, 10:46
Héber knédli
(Gőzgombóc)
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
200 ml cukros tej,
5 dkg élesztő,
5 dkg vaj,
2 db tojás,
250 ml víz,
só, cukor,
griz, olaj.

Elkészítés:

50 dkg liszthez adjuk hozzá a cukros tejben megfuttatott élesztőt, majd egy csipet sót. Ezután 5 dkg vajat keverjünk el 2 egész tojással, öntsük a lisztes masszához, és gyúrjunk belőle sima tésztát. Miután nyolc gombócot formáztunk, 45 percig kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, nyújtsuk 1-1,5 centiméter vékony csíkra, szórjuk be egy kis cukorral és grízzel, majd tekerjük fel szorosan. Közben 250 ml vizet főzzünk fel kevés sóval és olajjal. Most ültessük bele a gombócokat a vizes lábosba. Tegyünk rá fedőt, majd egy nedves ruhával szorosan tekerjük körbe, légmentesen lezárva vele a lábost. Kis lángon kb. 40 percig gőzöljük így a gombócokat. :(Készíthetjük forró sütőbe téve, majd a lángot mérsékelve, ekkor a végén le szedni a fedőt, és a tészta tetejét pirosra sütni.) Finom pikáns házi lekvár
suzymama, 2017. január 23. hétfő, 17:08
Mákos szelet
MÁKOS SZELET:

50 dkg lisztet összegyúrunk 25 dkg RÁMA margarinnal, 1 tojás sárgájával, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbónával, 4 evőkanál porcukorral, és 1 dkg kevés tejben megfuttatott élesztővel.
Annyi tejföllel dolgozzuk ki, hogy rugalmas tésztát kapjunk és egy csipet sóval ízesítjük! 3 db cipóba osztjuk és az elsőt kinyújtva kibéleljük vele a közepes nagyságú tepsit. Megkenjük baracklekvárral és rásimítjuk a máktöltelék felét, erre fektetjük a 2. lapot, újra megkenjük lekvárral, máktöltelékkel, ráhelyezzük a 3.lapot, villával megszúrkáljuk, tojásfehérjével megkenjük a tetejét!
Porcukorral meghintjük, hosszúkás szeletekre vágjuk!!!
TÖLTELÉK:

Felfőzünk 30 dkg őrölt mákot 2 dl vízzel, 15-20 dkg porcukorral, 3 evőkanál - folyékony - mézzel. Belereszelünk fél citrom héját, közé keverünk 1 evőkanál barack lekvárt,
nanoka72, 2017. január 13. péntek, 07:08
Húsvéti recept gyűjtemény
kukoricás-diós kuglóf. Húsvéti karácsonyi, pünkösdi, névnapi étkezések befejező fogása. Cserépedény híján jénaiban, fémformában is sütheti - bárhogy is készül, fenséges sütemény.

Foszlós kalács, tojással
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 3,5 dl tej, 2 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 8 dkg vaj, 1 mokkáskanál só, 6 keménytojás, 1 tojássárgája a kenéshez.
A lisztet szitáljuk egy tálba, közepébe készítsünk egy mélyedést, öntsük bele az egy kiskanál cukorral elkevert 1 dl langyos tejben megfuttatott élesztőt, keverjünk hozzá egy kis lisztet, annyit, hogy galuska sűrűségű kovászt kapjunk, szórjuk be liszttel, és letakarva kelesszük kétszeresére (kb. 25 perc lesz).
Ha megkelt a kovász, adjuk hozzá a maradék tejet és cukrot, a tojássárgákat és a sót, dolgozzuk jól össze, majd dagasszuk bele az olvasztott - de nem meleg - vajat, addig gyúrjuk, amíg szép hólyagos nem lesz. Tetejét szórjuk be liszttel, és letakarva langyos helyen kelesszük kétszeresére. Ha megkelt, lisztezett deszkán
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Édesanya túrónudlija, hihetetlenül finom!
Mutatunk egy receptet, amit nem lehet kihagyni! Káprázatosan finom és nagyon könnyű recept!

Hozzávalók

4 púpozott evőkanál friss, sovány túró,
3 kanál tejföl,
1 tojás,
1 dkg élesztő,
1 dl tej,
5 dkg mazsola,
fél citrom reszelt héja,
1-2 evőkanál liszt,
porcukor.

Elkészítés

A friss túrót elkeverem a tejföllel, tojással, citrom héjával, az előzőleg langyos tejben megfuttatott élesztővel, majd hozzáadom a megmosott mazsolát és annyi liszttel összegyúrom, hogy jól összeálljon. Meglisztezett kézzel kis hengereket formálok belőle, és deszkán kelni hagyom egy jó fél órát. Forró olajban vagy zsírban kisütöm és cukorral meghintve tálalom.

Forrás: ketkes.com


Forrás:
taltos1, 2016. július 03. vasárnap, 23:56
Kapros dübbencs
I. Kapros dübbencs
Krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük, majd hozzáteszünk fele annyi lisztet, kis tejben megfuttatott élesztőt, sót, összegyúrjuk és kelni hagyjuk egy fél óráig. Ezután kizsírozott /v. olaj/ tepsibe tesszük, ellapogatjuk, tetejére dinsztelt kaprot szórunk, két oldalát egymásra hajtjuk, majd ismét ellapogatjuk. Bevágjuk kockákra, kelni hagyjuk még egy negyedóráig és kisütjük.

II. Kapros dübbencs
hozzávalók:
1 kg liszt
4-5 fott krumpli
5 dkg éleszto
2 tojássárgája
1 evokanál só
1 kefir vagy tejföl
2-3 nagy csokor kapor
2O dkg zsír

A lisztet az áttört krumplival, a tejben felfutatott élesztővel, a joghurttal, a tojások sárgájával és a sóval alaposan elkeverjük, összegyúrjuk, összedolgozzuk. A tészta összedolgozását alaposan, folyamatosan zsíros kézzel készítjük(itt a 2O dkg zsír!). A tészta puha legyen, de ne ragadós, ha kell, lisztezzük. A tésztát kinyújtjuk, az előre zsírban megdinsztelt, apróra vágott kaprot
bkisseva, 2016. január 29. péntek, 13:27
Karácsonyi beigli recept
Hozzávalók :
Tésztához:

1 kg liszt,
1/2 kg margarin,
10 dkg porcukor,
2 dkg tejben megfuttatott élesztő,
1 tojás, pici só, kávéskanál rum,
4 dl tejföl.

Töltelék
Diós:

1/2 kg darált dió,
25 dkg porcukor,
kevés vanillia,
kicsi rum, 10 dkg baracklekvár is meg egy kis mazsola
reszelt citromhéja /vagy narancshéja/, 2,5 dkg vaj
annyi tej, amennyit felvesz.

Mákos:
1/2 kg mák
40 dkg cukor
5 szem összetört szegfüszeg,
kb 3 dl tej
kicsi rum, 10 dkg baracklekvár is meg egy kis mazsola

A tésztához való anyagokat jól eldolgozzuk és összegyúrjuk
A tésztát a sütés előtti este készítjük el, négy cipót formálunk belőle, letakarjuk és másnapig betehetjük a hűtőbe is, mivel nincs hűvös éléskamrám.
Másnap
lilagondolatok, 2014. december 13. szombat, 12:46
Karácsonyi beigli
Tésztához:1 kg liszt,
1/2 kg margarin,
10 dkg porcukor,
2 dkg tejben megfuttatott élesztő,
1 tojás, pici só, kávéskanál rum,
4 dl tejföl.
Töltelék
Diós:
1/2 kg darált dió,
25 dkg porcukor,
kevés vanillia,
kicsi rum, 10 dkg baracklekvár is meg egy kis mazsola
reszelt citromhéja /vagy narancshéja/, 2,5 dkg vaj
annyi tej, amennyit felvesz.
Mákos:
1/2 kg mák
40 dkg cukor
5 szem összetört szegfüszeg,
kb 3 dl tej
kicsi rum, 10 dkg baracklekvár is meg egy kis mazsola

A tésztához való anyagokat jól eldolgozzuk és összegyúrjuk
A tésztát a sütés előtti este készítjük el, négy cipót formálunk belőle, letakarjuk és másnapig betehetjük a hűtőbe is, mivel nincs hűvös éléskamrám.
Másnap kinyújtjuk, dió, vagy mák töltelékkel megtöltjük,kikent tepsiben rakva tetejét tojással megkenve, előmelegített forró sütőben megsütjük.
Töltelék
Diós:
1/2 kg darált dió, 25 dkg porcukor, kevés vanillia,
lilagondolatok, 2014. november 16. vasárnap, 14:42
almás pite mákkal ( burg. tésztából )
burgonya,
50 dkg liszt,
2 tojás,
1 dl tej,
kevés citrom- vagy narancshéj,
2 evőkanál olaj,
2 dkg élesztő,
1,5 kg alma,
15 dkg porcukor,
az almához egy kevés zsemlemorzsa,
4 evőkanál cukor

a tésztához,
15 dkg kevés cukorral összekevert darált mák,
egy kevés őrölt fahéj,
só ízlés szerint,
5 dkg marcipán.

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, megreszeljük. Olajjal, cukorral, citromhéjjal, tejben megfuttatott élesztővel, felvert tojással (amiből egy keveset félreteszünk a tészta megkenéséhez), liszttel és sóval összedolgozzuk nem túl keményre. 2 részre osztjuk és megkelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe tesszük. A megreszelt almát állni hagyjuk, levét kinyomkodjuk, összekeverjük cukorral és fahéjjal. A tésztát morzsával meghintjük, rátesszük az almatölteléket. Tetejét mákkal és cukorral meghintjük, a másik tésztalappal befedjük. Tojással megkenjük, ráreszeljük a
ibolya58, 2014. november 13. csütörtök, 10:09
1/17
Képek, videók
Angéla.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 17:22
angéla névzt.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:39
angéla névz.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:39
angéla névvw.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:36
angéla névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:35
angéla név.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:20
Angéla.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:36
Szelfi-Angela Merkel.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:36
zzz est007Angela.jpg
katka5212
2016. október 15. szombat, 12:06
angela-merkel-migranso k.j
menusgabor
2016. október 05. szerda, 19:11
Fokhagymás tejben pácolt
irmus
2017. január 18. szerda, 19:38
aRANYOSI TEJBEN VAJBAN.jp
erzsikepuskas
2014. szeptember 30. kedd, 14:35
Tejben vajban fürdés.jpg
mbartis
2014. április 30. szerda, 23:17
cic tejben fürdenek.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 24. kedd, 04:25
tejben fürdő kiscica.jpg
maroka
2013. április 11. csütörtök, 14:27
Címkék
friss túrót, olvasztott vajjal, burgonyát héjában, tésztát kinyújtjuk, tészta megkenéséhez, nedves ruhával, megfuttatott élesztőt, megkelt tésztát, tojások sárgájával, tészta puha, lekváros tekercset, közepes nagyságú, Nagy Angéla, tejben felfutatott, másik tésztalappal, egész tojás,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.