Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 08:25 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsdei kibocsátókat marasztalt el az MNB
Az MNB pénteken a honlapján közzé tette határozatát, amelyben 2,5 millió forint bírsággal sújtotta a budapesti székhelyű Set Group Nyrt.-t. Célvizsgálata során ugyanis megállapította, hogy a 2016-ra és 2017 első félévére vonatkozó, nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerint készült összevont (konszolidált) beszámolója nem minden tekintetben felel meg a vonatkozó előírásoknak. A beszámoló több esetben hiányosan, nem a valóságnak megfelelően, vagy egyáltalán nem tartalmazta a jogszabályok által megkövetelt információkat és tartalmi elemeket.

A jegybank a bírság összegének meghatározásánál figyelembe vette, hogy a nyilvános értékpapírkibocsátók tájékoztatási kötelezettségét előíró rendelkezések megsértése különös súlyú a tőkepiac biztonságos és zavartalan működése, valamint tisztasága szempontjából. Súlyosító körülménynek számított, hogy az MNB az elmúlt években több alkalommal intézkedett a kibocsátóval szemben a tájékoztatási kötelezettséggel kapcsolatos egyes mulasztások miatt. Enyhítő
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 18:32
Bevezetik a tőzsdére a BILK részvényeit
A tőzsde honlapján szerdán közzétett vezérigazgatói határozat szerint a BILK 3 millió 437 ezer 500 darab, egyenként 0,8 euró névértékű, 2,75 millió euró össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét vezetik be a BÉT-re.

A kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaságként működött. A részvényeivel ezért csak a szükséges feltételek teljesítése után kezdődhet meg a kereskedés, amit a bevezetéstől számított 90 napon belül külön eljárásban kérelmezhet - írták.

A budapesti székhelyű BILK Logisztikai Zrt. Közép-Európa egyik legnagyobb logisztikai központja. A több mint 182 ezer négyzetméternyi bruttó bérbe adható területtel rendelkező logisztikai park árbevétele 2017-ben 3,56 milliárd forint volt az előző évi 3,54 milliárd után. Adózott eredménye 2,45 milliárd forintra nőtt a 2016. évi 1,33 milliárd forinthoz képest.

A BILK nyilvános részvényértékesítést tervez intézményi és lakossági befektetőknek is, az ehhez kapcsolódó tájékoztatót már
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:04
Mészáros Lőrinc és felesége a Konzum PE Magántőkealap tulajdonosai
A Konzum honlapján közölte, hogy erről maguk az érintettek tájékoztatták a Konzum Zrt.-t, felhatalmazva a társaság igazgatóságát, hogy nyilvánosságra hozza a befektetők személyét.

Kifejtették: a befektetők annak érdekében döntöttek úgy, hogy feloldják az alapkezelő igazgatóságát az értékpapírtitok alól, hogy a Konzum PE Magántőkealap befektetőinek megismerésével tovább erősítsék tőzsdei érdekeltségeik transzparens működését a társaságok részvényesei, illetve az intézményi befektetők számára.

A Konzum PE Magántőkealap jelentős tulajdoni hányaddal rendelkezik három tőzsdei társaságban: a Konzum Nyrt.-ben, az Opus Globalban és az Appeninn Holdingban. Az alap befektetési tevékenységének irányítását Mészáros Lőrinc (53 százalék) és a Konzum Nyrt. (47 százalék) tulajdonában lévő Konzum Zrt. igazgatósága végzi - közölte a Konzum Nyrt.

A tájékoztatásuk szerint a Konzum PE Magántőkealap jelenlegi tulajdonhányada a Konzum-Opus csoportnál, illetve a CIG Pannóniánál folyamatban lévő tőkeemelések
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 17:43
Lezárult a Mátrai Erőmű adásvétele
Az Opus Global Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a honlapján közzétett tájékoztatása szerint a Mátra Energy Holding Zrt. tulajdonába került a visontai Mátrai Erőmű Zrt. 72,6647 százalékos tulajdoni részesedést biztosító részvénypakettje. A tranzakció lezárásához a vételár kifizetésén túl szükség volt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), valamint a nemzetközi versenyjogi szempontból hatáskörrel rendelkező szervezet, az Európai Bizottság hozzájárulására is.

Az RWE Power és EnBW-csoport részvénycsomagjának megvásárlásával a Mátra Energy Holding Zrt. többségi tulajdonába került a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyén hét blokkal működő villamos-erőmű, a hozzá tartozó ipari park, az ország legnagyobb, 16 megawatt összteljesítményű, több mint 72 ezer panelből álló naperőműve, továbbá két, külszíni fejtésű lignitbánya Visontán és Bükkábrányban.

Az ügylet az erőműben lévő állami tulajdont nem érintette, a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Villamos Művek Zrt.
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 09:41
A Budapesti Ingatlan Nyrt. (BIF) is bekerül a BÉT elemzési programjába
A közlemény szerint hétfőtől már hét újabb elemzés érhető el a tőzsde honlapján, amelyekre hírlevélben is fel lehet iratkozni. Az angol nyelvű elemzések mellett a papírok többségénél az árjegyzését is elvégzik az erre a feladatra szerződött tőzsdetagok.

A decemberben indult új szolgáltatás keretében elsőként a Concorde Duna House elemzését publikálták, 2018 januárjától a BIF-fel kibővülve, tizenegy papír elemzését teszik majd közzé.A független elemzések elkészítésének tőzsdei támogatása nem ismeretlen a világban, példa lehet erre a Deutsche Börse kis- és középvállalati piaca, a Scale is, ahol a befektetői döntések megalapozottságát, illetve a tőzsdei forgalom növelését segítik elő ezek az elemzések - jelzik a közleményben.

A BÉT programja a 2016-ban elfogadott öt éves stratégiának megfelelően azt támogatja, hogy a kibocsátói körön, azaz a kínálati oldalon belül a kis- és közepes tőkeértékű vállalatok jelenléte, szerepe hangsúlyosabb legyen a börzén. A BÉT az új szolgáltatáson
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 18:03
Több lépcsőben 30 milliárd forinttal növeli saját tőkéjét a Konzum
szabályozott piacra már bevezetett részvényeivel azonos jogokat biztosító - részvények kibocsátási értéke a december 11-i 3141 forintos záró árfolyam lesz, függetlenül attól, hogy a tranzakció egyes részeit mikor valósítja meg a társaság. A forgalomban lévő Konzum-részvények száma az új részvényekkel együtt körülbelül 30 millió darabra nő majd. A társaság saját tőkéje a tranzakciósorozat lezárásával megvalósuló tőkeemeléssel az előzetes számítások szerint elérheti az 50 milliárd forintot.

A BÉT honlapján közzétett határozat szerint az igazgatóság hozzájárul, hogy a Konzum PE Magántőkealap a KZBF Invest Kft.-ben lévő 10 százalékos, a KZH Invest Kft.-ben meglévő 100 százalékos, valamint a Holiday Resort Kreischberg-Murau Gmbh. 100 százalékos üzletrészeinek apportjával tőkét emeljen a Konzum Nyrt.-ben. A KZBF Invest és a KZH Invest megszerzésével közvetett módon a tőzsdei társaság tulajdonába kerül a 14 belföldi szállodát tulajdonló Hunguest Hotels Zrt., a Holiday Resort Gmbh apportjával pedig az osztrák
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 16:51
Jelentős befolyást szerezhet a Konzum Nyrt. a CIG Pannónia Életbiztosító fölött
A BÉT honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatás szerint a Konzum PE Magántőkealap emellett új részvények forgalomba hozatalával 3000 forinton rögzített árfolyamon 1 368 851 darab részvényt értékesít a CIG Pannónia Nyrt.-nek. A tranzakció a terveik szerint jövő március 31-én zárul. A tranzakciók lezárásához a CIG Pannónia januári közgyűlésének jóváhagyása mellett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti eljárása is szükséges.

A CIG Pannónia Nyrt. a magyar biztosítási piac egyik legnagyobb hazai tulajdonú független szereplője. A VKB vagyon- és életbiztosítójának 2016 év végi megvásárlását követően a CIG az egyik legjelentősebb növekedési potenciállal rendelkező biztosító, amely a hazai biztosítási piac jövőbeli konszolidálójává válhat.

A Konzum Nyrt. számára a bank, biztosítási, pénz- és tőkepiac kiemelt befektetési területek, és e szegmensekben a társaság komoly növekedési potenciált lát. Az MKB Bank Zrt. fölötti 49 százalékos befolyás megszerzését követően a CIG Pannónia Nyrt.-ben tervezett
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 14:41
Prémium kategóriás budai ingatlant vásárolt az Appeninn Holding
A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint az Appeninn Holding Nyrt. megvásárolta a 2016 júniusa óta 74 százalékos tulajdonában lévő Pontott Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. további 26 százalékos üzletrészét.

Kiemelték: az adásvétellel a tőzsdei társaság kizárólagos tulajdonába került a Normafa úton található 3563 négyzetméteres telek és a rajta álló, fejlesztésre váró 1200 négyzetméteres építmény, amely a jövőben jelentős versenyelőnyt biztosít a társaságnak a fővárosi prémium kategóriás lakóingatlan-fejlesztés területén.

Az Appeninn Holding igazgatósága a projektcég, a Pontott Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. átnevezéséről is döntött, az a cégbírósági bejegyzést követően Appeninn Hegyvidék Kft. néven folytatja tevékenységét.

A tőzsdei társaság arról is beszámolt, hogy az Appeninn Logisztika Zrt. értékesítésével megvált nagykanizsai ipari-logisztikai ingatlanától. Az eladást az igazgatóság profiltisztítási szándéka vezérelte, amelynek során több lépcsőben
velemenyezd, 2017. november 14. kedd, 20:04
Két napig nem lehet kereskedni a CIG Pannónia részvényeivel
A BÉT vezérigazgatójának a tőzsde honlapján pénteken közzétett határozata szerint a biztosítótársaság papírjaival az október 25-i kereskedés kezdetétől az október 26-i tőzsdenap végéig - jövő hét szerdán és csütörtökön - nem lehet kereskedni, amire a társaság részvény-átalakításának és alaptőke-emelésének lebonyolítása érdekében van szükség. A felfüggesztést a folyamat összetettsége indokolja a határozat szerint.

A biztosítótársaság közgyűlése augusztus 16-án döntött arról, hogy az összesen 1 881 139 darab "B" sorozatú kamatozó részvény és a "C" sorozatú kamatozó részvény szeptember 11-ével "A" sorozatú törzsrészvénnyé alakul át.A társaság igazgatósága szeptember 12-én az alaptőke 245 249 240 forinttal történő zártkörű felemeléséről döntött új, "A" sorozatú törzsrészvények kibocsátásával. A CIG 6 131 231 darab, egyenként 40 forint névértékű, szavazati jogot biztosító törzsrészvényt bocsát ki, amire azért volt szükség, mert a kamatozó részvények tulajdonosai többlet-részvények
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 17:33
MNB: szigorodnak januártól a befektetővédelmi szabályok
Emlékeztetett rá, hogy a tőkepiac struktúráját átalakító és a befektetők védelmét növelő új, egységes európai uniós szabályrendszer (MiFID II. irányelv és MiFIR rendelet) 2018. január 3-tól lép életbe. A befektetők védelmét szolgálja egyebek mellett a tőkepiaci konstrukciók átláthatóságának növelése és az új, innovatív technológiák szabályozása - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

A befektetési tanácsadási, portfóliókezelési szerződések megkötése előtt a szolgáltatóknak, közvetítőknek ezentúl nem csak az ügyfelek kockázati ismereteit kell azonosítaniuk és bemutatniuk a kínált termék addigi (hozam)teljesítményét, de "testreszabottan" ismertetniük kell annak ügyfélköltségeit is. A szolgáltatók például kötelesek bemutatni, hogy mennyi jutalékot kapnak az általuk forgalmazott egyes alapokért az adott alapkezelőtől. Szeniczey Gergő hangsúlyozta: ezentúl csak az ügyfélnek nyújtott szolgáltatásért járó díj számítható fel az ügyfélnek, más, a piaci szereplők közti egyéb juttatás nem.

Az
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 07:04
Opus Global néven működik tovább az Opimus Group
A névváltozásról a társaság augusztus 3-án megtartott közgyűlése döntött. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában jegyzett társaság kedden a BÉT honlapján jelentette be, hogy a közgyűlési határozatoknak megfelelő változásokat bejegyezte a cégbíróság.

Az Opus az 1912-ben alapított Phylaxia Szérumtermelő Rt. jogutódja. A Phylaxia részvényeit 1998-ban vezették be a tőzsdére, a vállalat a 2009. évi arculatváltását követően megszüntette állatgyógyászati tevékenységét és holding szerkezetben működő pénzügyi befektetőként elsődlegesen különböző profilú társaságok irányításával, vagyonkezeléssel kezdett foglalkozni. A cég neve 2013-ban változott Opimus Groupra.

A társaság a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján összeállított konszolidált adatok szerint 2016-ban 15,315 milliárd forint árbevételt ért a 2015. évi 11,379 milliárd forint után, adózás előtti vesztesége a 2015. évi 1,672 milliárd forintról 2016-ra 1,160 milliárd forintra, adózás utáni vesztesége 2,277 milliárd forintról
velemenyezd, 2017. augusztus 15. kedd, 16:52
Törlik a tőzsde terméklistájáról az Erste Mol Turbo Short 12 Warrant elnevezésű értékpapírt
A BÉT honlapján megjelent határozat szerint a strukturált termék utolsó kereskedési napja augusztus 8., az értékpapírt azon a napon törlik a terméklistáról. A tájékoztatás szerint, ha a kibocsátó augusztus 8-án 12 óráig a termék maradványértékét a tőzsdei szabályoknak megfelelően közzéteszi, és arról a tőzsdét megfelelő módon értesíti, a tőzsde az értékpapír kereskedését az utolsó kereskedési nap végéig visszaállítja.

A tőzsde vezérigazgatója felhívja a befektetők figyelmét, hogy a termék maradványértékével kapcsolatos kibocsátói tájékoztatást a BÉT honlapján kísérjék figyelemmel.
velemenyezd, 2017. augusztus 04. péntek, 17:44
1/17
Képek, videók
zabbez-group-photo-768 x53
pergerne
2017. január 26. csütörtök, 15:34
WKC-Group-Miss-P.jpg
charlotteani
2016. július 26. kedd, 01:38
The_Immortals_Group.jp g
charlotteani
2016. április 23. szombat, 20:46
Whippet-Inter-Group-Ta sma
charlotteani
2016. április 15. péntek, 20:58
Christian-Group-at-Cro ss.
katalin_53
2016. április 07. csütörtök, 22:06
Blonde_groupies.jpg
lilagondolatok
2015. szeptember 26. szombat, 14:20
MAP-Ethnic_Groups_of_A ust
meki77
2015. június 26. péntek, 23:08
2k_group2.png
cady89
2015. május 16. szombat, 12:26
Groupama Aréna.jpg
agica2004
2014. október 05. vasárnap, 16:03
2k_group2.png
alibaba45
2014. június 10. kedd, 04:38
mount sinai hosp group.jp
onallovelemeny
2014. január 16. csütörtök, 21:31
2k_group2.png
taszat
2013. június 29. szombat, 19:50
Lys honlapjáról
rozsa123
2007. december 21. péntek, 18:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.