Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 12:08 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A megbocsájtás azt jelenti,...
A megbocsájtás azt jelenti, hogy valaki szabad akarattal úgy dönt, hogy a jogos bosszúvágyának határt szab. Tehát itt valami jogos dolgot múlunk fölül.

Egy terapeuta azt mondta: nem az a lényeges, hogy mit tettek velem, hanem hogy én mit teszek másokkal. Nem az az érdekes, hogy jó emberekkel miért történnek rossz dolgok, hanem hogy amikor jó emberekkel rossz dolgok történnek, miért maradnak jók. Nem az az érdekes, hogy igaz emberekkel miért történhetnek meg embertelenségek és gazemberségek. Hanem, amikor egy igaz emberrel embertelenség és gazemberség történik, miért marad meg igaznak?

Pál Feri
lilagondolatok, 2018. május 24. csütörtök, 07:54
(Nem változik semmi, csak ismétlődik a folyamat)
özvegy / esetleg vígözvegy talán ugyanígy él, vagy nem. Mégis óriási űr van a két ember társadalmi helyzete között.
Nem akarom szépíteni az elvált emberek erkölcsét, de ők szabadon tisztességgel élhetnek párkapcsolatban, vagy egyedül senkit nem sértve életvitelükkel, a jelző mégis nagybetűs marad. Aki sínylődik, gyűlölködik a házasságán belül, netán külső kapcsolatot tart fenn: de nem lép ki gyávaságból, vagy a fenn említett terhek viselésétől félve, tiszta ember marad. Megözvegyül, ha így történik, megkapja a neki járó özvegyi nyugdíját, és éli a maga életét. Tisztesség jár érte. Előfordulhat, hogy az egész házassága alatt volt külső kapcsolata. Ez tabu, mert ő házas ember volt.
Miért az egyik, és miért a másik? Egy azon társadalom bírálja el mindkettőt. Az utóbbi években számtalanszor előfordul, hogy az egymást gyötrő házastársak elvállnak életük vége felé, mert már semmi sem számit csak a nyugalom, békességet akarnak maguknak. Az idős kor, a nehéz életkörülmények felőrlik maradék
bzsuzsanna, 2018. május 23. szerda, 23:39
Hogyan történik a változás?
"Mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre." (2Korinthus 3:18)

A változáshoz válság kell. Isten megváltoztatta Jákób nevét, ami csalót jelentett, Izráelre, ami azt jelenti: Isten hőse. Ezt a változást krízisen át érte el.

Jákób kétségbeesett, amikor rádöbbent, hogy haza kell mennie, és szembe kell néznie bátyjával, Ézsauval, akit becsapott. Azon az éjszakán birokra kelt az Úr angyalával. A változás az életében nem jött gyorsan vagy könnyen, hiszen azt olvassuk, hogy egészen hajnalhasadtáig küzdött.

Akkor Jákób felismerte, hogy Istennel birkózik, és ezt a harcot nem nyerheti meg.

Isten ugyanígy neked is hagyja, hogy küszködj egy olyan helyzettel, amit nem tudsz megoldani, hogy ezáltal hívja fel magára figyelmedet. Olyan helyzetbe fog hozni, ahol el kell ismerned, hogy: "Nem tudom kezelni ezt a szituációt. Ez túl nagy nekem. Istenre van szükségem!"

Ha most is ilyen helyzetben vagy, akkor az
dandej, 2018. május 23. szerda, 12:26
Spurgeon: A bizalom éneke
[/kep]

Spurgeon: Isten ígéreteinek tárháza

A bizalom éneke

"Ha szorult helyzetben vagyok is, megtartod életemet. Haragos ellenségeim ellen kinyújtod kezedet, jobbod megsegít engem."
(Zsolt 138,7.)

Siralmas dolog szenvedések között vándorolni? Bizony, áldott vándorlás ez, mivel Istennek különleges ígérete van rá. Ha kapok ígéretet, akkor mit számít már a baj! Mit tanít itt az Úr? Hogy "megelevenít". Több életerőm, több hitem lesz. Hát nem az történik meg gyakran, hogy a bajok megelevenítenek, mint a hideg fuvallat, amikor majd elszédülünk a hőségtől.

Milyen dühösek az ellenségeim, kivált az ősellenség! Kinyújtsam a kezemet és küzdjek ellenük? Nem, jobb, ha a kezem az én Uram szolgálatával van elfoglalva. De nincs is rá szükség, mert Isten kinyújtja messzenyúló karját, és sokkal jobban elbánik velük, mint ahogyan én tudnék. "Enyém a bosszúállás, én megfizetek" (Róm 12.19) - mondja az Úr. Erejének és bölcsességének karjával
ronix, 2018. május 22. kedd, 21:11
Szép gondolatok...
"A megbocsájtás azt jelenti, hogy valaki szabad akarattal úgy dönt, hogy a jogos bosszúvágyának határt szab. Tehát itt valami jogos dolgot múlunk fölül.

Egy terapeuta azt mondta: nem az a lényeges, hogy mit tettek velem, hanem hogy én mit teszek másokkal. Nem az az érdekes, hogy jó emberekkel miért történnek rossz dolgok, hanem hogy amikor jó emberekkel rossz dolgok történnek, miért maradnak jók. Nem az az érdekes, hogy igaz emberekkel miért történhetnek meg embertelenségek és gazemberségek. Hanem, amikor egy igaz emberrel embertelenség és gazemberség történik, miért marad meg igaznak?"

Pál Feri
aranyoslila, 2018. május 22. kedd, 19:20
Ez tör­té­nik a tes­ted­del...
El­árul­juk.

Egyetlen csésze zabkásában 5 gramm fehérje és 4 gramm rost van. Hogy ez mit jelent? Nem fog hintázni a vércukorszinted, és garantáltan nem leszel éhes, amíg ebédhez nem jutsz! Számos kutatás igazolta, hogy aki sok rostot fogyaszt, azt kevésbé fenyegeti a 2-es típusú cukorbetegség, és általában alacsonyabb a testsúlya és a koleszterinszintje, mint azoké, akik kevés rostot esznek. Ráadásul a zabkása tele van hasznos ásványokkal, például foszforral és magnéziummal. Megmutatjuk, mi történik veled, ha minden reggel ezt fogyasztod.


Rájössz, hogyan szereted

Ne szépítsük, az első zabkása nemigen fog ízleni. De néhány nap alatt kikísérletezheted, pontosan mivel és hogyan kell készíteni ahhoz, hogy finom legyen. Próbáld ki mézzel, fahéjjal, apróra vágott dióval, mogyoróval, mandulával, mazsolával, gyümölccsel, vagy akár egy pici étcsokival. De
vorosrozsa66, 2018. május 22. kedd, 16:20
Apának lenni
Aranyosi Ervin : Apának lenni

Hogyan is kellene apának lenni,
néhány kis "porontyot" felnevelni?
Megtanítani szépre és jóra,
becsületre és szép, igaz szóra.
Fiúnak mutatni a példaképet
és erőt adni, mit elvár az élet.
S a lánynak apát, hogy Őbenne lássa,
milyen legyen majd az Ő választása,
hogy később a méltó párjára leljen
s benne milyen értékekre figyeljen.
Hogyan is kellene apának lenni?
Anyát szépen és hűen szeretni.
Tenyéren hordani a kis családot,
megadva nekik az egész világot.
Biztatni azt, aki már belefáradt,
-együtt építeni a homokvárat.
Szépséges terveket, álmokat szőni
s látni a gyermeket lassan felnőni.
S bármi is történik mellette állni
s ha eljön a napja nagypapává válni.
Hogyan is kellene apának lenni?
Igazi receptet még nem írt senki.
Egyetlen módon igazol az élet:
az, kiknek apja vagy, mind szeret téged.
aranyag, 2018. május 22. kedd, 14:38
Kellemes,szép napot!
"A mai nap csak egy az elkövetkező számtalan nap közül. De hogy mi történik a jövő számtalan napjain, az talán épp a mai naptól függ."
vicus54, 2018. május 22. kedd, 12:38
Hogyan készül a Tequila
megszűrik.

Összeállítás: a tequila alkoholtartalmának csak 51%-ban kötelező agávéból származnia, ezért erjesztés előtt gyakran egyéb cukorforrásokat kevernek az agávé levéhez (kristálycukrot, cukornádmelaszt, stb.) A 100% agávétartalmú tequiláknál ez a lépés kimarad.

Erjesztés: a cukrok alkohollá alakítása rozsdamentes acéltartályokban történik. A "musthoz" (mosto) vizet, élesztőt és tápanyagokat adnak. Erjedés alatt fontos a megfelelő hőmérséklet, az ideális savasság, és a vadélesztők minél teljesebb hiánya.

Lepárlás: a tequila lepárlása acél- illetve rézüstökben történik kétszeri lepárlással, vagy lepárlóoszlopban. Az utópárlatot (hasonlóan például a
schuro, 2018. május 20. vasárnap, 21:35
Pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása
fogva a húsvéthoz kötötten tartották meg az ötvenedik napot. Ókeresztény szokás szerint pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása, amelyet Keleten és Nyugaton egyaránt ünnepeltek. Vannak, akik Szent Pál apostol megjegyzésében - ,,pünkösdig maradok Efezusban" (vö. 1Kor 16,8) - már a keresztény pünkösdöt értik. Az azonban biztos, hogy az elvirai zsinat (313) tanítja, ha valaki nem tartja meg pünkösd ünnepét, új tévtanítást vezet be az Egyházban. A IV. században már egyre több említés történik az ünnepről, így például pünkösd napjának jeruzsálemi megünnepléséről a IV. század végén Eteria zarándoknő is megemlékezik.
Pünkösd ünnepi napján három fontos esemény történt: a Szentlélek eljövetele mint Krisztus megváltó tettének gyümölcse és beteljesítője; az Egyház alapítása és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdete. Ezek az események Urunk, Jézus Krisztus ígérete alapján történtek. Ezt tükrözi az Egyház e napra szóló antifónája is:
,,Ma teljessé lett a Pünkösd ünnepe,
maroka, 2018. május 20. vasárnap, 13:53
Rupert Sheldrake – Tudatunk az agyunkon túl
retináidra.

A fény ráesik a retina pálcika és csapsejtjeire elektromos változásokat hozva létre bennük, melyek különböző mintázatú változásokat váltanak ki a retina idegekben. Az idegi impulzusok eljutnak a látóidegekbe, majd az agyba, ahol bonyolult mintázatú elektromos és kémiai aktivitást keletkeztetnek. Eddig minden rendben. Mindezen folyamatok tanulmányozhatók, és már meg is tették neuronfiziológus és más szakértők a látást és az agyi aktivitást vizsgálva.

De aztán valami nagyon titokzatos történik. Tudatosan tapasztalod amit látsz, a papírlapot magad előtt. Tudatában vagy a nyomtatott szavaknak és jelentésüknek is. A standard elmélet szempontjából semmi sem indokolja, hogy miért kellene egyáltalán tudatosnak lenned. Az agyi mechanizmusoknak tudatosság nélkül is ugyanúgy kellene működniük.

Majd jön egy újabb probléma. Amikor nézed a lapot, nem úgy tapasztalod ezt a képet, hogy az agyad belsejében van, ahol lennie kellene. Ehelyett azt tapasztalod, hogy ez a kép fél
sz719eszter, 2018. május 20. vasárnap, 12:05
Kryon: Az emberiség irányítja Gaia energiáját
bolygóval.

Lassan ti is elkezditek felfedezni ugyanezt. Gaia az emberi tudatossághoz igazodva hozza létre a bolygó energiáját. A másik irányba is működik a dolog: a DNS-etek egésze a bolygó úgynevezett Kristályrácsára reagál. Ez egy ezoterikus "memóriarács", amely az emberiség eltárolt energiáit és eseményeit tartalmazza.

Mondhatjuk, hogy ez egy láthatatlan héj a Föld felszíne körül, amely magába foglalja minden egyes, a bolygón valaha élt ember történetét és energiáit. Amikor megszülettek és megtörténik az első lélegzetvétel, az emberi mivoltotok kvantum mezeje rátekint a Kristályrácsra, és hatékonyságát a bolygó energiáihoz igazítja.

Az emberiség ebben az energiában jött létre, amióta csak itt vagytok. Mostanra a bolygó energiája telítődött több ezer év háborúival, régi energiás harcaival, férfiuralmával és intoleranciájával. Ez az, amihez a DNS a születésetekkor hozzáigazodik.

Bár 100 %-os DNS hatékonyságra vagytok tervezve, ez jelenleg alig 30
sz719eszter, 2018. május 20. vasárnap, 11:53
1/3052
Képek, videók
megbocsájtás ....jpg
dnemethk
2017. december 29. péntek, 21:51
0 megbocsájtás.jpg
lovaszmarika
2017. július 06. csütörtök, 17:08
A megbocsájtás egy egysze
suzymama43
2015. július 24. péntek, 19:26
Megbocsájtás.jpg
scorpionsrose
2014. november 17. hétfő, 19:15
Megbocsájtás az....jpg
pacsakute
2014. június 17. kedd, 08:37
megbocsájtás.jpg
agica2004
2014. február 09. vasárnap, 14:48
Megbocsájtás.jpg
anci-ani
2013. november 04. hétfő, 11:20
1.A megbocsájtás....jpg
anci-ani
2013. július 23. kedd, 19:45
Ha megbocsájtasz.
narcisz56
2012. augusztus 02. csütörtök, 21:00
A megbocsájtás nem mossa
narcisz56
2012. augusztus 02. csütörtök, 20:33
női megbocsájtás
macoka65
2012. április 11. szerda, 15:23
megbocsájtás.jpg
puszatlaj
2012. február 07. kedd, 16:39
vegulis-jogos__.jpg
silvy1
2012. április 01. vasárnap, 20:44
Jogos:DDD
zsocc24
2010. január 25. hétfő, 17:46
jogos.jpg
eikerossler
2009. november 16. hétfő, 09:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.