Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 01:05 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Teafaolaj
EGÉSZSÉG
ÉLETMÓD
TÁPLÁLKOZÁS
PSZICHÉ
BETEGSÉGEK A-Z
GYÓGYSZERKERESŐ
HÁZIPATIKA PRO
ÉLETMÓDVÁLTÓK
>>FőoldalÉletmódTermészetes >gyógymódokTeafaolaj: fertőtlenít és gyógyít
Teafaolaj: fertőtlenít és gyógyít

Aminek sem vírus, sem gomba, de még a baktérium sem tud ellenállni!
természetes gyógymódokfertőzésgyógynövényekteafaolajteafagombaölő
KÖVESSEN MINKET!
Létrehozva: 2015. április 17. 15:22Módosítva: 2017. március 8. 15:20
A teafaolaj eredetileg Ausztráliából származik, ahol az őslakosok évezredek óta használják gyógyításra. Rendkívül sokoldalú, elsősorban fertőtlenítő és gombaölő hatása miatt érdemes kipróbálni.

A teafaolaj az Ausztráliában őshonos Melaleuca alternifolia leveleiből préselt illóolaj, melynek jellegzetes, friss, kámforos illata és halvány sárgás színe van (de teljesen színtelen, átlátszó is lehet). Az őslakosok hosszú ideje használták a teafaolajat, a világ azonban csak a huszadik század második felében
aranyag, 2018. január 01. hétfő, 20:50
Teafa
Teafaolaj: fertőtlenít és gyógyít
Aminek sem vírus, sem gomba, de még a baktérium sem tud ellenállni!

A teafaolaj eredetileg Ausztráliából származik, ahol az őslakosok évezredek óta használják gyógyításra. Rendkívül sokoldalú, elsősorban fertőtlenítő és gombaölő hatása miatt érdemes kipróbálni.

A teafaolaj az Ausztráliában őshonos Melaleuca alternifolia leveleiből préselt illóolaj, melynek jellegzetes, friss, kámforos illata és halvány sárgás színe van (de teljesen színtelen, átlátszó is lehet). Az őslakosok hosszú ideje használták a teafaolajat, a világ azonban csak a huszadik század második felében ismerte meg igazán ezt a rendkívül sokoldalú illóolajat.
A teafaolaj elfogyasztva (vagyis belsőleg alkalmazva) mérgező hatású, a bőrön azonban nagyon erős gyógyító. Megtalálható számos kozmetikumban, samponban, arctisztítóban és krémben, de "tisztán" is megvásárolható.
pacsakute, 2016. január 15. péntek, 18:10
Teafa
A teafa illóolaja egy valódi ezermester az illóolajak között. Fertőtlenítő hatásának és egyszerű alkalmazásának köszönhetően a teafaolaj, amely eredetileg Ausztráliából származik, állandó helyet biztosít magának a legtöbb házi patikában.

A teafa név akkor keletkezett, amikor Cook kapitány a 18. században Ausztrália felderítésekor a teafa leveleit használta a teájához. A tea frissítő volt és fűszeres. Sört is főztek a teafalevélből, de a névadásban ez nem játszott szerepet.

A teafalevelet elsősorban illóolajként használják. A hígítatlan olajat cseppenként alkalmazhatjuk vágásokra, égési sebekre, herpeszre, rovarcsípésekre vagy lábgombára. Különösen az érzékeny bőr reagálhat érzékenyen a hígítatlan teafaolajra. Hígított változat: 5-10 csepp teafaolajat keverünk egy pohár vízbe. Ez alkalmas gargalizálásra és szájöblögetésre. Ez az alkalmazási forma segít torokfájás esetén, szájüregi fekélyeknél, szájszagnál és fogínyfertőzéseknél.

Fürdő adalékanyagaként használva 10 csepp
suzymama, 2013. november 03. vasárnap, 09:49
Természetes antibiotikumok - kakukkfű
Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok - KAKUKKFŰ

A kerti kakukkfű, latin nevén Thymus vulgaris, egyike a mi éghajlatunkon gyakran használt gyógy-és fűszernövényeknek, amely eredetileg a Földközi tenger vidékéről származik. A kakukkfű az ajakosok családjába tartozó cserje, 10-40 cm hosszúra nő meg. Egyenes szára négyszögletes és enyhén szőrözött. Kis 4-10 mm hosszú, ellipszis alakú levelekkel sűrűn fedett. A levélkék alja szürkésen csillog, mert apró szőröcskékkel borított. A felső oldala sima. A levelek széle enyhén pödört. Az Alpok déli oldalán csak a hegyi kakukkfű terem, amely lényegesen kisebb koncentrációban tartalmaz a kerti kakukkfűéhez hasonló hatóanyagokat. Forró napokon a déli konyhák e kedvelt fűszernövényének aromás illata tölti el a levegőt.

A kakukkfű gyógyhatásai
A kakukkfű illóolaj-tartalma jótékony hatást fejt ki a légcsövekre hörghurut, szamárköhögés és asztmás panaszok esetén. A kakukkfűolaj belégzéssel a tüdőhólyagocskákba kerül, és így közvetlenül a
katicacska, 2012. április 13. péntek, 10:29
Természetes antibiotikumok(15)
Természetes antibiotikumok (15) szakanyag

Kakukkfű és felhasználásának javaslatai:

A kerti kakukkfű, latin nevén Thymus vulgaris, egyike a mi éghajlatunkon gyakran használt gyógy-és fűszernövényeknek, amely eredetileg a Földközitenger vidékéről származik.

A kakukkfű az ajakosok családjába tartozó cserje, 10-40 cm hosszúra nő meg. Egyenes szára négyszögletes és enyhén szőrözött. Kis 4-10 mm hosszú, ellipszis alakú levelekkel sűrűn fedett. A levélkék alja szürkésen csillog, mert apró szőröcskékkel borított. A felső oldala sima. A levelek széle enyhén pödört. Az Alpok déli oldalán csak a hegyi kakukkfű terem, amely lényegesen kisebb koncentrációban tartalmaz a kerti kakukkfűéhez hasonló hatóanyagokat. Forró napokon a déli konyhák e kedvelt fűszernövényének aromás illata tölti el a levegőt.

A kakukkfű gyógyhatásai:
A kakukkfű illóolaj-tartalma jótékony hatást fejt ki a légcsövekre hörghurut, szamárköhögés és asztmás panaszok esetén. A kakukkfűolaj
pacsakute, 2010. július 27. kedd, 08:48
Természetes antibiotikumok(14)
cégtől vegyük, amely az alapanyagot biológiailag tiszta forrásból szerzi be, azaz a termelése nagy részét a vadon élő teafa gyűjtéséből fedezi. Az így nyert olaj drágább, de sokkal értékesebb. A bioüzletben érdeklődjön utána, hogy milyen gyártótól származik az általuk forgalmazott teafaolaj. Lássuk be, nagyon tudathasadásos megoldás lenne az egészségünket olyan termékkel ápolni, amelynek előállítása egy egyedülálló természeti környezet lerombolásával járt.

A teafaolaj hatóanyagai:

Eredetileg a teafalevelet egy éles késsel és egy nagy zsákkal felszerelkezve gyűjtötték az ausztrál bozótban úgy, hogy a teafa ágait kb. két méter magasságig levágták. Végül a leveleket is levágták az ágakról. Tapasztalt gyűjtők naponta akár egy tonna levelet is be tudnak hozni. Ebből 6-10 liter olaj készíthető.
Az olaj kinyerésének régi jól bevált módszere a vízgőz-desztilláció. A nyersanyagot felhevítik, és a távozó olajtartalmú gőzt felfogják. A gőz hűlés közben cseppfolyóssá válik, és az olajat ki
pacsakute, 2010. július 26. hétfő, 18:40
Képek, videók
Teafaolaj.jpg
pacsakute
2016. augusztus 23. kedd, 22:25
teafaolaj rozmaringgal
sarkadykati
2014. augusztus 06. szerda, 14:46
Teafaolaj
pacsakute
2012. december 07. péntek, 13:20
teafaolaj.jpg
sarkadykati
2012. május 11. péntek, 05:28
teafaolaj0303.jpg
maroka
2012. március 03. szombat, 19:51
teafaolaj.jpg
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 02:24
Eredetileg igy neznek ki
tegri
2006. december 03. vasárnap, 14:36
őslakos előadás
kopornyikcsilla
2007. március 13. kedd, 12:26
Mások azonban gúnyolódva
katalin_53
2018. május 20. vasárnap, 06:33
Aki azonban az Úrral egy
katalin_53
2018. május 20. vasárnap, 06:30
Aki azonban az Úrral egye
katalin_53
2018. május 19. szombat, 07:41
?Aki azonban segítségül.j
katalin_53
2017. július 21. péntek, 20:44
Ti azonban Krisztuséi vag
katalin_53
2016. augusztus 22. hétfő, 10:20
?Isten azonban abban muta
katalin_53
2016. május 23. hétfő, 18:02
?Így-azonban-jobb-után -vá
katalin_53
2016. május 23. hétfő, 18:01
Címkék
legtöbb házi, termelése nagy, valódi ezermester, bőrön azonban, őslakosok hosszú, illóolajak között, távozó olajtartalmú, nagy zsákkal, kakukkfű illóolaj-tartalma, nyersanyagot felhevítik, teafalevelet elsősorban, kerti kakukkfűéhez, kakukkfűolaj belégzéssel, teafaolaj hatóanyagai, hígítatlan teafaolajra, kerti kakukkfű,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.