Regisztráció  Belépés
2017. június 25. vasárnap | 25. hét | 176. nap | 22:46 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ne ítélj
Novák László: Ne ítélj...
.
Ne ítélj a látszat után, Mert tévedés érhet.
A korai ítéletre Rácáfol az élet.
Sokszor ahol rosszat látsz, ott Jó dolog történik;
Viszont igaz, hogy nem minden Arany, ami fénylik.
.
Ne adj hitelt minden szónak, Mit mondanak néked,
Különösön, ha vádolják Barátod, testvéred.
Kérdezd meg őt, mi a való? S várj a véleménnyel,
Ne válassza lelketeket A rágalom széjjel.
.
Nem kell mindent elmondanod Amit tudsz másoknak.
Gondold meg azt, hogy szavaid Hatni hogyan fognak?
Építenek-e, vagy rontanak, Gyógyítnak, vagy vágnak?
Ne légy másnak terjesztője, Csak az igazságnak.
.
De ne nézd el tétlenül se, Ha valaki téved.
Mert egy érték elvesztése Neked is a vétked.
Felelős vagy másokért is, A jó Isten előtt,
Igyekezz hát helyes útra Hozni a
aranyag, 2017. június 25. vasárnap, 19:25
Ha úgy érkezel a világra, hogy tudod, hogy szeretnek
,,Ha úgy érkezel a világra, hogy tudod, hogy szeretnek,
és így is távozol, mindennel meg tudsz birkózni,
ami a kettő között történik."

Michael Jackson - tizenháromszoros Grammy-díjas
amerikai énekes, zeneszerző, táncos, filantróp és üzletember.
(1958. augusztus 29. - 2009. június 25.)
koszegimarika, 2017. június 25. vasárnap, 11:25
130 éve született Karinthy Frigyes
mindenkinek.


IdézetekForrás nélküli idézetek:

Sokan halnak meg manapság, akik azelőtt soha.
Ha hinni akarom, hogy a művészet tükörképe az életnek, hinnem kell, hogy az élet is művész. Történeteit megszerkeszti, történeteivel célja van...
A dolgok azáltal lesznek, hogy nevet adunk nekik, s így lehetségesnek tartjuk őket. Minden, amit lehetségesnek tartunk, meg is történik. A valóságot az emberi képzelet teremti.
Csak ott vagyok gyöngéd, ahol tudják, hogy nem vagyok gyönge.
Kifogytam minden mondanivalómból. Hát kénytelen voltam megmondani az igazat.
Egy nő mindent megér, csak az árát nem.
A hisztéria veszedelmes betegség - csak a nők kaphatják meg, és csak a férfiak halnak
menusgabor, 2017. június 24. szombat, 20:45
Csoóri Sándorról elnevezett, a népi kultúrát támogató programot indít a kormány
kultúra erősítése elsősorban vidéken; az amatőr, félamatőr együtteseket kívánják támogatni. A program kedvezményezettjei a néptánc csoportok, népi zenekarok és énekesek, kórusok - ismertette a miniszter.

Balog Zoltán azt mondta: szeretnék elérni, hogy minden regisztrált, a Kárpát-medencében aktívan működő, népi kultúrával foglalkozó együttes kapjon a támogatásból, amelyet például ruhák beszerzésre, fellépések költségeinek fedezésére fordíthatnának.

Hozzátette: a támogatás meghívásos alapon történik majd, a népi együtteseket képviselő szakmai szervezeteket fogják ezzel kapcsolatban megkérdezni.

A tavaly elhunyt Csoóri Sándor a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, esszéíró, prózaíró, politikus, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja volt. A miniszter a Múzeumok éjszakája programsorozatról szólva elmondta, hogy országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja a látogatókat június 24-én, szombaton. A programsorozat
velemenyezd, 2017. június 24. szombat, 12:32
Újabb Magyar Örökség Díjakat adnak át szombaton
komplex hidrobiológiai és ökológiai kérdéseinek tisztázását illetően, részt vesz ezzel kapcsolatos fontos helyi, a Balatont közvetlenül érintő és általánosabb, országos szintű döntéshozatalok előkészítésében.

Dévény Anna munkája révén létre jöhetett a szülési sérült csecsemők és kisgyermekek valódi gyógyítása, a baleseti utókezelések egyedülállóan eredményes rehabilitációja. Az egyéni kezeléseken kívül az ortopédiai problémával küzdő gyermekek és felnőttek korrekciója zenés csoportos órák keretében történik. A módszernek köszönhetően évente mintegy 1000 gyermek mozgásfejlődése rendeződik a több mint 10000 kezelés során, ennek feltétele a minél korábban megkezdett terápia - mutat rá laudáviójában Hagelmayer Istvánné munkajogász, nyugdíjazott tanszékvezető egyetemi docens.

Fa Nándor "sikerember, aki mögött valódi teljesítmény van, amit tisztességgel ért el" - méltatja a vitorlázót Siklós Erik sportújságíró, hozzátéve: "a mi hősünk élete, története tökéletes példa a gyerekeknek, fiataloknak, de
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 15:52
Hatszáz önkormányzati bérlakást újítanak föl Szegeden három év alatt
A szegedi közgyűlés pénteken elfogadta a lakásrendelet módosítását, így a pályáztatás során a korábbiaknál nagyobb súllyal veszik figyelembe a szociális szempontokat.

A polgármester közölte, az IKV üzlethelyiségek bérbeadásából származó bevételét visszaforgatva tavaly a város 204 önkormányzati bérlakást újított föl. Idén 220 ilyen ingatlan rekonstrukciója történik meg, jövőre pedig 200 lakásét tervezik. Így három év alatt 600 rossz állapotú vagy korábban visszaadott bérlakás újulhat meg.

A módosított rendelet szerint a pályáztatás során 70 százalékos súllyal veszik figyelembe a szociális szempontokat. Kiemelten vizsgálják a gyermekek számát, pluszpontokat kapnak a tartósan beteg, fogyatékkal élő, korábban állami gondozott pályázók. A jelentkezőket pontszám szerint rangsorolják, akik ebben a sorrendben választhatnak a meghirdetett lakások közül - ismertette a politikus.

Az országban több tízezer önkormányzati lakás áll üresen, egy állami támogatással megvalósuló bérlakásfelújítási-program
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 12:52
Ferenc pápa video üzenete az 51. Eucharisztikus szövege
reményeiket, várakozásaikat, és beszélni tudott nekik az Atya szeretetéről.
Minden egyes szentmisének, az Úr vacsora asztalának arra kellene indítani minket, hogy kövessük az Ő példáját: keressünk fel másokat, a tisztelet és a nyitottság szellemében, hogy megosszuk velük az ajándékokat, amelyeket mi is úgy kaptunk.
Ázsiában, ahol az egyház tiszteletteljes példabeszédet folytat más vallás képviselőivel, Ez a prófétai tanulságtétel többnyire, mint tudjuk, az élet hétköznapi párbeszédeiben történik. Az Isten szeretete által átalakított az életünkről szóló tanulságtétel a legjobb módja annak, hogy hirdessük a kiengesztelődés, az igazságosság és az egység országainak ígéreteit az emberiség családjának.
A mi életünk példája képes megnyitni az emberek szívét a szentlélek kegyelmének befogadására, aki elvezeti őket Krisztushoz, a Magváltóhoz.
A másik kép, melyet az Úr felkínál nekünk az utolsó vacsorán, lábmosás. Szenvedések előestéjén Jézus megmosta tanítványinak lábát az alázatos
maroka, 2017. június 22. csütörtök, 19:40
Varga: fel kell venni a kesztyűt a piacvédelmi intézkedésekkel szemben
írni.

Kitért arra is, hogy többnyire a külső piaci szereplők is kedvező véleménnyel vannak a magyar gazdaság 1-1,5 éves lehetőségeiről. Vannak azonban még területek, ahol jelentős javulásra van szükség, példaként az oktatási rendszert, szakképzési rendszert említette. A versenyképességi tanács is készül javaslatokkal - mondta.

Kérdésekre kifejtette: a magyar gazdaságpolitika nem mondhat le arról a hosszú távú szándékáról, hogy valamikor csatlakozik az euróövezethez, de meg kell várni, hogy mi történik az euróövezetben, láthatóan más országok is ezen az állásponton vannak, senkinek nem sürgős most a csatlakozás. Nem lehet ugyanis hosszú távon olyan valutarendszert egészségesen működtetni, ahol egységes a monetáris a politika, de különböző a fiskális politika, nincs olyan harmonizáció, amely az árfolyamot stabilizálni tudná, miközben az Európai Központi Bank (EKB) egységesen határozza meg a kamatlábat - mondta.Magyarország a csatlakozási feltételek közül jelenleg egyet nem teljesít,
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 17:53
EU-csúcs - Merkel: az Európai Unió jövője fontosabb a Brexit-tárgyalásoknál
állampolgári jogok biztosításáról. "Javaslatot fogunk tenni az Egyesült Királyságban élő uniós, illetve a brit állampolgárok jogainak védelmére" - tudatta a kormányfő, hozzátéve, hogy szerinte ez a mai találkozó arról fog szólni, hogy London milyen új kapcsolatokat tud kiépíteni európai szövetségeseivel.

Mark Rutte holland miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Királyság valamilyen formában a kilépés után is része marad az egységes belső piacnak és a vámuniónak, ugyanis ha nem így történik, az ártani fog többek között Hollandia gazdaságának is.

"Angolbarát vagyok (...) Utálom a Brexitet minden egyes szempontból, de ez egy szuverén döntés, a demokráciával nem lehet vitatkozni" - fogalmazott.

Emmanuel Macron francia elnök leszögezte, hogy meg kell erősíteni az Európai Unió védelmi dimenzióját, határozott előrelépésre van szükség a közös védelmi alap és az állandó együttműködési struktúrák terén.

Kijelentette, hogy "védelmező Európára" van szükség, és kulcsfontosságúnak nevezte
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 16:33
Illegális bevándorlás - Lázár: Magyarország visszautasítja migránsfalvak létrehozását Kelet-Európában
Lázár János az Európai Parlament zöldfrakciója vezetőjének telepesekre vonatkozó javaslatáról azt mondta, komplett falvakat javasol áttelepíteni Szíriából, illetve a térség országaiból Közép-Európába, így Magyarországra is.

Hangsúlyozta, minden országnak joga van ahhoz, hogy meghatározza, mi történik a területén, állampolgárai kivel élnek együtt.

Szerinte ezek a viták összekapcsolódnak a biztonság kérdésével, az Európai Tanács ülésének egyik legfontosabb kérdése a biztonság. Hozzátette: ma már olyan Európában kell élnünk, ahol hétköznapivá váltak a kisebb, nagyobb terrorcselekmények, terroresemények.

Lázár János közölte, az elmúlt egy évben nem történt olyan terrorcselekmény Európában, amelynek ne lett volna köze valamilyen formában a bevándorláshoz. Ezeket a terrorcselekményeket első vagy második generációs bevándorlók követték el - tette hozzá.A miniszter elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök ezért az Európai Tanács mostani ülésén amellett lesz, hogy Európában fokozott
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 16:22
Szép írások
Megbocsátani

A megbocsátás megtisztulás. Azt lehet megbocsátani, amiért haragszunk. A haragunknak viszont oka és története van. Az ember ok nélkül nem szokott haragudni. Az okot, sokszor nem könnyen, de ki lehet deríteni. Ez a ráció feladata. A haragnak van viszont egy sajátos története, és ez mindig a lelkünk sajátja. Az élet sokszor nehéz, a nehéz munkánál is nehezebb. És mi történik a nehéz munka közben a legnemesebb, legszebb emberrel is: izomlázat kap, verejtékezik, léheg, bepiszkolódik. De íme, vége a munkának, megfürdünk, megpihenünk, újra ragyog nemességünk, szépségünk. Ahogy a megpróbáltatások után megtisztítjuk testünket, így meg kell tisztítani a lelkünket. Meg kell szabadulnunk a harag piszkától. Hogy a lelkünk nemessége, szépsége újra ragyogjon!
Jót teszünk ezzel annak, akire haragudtunk? Aki meg is érdemli haragunkat? Ki tudja? Nem lehetséges, hogy a megbocsátásunk nagyon büntetés a számára, mint a haragunk? A haragon a haragosunk - ha van egy csöpp esze - inkább
kirscha, 2017. június 22. csütörtök, 16:21
A paradoxon, a titok és az ellentmondás
közelebbről megvizsgáljuk, gyakran találunk rájuk megoldást. Jézus például így tanított: ,,Aki... elveszti életét énértem, az megtalálja azt" (Máté 10:39). A felületes szemlélőnek ez nagyon hasonlít arra a mondásra, hogy ,,Isten egy fél tapsoló kéz". Úgy tűnik, mintha ellent mondana önmagának. Jézus azonban úgy értette, hogy ha valaki az egyik értelemben elveszíti az életét, egy másik értelemben megtalálja. Nincs ellentmondás, mert az elvesztés és a megtalálás két különböző értelemben történik. Egyszerre vagyok apa és fiú, de nyilvánvalóan nem ugyanabban a viszonylatban.
A paradoxon szót olyan gyakran félreértik és hiszik ellentmondásnak, hogy ma néhány angol szótárban az ellentmondás szó második jelentésének tüntetik fel. Az ellentmondás olyan kijelentés, amely megsérti a nem-ellentmondás klasszikus törvényét, mely kimondja, hogy nem lehet egyszerre igaz ,,A" és ,,nem A" ugyanarról a dologról. Más szóval egy állítás ugyanarra vonatkozóan nem lehet egyszerre
kalmanpiroska, 2017. június 22. csütörtök, 12:25
1/2946
Képek, videók
Devecsery László : Pipacs
maria_kadar_148
2017. június 23. péntek, 22:21
TAKÁCS LÁSZLÓ- A CSEND S
cserhat3
2017. június 22. csütörtök, 12:49
Jelasics László.jpg
jucinenadov
2017. június 21. szerda, 23:23
nagyvarad,park,st.lasz lo3
relisisi
2017. május 11. csütörtök, 09:04
nagyvarad,park,st.lasz lo1
relisisi
2017. május 11. csütörtök, 09:02
nagyvarad,park,st.lasz lo.
relisisi
2017. május 11. csütörtök, 09:02
cseh lászló_debrecen.jpg
maroka
2017. április 21. péntek, 11:28
Szent László templom (Zan
dorotea55
2017. április 21. péntek, 06:34
Drégely László:Tavasz hív
maria_kadar_148
2017. április 20. csütörtök, 22:26
Szt László tér.png
chillik
2017. április 20. csütörtök, 18:38
Devecsery László Húsvét.
maria_kadar_148
2017. április 18. kedd, 21:43
a látszat csal
orban47
2017. április 17. hétfő, 07:23
A látszat csal
apabybe
2015. február 26. csütörtök, 17:00
A látszat.jpg
sznejuci
2014. október 22. szerda, 16:49
Csupán csak látszat
bedmarika47
2014. július 27. vasárnap, 22:36
Címkék
Siklós Erik, kilépés után, Újabb Magyar Örökség Díjakat, élet hétköznapi, csatlakozási feltételek, látszat után, Dévény Anna, népi együtteseket, szegedi közgyűlés, Csoóri Sándor, állandó együttműködési, vitorlázót Siklós, hisztéria veszedelmes, másik értelemben, egység országainak, módszernek köszönhetően,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.