Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 06:52 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Takarékbank tőkét emelt a BIF-ben
A korábbi tájékoztatás szerint BIF a tőkeemelés során 2 millió 870 ezer 244 darab, 100 forint névértékű, részvényenként 2000 forint kibocsátási értékű törzsrészvényt bocsátott ki.

A Takarékbank 5 milliárd 740 millió 488 ezer forint összegű pénzbeli vagyoni hozzájárulást teljesített a részvényekért cserében.

A közlemény szerint a társaság a tőkeemeléssel "egy stabil, hazai intézményi befektetőt köszönthet részvényesei között", másrészt közel 6milliárd forint új forrást von be jövőbeni terveinek megvalósítására.

A BIF jegyzett tőkéje 2017 végén 2 milliárd 583 millió 220 ezer forint volt. A BÉT honlapján közzétett adatok szerint a tőzsdére bevezetett részvények 66,57 százaléka a PIÓ-21 Kft., 17,28 százaléka a társaság saját tulajdonában van, a közkézhányad 16,15 százalék.

A BIF részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, csütörtökön a papírok árfolyama 2000 forint volt, nem változott az előző naphoz képest. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyam 2180, a
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 18:23
A Takarékbank tőkét emel a BIF-ben
törzsrészvényt bocsát ki.

A Takarékbank az 5 milliárd 740 millió 488 ezer forint összegű pénzbeli vagyoni hozzájárulását legkésőbb 2018. szeptember 14-ig köteles a társaság rendelkezésére bocsátani.

A közlemény szerint a társaság a tőkeemeléssel "egy stabil, hazai intézményi befektetőt köszönthet részvényesei között", másrészt közel 6milliárd forint új forrást von be jövőbeni terveinek megvalósítására.

A BIF jegyzett tőkéje 2017 végén 2 milliárd 583 millió 220 ezer forint volt. A BÉT honlapján közzétett adatok szerint a tőzsdére bevezetett részvények 66,57 százaléka a PIÓ-21 Kft., 17,28 százaléka a társaság saját tulajdonában van, a közkézhányad 16,15 százalék.

A BIF részvényeinek tőzsdei kereskedését kedden reggel felfüggesztették, az adásvétel a tőkeemelésről szóló bejelentést követően újraindult.

A BIF részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, kedden a papírok árfolyama 1990 forint volt, 10 forinttal, 0,51 százalékkal magasabb az előző záróárfolyamnál. Az elmúlt
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 17:53
Új stratégiai befektető az Appeninn Holdingnál
A Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint a Konzum PE Magántőkealap tőzsdén kívüli ügylet keretében 9 755 567 darab részvényt értékesít a Tiborcz István tulajdonában álló BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nek. A részvénycsomag vételárát üzleti titokként kezelik, a tranzakció annak megfizetésével zárul. A felek bejelentették, hogy a BDPST Group hosszú távú, stratégiai befektetésként kezeli az Appeninn Nyrt.-ben szerzett tulajdonrészét, és a nagytulajdonosok a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon.

A Konzum-csoport csütörtökön kiadott sajtóközleménye szerint az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. irányítása a 33,2 százalékos tulajdonhányaddal rendelkező csoportnál marad, a BDPST Zrt. pedig két tagot, Tóth Juditot és Malik Zoltánt delegálja a tőzsdei társaság igazgatótanácsába. Az Appeninn emellett azt is közzétette, hogy a cég operatív irányítását a jövőben Tomcsányi Gábor vezérigazgató és Somfalvi Péter vezérigazgató-helyettesek
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 13:42
Nem kapott amerikai forgalmazási engedélyt a Richter méhmióma elleni szere
A gyógyszergyártó amerikai partnerének, az Allergannak a tájékoztatására hivatkozva azt közölte szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának (FDA) levele szerint a hatóságnak jelenlegi formájában nem áll módjában engedélyezni az ulipristal acetate hatóanyagot és további információkat kér.

Az FDA olyan gyógyszerbiztonsági aggályokra hivatkozott, amelyek az Egyesült Államok területén kívül, az értékesítési és marketing engedély megadása után merültek fel.

A tájékoztatás szerint az Allergan munkatársai találkozni kívánnak az ügynökség szakértőivel annak érdekében, hogy megbeszéljék az észrevételeket és tisztázzák a következő lépéseket, amelyek a készítmény törzskönyvének ismételt beadásához vezethetnek.

Az amerikai hatóság 2017 októberében fogadta be az ulipristal acetate törzskönyvi kérelmét.

A méhmiómával diagnosztizált nők rendellenes méhűri vérzésének kezelésére szolgáló szert Európában Esmya néven forgalmazzák, és a
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 09:00
Az OTP Csoport értékpapíralapjai részvénycsomagokat vásároltak a Konzum Nyrt.-ből és Opus Global Nyrt.-ből
A társaságok, amelyek Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában vannak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján arról számoltak be, hogy tőzsdén kívüli (OTC) ügylet formájában a Konzum PE Magántőkealap 439 262 darab (1,5 százalék) Konzum, valamint 6 millió 505 ezer 957 darab (2 százalék) OPUS Global törzsrészvényt értékesített az OTP csoport által kezelt értékpapír alapoknak és portfolióknak (OTP Alapkezelő Zrt. és az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. számára).

A közlemény szerint az ügyletek hatására a Konzum PE Magántőkealap részesedése a Konzum Nyrt.-ben 40 százalékos határérték alá, az Opus Global Nyrt.-ben pedig 15 százalékos küszöb alá csökkent.

Ugyanakkor kiemelték, hogy a Konzum-Opus csoportnál zajló új részvények kibocsátása, illetve tőkeemelések miatt a Konzum PE részesedése hamarosan újból a határértékek fölé emelkedik.

A közlemény idézte Jászai Gellértet, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatóját, aki kifejtette, az OTP értékpapíralapjainak, portfolióinak magas hozamelvárása is
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 11:14
Tőzsdei kibocsátókat marasztalt el az MNB
Az MNB pénteken a honlapján közzé tette határozatát, amelyben 2,5 millió forint bírsággal sújtotta a budapesti székhelyű Set Group Nyrt.-t. Célvizsgálata során ugyanis megállapította, hogy a 2016-ra és 2017 első félévére vonatkozó, nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerint készült összevont (konszolidált) beszámolója nem minden tekintetben felel meg a vonatkozó előírásoknak. A beszámoló több esetben hiányosan, nem a valóságnak megfelelően, vagy egyáltalán nem tartalmazta a jogszabályok által megkövetelt információkat és tartalmi elemeket.

A jegybank a bírság összegének meghatározásánál figyelembe vette, hogy a nyilvános értékpapírkibocsátók tájékoztatási kötelezettségét előíró rendelkezések megsértése különös súlyú a tőkepiac biztonságos és zavartalan működése, valamint tisztasága szempontjából. Súlyosító körülménynek számított, hogy az MNB az elmúlt években több alkalommal intézkedett a kibocsátóval szemben a tájékoztatási kötelezettséggel kapcsolatos egyes mulasztások miatt. Enyhítő
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 18:32
Bevezetik a tőzsdére a BILK részvényeit
A tőzsde honlapján szerdán közzétett vezérigazgatói határozat szerint a BILK 3 millió 437 ezer 500 darab, egyenként 0,8 euró névértékű, 2,75 millió euró össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét vezetik be a BÉT-re.

A kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaságként működött. A részvényeivel ezért csak a szükséges feltételek teljesítése után kezdődhet meg a kereskedés, amit a bevezetéstől számított 90 napon belül külön eljárásban kérelmezhet - írták.

A budapesti székhelyű BILK Logisztikai Zrt. Közép-Európa egyik legnagyobb logisztikai központja. A több mint 182 ezer négyzetméternyi bruttó bérbe adható területtel rendelkező logisztikai park árbevétele 2017-ben 3,56 milliárd forint volt az előző évi 3,54 milliárd után. Adózott eredménye 2,45 milliárd forintra nőtt a 2016. évi 1,33 milliárd forinthoz képest.

A BILK nyilvános részvényértékesítést tervez intézményi és lakossági befektetőknek is, az ehhez kapcsolódó tájékoztatót már
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:04
Mészáros Lőrinc és felesége a Konzum PE Magántőkealap tulajdonosai
A Konzum honlapján közölte, hogy erről maguk az érintettek tájékoztatták a Konzum Zrt.-t, felhatalmazva a társaság igazgatóságát, hogy nyilvánosságra hozza a befektetők személyét.

Kifejtették: a befektetők annak érdekében döntöttek úgy, hogy feloldják az alapkezelő igazgatóságát az értékpapírtitok alól, hogy a Konzum PE Magántőkealap befektetőinek megismerésével tovább erősítsék tőzsdei érdekeltségeik transzparens működését a társaságok részvényesei, illetve az intézményi befektetők számára.

A Konzum PE Magántőkealap jelentős tulajdoni hányaddal rendelkezik három tőzsdei társaságban: a Konzum Nyrt.-ben, az Opus Globalban és az Appeninn Holdingban. Az alap befektetési tevékenységének irányítását Mészáros Lőrinc (53 százalék) és a Konzum Nyrt. (47 százalék) tulajdonában lévő Konzum Zrt. igazgatósága végzi - közölte a Konzum Nyrt.

A tájékoztatásuk szerint a Konzum PE Magántőkealap jelenlegi tulajdonhányada a Konzum-Opus csoportnál, illetve a CIG Pannóniánál folyamatban lévő tőkeemelések
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 17:43
Lezárult a Mátrai Erőmű adásvétele
Az Opus Global Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a honlapján közzétett tájékoztatása szerint a Mátra Energy Holding Zrt. tulajdonába került a visontai Mátrai Erőmű Zrt. 72,6647 százalékos tulajdoni részesedést biztosító részvénypakettje. A tranzakció lezárásához a vételár kifizetésén túl szükség volt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), valamint a nemzetközi versenyjogi szempontból hatáskörrel rendelkező szervezet, az Európai Bizottság hozzájárulására is.

Az RWE Power és EnBW-csoport részvénycsomagjának megvásárlásával a Mátra Energy Holding Zrt. többségi tulajdonába került a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyén hét blokkal működő villamos-erőmű, a hozzá tartozó ipari park, az ország legnagyobb, 16 megawatt összteljesítményű, több mint 72 ezer panelből álló naperőműve, továbbá két, külszíni fejtésű lignitbánya Visontán és Bükkábrányban.

Az ügylet az erőműben lévő állami tulajdont nem érintette, a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Villamos Művek Zrt.
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 09:41
A Budapesti Ingatlan Nyrt. (BIF) is bekerül a BÉT elemzési programjába
A közlemény szerint hétfőtől már hét újabb elemzés érhető el a tőzsde honlapján, amelyekre hírlevélben is fel lehet iratkozni. Az angol nyelvű elemzések mellett a papírok többségénél az árjegyzését is elvégzik az erre a feladatra szerződött tőzsdetagok.

A decemberben indult új szolgáltatás keretében elsőként a Concorde Duna House elemzését publikálták, 2018 januárjától a BIF-fel kibővülve, tizenegy papír elemzését teszik majd közzé.A független elemzések elkészítésének tőzsdei támogatása nem ismeretlen a világban, példa lehet erre a Deutsche Börse kis- és középvállalati piaca, a Scale is, ahol a befektetői döntések megalapozottságát, illetve a tőzsdei forgalom növelését segítik elő ezek az elemzések - jelzik a közleményben.

A BÉT programja a 2016-ban elfogadott öt éves stratégiának megfelelően azt támogatja, hogy a kibocsátói körön, azaz a kínálati oldalon belül a kis- és közepes tőkeértékű vállalatok jelenléte, szerepe hangsúlyosabb legyen a börzén. A BÉT az új szolgáltatáson
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 18:03
Több lépcsőben 30 milliárd forinttal növeli saját tőkéjét a Konzum
szabályozott piacra már bevezetett részvényeivel azonos jogokat biztosító - részvények kibocsátási értéke a december 11-i 3141 forintos záró árfolyam lesz, függetlenül attól, hogy a tranzakció egyes részeit mikor valósítja meg a társaság. A forgalomban lévő Konzum-részvények száma az új részvényekkel együtt körülbelül 30 millió darabra nő majd. A társaság saját tőkéje a tranzakciósorozat lezárásával megvalósuló tőkeemeléssel az előzetes számítások szerint elérheti az 50 milliárd forintot.

A BÉT honlapján közzétett határozat szerint az igazgatóság hozzájárul, hogy a Konzum PE Magántőkealap a KZBF Invest Kft.-ben lévő 10 százalékos, a KZH Invest Kft.-ben meglévő 100 százalékos, valamint a Holiday Resort Kreischberg-Murau Gmbh. 100 százalékos üzletrészeinek apportjával tőkét emeljen a Konzum Nyrt.-ben. A KZBF Invest és a KZH Invest megszerzésével közvetett módon a tőzsdei társaság tulajdonába kerül a 14 belföldi szállodát tulajdonló Hunguest Hotels Zrt., a Holiday Resort Gmbh apportjával pedig az osztrák
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 16:51
Jelentős befolyást szerezhet a Konzum Nyrt. a CIG Pannónia Életbiztosító fölött
A BÉT honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatás szerint a Konzum PE Magántőkealap emellett új részvények forgalomba hozatalával 3000 forinton rögzített árfolyamon 1 368 851 darab részvényt értékesít a CIG Pannónia Nyrt.-nek. A tranzakció a terveik szerint jövő március 31-én zárul. A tranzakciók lezárásához a CIG Pannónia januári közgyűlésének jóváhagyása mellett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti eljárása is szükséges.

A CIG Pannónia Nyrt. a magyar biztosítási piac egyik legnagyobb hazai tulajdonú független szereplője. A VKB vagyon- és életbiztosítójának 2016 év végi megvásárlását követően a CIG az egyik legjelentősebb növekedési potenciállal rendelkező biztosító, amely a hazai biztosítási piac jövőbeli konszolidálójává válhat.

A Konzum Nyrt. számára a bank, biztosítási, pénz- és tőkepiac kiemelt befektetési területek, és e szegmensekben a társaság komoly növekedési potenciált lát. Az MKB Bank Zrt. fölötti 49 százalékos befolyás megszerzését követően a CIG Pannónia Nyrt.-ben tervezett
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 14:41
1/17
Képek, videók
Az Állami Takarékbank épü
zlako
2007. március 27. kedd, 13:43
s9bifuiw.png
alibaba45
2014. június 29. vasárnap, 22:12
bif2957Small.jpg
wiwat
2013. szeptember 07. szombat, 08:42
BIFWmn3g.png
grozsa11
2013. február 07. csütörtök, 22:54
2962289633_1_5_fsbI3BI f.g
mailona
2010. december 25. szombat, 15:24
0bifsqn1sot.gif
juditmama
2010. szeptember 07. kedd, 20:09
m2bifbnu.jpg
hagenandi
2009. március 19. csütörtök, 16:59
513525co85bifxjw.gif
klaresz69
2009. január 15. csütörtök, 17:55
BIF8C21214de0fd.gif
ibolya1964
2008. december 29. hétfő, 16:53
CAVV9BIF.jpg
katalin
2007. március 07. szerda, 18:08
pio atya0923.jpg
maroka
2018. szeptember 25. kedd, 17:06
pio atya névtábla.jpg
maroka
2018. szeptember 25. kedd, 17:05
pio atya ünnepség0923_3.j
maroka
2018. szeptember 24. hétfő, 19:56
pio atya ünnepség0923_5.j
maroka
2018. szeptember 24. hétfő, 19:54
pio atya ünnepség0923_4.j
maroka
2018. szeptember 24. hétfő, 19:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.